Forumtijger | maandag 7 oktober 2024 @ 09:47 |
Vandaag (maandag 7 oktober) is om 11 uur weer de jaarlijkse uitreiking van de Michelin-sterren, de Bib Gourmands, de Groene Sterren en de Michelin Awards in het MECC in Maastricht bij de Horeca Vakbeurs. Deze is hier live te volgen: Zijn er restaurants in jouw omgeving, waar jij ooit eens hebt gegeten, die wat jou betreft ook een Michelin-ster verdienen? En zo ja, waarom? [ Bericht 1% gewijzigd door Forumtijger op 07-10-2024 09:57:08 ] | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 10:14 |
De McDonalds was wel een ervaring. Verder vind ik dit altijd een beetje protserig snobistisch gedoe. | |
Xlarge | maandag 7 oktober 2024 @ 10:22 |
Gezien jouw usernaam en het feit dat je de Mcdonalds een ervaring vond, geloof ik best dat je het een beetje overtrokken of snobistich vind ![]() Ik vind het altijd wel interresant om te zien wanneer er een ster wordt weggehaald, ![]() | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 10:42 |
Ik ben niet zo van de vijf gangen waar je een bordje met een stukje vlees ter grootte van een doperwt op een bedje geschraapte wortelen krijgt nee. En dan intussen pochen met je vijf pandjes in het centrum van Amsterdam. | |
timmmmm | maandag 7 oktober 2024 @ 11:04 |
Wat een raar, misleid beeld van een sterrenrestaurant heb jij joh | |
QWARQTAARTJE | maandag 7 oktober 2024 @ 11:15 |
Heb je weleens michelinster-waardig eten geproefd? Als je gewoon 6 gangen met daarin amuses besteld dan ben je aan het einde van de avond wel voldaan | |
Fleischmeister | maandag 7 oktober 2024 @ 11:23 |
Daarna inderdaad nog even langs de FEBO omdat je anders niet kan slapen van de honger | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 11:30 |
CUL / Lijstjes 2024 (Bib Gourmand en Michelin) | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 11:37 |
En je rekening leeg. Complete onzin, maar ieder zn ding he. | |
Gia | maandag 7 oktober 2024 @ 11:56 |
https://www.librije.com/eten/librijes-menu/ Nou, als je die menukaart bekijkt!! Allemaal kleine hapjes. En voor 8 van die hapjes betaal je 290 euro! Doe mij maar La Cubanita!! | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 12:03 |
Ik chargeer natuurlijk met de porties maar ik vind het wel echt iets voor mensen die op de zuidas er even mee moeten pochen. Ja, het zal vast lekker zijn maar we hebben hier ook eetcafés waar ik prima eet (nee, niet de Bram Ladage) en waar je de helft van de prijs betaalt en niet het gevoel hebt je meteen tussen de hautaine kenners te begeven. En het wordt lekker in stand gehouden “want ze hebben een ster!” | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 12:07 |
Nu vind ik ayce het andere uiterste. Er is ook een middenweg natuurlijk. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 12:23 |
Spareribrestaurant De Hut in Amsterdam was verrukkelijk. Helaas bestaan ze niet meer. Zachte, malse spareribs met een zoetpittige saus. Genieten. | |
MissButterflyy | maandag 7 oktober 2024 @ 12:26 |
Dat is wel de top, ook qua prijzen. Er zijn ook restaurants met een ster waar je voor veel minder geld eet. | |
Bezsen | maandag 7 oktober 2024 @ 12:29 |
Er zijn gelukkig in Nederland genoeg mensen die niet hoeven na te denken over 290 euro. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 12:31 |
Daar hoef ik ook niet over na te denken maar mij zul je er niet zien. | |
Bezsen | maandag 7 oktober 2024 @ 12:32 |
Meer plek voor de culinaire smulpapen ![]() | |
myShizzle | maandag 7 oktober 2024 @ 12:34 |
Link meteen offline gehaald? Hier doet hij het niet iig | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 12:34 |
Ja, dat soort Zuidas volk met vijf pandjes in Amsterdam centrum. Kwalbert-Jan en Ryan Babel. Er komen er overigens genoeg zonder die status, maar dat soort pocherig volk blijf ik graag ver weg van | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 7 oktober 2024 @ 12:36 |
Hoop mensen hier die duidelijk nooit bij een goed restaurant hebben gegeten. Natuurlijk betaal je meer dan bij de lokale spareribsfabriek, maar je krijgt dan wel iets dat je thuis niet zou kunnen maken. Een goed restaurant hoeft trouwens niet per se sterren te hebben. | |
Bezsen | maandag 7 oktober 2024 @ 12:40 |
Ik ga vaak met eigen gezelschap eten. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 12:42 |
Val je mijn geliefde Hut aan? ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 7 oktober 2024 @ 12:46 |
Ik val niemand aan, niks mis met zo nu en dan een paar malse ribben druipend van de marinade en knoflooksaus afkluiven ![]() Een sterrenrestaurant is een ander soort genieten, maar daarom zeker niet minder gewaardeerd door mij. Alles op zijn tijd. | |
Captain_Jack_Sparrow | maandag 7 oktober 2024 @ 12:49 |
Waarmee je keurig aangeeft dat jij nog nooit in een sterren-restaurant hebt gegeten. ![]() Het is niet voor iedereen weggelegd. Net zoals de camping niet voor iedereen is weggelegd. [ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 08-10-2024 10:25:01 ] | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 12:52 |
Ik heb ooit in Chateau Neercannes in Limburg gegeten. Nou gegeten, het waren inderdaad gerechtjes die geen bal voorstelden. Da’s eens maar niet weer. | |
Weltschmerz | maandag 7 oktober 2024 @ 13:12 |
Dat mag ik hopen, ik heb weleens gehad dat ik net zwezerik had gemaakt en dat dat op de kaart stond zodat ik nieuwsgierig was hoeveel beter zij dat zouden doen. Maar het paste niet in het menu en wijnarrangement van onze voorkeur, maar dan passen ze dat even aan, dat is wel weer tof van dat soort tenten. Ik hou ook niet van wijnproeverijen. Pas bij de laatste slokken van een heel glas komt de wijn werkelijk tot mij. Ik vind niet dat je het genot van een fles wijn zomaar in stukjes kunt hakken en dat ik dan met opperste concentratie moet inbeelden hoe lekker een heel glas daarvan zou zijn. Het is mijn vak niet, ik ben een avondje uit. Zo ook me eten, dat komt in meerder happen tot mij. Verfijnde smaken prima maar geef me juist dan meerdere happen om daarvan te genieten, vaak houdt het op een bord met eten te zijn en dan heb je een ander soort genoegen wat mensen wel kunnen apprecieren maar ik niet zo. | |
ootjekatootje | maandag 7 oktober 2024 @ 13:27 |
Ik ben benieuwd wat Brut en Inter Scaldes gaan doen. Die laatste vanwege de nieuwe eigenaren. | |
trein2000 | maandag 7 oktober 2024 @ 13:39 |
La Cubanita ![]() Dat zet je een varken nog niet voor. | |
ootjekatootje | maandag 7 oktober 2024 @ 13:46 |
Inter Scaldes twee sterren, 🥳 Superknappe prestatie! | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 13:48 |
Eens DUDE. Nee. MaccieD op zn spaans. Schnobbie shit hoeft niet, maar ook geen kansloze meuk. Ergens waar prijs, kwaliteit en kwantiteit samenkomen, dat zijn de echte top toko's en zijn voor mij een reis waard. Dat kan net zo goed een dorps trattoria ergens in Toscane zijn, of een restaurantje ergens in de buurt waar het gewoonweg goed is. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 13:50 |
Dit is echt zulke BS. Als je dat roept heb je nog nooit in een sterrenrestaurant gegeten. Maar goed, iedereen die dat wel heeft die weet ook gelijk dat je niet weet waar je het over hebt, dus wat dat betreft is het wel makkelijk dat mensen deze nonsens zonder enige kennis van zaken maar blijven roepen. | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 13:51 |
heerlijk gerecht voor een michelinster https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA https://maps.app.goo.gl/1QxPU3SsQkawWTWf7 https://maps.app.goo.gl/5qQbbXP6HNLoLWRVA ja zeg dit is toch geen vreten https://maps.app.goo.gl/H87eKKd4wfz3KVdm6 [ Bericht 16% gewijzigd door michaelmoore op 07-10-2024 14:06:52 ] | |
Gia | maandag 7 oktober 2024 @ 13:55 |
Ik vind dat goed te vreten, hoor. Niet alles, maar je kunt kiezen hè! Je betaalt toch geen tweehonderdennegentig euro voor 8 kleine hapjes op hele grote borden!! | |
Gia | maandag 7 oktober 2024 @ 13:56 |
Ik chargeer, uiteraard, maar ik heb nog liever tapas all you can eat, dan zo'n bedrag betalen. | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 13:56 |
Nu snappen we mekaar beter. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 13:58 |
Je komt idd niet in een sterrenrestaurant om te vreten. En als je niet snapt dat je 8 "kleine hapjes op hele grote borden" echt wel een zeer complete maaltijd zijn dan kun je idd beter naar een vreetschuur gaan. | |
trein2000 | maandag 7 oktober 2024 @ 13:59 |
Er bestaan ook gewoon goede restaurants en eetcafés hè? | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 14:00 |
Nergens last van hoor. Ik geniet vooral van de gefrustreerde reacties omdat ik het eten van duur eten snobistisch noem. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 14:00 |
Maar goed, leuk een topic over de Michelinsterren en het verwordt gelijk weer in een "wat achterlijk, zoveel geld voor een paar bordjes eten" topic door mensen die het geen bal kan schelen welke restaurants hoeveel sterren hebben. Het is puur off-topic gezeik, het halve topic is veegwaardig. | |
timmmmm | maandag 7 oktober 2024 @ 14:00 |
De porties zijn prima, want je gaat minstens even goed gevuld naar huis als in het restaurant om de hoek. De verschillende gangen zijn alleen kleiner zodat je meer verschillende smaken de revue kan laten passeren. Prima als het jouw ding niet is, maar het komt wat dommig als je dan doet of het alleen maar is om mee te pochen, alleen omdat ze iets leveren waar jij niet op zit te wachten. | |
Gia | maandag 7 oktober 2024 @ 14:00 |
Serieus! 1 zo'n hapje kost al 35 euro. Daar heb je in best wel aardige restaurants een compleet hoofdgerecht voor. En ik kan het best betalen, daar niet van, maar ik heb het er niet voor over, alleen omdat ze 3 sterren hebben. Het eten is luxer, maar echt niet per se beter dan elders, waar je voor 100 euro met zijn tweeën gegeten en gedronken hebt. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 14:01 |
Klopt en als je zo'n goed restaurant kent gun je ze best een ster. | |
golfer | maandag 7 oktober 2024 @ 14:04 |
Voor de culinaire kenners is er daarom dit topic: CUL / Lijstjes 2024 (Bib Gourmand en Michelin) | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 14:04 |
Echt hou op met je onwetende gezwets, het is niet 1 hapje. Het onderwerp van het topic interesseert je geen zak, wat doe je hier in godsnaam, behalve je onwetende bagger posten waarmee je vooral laat blijken dat je kwantiteit belangrijker vindt dan kwaliteit en een sterrenrestaurant dus idd niets voor jou is. Ga in godsnaam naar een all you can eat vreetschuur en schep daar 8 keer een klein bordje heel erg vol en wees gelukkig dat het je maar een paar tientjes heeft gekost. | |
Nober | maandag 7 oktober 2024 @ 14:05 |
Voor 290 euro toch maar eens een keer gaan doen voor de beleving. | |
Mexicanobakker | maandag 7 oktober 2024 @ 14:07 |
Ik vind het vooral relatief te duur voor wat je krijgt ja, verder was het eten toen ik er was an sich prima. Alleen zoals ik zeg, voor mij levert een goed restaurant dat een prijsklasse lager is hetzelfde genot. 50 euro PP vind ik al best veel geld maar dat is normaal tarief voor een avondje eten tegenwoordig. Laatst wel 70 euro uitgegeven voor een gang of 5, maar dat is echt max 1x per jaar. | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 14:08 |
o chargeer jij ,nou ik vind het geen vreten voorgerecht hoeft niet , toetje ook niet, als de maag vol zit , met een lekkere steak https://maps.app.goo.gl/H87eKKd4wfz3KVdm6 https://maps.app.goo.gl/tWth8nkeEKaTU5LR8 [ Bericht 20% gewijzigd door michaelmoore op 07-10-2024 14:27:18 ] | |
Kapitein_Scheurbuik | maandag 7 oktober 2024 @ 14:11 |
Ik heb 1 keer in een sterrenrestaurant gegeten, dat was de Hermitage in Ridderkerk die volgens mij nu niet meer bestaat. Het was op 1 ding na lekker (datgene wat niet lekker was was ook echt niet te vreten zo goor) de aankleding en entourage was perfect. Maar vind ik het het geld waard? Nee, zeker niet en mij zul je er ook niet snel weer zien. Leuk om eens meegemaakt te hebben maar dat is het dan ook wel. | |
Nober | maandag 7 oktober 2024 @ 14:23 |
Tien restaurants kregen op 7 oktober hun eerste Michelinster. Dit zijn de restaurants met de felbegeerde ster: - Restaurant Showw, Amsterdam - Zenith, Apeldoorn - Demain, Cadzand - Joann, Enschede - Sabero, Leende - Restaurant 1857, Roosendaal - Triptyque, Wateringen - Lutum, Wijk bij Duurstede - Restaurant Affect, Zwolle - Odille, Sint-Oedenrode Snel reserveren want zal wel heel snel tot volgend jaar kerst volgeboekt zijn. https://www.deondernemer.(...)restaurants~9a6e158e | |
Gripper | maandag 7 oktober 2024 @ 14:25 |
1000x ![]() Het eten in sterrenrestaurants is nagenoeg altijd van een ongelooflijke kwaliteit, diepgang en technisch vernuft, het is absoluut beter dan elders. De kwaliteit van de gebruikte ingredienten, de toewijding van het hele team om elke dag een perfecte prestatie op jouw bord te krijgen en de voortdurende drang naar perfectie, zorgen er allemaal voor dat je iets eet wat je nooit zelf zal kunnen benaderen, en wat die verveeld kijkende onderbetaalde Chinees achter de wokplaat je in elk geval niet voorzet, die overgiet alles met hetzelfde bruine zoete ketjap sausje. Ik heb dingen geproefd waarvan we met 4 tafelgenoten allemaal even stil van verbijstering kon zijn, mezelf jaren na dato nog precies kan herinneren hoe het smaakte en als ik ooit ook maar een fractie van wat een sterrenchef kan koken zelf zou kunnen maken, zou ik dolgelukkig zijn. Ja, het is duur. Het is ook iets wat je als liefhebber hooguit een paar keer per jaar doet, of als je iets bijzonders te vieren hebt. Het is bijna altijd een ervaring die indruk maakt, en ik zou het voor geen goud willen missen. | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 14:29 |
wat een diepgang https://maps.app.goo.gl/VbHZAimpwEUZxgzF9 https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7 | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 14:31 |
Bij sommige restaurants kan dat niet, bij t Rijks kun je bijvoorbeeld maar 3 maanden vantevoren reserveren. | |
De_Onstopbare | maandag 7 oktober 2024 @ 14:31 |
Wat een boel wereldvreemde reacties weer hier. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 14:35 |
En alle service ook, je hebt amper de kans om je water zelf bij te vullen als je glas leeg is. Echt, het is op zo'n ander niveau, niet alleen het eten maar echt het hele gebeuren van binnenkomst tot vertrek. | |
Managarm | maandag 7 oktober 2024 @ 14:43 |
Ieder zijn ding, mijn broer vind het fantastisch, ik vind het niets. Zal wel iets te maken hebben met het niet hebben van reukvermogen, alles smaakt toch anders. Ooit een keer de eerste gang van een sterrenrestaurant geproefd, een zogenaamde smaaksensatie, het was voor mij smaakloos met een ranzig mondgevoel. | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 14:49 |
Doe dan... ow wacht. | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 14:52 |
Dan is er gewoonweg wat mis met je aroma's vanuit je reukvermogen idd. | |
Red_85 | maandag 7 oktober 2024 @ 14:53 |
Hoe zeer ik het ook met je eens ben over dat zoeken naar perfectie en de sourcing van de boodschappenlijst, goed eten hoeft niet perse uit een ***-restaurant te komen. Dat kan ook uit het steakhouse om de hoek komen die met lokale boeren werkt, de smaakvolste wijnen selecteert en de fijnste houtmix gebruikt als hete kooltjes voor de grill. Juist dat soort toko's, daar ligt mijn smaak. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 14:58 |
Bij mij blijft het gevoel voor de gek te zijn gehouden. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 15:03 |
Dan vooral niet gaan. Iedereen blij, ze zitten daar ook niet te wachten op gasten die ontevreden zijn. | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 15:09 |
argentijnse vlees restaurant met rode wijn | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 15:11 |
[..] [..] wat een diepgang https://maps.app.goo.gl/cpJ7RGfKBZbRxcom7 hoe kom je daar nou bij https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 15:14 |
Maar… ieder z’n voorkeur! We zijn allemaal verschillend. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 15:16 |
Omdat ik het niet genoeg eten vind. En je gaat toch naar een restaurant o.a. om je maagje wat te vullen. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 15:44 |
Oh ja, foutje ![]() | |
Enchanter | maandag 7 oktober 2024 @ 16:13 |
Dat idee had ik niet , 2 keer bij een restaurant met een Michelin ster wezen eten (1 in Amsterdam , die blijkbaar niet meer bestaat of geen ster meer heeft) en bij Apicius in Bakkum. Het eten was echt super lekker , het duurde me wel allemaal te lang , maar ik was niet voldaan. | |
Niek92 | maandag 7 oktober 2024 @ 16:13 |
Wij hebben bij de Librije meermaals moeten vragen om wat extra water, vond ik wel een minpunt eigenlijk. Jammer dat bij topics als deze er altijd weer mensen moeten zijn die hun gal spuien over luxe. Als je er niet heen gaat, prima. Ik hou van lekker en luxe eten en vind een avond in een goed restaurant absoluut de prijs waard, dus doe ik dat regelmatig. Daarnaast kan ik een sparerib of kipsate af en toe ook prima waarderen, het is maar net wat je verwachtingen van een avond zijn. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 16:16 |
Ja idd, dat valt me tegen. | |
Niek92 | maandag 7 oktober 2024 @ 16:57 |
Je denkt echt dat alleen mensen die op de Zuidas werken bij een sterrenrestaurant eten? Vergelijk het eens met de toegankelijkheid van de Ikea versus een meubelmaker, sommige mensen hebben gewoon meer geld over voor kwaliteit. Ook prima als je dat niet hebt, maar het betekent niet meteen dat je er een ander mens door bent. | |
Arizona | maandag 7 oktober 2024 @ 17:58 |
Wij gaan volgende week naar Joann, ik ben ontzettend benieuwd ![]() | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:05 |
Als het nou onverhoopt tegenvalt, zou je dat dan zeggen? | |
Arizona | maandag 7 oktober 2024 @ 19:22 |
Ja, waarom niet? | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:24 |
Ik weet niet, misschien is het wel not done. | |
Citizen.Erased | maandag 7 oktober 2024 @ 19:32 |
Waarom zou het not done zijn? Die chefs staan vaak ook wel open voor feedback. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:40 |
Nou, we hadden in dit topic een kleine discussie over restaurants met een Michelinster. O.a. ik vind het wat snobistisch om de doorgaans piepkleine hapjes de hemel in te prijzen. Per definitie. | |
Citizen.Erased | maandag 7 oktober 2024 @ 19:41 |
Dat "piepkleine hapjes" is echt een jaren 90 iets dat is blijven hangen bij sommige mensen. Vaak zijn die mensen nog niet eens in een sterrenrestaurant geweest. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:42 |
Ik ook niet de afgelopen jaren. Maar welke hoeveelheden serveren ze nu dan? | |
Vincent_student | maandag 7 oktober 2024 @ 19:43 |
Piepkleine hapjes op een megabord. Wie dat heeft verzonnen... ![]() Ik moet even een paar forumleden aanhalen: Als ik zie wat een Golfer en een Blues zelf thuis op tafel zetten, vergeleken met wat ze krijgen in die dure restaurants, dan is mijn keus al zonder nadenken gemaakt. Is dat een compliment? Ja, dat is een compliment. Die twee koken zelf de sterren van de hemel en dan gaan ze naar een restaurant en daar krijgen ze een halve artisjok bij wijze van spreken... | |
Citizen.Erased | maandag 7 oktober 2024 @ 19:47 |
Hoeveelheden dat je genoeg gegeten hebt na het aantal gangen dat ze aanbieden. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:48 |
Dat is toch eigenlijk een belediging, om zo’n prachtig opgemaakt stukje eten, te serveren? Je gaat geheid weg met honger. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:50 |
Ik zou het wel eens willen horen van iemand die er net geweest is. Wat is er geserveerd? | |
michaelmoore | maandag 7 oktober 2024 @ 19:54 |
ik vind het net kunst , maar om op te eten , ja na 8 gangen dan heb je wel wat binne https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA ik zou met thuis komst nog ff een karbonaad of een biefstukje bakken, lekker kruiden ja dat wel https://maps.app.goo.gl/KrCVdX5dXas3JV3NA | |
Niek92 | maandag 7 oktober 2024 @ 19:55 |
Waarom die focus zo op hoeveelheden? Het is een avond vullend programma met veel wat kleinere hapjes, niet in 1x een vol bord. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 19:58 |
Omdat het wat vreemd is als je zoveel neertelt voor een diner in een sterrenrestaurant, dat je dan klein kriebeleten krijgt (mooi opgemaakt, dat zeker) maar waardoor je met honger naar huis kunt gaan. Ik voel me dan voor de gek gehouden. | |
Hyperdude | maandag 7 oktober 2024 @ 19:59 |
Meestal krijg je zoveel dat je weer het kaasplateau moet laten schieten. ![]() | |
Citizen.Erased | maandag 7 oktober 2024 @ 20:00 |
Ik voel dat je aan het trollen bent | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 20:00 |
Nee nee!!! | |
Gripper | maandag 7 oktober 2024 @ 20:01 |
Waarom zou je goed eten willen afmeten aan de hoeveelheid? Als ik in een AYCE sushi tent ben, denk ik wel eens als ik puffend van tafel rol, die laatste ronde was ook niet echt nodig geweest. Dan zit ik te vol, heb ik pijn in mn buik en vooral als je s avonds laat zoveel eet kan ik slecht slapen. Eigen schuld, mn ogen waren groter dan mn maag ![]() Terwijl de kunst van een topkok is dat ze je 7 of 8 perfect op elkaar afgestemde hoeveelheden/gangen serveren waarbij je uiteindelijk voldaan (maar niet perse afgetopt) vol zit. Kwaliteit gaat daar voor kwantiteit. Verder kun je natuurlijk altijd zelf vragen of je nog wat brood / garnituur erbij mag, en als ze echt in een goeie bui zijn, kan je een gang die je extreem lekker vind "nog een keer uitvragen", zoals Iwanius dat altijd zo mooi kon zeggen. [ Bericht 2% gewijzigd door Gripper op 07-10-2024 20:10:17 ] | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 20:03 |
Oké, als je voldaan naar huis gaat, geen probleem. Maar als je met honger naar huis gaat, wat zou jij er van vinden? Ik wil dan nooit meer terug. | |
Niek92 | maandag 7 oktober 2024 @ 20:07 |
Het is niet klein kriebeleten, het is een hele reeks aan kleinere gerechten. Zoek eens op foto's van gerechten van restaurants en bedenk je er dan bij dat je dat x7 ofzo krijgt. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 20:12 |
‘Acht mini-gerechtjes 150,-‘ Net even De Librije opgezocht. Mini-gerechtjes… belooft niet veel goeds denk ik dan. | |
Citizen.Erased | maandag 7 oktober 2024 @ 20:17 |
Dan moet je vooral niet gaan. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 20:18 |
Ja dat is zo. Ieder zijn voorkeur. ![]() | |
Gripper | maandag 7 oktober 2024 @ 20:21 |
Ik kan me echt geen enkele gelegenheid herinneren waarbij ik nog honger had of onderweg naar huis door de mc drive moest. En jij bent toch de betalende gast, als je nog meer wilt eten dan het x aantal gangen die zij vooraf bedacht hebben (omdat je net die dag meer honger dan gebruikelijk hebt, of gewoon een grote eter bent) dan moet je dat gewoon aangeven. Het is niet zo dat je aan de genade van de chefkok overgeleverd bent toch ![]() Wel regelmatig het gevoel dat mn maag (gelukkig) nog niet propvol zit, maar de voldoening bij zulk eten zit toch echt in de heerlijke smaken die je hebt geproefd en het gevoel dat je zo enorm verwend en verzorgd bent gedurende de hele maaltijd. | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 20:36 |
Is het niet eens tijd dat je gewoon ophoudt met je nonsens? Je claimt wel bij een sterrenrestaurant te hebben gegeten maar post zelfs de naam niet foutloos. Het is vooral een hoop off-topic geneuzel gelardeerd met complete onzin, mogelijk gemotiveerd door een gebrek aan middelen voor zulke uitspattingen. En ook in het laatste geval is het waarschijnlijk een kwestie van keuzes maken. Prima dat je het er niet aan uit wilt geven, doe het vooral niet, maar hou die complete nonsens gewoon voor je. Ik ga in een topic over concerten en festivals toch ook niet lopen zeiken dat ik het duuuuurrrr vind, en dat ik ¤ 150 voor een 2de rang kaartje echt helemaal belachelijk vind voor 2 uurtjes vermaak van een artiest die mogelijk te laat komt en zelf ook geld zat heeft dus helemaal geen ¤ 150 voor een kaartje hoeft te vragen. Echt, sod off, dit is niet het "ik ben jaloers op mensen die ¤ 200 pp aan een etentje willen uitgeven" topic. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 21:09 |
Oké…. De ene keer dat ik haute cuisine heb gegeten had ik na afloop nog méér honger, vandaar mijn scepsis. | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 21:10 |
Och hemel Leandra. Wat een venijn. Maar ik ken jou langer als vandaag. ![]() | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 21:13 |
Ieder wat wils! | |
Leandra | maandag 7 oktober 2024 @ 21:13 |
Dan vandaag. Maar ik kom tenminste niet ongeïnformeerd zeiken in topics waar het gaat over zaken waar mensen geld uitgeven dat ik het niet waard vind ![]() | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 21:28 |
Wat ik toch altijd niet bij jou losmaak… het is me wat ![]() | |
ootjekatootje | maandag 7 oktober 2024 @ 21:31 |
Dit past wel bij het andere topic over obesitas kinderen en hoe dan nu zou komen… In zeer goede restaurants krijg je precies de juiste hoeveelheden, das namelijk onderdeel van het samenstellen van een perfect menu. Waar ze dus die sterren voor verdienen. Ik heb hier ff het boek van Hans van Wolde gepakt, en een aantal recepten bekeken. Ze zijn compleet in balans, praline van toffee bijvoorbeeld. Hartstikke machtig dus klein. Ander gerecht is krabhuls met kaviaar, daar hoef ik persoonlijk ook geen 200 gram van. Maar als tussengerecht hartstikke lekker. Daarnaast recept van heerlijks knolsoep met truffel, heerlijk maar ook machtig. Dus liever elf van die perfect gerechtjes dan een volle kom soep. Groot verschil met gewone restaurants zijn ook de ingrediënten, vers lokaal en puur. [ Bericht 0% gewijzigd door ootjekatootje op 07-10-2024 21:45:37 ] | |
Boca_Raton | maandag 7 oktober 2024 @ 21:34 |
Dat wist ik niet, dat sterrenchefs de maaltijd in balans maken. Dat pleit voor ze. | |
ootjekatootje | maandag 7 oktober 2024 @ 21:43 |
Het is echt topsport, zeker in combinatie met de wijnen. En het is duur klopt, maar vaak staat er een team van meer dan twintig man klaar in de keuken. Een ander team op het binnenhalen/zoeken naar de perfecte ingrediënten, seizoensproducten welke al voor het voorjaar besteld moeten worden. En de menu’s veranderen snel en vaak, met als de wijnen. | |
Vincent_student | maandag 7 oktober 2024 @ 22:23 |
Nog iemand journaal gezien vanavond? Dat ging hierover. En er was een culinaire journaliste aan het woord: "Het zijn altijd grote borden met heel kleine porties. Heel erg Frans gericht. Dat zou wel eens mogen veranderen". | |
Fleischmeister | maandag 7 oktober 2024 @ 22:29 |
Mooie momenten waren dat ja, dat je waar voor je geld wilde en letterlijk zodanig tot aan de nek vol zat dat je even naar het toilet moest om wat ruimte te maken zodat dat laatste biertje er nog bij paste, want die laten staan was ook geen optie natuurlijk ![]() ![]() Nou ja misschien moet ik het gewoon maar eens proberen zo'n sterrenrestaurant, en kijken of ik daarna inderdaad nog naar de FEBO wil. Dan wel all-in natuurlijk, gewoon keihard zo'n 10 gangen verrassingsarrangement met bijpassende wijntjes ingeschonken door zo'n gladde sommelier. | |
probeer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 00:34 |
Hoeveelheden waarbij je aan het einde van de maaltijd gewoon genoeg gegeten hebt. Of dat nou 8 kleine gerechtjes zijn, of 2 grotere. Net zoals jij ook kleinere porties per persoon en gerecht incalculeert wanneer je je gasten 5 verschillende gerechten voorschotelt, versus wanneer je een grote pan vol maakt, en dat gerecht het enige is wat ze te eten krijgen. [ Bericht 3% gewijzigd door probeer op 08-10-2024 00:40:14 ] | |
ootjekatootje | dinsdag 8 oktober 2024 @ 00:53 |
Kun jij “gewoon genoeg” uitleggen voor me? Want er lopen nu twee NWS topics over eten, de ene over obesitas en deze over de culinaire top. Hier reageren mensen op het gebrek aan de hoeveelheid voor de prijs maar volgens mij is dat nu juist het antwoord in het andere topic. Sommige mensen willen all you can eat, de meesten hier in dit topic denk ik. De topzaken weten precies waar hun snijboon vandaan komt, het zeewier, het stuk vlees en deze zaken voldoen aan de beste keuringen. | |
MissButterflyy | dinsdag 8 oktober 2024 @ 01:01 |
Ook lekker, maar af en toe een top restaurant waar prachtige creaties worden geserveerd die fantastisch smaken is ook leuk. | |
probeer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 01:03 |
Dat er, voor een volwassene met een gezonde spijsvertering en (boven)gemiddelde behoefte aan eten, aan diens behoefte voldaan wordt. Wellicht dat je dat 'ze serveren hier echt te kleine porties, ik heb nog honger!' af en toe nog wel eens zag in de jaren '00 oid. Maar ik ben iemand met een zeer gemiddeld BMI en een bovengemiddelde eetlust, en heb dat de afgelopen 10-15 jaar echt nooit meer meegemaakt in goede fine dining gelegenheden. | |
Vincent_student | dinsdag 8 oktober 2024 @ 01:05 |
Kijk maar naar de foto's. | |
probeer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 01:06 |
Cool. | |
ootjekatootje | dinsdag 8 oktober 2024 @ 01:23 |
Nou die “journalist” mag zich dan wel eens gaan verdiepen in de culinaire wereld. En dat zijn imo twee duidelijke gebieden in Nederland, hier in Zeeland rondom de Oosterschelde/Westerschelde en Zuid-Limburg. Zeg maar de gebieden waar niemand in de randstad wil wonen… onze toprestaurants lopen voor op heel de wereld, alleen weet de rest van Nederland dat niet. Oude vergeten groenten, bodemonderzoek, exotische dieren, pefas, hergebruik, energieverbruik… man onze topzaken staan vooraan ongeacht welk politieke koers we varen. Ja en daar betaal je voor. Kleine porties… als je als “manager” honger hebt na een diner bij een topzaak kun je direct door naar een dieetexpert. Dan is je maag namelijk uitgerekt en eet je te veel, dan ben je uiteindelijk te dik, omdat je teveel eet voor je dagelijkse activiteiten. Edit: Reserveer je bij een sterrenzaak met de mededeling dat je man loonwerker is en net de landerijen/de oogst heeft binnen gehaald, krijg je direct voor dezelfde prijs een grotere portie, en maakt het ze geen donder uit of je het bestek nu goed gebruikt. | |
ootjekatootje | dinsdag 8 oktober 2024 @ 02:32 |
En waar denk jij dat die lekkere gerechten van je restaurants vandaag komen? We eten in 2024 anders dan 30 jaar geleden. En ook in de reguliere restaurants, die doen hun ideeën op reguliere horecabeurzen, welke altijd kijken bij onze toprestaurants. Zwezerik zal je vanwege je leeftijd niet onbekend zijn, kalfslever ook niet. Das nu slachtafval, hoe knap is het om dat om te zetten in een geweldig lekker gerecht? Idem met de oesters, kreeften, krabben, zeewieren, mosselen en scheermessen. Vroeger eten voor de armen maar zo lekker… net als schorseneren en postelein. En onze fantastische aardappelen, peren en appels. Onze lokale producten, onze culinaire toppers en jij haalt er je neus voor op, wie is hier nu de snob? | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:15 |
Ootje, over smaak valt niet te twisten. | |
Bassie48 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:32 |
"En nu wil ik crème brûlée" | |
Zwansen | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:36 |
Alle keren dat ik bij een sterrenrestaurant heb gegeten nooit met honger naar huis gegaan. Sterker nog, ook wel een aantal keer heel erg vol gezeten, maar dat kan ook door de wijn komen. ![]() | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:41 |
Ik ben het met michaelmoore eens. Maar de één verheugt zich op haute cuisine en de ander op andere maaltijden. | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:42 |
Toch is het geen onbekend fenomeen, ik heb het zelf ook een keer gehad. Nu zou ik ook niet meer willen hoor. | |
Adames | dinsdag 8 oktober 2024 @ 07:56 |
Ik de laatste keer oprecht wel. Viel nogal tegen. Maar normaal gesproken is dat niet aan de hand nee. | |
michaelmoore | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:02 |
ik haal nergens mijn neus voor op , maar eten moet bij mij niet veel tijd kosten en zeker geen raar gekoei met voedsel dan hoef ik het niet meer | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:05 |
Maarreh omgekeerd, houden de haute cuisine-liefhebbers op zijn tijd ook van een frietje, de Mac, pizza etc.? | |
Gripper | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:11 |
Zeker, en omdat ik hier een hoop posts van mexicanobakker lees, en donderdag toch ff snel wat moet eten 's avonds, weet ik al precies wat het gaat worden ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:11 |
Waarom niet? | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:11 |
Omdat dat geen haute cuisine is. | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:12 |
![]() ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:15 |
Nou en? Dat je voor serieuze kwaliteit bereid bent te betalen betekent niet dat je een snob bent die de lokale Turkse Pizzeria te min vindt? | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:16 |
Sterker nog: daar hebben we gisteravond nog gegeten. | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:16 |
Maar zou je zo’n lokale Turkse pizzeria ook kwaliteit kunnen vinden? | |
Solotovski | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:18 |
Voor de ervaring is het erg leuk om eens mee te maken hoor. Ik had t ook niet verwacht maar aan t einde van de avond zat ik echt vol. | |
Gripper | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:21 |
nvm (durum quote hieronder) | |
Gripper | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:21 |
Ik bedacht me ineens dat ik in het restaurantreview topic zelfs eens een dubbelrecensie heb geplaatst van een sterrenrestaurant en een durum de dag erop. En zelfs toen kwam er gezeik in het topic over de portiegrootte ![]() Gripper in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #27 [ Bericht 3% gewijzigd door Gripper op 08-10-2024 10:28:17 ] | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:27 |
Het is niet de kwaliteit van een sterrenrestaurant, dat staat buiten kijf, maar wel beter dan een pizza van de supermarkt. Overigens hebben we ook een Italiaanse pizzeria en die is wel beter dan de Turkse pizzeria, maar bij die laatste is de sfeer weer anders. We wisselen af. Eten ook regelmatig bij de lokale restaurants, en ik ga met de puber ook gewoon naar de Mac, maar liever naar de BK. Ik heb niet de illusie dat ik bij de lokale pizzeria's biologische groenten of vlees krijg, dat kan ook niet voor die prijzen. Bij het lokale restaurant waar we meestal eten ook niet trouwens, want ik weet dat de slager geen biologisch vlees heeft en dat zijn dochter de eigenaar van het restaurant is, verder is het echt allemaal snel klaar spul, ook qua voorbereiding. Een gerecht als dit kun je nou eenmaal niet in korte tijd bereiden, dat is heel arbeidsintensief. ![]() En wie het herkent weet dat het goddelijk is. Als ik een laatste avondmaal voor mezelf zou moeten samenstellen dan staat dit erop. | |
Captain_Jack_Sparrow | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:28 |
Tuurlijk. | |
Gripper | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:31 |
Kalfswang? Ik vind die schiftende geel-groene saus zo mooi. Bij 1 restaurant waar wij graag komen weten ze inmiddels wel van mn saus-fetish. Ooit de eerste keer toen ik nog wat saus en brood vroeg kamen ze met een mooi kommetje, tegenwoordig zegt de chef tegen z'n personeel: bij die gozer mag je gewoon met de pan naast de tafel gaan staan hoor ![]() kreeg daar zelfs een keer, verstopt in het kistje onder de rekening, een heel klein zakje gevacumeerde saus mee ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:37 |
Nope... Rode biet millefeuille | |
Kapitein_Scheurbuik | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:42 |
Ik kan me echt niets voorstellen bij iets dat van rode biet gemaakt is dat dat ook nog lekker is. Jakkes wat zijn die dingen vies. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 10:46 |
Ja, toen wij het op het menu zagen staan hadden we ook zoiets van "rode biet?! ![]() ![]() Ik ben in staat daar a la carte te gaan lunchen om het te kunnen eten. | |
michaelmoore | dinsdag 8 oktober 2024 @ 11:00 |
vers gekookte rode bieten zijn heerlijk , echt heerlijk , speklapje erbij ![]() en kost echt niks [ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 08-10-2024 11:28:30 ] | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 11:18 |
Bietjes zijn lekker zacht. | |
Ludachrist | dinsdag 8 oktober 2024 @ 11:25 |
Dit is echt een goddelijk gerecht inderdaad. | |
XSbig | dinsdag 8 oktober 2024 @ 12:21 |
Deze van het Rijks is echt één van de beste gerechten die ik ooit heb gegeten. ![]() Die saus ook, boahh. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 12:40 |
Ik kreeg er de laatste keer wat brood bij, om te dippen in de resterende saus 🤤🤤🤤 | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 13:33 |
Michelinrestaurants: niks voor mij. Vorig jaar met tweede Kerstdag hadden mijn ouders dit iets soortgelijks voor de familie geregeld. Wat een achterlijk gedoe. Het duurde sowieso al 1,5 uur voordat het tweede bord pas kwam. Of nou ja, 'bord', eerder een schoteltje. Het derde of vierde gerecht was iets waarvan ik dacht dat er een stuk (lees: stukje) vlees op een "bedje van rijst" lag, maar wat zoutkorrels bleken te zijn. ![]() ![]() Nooit, maar dan ook nooit weer. [ Bericht 1% gewijzigd door DjVero op 08-10-2024 14:03:01 ] | |
QWARQTAARTJE | dinsdag 8 oktober 2024 @ 13:38 |
Tjonge, dan heeft die kleine het lang volgehouden zeg ![]() | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 13:42 |
Bijzonder inderdaad, maar genoeg aandacht/afleiding van de andere tafelgenoten deed een hoop. ![]() | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 13:46 |
Waar, bij welk Michelinster restaurant was dat? | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:02 |
Sorry, het was niet eens een Michelinrestaurant, zie ik nu, maar het idee is - volgens mij, ik ben geen snobistische kenner - hetzelfde, met dat gewauwel over "op een bedje van vijgenbladeren". Ik pas m'n tekst aan. Restaurant de Vendel in Veenendaal. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:04 |
Juist bij een Michelinrestaurant zou je dit dus niet zijn overkomen. Maar in dit topic barst het van de ongenuanceerde en niet zelf ervaren (voor)oordelen. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:05 |
En dat restaurant in Veenendaal is dus permanent gesloten. ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:14 |
Overigens zou ik een kind van anderhalf ook echt niet meenemen naar een sterrenrestaurant, gewoon niet. Mijn jongste is als bijna 5-jarige wel meegeweest naar de Aubergerie in Amersfoort (Bib Gourmand), maar hij is inmiddels bijna 14 en mag binnenkort voor het eerst mee voor een 3 gangen menu bij een sterrenrestaurant. Maar met anderhalf echt niet, ik pas ook gewoon op mijn kleinzoons als mijn zoon en schoondochter een uitje met haar kant van de familie hebbben dat niet geschikt is voor jonge kinderen. | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:14 |
Misschien niet precies hetzelfde meegemaakt, maar genoeg meegemaakt om te weten dat het niets is voor mij. Of voor mijn vrouw. Da's toch ook prima? Als ik uit eten ga, wil ik binnen een halfuur m'n eten hebben om na max. anderhalf uur weer buiten te staan. Het liefst een zo vol en vet mogelijk bord, met bijvoorbeeld een biefstuk, schnitzel of ander simpel eten. Dat het "op een bedje van..." ligt, zal mij een lekkere vette (braad)worst wezen. ![]() | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:25 |
Ik kan het niet betalen om in een Michelin restaurant te eten want ik verdien modaal | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:28 |
Onzin. Je spendeert alleen jouw geld aan andere zaken. Maar bijvoorbeeld 1x per jaar bij een Michelin restaurant is zeker voor iemand die een modaal inkomen heeft heel goed mogelijk. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:29 |
Ook prima, maar dan moet je niet in een topic dat over uitreikingen van Michelinsterren posten, maar in KLB. ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:30 |
Als je anderhalve fles wijn kunt wegtikken op een zaterdagmiddag dan kun je ook sparen om in een sterrenrestaurant te eten, het punt is vooral dat je het er niet voor over hebt. Daarbij mis je dan ook nog eens de geweldige wijnen die je bij een wine pairing bij de gerechten krijgt. Lose-lose situatie, en niet omdat je een modaal inkomen hebt. | |
BansheeBoy | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:33 |
Kwaliteitspost. Respect. Zo zie ik ze graag. ![]() | |
BansheeBoy | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:33 |
Geweldige wijnen die je "moet leren drinken". ![]() Spul stinkt. Ik leer lekker niks. ![]() | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:34 |
Oh ja, ik was eventjes vergeten dat je op een openbaar forum niet zomaar negatief mag zijn. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:40 |
Weer iemand die ongehinderd door enige kennis van zaken maar wat roept. Ik weet zeker dat de wijnen in een sterrenrestaurant stukken beter zijn dan de Chateau Migraine die hij nu met meer dan een fles per dag naar binnen tikt. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:41 |
Je bent negatief over wat precies? Een sterrenrestaurant dat geen sterrenrestaurant is? | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:43 |
Iedereen krijgt vakantiegeld dus 1x per jaar moet mogelijk zijn lijkt me Mij duurt het vooral te lang allemaal Als ze al die gerechten nu tegelijkertijd zouden serveren zou het me beter trekken maar dat is logischerwijs geen doen | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:45 |
Dat wil je ook echt niet, daar is het veel te veel voor. | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:47 |
Klinkt als een uitdaging | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:48 |
![]() | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:49 |
Hij is een brave (extreme) moslim, dus drinkt sowieso geen alcohol. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:49 |
Misschien kun je dat met een kerstthuismenu doen, moet je eea nog wel zelf afmaken en de borden opmaken, maar in principe zou je dan alles tegelijk kunnen serveren. | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:50 |
Lol met kerst ben ik jarig, dan doe ik helemaal niets ![]() | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:51 |
Maar goed het is mijn ding niet, na een uur raak ik verveld en dan wordt ik vervelend | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:51 |
Weet ik, daarom heeft hij ook geen kennis van zaken. Plus dat hij dat gebrek al verraadde met de "wijnen die je moet leren drinken" opmerking, want juist dat heb ik bij een wine pairing eigenlijk nog nooit gehad, terwijl er zat wijnen zijn die ik niet waardeer. | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 14:55 |
Misschien hebben sommige zaken wel een druivensap arrangement erbij. ![]() Alhoewel ik geen wijn drinker ben neem ik bij een sterrentent wel altijd het wijnarrangement bij de gerechten wat dan toch wel altijd erg lekker en passende wijntjes zijn. Alleen al die subtiele ondertonen die de sommelier met veel passie vertelt zijn er vaak niet voor mij uit te halen. ![]() | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:11 |
Ik kan ook een Ferrari kopen als ik die de rest van mijn leven wil afbetalen. Ik heb geleerd om niet boven mijn stand te leven | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:13 |
Dit, in een gemiddeld grand café neem ik geen wijn, ook niet bij de maaltijd, maar bij een echt goed restaurant met sommelier en wine pairing? ![]() | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:14 |
Ik kan letterlijk nu de Librije bellen en meteen de trein naar Zwolle pakken en daar vanavond een groot menu met wijn arrangement bestellen en die gewoon pinnen mits ze een tafeltje vrij hebben voor één persoon. Maar dan is het geld ook direct opperdepop. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:15 |
Nou nee, niemand gaat je het geld lenen zodat je die Ferrari de rest van je leven kunt afbetalen, maar je kunt prima ¤ 200 voor een bijzonder diner bij elkaar sparen. Als je het er voor over hebt... maar dat is waarom je het niet "kunt". | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:17 |
Dat vrije tafeltje kun je bij de Librije al vergeten, dus waarom niet proberen een reservering over een paar maanden te krijgen en gaan sparen zonder dat je geld er van opperdepop raakt. Kun je het alsnog achteraf zonde van je geld vinden, heb je het wel een keer meegemaakt. | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:17 |
Volgens mij wordt het wel ietsjes meer dan 200 euro. Gewoon Klarna of zo moet een Ferrari ook wel lukken | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:19 |
Rijks classic 6 gangen ¤ 120 Wine pairing ¤ 80 | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:20 |
Graag een vertaling ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:23 |
Rijks restaurant, het classic 6 gangen menu ¤ 120 Bij iedere gang bijpassende wijnen: ¤ 80 | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:28 |
Thx. Mogen de kinderen iets anders? | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:30 |
Noem je @pedaalemmerzak nou een kind? | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:31 |
Nee? Ik bedoel als je uit eten gaat met kinderen, mogen zij een ander menu? | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:38 |
Dit is toevallig een vast menu, maar ze hebben er meer, je kunt ook a la carte dineren (vertaling: van de kaart kiezen wat je hebben wilt). Verder ben je wat mij betreft niet goed als je een jong kind meeneemt naar een sterrenrestaurant, zeker niet als het kind niet verder komt dan "patat met een kroket" als kindermenu. Maar goed het volgende zal wel zijn dat je dat niet snapt of raar vindt, waarmee je dan nogmaals bevestigt dat je het sowieso niet begrijpt, want niemand zit te wachten op verveelde kinderen aan tafel. De ouders zelf niet, het personeel niet en de andere gasten ook niet. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:38 |
Dat kan je niet. De eerstvolgende resevering die je bij De Librije kunt maken is in augustus 2025. Ruim tijd genoeg om daar dus voor te gaan sparen met jouw modale (44.000) inkomen. ![]() | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:38 |
Dan neem je geen wijn ![]() | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:40 |
Ik snap best dat dat niet gewenst is. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:41 |
Goh, waarom dan toch naar de bekende weg vragen? | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:42 |
Eens. Tipsy is leuk maar daarna begin je lichtelijk voor aap te staan. | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:43 |
Ja waarom? | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:44 |
Wie moet er nou sparen voor 200 euro ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:45 |
Omdat je loopt te trollen, het hele topic al ![]() | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:45 |
Nee, niet het hele topic. Sinds een uurtje of zo. | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:49 |
Ik vind dat jij abnormaal heftig reageert op mensen die het concept van Michelinrestaurants (of net-niet-Michelinrestaurants) - in de vorm van extreem veel betalen voor lang wachten en kleine porties - niks vinden. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:49 |
Vanaf je eerste post in het topic al:Alleen maar gejank dat je er niet zult komen, dat je het te duur vindt. Je hebt dus helemaal niets on-topic gepost en bent al 2 dagen aan het trollen, bij voorkeur zodat je anderen snobs kunt noemen. Maar goed, ik ben wel klaar met die domme blondjes act van je. | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:52 |
Ik vind dat niet zo een verantwoorde uitgave voor iemand met een modaal inkomen. Maar stel ik haal mijn rijbewijs dan wil ik wel naar de kromme watergang in Zeeuws Vlaanderen. Dat had (heeft ?) 2 sterren. Dat is dan toch iets meer van mijn stand qua modaal inkomen | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:54 |
Is er niet soms iemand die afbelt ? Ik kom in mn eentje. | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:55 |
Ik vind het abnormaal dat allerlei figureren hier alleen maar "ik vind het niks" komen posten, en het gros ook nog eens ongehinderd door enige ervaring. Prima, wil je het er niet aan uitgegeven, dan doe je dat niet, ook vooral niet doen. Ik ga toch ook niet in een reis- of concerttopic posten dat ik het belachelijk en snobbistisch vind dat mensen ¤ 150 voor een kaartje of ¤ 3.000 voor een vakantie betalen? Of ¤ 525 voor een bijzettafeltje... echt, het boeit me niets wat een ander wel of niet het geld waard vind, maar ik ga een ander daarom niet voor dom of snob uitmaken. Als jij naar een 5 sterren resort op Bali wilt om jezelf te vinden, ga je goddelijke gang, open er zelfs een topic over, is dat topic dan nog leuk als ik daat met een hele vooraad mensen die nog nooit in de buurt zijn geweest negatief ga lopen doen dat je daar je geld aan wilt uitgeven? | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:55 |
dat is duurder dan Rijks classic https://krommewatergang.nl/menu/ | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 15:59 |
Allemachtig Leandra, relax. Je trekt het je persoonlijk aan. En wals niet over mijn woorden heen. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:01 |
![]() Je kunt je altijd op de wachtlijst laten plaatsen. | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:02 |
Dat soort dingen ís ook belachelijk en weggelegd voor snobs of rijke stinkerds. Mijns inziens mag dat best benoemd worden. Het is aan jou om die reacties te filteren, toch? Volgens mij zijn er nog genoeg die, net als jij, wel van tafelen en bijzondere gerechten houden. En als ik ¤500 aan een bijzettafeltje uitgeef en ik denk hier dat trots te posten, dan mag ik hopen dat er mensen zijn die mij even op mijn plaats zetten. ![]() Het is eigenlijk net het echte leven, zo een forum. ![]() | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:03 |
zou ik het mee eens zijn als we in een gespecialiseerd forum als CUL zaten maar we zitten in NWS, dan moet je ook kunnen zeggen 'meh, vind ik niks' al zijn argumenten als wel hemeltergend slecht ![]() natuurlijk is het wel beter dan elders, als la cubanita (wtf is het ![]() | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:03 |
Waaruit maar weer eens te meer blijkt dat je geen ervaring hebt met het eten bij een Michelinster restaurant. Want daar gaan jouw vooroordelen niet op. Niks lang wachten en kleine porties. Een Michelinrestaurant zal altijd rekening houden met jouw wensen qua tempo en portionering. | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:04 |
Ieder zijn hobby/voorkeur. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:06 |
Die heeft gisteren een ster verloren en nog maar 1 Michelinster. | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:06 |
en is duurder dan het genoemde voorbeeld | |
Boca_Raton | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:07 |
Kan een restaurant ook in één keer beide sterren kwijtraken? | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:08 |
Ja. Als ze de tent sluiten of de chefkok vertrekt. | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:08 |
We hebben het even aan ChatGPT voorgelegd, maar gemiddeld genomen zit je dus wél veel te lang - voor mij althans - aan tafel voor te kleine gerechten. En hoewel het niet daadwerkelijk een Michelinrestaurant was, moest het een beetje (!) die ervaring voorstellen. Maargoed, hier is het antwoord van ChatGPT. De duur van een maaltijd in een Michelinrestaurant kan variëren, maar gemiddeld genomen zit je meestal tussen de 2,5 en 4 uur aan tafel. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal gangen, de service en de stijl van het restaurant. Hier zijn enkele factoren die de duur beïnvloeden: 1. Aantal gangen Michelinrestaurants serveren vaak uitgebreide tasting menu's met 8 tot 12 gangen, soms zelfs meer. Dit betekent dat elke gang de tijd krijgt om geserveerd, uitgelegd en geproefd te worden. Hoe meer gangen, hoe langer de ervaring duurt. 2. Snelheid van de service Michelinrestaurants staan bekend om hun aandacht voor detail en service. Dit betekent dat alles zorgvuldig gepresenteerd wordt en dat er tussen de gangen voldoende tijd is om te genieten van de smaken en om je tafelgenoot te spreken. Dit kan de tijd aan tafel verlengen. 3. Wijnarrangementen Als je kiest voor een wijnarrangement, wordt bij elke gang een passende wijn geserveerd. Dit zorgt niet alleen voor extra tijd bij het schenken en uitleggen van de wijnen, maar kan ook de maaltijd zelf vertragen, aangezien wijnen en gerechten rustig geproefd worden. 4. Ontspannen sfeer Michelinrestaurants willen vaak dat hun gasten een ontspannen, luxueuze ervaring hebben, zonder tijdsdruk. Dit betekent dat het tempo van de maaltijd rustig is, zodat je optimaal kunt genieten van de culinaire ervaring. Samengevat: Voor een kortere ervaring (bijvoorbeeld 3-5 gangen of een lunchmenu) kun je rekenen op ongeveer 2 tot 2,5 uur. Voor een uitgebreid diner met meerdere gangen en wijnarrangement duurt het meestal 3 tot 4 uur of langer. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor een Michelin-ervaring, omdat deze restaurants zich richten op het bieden van een avondvullend programma vol smaak, presentatie en gastvrijheid. | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:09 |
Overigens zijn niet alle Michelinsterren-restaurants heel duur. https://guide.michelin.co(...)terren-van-nederland | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:10 |
Ah, dat soort dingen zijn ook voor snobs? Dan kunnen we dus en masse mensen die naar Pinkpop of Lowlands gaan afzeiken omdat ze zoveel geld uitgeven aan een kaartje? Want daar snap ik nou weer echt niets van, bijvoorbeeld. | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:13 |
En als je naar de bib restaurants (halve ster zullen we maar zeggen) gaat heb je meestal nog betere deals. ![]() | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:13 |
nou als mensen dingen gaan roepen alsdan krijg ik er wel een snobbie gevoel bij | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:18 |
Bij Noma geeft men kleding adviezen en met een trainingsbroek slippers en tshirt wordt je gewoon geweigerd. ![]() Maar als dat al snobbie is dan is elke voetbalwedstrijd dat ook, aangezien je daar ook door sociale druk verplicht een duur voetbalshirt aan dient te hebben. ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:20 |
Mwah, niet specifiek. Kampeerders heb je, zeker onder de Nederlanders, in alle bevolkingslagen. Villa's zat waar tussen de vakanties door de caravan op de oprit staat. Even los van het feit dat kamperen tegenwoordig ook geen goedkope vakantie meer is. Ik zie het idd als "je houdt van kamperen of je houdt niet van kamperen", en zie daar geen waardeoordeel of snobbisme in. Iedem met naar een huisje op een Landal park, je houdt ervan of je houdt er niet van. | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:20 |
meeste voetbalwedstrijden zie ik vooral mensen met zwarte h00dies anders | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:20 |
dit was echt wel een waardeoordeel ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:22 |
Maar hoe dan? Het is niet goedkoop ofzo. | |
Ludachrist | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:22 |
Dat je te lang zit is ook persoonlijk. Als ik een paar honderd euro moet betalen voor eten en wijn verwacht ik juist niet dat ik binnen een uurtje weer buiten sta. | |
sp3c | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:24 |
weet hij veel hij denkt 'campingvolk ![]() | |
Ludachrist | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:25 |
Joh, het idee van de Bib Gourmand is dat ze een klein menu voor een vaste vriendelijke prijs hebben. Natuurlijk is het daar goedkoper, dat is het hele ding. | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:31 |
Maar alsnog stukken duurder als bijvoorbeeld de Cubanita of beren franchise restaurant dingen. Tegenwoordig mag volgens mij het 3 gangen menu voor een bib ook al 65 euro kosten. ![]() | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:34 |
Klopt. Volgens de nieuwste richtlijnen komt een restaurant in aanmerking voor een Bib Gourmand als het bedrag van de totale rekening niet boven de ¤65/¤70 per persoon uitkomt. Dan maakt het niet uit of het menu ¤38 of ¤42 kost. | |
Ludachrist | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:37 |
Ja, en die zijn op hun beurt weer duurder dan de snackbar, die op zijn beurt weer duurder is dan een kilozak friet van de appie. | |
Glazenmaker | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:41 |
Wat dat betreft lijkt het op een zekere religie. Misschien daarom wel verstandig dat de islam het verboden heeft. | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:42 |
We hebben het hier toch over restaurants en daar schaar ik de snackbar toch echt niet meer onder... ![]() | |
Ludachrist | dinsdag 8 oktober 2024 @ 16:51 |
Waarom niet? Daar kan je toch ook gaan zitten eten? | |
Basp1 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 17:07 |
Op de grond bij de Appie kun je ook je bevroren frietzak eten en bespaar je op stroomkosten om het niet te hoeven frituren. ![]() | |
DjVero | dinsdag 8 oktober 2024 @ 17:49 |
Nja, als jij dat wilt. Ik geef inderdaad rustig een paar honderd eurie uit aan een festival (alsjeblieft geen Pinkpop of Lowlands), maar ik heb er niet zo'n probleem mee als andere mensen dat niet snappen of mij/dat belachelijk vinden. | |
Sjoerd102 | dinsdag 8 oktober 2024 @ 19:39 |
Oom van mijn vriendin woont in dat gehucht. Kennelijk komen Willem Alexander en Maxima ook regelmatig in dat restaurant een vorkje prikken. Hele dorp dan afgegrendeld. Niet zo moeilijk, Dorp is maar 2 straten groot, en de Kromme Watergang ligt er precies tussen in ![]() | |
Leandra | dinsdag 8 oktober 2024 @ 19:55 |
Wat snobistisch, je geld zo over de balk smijten. Maar goed, je begrijpt dus kennelijk prima wat het is om heel veel geld uit te geven aan iets waar anderen dat zeker niet aan willen uitgeven. Stel nou dat er een NWS topic over een bepaald festival is, wordt het topic er dan beter van als allerlei mensen die nog nooit op een festival zijn geweest maar wel een op nonsens gebaseerde mening hebben die constant blijven herhalen in het topic, en degenen die het festival wel leuk vinden en er wel naartoe gaan "snobs" noemen omdat ze zo'n bizar bedrag aan een festival uitgeven? | |
Hexagon | dinsdag 8 oktober 2024 @ 19:57 |
Een keer bij een sterrenrestaurant gegeten dat niet meer bestaat inmiddels. De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Was een mooie ervaring. Daarna eigenlijk nooit meer gedaan. Zou het nog wel eens willen doen. Maar moet wel een speciaal uitje zijn gezien de prijs. | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 20:26 |
Ik noem mensen die naar de librije gaan geen snobs overigens maar misschien was dat iemand anders. | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 20:26 |
Ja hoofdplaat stelt weinig voor. Ik kom uit zeeuws vlaanderen | |
pedaalemmerzak | dinsdag 8 oktober 2024 @ 20:27 |
Nou nou nou moet dit nou | |
golfer | dinsdag 8 oktober 2024 @ 20:31 |
Toen wij er een paar jaar geleden waren (met een overnachting) hebben we niks koninklijks kunnen ontdekken. Wel heel lekker eten en een uitgebreid Zeeuws ontbijt gekregen, | |
QWARQTAARTJE | dinsdag 8 oktober 2024 @ 21:36 |
Ik maar denken dat je wekelijks ging ![]() ![]() | |
Hexagon | dinsdag 8 oktober 2024 @ 21:37 |
Nee, ik ben ook maar een wat bovenmodale loonslaaf en heb meer liefhebberijen. | |
golfer | woensdag 9 oktober 2024 @ 00:01 |
Er is geveegd. ![]() | |
DjVero | woensdag 9 oktober 2024 @ 08:42 |
Ik heb volgens mij prima onderbouwd waarom zo'n setting niks voor mij is en zolang je dat doet, zou ik dat geen probleem vinden. Sowieso trek ik me niet zoveel aan wat anderen van mij of mijn acties vinden, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Toegegeven - om positief te eindigen, want volgens mij is alles wel gezegd nu - het eten was best lekker, op die hap zout na :s | |
michaelmoore | woensdag 9 oktober 2024 @ 09:21 |
geef mij maar gewoon lekker eten met verse groenten en een sausje en een mooi stukje vlees erbij , een salade met stukjes appel en courgette en tomaat met sla en bedekt met gergrilde kipstukjes vooraf is ook fijn of een fijn soep maar een griek met veel gegrilde stukjes lamsvlees en lekker wijn ik weet wel een paar restaurants een ster zegt me niets, die ster geef ik zelf wel | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:31 |
Daar heb ik dan weer een ander woord voor dan snob, namelijk loser! ![]() Uit eten bij een goed restaurant is gewoon een beleving. Dat doe je samen met iemand die goed gezelschap is en het gaat er juist om dat je een paar uur aan tafel zit en veel 'kleine' gerechtjes eet. Maar zoals ik in een andere reactie al zei, het is niet voor iedereen weggelegd (omdat ze het niet snappen). | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:31 |
Lekker Holland's. ![]() | |
Red_85 | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:37 |
Idd, jouw mening. Een ander meent iets anders. En dat is wel de strekking van het hele topic. | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:49 |
dat heb je vaak in een discussie | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:50 |
Ik zit niet met mijn neus omhoog aan tafel in een restaurant klopt ik kijk liever naar een fraai stukje vlees en als het maar genoeg is en lekker , nu ben ik geen hele grote eter , maar ik wil wel graag voldaan het etablissement verlaten ja [ Bericht 8% gewijzigd door michaelmoore op 12-10-2024 10:57:36 ] | |
Boca_Raton | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:52 |
IeIets mis mee…? | |
Solotovski | zaterdag 12 oktober 2024 @ 10:58 |
Echt al die stront eigenwijze mensen hier nog steeds he ![]() Wedden dat je na 6 a 8 gangen helemaal vol zit | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:00 |
zou kunnen, maar ik graag twee keer per week uit eten en ik heb aan twee gangen genoeg en dan neem ik thuis nog een gang naar de plee [ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 12-10-2024 11:09:55 ] | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:15 |
Ik ook niet. Ik zit er gewoon om te eten. Als ik AVG wil, ga ik niet naar een restaurant. Dat is pas zonde van je geld. | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:16 |
Beetje te veel Henk en Ingrid naar mijn smaak. | |
Boca_Raton | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:19 |
Dat komt helaas wat arrogant over. Je bewijst je mede-haute cuisineliefhebbers hier ook geen dienst mee. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:20 |
Denk dat https://www.hap-hmm.nl/ voor jou wel wat is | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:21 |
Ach, degenen die hier zo hard ageren tegen op niveau uit eten, blaken van zelfvertrouwen. Die zien het vast niet als arrogant. | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:26 |
Ga jij maar lekker op niveau uit eten met mensen van je eigen soort, dat mag , ikzeg daar niets verkeerds van | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:29 |
Amsterdam is een dorp waar ik 30 jaar geleden voor het laatst ben geweest en nooit meer wil zijn , vies smerig stinkdorp, net of je in parijs metro loopt | |
Boca_Raton | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:29 |
Ik zag hier (of in het andere topic) dat restaurant Élevé in Leeuwarden ook tot zo’n Bib Gourmand restaurant behoort. Nooit geweten (het interesseert me eigenlijk ook niet), maar daar heb ik zo’n keer of tien gegeten. Hoe het was: niet veel bijzonders vond ik. De sauzen vond ik bitter. Het uitzicht (over Leeuwarden) is wel erg mooi. Maar het was wel weer genoeg. | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:29 |
Nee, natuurlijk niet. ![]()
| |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:32 |
need daar krijgen mij niet binnen als ik die fotos zie https://westcordhotels.nl/restaurants/restaurant-eleve/ | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:35 |
Jij komt hier ook niet binnen. Heb je een ticket voor nodig. Of je moet heul goed kunnen zwemmen. ![]() | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:40 |
als het in mijn regio was dan zeker wel ja | |
Boca_Raton | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:41 |
Lekker! ![]() | |
golfer | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:44 |
Laat nou toevallig de recensie van Hiske Versprille in de Volkskrant vandaag over dat restaurant gaan: Domweg gelukkig met een kruimig aardappeltje bij het lieve, iconische Amsterdamse eethuis Hap-Hmm https://www.volkskrant.nl(...)rdappeltje~b34625ee/ [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-10-2024 11:50:06 ] | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:54 |
Waarom zou ik in een eethuis E30,- aftikken voor iets wat ik thuis voor E5,- kan maken? Dat is pas zonde van je geld. Ik ga uit eten om dingen te eten die ik niet zelf kan maken. | |
golfer | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:57 |
9 euro als je een bejaardenknipkaart hebt: ![]() | |
Captain_Jack_Sparrow | zaterdag 12 oktober 2024 @ 11:59 |
Volgens mij is het hier op Fok nog steeds zo dat je geen artikelen achter een paywall mag plaatsen toch? Anyway, op de site staat het niet en het artikel kan ik niet lezen, dus ik neem het vooralsnog niet aan. [ Bericht 6% gewijzigd door Captain_Jack_Sparrow op 12-10-2024 12:11:43 ] | |
XSbig | zaterdag 12 oktober 2024 @ 12:04 |
Ik zag het ook, scherp. | |
Leandra | zaterdag 12 oktober 2024 @ 12:09 |
De link wel. | |
Solotovski | zaterdag 12 oktober 2024 @ 12:29 |
Ja jonge dan vreet jij lekker gekookte piepers en een speklap maar kom niet verkondigen dat je niet voldaan niet huis gaat terwijl je er blijkbaar nog nooit hebt gegeten | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 12:43 |
gekookte piepers kan heel lekker zijn, niet teveel gekookte opperdoezen met ietwat zout prachtig toch https://www.volkskrant.nl(...)/topic/2721268/3/100 | |
sp3c | zaterdag 12 oktober 2024 @ 15:58 |
Als die Griek met hogere kwaliteit lamsvlees en duurdere wijnen gaat werken dan merk je het verschil echt wel Voeg daar een betere gediplomeerde chef + staf aan toe en je snapt dat de prijs stijgt neem ik aan | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 18:44 |
ja wijnen die je per fles koopt en moet voorproeven en dan wat spugen he, nee ik neem gewoon rode wijn | |
sp3c | zaterdag 12 oktober 2024 @ 18:45 |
in het resteaurant hoef je ze niet uit te spugen denk ik | |
michaelmoore | zaterdag 12 oktober 2024 @ 23:40 |
das waar , maar de vierde fles waar de ober mee aankomt en openkurkt ,die neem je dan, ja juist nee ik zeg bij de griek, als ie maar rood is dan is t ok en lamsvlees ja als jij zegt dat het geen kippevlees is dan geloof ik jou maar nu had ik vanavond een zwik gegrilde kipfiletjes op de tjickensalade , jeempie zeg , niet mis hoor met een smaakje erover ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 13-10-2024 02:12:20 ] | |
sp3c | zondag 13 oktober 2024 @ 00:53 |
Ik had rijst met kip enzo geroerbakte Smaakte prima maar heeft ook nergens mee te maken | |
Nober | woensdag 16 oktober 2024 @ 22:55 |
Dolfinarium ook een ster. ![]() Derde dierentuin met ster. https://www.harderwijksez(...)-krijgt-michelinster | |
Captain_Jack_Sparrow | vrijdag 18 oktober 2024 @ 01:55 |
Jij hebt er duidelijk geen verstand van. | |
michaelmoore | vrijdag 18 oktober 2024 @ 03:47 |
dat wil ik ook absoluut niet pretenderen | |
Captain_Jack_Sparrow | vrijdag 18 oktober 2024 @ 03:47 |
Waarom klets je dan onzin over voorproeven en uitspugen? | |
michaelmoore | vrijdag 18 oktober 2024 @ 03:49 |
carcasme ? | |
Captain_Jack_Sparrow | vrijdag 18 oktober 2024 @ 03:52 |
Ten eerste schrijf je sarcasme met een 's' en ten tweede is sarcasme een vorm van humor. Jij zwetst gewoon een beetje uit je nek. | |
Arizona | zaterdag 19 oktober 2024 @ 19:28 |
Gisteren heb ik dus voor het eerst bij een sterrenrestaurant gegeten ![]() Echt een hele belevenis, heel leuk om een keer mee te maken. De gerechten waren allemaal zeer smaakvolle, prachtige kunstwerkjes ![]() We hadden een heel leuk plekje, vlakbij de open keuken. Dus we konden mooi zien hoe alles bereid werd. Echt met pincetten enzo maakten ze de borden op ![]() | |
golfer | zaterdag 19 oktober 2024 @ 20:35 |
Leuk. Waar was dat? En ken je dit topic: CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #35 ? | |
Arizona | zaterdag 19 oktober 2024 @ 20:43 |
Hier ![]() Het topic ken ik, leuk lees"voer ![]() Ik kan helaas niet zo'n mooie gedetailleerde review doen als jij vaak doet, ik heb vergeten het menu te fotograferen ![]() ![]() | |
spicymchaggis | zaterdag 19 oktober 2024 @ 20:50 |
Dan gaat het echter om de groene Michelingids ipv de rode. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door spicymchaggis op 19-10-2024 20:56:18 ] | |
voetbalmanager2 | donderdag 31 oktober 2024 @ 13:57 |
Elke inbreng in dat topic is een aanwinst. Zeker als het gaat om een bezoek aan een sterrenrestaurant. | |
michaelmoore | donderdag 31 oktober 2024 @ 14:05 |
dat doen ze bij de chinees niet | |
sp3c | donderdag 31 oktober 2024 @ 15:05 |
die maalt ook niet heel erg om waar zijn ingredienten vandaan komen |