Hij bestaat altijd natuurlijk. Maar eens dat we daar nu nog niet zijn. Maar ik verwacht wel dat het uiteindelijk gaat gebeuren (al dan niet na een of ander experiment van een kabinet dat de kerstdagen niet haalt). En de schaakzetten van de diverse partijen zullen daar ook steeds meer op gericht gaan zijn. In die context zie ik bijvoorbeeld ook het afzeiken van Omtzigt.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:31 schreef Hanca het volgende:
[..]
Voorlopig is naar de kiezer gaan niet alleen niet aantrekkelijk, ook gewoon onmogelijk door de europese verkiezingen in juni en de zomervakantie daarna. Dus nee, die optie bestaat nog niet.
Nou ja dat dus.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:32 schreef Janneke141 het volgende:
Ik gok dat we opnieuw naar de kiezer gaan na een regering die er slechts een paar maanden zit.
En die rechtszaak van die GL-wethouder![]()
ze leren het ook echt nooit hè?
Als ze Dijkhoff bereid vinden is die koers sneller omgebogen dan een grasspriet in een orkaan.quote:Op zondag 25 februari 2024 18:39 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
En ik denk dat de huidige politieke koers van de VVD ook niet echt bij hem past.
Ik vraag me dan af 'sinds wanneer kan een rechter bepalen in welke fractie een volksvertegenwoordiger gaat zitten, dat kan zelfs de partijleiding niet?'quote:Op zondag 25 februari 2024 21:32 schreef Janneke141 het volgende:
Ik gok dat we opnieuw naar de kiezer gaan na een regering die er slechts een paar maanden zit.
En die rechtszaak van die GL-wethouder![]()
ze leren het ook echt nooit hè?
Feitelijk bestaat die optie nu niet. Als je nu besluit naar de kiezer te stappen, zijn de verkiezingen er eind september op zijn vroegst. Dat is niet te verantwoorden, zo'n lange tijd. Dus bestaat de optie nu gewoon niet, de europese verkiezingen zitten in de weg.quote:
Maar dat is niet het doel. North wil bij de rechter afdwingen dat er alsnog een ledenstemming komt over het voorstel van de partijleiding over het verdelen van de fracties. Wat, stel dat het wordt toegewezen, de kolderieke situatie oplevert dat alleen GL-leden zich over de kwestie kunnen uitspreken en PvdA-leden niet.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:34 schreef Hanca het volgende:
[..]
Ik vraag me dan af 'sinds wanneer kan een rechter bepalen in welke fractie een volksvertegenwoordiger gaat zitten, dat kan zelfs de partijleiding niet?'
Als je als wethouder zulke basisprincipes over volksvertegenwoordigers al niet kent, laat je dan informeren voor je jezelf zo voor schut zet.
Waar staat dat je niet een week voor of na de EP verkiezingen kunt stemmen bij wijze van spreken?quote:Op zondag 25 februari 2024 21:36 schreef Hanca het volgende:
[..]
Feitelijk bestaat die optie nu niet. Als je nu besluit naar de kiezer te stappen, zijn de verkiezingen er eind september op zijn vroegst. Dat is niet te verantwoorden, zo'n lange tijd. Dus bestaat de optie nu gewoon niet, de europese verkiezingen zitten in de weg.
Maar ook de partijleiding en de leden kunnen de volksvertegenwoordigers niet dwingen. Wie in welke fractie gaat zitten is een eigen keus, zelfs al besluit er 1 zich aan te sluiten bij ECPM oid.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:37 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Maar dat is niet het doel. North wil bij de rechter afdwingen dat er alsnog een ledenstemming komt over het voorstel van de partijleiding over het verdelen van de fracties. Wat, stel dat het wordt toegewezen, de kolderieke situatie oplevert dat alleen GL-leden zich over de kwestie kunnen uitspreken en PvdA-leden niet.
Sorry, maar de PVV zit in beide kamers niet op het pluche, maar in de bankjes. 😉quote:Op zondag 25 februari 2024 18:06 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Het pluche belangrijk vinden...leuk statement in dit verband want als er een partij is die te omschrijven valt als pluche plakkers is het de PVV wel.
In theorie heb je daar gelijk in, maar in de praktijk is het wel hoe het werkt. Zeker in dit geval, waar beide partijen akkoord zijn en de bovenkanten van de lijsten ongetwijfeld gevuld zijn met kandidaten die het fusieplan steunen.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:44 schreef Hanca het volgende:
[..]
Maar ook de partijleiding en de leden kunnen de volksvertegenwoordigers niet dwingen. Wie in welke fractie gaat zitten is een eigen keus, zelfs al besluit er 1 zich aan te sluiten bij ECPM oid.
Dat klopt. Al wordt in dat soort gevallen vaak wel in de sfeer van de vereniging het een en ander gedaan zoals royeren. Bij GL bijvoorbeeld staat dat een dergelijke situatie expliciet in de statuten. Dus er is wel een verenigingsrechtelijk tintje…quote:Op zondag 25 februari 2024 21:44 schreef Hanca het volgende:
[..]
Maar ook de partijleiding en de leden kunnen de volksvertegenwoordigers niet dwingen. Wie in welke fractie gaat zitten is een eigen keus, zelfs al besluit er 1 zich aan te sluiten bij ECPM oid.
Wat dat betreft doen ze het op rechts echt beter hoor. Iemand nog van Henry Keizer gehoord, of Han ten Broeke met z’n escapades op de voorzittersstoel. En over tot de orde van de dag.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:49 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
In theorie heb je daar gelijk in, maar in de praktijk is het wel hoe het werkt. Zeker in dit geval, waar beide partijen akkoord zijn en de bovenkanten van de lijsten ongetwijfeld gevuld zijn met kandidaten die het fusieplan steunen.
Dus nee, de rechter kan geen fractiekeuze in het EP afdwingen, maar wellicht wel een ledenraadpleging. Niet dat die nu direct tot een andere uitkomst zal gaan leiden, al helemaal niet over de PvdA-kandidaten want ik neem niet aan dat die zich veel gelegen laten liggen aan de uitkomst van een stemming binnen de GL-ALV. Maar er is in linkse kringen weer eens iemand heel druk om en publique verdeeldheid te zaaien. Ze maken daar nogal een gewoonte van, wat best vermakelijk is, maar het zorgt er ook wel weer voor dat ze weinig vluchtende kiezers kunnen opnemen.
Daar had de kiesraad de vorige keer toen het dreigde te botsen met ik dacht de gemeenteraadsverkiezingen een uitspraak over gedaan, dat er minstens 6 weken tussen twee verkiezingen moet zitten. Ik kan daar helaas alleen geen bron meer van vinden, alleen dat er in 2000 in de kieswet is geregeld dat er 'enkele weken' tussen moeten zitten zonder het te specificeren. Voor die wet was de regel dat er 9 weken tussen 2 verkiezingen in moesten zitten.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:39 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Waar staat dat je niet een week voor of na de EP verkiezingen kunt stemmen bij wijze van spreken?
Ik ben bang dat het wel of niet functioneren van enkele PVV-ers als bewindspersonen, geen enkele invloed op het stemgedrag van de gemiddelde PVV-stemmer heeft. Het gaat ze om de boodschap (allochtonen zijn slecht) en niet om de boodschappers.quote:Op zondag 25 februari 2024 19:52 schreef Hanca het volgende:
[..]
Nou ja, er zitten ook in die hoek vast wel mensen die redelijk kunnen besturen. LPF had ook Pastors (prima in Rotterdam) en Van As (prima in Alphen aan den Rijn). Probleem is alleen voor Wilders: zie die mensen dan maar te vinden en wees dan ook nog eens zeker van je zaak, want ze worden net zo veel als Wilders het gezicht van de PVV. Blijken ze zo beroerd als een Heinsbroek, Bijlhout en Bomhoff, dan kan de PVV met de huidige wispelturige kiezers ook zo onder de 10 zetels terecht komen.
Nee joh dat was weer zo’n losse Flodder van Wim Voermans, die moet je niet al te serieus nemen.quote:Op zondag 25 februari 2024 22:03 schreef Hanca het volgende:
[..]
Daar had de kiesraad de vorige keer toen het dreigde te botsen met ik dacht de gemeenteraadsverkiezingen een uitspraak over gedaan, dat er minstens 6 weken tussen twee verkiezingen moet zitten. Ik kan daar helaas alleen geen bron meer van vinden, alleen dat er in 2000 in de kieswet is geregeld dat er 'enkele weken' tussen moeten zitten zonder het te specificeren. Voor die wet was de regel dat er 9 weken tussen 2 verkiezingen in moesten zitten.
Zo simpel is het.quote:Op zondag 25 februari 2024 22:31 schreef Tijn het volgende:
Nieuwe verkiezingen wil toch niemand, joh. Wat een fiasco zou dat ook zijn. We hebben verkiezingen gehad. Nu moet er gewoon een regering komen.
Ik snap ook niet zo goed wat je dan precies van de kiezer wilt. "We komen er niet uit, stem maar wat anders". Als er nou een extreem gefragmenteerd landschap zou zijn geweest had ik me er nog wel iets bij kunnen voorstellen, maar nu niet.quote:Op zondag 25 februari 2024 22:31 schreef Tijn het volgende:
Nieuwe verkiezingen wil toch niemand, joh. Wat een fiasco zou dat ook zijn. We hebben verkiezingen gehad. Nu moet er gewoon een regering komen.
Dat IS op het pluche zitten, mijn beste.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:48 schreef Chisono het volgende:
[..]
Sorry, maar de PVV zit in beide kamers niet op het pluche, maar in de bankjes. 😉
Nou ja, dat gaat vermoedelijk wel werken want de kiezers zijn nu niet bepaald op logica of honkvastheid te betrappen momenteelquote:Op zondag 25 februari 2024 23:05 schreef -XOR- het volgende:
[..]
Ik snap ook niet zo goed wat je dan precies van de kiezer wilt. "We komen er niet uit, stem maar wat anders". Als er nou een extreem gefragmenteerd landschap zou zijn geweest had ik me er nog wel iets bij kunnen voorstellen, maar nu niet.
Maar dat bedrijf forumpay was geen onafhankelijk bedrijf ? Was het door FvD-top opgericht ?quote:FvD laat in een reactie weten met haar bitcoincollecte te zijn gestopt omdat ForumPay zijn 'zaken niet op orde' had, maar wil verder geen details kwijt.
Met 'het pluche' worden ook beide kamers bedoeld. Het verwijst naar de pluche kussentjes waar die lui ooit op zaten, voordat ze kekke stoelen met voering kregen.quote:Op zondag 25 februari 2024 21:48 schreef Chisono het volgende:
[..]
Sorry, maar de PVV zit in beide kamers niet op het pluche, maar in de bankjes. 😉
Dat was zeker niet van Voermans. En de kiewet spreekt dus wel van enkele weken.quote:Op zondag 25 februari 2024 22:13 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Nee joh dat was weer zo’n losse Flodder van Wim Voermans, die moet je niet al te serieus nemen. [ x ]
Om alle termijnen uit de kieswet te doorlopen heb je een dag of 100 nodig. Zeg maar ruim drie maanden.
https://nos.nl/artikel/25(...)e-om-doelen-te-halenquote:Plannen voor natuur, stikstof en klimaat onvoldoende om doelen te halen
De plannen van de provincies en de maatregelen van het Rijk zijn onvoldoende om de nationale doelen voor natuur, stikstof, klimaat en water van 2030 en 2035 te halen. Dat concluderen kennisinstellingen PBL, de WUR, Deltares en het RIVM na het bestuderen van de plannen die er nu liggen...
laat ze dan maar focussen op natuur, water en misschien stikstofquote:Op maandag 26 februari 2024 07:51 schreef Bondsrepubliek het volgende:
Prutsers!
[..]
https://nos.nl/artikel/25(...)e-om-doelen-te-halen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |