lees eens terug in dit topicquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:13 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Leuk, maak een er een foto van en show hem hier.
ik zou er eventueel nog een vegan versie van pierre robert op kunnen doen. Die is hier best lekker, maar ik ken niet iedereen die langs komt... weet dat ze allemaal wel kaas eten, maar vegan kaas kan altijd gedoe leveren met allergieën.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonde
Had mooi gestaan op een kunststof plank
als je terugleest, dan weet je wanneer die komtquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:14 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik zie geen foto van je kaasplankje.
Beetje tussen een proeverij en dessert door. Hij wordt gewoon op tafel gelegd rond middernacht, dus puur om op te snacken, want iedereen zal rondlopen door de kamer.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:15 schreef capricia het volgende:
Maar is dat als dessert, of voor welke gang wil je een kaasplank opdienen?
Dit is dan ook gewoon een borrelplank, geen kaasplankje.quote:Op donderdag 7 november 2024 20:58 schreef Mikeytt het volgende:
Ik zie weleens dit soort afbeeldingen van kaasplankjes...
[ afbeelding ]
Stoelendans, of wat?quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:17 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Beetje tussen een proeverij en dessert door. Hij wordt gewoon op tafel gelegd rond middernacht, dus puur om op te snacken, want iedereen zal rondlopen door de kamer.
Hou ik je aan.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:15 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
als je terugleest, dan weet je wanneer die komt
je ziet bijna niet anders als je op 'kaasplank' zoektquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:17 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dit is dan ook gewoon een borrelplank, geen kaasplankje.
Ik denk dat de woorden in de volksmond wellicht door elkaar worden gebruikt? Zoiets als op jouw foto maak ik voor de borrel en is echt wat anders dan een kaasplank die je als gang bij een diner kunt eten. (Ook heerlijk btw, maar ik kies persoonlijk toch altijd liever zoetquote:Op woensdag 2 juli 2025 21:20 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
je ziet bijna niet anders als je op 'kaasplank' zoekt
Wellicht wel inderdaad. iemand gaf eerder in dit topic de tip om het in het frans te googlen. Dan krijg je hele andere resultaten.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik denk dat de woorden in de volksmond wellicht door elkaar worden gebruikt? Zoiets als op jouw foto maak ik voor de borrel en is echt wat anders dan een kaasplank die je als gang bij een diner kunt eten. (Ook heerlijk btw, maar ik kies persoonlijk toch altijd liever zoet).
Ok hoor.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:25 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Als je het normaal vraagt, kan ik je een normaal antwoord geven
Het uitroepteken erachter suggereert dat ieder weldenkend mens dit zou moeten weten wegens common sense....quote:Witte druiven en kaas is geen goede combinatie!
Geen idee wat het met gastronomie te maken heeft, maar zo heb ik het geleerd van een kaasspecialist in Frankrijk. Die stelde dat je eventueel alleen gedroogde druiven moet gebruiken.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ok hoor.
Waarde Mikey (tt), volgens welke wetten der gastronomie zijn witte druiven en kaas niet compatibel?
Ik was gewoon benieuwd want bij ons thuis genieten we van deze (volgens mijn vrouw) perfecte combi.
Krent.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
In Frankrijk zie je vaak wel deze gedroogde druiven op een plankje. Die paren wel goed vanwege de geconcentreerde smaak.
[ afbeelding ]
is dat hetzelfde? Ze worden altijd verkocht onder gedroogde druiven. Nog nooit gezien als krent/quote:
Ja leuk die verhalen vanuit de dikke duim.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:37 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Geen idee wat het met gastronomie te maken heeft, maar zo heb ik het geleerd van een kaasspecialist in Frankrijk. Die stelde dat je eventueel alleen gedroogde druiven moet gebruiken.
Druiven zijn te waterig en trekken de smaak van kaas weg. Een blauwschimmel smaakt minder heftig ic.m met een druifje. En er zijn heel weinig kazen die de smaak goed combineren met druif. Ik zou aanraden om het een keer met een kaasspecialist te checken
In Frankrijk zie je vaak wel deze gedroogde druiven op een plankje. Die paren wel goed vanwege de geconcentreerde smaak.
[ afbeelding ]
Maar uiteindelijk is smaak persoonlijk. Ik post enkel mijn mening.
Dit is natuurlijk pure flauwekul omdat de rozijn of krent veel meer smaak heeft maar dat dat de smaak van de kaas blijkbaar niet "weg trekt". Puur gelul m.i.quote:Druiven zijn te waterig en trekken de smaak van kaas weg.
Dat de witte druif niet kan in combi met kaas? Goed om te weten wel wat we fout deden.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:49 schreef Evangelion het volgende:
Godver zit ik posts van bijna een jaar oud te liken
Ik ken een landelijk gerenommeerde kaasspecialist(e) zeer goed en bezoek haar zaak vaak.quote:Op woensdag 2 juli 2025 21:43 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ja leuk die verhalen vanuit de dikke duim.
Bedank deze "kaasspecialist" ook namens mij en mijn vrouw.
Maar jij gelooft blijkbaar alles zonder dat je een idee hebt of het wel klopt wat men jou wijsmaakt.
