quote:Kan ik druiven met kaas eten?
Verse druiven combineren met kaas is misschien wel een van de bekendste combinaties : Dankzij de frisse en zoete smaak van de druiven, passen ze bijzonder goed bij hartige kaas als smaakreiniger
Garnituur is altijd wel leuk voor erop, maar niet 8 garnituurtjes als je 5 kazen hebtquote:Op donderdag 7 november 2024 21:44 schreef miss_sly het volgende:
Ik heb dol op kaasplankjes. Beetje garnituur in de vorm van vijgenjam, brood of toast vind ik altijd wel fijn, maar zo vol als die eerste hoeft voor mij ook niet.
Lijkt ook wel zo'n ding te zijn... bij feestjes van vrienden ook. Hebben ze het echt enorm mooi opgemaakt, maar is t 20% kaas en de rest is versieringquote:
Je ziet ze hier in het echt ook zoquote:Op donderdag 7 november 2024 23:31 schreef Lienekien het volgende:
Zijn reclamefoto’s voor de planken.
Ligt aan de kaasjes toch? Liever geen honingmosterd bij een triple cream, geitenkaas of zachte roodkorstenquote:Op vrijdag 8 november 2024 03:23 schreef Invisibli het volgende:
Zolang er maar mosterd is. Het liefst een zoete honingmosterd.
Je moest eens weten... woon de verjaardig van een 20'er in Rotterdam bijquote:Op vrijdag 8 november 2024 01:03 schreef 111210 het volgende:
Dit soort meuk zie je alleen op instagram voorbij komen, heb het in ieder geval nog nooit in het echt gezien
Rotterdam is sinds enkele jaren dan ook echt een hipsterstad gewordenquote:Op vrijdag 8 november 2024 07:03 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Je moest eens weten... woon de verjaardig van een 20'er in Rotterdam bij
Tijdje geleden had je de trend 'boterbord', dat was helemaal idiootquote:Op vrijdag 8 november 2024 07:03 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Je moest eens weten... woon de verjaardig van een 20'er in Rotterdam bij
Google op 'plateau de fromages' en het lijkt meer op wat je bedoelt denk ikquote:Op vrijdag 8 november 2024 07:01 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Je ziet ze hier in het echt ook zo![]()
Als je op kaasplank of cheese board googled, dan kom je alleen maar websites met dit tegen
Rode kool, witte kool, botervis, honingtomaat, het is watquote:Op vrijdag 8 november 2024 09:13 schreef Marsenal het volgende:
Waarom noemen mensen dit toch altijd witte druiven? Ze zijn groen.
En rode druiven, zijn vaker paars dan rood.
Ik stel voor dat we eerst dit oplossen voordat we aan het kaasplank-vraagstuk beginnen.
En dan heb je ook nog eens groene kool. Terwijl witte kool ook al groen is. En paardenworst heeft weer een andere betekenis qua ingredienten dan kattensnoepjes.quote:Op vrijdag 8 november 2024 09:15 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool, witte kool, botervis, honingtomaat, het is wat
Godverz, ik krijg flashbacksquote:Op vrijdag 8 november 2024 09:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Tijdje geleden had je de trend 'boterbord', dat was helemaal idioot
Jezus, wereld van verschil inddquote:Op vrijdag 8 november 2024 09:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Google op 'plateau de fromages' en het lijkt meer op wat je bedoelt denk ik
Vertaling in culturele context kan nogal uitmaken
Ja, en dan 20 euro neerleggen voor een paar stukjes kaas die je zelf ook in de winkel had kunnen halen...quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:27 schreef Jahr00n het volgende:
Echt vies die kaasplankjes. Wie kiest dit nou ipv een ijsje in een restaurant
Ik zeg ook altijd groene druiven. Zelfde als mensen die paarse druiven blauw noemen.quote:Op vrijdag 8 november 2024 09:13 schreef Marsenal het volgende:
Waarom noemen mensen dit toch altijd witte druiven? Ze zijn groen.
En rode druiven, zijn vaker paars dan rood.
Ik stel voor dat we eerst dit oplossen voordat we aan het kaasplank-vraagstuk beginnen.
Witte druiven gaan super samen met een brie, camembert of feta.quote:Op donderdag 7 november 2024 20:58 schreef Mikeytt het volgende:
Witte druiven en kaas is geen goede combinatie!
Maak je wel een foto?quote:Op woensdag 2 juli 2025 20:46 schreef Mikeytt het volgende:
a.s. vrijdag moet ik een kaasplank maken voor een verjaardag. Zet jullie schrap voor de beste kaasplank aller tijden
Uiteraard. Een kaasplankje is geen kaasplankje zonder foto met slecht licht.quote:
Figuurzaagjes, schuurpapier en een leuk stukje hout daarvoor aangeschaft?quote:Op woensdag 2 juli 2025 20:46 schreef Mikeytt het volgende:
a.s. vrijdag moet ik een kaasplank maken voor een verjaardag. Zet jullie schrap voor de beste kaasplank aller tijden
haha, neejoh. Ik houd van een simpele traditionele Franse stijl kaasplank..quote:Op woensdag 2 juli 2025 20:51 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Figuurzaagjes, schuurpapier en een leuk stukje hout daarvoor aangeschaft?
Wat is wijde kaas?quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:00 schreef Mikeytt het volgende:
Ben al een beetje aan het plannen. Er wordt een Vidal-Fleury Châteauneuf-du-Pape + Eagles Nest Shiraz wijn bij geschonken, dus een beetje aan het kijken wat er goed bij past.
Ben aan t denken aan:
- Pierre Robert.... vind iedereen toch wat lekkerder dan een brie (witschimmel)
- Charolais dárgolay (geitenkaas) of een Florence maritime, maar die is wat zoutig, dus twijfelgeval
- pont Leveque (roodbacterie)
- overjarige wilde wijde kaas
- Roquefort caves baragnaudes (mijn favo), maar misschien dat ik er een normale cambozola bij doe... die vindt iedereen wel lekker, ook mensen die normal geen blauwschimmel eten.
Nog niet uit welke garnituurtjes, maar ik doe er denk ik 2. 1 bij de geitenkaas en 1 bij de blauwschimmel.
is een kaasboerderijquote:
Zondequote:
Leuk, maak een er een foto van en show hem hier.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:02 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
haha, neejoh. Ik houd van een simpele traditionele Franse stijl kaasplank..
zoiets:
[ afbeelding ]
Misschien dat ik t op leisteen doe, maar wss gewoon op een normale houten plank
lees eens terug in dit topicquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:13 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Leuk, maak een er een foto van en show hem hier.
ik zou er eventueel nog een vegan versie van pierre robert op kunnen doen. Die is hier best lekker, maar ik ken niet iedereen die langs komt... weet dat ze allemaal wel kaas eten, maar vegan kaas kan altijd gedoe leveren met allergieën.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonde
Had mooi gestaan op een kunststof plank
als je terugleest, dan weet je wanneer die komtquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:14 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik zie geen foto van je kaasplankje.
Beetje tussen een proeverij en dessert door. Hij wordt gewoon op tafel gelegd rond middernacht, dus puur om op te snacken, want iedereen zal rondlopen door de kamer.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:15 schreef capricia het volgende:
Maar is dat als dessert, of voor welke gang wil je een kaasplank opdienen?
Dit is dan ook gewoon een borrelplank, geen kaasplankje.quote:Op donderdag 7 november 2024 20:58 schreef Mikeytt het volgende:
Ik zie weleens dit soort afbeeldingen van kaasplankjes...
[ afbeelding ]
Stoelendans, of wat?quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:17 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Beetje tussen een proeverij en dessert door. Hij wordt gewoon op tafel gelegd rond middernacht, dus puur om op te snacken, want iedereen zal rondlopen door de kamer.
Hou ik je aan.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:15 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
als je terugleest, dan weet je wanneer die komt
je ziet bijna niet anders als je op 'kaasplank' zoektquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:17 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dit is dan ook gewoon een borrelplank, geen kaasplankje.
Ik denk dat de woorden in de volksmond wellicht door elkaar worden gebruikt? Zoiets als op jouw foto maak ik voor de borrel en is echt wat anders dan een kaasplank die je als gang bij een diner kunt eten. (Ook heerlijk btw, maar ik kies persoonlijk toch altijd liever zoetquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:20 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
je ziet bijna niet anders als je op 'kaasplank' zoekt
Wellicht wel inderdaad. iemand gaf eerder in dit topic de tip om het in het frans te googlen. Dan krijg je hele andere resultaten.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik denk dat de woorden in de volksmond wellicht door elkaar worden gebruikt? Zoiets als op jouw foto maak ik voor de borrel en is echt wat anders dan een kaasplank die je als gang bij een diner kunt eten. (Ook heerlijk btw, maar ik kies persoonlijk toch altijd liever zoet).
Ok hoor.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:25 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Als je het normaal vraagt, kan ik je een normaal antwoord geven
Het uitroepteken erachter suggereert dat ieder weldenkend mens dit zou moeten weten wegens common sense....quote:Witte druiven en kaas is geen goede combinatie!
Geen idee wat het met gastronomie te maken heeft, maar zo heb ik het geleerd van een kaasspecialist in Frankrijk. Die stelde dat je eventueel alleen gedroogde druiven moet gebruiken.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ok hoor.
Waarde Mikey (tt), volgens welke wetten der gastronomie zijn witte druiven en kaas niet compatibel?
Ik was gewoon benieuwd want bij ons thuis genieten we van deze (volgens mijn vrouw) perfecte combi.
Krent.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
In Frankrijk zie je vaak wel deze gedroogde druiven op een plankje. Die paren wel goed vanwege de geconcentreerde smaak.
[ afbeelding ]
is dat hetzelfde? Ze worden altijd verkocht onder gedroogde druiven. Nog nooit gezien als krent/quote:
Ja leuk die verhalen vanuit de dikke duim.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Geen idee wat het met gastronomie te maken heeft, maar zo heb ik het geleerd van een kaasspecialist in Frankrijk. Die stelde dat je eventueel alleen gedroogde druiven moet gebruiken.
Druiven zijn te waterig en trekken de smaak van kaas weg. Een blauwschimmel smaakt minder heftig ic.m met een druifje. En er zijn heel weinig kazen die de smaak goed combineren met druif. Ik zou aanraden om het een keer met een kaasspecialist te checken
In Frankrijk zie je vaak wel deze gedroogde druiven op een plankje. Die paren wel goed vanwege de geconcentreerde smaak.
[ afbeelding ]
Maar uiteindelijk is smaak persoonlijk. Ik post enkel mijn mening.
Dit is natuurlijk pure flauwekul omdat de rozijn of krent veel meer smaak heeft maar dat dat de smaak van de kaas blijkbaar niet "weg trekt". Puur gelul m.i.quote:Druiven zijn te waterig en trekken de smaak van kaas weg.
Dat de witte druif niet kan in combi met kaas? Goed om te weten wel wat we fout deden.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:49 schreef Evangelion het volgende:
Godver zit ik posts van bijna een jaar oud te liken
Ik ken een landelijk gerenommeerde kaasspecialist(e) zeer goed en bezoek haar zaak vaak.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja leuk die verhalen vanuit de dikke duim.
Bedank deze "kaasspecialist" ook namens mij en mijn vrouw.
Maar jij gelooft blijkbaar alles zonder dat je een idee hebt of het wel klopt wat men jou wijsmaakt.
[..]
Dit is natuurlijk pure flauwekul omdat de rozijn of krent veel meer smaak heeft maar dat dat de smaak van de kaas blijkbaar niet "weg trekt". Puur gelul m.i.
Echt hoor... Je moet niet zomaar alles geloven en gedachteloos napraten.
Het is niet echt logisch dat als je 2 dingen met smaak combineert dat degene met weinig smaak de smaak "weg trekt" en dat andere met veel smaak juist niet. De logica zegt dat dat andersom is. Maar zo redeneert de "kaasspecialist" blijkbaar niet.
Als je die vraag stelt zou je natuurlijk ook de naam van jouw kaasspecialist moeten vrijgeven.quote:
Dat zal ik doen, nadat ik een reactie op mijn vraag heb ontvangen.quote:Op donderdag 3 juli 2025 00:16 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Als je die vraag stelt zou je natuurlijk ook de naam van jouw kaasspecialist moeten vrijgeven.
In Nederland iig Betty Koster uiteraardquote:
Daar doelde ik ook op.quote:Op vrijdag 4 juli 2025 21:13 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
In Nederland iig Betty Koster uiteraard
Je zult nog even geduld moeten hebben.quote:Op zaterdag 5 juli 2025 01:19 schreef MadMaster het volgende:
En nu ben ik in afwachting van de foto's van je kaasplateau van gisteren…
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |