Aii. Daar ga je al. Ik heb een theorie dat de verloedering en de depressieve mensen binnen deze maatschappij excessief toegenomen zijn nadat veel mensen airfryers hebben aangeschaft. Airfryers zijn een leugen en een bron van micro plastic in je voedsel. Super ongezond. Frituren is wat je wil. Veel knapperiger en smaakvoller ook.quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:30 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Heb ik niet meer, alleen een airfryer
Haha.quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:34 schreef HyperViper het volgende:
Aii. Daar ga je al. Ik heb een theorie dat de verloedering en de depressieve mensen binnen deze maatschappij excessief toegenomen zijn nadat veel mensen airfryers hebben aangeschaft. Airfryers zijn een leugen en een bron van micro plastic in je voedsel. Super ongezond. Frituren is wat je wil. Veel knapperiger en smaakvoller ook.
Dat is ook gewoon weer een smerige leugen. Airfryers stinken ook, naar plastic en ultra-bewerkt voedsel.quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:37 schreef StateOfMind het volgende:
Airfryert is stukken veelzijdiger
En geen smerige frituurlucht in je huis.
Hoe kom je hierbij?quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:34 schreef HyperViper het volgende:
[..]
Aii. Daar ga je al. Ik heb een theorie dat de verloedering en de depressieve mensen binnen deze maatschappij excessief toegenomen zijn nadat veel mensen airfryers hebben aangeschaft. Airfryers zijn een leugen en een bron van micro plastic in je voedsel. Super ongezond. Frituren is wat je wil. Veel knapperiger en smaakvoller ook.
Die dingen wegen het wel tegen elkaar af ja maar de geur van de frituur weerhoud me er idd van om er weer een aan te schaffen. en het schoonmaken van frituur is zo'n fucking gedoe.quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:37 schreef StateOfMind het volgende:
Airfryert is stukken veelzijdiger
En geen smerige frituurlucht in je huis.
Dat weet ik omdat de bakken die ze gebruiken in die airfryers (de baskets) bomvol zitten met anti aanbaklaag ellende (teflon). Dat schaaft er langzaam af en komt in jouw voedsel. Terwijl een frituur gewoon rvs bakken gebruikt. Tevens heeft de frituur ook een hogere coolheidsfactor. Puur omdat je niet meeloopt met de airfryende- teflon vretende massa.quote:
Niet?quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:52 schreef HyperViper het volgende:
Daarom gebruiken ze bij restaurants ook geen airfryers, daar weten ze de waarheid.
Zo zeg heb je er wel twee kunnen vinden? Veredelde snackbars zijn het. We hebben het nu over grote mensen restaurants. Bedanktquote:Op donderdag 25 januari 2024 13:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet?
https://favorflav.com/nl/(...)aurant-van-het-land/
https://www.euronews.com/(...)nt-heres-how-it-went
Overigens is er een apart topic over airfryers waar jij dan jouw onzin in kwijt kunt.
CUL / Airfryer Happiness
Dit topic gaat over wat je gegeten hebt of gaat eten.quote:Op donderdag 25 januari 2024 13:10 schreef HyperViper het volgende:
Zo zeg heb je er wel twee kunnen vinden? Veredelde snackbars zijn het. We hebben het nu over grote mensen restaurants. Bedankt
Precies zoals ik dacht. Staart tussen de beentjes. Nou we gaan weer ontopic; vanavond eet ik witte bonen in tomatensaus, aardappels en karbonade. Echt mannenvoer.quote:Op donderdag 25 januari 2024 13:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Dit topic gaat over wat je gegeten hebt of gaat eten.
Trollen over airfryers moet je maar elders doen. Bedankt.
Het wordt dus vanavond: op de huid gebakken zeebaarsfilet met daarbij een tonijn-maaltijdsalade.quote:Op donderdag 25 januari 2024 12:38 schreef golfer het volgende:
Straks ook even naar onze dorpsvisjuwelierwinkel voor een portie kibbeling van kabeljauw, wat door hem zelf gemaakte, gruwelijk lekkere, ingevroren kreeftensoep en een visje (weet nog niet wat hij vers heeft liggen) voor vanavond bij het avondeten.
Brioche. En imho is pig & rye het enige noemenswaardige aan Tilburg, "het Almere van Brabant".quote:Op donderdag 25 januari 2024 11:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Oe dat ziet er goed uit. Wat voor broodje is dat?
En sowieso, Tilburg
welke dan?quote:Op donderdag 25 januari 2024 15:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even heel slecht vanavond: een K&K-lasagne. Niet de moed om te koken
Doen we morgen wel, weer
Van dailey chefquote:Op donderdag 25 januari 2024 15:12 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
welke dan?
Ik hoor soms wel dat er bepaalde merken verrassend goed te eten zijn, maar welke zijn dat dan en is dat ook echt zo?
Vind het een ondergewaardeerde leuke stad in de groei van zijn levenquote:Op donderdag 25 januari 2024 15:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Brioche. En imho is pig & rye het enige noemenswaardige aan Tilburg, "het Almere van Brabant".
Johhhhh dat is hartstikke lekker af en toe! Enjoyquote:Op donderdag 25 januari 2024 15:10 schreef ChildoftheStars het volgende:
Even heel slecht vanavond: een K&K-lasagne. Niet de moed om te koken
Doen we morgen wel, weer
Nou, ik had dus gistermiddag een echt Belgisch frietje met mayo in Brussel en dat was me toch godverdomme lekker man. Voorlopig hoef ik even geen Nederlandse meer om die herinnering te houdenquote:Op donderdag 25 januari 2024 16:20 schreef Kanaroe het volgende:
Nu kingsize ongezouten pinda's![]()
Straks een broodje hete kip van de lokale snackbar, meestal hebben zij een best goed knapperig broodje.
Mijn Meneer wilde zó graag frietjes met satésaus met snacks, maar dan wel uit de friettent
Jij snapt hetquote:Op donderdag 25 januari 2024 16:23 schreef Molo het volgende:
[..]
Nou, ik had dus gistermiddag een echt Belgisch frietje met mayo in Brussel en dat was me toch godverdomme lekker man. Voorlopig hoef ik even geen Nederlandse meer om die herinnering te houden
Bram Ladage is wel prima, maar die Belgische handel was wel echt nog veel beterquote:Op donderdag 25 januari 2024 16:25 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Jij snapt het![]()
Daarom eet ik alleen zelfgebakken of Belgische fritten, echt niet uit de lokale Ned. Chin. Snackbar
Ik heb nog nooit Ladage frieten gegeten. Maar woon vlakbij België dus...af en toe eens naar het frietkot voor een ossewitgefrituurde hapquote:Op donderdag 25 januari 2024 16:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Bram Ladage is wel prima, maar die Belgische handel was wel echt nog veel beter
quote:Op donderdag 25 januari 2024 14:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Het wordt dus vanavond: op de huid gebakken zeebaarsfilet met daarbij een tonijn-maaltijdsalade.
Om België te eren, dadelijk Belgische mayo bij de gefrituurde krieltjes.quote:Op donderdag 25 januari 2024 18:04 schreef Molo het volgende:
Om België te eren een Le Fort 10 wegnippen hier
Koreaansquote:Op donderdag 25 januari 2024 21:56 schreef FutureFairytale het volgende:
Kip met saus o.b.v. gochujang, peultjes en rijst.
Hahaquote:Op donderdag 25 januari 2024 22:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Koreaans![]()
Weet jij waar je goeie Koreaanse kip kunt eten in Rotterdam of Den Haag?
Kom niet zo gek vaak in Amsterdam maar zal onthouden.quote:Op donderdag 25 januari 2024 22:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Haha![]()
Beste vond ik Kim's So in Amsterdam maar Soju Bar is prima (Markthal en Witte de Withstraat) en vooral goed geprijsd. Sommige varianten zijn kluifjes en sommige (zoals yogurt onion) zonder bot. Laatste smaak is goed trouwens, evenals soy garlic! Altijd verpakte plastic handschoentjes op tafel aanwezig dus je kunt kluiven
Kim's So heeft flinke stukken zonder bot, en dat is mijn favo restaurant in NL![]()
Ik ga zondag weer want ik krijg, als gewaardeerde gast, gratis mandu van de eigenaar
![]()
Dus mocht je ooit naar A'dam gaan..
Een goeie in DH ben ik nog mee bezig met zoeken. Is meer nog Chinees gericht. Gangnam Chicken is een afgang.
Laat het vooral weten, vind ik leukquote:Op donderdag 25 januari 2024 22:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Kom niet zo gek vaak in Amsterdam maar zal onthouden.
Ga Rotterdam binnenkort eens uitproberen, dank!
Daar willen wij (met jou?) dan ook best een keer naartoe.quote:Op donderdag 25 januari 2024 22:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Beste vond ik Kim's So in Amsterdam.
Kim's So heeft flinke stukken zonder bot, en dat is mijn favo restaurant in NL![]()
Ik ga zondag weer want ik krijg, als gewaardeerde gast, gratis mandu van de eigenaar
![]()
Will do!quote:Op donderdag 25 januari 2024 23:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Laat het vooral weten, vind ik leuk
quote:Op donderdag 25 januari 2024 23:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar willen wij (met jou?) dan ook best een keer naartoe.
Mwa op restaurantgebied is er nog zeker wel meer dat de moeite is. Maar luc heeft een leuk concept inderdaad (en goed brood).quote:Op donderdag 25 januari 2024 15:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Brioche. En imho is pig & rye het enige noemenswaardige aan Tilburg, "het Almere van Brabant".
Voor mij dusquote:Op vrijdag 26 januari 2024 13:58 schreef golfer het volgende:
Vanavond voor Blues Indiaas besteld: chicken dhansk met pilav, raita en papardam.
Uit een pot of kun je al verse kopen?quote:Op vrijdag 26 januari 2024 17:54 schreef Karzai het volgende:
eerst een warsteiner
straks asperges, met ham een eitje en gesmolten roomboter en gebakken krieltjes erbij
toetje slagroomsoesjes
Gewoon uit de supermarktquote:Op vrijdag 26 januari 2024 21:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Uit een pot of kun je al verse kopen?
Die uit pot zijn trouwens prima te doen.
Had vanavond patat met samuraimayo en nu aan een liter thee (patat was zo zout als chips 25 jaar geleden was) met nuts.
Die hebben wij ook net op. Met alleen de kruidenkaas.quote:Op vrijdag 26 januari 2024 22:29 schreef MadMaster het volgende:
Weekend met Buggles (naturel) en Kokkies…
[ afbeelding ]
Vroegâh had je ze ook nog met ham en garnalen…quote:Op vrijdag 26 januari 2024 22:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Die hebben wij ook net op. Met alleen de kruidenkaas.
Ik kook altijd vers. Maar voor de lasagne bolognese van de Aldi maak ik graag een uitzondering.quote:Op donderdag 25 januari 2024 15:12 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
welke dan?
Ik hoor soms wel dat er bepaalde merken verrassend goed te eten zijn, maar welke zijn dat dan en is dat ook echt zo?
Welke precies?quote:Op vrijdag 26 januari 2024 22:37 schreef praadje het volgende:
[..]
Ik kook altijd vers. Maar voor de lasagne bolognese van de Aldi maak ik graag een uitzondering.
quote:
Geen idee, ze hebben volgens mij maar een merk. Lasagne bolognese. En dan een lekker knoflookstokbroodje erbij om te soppenquote:
Ik heb deze altijd bij de Aldi BE, een prima lasagne voor als ik geen zin heb om te koken.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 09:53 schreef praadje het volgende:
[..]
[..]
Geen idee, ze hebben volgens mij maar een merk. Lasagne bolognese. En dan een lekker knoflookstokbroodje erbij om te soppen
Ze hebben verse en diepvriesquote:Op zaterdag 27 januari 2024 09:53 schreef praadje het volgende:
[..]
[..]
Geen idee, ze hebben volgens mij maar een merk. Lasagne bolognese. En dan een lekker knoflookstokbroodje erbij om te soppen
Thanks!quote:Op zaterdag 27 januari 2024 10:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb deze altijd bij de Aldi BE, een prima lasagne voor als ik geen zin heb om te koken.
[ link | afbeelding ]
De kip/mascarpone is trouwens ook erg lekker[ link | afbeelding ]
Vanochtend roerei met tomaat als ontbijt en natuurlijk thee.
Lunch nog geen idee. Avondeten wordt lasagne want volgens mij heb ik nog een bakje in de vriezer
Inderdaad, die bovenste. Ook uit BE, waarschijnlijk zelfs dezelfde winkel als waar jij gaat.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 10:49 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb deze altijd bij de Aldi BE, een prima lasagne voor als ik geen zin heb om te koken.
[ link | afbeelding ]
De kip/mascarpone is trouwens ook erg lekker[ link | afbeelding ]
Vanochtend roerei met tomaat als ontbijt en natuurlijk thee.
Lunch nog geen idee. Avondeten wordt lasagne want volgens mij heb ik nog een bakje in de vriezer
quote:Op zaterdag 27 januari 2024 14:53 schreef praadje het volgende:
[..]
Inderdaad, die bovenste. Ook uit BE, waarschijnlijk zelfs dezelfde winkel als waar jij gaat.
Jij zit toch als ik jouw posts goed herinner ergens in de buurt van Emmerich? Döner haal ik altijd bij Baran in Elten. Ben in de buurt nog geen betere tegen gekomen.quote:
Jammer, klinkt best lekker met champignons. Had je er geen (loaded) frittekes bij?quote:Op zaterdag 27 januari 2024 17:51 schreef Kanaroe het volgende:
Vandaag verse erwtensoep gemaakt voor morgen, met veel vlees en groente.
Een kop geproefd als lunch![]()
Diner bij Burger King, had een champ'ncheese met bacon, was mwah, maar ik zit vol!
quote:
Daar ga ik ook heen, de rit waardquote:Op zaterdag 27 januari 2024 18:10 schreef loveyoulongtime het volgende:
[..]
Jij zit toch als ik jouw posts goed herinner ergens in de buurt van Emmerich? Döner haal ik altijd bij Baran in Elten. Ben in de buurt nog geen betere tegen gekomen.
yup, fantastische döner.. Die krijg je niet zo niet aan de andere kant van de grens.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Daar ga ik ook heen, de rit waard
Heb je de pizza's van Sugo ook al geprobeerd? De pizza met gehakt, sla en hun eigen knoflookdressing is ook een vermelding waard.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Daar ga ik ook heen, de rit waard
De pizza's daar zijn goed, maar dat is ook het enige. Pasta brem en bremzout, oneetbaar. Jaar of 10 geleden waren de andere gerechten ook nog goed, niet meer. De dochter heeft het overgenomen.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:34 schreef loveyoulongtime het volgende:
[..]
Heb je de pizza's van Sugo ook al geprobeerd? De pizza met gehakt, sla en hun eigen knoflookdressing is ook een vermelding waard.
Ah ok, ik kwam daar toen altijd voor de pizza's. De dochter is die met de lange zwarte haren en veel make up toch? Baran ga ik wel nog steeds heen als ik döner wil.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De pizza's daar zijn goed, maar dat is ook het enige. Pasta brem en bremzout, oneetbaar. Jaar of 10 geleden waren de andere gerechten ook nog goed, niet meer. De dochter heeft het overgenomen.
ja, is zequote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:43 schreef loveyoulongtime het volgende:
[..]
Ah ok, ik kwam daar toen altijd voor de pizza's. De dochter is die met de lange zwarte haren en veel make up toch? Baran ga ik wel nog steeds heen als ik döner wil.
Ik ging ook vaker naar die tent in Hüthum, die Griek... Maar dat smaakt daar ook niet meer, ook veel te zout. Al zijn ze wel scheutig met de gratis Ouzoquote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:41 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
De pizza's daar zijn goed, maar dat is ook het enige. Pasta brem en bremzout, oneetbaar. Jaar of 10 geleden waren de andere gerechten ook nog goed, niet meer. De dochter heeft het overgenomen.
Aanrader is ook Korfu aan de andere kant van de Rijn, vlakbij de brug. Altijd vol en dat niet voor niets
Gingen daar vroeger ook vaker heen, prima lamsvlees, maar kwamen nieuwe pachters in en ging hard achteruit. Laatste keer dat we er waren (alweer jaren geleden) rende er een kakkerlak over de lambrisering.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:45 schreef loveyoulongtime het volgende:
[..]
Ik ging ook vaker naar die tent in Hüthum, die Griek... Maar dat smaakt daar ook niet meer, ook veel te zout. Al zijn ze wel scheutig met de gratis Ouzo
Ik kom er ook niet meer, voor een snelle goeie pizza of mix grill ga ik nu naar Georgio in 's-Heerenberg. Prima eten en goeie prijs ook nog.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:47 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Gingen daar vroeger ook vaker heen, prima lamsvlees, maar kwamen nieuwe pachters in en ging hard achteruit. Laatste keer dat we er waren (alweer jaren geleden) rende er een kakkerlak over de lambrisering.
Zijn dat italianen of Turken, niets tegen Turken, maar daar wil ik liever Turks eten, Pizza's vind ik daar altijd minderquote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:49 schreef loveyoulongtime het volgende:
[..]
Ik kom er ook niet meer, voor een snelle goeie pizza of mix grill ga ik nu naar Georgio in 's-Heerenberg. Prima eten en goeie prijs ook nog.
De vrouw die daar benoemde noemde we altijd de lachende waard, ze keek altijd zo ongelukkig. Zit een nieuwe eigenaar in, ben daar nog niet geweest sindsdien.quote:Ruim 10 jaar geleden was het "oude posthuis" in Elten ook nog wel goed. Nu geen idee.
Irakees geloof ik, maar zitten er al meer dan 20 jaar en poos terug ook extra tent in Doetinchem geopend, dus ze doen wel iets goedquote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zijn dat italianen of Turken, niets tegen Turken, maar daar wil ik liever Turks eten, Pizza's vind ik daar altijd minder
Jaaaaaaa, en ook haar man die in de keuken werkte, beide keken altijd zo boos. Maar eten was toen echt wel goed voor de prijs. Nu ook geen idee.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
De vrouw die daar benoemde noemde we altijd de lachende waard, ze keek altijd zo ongelukkig. Zit een nieuwe eigenaar in, ben daar nog niet geweest sindsdien.
Ik had er een kleine portie twister fritten bijquote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:20 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jammer, klinkt best lekker met champignons. Had je er geen (loaded) frittekes bij?
Maar probeer vooral Korfu, aanrader is lamsvlees daarquote:Op zaterdag 27 januari 2024 19:57 schreef loveyoulongtime het volgende:
Jaaaaaaa, en ook haar man die in de keuken werkte, beide keken altijd zo boos. Maar eten was toen echt wel goed voor de prijs. Nu ook geen idee.
Heb nog een bon voor Korfu, ga ik ook proberen.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 21:03 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Maar probeer vooral Korfu, aanrader is lamsvlees daar
Heb bij Koreaanse supermarkt Shilla in Amsterdam wat Kimbab afgehaald, dat was best prima.quote:Op donderdag 25 januari 2024 22:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Haha![]()
Beste vond ik Kim's So in Amsterdam maar Soju Bar is prima (Markthal en Witte de Withstraat) en vooral goed geprijsd. Sommige varianten zijn kluifjes en sommige (zoals yogurt onion) zonder bot. Laatste smaak is goed trouwens, evenals soy garlic! Altijd verpakte plastic handschoentjes op tafel aanwezig dus je kunt kluiven
Kim's So heeft flinke stukken zonder bot, en dat is mijn favo restaurant in NL![]()
Ik ga zondag weer want ik krijg, als gewaardeerde gast, gratis mandu van de eigenaar
![]()
Dus mocht je ooit naar A'dam gaan..
Een goeie in DH ben ik nog mee bezig met zoeken. Is meer nog Chinees gericht. Gangnam Chicken is een afgang.
Zie daarvoor golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #33quote:Op zondag 28 januari 2024 15:43 schreef golfer het volgende:
Samen met @:FutureFairytale en haar vriend heel gezellig en lekker in Amsterdam bij Koreaans restaurant Kim's So gegeten. Verslag volgt later in het restaurant-topic.
Kokkerel ze! Tis nu 4 minuten na half zevenquote:Op zondag 28 januari 2024 17:43 schreef kuolema het volgende:
Vanavond, om half zeven, maak ik een gele curry, eigen recept, met heel veel verschillende groenten erin en met pandanrijst.
Jammer! Het ziet er wel leuk uit eigenlijkquote:Op zondag 28 januari 2024 18:53 schreef golfer het volgende:
Omdat we vandaag toch al op de Aziatische toer waren besloten we als avondeten iets te nuttugen dat wij bij Amazing Oriëntal hadden gekocht, namelijk een spicey hotpot met beef.
[ link | afbeelding ]
De bedoeling is dat je dit gerecht geheel zonder vuur kunt maken als je bijvoorbeeld aan het kamperen bent (je moet dus wel als je het binnenshuis maakt erg goed ventileren):
[ link | afbeelding ]
Uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij:
[ link | afbeelding ]
De diverse onderdelen van het gerecht:
[ link | afbeelding ]
Alles bij elkaar in de witte schaal:
[ link | afbeelding ]
Daarna het chemische verwarmingselement in water in de zwarte schaal:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens de witte schaal in de zwarte zetten en de deksel erop:
[ link | afbeelding ]
En na 15 minuten is het gerecht gereed:
[ link | afbeelding ]
Gereedschap erbij en eten maar:
[ link | afbeelding ]
Wat zullen we ervan zeggen?
Apart en vooral heel erg spicey in de zin van erg heet (pedis).
Leuk voor een keertje, maar niet voor herhaling vatbaar.
Tjee, wat een gek ding!quote:Op zondag 28 januari 2024 18:53 schreef golfer het volgende:
Omdat we vandaag toch al op de Aziatische toer waren besloten we als avondeten iets te nuttugen dat wij bij Amazing Oriëntal hadden gekocht, namelijk een spicey hotpot met beef.
[ link | afbeelding ]
De bedoeling is dat je dit gerecht geheel zonder vuur kunt maken als je bijvoorbeeld aan het kamperen bent (je moet dus wel als je het binnenshuis maakt erg goed ventileren):
[ link | afbeelding ]
Uitgebreide gebruiksaanwijzing erbij:
[ link | afbeelding ]
De diverse onderdelen van het gerecht:
[ link | afbeelding ]
Alles bij elkaar in de witte schaal:
[ link | afbeelding ]
Daarna het chemische verwarmingselement in water in de zwarte schaal:
[ link | afbeelding ]
Vervolgens de witte schaal in de zwarte zetten en de deksel erop:
[ link | afbeelding ]
En na 15 minuten is het gerecht gereed:
[ link | afbeelding ]
Gereedschap erbij en eten maar:
[ link | afbeelding ]
Wat zullen we ervan zeggen?
Apart en vooral heel erg spicey in de zin van erg heet (pedis).
Leuk voor een keertje, maar niet voor herhaling vatbaar.
quote:Op zondag 28 januari 2024 17:43 schreef kuolema het volgende:
Vanavond, om half zeven, maak ik een gele curry, eigen recept, met heel veel verschillende groenten erin en met pandanrijst.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."You can call me Susan if it makes you happy"
Dat ziet er lekker uit!quote:Op zondag 28 januari 2024 19:56 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Japanse oesters uit de Waddenzee vooraf en daarna gefrituurde zeebeesten.
quote:Op zondag 28 januari 2024 19:57 schreef TLC het volgende:
StamppotJa, checkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Alcoholvrije wannabe-gin-tonic van Everleaf Marine en tonic. Dat blauwe zijn blauwe bessen uit de vriezer.quote:Op zondag 28 januari 2024 20:21 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit!
En dat glaasje? Gin met jeneverbessen ofzo?
Ik wil wel zo'n caravanquote:Op zondag 28 januari 2024 19:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jammer! Het ziet er wel leuk uit eigenlijk
quote:Op zondag 28 januari 2024 19:57 schreef TLC het volgende:
StamppotNeeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.maar ik wil wel weten wat de grap is!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Haha veel producten in zo'n oriental market zien er zo vrolijk uit. Ken mascottes/beestjes, felle kleuren etc. Maar een caravan als tip nog niet eerder gezienquote:
Je kijkt gelukkig geen reclamesquote:Op zondag 28 januari 2024 20:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Neemaar ik wil wel weten wat de grap is!
quote:Op maandag 29 januari 2024 08:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
vier espressos in een mok met hete melk er op
quote:Op maandag 29 januari 2024 08:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
vier espressos in een mok met hete melk er op
2 Zwarte en 1 cappuccino vanmorgen op verjaardag met een groot stuk red velvet van de banketbakker die zo lekker is! Met marsepein eromheenquote:Op maandag 29 januari 2024 08:43 schreef StateOfMind het volgende:
Hier nu 2 kopjesop, dus iets minder hyper
quote:Op maandag 29 januari 2024 14:56 schreef golfer het volgende:
Vanavond: restant patat van friethoes met zelfgemaakte mayonaise en daarbij gebakken ossenhaas en een gemengde salade met vinaigrette.
Nog nooit gegeten. Is ´t wat?quote:
Ik ook niet, maar in Portugal wordt of werd kat gegeten, googel is je vriend als je een recept zoektquote:Op maandag 29 januari 2024 18:41 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nog nooit gegeten. Is ´t wat?
Is dat zo? Niks van kunnen vinden. Maar wellicht ben ik slecht in zoeken.quote:Op maandag 29 januari 2024 18:45 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik ook niet, maar in Portugal wordt of werd kat gegeten, googel is je vriend als je een recept zoekt
Bohquote:Op dinsdag 30 januari 2024 00:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Miso & maple syrup glazed aubergine, voor de vega koningsoesterzwam met miso-boter. Voor onszelf (niet op de foto) sousvide gegaarde kip teriyaki.
3x spicy, holy shit manquote:Op dinsdag 30 januari 2024 15:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond buldak (3x spicy) want 50% kortingmet prei, champignons en een gebakken ei.
Toe bakje kwark met een peer, kaneel en muesli.
Ja hou ik van en guppie hier ook, zo warm uit de panquote:
Dat is bij de normale variant.quote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:06 schreef Molo het volgende:
[..]
3x spicy, holy shit man![]()
Die vogel die zijn bek brandt ook, briljante verpakking
Oh dan haal ik dingen door elkaarquote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat is bij de normale variant.
Bij 2x heeft ie een bom vast.
En bij 3x komt er een waterval uit z'n ogen.
Vind ze ook allemaal zo leukquote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh dan haal ik dingen door elkaar
Heerlijk die cartoons![]()
![]()
Ik heb de 2x nog liggen hier maar durf nog niet
quote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ze ook allemaal zo leuk![]()
Voor de THT verstrijkt proberen als je durft.
Daarna is de smaak nog hetzelfde maar wordt het pittiger!
Het weekmenu-topic is ook fijn voor inspiratiequote:Op dinsdag 30 januari 2024 17:08 schreef Smart_ass het volgende:
Oh wat een goed inspiratietopic dit.
Ik ga vanavond lekker jambalaya eten die over is van gisteren.
quote:Op dinsdag 30 januari 2024 17:38 schreef StateOfMind het volgende:
Net friet op, uit de airfryert, dus met extra microplastics
quote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:07 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag had ik weer een kreeftensoepje van de dorpsviswinkel.![]()
Vanavond: aardappelgratin uit de oven, een lauwwarme salade van gegrilde aubergine, gegrilde courgette en komkommer met een soort Oosterse dressing en daarbij een gebraden krokante kipschnitzel.
Aah, Jeroen houd van wortel!quote:Op dinsdag 30 januari 2024 16:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Jump! (bezig met snert)
[ link | afbeelding ]
Ik lust geen zuurkool maar zo klinkt het best lekker.quote:Op dinsdag 30 januari 2024 21:03 schreef drakin het volgende:
Zuurkoolschotel met shoarma, kaas, champignon en crème fraiche
De bloedworst en een sausage ontbreken nog in dit (bijna full) English breakfast.quote:
quote:Op woensdag 31 januari 2024 11:20 schreef golfer het volgende:
[..]
De bloedworst en een sausage ontbreken nog in dit (bijna full) English breakfast.
Toevallig weer bonen in tomsaus en appelmoesquote:Op woensdag 31 januari 2024 14:27 schreef Karzai het volgende:
kreeg net een hertenbiefstuk, patatjes, witte bonen in tomatensaus en appelmoes erbij vanavond
ja had ik nog over, niet alles opgegeten vanochtendquote:Op woensdag 31 januari 2024 16:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Toevallig weer bonen in tomsaus en appelmoes
quote:Op woensdag 31 januari 2024 15:43 schreef golfer het volgende:
Vanavond:aardappelgratin uit de oven, in boter gekookte maïs en tuinerwten en daarbij gebraden vleesjes die onze dorpsjuwelierslager Japanse vleesrolletjes noemde.
quote:Op woensdag 31 januari 2024 11:20 schreef golfer het volgende:
[..]
De bloedworst en een sausage ontbreken nog in dit (bijna full) English breakfast.
Paratha neem ik graag de schuld van opquote:Op woensdag 31 januari 2024 16:55 schreef Kanaroe het volgende:
Straks roti kip massala, met aardappel en meegesmoorde- en rauwe spitskool, eitje en paratha i.p.v. roti (schuld van @:Molo)
*Insert poging tot Brabantsquote:
Met lenteuitjes erdoor is lekkerste vind ikquote:Op woensdag 31 januari 2024 19:27 schreef Smart_ass het volgende:
Ik moest even googlen wat paratha was. Maar ik ken het wel, volgens mij heb ik het weleens op.
Heerlijk!quote:Op woensdag 31 januari 2024 19:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Paratha neem ik graag de schuld van op
De Dames spreken meer Drents, Gronings of ander Noordelijks ofzoquote:Op woensdag 31 januari 2024 19:04 schreef Molo het volgende:
[..]
*Insert poging tot Brabants
Ik het vandaag unnuh bakske pasta met nun frikandel van de slager. Jammer dat het woensdag is, want ik het nu dus weer gin tonic
Ik koop de paratha's uit de diepvries bij AH of Jumbo, een rode plastic verpakkingquote:Op woensdag 31 januari 2024 19:50 schreef Smart_ass het volgende:
Heb je daar een recept van of koop je dat gewoon zo? Ga ik het ook eens proberen.
Je weet niet wat een full English breakfast is?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op woensdag 31 januari 2024 20:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet niet wat een full English breakfast is?Denk dat iedereen en zijn moeder dat wel kent, en zeker Karzai. Dus wat bedoel jij precies met jeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.in je post naar @Karzai ?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
Ja maar Gin Tonic (geen tonic) was Brabants tongval grapjequote:Op woensdag 31 januari 2024 19:57 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De Dames spreken meer Drents, Gronings of ander Noordelijks ofzo
Groetjes, inwoner van Brabant
Ik koop bij Amazing Oriental want mijn plaatselijke AH heeft alleen de 'plain' variant maar die vind ik matig.quote:Op woensdag 31 januari 2024 19:50 schreef Smart_ass het volgende:
Heb je daar een recept van of koop je dat gewoon zo? Ga ik het ook eens proberen.
Dat het bijna een compleet Engels ontbijt was. Moet ik er van jou zelf meer achter zoeken?quote:Op woensdag 31 januari 2024 20:29 schreef Molo het volgende:
Denk dat iedereen en zijn moeder dat wel kent, en zeker Karzai. Dus wat bedoel jij precies met jein je post naar @:karzai ?
Vond het gewoon een rare reactiequote:Op woensdag 31 januari 2024 20:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat het bijna een compleet Engels ontbijt was. Moet ik er van jou zelf meer achter zoeken?
Gin tonic is inderdaad behoorlijk plat Brabantsquote:Op woensdag 31 januari 2024 20:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja maar Gin Tonic (geen tonic) was Brabants tongval grapje![]()
![]()
quote:Op woensdag 31 januari 2024 20:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet niet wat een full English breakfast is?GoddelijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Behalve de niet dubbel gebakken eieren en de bloedworst wel.quote:
Ik heb geen idee wat een compleet Engels ontbijt isquote:Op woensdag 31 januari 2024 20:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat het bijna een compleet Engels ontbijt was. Moet ik er van jou zelf meer achter zoeken?
Ik heb er graag Kippers erbij, en opgebakken stampot (Bubble & squeak) als het er is.quote:Op woensdag 31 januari 2024 22:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Behalve de niet dubbel gebakken eieren en de bloedworst wel.
https://en.wikipedia.org/wiki/Full_breakfastquote:Op woensdag 31 januari 2024 22:26 schreef Karzai het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat een compleet Engels ontbijt is
Yum, wij morgen! Maar dan met doormidden gesneden Turks brood als bodem. Dit hadden we laatst geprobeerd en vinden we zeker voor herhaling vatbaar.quote:Op donderdag 1 februari 2024 15:05 schreef Kanaroe het volgende:
Ga straks pizza's maken, bodem kant-en-klaar deeg. 1 Pizza met ansjovis, kappertjes, rode ui en mozzarella en zwarte olijven, en 1 pizza met groene pepers, groene paprika, rode ui, salami en geraspte kaas èn mozzarella.
En een simpele salade caprese erbij
Jeps, met Turks brood vind ik ook lekker, ook als hapje bij de borrel met gasten. Easy does itquote:Op donderdag 1 februari 2024 15:26 schreef Morgane89 het volgende:
[..]
Yum, wij morgen! Maar dan met doormidden gesneden Turks brood als bodem. Dit hadden we laatst geprobeerd en vinden we zeker voor herhaling vatbaar.
Morgen 1 helft met tonijn en olijven en 1 helft met ham en ananas.
Vanavond pad thai met kip en broccoli.
Aardappelsalade trek in de winter ken ik nietquote:Op donderdag 1 februari 2024 16:07 schreef Smart_ass het volgende:
Zelfgemaakte pizza, lekker.
Wij eten vanavond baked ziti. Gisteravond heb ik aardappelsalade gemaakt, had ik ineens zin in. Net geproefd na een nachtje koelkast en hij is heerlijk.
Haha, zullen de zwangerschapshormonen wel zijnquote:Op donderdag 1 februari 2024 17:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Aardappelsalade trek in de winter ken ik niet
Baked ziti is echt goed comfort food, geniet ervan
Leuk serviesje! En lekkere hapjesquote:Op donderdag 1 februari 2024 17:38 schreef mascara-klodder het volgende:
Vriendje is er bijnaWijntje erbij!
[ link | afbeelding ]
quote:Op donderdag 1 februari 2024 15:39 schreef golfer het volgende:
Net, als tussendoortje, een zogenaamde Spaanse tosti van onze slager.
Vanavond: patat van friethoes, appemoes met stukjes en op de huid gebakken skrei haasfilets.
Kan ik ook wel maar nog geen trek in gehad in de zomer denk.quote:Op donderdag 1 februari 2024 17:50 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Haha, zullen de zwangerschapshormonen wel zijn. Hoewel ik ook prima snert of boerenkool trek in de zomer kan hebben hoor, maakt me allemaal niets uit
.
paar weken geleden in een restaurant op de huid gebakken Skrei besteld. Kwam het op tafel, was het eerder dood gestoofd in de pan, en de huid was glibberig en snotterig.quote:
Bah. Zonde. Goed knapperig op de huid gebakken skrei is zo lekker. Met mooi flakerig filetvlees.quote:Op donderdag 1 februari 2024 18:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
paar weken geleden in een restaurant op de huid gebakken Skrei besteld. Kwam het op tafel, was het eerder dood gestoofd in de pan, en de huid was glibberig en snotterig.
Doodzonde.
Ja, en de bediening maar beweren dat het zo hoort.quote:Op donderdag 1 februari 2024 18:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Bah. Zonde. Goed knapperig op de huid gebakken skrei is zo lekker. Met mooi flakerig filetvlees.
Oké, als het een eitje ipv vlees was had je mijn lievelingsmaaltje te pakkenquote:Op donderdag 1 februari 2024 18:54 schreef aloa het volgende:
Opgebakken aardappelen met sla (komkommer, tomaat, zilveruitjes en augurk) en saucijsjes
Je eet geen vlees?quote:Op donderdag 1 februari 2024 18:55 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Oké, als het een eitje ipv vlees was had je mijn lievelingsmaaltje te pakken
99% van de tijd eet ik vegaquote:
Ik eet wel minder vlees. Lang niet elke dag meer.quote:Op donderdag 1 februari 2024 19:09 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
99% van de tijd eet ik vega
Af en toe een zak soep of zo zit er wel vlees in. Alleen dat is zelden
Goed bezig!quote:Op donderdag 1 februari 2024 20:38 schreef aloa het volgende:
[..]
Ik eet wel minder vlees. Lang niet elke dag meer.
Ik heb meegekregen nooit vleesquote:Op donderdag 1 februari 2024 20:44 schreef aloa het volgende:
[..]
Van huis uit krijg je dat mee (elke dag vlees), maar het is zeker niet altijd noodzakelijk
Dawwwwquote:Op vrijdag 2 februari 2024 10:27 schreef StateOfMind het volgende:
Nog geen uur verder en ik mis mijn hond nu al![]()
Zou echt niet 2-3 weken vrolijk op vakantie kunnen terwijl de hond in een pension zit of zo.
Dit is zo heerlijk hequote:Op vrijdag 2 februari 2024 11:19 schreef Tuindier het volgende:
Vanmorgen met toast met witte bonen in tomatensaus ontbeten.
Heerlijkquote:Op vrijdag 2 februari 2024 11:19 schreef Tuindier het volgende:
Vanmorgen met toast met witte bonen in tomatensaus ontbeten.
Heb dat 1 keer gedaan, na de vakantie hadden we een hond erbij. Een van de honden van de pension eigenaresse zocht een goed thuis zonder kinderen voor een teefje, die vriendschap had gesloten met onze Reu.quote:Op vrijdag 2 februari 2024 10:27 schreef StateOfMind het volgende:
Nog geen uur verder en ik mis mijn hond nu al![]()
Zou echt niet 2-3 weken vrolijk op vakantie kunnen terwijl de hond in een pension zit of zo.
quote:Op vrijdag 2 februari 2024 12:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Heb dat 1 keer gedaan, na de vakantie hadden we een hond erbij. Een van de honden van de pension eigenaresse zocht een goed thuis zonder kinderen voor een teefje, die vriendschap had gesloten met onze Reu.
Hun verhaal, Matroos Hond, AKA Gonzo the Great, Prinsesje Prescilla en Paul de Eerste, Koning van Hongarijequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |