abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 10 juli 2024 @ 12:50:18 #1
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_214233831
OP van @tong80

quote:
De langverwachte rechtszaak van Ali B, die twee dagen duurt, begint woensdag in Haarlem. De rapper en voormalig coach van the Voice of Holland wordt verdacht van twee verkrachtingen en twee aanrandingen van in totaal drie vrouwen. Wat kunnen we verwachten en wat hangt hem boven het hoofd als de rechter hem veroordeelt?


Alexander van Eenennaam, Raymond Boere 11-06-24, 20:30

Waar wordt Ali B precies van verdacht?
De aanklacht tegen Ali B is grofweg in drie delen te splitsen. De ‘oudste’ zaak is die van zangeres Ellen ten Damme. In het voorjaar van 2014 was zij met Ali in Marokko voor het tv-programma Ali B en de muziekkaravaan. Daar zou de rapper ’s nachts haar kamer zijn binnengedrongen en Ten Damme tot seks hebben gedwongen. De zangeres heeft daarover wel verklaard bij de politie, maar deed geen aangifte. Desondanks ging het Openbaar Ministerie over tot vervolging.

De tweede aanklacht in chronologische volgorde is de aanranding, op 29 mei 2018, van zangeres Jill Helena. In 2013 haalde zij in the Voice of Holland als pupil van Ali de finale. De rapper zou haar in 2018 in een auto hebben meegenomen naar een afgelegen bospad en haar daar hebben gedwongen tot ‘ontuchtige handelingen’.

Bij de derde vrouw, een destijds 20-jarige muzikante die aanwezig was bij een schrijverskamp, gaat het om zowel een aanranding als een verkrachting. Zij vertelde daar in januari 2020 over in de uitzending van het onlineprogramma Boos van Tim Hofman. Zij had orale seks met een andere artiest op het moment dat Ali B zonder toestemming zijn vingers in haar stak. Later had ze ook orale seks met Ali B. Dat gebeurde volgens haar nadat hij maar bleef aandringen, ze wilde ‘er vanaf zijn’.

Wat mogen we verwachten van de rechtszaak?
Op de eerste dag komen de feiten op tafel. De rechters bespreken met Ali B minutieus de aangiftes en zullen hem aan de tand voelen over wat er allemaal is gebeurd. Ook de slachtoffers krijgen de gelegenheid iets te zeggen. Naar verwachting maakt het Openbaar Ministerie aan het einde van de dag bekent welke straf ze tegen B. eisen. Donderdag, de tweede procesdag, voert advocaat Bart Swier van Ali B zijn verdediging en krijgt Ali B aan het einde van de zitting het laatste woord.

Bart Swier, advocaat
De rapper zal zowel woensdag als donderdag ingaan op vragen van de rechtbank. Tot nu toe heeft hij de aantijgingen ontkend, maar in de rechtbank zal hij voor het eerst in detail treden. Ook zal hij volgens zijn advocaat Swier journalisten te woord staan. ,,Ali B ontkent nog steeds alle beschuldigingen en zal daarover ook uitgebreid verklaren tijdens de zitting en ingaan op alle vragen van de rechters. Ali B wil graag zijn verhaal doen. Zijn stem en beelden mogen worden opgenomen en uitgezonden. Ook loopt hij voor geen enkele journalist weg.”

Niet alleen het verhaal van Ali B komt aan bod, ook het vermeende slachtoffer Jill Helena zal haar kant van het verhaal vertellen. Volgens slachtofferadvocaat Sébas Diekstra heeft ze het zwaar in de aanloop naar het proces. ,,Jill is ontzettend gespannen en ziet enorm op tegen de rechtszaak. Ondanks haar inspanningen om rustig te blijven, heeft ze al weken last van hevige hartkloppingen”, aldus Diekstra. ,,Toch is ze vastbesloten om door te zetten. Ze beseft hoe belangrijk het is om haar verhaal te doen. Ze hoopt dat dit voor haar eindelijk de afsluiting zal zijn van iets waar zij al jaren mee worstelt.”

Ellen ten Damme is niet aanwezig bij de rechtszaak. Zij hield het bij een verklaring bij de politie. Daarmee steunt zij andere slachtoffers, maar mengt ze zich niet actief in het proces.Wat hangt Ali B boven het hoofd als de rechter hem veroordeelt?
Wanneer de rechters hem schuldig bevinden aan verkrachting, dan wordt het sowieso een gevangenisstraf. De wet schrijft voor dat een taakstraf bij zo’n ernstig vergrijp niet opgelegd mag worden. Al zijn er rechters die deze regel in het verleden hebben omzeild, door één dag cel op te leggen in combinatie met een taakstraf. De maximumstraf voor verkrachting is twaalf jaar, maar dan gaat het om de zwaarste omstandigheden. Mocht Ali B worden veroordeeld, dan zal het er voor wat betreft de zwaarte van de straf ook van afhangen hoeveel van de aanklachten wettelijk en overtuigend worden bewezen. De uitspraak is vooralsnog voorzien voor 27 juni.

https://www.ad.nl/show/al(...)verwachten~a408d025/

'Later had ze ook orale seks met Ali B. Dat gebeurde volgens haar nadat hij maar bleef aandringen, ze wilde ‘er vanaf zijn’.' :? Nou voorhuid dan. Omdat jij het bent. :{

Update 12-6, eerste zittingsdag

quote:
Ali B is iemand "die meteen zijn tong in je bek steekt en denkt dat je dat leuk vindt", zo luidde de verklaring van zangeres Ellen ten Damme die vandaag in de rechtbank werd voorgelezen. De artiest wordt er door meerdere vrouwen van beschuldigd dat hij hen ongevraagd zoende en betastte en niet luisterde als ze vroegen om daarmee te stoppen.

B erkende "een flirt" te zijn, maar zei dat hij "nooit iets zou doen tegen iemands zin". Volgens de rapper ontstond rondom de BOOS-uitzending over seksuele misstanden bij The Voice "een onzichtbare schandpaal" in de samenleving, waarbij iedereen "iets wilde doen".

Daarmee verklaart hij de melding van Ten Damme. "Ik wil niet Ali Herhali zijn, maar tot die BOOS-uitzending heb ik nog nooit zoiets gehoord en ik heb met duizenden vrouwen gewerkt."
Twee aangiftes, één melding

Ali Bouali stond vandaag terecht voor twee aanrandingen en twee verkrachtingen. Van zangeres Ellen ten Damme ligt er een melding van een verkrachting in 2014 in Marokko. Jill van Leeuwen (artiestennaam Jill Helena), oud-kandidaat van The Voice of Holland, heeft aangifte gedaan van een aanranding in 2018 in Amsterdam. Daarnaast draait de zaak, die morgen verder gaat, om een aangifte van aanranding en verkrachting in Heiloo in 2018.

Over Jill van Leeuwen zei Ali B dat hij met haar "een stiekeme affaire" en "een liefdevolle band" had sinds haar deelname aan The Voice in 2013. De zangeres verklaarde echter dat de rapper haar in 2018 in het Amsterdamse Bos aanrandde in een auto. Ze zou meerdere keren hebben gezegd: "Ali, dit gaan we niet doen", maar uiteindelijk aan zijn druk hebben toegegeven.

'Jij duldt geen nee'


Van Leeuwen kwam aan het einde van de dag zelf aan het woord in de rechtbank. "Jij duldt geen nee", sprak ze. Hierbij refereerde ze ook aan de verzoeken van B om een mediationgesprek. "Je hebt me daar meerdere keren om gevraagd. Ik heb het overwogen, maar ik twijfelde aan de oprechtheid van je intenties. Ook de 'nee' die ik tegen de mediation heb gezegd, accepteerde je niet. Je wilde er een 'ja' van maken."

"Jill, ik weet echt niet hoe dit kan", reageerde de rapper. "Ik ben nooit agressief tegen jou geweest." Hij vroeg haar opnieuw om mee te doen aan mediation. "Open die deur voor het gesprek, geef het een kans."
'Surrealistisch'

Ten Damme was vandaag zelf niet aanwezig in de rechtbank. Haar verklaringen werden voorgelezen door de rechter. Ze zei dat ze op haar hotelkamer in Marokko was overvallen door de rapper, rondom de opnames voor Ali B en de Muziekkaravaan. "Binnen twee tellen was zijn broek uit, hij had een stijve lul en probeerde binnen te dringen." De zangeres kon B naar eigen zeggen van zich afduwen.

"Dit is niet alleen niet gebeurd, dit is onwerkelijk", zei B over het verhaal van Ten Damme. "Ik vind het surrealistisch."

Van een derde vrouw werd een verklaring voorgelezen naar aanleiding van haar aangifte over een aanranding en verkrachting op een schrijverskamp in Heiloo in 2018. Volgens de rapper, die dit ontkent, is de vrouw "mentaal kwetsbaar". Ook haar heeft hij gevraagd een mediationtraject aan te gaan. "Niet om vervolging te voorkomen, maar omdat het ook niet goed is voor haar wat er is gebeurd."
Lachen om tranen

Ali B werd tijdens de zitting regelmatig emotioneel. Hij zei dat hij het zwaar vond om tweeënhalf jaar niets te zeggen over de zaak, terwijl er van alles over hem werd gezegd en geschreven. Hij zegt in de media onterecht te zijn neergezet als "een seksueel roofdier". Dat vrat aan hem. "Ik kreeg angstaanvallen, had slapeloze nachten. Voor het eerst voelde de dood warmer dan leven."


'Nooit is tegen mij gezegd dat ik een vrouw iets heb aangedaan'

Wel zei hij strijdlustig te blijven, voor zijn kinderen. "Soms heb je tranen van het lachen, en soms moet je lachen om je tranen, zo ga ik erdoorheen."

Morgen is de tweede en laatste dag van zaak tegen Ali B. Dan komt het Openbaar Ministerie met een strafeis en houdt de advocaat van B zijn pleidooi. De artiest heeft daarna het laatste woord.

Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_214247841
quote:
Victim blaming in zaak Ali B. ook schadelijk voor toekomstige zedenslachtoffers, zegt deskundige: 'Denken straks drie keer na over aangifte'

De publieke opinie richting de vrouwen die aangifte deden tegen Ali B. was zo hard, dat gevreesd wordt dat de drempel om naar de politie te stappen voor toekomstige zedenslachtoffers hoger is geworden. "Die denken nog drie keer na voor ze aangifte doen."

Ze zouden het zelf willen, sletterig zijn, het door drugs niet meer goed weten of zelf bekend willen worden. Ze zijn te laat naar voren gestapt en 'dikten' het verhaal aan. Voorbeelden van victim blaming in de zaak tegen rapper en mediapersoonlijkheid Ali B.. De schuld neerleggen bij het slachtoffer is 'heel schadelijk', zegt jurist Floor Dubbeling. "Terwijl het juist goed is dat het aan het licht is gekomen en in zo'n zaak vervolgd wordt."

Drie keer nadenken
Voor Slachtofferhulp Nederland begeleidt zij mannen en vrouwen in de rechtbank. Daar zitten ook vaak zedenzaken tussen. De vrouwen in de zaak van Ali B., die verdacht wordt van twee aanrandingen en twee verkrachtingen, zullen zich volgens haar vast afvragen of ze er wel goed aan hebben gedaan, omdat wat er op ze afkomt zo heftig is. "Terwijl we moeten kijken naar de feiten en wat er is gebeurd."

Daarbij zal het ook een effect hebben op slachtoffers in andere zedenzaken, denkt ze. "Als een slachtoffer meekrijgt wat er allemaal wordt gezegd, denkt die drie keer na voor ze aangifte doen", zegt Dubbeling. "'Wat als er bij mij ook een mediacircus komt? Of dat mensen me niet geloven of denken dat ik een aansteller ben of ander motief heb dan gerechtigheid krijgen?'."

'Dingen die voor slachtoffer niet leuk zijn'
Ook in de zaal zelf werden harde uitspraken gedaan over de slachtoffers, door advocaat Bart Swier. Dubbeling snapt dat de advocaat er 'hard' in ging. "Je behartigt de belangen van je cliënt", zegt ze. "Maar daar zit een risico van victim blaming in, dat zag je ook in deze zaak".

Het is belangrijk om van tevoren goed uit te leggen wat een slachtoffer te wachten staat. "Hoe ziet het proces eruit? De verdachte kan met een ander verhaal komen of zwijgen, weet dat dat mogelijk is", vertelt Dubbeling. Maar ook de rol van de advocaat van de tegenpartij noemt ze. "Die zegt dingen die voor een slachtoffer niet leuk zijn."

'Kunnen we ons bij de feiten houden?'
Dubbeling deed een zaak van een 12-jarig meisje dat misbruikt was door haar stiefvader. "Op zitting werd gezegd over het meisje dat ze zelf uitdagend gekleed was", vertelt ze. "Zij werd in de zitting afgeschilderd als ontregeld, ze had het verzonnen. Hoe schadelijk kan dat zijn voor een meisje?"

Dubbeling moest haar overtuigen dat ze niet moest twijfelen. "Gelukkig is het goed afgelopen." De juriste heeft gezegd dat de advocaat met respect om moest gaan met het slachtoffer. "Soms gaat het echt ver, dan denk ik: we kunnen ons ook bij feiten houden zonder dat we het slachtoffer als slet afschilderen, wat vaak gebeurt."

'Geen signalen gezien'
Advocaat Swier zei dat een van de aangiftes 'alle schijn had van een valse aangifte', al benadrukte hij dat dit niet het geval hoefde te zijn. Minder dan 5 procent van de aangiftes is vals, vertelt jurist Dubbeling. "Weinig slachtoffers zouden, zonder dat het waar is, zo'n hele strafzaak starten", zegt zij.

Ali B. vroeg om vrijspraak op alle feiten. "2,5 jaar was het een rollercoaster voor mij. Heb ik signalen gemist? Ik heb geen signalen gezien." Het Openbaar Ministerie zegt geen enkele reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van de vrouwen. Zij eisten 3 jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen de rapper.

Alles-of-niets gevoel
Een zedenzaak is ontzettend zwaar, zegt Dubbeling. Het zijn heftige feiten waarvoor eerst een 'pittig' verhoor bij de politie wacht. "Wat het ook lastig maakt, is dat het een-op-een situaties zijn. Elke zaak heeft steunbewijs nodig", vertelt ze. Dat zorgt voor een alles-of-niets gevoel.

"Of er is een veroordeling, dan heb je erkenning en kun je eventueel een schadevergoeding krijgen, al willen veel dat helemaal niet", zegt ze. Of er is vrijspraak, vaak een 'klap in het gezicht' voor slachtoffers. Hoe de zaak gevoerd wordt en wat er in het vonnis staat, is daarom belangrijk, volgens Dubbeling. Want slachtoffers willen zich gehoord en erkend voelen. "Vrijspraak betekent niet dat ze je niet geloven, het betekent dat het juridisch niet haalbaar is."
https://eenvandaag.avrotr(...)er-na-over-aangifte/
Op dinsdag 10 mei 2022 20:00 schreef Souryhet volgende: Dan was ik fout, maar zover mijn radar gaat is die troela niet echt overtuigend en ze was een fan. Please dit riekt naar aandacht
  donderdag 11 juli 2024 @ 08:46:48 #3
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_214247892
quote:
In dat kader is dit stukje uit het artikel ook van belang:
quote:
Een zedenzaak is ontzettend zwaar, zegt Dubbeling. Het zijn heftige feiten waarvoor eerst een 'pittig' verhoor bij de politie wacht. "Wat het ook lastig maakt, is dat het een-op-een situaties zijn. Elke zaak heeft steunbewijs nodig", vertelt ze. Dat zorgt voor een alles-of-niets gevoel.

"Of er is een veroordeling, dan heb je erkenning en kun je eventueel een schadevergoeding krijgen, al willen veel dat helemaal niet", zegt ze. Of er is vrijspraak, vaak een 'klap in het gezicht' voor slachtoffers. Hoe de zaak gevoerd wordt en wat er in het vonnis staat, is daarom belangrijk, volgens Dubbeling. Want slachtoffers willen zich gehoord en erkend voelen. "Vrijspraak betekent niet dat ze je niet geloven, het betekent dat het juridisch niet haalbaar is."
Dat maakt zedenzaken extra zwaar voor de slachoffers.

Het kan het overigens ook extra zwaar maken voor de vermeende dader en ook voor hem/haar is de formulering in de uitspraak belangrijk. Juist omdat men (in het algemeen) weet dat zedenzaken vaak een gevalletje "zij zegt, hij zegt" zijn en een vrijspraak in zedenzaken vaak "een gebrek aan (steun)bewijs" betekent. Waardoor er bij vrijspraak altijd twijfel blijft bestaan: heeft betreffende persoon het niet gedaan of was er gebrek aan (steun)bewijs?

[ Bericht 3% gewijzigd door Whiskers2009 op 11-07-2024 18:59:26 ]
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  donderdag 11 juli 2024 @ 13:09:05 #4
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_214250900
quote:
Wiens tactisch meesterbrein was het om aan te kondigen dat hij niet bij de uitspraak zou zijn? Dat zien ze normaliter vanzelf wel. Die uitspraak gaat toch wel door ook zonder verdachte mits die niet overleden is (zie zaak Yvon K.).
pi_214251024
Morgen is 12 juli wisten jullie dat
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_214251649
twitter
pi_214251706
quote:
16s.gif Op donderdag 11 juli 2024 14:01 schreef FlippingCoin het volgende:
Morgen is 12 juli wisten jullie dat
Het is alleen nauwelijks van belang. Ali B. heeft vanaf het begin al aangegeven dat hij tegen iedere straf in beroep zal gaan en de kans dat hij voor alle feiten vrijgesproken gaat worden is bijzonder klein.

We weten pas welke straf Ali krijgt na de uitspraak van het hoger beroep.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_214251807
Hopelijk krijgt hij in hoger beroep een hogere straf, dat kan namelijk ook prima gebeuren.

Volgens mij snapt hij zelf niet hoe de feiten nogal tegen hem spreken, veel te veel verhalen, eigenlijk veelal bevestigd door hemzelf, waardoor een duidelijk patroon naar voren komt van iemand die vrouwen als gebruiksvoorwerp ziet.

Maar goed, sluit wel weer perfect aan bij de cultuur waar hij uit komt, hopelijk in hoger beroep geen d66 rechter die daar rekening mee gaat houden.
pi_214251815
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2024 15:07 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Het is alleen nauwelijks van belang. Ali B. heeft vanaf het begin al aangegeven dat hij tegen iedere straf in beroep zal gaan en de kans dat hij voor alle feiten vrijgesproken gaat worden is bijzonder klein.

We weten pas welke straf Ali krijgt na de uitspraak van het hoger beroep.
Anderzijds, die Thijs Römer kwam daar snel op terug nadat hij van de advocaat had begrepen dat hij geluk had met een milde straf
pi_214251862
twitter
  donderdag 11 juli 2024 @ 15:54:15 #12
345631 Scjvb
Genieten op z'n Haarlems!
pi_214252169
Ali B. heeft vast nog een lange weg te gaan tot eventuele zuivering van zijn naam, als dat er ooit nog inzit. ;)
-Het leven is goed in het beschaafde en welgestelde milieu op Haarlemse bodem, waar wij met volle teugen van het leven genieten! :Y)
pi_214252228
quote:
15s.gif Op donderdag 11 juli 2024 15:54 schreef Scjvb het volgende:
Ali B. heeft vast nog een lange weg te gaan tot eventuele zuivering van zijn naam, als dat er ooit nog inzit. ;)
Dat zal niet gebeuren.
Ook al is hij onschuldig, hij was de knuffelmarokkaan.
Die imago is hij sowieso kwijt want hij heeft wel duidelijk een patroon van opdringerigheid bij vrouwen laten zien.
Of het allemaal legaal was is aan de rechter maar dat opdringerige is wel bekend.
pi_214252622
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2024 15:59 schreef Zoddie het volgende:

[..]
Dat zal niet gebeuren.
Ook al is hij onschuldig, hij was de knuffelmarokkaan.
Die imago is hij sowieso kwijt want hij heeft wel duidelijk een patroon van opdringerigheid bij vrouwen laten zien.
Of het allemaal legaal was is aan de rechter maar dat opdringerige is wel bekend.
Als-ie zelfs al BN'ers onder dwang probeerde te neuken...
En dat hij zo veel jaren zo vaak vreemd is gegaan.
En z'n leeftijd heeft hij inmiddels ook niet echt meer mee.
  Moderator donderdag 11 juli 2024 @ 16:42:42 #15
403652 crew  ChevyCaprice
F1-watcher
pi_214252635
quote:
Bij verkrachting altijd aangifte doen. Gewoon altijd. Als we dat nou in de hoofden van de komende generatie stoppen komt alles goed.

[ Bericht 5% gewijzigd door ChevyCaprice op 11-07-2024 17:51:41 ]
Gerieflijke groeten,
ChevyCaprice
Moderator DIG
Russell-supporter (LET'S GO GEORGE!)
pi_214253029
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2024 16:42 schreef ChevyCaprice het volgende:

[..]
Bij verkrachting altijd aangifte doen. Gewoon altijd. Als we dat nou in de hoofden van de komende generatie stoppen komt alles goed. O+
Het is niet het zelfde als roken hoor! :D
Gedrag kun je per persoon wel bijsturen, maar het is niet zo van: "Hey, op tv hebben ze het over een verkrachter! Laat ik dat ook eens gaan uitproberen zeg, interessant!"

Ik moet gelijk weer aan die Gillette-reclame denken! :')
pi_214253370
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2024 15:24 schreef potjecreme het volgende:
[ x ]
Nee kwartjes vallen die rollen niet.
  donderdag 11 juli 2024 @ 18:11:47 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_214253550
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2024 17:51 schreef Nober het volgende:
Nee kwartjes vallen die rollen niet.
Bij Ali vallen zelfs die niet

Iq is schoenmaat en Looproute wordt bepaald door zijn hormonen ;)
  donderdag 11 juli 2024 @ 23:57:21 #19
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_214256812
Op vrijdag 12 juli doet de rechtbank Noord-Holland uitspraak in de rechtszaak tegen Ali B.

De uitspraak is om 13.00 uur in het gerechtsgebouw de Appelaar in Haarlem. Voor pers en belangstellenden is een extra zittingszaal ingericht, maar het aantal plaatsen is zeer beperkt.

13.00 dus

https://www.rechtspraak.n(...)raak-zaak-Ali-B.aspx
  vrijdag 12 juli 2024 @ 00:21:41 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_214256925
22.00 rtl 4 tot 23.00

RTL boulevard de zaak Ali B

Ali kijkt ook kijken we mee?

POLL
  vrijdag 12 juli 2024 @ 00:25:09 #21
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_214256934
Moet je nou eens kijken. Als aasgieren die boven verse kadavers rondvliegen. Laat dit een les zijn voor elke zielverkopende bounty.

:{²

[ Bericht 0% gewijzigd door BansheeBoy op 12-07-2024 00:37:48 (Nutella is op) ]
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
  vrijdag 12 juli 2024 @ 00:27:14 #22
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_214256939
Precieszoals Ali boven zijn meiden rond vloog en Nee was geen optie

Hier wel want Ali komt gewoon niet :r
pi_214257152
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2024 15:17 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Hopelijk krijgt hij in hoger beroep een hogere straf, dat kan namelijk ook prima gebeuren.

Volgens mij snapt hij zelf niet hoe de feiten nogal tegen hem spreken, veel te veel verhalen, eigenlijk veelal bevestigd door hemzelf, waardoor een duidelijk patroon naar voren komt van iemand die vrouwen als gebruiksvoorwerp ziet.

Maar goed, sluit wel weer perfect aan bij de cultuur waar hij uit komt, hopelijk in hoger beroep geen d66 rechter die daar rekening mee gaat houden.
Ik hoop op vrijspraak. Die Jill en Ellen zijn na het zogenaamde gebeuren nog heel vriendelijk en liefdevol met Ali omgegaan. Zo stuurde die Jill nog meerdere kus smileys naar Ali en nodigde Ellen Ali uit in haar kleedkamer na een voorstelling. Dat zegt voor mij genoeg! Verder is er totaal geen ondertsteunend bewijs. VRIJSPRAAK!
pi_214257154
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2024 16:40 schreef ToT het volgende:

[..]
Als-ie zelfs al BN'ers onder dwang probeerde te neuken...
En dat hij zo veel jaren zo vaak vreemd is gegaan.
En z'n leeftijd heeft hij inmiddels ook niet echt meer mee.
Dwang is nergens aan te tonen en vreemdgaan is niet strafbaar. Verder hebben de dames nog kussmilers gestuurd na het zogenaamde feit en nodigde Ellen hem gewoon nog uit in haar kleedkamer na een voorstelling. Dit moet vrijspraak worden. Duidelijk!
  vrijdag 12 juli 2024 @ 03:55:34 #25
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_214257155
Ja joh vrijspraak op basis van kus smilies.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_214257732
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 03:55 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ja joh vrijspraak op basis van kus smilies.
Ja als je voor je carrière vreest, zul je bepaalde personen wel te vriend moeten blijven houden.
pi_214257927
Zullen we afspreken dat er maar 1 iemand de tweets van Bellemans hier post?

Geen zin om 5 keer dezelfde tweets te lezen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_214257946
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:18 schreef superniger het volgende:
Zullen we afspreken dat er maar 1 iemand de tweets van Bellemans hier post?

Geen zin om 5 keer dezelfde tweets te lezen.
Dan kom je hier maar niet. Zullen we dat afspreken.
pi_214258124
quote:
15s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 00:25 schreef BansheeBoy het volgende:
Moet je nou eens kijken. Als aasgieren die boven verse kadavers rondvliegen. Laat dit een les zijn voor elke zielverkopende bounty.

:{²
Ik weet nooit zo goed of ik je nou keihard uit moet lachen als ik jouw posts lees of toch een beetje om je moet huilen.
Alius aliud dicit
pi_214258182
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
pi_214258216
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
Ronnie Flex is half/half een getuige, maar hij zou niks gezien hebben. Toch wordt de situatie gedeeltelijk bevestigd met zijn verklaring, lijkt me zo.
pi_214258242
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
Als in; spermavlekken op kleding? Nee zulk tastbaar bewijs is er niet.

Maar er is sowieso wel de getuige die een zichtbaar aangedaan slachtoffer een lift naar het station gaf na afloop van een samenzijn met Ali
Suyderseemeermin fan
pi_214258261
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:59 schreef Poppejans1.4 het volgende:

[..]
Als in; spermavlekken op kleding? Nee zulk tastbaar bewijs is er niet.

Maar er is sowieso wel de getuige die een zichtbaar aangedaan slachtoffer een lift naar het station gaf na afloop van een samenzijn met Ali
Nee als in beelden, iemand die het gezien heeft. Vrouwen kunnen wel van alles zeggen
pi_214258309
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:59 schreef Poppejans1.4 het volgende:

[..]
Als in; spermavlekken op kleding? Nee zulk tastbaar bewijs is er niet.

Maar er is sowieso wel de getuige die een zichtbaar aangedaan slachtoffer een lift naar het station gaf na afloop van een samenzijn met Ali
Een getuige die niet wist hoe het slachtoffer eruit zag.
  vrijdag 12 juli 2024 @ 09:09:07 #36
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_214258320
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
Als hij veroordeeld wordt dan is dat niet op basis van wat een vrouw zegt maar op basis van wat meerdere vrouwen zeggen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_214258335
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:01 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]
Nee als in beelden, iemand die het gezien heeft. Vrouwen kunnen wel van alles zeggen
Het blijft zijn woord tegen dat van meerdere vrouwen, dat is waar.
Maar wat voor belang heeft bijv een Ellen ten Damme erbij om zoiets te verzinnen over Ali?
Geen enkel belang lijkt me.

Ben echt zeer benieuwd wat de uitspraak zal zijn.
Zou mij niet verbazen trouwens als het op advies van zn advocaat geweest is dat Ali er niet bij is vandaag. Zijn spreekrecht was nou niet bepaald in zn voordeel.
Suyderseemeermin fan
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 12 juli 2024 @ 09:13:27 #38
408813 crew  trein2000
pi_214258355
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:01 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]
Nee als in beelden, iemand die het gezien heeft. Vrouwen kunnen wel van alles zeggen
Op basis van enkel een verklaring (of welk ander bewijsmiddel dan ook) kun je niet veroordeeld worden. Er zijn altijd ten minste twee bewijsmiddelen nodig. Uitgezonderd de verklaring van de opsporingsambtenaar.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 12 juli 2024 @ 09:14:36 #39
408813 crew  trein2000
pi_214258364
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:10 schreef Poppejans1.4 het volgende:

[..]
Het blijft zijn woord tegen dat van meerdere vrouwen, dat is waar.
Maar wat voor belang heeft bijv een Ellen ten Damme erbij om zoiets te verzinnen over Ali?
Geen enkel belang lijkt me.

Ben echt zeer benieuwd wat de uitspraak zal zijn.
Zou mij niet verbazen trouwens als het op advies van zn advocaat geweest is dat Ali er niet bij is vandaag. Zijn spreekrecht was nou niet bepaald in zn voordeel.
De uitspraak staat al op papier natuurlijk. Het is niet zo dat hij er nog ff een jaartje bij krijgt omdat hij er als een ongeïnteresseerde zak bijzit vandaag. Ik denk dat het eerder is om hem te beschermen tegen de media.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  vrijdag 12 juli 2024 @ 09:20:56 #40
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_214258403
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:14 schreef trein2000 het volgende:

[..]
De uitspraak staat al op papier natuurlijk. Het is niet zo dat hij er nog ff een jaartje bij krijgt omdat hij er als een ongeïnteresseerde zak bijzit vandaag. Ik denk dat het eerder is om hem te beschermen tegen de media.
Als hij de verwachting had dat het vrijspraak zou worden dan zou hij er vast zijn, maar ook Ali B. en zijn advocaat hebben die overtuiging kennelijk niet meer.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_214258424
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:20 schreef Leandra het volgende:

[..]
Als hij de verwachting had dat het vrijspraak zou worden dan zou hij er vast zijn, maar ook Ali B. en zijn advocaat hebben die overtuiging kennelijk niet meer.
Aan de andere kant kan een eventuele positieve reactie op een eventuele vrijspraak ook weer een fout signaal afgeven wat bij mensen in het verkeerde keelgat zou kunnen schieten.
Voor velen is hij absoluut schuldig en als hij dan daar straks blij zou gaan lopen doen dat hij niet gestraft zou worden, zou allerlei ideeën kunnen opwekken bij die mensen.
pi_214258430
"Zie hem daar blij doen over dat hij dat allemaal bij die vrouwen heeft kunnen doen zonder er gestraft voor te worden!" enzo.

Maar ik ga er van uit dat hij niet volledig vrijgesproken zal worden, en dan is het idd ook veiliger dat hij zijn bakkes niet in het openbaar laat zien als hij dat te horen krijgt.
  vrijdag 12 juli 2024 @ 09:34:38 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214258521
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
Nou idd, die vrouwen roepen ook maar van alles tegenwoordig. Zou verboden moeten worden
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_214258547
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 08:50 schreef OxygeneFRL het volgende:
Is er bewijs trouwens? Lijkt me wel handig in dit soort zaken. Of kan je tegenwoordig ook al berecht worden op basis van wat een vrouw zegt.
Hoeveel moeite heb je zelf eigenlijk gedaan om het antwoord op die vraag te vinden? Er is zoveel over geschreven in dit topic, recentelijk nog door het bericht van Chris Klomp op X te delen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_214258565
quote:
81s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:34 schreef Molo het volgende:

[..]
Nou idd, die vrouwen roepen ook maar van alles tegenwoordig. Zou verboden moeten worden
Het is maar goed dat vrouwen, of mensen in het algemeen, niet meteen op hun woord geloofd worden in dergelijke zaken. Een vorm van bewijs is wel handig voor objectieve beoordeling. Hoe een vrouw (of man) een situatie ervaart is volledig subjectief en het is aan een rechter om daar objectief over te oordelen.
pi_214258573
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:01 schreef OxygeneFRL het volgende:

[..]
Nee als in beelden, iemand die het gezien heeft. Vrouwen kunnen wel van alles zeggen
Zuurstoftekort bij je geboorte?
pi_214258628
Schakelbewijs:

quote:
Ook in zedenzaken komt toepassing van schakelbewijs regelmatig voor. Dit heeft er mee te maken dat er in zedenzaken vaak sprake is van bewijsnood. Het gaat vaak om iets intiems dat is gebeurd tussen de verdachte en het slachtoffer. Er zijn meestal geen getuigen. Ook ontbreken vaak camerabeelden of technisch bewijs. Het daarom vaak het verhaal van het slachtoffer tegenover het verhaal van de verdachte. Als de verdachte ontkent of een beroep doet op zijn zwijgrecht, is er in veel gevallen te weinig wettig bewijs.

Echter, wanneer er meerdere slachtoffers zijn die hebben verklaard over dezelfde verdachte, dan kan men hun verklaringen over en weer als steunbewijs gebruiken. Zoals hieronder blijkt, moet het dan wel zo zijn dat er kenmerkende overeenkomsten zijn tussen de diverse verklaringen.
Steunbewijs:

quote:
Steunbewijs, zoals sporen op het lichaam, camerabeelden of WhatsApp berichten, kan het verhaal van een slachtoffer ondersteunen.
Specifiek over de zaak Ali B.:

quote:
Steunbewijs is vaak schaars bij zedendelicten, maar het OM vindt de verklaringen van de vrouwen stuk voor stuk „ingebed in een concrete context die bevestiging vindt in andere bronnen”. Daarbij vormt het patroon van opdringerig en grensoverschrijdend gedrag volgens de officier van justitie „schakelbewijs”. Zeven vrouwen, inclusief de drie veronderstelde slachtoffers, hebben verklaringen afgelegd over of tegen Ali B. (...) Alle verklaringen tezamen vormen nu een keten van zogeheten schakelbewijs.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_214258683
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:47 schreef ToT het volgende:

[..]
Die is dus de Sjaak.
Als je de laatste link leest, dan zie je wat Swier hier tegenin heeft gebracht. Hij vindt dat het programma BOOS een dubieuze rol heeft gespeeld en verklaringen heeft 'gegenereerd'. Daarnaast ontkent hij dat er een patroon is en zegt hij dat de getuigen die er waren de verkrachting niet kunnen bevestigen.

Daar staat tegenover dat er steunbewijs is, zoals het afgetapte gesprek tussen Ali B. en zijn vrouw en de verklaring van de vrouw die Naomi een lift heeft gegeven. Maar Swier heeft geprobeerd de rechtbank ervan te overtuigen dat de lezing van het OM ten aanzien van het gesprek niet klopt en dat de recente verklaring ongeloofwaardig is.

Het hangt er dus vanaf of de rechtbank de lezing van het OM overneemt. Dat is zeker niet vanzelfsprekend.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_214258729
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2024 09:51 schreef Claudia_x het volgende:

[..]
Als je de laatste link leest, dan zie je wat Swier hier tegenin heeft gebracht. Hij vindt dat het programma BOOS een dubieuze rol heeft gespeeld en verklaringen heeft 'gegenereerd'. Daarnaast ontkent hij dat er een patroon is en zegt hij dat de getuigen die er waren de verkrachting niet kunnen bevestigen.

Daar staat tegenover dat er steunbewijs is, zoals het afgetapte gesprek tussen Ali B. en zijn vrouw en de verklaring van de vrouw die Naomi een lift heeft gegeven. Maar Swier heeft geprobeerd de rechtbank ervan te overtuigen dat de lezing van het OM ten aanzien van het gesprek niet klopt en dat de recente verklaring ongeloofwaardig is.

Het hangt er dus vanaf of de rechtbank de lezing van het OM overneemt. Dat is zeker niet vanzelfsprekend.
Hmmmm spannend dus.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')