abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_213405887
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee telt


ik heb op plekken gewerkt waar flessen wijn voor 45 euro over de toonbank gingen, waar dezelfde fles in de appie lag voor 6 euro, dat is een uplift die niet normaal is maar omdat iedereen het doet komen ze er mee weg
pi_213407632
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:14 schreef BiftekiMetFeta het volgende:

[..]
Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee telt


ik heb op plekken gewerkt waar flessen wijn voor 45 euro over de toonbank gingen, waar dezelfde fles in de appie lag voor 6 euro, dat is een uplift die niet normaal is maar omdat iedereen het doet komen ze er mee weg
Ik vind het ook vreselijk. Ik bedoelde dat restaurants dat blijkbaar niet vinden want ze doen elkaar bijna allemaal na met de prijzen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213411198
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 12:06 schreef anndb het volgende:

[..]
Mwa dat valt wel mee, op sterrenniveau is het ook niet altijd verassen. Daarnaast ga ik vaak uit eten beetje in de regio en wil niet te ver rijden, en twee- of driesterren is vaak ver van te voren reserveren. Ik heb overigens goed gegeten, en zitten zeker wel zaken bij die altijd goed zijn zoals Mireneau. Maar weet niet wat jij onder 'goed' uit eten gaan verstaat? Nog tips in Brabant of rondom maar niet in Antwerpen (ivm parkeren, tenzij goede parking).
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalre
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_213413363
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_213416408
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 01:24 schreef FrankRicard het volgende:

[..]
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalre
Ja maar vaak vol, ik beslis last minute. Lugar ken ik niet
  Moderator / Miss SHO zaterdag 4 mei 2024 @ 16:26:43 #107
22592 crew  Ole
pi_213416625
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 10:06 schreef Molo het volgende:

[..]
Ik snap deze zin niet
Ze hadden altijd Hawaii. Dat tegenwoordig een no go. Maar ze gaan hem voor me maken *O*
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_213417312
Vind eigenlijk niet zo duur dag georgisch restaurant. Misschien ook omdat ik keer andere keuken wil.

Ik gisteren bij Mireneau vaste waarde in Turnhout:

Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Vooraf 2x kaas/garnaal kroket duo met hun lekkere bloemkool pesto en zoete ingemaakte tomaten chutney. Lekker!




Hierna carpaccio met frietjes:



En huisgemaakte pasta volgole:

https://i.imgur.com/DRo04uJ.jpeg

Met enkele cocktails was allemaal goed zoals gewoonlijk. Pasta lekker, kroketjes lekker.

Kosten 142 eur
Cijfer: 8/10
pi_213418706
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 10:49 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.
Dat mag niet kunnen, dat een vast menu duurder is dan los bestellen }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213497349
Lekker weer dus even lunch aan zee, het was al aardig druk overal maar L’Apero had binnen nog wel plek. Dat maar doen dan. Twijfelde tussen Oostendse vissoep, mosselen of vispannetje maar het werd dit laatste.

Goed;

Waar: L’Apero, Oostende
Wanneer: net
Wat:

We kregen eerst smakelijke olijven en gingen voor een duvel en prosecco en 2x vispannetje.

Bediening correct en attent, brachten gelijk ook water voor hondje. Vispannetje goed! Frietjes zelfgesneden ook goed. Had misschien als opmerking dat ik de saus in het vispannetje misschien wat meer smaak had gegeven ik verwachtte meer een bisque achtige saus maar was een simpele room saus. Verder niks op aan te merken, vis niet kapot gekookt, mooie grote stukken verse vis en geen afsnijdsels en lekker sappig, lekker wat groenten er in. Gewoon goed.





Kosten: 70 euro
Cijfer: 7/10
  vrijdag 10 mei 2024 @ 14:10:45 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213497372
Ziet er weer lekker uit. L'Apero blijft een goed adresje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213507448
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 mei 2024 14:10 schreef golfer het volgende:
Ziet er weer lekker uit. L'Apero blijft een goed adresje.
Dat is wel zo aan de kust ja, echt goede grote sappige stukken vis terwijl in stad vooral afsnijdsels en zo zijn. Als ik al mijn spullen hier heb maar eens naar de vistrap gaan en van de vissers zelf kopen en weer zelf koken.
  zaterdag 11 mei 2024 @ 21:07:31 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213523699
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:

Daarna kregen we een amuse:

Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:

We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:


Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:


Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:

Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:

Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:

The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213525040
Waar: Te Koop te Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Sinds Te Koop is overgenomen door de sous chef eigenlijk er niet meer geweest. Vandaag terug, de vorige eigenaar en chef heeft de zaak van zijn vader overgenomen en de sous chef heeft dit overgenomen. Jonge chef en dat is op sommige zaken zeker nog te merken maar wel potentie! Vond het vroeger wel beter maar moeten een jonge chef ook de kans geven.

Je ziet dat hij er wel echt voor wil gaan door oa zelf brood te bakken, spannendere amuse etc maar de verfijning mist nog vaak, op enkele stukken na.

Allereerst dus brood huisgemaakt met texmex boter, goed maar miste wat zout. Beetje zout op tafel erbij zou dit goed doen. Ook kregen we popcorn met hun “house blend” lekker maar popcorn moet vers gemaakt worden, deze was klein beetje taai:



Fotos deze keer vanaf de andere kant want mijn telefoon was bijna leeg.

Bara met huisgemaakte sambal, lekker wel wat zwaar (amuse). Maar ik ben niet zo bekend met de surinaamse keuken en vergelijk nu met 2 sterren lindenhoff waar ik bara had. Wellicht wel wat logisch dat deze minder is. Wel lekkere kruiden.



Toen een keer gemarineerde watermeloen met miso, signature dish en mensen neem dit! Super super! Van mij de krokante softshell krab was lekker maar neem de watermeloen.





Voor mij daarna zeebaars met side dish tartaar van zeebaars en ijs, lekker lekker lekker!






En andere kant van de tafel aardappel bereidingen oa pommes anna en andere texturen:




Toen brioche wentelteefje met taleggio kaas gedeeld:



Goed gegeten, punten voor verbetering zijn er maar jonge chef dus kan nog groeien.

Cijfer: 7.5/10
Kosten: 131 eur
pi_213533227
quote:
88s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:07 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:
[ afbeelding ]
Daarna kregen we een amuse:
[ afbeelding ]
Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:
[ afbeelding ]
We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:
[ afbeelding ]

Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:
[ afbeelding ]

Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:
[ afbeelding ]
Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:
[ afbeelding ]
Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:
[ afbeelding ]
The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Lekker allemaal maar wel een boel geld voor wat je krijgt maar de mensen in Haarlem zullen het er wel voor neerleggen.
pi_213533234
Oei, je bent hard gevallen @anndb aan de blauwe plekken te zien. :o
  zondag 12 mei 2024 @ 08:17:19 #117
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213533335
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:42 schreef anndb het volgende:
Waar: Te Koop te Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Sinds Te Koop is overgenomen door de sous chef eigenlijk er niet meer geweest. Vandaag terug, de vorige eigenaar en chef heeft de zaak van zijn vader overgenomen en de sous chef heeft dit overgenomen. Jonge chef en dat is op sommige zaken zeker nog te merken maar wel potentie! Vond het vroeger wel beter maar moeten een jonge chef ook de kans geven.

Je ziet dat hij er wel echt voor wil gaan door oa zelf brood te bakken, spannendere amuse etc maar de verfijning mist nog vaak, op enkele stukken na.

Allereerst dus brood huisgemaakt met texmex boter, goed maar miste wat zout. Beetje zout op tafel erbij zou dit goed doen. Ook kregen we popcorn met hun “house blend” lekker maar popcorn moet vers gemaakt worden, deze was klein beetje taai:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Fotos deze keer vanaf de andere kant want mijn telefoon was bijna leeg.

Bara met huisgemaakte sambal, lekker wel wat zwaar (amuse). Maar ik ben niet zo bekend met de surinaamse keuken en vergelijk nu met 2 sterren lindenhoff waar ik bara had. Wellicht wel wat logisch dat deze minder is. Wel lekkere kruiden.

[ afbeelding ]

Toen een keer gemarineerde watermeloen met miso, signature dish en mensen neem dit! Super super! Van mij de krokante softshell krab was lekker maar neem de watermeloen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Voor mij daarna zeebaars met side dish tartaar van zeebaars en ijs, lekker lekker lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En andere kant van de tafel aardappel bereidingen oa pommes anna en andere texturen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Toen brioche wentelteefje met taleggio kaas gedeeld:

[ afbeelding ]

Goed gegeten, punten voor verbetering zijn er maar jonge chef dus kan nog groeien.

Cijfer: 7.5/10
Kosten: 131 eur
Deze zet ik op mijn lijst. Ziet er goed uit zeg :9
Spoilers!
pi_213534830
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 07:52 schreef Jeroboam het volgende:
Oei, je bent hard gevallen @:anndb aan de blauwe plekken te zien. :o
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.
  zondag 12 mei 2024 @ 13:40:13 #119
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213536313
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 11:18 schreef anndb het volgende:

[..]
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.
Ah, ik dacht dat het je tafelgenoot was met de blauwe plekken en dat je hem na een vechtpartij had uitgenodigd voor een etentje om het goed te maken :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213541068
Ziet er stuk beter als toen ik er een jaar of 2 geleden was.. ook wat prijziger nu..
pi_213541985
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 20:55 schreef Ace1 het volgende:
Ziet er stuk beter als toen ik er een jaar of 2 geleden was.. ook wat prijziger nu..
Ja, daarom sla ik het ook telkens over eigenlijk.
anonieme razernist
pi_213543345
Waar: ecco oud turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ecco is voor Turnhoutse begrippen wat mij betreft de beste Italiaan, wel druk altijd. Nu ook en konden enkel binnen zitten maar geen probleem. Kregen als amuse bruchetta, genuttigd met een flesje prosecco:




Daarna carpaccio en vitello tonato, goed, vitello was het beste:




Pasta “europa” en pizza:



Was lekker, niet beste italiaan van de wereld of zo maar als je in de buurt bent is dit wel de beste in de regio.

Kosten: 130 euro

Cijfer: 7/10
  Miss 200.000.000! maandag 13 mei 2024 @ 06:01:48 #123
367000 roos94
pi_213543368
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2024 04:51 schreef anndb het volgende:
Waar: ecco oud turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ecco is voor Turnhoutse begrippen wat mij betreft de beste Italiaan, wel druk altijd. Nu ook en konden enkel binnen zitten maar geen probleem. Kregen als amuse bruchetta, genuttigd met een flesje prosecco:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Daarna carpaccio en vitello tonato, goed, vitello was het beste:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Pasta “europa” en pizza:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Was lekker, niet beste italiaan van de wereld of zo maar als je in de buurt bent is dit wel de beste in de regio.

Kosten: 130 euro

Cijfer: 7/10
130 euro :'( :o
pi_213543619
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2024 06:01 schreef roos94 het volgende:

[..]
130 euro :'( :o
Turnhout is niet goedkoop, maar oa Knokke en zo nog duurder. Daar laatst lunch (enkel hoofd) en 2 flessen wijn 2 pers 350 euro.
pi_213605782
Waar: Barabas, Poppel
Wanneer: net
Wat:

Even buiten op terras bij Barabas. Gelukkig niet druk gezien ze ook op twee eet festivals staan. We begonnen met wat bites (zelf te bestellen/betalen):


Gingen voor yakitori en pani puri met zalm en avocado, ook een Vitello tonato met verse tonijn. Lekker en goede start!

Hierna kaaskroketjes met toast en spaghetti met kreeft. Beide ook goed!





Al met al simpele lunch maar lekker, gewoon goed. Met twee cocktails, duvel, koffie totaal 122,50 kwijt.

Cijfer: 8/10
  zaterdag 18 mei 2024 @ 16:09:12 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213606373
Spaghetti met kreeft is natuurlijk nooit echt een simpele lunch he :D

Maar dat ziet er wel heerlijk uit! En lekker buiten op terras is ook extra nice
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213606492
Oké, @anndb vroeg of hij misschien nog een eetpartner kon meekrijgen.
Ik bied mezelf aan.

Wonend aan de grens van België en Zeeland moet dit goedkomen.
pi_213606646
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:16 schreef mascara-klodder het volgende:
Oké, @:anndb vroeg of hij misschien nog een eetpartner kon meekrijgen.
Ik bied mezelf aan.

Wonend aan de grens van België en Zeeland moet dit goedkomen.
Douze points w/
pi_213606836
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:16 schreef mascara-klodder het volgende:
Oké, @:anndb vroeg of hij misschien nog een eetpartner kon meekrijgen.
Ik bied mezelf aan.

Wonend aan de grens van België en Zeeland moet dit goedkomen.
Jij houd helemaal niet van pasta haha. Maargoed, er is nog genoeg anders natuurlijk. Doen we!
pi_213607544
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:37 schreef anndb het volgende:

[..]
Jij houd helemaal niet van pasta haha. Maargoed, er is nog genoeg anders natuurlijk. Doen we!
Ik hou van kreeft, krab en garnalen.

Ja, het is duur om mij te zijn :7

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 18-05-2024 17:17:59 ]
pi_213607558
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:24 schreef AnneX het volgende:

[..]
Douze points w/
Jeweettog _O_
pi_213614817
Waar?
Rosalie Tilburg

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?

Soort van flatbread vooraf, lekker!


Ik had de ribeye van 300gr, partner de 150gr ossenhaas. Smaakvol, geroosterd boven open vuur. Cuisson was goed, malsheid viel wat tegen. PX jus was heerlijk. Erbij hadden we krieltjes die erg lekker waren.
[

Als nagerecht een witte chocolade sumac mousse, erg goed!


Impressie?
Smal, beetje rumoerig restaurant. Mede doordat een aantal tafels snel iets kwamen eten voordat Chefs special in 013 op kwam treden. Bediening weer in het Engels.

Kosten?
Denk rond de 100-120 euro?

Cijfer?
7,5

[ Bericht 1% gewijzigd door Ace1 op 19-05-2024 11:07:50 ]
pi_213619437
Leuk! Jammer van malsheid van het vlees, ik had vorige keer vis daar. Bediening was toen wel Nederlands.

Trouwens ze staan ook op Hap Stap natuurlijk nu. Misschien daarom Engels personeel ed? Moeten beetje verdelen nu natuurlijk

[ Bericht 39% gewijzigd door anndb op 19-05-2024 17:04:19 ]
pi_213619534
Waar: Sec Oisterwijk
Wanneer: net
Wat:

Het was schijnbaar meimarkt in Tilburg en druk druk druk dus maar naar Oisterwijk, geen straf want Sec is altijd goed en lekker makkelijk met parkeren. Gezien er toch regen voorspeld was even binnen gaan zitten. Gingen voor te drinken een cava en een duvel.

Ik koos een kleine pasta vongole, en een klein kopje kreeften bisque erbij. Verder een club sandwich.




Al met al super, na mijn laatste tijd wat tegenvallende kreeften soepen was dit weer zoals het hoort! Sommige zouden het misschien te sterk van smaak vinden maar dit is exact zoals ik hem lekker vind. Voordeel van Sec is natuurlijk wel dat die veel met kreeft werken in gerechten salades etc dus ook een mooie sterke bisque kunnen maken. Dat konden ze in zeeland daar vorige keer niet blijkbaar. Vongole ook beste van laatste tijd, voldoende zout, lekker spicy, vongole mooi net open perfect, heerlijke jus/saus! Nee hier weten ze wel hoe dat moet. Club sandwich ook goed, lekker met limoen mayonaise en gebakken kipfilet. Gewoon goede lunch, niks slechts van te zeggen. Bediening goed (en Nederlands ;-)).

Kosten 55 euro
Cijfer: 8/10
  zondag 19 mei 2024 @ 18:50:43 #135
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213620717
Het valt me ook op dat we steeds meer van je tafelgenoot krijgen te zien B-)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213620998
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2024 18:50 schreef flipsen het volgende:
Het valt me ook op dat we steeds meer van je tafelgenoot krijgen te zien B-)
:D
pi_213621266
Iwanius had ook altijd een blonde dame bij zich. Zou dit hem zijn zonder de act
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_213621287
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2024 19:58 schreef Mortaxx het volgende:
Iwanius had ook altijd een blonde dame bij zich. Zou dit hem zijn zonder de act
Ik rook niet en haat rotterdam oke haten is overdreven. En bestel zelden flessen van paar honderd euro, heb die gedronken en sja, voor mij het geld niet waard.
  zondag 19 mei 2024 @ 20:01:07 #139
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213621294
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:00 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik rook niet en haat rotterdam
Wat is deze? :o :o :o :o
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213621320
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:01 schreef Molo het volgende:

[..]
Wat is deze? :o :o :o :o
Haha correctie. Parkeren, pff. Drukte.
  zondag 19 mei 2024 @ 20:16:58 #141
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213621430
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:03 schreef anndb het volgende:

[..]
Haha correctie. Parkeren, pff. Drukte.
Ja parkeren daar is ontiegelijk duur en kut. Metrootje is wel ideaal, maar niet hendig als je in het Zeeuwse woont natuurlijk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213621502
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:16 schreef Molo het volgende:

[..]
Ja parkeren daar is ontiegelijk duur en kut. Metrootje is wel ideaal, maar niet hendig als je in het Zeeuwse woont natuurlijk
Laatste keer moest ik iemand ophalen in centrum, parkeergarage ik dacht hoo hier ga ik niet in, 5 min op straat geparkeerd direct boete.
  zondag 19 mei 2024 @ 20:37:06 #143
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213621671
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:24 schreef anndb het volgende:

[..]
Laatste keer moest ik iemand ophalen in centrum, parkeergarage ik dacht hoo hier ga ik niet in, 5 min op straat geparkeerd direct boete.
Ja die camera-autootjes rijden continu rond, goudmijntje voor de gemeente dat
Plus houdt Marokkaantjes in boom boom auto's van de stoepen af, scheelt enorm in de overlast
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_213621904
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:37 schreef Molo het volgende:

[..]
Ja die camera-autootjes rijden continu rond, goudmijntje voor de gemeente dat
Plus houdt Marokkaantjes in boom boom auto's van de stoepen af, scheelt enorm in de overlast
Die opmerking wou ik niet maken haha maar werd continue aangesproken (dame) ondanks dat die met mij was.

Maar case and point.
pi_213631452
Ik zat bij Anvers op het terras en sja moet eten he, alleen waar. Anvers zelf vind ik niks, Pig & Rye dicht, Rodeo dacht ik nog of St sjaak maarja, op Tripadvisor kwam ik Gist tegen. Ken ik niet, Langestraat in Tilburg dat maar doen dan. Menu zag er wel leuk uit.

Volgens Tripadvisor 5/5 sterren, ook al maar 14 recensies, en ze bestaan pas net.

Het menu:



De bestelde gerechten:

- Brood met gist boter
- Hartige soesjes met remeker
- Aardappel zure room kaantjes
- Biet hangop
- Sla Hollandse garnaal
- Aubergine tempura
- Asperge met paling dingetje





]

Conclusie:

Goh ik weet 't allemaal niet. Tafelgenoot vond het 10/10, alle mensen naast mij vonden het ook "super amaaaaazing". Ik vond het maar sja, die garnalen ook de chef was super enthousiast met de gefrituurde garnalen koppen maar uiteindelijk lagen er maar 8 garnalen in de "salade" sja. Vond die aubergine nog het beste.

Hierna nog Burger King op.



Cijfer: 6/10
Kosten: 122 euro geloof ik
pi_213632841
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2024 20:47 schreef anndb het volgende:
Ik zat bij Anvers op het terras en sja moet eten he, alleen waar. Anvers zelf vind ik niks, Pig & Rye dicht, Rodeo dacht ik nog of St sjaak maarja, op Tripadvisor kwam ik Gist tegen. Ken ik niet, Langestraat in Tilburg dat maar doen dan. Menu zag er wel leuk uit.

Volgens Tripadvisor 5/5 sterren, ook al maar 14 recensies, en ze bestaan pas net.

Cijfer: 6/10
Kosten: 122 euro geloof ik
Ha, het eerste negatieve dat ik er over lees. Ik wil er al een jaar eten maar dat komt telkens niet uit, maar ik ben ook niet fanatiek. De kleine gerechtjes deden me ook wel twijfelen, hoewel het er niet slecht uitziet. Die mensen naast je zijn niet echt een aansporing om hier mijn best voor te doen eigenlijk :D .
anonieme razernist
pi_213633284
quote:
14s.gif Op maandag 20 mei 2024 23:19 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Ha, het eerste negatieve dat ik er over lees. Ik wil er al een jaar eten maar dat komt telkens niet uit, maar ik ben ook niet fanatiek. De kleine gerechtjes deden me ook wel twijfelen, hoewel het er niet slecht uitziet. Die mensen naast je zijn niet echt een aansporing om hier mijn best voor te doen eigenlijk :D .
Slecht slecht was het ook niet maar staat voor mij toch zeker niet in de lijst van hier wil ik morgen weer eten.
  dinsdag 21 mei 2024 @ 04:13:42 #148
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213633411
Ik vind het er niet echt mooi uitzien op de borden eerlijk gezegd, of ligt dat aan mij?
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213633412
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 04:13 schreef flipsen het volgende:
Ik vind het er niet echt mooi uitzien op de borden eerlijk gezegd, of ligt dat aan mij?
Het is meer hipster gedoe (vind ik). Strand krab en paling en zo er op zetten, maar alleen in de saus, garnalen en dan 8 garnalen op het bord. Nee niks voor mij, ik ben niet zo iemand van ik wil een halve kilo vlees of zo maar dit is te veel ik wil wel maar ik kan niet.

@NoCigar nog meer waar je wil eten? Ik ga wel testen haha ik weet ‘t namelijk niet meer. Huyskamer Hilvarenbeek gaat ook dicht trouwens chef en sous zijn opgestapt, benieuwd wat daar in komt.
  Moderator dinsdag 21 mei 2024 @ 13:57:43 #150
5428 crew  miss_sly
pi_213636737
Ik heb net dit hele topic bij zitten werken in het reviewstopic, maar hij gat een error bij opslaan, dus ik moet het opnieuw doen.

Niet vergeten dus, maar nu even geen tijd om het opnieuw te doen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_213637323
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:24 schreef AnneX het volgende:

[..]
Douze points w/
5 Juli it is. Alleen @mascara-klodder moet nog even akkoord gaan met waar. Ik wil of salon de provance of wolfslaar :’)
pi_213637576
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 15:19 schreef anndb het volgende:

[..]
5 Juli it is. Alleen @:mascara-klodder moet nog even akkoord gaan met waar. Ik wil of salon de provance of wolfslaar :’)
Ik zou zeggen maak een poll. Maar ik heb ooit 1x in een sterrenrestaurant gegeten en laat dat nu net de Wolfslaar zijn :D

Dus dan ga ik voor Salon de Provence in het Ginneken.

Het is dan ook mijn verjaardag en ik ben heel toevallig ook nog eens op een minuut of 2 daarvan geboren op de Baronielaan 253 :7

Dus het heeft zo moeten zijn blijkbaar ;)

Breda O+
  dinsdag 21 mei 2024 @ 16:00:22 #153
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213637629
Broodje kroket en een patatje mayo pinda bij De Hongerige Machinist in Noord Brabant

Snel klaar, lekker, vers en prima prijs gezien de locatie.
Buiten op terras opgegeten, eigen fles water erbij, was geen probleem.

Aanrader!

Goed bereikbaar met de trein of te voet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Miss SHO dinsdag 21 mei 2024 @ 16:14:53 #154
22592 crew  Ole
pi_213637742
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 16:00 schreef Molo het volgende:
Broodje kroket en een patatje mayo pinda bij De Hongerige Machinist in Noord Brabant

Snel klaar, lekker, vers en prima prijs gezien de locatie.
Buiten op terras opgegeten, eigen fles water erbij, was geen probleem.

Aanrader!

Goed bereikbaar met de trein of te voet
Te voet lijkt me hiervandaan wat ver :P
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_213637897
quote:
17s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 15:53 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Ik zou zeggen maak een poll. Maar ik heb ooit 1x in een sterrenrestaurant gegeten en laat dat nu net de Wolfslaar zijn :D

Dus dan ga ik voor Salon de Provence in het Ginneken.

Het is dan ook mijn verjaardag en ik ben heel toevallig ook nog eens op een minuut of 2 daarvan geboren op de Baronielaan 253 :7

Dus het heeft zo moeten zijn blijkbaar ;)

Breda O+
Dan Salon de Provence, of je moet zelf suggesties hebben haha. Ik vond die laatste keer echt top!
  zaterdag 25 mei 2024 @ 22:03:11 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213683827
Wanneer: 25-05-2024
Waar: Restaurant Specktakel in Haarlem.
Wat:

Om het begin van onze vakantie te vieren.
In het verleden waren wij al eerder bij Specktakel geweest en was het altijd heel erg goed.
Sinds november 2022 is het restaurant overgenomen door een nieuwe eigenaar, Hans Muis en is er ook een nieuwe chef-kok aangesteld.
Het uiterlijk van het restaurant is wat gemoderniseerd en heeft een nieuwe kleurstelling gekregen, alsmede wat chiquer aandoende tafels en stoelen.
Het concept is wel hetzelfde gebleven: men serveert een zogenaamde wereldse keuken met gerechten uit allerlei landen en behalve voor verrassingsmenu's kan je kiezen uit een driegangen menu voor 49,95 pp.
Wij kozen voor die optie.

Al snel werd er een menukaart gebracht en pas daarna vroeg men ons of we wat wilden drinken.
Dat wilden wij wel: voor Blues een glas rode Botter Primitivo en voor mij een Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

Kort daarna werden onze voorgerechten al geserveerd en gelijktijdig bracht men ons de amuse:

Een platbrood met daarbij een mousse van gerookte biet met nootjes.

Voorgerechten:

Voor Blues gemarineerde buratta met gepekelde bloemkool, baba ganoush en truffelaardappelchips.
Lekker!

Voor mij:

Indiase gekruide steak tartaar met raita (Indiase yoghurtdip), schuim van fenegriek en roti paratha.
Dat viel wat tegen, het vlees was machinaal fijngemaakt en daarna samengeperst tot een soort hamburgerschijf en van de kruiden was de komijn erg overheersend.

Hoofdgerechten:


Blues had gekozen voor Japanse met miso geglaceerde aubergine, ponzu gel, gegrilde courgette, bundelzwammetjes en gepofte wilde rijst met daarbij mini maiskolf.
Erg lekker, behalve die maiskolfjes.

Voor mij:

Gekruide Japanse gamba's met furikake noedels, paksoi en pinda kruimels.
Allemaal goed op smaak, alleen waren de gamba's te lang gebakken en daardoor wat aan de taaie kant.

Bij de hoofdgerechten dronk Blues een rosé uit de Provence en ik een Italiaanse Pinot Grigio.

Desserts:

Voor mij de Australische aardbeien Eton mess met aardbeienschuim, een mousse van kaffirlime met aardbeien, merengue van kaffirlime en ijs van kaffirlime.
Voor mij het hoogtepunt van het diner.

Blues:

Indonesische crème brullee van bananen en sereh met pindakruimels en bananenijs.
Helaas iets te dunne crème brullee.

Totaal waren wij, inclusief drank 130 kwijt.
Al-met-al viel het ons dit keer wat tegen en haalt Specktakel niet meer het niveau dat wij in het verleden van ze gewend waren.

Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 mei 2024 @ 22:42:06 #157
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213684367
Ha, een Griekse pita van de Hanos, lekker spul dat wel

Dat is geen roti paratha trouwens, bedoel je niet pani puri oid (wat erg hip is tegenwoordig, zie het echt overal langskomen).

Ziet eruit iig alsof de chefkok zijn inspiratie en spullenboel bij de groothandel heeft gehaald. Veel kant en klare halffabricaten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport zondag 26 mei 2024 @ 07:50:33 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213686949
Waar? De Eendracht te Alkmaar
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Gerookte zalm met biet, kalfssukade en een aardbeitoetje.

Impressie?
Voorgerecht




Kosten? Geen idee. Ik ging niet over de rekening
Cijfer? 7

We waren met een groep. Dus beperkte kaart.
Vooraf gerookte zalm. Was lekker, maar niet wow. De wow-factor miste ook bij de andere gerechten. Daarbij duurde het wel lang voordat de hoofdgerechten kwamen. Een gezellige avond gehad, maar ik zal hier niet uit mezelf gaan reserveren.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_213723233
quote:
88s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:07 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:
[ afbeelding ]
Daarna kregen we een amuse:
[ afbeelding ]
Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:
[ afbeelding ]
We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:
[ afbeelding ]

Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:
[ afbeelding ]

Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:
[ afbeelding ]
Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:
[ afbeelding ]
Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:
[ afbeelding ]
The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Paar weken geleden ook geweest, ik vond het ok maar niet meer dan dat.
  woensdag 29 mei 2024 @ 16:29:41 #160
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213723900
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2024 07:50 schreef borisz het volgende:
Waar? De Eendracht te Alkmaar
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Gerookte zalm met biet, kalfssukade en een aardbeitoetje.

Impressie?
Voorgerecht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Kosten? Geen idee. Ik ging niet over de rekening
Cijfer? 7

We waren met een groep. Dus beperkte kaart.
Vooraf gerookte zalm. Was lekker, maar niet wow. De wow-factor miste ook bij de andere gerechten. Daarbij duurde het wel lang voordat de hoofdgerechten kwamen. Een gezellige avond gehad, maar ik zal hier niet uit mezelf gaan reserveren.
Het is net of er een enorme klodder mayonaise over je sukade zit. Dat is vast niet waar.
Spoilers!
  zaterdag 1 juni 2024 @ 22:49:43 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213759939
Wanneer: 1 juni 2024
Waar: Restaurant Il Vespero, St. Agata, Italië
Wat:

Ter gelegenheid van Blues haar 65ste verjaardag had ik al een maand geleden dit restaurant in de buurt van onze verblijfplaats Massa Lubrense gereserveerd.
Het restaurant is onderdeel van een chique hotel in St. Agata.
Het restaurant is, naast heel goed eten, vooral bekend vanwege het adembenemende uitzicht.
We kregen bij binnenkomst meteen al van de chef een glaasje bubbels aangeboden:

Daarna kregen wij een uitgebreide broodselectie met lekkere olijfolie aangeboden.

Amuse:


Bladerdeeg gevuld met aubergine en vergezeld door een kaassausje.
Lekker!

Voorgerecht.

Voor Blues:

Een streekgerecht: spaghetti con zucchine e fiori alls Nerano. Lokale spaghetti met courgette en courgettebloemen.
Voor mij:

Ravioli al nero di sepia con astice e la sua bisque. (Ravioli met zwarte inkt van sepia met stukjes kreeft en kreeftenbisque.)
Heel erg lekker!

Hoofdgerecht:

Blues:

Bistecca di tonno al salmoriglio con sauté di patate, peperoni en pommedorini a grappolo.(tonijnbiefstuk met spinazie, cherrytomaatjes en gesauteerde aardappeltjes met een saus met o.a. citroensap)

Voor mij:

Rombo arrostito con salsa al vino Aglianico del sannio, pepperoni ripieni, bieta e patate allo zafferano (Gebakken tarbot met een wijnsaus, gevulde puntpaprika, paksoi en safraanaardappeltjes.)

Als dessert kregen wij dit uitzicht:


Cijfer: 8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-06-2024 09:39:09 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213760368
Gefeliciteerd @Blues *O*
pi_213764535
quote:
88s.gif Op zaterdag 1 juni 2024 22:49 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 1 juni 2024
Waar: Restaurant Il Vespero, St. Agata, Italië
Wat:

Ter gelegenheid van Blues haar 65ste verjaardag had ik al een maand geleden dit restaurant in de buurt van onze verblijfplaats Massa Lubrense gereserveerd.
Het restaurant is onderdeel van een chique hotel in St. Agata.
Het restaurant is, naast heel goed eten, vooral bekend vanwege het adembenemende uitzicht.
We kregen bij binnenkomst meteen al van de chef een glaasje bubbels aangeboden:
[ afbeelding ]
Daarna kregen wij een uitgebreide broodselectie met lekkere olijfolie aangeboden.

Amuse:

[ afbeelding ]
Bladerdeeg gevuld met aubergine en vergezeld door een kaassausje.
Lekker!

Voorgerecht.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Een streekgerecht: spaghetti con zucchine e fiori alls Nerano. Lokale spaghetti met courgette en courgettebloemen.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Ravioli al nero di sepia con astice e la sua bisque. (Ravioli met zwarte inkt van sepia met stukjes kreeft en kreeftenbisque.)
Heel erg lekker!

Hoofdgerecht:

Blues:
[ afbeelding ]
Bistecca di tonno al salmoriglio con sauté di patate, peperoni en pommedorini a grappolo.(tonijnbiefstuk met spinazie, cherrytomaatjes en gesauteerde aardappeltjes met een saus met o.a. citroensap)

Voor mij:
[ afbeelding ]
Rombo arrostito con salsa al vino Aglianico del sannio, pepperoni ripieni, bieta e patate allo zafferano (Gebakken tarbot met een wijnsaus, gevulde puntpaprika, paksoi en safraanaardappeltjes.)

Als dessert kregen wij dit uitzicht:
[ afbeelding ]

Cijfer: 8,5/10
Ziet er prima uit allemaal!
  zaterdag 8 juni 2024 @ 21:23:03 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213838424
Wanneer: 8-6-2024
Waar: Southern Cross, Heemstede
Wat:

Om onze vakantie af te sluiten hebben wij gegeten bij restaurant Southern Cross in Heemstede. In een ver verleden (2007) hadden wij al eens eerder bij dit op de Australische keuken georiënteerde restaurant gegeten.
Het is nodig ruim van te voren te reserveren, want het restaurant staat nog steeds prima bekend.

Je kunt kiezen uit een volledig 5-gangen menu 'Southerns Cross experience' of een 5-gangen 'plantbased menu', elk voor 55 euro, maar je kunt ook a la carte eten en dan raden ze aan 3 of 4 gerechten a 15 euro uit te kiezen.
Wij besloten (als kleine eters) a la carte te gaan, maar dan voor twee gerechten en een dessert.

Vrij vlot kregen wij lekkere broodjes met misoboter:


1e gerecht:


Voor Blues:

Amandel "paté" met abrikozenpuree, habanero-gel, daikon cress, zurel, komkommerkruid en brioche met abrikozensmeersel.
Heerlijke combinaties.

Voor mij:

Scarlet (red rili) garnalen met daarbij gerookte palingparfait, garnalenkop mayonaise, zeesla, daikon en een karnemelk & peterselie vinaigrette. Lekker!

2e gerecht:

Voor mij:

Met kroepoek omhulde gefrituurde lamszwezerik en daarbij paksoi Shanghai, ingelegde wortel, lente-uien, babymaïs en Generaal Tso-saus (een soort soja-saus). Heel erg lekker, vooral die krokante zwezerik.

Voor Blues:

Met thee gerookte eendenborst, romige wortel & Valencia sinaasappel, courgette, bruine sjalotvinaigrette, solar root (??), sorghumgraan en shiitake saus. Alweer heel erg lekker met die subtiele gerookte theesmaak.

Dessert:
Voor ons allebei:

IJskoffie met een tuillekoekje, karamelsiroop, vanille-ijs, Chantilly crème en geschaafde chocolade. Een grote coupe met inderdaad ijskoude koffie en lekkere smaakjes.

Bij al dit lekkers dronken wij een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en een karaf kraanwater.

Nog steeds is Southern Cross een toprestaurant met uitstekende originele gerechten en heel vriendelijke en deskundige bediening.
Totaal waren wij hiervoor samen 95 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: een dikke 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213865857
Waar: Maven, Antwerpen
Wanneer: afgelopen vrijdag geloof ik
Wat:

Ja Maven is tegenwoordig toch wel een begrip in Antwerpen als je voor vlees wil gaan. Ik heb helaas geen fotos van alle gerechten, maar wel van enkele. Dit was het volledige menu:

PREMIUM STARTERS
ENIGMA DRY AGED PICAÑA CUT
TOMATO CEVICHE OYSTER
MAVEN BEEF SHOT
MELON Y JAMON TURKISH LAMB KEBAB & TZATZIKI FRESH SUMMER BEEF TARTARE

MAIN
SPANISH ANGUS (150gr pp) * JAPANESE WAGYU KOBE A5 50gr/pp * POMMES FRITES & BASIL MAYO CAESAR SALAD
WHITE ASPARAGUS CHIMICHURRI

DESSERTS
MOJITO MAVEN SNICKERS

WITH DRINKS ¤164,00 PER PERSON

Allereerst ik ben hier al vaker geweest en het was net zo goed als vorige keer, al dan niet beter door het gezelschap wellicht. Zelfs de oesters, waar ik normaal geen fan van ben waren heerlijk, wellicht door de toevoegingen. Mijn tafelgenoot at geen varkensvlees maar waren dat vergeten aan te geven, geen probleem binnen enkele seconden stond een nieuwe set op tafel zonder, top! Verder goh ja alles was heerlijk, van de tartaar tot de kebab tot uiteraard het wagyu en ander vlees. Service ook super, kon nog een bot mee krijgen voor de hond. Helaas wel zelf van het trappetje (3 treden) vanuit het toilet gevallen waardoor ik nu met een flink zere knie zit en mijn dokter eigenlijk zegt dat ik naar het ziekenhuis er mee moet maargoed.

Enkele impressies:




Ja wat kan ik er over zeggen, was gewoon top. Als je vlees wil eten, is dit gewoon een super tent. Ook fijn dat ze net buiten het centrum zitten dus je kan er fatsoenlijk voor de deur parkeren.

Kosten waren iets van 350 euro geloof ik.
Cijfer: 9/10
  dinsdag 11 juni 2024 @ 04:53:45 #166
16632 Xlarge
========
pi_213865865
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Maven, Antwerpen

Ziet er heel goed uit anndb.

En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
pi_213865866
Waar: Ferrier 30, Antwerpen
Wanneer: zaterdag
Wat:

We wouden even met 4 wat Italiaans eten, Renaissance en de rest wat volledig vol maar konden bij Ferrier 30 nog een tafeltje bemachtigen. Gezien twee kinderen mee waren kozen we voor 3 voorgerechten om te delen en 3 pasta gerechten als hoofd om te delen. Meer dan voldoende!

We gingen voor:
- Scampi fritti
- Tartaar van gambaro rossa
- Mozzarella tomaat

en als hoofd:
- Pasta truffel
- Pasta vongole
- Pasta tomaat
- Risotto met gamba en asperges

Inclusief een goede fles witte en rode wijn en wat frisdrank voor de kinderen natuurlijk.

Smaakte erg goed! Beter dan toen ik er vorige keer was, maar ook nieuwe eigenaren inmiddels. Was echt lekker en dus een aanrader.




Cijfer: 8/10
Kosten: Iets van 340 euro geloof ik
pi_213865867
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:53 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Ziet er heel goed uit anndb.

En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
Dit is een andere
  dinsdag 11 juni 2024 @ 11:20:46 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213867969
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:55 schreef anndb het volgende:

Dit is een andere
Player. >:)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 juni 2024 @ 11:59:01 #170
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213868286
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:53 schreef Xlarge het volgende:
En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
Je was me voor _O-

On Topic: Heeft ze wel een kusje op je zere knie gegeven? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213869715
Zowel het vlees van Maven als de pasta's en risotto van de Italiaan zien er top uit! Lekker blijven genieten anndb!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213871841
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 11:59 schreef flipsen het volgende:

[..]
Je was me voor _O-

On Topic: Heeft ze wel een kusje op je zere knie gegeven? :D
Beter nog, heeft elke dag meerdere malen ontsmet en verband e.d. vervangen. Toen ik bij de dokter kwam, zei die nog wie heeft dat zo goed gedaan?!
pi_213937899
Italiaans in Haarlem en/of omgeving, wie o wie?
Diga ken ik, ben ik een beetje klaar mee...

Zoek echt Italiaans, van die carbonara die je thuis niet kan maken, ondanks alle youtube tutorials.. O-)
  zondag 16 juni 2024 @ 20:26:24 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213938980
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2024 19:17 schreef Nielojram75 het volgende:
Italiaans in Haarlem en/of omgeving, wie o wie?
Diga ken ik, ben ik een beetje klaar mee...

Zoek echt Italiaans, van die carbonara die je thuis niet kan maken, ondanks alle youtube tutorials.. O-)
Casa Di Papi of Ristorante Luca.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 juni 2024 @ 21:18:30 #175
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213977518
Waar? Kam Yin, Amsterdamse Poort, ZuidOost
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Garnalen, varken ende Surinamse bami
Collega Bakkeljauw, boontjes en rijst
Impressie?



Kosten? 38 incluis 2x groot bier
Cijfer? 7,5.

Ik had een congres bij ING om de hoek. Na afloop geen zin om te koken dus tijd voor een bak of bord vol met eten. Het werd Kam Yin aan het randje van het winkelcentrum. Lekker bord met eten. GOed pittig, maar wel subtiel. Dwz de pit is er, maar doet subtiel zin intrede en uiteindelijk heb je toch een hoofd wat helemaal open staat.
Goed bord eten :). Soms wel even geduld hebben met de dame die vanavond serveerde...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 19 juni 2024 @ 21:22:24 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213977603
Ja geduld moet je vaak wel hebben bij een Surinamer he :D

Ziet er goed uit! Alleen jammer van de Surinaamse lange korrelrijst erbij, die is zo smakeloos ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 juni 2024 @ 21:33:52 #177
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213977869
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2024 21:22 schreef Molo het volgende:
Ja geduld moet je vaak wel hebben bij een Surinamer he :D

Ziet er goed uit! Alleen jammer van de Surinaamse lange korrelrijst erbij, die is zo smakeloos ;(
Ze deed tig dingen tegelijk en ging van tafel naar tafel en dan weer iemand anders helpen.... Eenmaal besteld stond het in een kwartier op tafel.

Die rijst heb ik niet geproefd. De bakkeljauw was zeker ook de moeite waard. :9
Wij hebben ons bord leeggegeten. Krijg je het niet op, dan krijg je de restanten mee :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 19 juni 2024 @ 22:05:04 #178
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213978276
Dat is, voor huidige begrippen, erg goedkoop *O*
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213978433
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2024 22:05 schreef flipsen het volgende:
Dat is, voor huidige begrippen, erg goedkoop *O*
Kun jij niet een keer naar Aramburu? En dan uiteraard wel verslag uitbrengen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 19 juni 2024 @ 23:54:36 #180
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213979538
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2024 22:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Kun jij niet een keer naar Aramburu? En dan uiteraard wel verslag uitbrengen.
Als er voldoende sponsors zijn heb ik daar geen probleem mee :P Maar ik las even enkele reviews op TripAdvisor en zie dat het vooral veel haastwerk is en alles gericht op presentatie, waarbij de smaken het af laten weten, dus ik ga wel ergens anders kijken.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214010478
Wie heeft een snackbar nodig, als je het zelf kan?
Gisteren kipnuggies met bbqsaus en patatjes met mayo.
Uiteraard alles 'from scratch' :P

pi_214010533
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2024 14:17 schreef marc0871 het volgende:
Wie heeft een snackbar nodig, als je het zelf kan?
Gisteren kipnuggies met bbqsaus en patatjes met mayo.
Uiteraard alles 'from scratch' :P

[ afbeelding ]
Lekker maar hier gaat t toch over restaurants :+
  zaterdag 22 juni 2024 @ 19:15:51 #183
312215 Näsenbar
State of the Art.
pi_214013823
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2024 21:18 schreef borisz het volgende:
Waar? Kam Yin, Amsterdamse Poort, ZuidOost
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Garnalen, varken ende Surinamse bami
Collega Bakkeljauw, boontjes en rijst
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Kosten? 38 incluis 2x groot bier
Cijfer? 7,5.

Ik had een congres bij ING om de hoek. Na afloop geen zin om te koken dus tijd voor een bak of bord vol met eten. Het werd Kam Yin aan het randje van het winkelcentrum. Lekker bord met eten. GOed pittig, maar wel subtiel. Dwz de pit is er, maar doet subtiel zin intrede en uiteindelijk heb je toch een hoofd wat helemaal open staat.
Goed bord eten :). Soms wel even geduld hebben met de dame die vanavond serveerde...
Kam Yin _O_

Zit ook aan het begin van de wallen. Enige tent daar waar je Nederlanders ziet.
Denk aan het milieu voordat u deze post print.
pi_214070252
waar, Restaurant Manoto, De Clerqstraat 18 in Amsterdam
wat at je? yooyeh kebab, gegrilde kippendij filet in saffraan en olijfolie
de kebabspies was zeer smakelijk en mals, nam er een grote pils en een water bij, kosten 24 euro in totaal


zeker voor herhaling vatbaar, dikke acht
hier het volledige menu
https://www.manotorestaurant.nl/#menub

[ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 27-06-2024 14:09:35 ]
pi_214070281
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2024 13:35 schreef Karzai het volgende:
waar, Restaurant Manoto, De Clerqstraat 18
wat at je? yooyeh kebab, gegrilde kippendij filet in saffraan en olijfolie
de kebabspies was zeer smakelijke en mals, nam er een grote pils en een water bij, kosten 24 euro in totaal
[ afbeelding ]

zeker voor herhaling vatbaar, dikke acht
hier het volledige menu
https://www.manotorestaurant.nl/#menub
Ziet er goed uit!
Is dat zo?
  donderdag 27 juni 2024 @ 15:08:45 #186
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214070735
Is @anndb met hongerstaking? Al 2 weken zonder leuke verslagen (en foto´s) in dit topic, dat dit kán in Nederland o|O
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 27 juni 2024 @ 18:38:00 #187
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_214072197
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2024 15:08 schreef flipsen het volgende:
Is @:anndb met hongerstaking? Al 2 weken zonder leuke verslagen (en foto´s) in dit topic, dat dit kán in Nederland o|O
Die is vast druk bezig met z'n nieuwe chickie...
  donderdag 27 juni 2024 @ 21:43:29 #188
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214074008
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2024 18:38 schreef Fietsertje70 het volgende:

[..]
Die is vast druk bezig met z'n nieuwe chickies...
FTFY *)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214078076
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2024 15:08 schreef flipsen het volgende:
Is @:anndb met hongerstaking? Al 2 weken zonder leuke verslagen (en foto´s) in dit topic, dat dit kán in Nederland o|O
Ik heb fotos maar moet inderdaad even de tijd vinden om te posten. Komt eraan. Even “te druk” inderdaad met diverse

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_214078443
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2024 11:19 schreef anndb het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:')
pi_214082595
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2024 11:19 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik heb fotos maar moet inderdaad even de tijd vinden om te posten. Komt eraan. Even “te druk” inderdaad met diverse

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
je mag ook gewoon de prijs per uur zeggen hoor…
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  vrijdag 28 juni 2024 @ 19:29:05 #192
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_214082854
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 juni 2024 11:19 schreef anndb het volgende:

[..]
Ik heb fotos maar moet inderdaad even de tijd vinden om te posten. Komt eraan. Even “te druk” inderdaad met diverse

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
gewoon ff terugscrollen op Tinder
  vrijdag 28 juni 2024 @ 23:01:58 #193
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_214084663
Ah, te druk met reviews plaatsen op die "wandelaar site"? :D Hoe heette die ook weer? Maar da´s al meer dan 20 jaar geleden geloof ik, geen idee of die nog in de lucht is eigenlijk.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_214085091
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2024 23:01 schreef flipsen het volgende:
Ah, te druk met reviews plaatsen op die "wandelaar site"? :D Hoe heette die ook weer? Maar da´s al meer dan 20 jaar geleden geloof ik, geen idee of die nog in de lucht is eigenlijk.
Zou je ff aan Rob Oudkerk moeten vragen :P
  zaterdag 29 juni 2024 @ 00:03:32 #195
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214085151
Kan het nu weer over restaurantreviews gaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_214092357
Ik ga straks eens hier eten. Ik moest wel grinniken om de recensies. Vooral de feedback. Eigenlijk is het wel wat treurig dat je chatGPT feedback op recensies laat geven :')

https://www.google.nl/map(...)11fhwvz5vy?entry=ttu

Voor de grap voerde ik een recensie in chatGPT in en vroeg het te reageren als een restauranthouder op de feedback. Antwoord was vrijwel hetzelfde :o
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_214092889
Graag
pi_214099182
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2024 18:16 schreef Knipoogje het volgende:
Ik ga straks eens hier eten. Ik moest wel grinniken om de recensies. Vooral de feedback. Eigenlijk is het wel wat treurig dat je chatGPT feedback op recensies laat geven :')

https://www.google.nl/map(...)11fhwvz5vy?entry=ttu

Voor de grap voerde ik een recensie in chatGPT in en vroeg het te reageren als een restauranthouder op de feedback. Antwoord was vrijwel hetzelfde :o
Dat zou erg zijn, wist niet dat dat kon. Maar de eigenaar zelf heeft het te druk voor recensies gezien hij heel veel restaurants(+ ketens) bezit. Was het lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_214099953
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2024 07:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]
Dat zou erg zijn, wist niet dat dat kon. Maar de eigenaar zelf heeft het te druk voor recensies gezien hij heel veel restaurants(+ ketens) bezit. Was het lekker?
Het hele idee van feedback geven op feedback is dat het persoonlijk is. Als je het chatGPT laat doen ben je af als horeca-eigenaar wat mij betreft.

Zijn overigens bij City-cafe er tegenover gaan eten.

Dit is een surinaams restaurant met schappelijke prijsjes. Niet bijster bijzonder verder. Voor 19 euro krijg je een bord vol met roti lam. Was via social deal dus voor dat bedrag kregen we er ook nog een voor+nagerecht bij.
beter een knipoog dan een blauw oog
  zondag 30 juni 2024 @ 12:04:33 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_214100750
Wanneer: 29-06-2024
Waar: Bistro Baret in Amsterdam.
Wat:

We hadden al maanden geleden de cabaretvoorstelling van Van der Laan en Woe in Carré gereserveerd en besloten ter gelegenheid van het goede nieuws omtrent mijn gezondheid om op de hoek van Carré vooraf een hapje te gaan eten bij de Frans georiënteerde Bistro Baret.

Als eerste kregen wij als amuse wat papadums met piccalilly:


Voorgerecht:

Voor Blues gepofte biet met La Tur crème, waterkers, groene kruiden, beurre noisette en pompoenpitten.
Smakelijk hapje.

Voor mij:

Steak tartare met een kwarteleitje en groene salade.
Mooi met de hand gesneden met kappertjes en cornichons en goed op smaak.

Hoofdgerecht:

We hadden allebei gekozen voor de steak Baret met daarbij bospeen, romainesla, waterkers, tomaat en venkel. Als extra hadden we samen 1 portie patat besteld.
Prima medium-rare gebakken steak, alleen de waspeen was te kort geblancheerd en vrijwel rauw.

We dronken er allebei twee tapbiertjes van Chateau Neubourg bij.

Gewoon een lekkere bistro maaltijd met aardige en attente mensen in de bediening.
Totale kosten: 94 euro.

Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juni 2024 @ 12:06:06 #201
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_214100766
Zo dat ziet er goed uit zeg! :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_214100787
die La Tur créme is echt :9~ :9~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')