[..]
Dit is natuurlijk pure flauwekul omdat de rozijn of krent veel meer smaak heeft maar dat dat de smaak van de kaas blijkbaar niet "weg trekt". Puur gelul m.i.
Echt hoor... Je moet niet zomaar alles geloven en gedachteloos napraten.
Het is niet echt logisch dat als je 2 dingen met smaak combineert dat degene met weinig smaak de smaak "weg trekt" en dat andere met veel smaak juist niet. De logica zegt dat dat andersom is. Maar zo redeneert de "kaasspecialist" blijkbaar niet.
Als je die vraag stelt zou je natuurlijk ook de naam van jouw kaasspecialist moeten vrijgeven.quote:
Dat zal ik doen, nadat ik een reactie op mijn vraag heb ontvangen.quote:Op donderdag 3 juli 2025 00:16 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Als je die vraag stelt zou je natuurlijk ook de naam van jouw kaasspecialist moeten vrijgeven.
In Nederland iig Betty Koster uiteraardquote:
Daar doelde ik ook op.quote:Op vrijdag 4 juli 2025 21:13 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
In Nederland iig Betty Koster uiteraard
Je zult nog even geduld moeten hebben.quote:Op zaterdag 5 juli 2025 01:19 schreef MadMaster het volgende:
En nu ben ik in afwachting van de foto's van je kaasplateau van gisteren…
Vraag het haar eensquote:Op zaterdag 5 juli 2025 01:19 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Daar doelde ik ook op.
Ik bezoek/spreek haar morgen weer.
Vraag haar, als je je kaasplateau weer eens via haar samenstelt, even naar de combi verse druiven en kaas.
En nu ben ik in afwachting van de foto's van je kaasplateau van gisteren…
quote:Geef er in ieder geval geen trosje druiven bij. Die worden vaak bij kaas geserveerd, maar in de druif zit een stof die in combinatie met kaas gist in onze maag. Wilt u er toch een druif bij? Doe de druiven dan eerst 30 minuten in de over op 200 graden. De vruchtjes karameliseren dan en het stofje wat de gisting veroorzaak is er dan uit.
quote:Op zaterdag 5 juli 2025 01:19 schreef MadMaster het volgende:
En nu ben ik in afwachting van de foto's van je kaasplateau van gisteren…
quote:
Wanneer die reacties van Lienekien verwijderd worden, komen de foto'squote:
Gisteren was ze helaas zelf niet in de winkel aanwezig, maar ik hoef het haar niet te vragen.quote:Op zondag 6 juli 2025 11:43 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vraag het haar eens![]()
Even gegoogled en zie een artikel van d'r waar ze 't ook afraadt: https://www.maxvandaag.nl(...)je-van-betty-koster/
[..]
Je opmerkingen over trollen in het FB topic zijn door de moderator beoordeeld en door nu geen foto te plaatsen weet ik genoeg. Ook dus over wie er trollt…quote:Op zondag 6 juli 2025 11:45 schreef Mikeytt het volgende:
Wanneer die reacties van Lienekien verwijderd worden, komen de foto'sGeen zin in een topic gekaapt door getroll.
Die dame mag daar weleens een beredenering voor neerleggen want dat gistverhaal slaat werkelijk nergens opquote:Op zondag 6 juli 2025 11:43 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Vraag het haar eens![]()
Even gegoogled en zie een artikel van d'r waar ze 't ook afraadt: https://www.maxvandaag.nl(...)je-van-betty-koster/
[..]
Ik ben het niet met je eens met deze OPquote:Op donderdag 7 november 2024 20:58 schreef Mikeytt het volgende:
Ik zie weleens dit soort afbeeldingen van kaasplankjes...
[ afbeelding ]
Echte no-go's. Kaasplankjes hoeven geen kermis te zijn. Zulke overvolle plankjes met ingrediënten die ook niet eens bij een kaasplankje horen... Witte druiven en kaas is geen goede combinatie!
Bij een kaasplank hoort de kaas centraal te staan. Een goede vuistregel is: NOOIT meer garnituurtjes dan kazen. Kies alleen een garnituurtje bij de kazen die niet iedereen meteen zal gaan eten zoals de blauwschimmelkazen of een schapenkaas.
Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is tussen de kazen. Maak er geen overvol kermis van. Het moet wel praktisch blijven...
Maak een kaasplankje altijd van een oneven aantal, het liefst 5 of 7. Gebruik dan verschillende kazenfamilies.
Bij 5 kazen:
- Een witschimmelkaas
- Een roodkorstkaas
- Een geiten- of schapenkaas
- Een oude kaas
- Een blauwschimmelkaas
Bij 7 kazen kan je hier nog een halfharde kaas en extra roodkorstkaas toevoegen.
Dit zijn echte kaasplankjes!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben ik het helaas niet mee eens. Je mag me natuurlijk altijd DM'en voor de fotoquote:Op zondag 6 juli 2025 11:51 schreef MadMaster het volgende:
Je opmerkingen over trollen in het FB topic zijn door de moderator beoordeeld en door nu geen foto te plaatsen weet ik genoeg.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |