Dat was in mijn optiek ook niet mogelijk, de wereld was dat betreft ook veranderd en een deel van de problemen uit de jaren '80 kwam mijns inziens dan ook omdat men, de politici, dachten dat wereld maakbaar was en ze waren ver boven hun stand gaan leven. De jaren '80 was een harde financiële correctie, waarna in de jaren '90 een nieuwe realiteit met een nieuw evenwicht werd gevonden.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:09 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Paars 1 begon met het motto "werk, werk, werk". Dat kwam van Wim Kok.
Op het einde van Paars 1 zag het er wel beter uit, maar zeker (nog) niet zo als in de jaren 60 en 70.
De val van Brinkman na de verkiezingen van 1994 heb ik dan ook met een sardonisch genoegen aangezien. Daarna is hij net als Verhagen nu helaas alsnog een zeer invloedrijk en kapitaalkrachtig man geworden bij dat Bouwend Nederland en lekker veilig weg uit de spotlights van alledag.quote:Wim Kok werd met een gelukje premier en profiteerde daarna van de premierbonus (en de technologie, de commerciële media, was nog niet ver genoeg voor een circusartiest om hier doorheen te breken).
De WAO crisis had de PvdA structureel verzwakt. Niet zozeer dat er wat aan moest gebeuren, maar de hele wijze waarop. Eelco Brinkman deed het allemaal met sardonisch genoegen (een ultra-rechtse CDAer was dat, rechtser dan Ruding)
Die vent is gewoon staatsgevaarlijk en Lord Rondraai heeft gelijk, dit zou nog erger zijn als ie in het kabinet zat. Helemaal in de functie als premier.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:17 schreef Vis1980 het volgende:
Wilders natuurlijk weer net doen alsof hij bedoelde dat Halsema geen burgermeester meer moet zijn, terwijl hij duidelijk in de tweet stelt dat Halsema mee moet met de mensen die het land uitmoeten. Lafaard. .
En ipv dat de kiezer dit keihard afstraft hebben we straks alsnog deze dicatorwannabee als MP. En dan gaan we een, voor ons land, vreemde tijd tegemoet.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:21 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Die vent is gewoon staatsgevaarlijk en Lord Rondraai heeft gelijk, dit zou nog erger zijn als ie in het kabinet zat. Helemaal in de functie als premier.
XR en BLM zijn denk ik zeker goede zaken (hoewel BLM in Nederland natuurlijk lang niet zo relevant is, nouja de Nederlandse politie zou ook wel een flinke schoonmaak vergen wil ik er vertrouwen in hebben.) Ik heb nog nooit iets van die filmpjes gezien. Dat is toch wel een beetje waar klopkoek het over heeft als we het hebben over een eenzijdig medialandschap. Zelfs als zeer links persoon zie ik toch eigenlijk vrijwel niks zeer links in de media. Ja berichten over blokkades die meer ragebait lijken. Blokkeren friezen zijn het helden, blokkeren XR activisten is het tuig dat op moet donderen. Terwijl de motieven van XR mijns inziens toch echt een stuk breder gedragen zouden moeten worden. Daarbij zijn dat dus ook actiegroepen, geen politieke partijen. Bij1 was politiek gezien een aardig voorbeeld. Maar uiteindelijk zo marginaal, totaal niet vergelijkbaar met een FvD ofzo wat toch echt flink populair kon worden met een nog veel agressiever verhaal.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 23:52 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Met dat laatste doel ik op suggestieve filmpjes en berichten van figuren als Akwasi, BLM en Extinction Rebellion. Misschien noem jij dat niet extreem links, dat is dan semantiek, maar die zetten dergelijke media op exact dezelfde manier in.
Ik heb niet alles gekeken, kwartiertje ofzo. Ook wel interessant omdat ik het 22 jaar geleden ook heb gezien als 12 jarige maar ik vind Melkert toch zeker niet glansrijk winnen. Als Fortuin het heeft over teveel managers is dat nog steeds een probleem als we het hebben over weinig tijd om steunkousen aan te trekken is dat nog steeds een probleem. Dat laatste heb krijg ik ook mee van familie die in dat type zorg werkt en dat zeer tegenstaat. Wat dat betreft benoemt Fortuin natuurlijk veel en veel reelere problemen dan Wilders. In die zin past dat gedeelte van Frotuins verhaal toch nog steeds veel partijen zeker christelijke beklagen zich nog steeds over dat gebrek aan menselijke maat. Of politiek dat uberhaupt kan oplossen zonder radicaal te zijn geloof ik niet.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:02 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Veegde hier ook mooi de vloer aan met het hyperneoliberale lange-halen-snel-thuis-verhaal van Fortuyn:
Voetnoten, professor!
Won het debat in principe glansrijk, alleen was ook toen het klootjesvolk al te dom om het te begrijpen.
Nouja laffaard. Het is het bekende riedeltje van die lui. Keiharde uitspraken doen en als de ophef te groot wordt dan een beetje terugwandelen. Deed Thierry eerst ook telkens maar toen het succes (en de drugs en corona lockdown ellende) hem naar het hoofd steeg is hij masker af gegaan. Maar bij Wilders doet hij dit ook veel te vaak om het niet serieus te nemen. Was hij alleen heerser zou hij zeker op zijn minst regelen dat Halsema haar baan kwijt is. Terwijl zeker als ik kijk naar Halsema bij Jinek zij juist wel voorbij politieke kleur kan kijken. Jinek die haar trouwens ook wel meer zou mogen laten uitpraten, het is dat Halsema al heel lang in dat veld zit was het zon Vroonhoven geweest krijgt ze vast amper een woord ertussen bij zon mediaoptreden.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:17 schreef Vis1980 het volgende:
Wilders natuurlijk weer net doen alsof hij bedoelde dat Halsema geen burgermeester meer moet zijn, terwijl hij duidelijk in de tweet stelt dat Halsema mee moet met de mensen die het land uitmoeten. Lafaard. .
Oh die zijn er wel geweest. Atatürk was een goede dictator die oa wetenschap, vooruitstrevend kwalitatief onderwijs, een seculiere staat en vrouwenrechten dicteerde nadat de sultans het anders dicteerden. Hij werd ook een voorbeeld als leider genoemd in die tijden.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 16:41 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Nog ter aanvulling, in 2005 zei Eerdmans dat Nederland behoefte heeft aan een "goede dictator".
"Het beste voor Nederland is een goede dictator"
Daarom wil Wilders ook helemaal geen premier worden/zijn. Dit soort Twitter berichtjes is "gewoon" zijn campagne en vooralsnog werkt het goed...quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:21 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Die vent is gewoon staatsgevaarlijk en Lord Rondraai heeft gelijk, dit zou nog erger zijn als ie in het kabinet zat. Helemaal in de functie als premier.
Uiteraard wilde hij wel premier worden, en als hij het was geworden had hij allang de noodtoestand uitgeroepen.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 03:58 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Daarom wil Wilders ook helemaal geen premier worden/zijn. Dit soort Twitter berichtjes is "gewoon" zijn campagne en vooralsnog werkt het goed...
Mijn mening is dat Paars I en II de wereldwijde trend van de individualisering in Nederland flink hebben aangewakkerd, waardoor wij in 2002 het meest individualistische land van de wereld werden. De gevolgen daarvan zie je in Fortuyn en nu Wilders. De hele gemeenschapszin is er in de Paarse jaren uitgesloopt en dat krijg je niet zo makkelijk terug. Een deel van de bevolking wilde dat wel, vandaar de polulariteit van Balkenende die je wel echt een anti-Paars zou kunnen noemen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2024 23:42 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Tja ik heb geen politicologie gestudeerd, maar ik denk dat Kok de unieke gave had om rechts en links voor het eerst te verenigen en zo veel draagvlak had onder de bevolking. Dit was met name zo tijdens Paars I, aan het einde daarvan verdween de enige partij van de onvrede, de CD zelfs voor het eerst uit de Tweede Kamer. Maarja het irritante is dat als het te goed gaat, men verwend wordt en zeikerig, het moet nog beter gaan en wat ze nu hebben vinden ze saai.. Die vermoeidheid, onvrede en toen nog verborgen agressie begon je te zien in de nadagen van Paars II is mijn interpretatie. En 9-11 heeft de wereld in die periode natuurlijk ook nog eens voorgoed veranderd.
Hoe is dat er uit gesloopt door Paars?quote:Op woensdag 9 oktober 2024 07:56 schreef Hanca het volgende:
[..]
Mijn mening is dat Paars I en II de wereldwijde trend van de individualisering in Nederland flink hebben aangewakkerd, waardoor wij in 2002 het meest individualistische land van de wereld werden. De gevolgen daarvan zie je in Fortuyn en nu Wilders. De hele gemeenschapszin is er in de Paarse jaren uitgesloopt en dat krijg je niet zo makkelijk terug. Een deel van de bevolking wilde dat wel, vandaar de polulariteit van Balkenende die je wel echt een anti-Paars zou kunnen noemen.
Kort gezegd: door continue enorm veel waarde te hechten aan individuele belangen en te bezuinigen op of niet te willen investeren in zaken die de gemeenschapszin juist aanwakkeren. Zijn hele boeken over verschenen (en nee, dan doel ik niet op het boek van Fortuyn). Vrijwilligerswerk werd onder Paars bijvoorbeeld ook een stuk moeilijker gemaakt. De hele individualisering van ons belastingstelsel komt uit die periode.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:04 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Hoe is dat er uit gesloopt door Paars?
Het is natuurlijk jammer dat Wilders geen premier is, dan had je hem namelijk echt kunnen aanpakken en afrekenen op beleid. Nu als het mis gaat kan hij weer schreeuwen en de schuld bij Schoof leggen en andere partijen, gaat het opeens heel goed dan pakt die de eer. Hij zit in de ideale positie. Zelfs als PVV ministers het verkloten, want de PVV is Wilders, de rest boeit niemandquote:Op woensdag 9 oktober 2024 07:17 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Uiteraard wilde hij wel premier worden, en als hij het was geworden had hij allang de noodtoestand uitgeroepen.
Ik heb liever zoals nu een ministerraad waarbij nog enig verstand gebruikt lijkt te worden, waar al die PVV troep gewoon niet doorheen komt. Met Wilders als premier was dat anders geweest.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:15 schreef alopio het volgende:
[..]
Het is natuurlijk jammer dat Wilders geen premier is, dan had je hem namelijk echt kunnen aanpakken en afrekenen op beleid. Nu als het mis gaat kan hij weer schreeuwen en de schuld bij Schoof leggen en andere partijen, gaat het opeens heel goed dan pakt die de eer. Hij zit in de ideale positie. Zelfs als PVV ministers het verkloten, want de PVV is Wilders, de rest boeit niemand
En de partij van het goed bestuur en de integriteit kijkt weg en doet alsof de neus bloedt. Wat een lege huls is me dat zeg.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 03:58 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Daarom wil Wilders ook helemaal geen premier worden/zijn. Dit soort Twitter berichtjes is "gewoon" zijn campagne en vooralsnog werkt het goed...
Binnen die partij heeft natuurlijk ook een fors deel niks met Halsema, de grote leider Omtzigt voorop. Veel progressiever dan Halsema krijg je ze niet, veel conservatiever dan Omtzigt ook niet. Denk dat in de Kamer alleen SGP'ers misschien conservatiever zijn dan Omtzigt (en zelfs dat vraag ik me af), dat wordt hier nog wel eens vergeten.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:23 schreef Perrin het volgende:
[..]
