abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_213637323
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 16:24 schreef AnneX het volgende:

[..]
Douze points w/
5 Juli it is. Alleen @mascara-klodder moet nog even akkoord gaan met waar. Ik wil of salon de provance of wolfslaar :’)
pi_213637576
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 15:19 schreef anndb het volgende:

[..]
5 Juli it is. Alleen @:mascara-klodder moet nog even akkoord gaan met waar. Ik wil of salon de provance of wolfslaar :’)
Ik zou zeggen maak een poll. Maar ik heb ooit 1x in een sterrenrestaurant gegeten en laat dat nu net de Wolfslaar zijn :D

Dus dan ga ik voor Salon de Provence in het Ginneken.

Het is dan ook mijn verjaardag en ik ben heel toevallig ook nog eens op een minuut of 2 daarvan geboren op de Baronielaan 253 :7

Dus het heeft zo moeten zijn blijkbaar ;)

Breda O+
  dinsdag 21 mei 2024 @ 16:00:22 #153
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213637629
Broodje kroket en een patatje mayo pinda bij De Hongerige Machinist in Noord Brabant

Snel klaar, lekker, vers en prima prijs gezien de locatie.
Buiten op terras opgegeten, eigen fles water erbij, was geen probleem.

Aanrader!

Goed bereikbaar met de trein of te voet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Miss SHO dinsdag 21 mei 2024 @ 16:14:53 #154
22592 crew  Ole
pi_213637742
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 16:00 schreef Molo het volgende:
Broodje kroket en een patatje mayo pinda bij De Hongerige Machinist in Noord Brabant

Snel klaar, lekker, vers en prima prijs gezien de locatie.
Buiten op terras opgegeten, eigen fles water erbij, was geen probleem.

Aanrader!

Goed bereikbaar met de trein of te voet
Te voet lijkt me hiervandaan wat ver :P
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_213637897
quote:
17s.gif Op dinsdag 21 mei 2024 15:53 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Ik zou zeggen maak een poll. Maar ik heb ooit 1x in een sterrenrestaurant gegeten en laat dat nu net de Wolfslaar zijn :D

Dus dan ga ik voor Salon de Provence in het Ginneken.

Het is dan ook mijn verjaardag en ik ben heel toevallig ook nog eens op een minuut of 2 daarvan geboren op de Baronielaan 253 :7

Dus het heeft zo moeten zijn blijkbaar ;)

Breda O+
Dan Salon de Provence, of je moet zelf suggesties hebben haha. Ik vond die laatste keer echt top!
  zaterdag 25 mei 2024 @ 22:03:11 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213683827
Wanneer: 25-05-2024
Waar: Restaurant Specktakel in Haarlem.
Wat:

Om het begin van onze vakantie te vieren.
In het verleden waren wij al eerder bij Specktakel geweest en was het altijd heel erg goed.
Sinds november 2022 is het restaurant overgenomen door een nieuwe eigenaar, Hans Muis en is er ook een nieuwe chef-kok aangesteld.
Het uiterlijk van het restaurant is wat gemoderniseerd en heeft een nieuwe kleurstelling gekregen, alsmede wat chiquer aandoende tafels en stoelen.
Het concept is wel hetzelfde gebleven: men serveert een zogenaamde wereldse keuken met gerechten uit allerlei landen en behalve voor verrassingsmenu's kan je kiezen uit een driegangen menu voor 49,95 pp.
Wij kozen voor die optie.

Al snel werd er een menukaart gebracht en pas daarna vroeg men ons of we wat wilden drinken.
Dat wilden wij wel: voor Blues een glas rode Botter Primitivo en voor mij een Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

Kort daarna werden onze voorgerechten al geserveerd en gelijktijdig bracht men ons de amuse:

Een platbrood met daarbij een mousse van gerookte biet met nootjes.

Voorgerechten:

Voor Blues gemarineerde buratta met gepekelde bloemkool, baba ganoush en truffelaardappelchips.
Lekker!

Voor mij:

Indiase gekruide steak tartaar met raita (Indiase yoghurtdip), schuim van fenegriek en roti paratha.
Dat viel wat tegen, het vlees was machinaal fijngemaakt en daarna samengeperst tot een soort hamburgerschijf en van de kruiden was de komijn erg overheersend.

Hoofdgerechten:


Blues had gekozen voor Japanse met miso geglaceerde aubergine, ponzu gel, gegrilde courgette, bundelzwammetjes en gepofte wilde rijst met daarbij mini maiskolf.
Erg lekker, behalve die maiskolfjes.

Voor mij:

Gekruide Japanse gamba's met furikake noedels, paksoi en pinda kruimels.
Allemaal goed op smaak, alleen waren de gamba's te lang gebakken en daardoor wat aan de taaie kant.

Bij de hoofdgerechten dronk Blues een rosé uit de Provence en ik een Italiaanse Pinot Grigio.

Desserts:

Voor mij de Australische aardbeien Eton mess met aardbeienschuim, een mousse van kaffirlime met aardbeien, merengue van kaffirlime en ijs van kaffirlime.
Voor mij het hoogtepunt van het diner.

Blues:

Indonesische crème brullee van bananen en sereh met pindakruimels en bananenijs.
Helaas iets te dunne crème brullee.

Totaal waren wij, inclusief drank 130 kwijt.
Al-met-al viel het ons dit keer wat tegen en haalt Specktakel niet meer het niveau dat wij in het verleden van ze gewend waren.

Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 mei 2024 @ 22:42:06 #157
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_213684367
Ha, een Griekse pita van de Hanos, lekker spul dat wel

Dat is geen roti paratha trouwens, bedoel je niet pani puri oid (wat erg hip is tegenwoordig, zie het echt overal langskomen).

Ziet eruit iig alsof de chefkok zijn inspiratie en spullenboel bij de groothandel heeft gehaald. Veel kant en klare halffabricaten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator / Redactie Sport zondag 26 mei 2024 @ 07:50:33 #158
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213686949
Waar? De Eendracht te Alkmaar
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Gerookte zalm met biet, kalfssukade en een aardbeitoetje.

Impressie?
Voorgerecht




Kosten? Geen idee. Ik ging niet over de rekening
Cijfer? 7

We waren met een groep. Dus beperkte kaart.
Vooraf gerookte zalm. Was lekker, maar niet wow. De wow-factor miste ook bij de andere gerechten. Daarbij duurde het wel lang voordat de hoofdgerechten kwamen. Een gezellige avond gehad, maar ik zal hier niet uit mezelf gaan reserveren.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_213723233
quote:
88s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:07 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:
[ afbeelding ]
Daarna kregen we een amuse:
[ afbeelding ]
Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:
[ afbeelding ]
We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:
[ afbeelding ]

Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:
[ afbeelding ]

Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:
[ afbeelding ]
Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:
[ afbeelding ]
Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:
[ afbeelding ]
The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Paar weken geleden ook geweest, ik vond het ok maar niet meer dan dat.
  woensdag 29 mei 2024 @ 16:29:41 #160
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213723900
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2024 07:50 schreef borisz het volgende:
Waar? De Eendracht te Alkmaar
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Gerookte zalm met biet, kalfssukade en een aardbeitoetje.

Impressie?
Voorgerecht
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Kosten? Geen idee. Ik ging niet over de rekening
Cijfer? 7

We waren met een groep. Dus beperkte kaart.
Vooraf gerookte zalm. Was lekker, maar niet wow. De wow-factor miste ook bij de andere gerechten. Daarbij duurde het wel lang voordat de hoofdgerechten kwamen. Een gezellige avond gehad, maar ik zal hier niet uit mezelf gaan reserveren.
Het is net of er een enorme klodder mayonaise over je sukade zit. Dat is vast niet waar.
Spoilers!
  zaterdag 1 juni 2024 @ 22:49:43 #161
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213759939
Wanneer: 1 juni 2024
Waar: Restaurant Il Vespero, St. Agata, Italië
Wat:

Ter gelegenheid van Blues haar 65ste verjaardag had ik al een maand geleden dit restaurant in de buurt van onze verblijfplaats Massa Lubrense gereserveerd.
Het restaurant is onderdeel van een chique hotel in St. Agata.
Het restaurant is, naast heel goed eten, vooral bekend vanwege het adembenemende uitzicht.
We kregen bij binnenkomst meteen al van de chef een glaasje bubbels aangeboden:

Daarna kregen wij een uitgebreide broodselectie met lekkere olijfolie aangeboden.

Amuse:


Bladerdeeg gevuld met aubergine en vergezeld door een kaassausje.
Lekker!

Voorgerecht.

Voor Blues:

Een streekgerecht: spaghetti con zucchine e fiori alls Nerano. Lokale spaghetti met courgette en courgettebloemen.
Voor mij:

Ravioli al nero di sepia con astice e la sua bisque. (Ravioli met zwarte inkt van sepia met stukjes kreeft en kreeftenbisque.)
Heel erg lekker!

Hoofdgerecht:

Blues:

Bistecca di tonno al salmoriglio con sauté di patate, peperoni en pommedorini a grappolo.(tonijnbiefstuk met spinazie, cherrytomaatjes en gesauteerde aardappeltjes met een saus met o.a. citroensap)

Voor mij:

Rombo arrostito con salsa al vino Aglianico del sannio, pepperoni ripieni, bieta e patate allo zafferano (Gebakken tarbot met een wijnsaus, gevulde puntpaprika, paksoi en safraanaardappeltjes.)

Als dessert kregen wij dit uitzicht:


Cijfer: 8,5/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-06-2024 09:39:09 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213760368
Gefeliciteerd @Blues *O*
pi_213764535
quote:
88s.gif Op zaterdag 1 juni 2024 22:49 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 1 juni 2024
Waar: Restaurant Il Vespero, St. Agata, Italië
Wat:

Ter gelegenheid van Blues haar 65ste verjaardag had ik al een maand geleden dit restaurant in de buurt van onze verblijfplaats Massa Lubrense gereserveerd.
Het restaurant is onderdeel van een chique hotel in St. Agata.
Het restaurant is, naast heel goed eten, vooral bekend vanwege het adembenemende uitzicht.
We kregen bij binnenkomst meteen al van de chef een glaasje bubbels aangeboden:
[ afbeelding ]
Daarna kregen wij een uitgebreide broodselectie met lekkere olijfolie aangeboden.

Amuse:

[ afbeelding ]
Bladerdeeg gevuld met aubergine en vergezeld door een kaassausje.
Lekker!

Voorgerecht.

Voor Blues:
[ afbeelding ]
Een streekgerecht: spaghetti con zucchine e fiori alls Nerano. Lokale spaghetti met courgette en courgettebloemen.
Voor mij:
[ afbeelding ]
Ravioli al nero di sepia con astice e la sua bisque. (Ravioli met zwarte inkt van sepia met stukjes kreeft en kreeftenbisque.)
Heel erg lekker!

Hoofdgerecht:

Blues:
[ afbeelding ]
Bistecca di tonno al salmoriglio con sauté di patate, peperoni en pommedorini a grappolo.(tonijnbiefstuk met spinazie, cherrytomaatjes en gesauteerde aardappeltjes met een saus met o.a. citroensap)

Voor mij:
[ afbeelding ]
Rombo arrostito con salsa al vino Aglianico del sannio, pepperoni ripieni, bieta e patate allo zafferano (Gebakken tarbot met een wijnsaus, gevulde puntpaprika, paksoi en safraanaardappeltjes.)

Als dessert kregen wij dit uitzicht:
[ afbeelding ]

Cijfer: 8,5/10
Ziet er prima uit allemaal!
  zaterdag 8 juni 2024 @ 21:23:03 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213838424
Wanneer: 8-6-2024
Waar: Southern Cross, Heemstede
Wat:

Om onze vakantie af te sluiten hebben wij gegeten bij restaurant Southern Cross in Heemstede. In een ver verleden (2007) hadden wij al eens eerder bij dit op de Australische keuken georiënteerde restaurant gegeten.
Het is nodig ruim van te voren te reserveren, want het restaurant staat nog steeds prima bekend.

Je kunt kiezen uit een volledig 5-gangen menu 'Southerns Cross experience' of een 5-gangen 'plantbased menu', elk voor 55 euro, maar je kunt ook a la carte eten en dan raden ze aan 3 of 4 gerechten a 15 euro uit te kiezen.
Wij besloten (als kleine eters) a la carte te gaan, maar dan voor twee gerechten en een dessert.

Vrij vlot kregen wij lekkere broodjes met misoboter:


1e gerecht:


Voor Blues:

Amandel "paté" met abrikozenpuree, habanero-gel, daikon cress, zurel, komkommerkruid en brioche met abrikozensmeersel.
Heerlijke combinaties.

Voor mij:

Scarlet (red rili) garnalen met daarbij gerookte palingparfait, garnalenkop mayonaise, zeesla, daikon en een karnemelk & peterselie vinaigrette. Lekker!

2e gerecht:

Voor mij:

Met kroepoek omhulde gefrituurde lamszwezerik en daarbij paksoi Shanghai, ingelegde wortel, lente-uien, babymaïs en Generaal Tso-saus (een soort soja-saus). Heel erg lekker, vooral die krokante zwezerik.

Voor Blues:

Met thee gerookte eendenborst, romige wortel & Valencia sinaasappel, courgette, bruine sjalotvinaigrette, solar root (??), sorghumgraan en shiitake saus. Alweer heel erg lekker met die subtiele gerookte theesmaak.

Dessert:
Voor ons allebei:

IJskoffie met een tuillekoekje, karamelsiroop, vanille-ijs, Chantilly crème en geschaafde chocolade. Een grote coupe met inderdaad ijskoude koffie en lekkere smaakjes.

Bij al dit lekkers dronken wij een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en een karaf kraanwater.

Nog steeds is Southern Cross een toprestaurant met uitstekende originele gerechten en heel vriendelijke en deskundige bediening.
Totaal waren wij hiervoor samen 95 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: een dikke 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213865857
Waar: Maven, Antwerpen
Wanneer: afgelopen vrijdag geloof ik
Wat:

Ja Maven is tegenwoordig toch wel een begrip in Antwerpen als je voor vlees wil gaan. Ik heb helaas geen fotos van alle gerechten, maar wel van enkele. Dit was het volledige menu:

PREMIUM STARTERS
ENIGMA DRY AGED PICAÑA CUT
TOMATO CEVICHE OYSTER
MAVEN BEEF SHOT
MELON Y JAMON TURKISH LAMB KEBAB & TZATZIKI FRESH SUMMER BEEF TARTARE

MAIN
SPANISH ANGUS (150gr pp) * JAPANESE WAGYU KOBE A5 50gr/pp * POMMES FRITES & BASIL MAYO CAESAR SALAD
WHITE ASPARAGUS CHIMICHURRI

DESSERTS
MOJITO MAVEN SNICKERS

WITH DRINKS ¤164,00 PER PERSON

Allereerst ik ben hier al vaker geweest en het was net zo goed als vorige keer, al dan niet beter door het gezelschap wellicht. Zelfs de oesters, waar ik normaal geen fan van ben waren heerlijk, wellicht door de toevoegingen. Mijn tafelgenoot at geen varkensvlees maar waren dat vergeten aan te geven, geen probleem binnen enkele seconden stond een nieuwe set op tafel zonder, top! Verder goh ja alles was heerlijk, van de tartaar tot de kebab tot uiteraard het wagyu en ander vlees. Service ook super, kon nog een bot mee krijgen voor de hond. Helaas wel zelf van het trappetje (3 treden) vanuit het toilet gevallen waardoor ik nu met een flink zere knie zit en mijn dokter eigenlijk zegt dat ik naar het ziekenhuis er mee moet maargoed.

Enkele impressies:




Ja wat kan ik er over zeggen, was gewoon top. Als je vlees wil eten, is dit gewoon een super tent. Ook fijn dat ze net buiten het centrum zitten dus je kan er fatsoenlijk voor de deur parkeren.

Kosten waren iets van 350 euro geloof ik.
Cijfer: 9/10
  dinsdag 11 juni 2024 @ 04:53:45 #166
16632 Xlarge
========
pi_213865865
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:49 schreef anndb het volgende:
Waar: Maven, Antwerpen

Ziet er heel goed uit anndb.

En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
pi_213865866
Waar: Ferrier 30, Antwerpen
Wanneer: zaterdag
Wat:

We wouden even met 4 wat Italiaans eten, Renaissance en de rest wat volledig vol maar konden bij Ferrier 30 nog een tafeltje bemachtigen. Gezien twee kinderen mee waren kozen we voor 3 voorgerechten om te delen en 3 pasta gerechten als hoofd om te delen. Meer dan voldoende!

We gingen voor:
- Scampi fritti
- Tartaar van gambaro rossa
- Mozzarella tomaat

en als hoofd:
- Pasta truffel
- Pasta vongole
- Pasta tomaat
- Risotto met gamba en asperges

Inclusief een goede fles witte en rode wijn en wat frisdrank voor de kinderen natuurlijk.

Smaakte erg goed! Beter dan toen ik er vorige keer was, maar ook nieuwe eigenaren inmiddels. Was echt lekker en dus een aanrader.




Cijfer: 8/10
Kosten: Iets van 340 euro geloof ik
pi_213865867
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:53 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Ziet er heel goed uit anndb.

En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
Dit is een andere
  dinsdag 11 juni 2024 @ 11:20:46 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213867969
quote:
17s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:55 schreef anndb het volgende:

Dit is een andere
Player. >:)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 juni 2024 @ 11:59:01 #170
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213868286
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 04:53 schreef Xlarge het volgende:
En heeft jouw date haar haar geverfd, of is het een andere ? :s)
Je was me voor _O-

On Topic: Heeft ze wel een kusje op je zere knie gegeven? :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213869715
Zowel het vlees van Maven als de pasta's en risotto van de Italiaan zien er top uit! Lekker blijven genieten anndb!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213871841
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2024 11:59 schreef flipsen het volgende:

[..]
Je was me voor _O-

On Topic: Heeft ze wel een kusje op je zere knie gegeven? :D
Beter nog, heeft elke dag meerdere malen ontsmet en verband e.d. vervangen. Toen ik bij de dokter kwam, zei die nog wie heeft dat zo goed gedaan?!
pi_213937899
Italiaans in Haarlem en/of omgeving, wie o wie?
Diga ken ik, ben ik een beetje klaar mee...

Zoek echt Italiaans, van die carbonara die je thuis niet kan maken, ondanks alle youtube tutorials.. O-)
  zondag 16 juni 2024 @ 20:26:24 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213938980
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2024 19:17 schreef Nielojram75 het volgende:
Italiaans in Haarlem en/of omgeving, wie o wie?
Diga ken ik, ben ik een beetje klaar mee...

Zoek echt Italiaans, van die carbonara die je thuis niet kan maken, ondanks alle youtube tutorials.. O-)
Casa Di Papi of Ristorante Luca.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport woensdag 19 juni 2024 @ 21:18:30 #175
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_213977518
Waar? Kam Yin, Amsterdamse Poort, ZuidOost
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Garnalen, varken ende Surinamse bami
Collega Bakkeljauw, boontjes en rijst
Impressie?



Kosten? 38 incluis 2x groot bier
Cijfer? 7,5.

Ik had een congres bij ING om de hoek. Na afloop geen zin om te koken dus tijd voor een bak of bord vol met eten. Het werd Kam Yin aan het randje van het winkelcentrum. Lekker bord met eten. GOed pittig, maar wel subtiel. Dwz de pit is er, maar doet subtiel zin intrede en uiteindelijk heb je toch een hoofd wat helemaal open staat.
Goed bord eten :). Soms wel even geduld hebben met de dame die vanavond serveerde...
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')