abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_213405841
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213405887
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee telt


ik heb op plekken gewerkt waar flessen wijn voor 45 euro over de toonbank gingen, waar dezelfde fles in de appie lag voor 6 euro, dat is een uplift die niet normaal is maar omdat iedereen het doet komen ze er mee weg
pi_213407632
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:14 schreef BiftekiMetFeta het volgende:

[..]
Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee telt


ik heb op plekken gewerkt waar flessen wijn voor 45 euro over de toonbank gingen, waar dezelfde fles in de appie lag voor 6 euro, dat is een uplift die niet normaal is maar omdat iedereen het doet komen ze er mee weg
Ik vind het ook vreselijk. Ik bedoelde dat restaurants dat blijkbaar niet vinden want ze doen elkaar bijna allemaal na met de prijzen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213411198
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 12:06 schreef anndb het volgende:

[..]
Mwa dat valt wel mee, op sterrenniveau is het ook niet altijd verassen. Daarnaast ga ik vaak uit eten beetje in de regio en wil niet te ver rijden, en twee- of driesterren is vaak ver van te voren reserveren. Ik heb overigens goed gegeten, en zitten zeker wel zaken bij die altijd goed zijn zoals Mireneau. Maar weet niet wat jij onder 'goed' uit eten gaan verstaat? Nog tips in Brabant of rondom maar niet in Antwerpen (ivm parkeren, tenzij goede parking).
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalre
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_213413363
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_213416408
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 01:24 schreef FrankRicard het volgende:

[..]
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalre
Ja maar vaak vol, ik beslis last minute. Lugar ken ik niet
  Moderator / Miss SHO zaterdag 4 mei 2024 @ 16:26:43 #107
22592 crew  Ole
pi_213416625
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 10:06 schreef Molo het volgende:

[..]
Ik snap deze zin niet
Ze hadden altijd Hawaii. Dat tegenwoordig een no go. Maar ze gaan hem voor me maken *O*
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_213417312
Vind eigenlijk niet zo duur dag georgisch restaurant. Misschien ook omdat ik keer andere keuken wil.

Ik gisteren bij Mireneau vaste waarde in Turnhout:

Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Vooraf 2x kaas/garnaal kroket duo met hun lekkere bloemkool pesto en zoete ingemaakte tomaten chutney. Lekker!




Hierna carpaccio met frietjes:



En huisgemaakte pasta volgole:

https://i.imgur.com/DRo04uJ.jpeg

Met enkele cocktails was allemaal goed zoals gewoonlijk. Pasta lekker, kroketjes lekker.

Kosten 142 eur
Cijfer: 8/10
pi_213418706
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 10:49 schreef Knipoogje het volgende:

[..]
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.
Dat mag niet kunnen, dat een vast menu duurder is dan los bestellen }:|
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_213497349
Lekker weer dus even lunch aan zee, het was al aardig druk overal maar L’Apero had binnen nog wel plek. Dat maar doen dan. Twijfelde tussen Oostendse vissoep, mosselen of vispannetje maar het werd dit laatste.

Goed;

Waar: L’Apero, Oostende
Wanneer: net
Wat:

We kregen eerst smakelijke olijven en gingen voor een duvel en prosecco en 2x vispannetje.

Bediening correct en attent, brachten gelijk ook water voor hondje. Vispannetje goed! Frietjes zelfgesneden ook goed. Had misschien als opmerking dat ik de saus in het vispannetje misschien wat meer smaak had gegeven ik verwachtte meer een bisque achtige saus maar was een simpele room saus. Verder niks op aan te merken, vis niet kapot gekookt, mooie grote stukken verse vis en geen afsnijdsels en lekker sappig, lekker wat groenten er in. Gewoon goed.





Kosten: 70 euro
Cijfer: 7/10
  vrijdag 10 mei 2024 @ 14:10:45 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213497372
Ziet er weer lekker uit. L'Apero blijft een goed adresje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213507448
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 mei 2024 14:10 schreef golfer het volgende:
Ziet er weer lekker uit. L'Apero blijft een goed adresje.
Dat is wel zo aan de kust ja, echt goede grote sappige stukken vis terwijl in stad vooral afsnijdsels en zo zijn. Als ik al mijn spullen hier heb maar eens naar de vistrap gaan en van de vissers zelf kopen en weer zelf koken.
  zaterdag 11 mei 2024 @ 21:07:31 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_213523699
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:

Daarna kregen we een amuse:

Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:

We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:


Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:


Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:

Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:

Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:

The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_213525040
Waar: Te Koop te Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Sinds Te Koop is overgenomen door de sous chef eigenlijk er niet meer geweest. Vandaag terug, de vorige eigenaar en chef heeft de zaak van zijn vader overgenomen en de sous chef heeft dit overgenomen. Jonge chef en dat is op sommige zaken zeker nog te merken maar wel potentie! Vond het vroeger wel beter maar moeten een jonge chef ook de kans geven.

Je ziet dat hij er wel echt voor wil gaan door oa zelf brood te bakken, spannendere amuse etc maar de verfijning mist nog vaak, op enkele stukken na.

Allereerst dus brood huisgemaakt met texmex boter, goed maar miste wat zout. Beetje zout op tafel erbij zou dit goed doen. Ook kregen we popcorn met hun “house blend” lekker maar popcorn moet vers gemaakt worden, deze was klein beetje taai:



Fotos deze keer vanaf de andere kant want mijn telefoon was bijna leeg.

Bara met huisgemaakte sambal, lekker wel wat zwaar (amuse). Maar ik ben niet zo bekend met de surinaamse keuken en vergelijk nu met 2 sterren lindenhoff waar ik bara had. Wellicht wel wat logisch dat deze minder is. Wel lekkere kruiden.



Toen een keer gemarineerde watermeloen met miso, signature dish en mensen neem dit! Super super! Van mij de krokante softshell krab was lekker maar neem de watermeloen.





Voor mij daarna zeebaars met side dish tartaar van zeebaars en ijs, lekker lekker lekker!






En andere kant van de tafel aardappel bereidingen oa pommes anna en andere texturen:




Toen brioche wentelteefje met taleggio kaas gedeeld:



Goed gegeten, punten voor verbetering zijn er maar jonge chef dus kan nog groeien.

Cijfer: 7.5/10
Kosten: 131 eur
pi_213533227
quote:
88s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:07 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:

We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.

We begonnen met een glas Japans Asahi bier:
[ afbeelding ]
Daarna kregen we een amuse:
[ afbeelding ]
Een kleine sushirol met zalm.

Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:
[ afbeelding ]
We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:
[ afbeelding ]

Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:
[ afbeelding ]

Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:
[ afbeelding ]
Heerlijke pittige saus.

Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken. :@ Maar het was erg lekker.

Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:
[ afbeelding ]
Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.

Tenslotte onze desserts:
[ afbeelding ]
The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.

Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.

Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Lekker allemaal maar wel een boel geld voor wat je krijgt maar de mensen in Haarlem zullen het er wel voor neerleggen.
pi_213533234
Oei, je bent hard gevallen @anndb aan de blauwe plekken te zien. :o
  zondag 12 mei 2024 @ 08:17:19 #117
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_213533335
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 mei 2024 21:42 schreef anndb het volgende:
Waar: Te Koop te Tilburg
Wanneer: net
Wat:

Sinds Te Koop is overgenomen door de sous chef eigenlijk er niet meer geweest. Vandaag terug, de vorige eigenaar en chef heeft de zaak van zijn vader overgenomen en de sous chef heeft dit overgenomen. Jonge chef en dat is op sommige zaken zeker nog te merken maar wel potentie! Vond het vroeger wel beter maar moeten een jonge chef ook de kans geven.

Je ziet dat hij er wel echt voor wil gaan door oa zelf brood te bakken, spannendere amuse etc maar de verfijning mist nog vaak, op enkele stukken na.

Allereerst dus brood huisgemaakt met texmex boter, goed maar miste wat zout. Beetje zout op tafel erbij zou dit goed doen. Ook kregen we popcorn met hun “house blend” lekker maar popcorn moet vers gemaakt worden, deze was klein beetje taai:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Fotos deze keer vanaf de andere kant want mijn telefoon was bijna leeg.

Bara met huisgemaakte sambal, lekker wel wat zwaar (amuse). Maar ik ben niet zo bekend met de surinaamse keuken en vergelijk nu met 2 sterren lindenhoff waar ik bara had. Wellicht wel wat logisch dat deze minder is. Wel lekkere kruiden.

[ afbeelding ]

Toen een keer gemarineerde watermeloen met miso, signature dish en mensen neem dit! Super super! Van mij de krokante softshell krab was lekker maar neem de watermeloen.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Voor mij daarna zeebaars met side dish tartaar van zeebaars en ijs, lekker lekker lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En andere kant van de tafel aardappel bereidingen oa pommes anna en andere texturen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Toen brioche wentelteefje met taleggio kaas gedeeld:

[ afbeelding ]

Goed gegeten, punten voor verbetering zijn er maar jonge chef dus kan nog groeien.

Cijfer: 7.5/10
Kosten: 131 eur
Deze zet ik op mijn lijst. Ziet er goed uit zeg :9
Spoilers!
pi_213534830
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 07:52 schreef Jeroboam het volgende:
Oei, je bent hard gevallen @:anndb aan de blauwe plekken te zien. :o
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.
  zondag 12 mei 2024 @ 13:40:13 #119
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_213536313
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 11:18 schreef anndb het volgende:

[..]
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.
Ah, ik dacht dat het je tafelgenoot was met de blauwe plekken en dat je hem na een vechtpartij had uitgenodigd voor een etentje om het goed te maken :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_213541068
Ziet er stuk beter als toen ik er een jaar of 2 geleden was.. ook wat prijziger nu..
pi_213541985
quote:
0s.gif Op zondag 12 mei 2024 20:55 schreef Ace1 het volgende:
Ziet er stuk beter als toen ik er een jaar of 2 geleden was.. ook wat prijziger nu..
Ja, daarom sla ik het ook telkens over eigenlijk.
anonieme razernist
pi_213543345
Waar: ecco oud turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ecco is voor Turnhoutse begrippen wat mij betreft de beste Italiaan, wel druk altijd. Nu ook en konden enkel binnen zitten maar geen probleem. Kregen als amuse bruchetta, genuttigd met een flesje prosecco:




Daarna carpaccio en vitello tonato, goed, vitello was het beste:




Pasta “europa” en pizza:



Was lekker, niet beste italiaan van de wereld of zo maar als je in de buurt bent is dit wel de beste in de regio.

Kosten: 130 euro

Cijfer: 7/10
  Miss 200.000.000! maandag 13 mei 2024 @ 06:01:48 #123
367000 roos94
pi_213543368
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2024 04:51 schreef anndb het volgende:
Waar: ecco oud turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:

Ecco is voor Turnhoutse begrippen wat mij betreft de beste Italiaan, wel druk altijd. Nu ook en konden enkel binnen zitten maar geen probleem. Kregen als amuse bruchetta, genuttigd met een flesje prosecco:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Daarna carpaccio en vitello tonato, goed, vitello was het beste:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Pasta “europa” en pizza:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Was lekker, niet beste italiaan van de wereld of zo maar als je in de buurt bent is dit wel de beste in de regio.

Kosten: 130 euro

Cijfer: 7/10
130 euro :'( :o
pi_213543619
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2024 06:01 schreef roos94 het volgende:

[..]
130 euro :'( :o
Turnhout is niet goedkoop, maar oa Knokke en zo nog duurder. Daar laatst lunch (enkel hoofd) en 2 flessen wijn 2 pers 350 euro.
pi_213605782
Waar: Barabas, Poppel
Wanneer: net
Wat:

Even buiten op terras bij Barabas. Gelukkig niet druk gezien ze ook op twee eet festivals staan. We begonnen met wat bites (zelf te bestellen/betalen):


Gingen voor yakitori en pani puri met zalm en avocado, ook een Vitello tonato met verse tonijn. Lekker en goede start!

Hierna kaaskroketjes met toast en spaghetti met kreeft. Beide ook goed!





Al met al simpele lunch maar lekker, gewoon goed. Met twee cocktails, duvel, koffie totaal 122,50 kwijt.

Cijfer: 8/10
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')