En de partij van het goed bestuur en de integriteit kijkt weg en doet alsof de neus bloedt. Wat een lege huls is me dat zeg.
Ah, dan is het helemaal toppie als ze als officiële ambtsdrager publiekelijk wordt uitgescholden door een coalitiegenoot. Integer bestuur maar alleen voor mensen in je eigen politieke hoekje. En dan durven ze zaken als 'werken aan het herstel van Nederland' in hun partijprogramma te zetten. Walgelijk.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:26 schreef Hanca het volgende:
[..]
Binnen die partij heeft natuurlijk ook een fors deel niks met Halsema, de grote leider Omtzigt voorop. Veel progressiever dan Halsema krijg je ze niet, veel conservatiever dan Omtzigt ook niet. Denk dat in de Kamer alleen SGP'ers misschien conservatiever zijn dan Omtzigt (en zelfs dat vraag ik me af), dat wordt hier nog wel eens vergeten.
Tja, zo rolt Omtzigt toch al 25 jaar? Ben je verrast?quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:28 schreef Perrin het volgende:
[..]
Ah, dan is het helemaal toppie als ze als officiële ambtsdrager publiekelijk wordt uitgescholden door een coalitiegenoot. Integer bestuur maar alleen voor mensen in je eigen politieke hoekje. En dan durven ze zaken als 'werken aan het herstel van Nederland' in hun partijprogramma te zetten. Walgelijk.
Het gaat in deze natuurlijk helemaal niet over de persoon Halsema. Maar om het principe. En daar zou het NSC zeker wel de mond over open mogen en moeten trekken.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:26 schreef Hanca het volgende:
[..]
Binnen die partij heeft natuurlijk ook een fors deel niks met Halsema, de grote leider Omtzigt voorop. Veel progressiever dan Halsema krijg je ze niet, veel conservatiever dan Omtzigt ook niet. Denk dat in de Kamer alleen SGP'ers misschien conservatiever zijn dan Omtzigt (en zelfs dat vraag ik me af), dat wordt hier nog wel eens vergeten.
Nu ja, de werkloosheid zit de laatste tijd, op dit moment, nu juist wel op het niveau van de jaren 60 en 70.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:16 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
[..]
Dat was in mijn optiek ook niet mogelijk, de wereld was dat betreft ook veranderd en een deel van de problemen uit de jaren '80 kwam mijns inziens dan ook omdat men, de politici, dachten dat wereld maakbaar was en ze waren ver boven hun stand gaan leven. De jaren '80 was een harde financiële correctie, waarna in de jaren '90 een nieuwe realiteit met een nieuw evenwicht werd gevonden.
Boeit dat? Of we verrast zijn?quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:31 schreef Hanca het volgende:
[..]
Tja, zo rolt Omtzigt toch al 25 jaar? Ben je verrast?
Tja, het wordt wel steeds gezegd over NSC en niet over BBB en VVD, alsof men dus van NSC wat anders verwacht.quote:Op woensdag 9 oktober 2024 08:34 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Boeit dat? Of we verrast zijn?
Dat is het punt toch helemaal niet?
Ik vraag mij regelmatig af of dit anders kan of dat dit inherent is aan wat en hoe wij zaken als economie en management in het onderwijs leren? Je ziet KPI’s bij veel repetitief werk, maar vooral in de zorg wordt dit heel vaak als kwalijk benoemd. Zijn er andere gangbare methodes om dit op te lossen?quote:Op woensdag 9 oktober 2024 00:52 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
[..]
Als Fortuin het heeft over teveel managers is dat nog steeds een probleem als we het hebben over weinig tijd om steunkousen aan te trekken is dat nog steeds een probleem. Dat laatste heb krijg ik ook mee van familie die in dat type zorg werkt en dat zeer tegenstaat. Wat dat betreft benoemt Fortuin natuurlijk veel en veel reelere problemen dan Wilders.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |