Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee teltquote:Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Ik vind het ook vreselijk. Ik bedoelde dat restaurants dat blijkbaar niet vinden want ze doen elkaar bijna allemaal na met de prijzen.quote:Op vrijdag 3 mei 2024 18:14 schreef BiftekiMetFeta het volgende:
[..]
Natuurlijk is dat wel duur, van 1,50 per duizend liter naar 8 euro per liter slaat nergens op, ook niet als je de afwas mee telt
ik heb op plekken gewerkt waar flessen wijn voor 45 euro over de toonbank gingen, waar dezelfde fles in de appie lag voor 6 euro, dat is een uplift die niet normaal is maar omdat iedereen het doet komen ze er mee weg
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalrequote:Op dinsdag 30 april 2024 12:06 schreef anndb het volgende:
[..]
Mwa dat valt wel mee, op sterrenniveau is het ook niet altijd verassen. Daarnaast ga ik vaak uit eten beetje in de regio en wil niet te ver rijden, en twee- of driesterren is vaak ver van te voren reserveren. Ik heb overigens goed gegeten, en zitten zeker wel zaken bij die altijd goed zijn zoals Mireneau. Maar weet niet wat jij onder 'goed' uit eten gaan verstaat? Nog tips in Brabant of rondom maar niet in Antwerpen (ivm parkeren, tenzij goede parking).
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.quote:Op vrijdag 3 mei 2024 18:10 schreef FutureFairytale het volgende:
6 Euro voor 750ml water is tegenwoordig niet duur, ik heb ook weleens 9 euro gezien (niet genomen). Wijn is achterlijk.
Was de 80 euro hetzelfde al hadden jullie alles a la carte besteld?
Ja maar vaak vol, ik beslis last minute. Lugar ken ik nietquote:Op zaterdag 4 mei 2024 01:24 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Sabero, Tribeca en Zarzo ken je neem ik aan? Ik ben zelf ook wel fan van 1910 in Eindhoven en Lugar in Aalst-Waalre
Ze hadden altijd Hawaii. Dat tegenwoordig een no go. Maar ze gaan hem voor me makenquote:
Dat mag niet kunnen, dat een vast menu duurder is dan los bestellenquote:Op zaterdag 4 mei 2024 10:49 schreef Knipoogje het volgende:
[..]
Als ik terugreken (hoeveelheden waren ook minder, bij de vleesgerechten zaten bijv. een paar stukjes stokbrood ipv frites/aardapellen etc) kom ik niet op 80 uit. Dat maakte de ervaring toch wat minder. Maar ach, ik verbaas me wel vaker over waar restaurants mee wegkomen tegenwoordig. Ik review daarna altijd op google maps. Basis is 5 sterren (dat is blijkbaar de standaard haha), prijs/kwaliteit niet in orde? Sterretje minder. Eten matig op smaak? Sterretje minder. Bediening laat veel steken vallen? Sterretje minder. Zo recenseer ik vaak.
Dat is wel zo aan de kust ja, echt goede grote sappige stukken vis terwijl in stad vooral afsnijdsels en zo zijn. Als ik al mijn spullen hier heb maar eens naar de vistrap gaan en van de vissers zelf kopen en weer zelf koken.quote:Op vrijdag 10 mei 2024 14:10 schreef golfer het volgende:
Ziet er weer lekker uit. L'Apero blijft een goed adresje.
Lekker allemaal maar wel een boel geld voor wat je krijgt maar de mensen in Haarlem zullen het er wel voor neerleggen.quote:Op zaterdag 11 mei 2024 21:07 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 11 mei 2024
Waar: Restaurant Konomi in Haarlem.
Wat:
We zijn ooit eerder, net na de opening van dit restaurant, in februari 2018 bij Konomi geweest. Toen zat het op een andere plek in Haarlem. Nu zit het restaurant aan de drukke Gedempte Oude Gracht. Mooi pand met goede zitplekken.
Het 'concept' van dit Japans georiënteerde restaurant is shared dining.
We begonnen met een glas Japans Asahi bier:
[ afbeelding ]
Daarna kregen we een amuse:
[ afbeelding ]
Een kleine sushirol met zalm.
Daarna kwamen (vrij snel achter elkaar) de door ons uitgezochte gerechten.
Sashimi mix op een boot; zalm, tonijn, zeebaars, coquille en zalmkaviaar:
[ afbeelding ]
We dronken bij alle gerechten een karafje met warme saké:
[ afbeelding ]
Dungesneden Hamachi met milde Madame Jeanet, olijfolie, shiso en koriander:
[ afbeelding ]
Gamba & Garlic met gegrilde brioche, romige rode peper/knoflook saus:
[ afbeelding ]
Heerlijke pittige saus.
Daarna hadden we Tonijn Steak met crunchy wasabi, gewokte groenten en zoete sambal-sojasaus. En daarvan zijn we dus vergeten om een foto te maken.Maar het was erg lekker.
Op de huid gebakken Zeebaarsfilet met paksoi en Japanse curry saus:
[ afbeelding ]
Alweer een heerlijke saus en goed gebakken zeebaarsfilets.
Tenslotte onze desserts:
[ afbeelding ]
The Kyoto Dream: Tiramisu met likeur 43 en matcha. Weinig Japans aan likeur 43, maar wel smakelijk.
Het restaurant heeft inderdaad een Japanse uitstraling en de gerechten hebben wel allemaal subtiele Japanse smaken, maar het bedienend personeel en de keukenbrigade bestaat, voor zover wij het konden zien, uit jonge Nederlandse mensen.
Totaal waren we voor dit alles, inclusief drankjes, 150 euro kwijt.
Prijs/kwaliteit: 8/10
Deze zet ik op mijn lijst. Ziet er goed uit zegquote:Op zaterdag 11 mei 2024 21:42 schreef anndb het volgende:
Waar: Te Koop te Tilburg
Wanneer: net
Wat:
Sinds Te Koop is overgenomen door de sous chef eigenlijk er niet meer geweest. Vandaag terug, de vorige eigenaar en chef heeft de zaak van zijn vader overgenomen en de sous chef heeft dit overgenomen. Jonge chef en dat is op sommige zaken zeker nog te merken maar wel potentie! Vond het vroeger wel beter maar moeten een jonge chef ook de kans geven.
Je ziet dat hij er wel echt voor wil gaan door oa zelf brood te bakken, spannendere amuse etc maar de verfijning mist nog vaak, op enkele stukken na.
Allereerst dus brood huisgemaakt met texmex boter, goed maar miste wat zout. Beetje zout op tafel erbij zou dit goed doen. Ook kregen we popcorn met hun “house blend” lekker maar popcorn moet vers gemaakt worden, deze was klein beetje taai:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Fotos deze keer vanaf de andere kant want mijn telefoon was bijna leeg.
Bara met huisgemaakte sambal, lekker wel wat zwaar (amuse). Maar ik ben niet zo bekend met de surinaamse keuken en vergelijk nu met 2 sterren lindenhoff waar ik bara had. Wellicht wel wat logisch dat deze minder is. Wel lekkere kruiden.
[ afbeelding ]
Toen een keer gemarineerde watermeloen met miso, signature dish en mensen neem dit! Super super! Van mij de krokante softshell krab was lekker maar neem de watermeloen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor mij daarna zeebaars met side dish tartaar van zeebaars en ijs, lekker lekker lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En andere kant van de tafel aardappel bereidingen oa pommes anna en andere texturen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Toen brioche wentelteefje met taleggio kaas gedeeld:
[ afbeelding ]
Goed gegeten, punten voor verbetering zijn er maar jonge chef dus kan nog groeien.
Cijfer: 7.5/10
Kosten: 131 eur
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.quote:Op zondag 12 mei 2024 07:52 schreef Jeroboam het volgende:
Oei, je bent hard gevallen @:anndb aan de blauwe plekken te zien.
Ah, ik dacht dat het je tafelgenoot was met de blauwe plekken en dat je hem na een vechtpartij had uitgenodigd voor een etentje om het goed te makenquote:Op zondag 12 mei 2024 11:18 schreef anndb het volgende:
[..]
Dagje klussen in appartement. Nou heb ik door lage bloedplaatjes toch al wel snel blauwe plekken hoor, hoef me maar licht te stoten ergens aan.
Ja, daarom sla ik het ook telkens over eigenlijk.quote:Op zondag 12 mei 2024 20:55 schreef Ace1 het volgende:
Ziet er stuk beter als toen ik er een jaar of 2 geleden was.. ook wat prijziger nu..
130 euroquote:Op maandag 13 mei 2024 04:51 schreef anndb het volgende:
Waar: ecco oud turnhout
Wanneer: gisteren
Wat:
Ecco is voor Turnhoutse begrippen wat mij betreft de beste Italiaan, wel druk altijd. Nu ook en konden enkel binnen zitten maar geen probleem. Kregen als amuse bruchetta, genuttigd met een flesje prosecco:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarna carpaccio en vitello tonato, goed, vitello was het beste:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Pasta “europa” en pizza:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was lekker, niet beste italiaan van de wereld of zo maar als je in de buurt bent is dit wel de beste in de regio.
Kosten: 130 euro
Cijfer: 7/10
Turnhout is niet goedkoop, maar oa Knokke en zo nog duurder. Daar laatst lunch (enkel hoofd) en 2 flessen wijn 2 pers 350 euro.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |