Farenji | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:29 |
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep? | |
golfer | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:40 |
Misschien kan je hier wat ideeën opdoen:CUL / [FOK!-kookboek] Soepen en sauzen | |
maily | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:49 |
Dat is een persoonlijke vraag ![]() Het antwoord is voor iedereen anders. | |
Hallojo | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:51 |
Nee, het enige juiste antwoord is erwtensoep. | |
Whiskers2009 | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:52 |
Hij wil denk ik ook heel veel lekkere soeprecepten ![]() | |
maily | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:53 |
Let's agree to disagree before dit topic in de soep loopt ![]() | |
capricia | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:54 |
Bruinebonensoep. Of een Dahl, die zijn ook lekker. En mijn favoriet: Ribollita. Met eventueel de uitgekookte korst van een stuk parmezaanse kaas erin. En flink veel olijfolie on top. ![]() | |
Pendule | vrijdag 12 januari 2024 @ 22:54 |
Borsjt | |
Cause-mayhem2 | vrijdag 12 januari 2024 @ 23:16 |
Spaanse tomatensoep, de old school maaltijd versie met chorizo. | |
sturmpie | vrijdag 12 januari 2024 @ 23:16 |
pastasaus aanlengen met 'n beetje water en rode pesto is lekker als tomatensoep | |
golfer | vrijdag 12 januari 2024 @ 23:24 |
Die staan in het CUL kookboek waar ik naar linkte. | |
Gimmick | vrijdag 12 januari 2024 @ 23:32 |
Allerlekkerste is moeilijk en verandert regelmatig. Maak vaak: • rode linzen soep • misosoep • Toscaanse witte bonensoep Het zijn ook efficiënte vehikels om veel gezonde dingen binnen te krijgen. Met die Toscaanse bonensoep kwam ik op bijna 15 verschillende plantaardige bronnen, dan schiet het lekker op (‘richtinglijn’ voor gezond dieet is 30 verschillende planten per week) | |
slaveloos | vrijdag 12 januari 2024 @ 23:43 |
Kippensoep getrokken van de kip die je dag ervoor in de oven hebt gehad is goddelijk. Maar een vole champignonsoep op basis van porcini bouillon is ook niet te versmaden | |
marc0871 | zaterdag 13 januari 2024 @ 00:15 |
Goulashsoep | |
Marsenal | zaterdag 13 januari 2024 @ 00:43 |
Beetje pikante pompoensoep. | |
Dven | zaterdag 13 januari 2024 @ 01:27 |
De beroemde schijf van 30 ![]() | |
summer2bird | zaterdag 13 januari 2024 @ 09:14 |
Hier doet huisgemaakte groentesoep het altijd goed Je neemt een schenkel, laat die min 2 uur zacht sudderen in 2 liter water, dan soepgroenten erin, vermicelli, soepmix en bouillon blokjes naar smaak. Eventueel op het laatste stuk zelfgemaakte soepballetjes erin. Simpel maar heerlijk. | |
Borrelnootje00 | zaterdag 13 januari 2024 @ 09:17 |
Mosterdsoep, Champignonsoep of Laksasoep (Laksasoep veelzijdig qua verschillende combinaties die je kan maken en goed gevuld). | |
PzKpfw | zaterdag 13 januari 2024 @ 09:25 |
Romige champignon- of tomatensoep | |
Farenji | zaterdag 13 januari 2024 @ 09:36 |
Ik vind zelf eigenlijk franse uiensoep het allerlekkerste, met gegratineerd stokbrood met geraspte gruyère, daar geniet ik altijd enorm van, maar nadeel van uiensoep is dat ik er echt verschrikkelijke gasvorming van krijg. Die twee Toscaanse soepen, ribollita en de witte bonensoep lijken me ook erg lekker! | |
JustinK | zaterdag 13 januari 2024 @ 09:38 |
Zolang de soep maar met een lepel gegeten wordt ![]() | |
MadMaster | zaterdag 13 januari 2024 @ 19:08 |
En daar is je eigen antwoord op je eigen vraag… | |
Lienekien | zaterdag 13 januari 2024 @ 20:39 |
Dat wordt dan dus wat VIND je de lekkerste soep. | |
Lienekien | zaterdag 13 januari 2024 @ 20:45 |
Ik ben zelf niet zo’n soepfan, maar ik maak wel graag pompoensoep met ui, knoflook, kerrie, gerookte paprika, wortel, laurier, kruidnagel en ketjap. Dat lever een lekker dikke soep op, met een broodje erbij een prima maaltijd. | |
marsan | zaterdag 13 januari 2024 @ 20:46 |
Saoto | |
FlippingCoin | zaterdag 13 januari 2024 @ 21:17 |
Uiensoep zoals jij het beschreef is inderdaad heel goed, maar erwtensoep is bij mij de favoriet. Al heb ik ook wel matige tot zelfs vieze erwtensoep op, liefst maak ik dat gewoon zelf eigenlijk. | |
golfer | zaterdag 13 januari 2024 @ 23:36 |
Kreeftensoep. Als we er dan toch een random opsom-topic van maken. ![]() | |
Beathoven | zondag 21 januari 2024 @ 01:57 |
Erwtensoep van de slager of "standaard" erwtensoep met scherpe saus erin. Mosterdsoep is ook wel lekker, als het niet te zuur is. Of zelfgemaakte koninginnesoep. | |
Beathoven | zondag 21 januari 2024 @ 01:58 |
Hele sterrenbeelden koken | |
leolinedance | zondag 21 januari 2024 @ 02:35 |
Żurek en deze
| |
111210 | zondag 21 januari 2024 @ 04:30 |
In de Winter erwtensoep, in de zomer minestrone | |
#ANONIEM | zondag 21 januari 2024 @ 11:55 |
Rond begin van de herfst maak ik altijd een hele grote pan vol gebonden kippensoep. Ruim 20 porties gevacumeerd. Heerlijk! Mja, smaak blijft een persoonlijk iets ![]()
| |
marc0871 | woensdag 7 februari 2024 @ 15:58 |
En niet zo heet als hij word opgediend. Gisteren nog een grote pan tomatensoep gemaakt, met balletjes rundergehakt (met peper, zout, kruidnagel), een uitje, puntpaprika, bloemkool, winterpeen, een grote prei, paar tenen knoflook, tomatenpuree, 2 runderbouillontabletten, peper en zout, paprikapoeder, verse peterselie en wat Italiaanse kruiden. Uurtje koken en laatste 10 minuten krulvermicelli erbij. Portie gegeten, portie in de koelkast en 2 porties (Jumbo ijsbakken) in de vriezer. ![]() ![]() ![]() | |
junkiesietze | donderdag 8 februari 2024 @ 15:09 |
Ik had laatst zo'n verspakket tomatensoep van de AH, best lekker maar de soep is me toch iets te korrelig, hoe zorg ik dat de soep dat niet word? hoe krijg je een mooie gladde soep? | |
sturmpie | donderdag 8 februari 2024 @ 15:10 |
door een zeefje halen | |
Jan_Onderwater | donderdag 8 februari 2024 @ 16:12 |
Top 3 3 - Bloemkoolcremesoep, gare bloemkool met aspergefond opzetten, staafmixer er in, tot een creme maken, afsmaken met room, zout en wat witte peper 2. Pompoensoep met Jakobsschelpen. Hokkaido pompoen met wat zout, kippenbouillon en vadouvan tot een soep maken, afmonteren met wat room. Vlak voor het serveren de Jakobsschelpen (Coquille st Jacques) er aan toevoegen zodat ze garen in de hitte van de soep. 1. Klassieke aspergesoep. Neem aspergefond, (die maak je door asperges en de schillen in water te garen, en dat water keer op keer te gebruiken om asperges klaar te maken, dit smaakt dan sterker naar asperges dan de dingen zelf, NB Witte asperges). Gaar hierin stukken witte asperge, bind het licht met wat maizena. Voeg room toe en smaak het af met wat zout. Garneer met wat peterselie. Runners Up: - Uiensoep, op basis van heel veel langzaam gegaarde en gecarameliseerde uien en een zelfgemaakte krachtige runderboullion - Kibbesoeb - Tomatensoep van eigen tomaten die aan de plant gerijpt zijn en heel veel zon hebben gehad - Erwtensoep waar de lepel in blijft staan, met veel vlees, spek en worst - Bouillabaisse [ Bericht 8% gewijzigd door Jan_Onderwater op 08-02-2024 16:25:39 ] | |
derLudolf | donderdag 8 februari 2024 @ 20:28 |
Goulash is in principe soep, de stoofschotel heet eigenlijk pörkölt. | |
marc0871 | donderdag 8 februari 2024 @ 20:46 |
Weet ik ![]() | |
ReplaR | donderdag 8 februari 2024 @ 20:49 |
Zuurkoolsoep. | |
TLC | donderdag 8 februari 2024 @ 22:40 |
Kreeftensoep Mosterdsoep en de ouderwetsche Hollandsche erwtensoep met rookworst en roggebrood ![]() ![]() | |
C.L.Werner | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:35 |
Uit blik. | |
C.L.Werner | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:35 |
![]() Maak het dan gewoon zelf luie hond | |
Bargehassus | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:50 |
![]() | |
koffiekoekjes | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:52 |
2 zakjes tomatensoep van cup-a-soup in een mok warm water er in, ff roeren. klaar | |
C.L.Werner | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:58 |
Deze man weet | |
Bargehassus | vrijdag 9 februari 2024 @ 13:59 |
't Is altijd wel ergens vier uur. Overigens is mijn favoriet erwtensoep. Mijn moeder deed er vroeger altijd een kluif in. Herkent iemand dit? (en dan bedoel ik uiteraard niet een bot voor een hond) | |
Farenji | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:06 |
Niet verwacht dat dit topic nog zou lopen. Ik heb een paar weken geleden de toscaanse wittebonensoep gemaakt, of iig een variatie ervan. Met lekker veel groente, en ik had er ook venkel ingedaan. En goede parmezaan natuurlijk. Prima maaltijd, met wat brood en kruidenboter. Na invriezen en weer opwarmen was de soep nog beter. | |
capricia | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:10 |
Die is goed hè. Mijn favoriete soep. Gewoon veel eiwitten en toch vegetarisch enzo. En lekker!!! De tweede dag nog beter. Met oud brood ingewreven met knoflook op de bodem van je bord. Soep er overheen. Echt genieten. ![]() | |
golfer | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:11 |
Mergpijp. ![]() | |
Bargehassus | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:13 |
Ja, dat bedoel ik dus! ![]() | |
Kanaroe | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:16 |
Jep, een varkenshiel. Mijn moeder deed niet niet, maar ik wel. Slechts 1x maar, want ik vond het een enorm gepriegel om het vlees van de poot te halen veel werk, en erg vet. Doe nu nog wel ribbetjes/krabbetjes in de erwtensoep, of gewoon schouderkarbonade/ hamschijf. Vlees met bot maakt de soep lekkerder vind ik | |
Kanaroe | vrijdag 9 februari 2024 @ 14:18 |
Oh ja, dat kan ook. Doe ik in de goulashsoep, als de soep getrokken is hak ik het beenmerg helemaal fijn ![]() | |
4EverBlackEyed | vrijdag 9 februari 2024 @ 22:28 |
- Champignonsoep - Rode linzensoep met curry en verse spinazie - Thaise kippensoep - Gewone groente soep met balletjes en soepvlees | |
marc0871 | vrijdag 9 februari 2024 @ 22:41 |
Varkenspootjes. Yep, vond ik ook een keer in het schap. Toen nog C1000. Kwam nog best vlees vanaf. Spek zonder zwoerd deed ik er ook nog weleens in. Zie je ook niet altijd bij de Jumbo Verder idd karbonaadje, hamschijf, ribbetjes. Toch eens naar die vleeshouwerij, een paar dorpen over. Wat ik zoek hebben ze vaak niet en wat ze hebben is vaak van dat a la minuut spul, zo dun. | |
foodlover | zaterdag 10 februari 2024 @ 16:47 |
Goeie Duitse stijl goulashsoep (gaat op lijstje voor binnenkort!) Erwtensoep alleen zelfgemaakte. Roomsoepjes (bloemkool, asperge, broccoli etc.) | |
Jan_Onderwater | zaterdag 10 februari 2024 @ 16:54 |
Mergknoedelsoep is trouwens ook erg lekker, Druk het merg uit een stel mergpijpen en smelt dit langzaam uit. Laat het afkoelen en vermeng het met wat zout, peper, nootmuskaat, een ei en wat paneermeel of broodkruim. Rol en balletjes van. Gaar ze in een net niet kokende bouillon, als ze drijven zijn ze gaar. Probeer er eerst een twee, als ze uit elkaar vallen, wat meer paneer en ei. Gare knoedels uitnemen en op een bord leggen, volgende batch klaar maken. In een grote pan runderbouillon warm maken en aan de kook brengen, Uitzetten en de bergknoedels toevoegen. Garneren met wat peterselie. Serveren | |
Sorella | zaterdag 10 februari 2024 @ 17:13 |
Verschillende champignonnesoepen uitgeprobeerd maar de ouderwetste champignonnesoep van julia child is de absoluut favoriet ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 februari 2024 @ 18:01 |
Het recept:
![]() | |
Sorella | dinsdag 13 februari 2024 @ 18:15 |
Mijn recept is iets anders ![]() 500 gr. champignons 5 el boter ½ witte ui gesnipperd 3 el bloem 1441 ml. Kippenbouillon 1 ts gedroogde peterselie 1 laurier Snufje thyme ¼ ts zout 1 ts citroensap 4 eigeel 120 gr. heavy cream Peterselie of croutons voor garnish Haal de stengels van de champignonnen en zet opzij. Snij de champignons in dunne plakjes en zet opzij. Verhit een pan en doe er 3 el boter in, voeg de ui toe en laat +/- 8 minuten bakken op medium/laag vuur (laat de ui niet bruin worden). Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar +/- 3 min. Zet de plaat uit en voeg de kippenbouillon, peterselie, laurier en champignon stengels toe. Zet de plaat weer aan en laat 30 min. sudderen. Bak ondertussen de plakjes champignons in 2 el boter met 1 el citroensap en zout. door elkaar roeren en met deksel op de pan 5 min. laten sudderen. Als de bouillon klaar is doe dan een vergiet op de pan met de champignons en giet de bouillon erop. Knijp de vaste bestandelen uit in een pot en doe het sap bij de bouillon, gooi de rest weg. Sudder voor 10 min. Doe de eigeel en slagroom in een schaal en roer goed door elkaar, giet dit voorzichtig bij de bouillon, voeg naar smaak peper, zout en meer room toe. Laat nog 5 minuten op laag vuur doorwarmen (niet koken en/of sudderen) Garneer met de peterselie en croutons Lekker met toast en kruidenboter/aoli Die van jou ga ik ook uitproberen ![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 13 februari 2024 @ 18:46 |
Niet waar. Champignonsoep à la Julia Child. Iedereen die iets ander zegt is ontoerekeningsvatbaar of gustatorisch gehandicapt. Mooier kan ik het niet maken. Dit dus. | |
stavromulabeta | dinsdag 13 februari 2024 @ 18:49 |
En hier een schaamteloze zelf-link: stavromulabeta in CUL / Koken uit kookboeken - Het resultaat | |
maily | dinsdag 13 februari 2024 @ 19:06 |
Julia Child ![]() De film gezien? | |
Sorella | dinsdag 13 februari 2024 @ 19:48 |
De film heb ik gezien en ook de serie op hbo. Maar de stem van de actrice die julia child speelt gaat me tegen staan. | |
Lienekien | dinsdag 13 februari 2024 @ 20:04 |
Sarah Lancashire praat zelf niet zo. Ze kroop in de huid van Julia Child. Julia Child had zelf zo’n kenmerkende manier van spreken. | |
Sorella | dinsdag 13 februari 2024 @ 20:19 |
Dat idee had ik al maar wist het niet zeker, knap dat ze dat volhoudt ![]() | |
maily | dinsdag 13 februari 2024 @ 20:26 |
![]() | |
Sorella | dinsdag 13 februari 2024 @ 20:33 |
Nu krijg ik trek in uiensoep ![]() | |
maily | dinsdag 13 februari 2024 @ 20:48 |
Met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel uien en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel stokbrood met gerapste kaas en dan uit de oven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Whiskers2009 | dinsdag 13 februari 2024 @ 23:30 |
Gerapste?! ![]() | |
maily | dinsdag 13 februari 2024 @ 23:31 |
https://www.scholieren.co(...)odfried-bomans-53382 Ken je dat? Weps zei Erik ..... ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 17 februari 2024 @ 10:57 |
| |
BE | zaterdag 17 februari 2024 @ 11:57 |
Welke dan? Ik kom een jumbo recept tegen waarbij je de soep in de magnetron maakt, dat lijkt me heel omslachtig. Welk recept gebruik jij? | |
capricia | zaterdag 17 februari 2024 @ 12:23 |
Ik hou van ribollita. Zijn veel recepten van. Is eigenlijk ook een restjes soep. Maar bijv dit recept: Ik eet vandaag: Ribollita (dubbelgekookte soep) #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/148166 Deze is ook prima: https://www.toscane-nu.nl/recepten/ribollita-toscaanse-soep/ Toevallig maak ik dezelfde soep maar dan met een pot bruine bonen vandaag. Kan prima. Er is niet 1 recept wat je perse moet volgen. Maar net als met snert, moet ie eigenlijk 1 dag oud zijn, alleen is het bij mij thuis dan vaak al op. ![]() Vind het fijn dat het vegetarisch is, maar toch bomvol eiwitten. En ik heb nog een half oud stokbrood over wat ik ga gebruiken bij die soep. (Oud stokbrood in schijfjes, inwrijven met teentje knoflook, en dan onderin je soepbord/kom, en dan de soep er overheen). Parmezaanse kaas erover, olijfolie erover. Waanzinnig. | |
BE | zaterdag 17 februari 2024 @ 12:29 |
Tx! Ga ik een keer uitproberen! | |
capricia | zaterdag 17 februari 2024 @ 12:32 |
Inwoners uit Toscane (waar die soep vandaan komt) noemen ze 'mangiafagioli' in Italië. Bonen-eters. Is een half scheldwoord. ![]() | |
BE | zaterdag 17 februari 2024 @ 12:48 |
![]() | |
Bargehassus | zondag 18 februari 2024 @ 09:45 |
Wat een prachtig woord om uit te spreken. ![]() Italiaans. ![]() | |
capricia | zondag 18 februari 2024 @ 09:52 |
Ja hè. ![]() En Italianen uit het noorden worden dan weer uitgescholden voor Polentoni, door zuiderlingen. Omdat ze zo vaak polenta eten. ![]() | |
ondeugend | zondag 18 februari 2024 @ 13:28 |
Komkommersoep. Beginnen zoals vaak met ui en knoflook. 2 komkommers en 1 courgette in stukjes en ook even aanzetten. Bouillonblokje en halve liter water er op, 10 minuten koken. Room, dille en basilicum er bij. Kort verwarmen en pureren. eetlepel citroensap er door en peper en zout naar smaak. Garneren met pijnboompitjes en voila! Goedkope lekkere soep die warm en koud te eten is. | |
Sorella | maandag 19 februari 2024 @ 13:26 |
Ik heb een keer komkommersoep in een restaurant gegeten maar vond dat maar zozo. Zelf maken is natuurlijk ook naar je smaak aanpassen dus ik ga het wel een keer proberen. | |
ondeugend | maandag 19 februari 2024 @ 13:40 |
Ik vond het verrassend lekker en weer eens wat anders. | |
Sorella | maandag 19 februari 2024 @ 14:25 |
Dat is waar, zo vond ik witte bonen en spitskoolsoep ook lekker. | |
Weltschmerz | donderdag 22 februari 2024 @ 18:06 |
Het eerlijke antwoord is schildpaddensoep, decennia geleden gehad en ik herinner het me nog steeds. Franse uiensoep maak ik weleens zelf, dat gaat vooral om goede gruyere en je moet wel brood echt oud laten worden. Gazpacho maak ik ook graag, met komijn en vrij veel bleekselderij terwijl ik niet van bleekselderij hou. Snert is fantastisch maar uit blik is het ook goed en in verhouding wel héél vieel minder werk, zeker als je er een theelepel groene sambal in mikt. Tom Kha vind ik lekker en hoe de noedelsoepjes van de Aziaat hier heten weet ik echt niet. | |
Gimmick | donderdag 22 februari 2024 @ 21:20 |
Een tip om de meest gladde broccoli/courgette/bloemkool of zelfs rode linzen soep te krijgen is om een halve theelepel (op iets van 1,5 liter soep) bakpoeder mee te koken. Dat breekt celstructuren af en maakt de soep een stuk romiger na blenden. Gister deze soep gemaakt Bloemkool/witte boon soep Bloemkool mix met olie, zout en specerijen (ik gebruikte kurkuma, gerookte paprika en knoflookpoeder). Roosteren totdat de bloemkool kleur heeft (beetje zwart mag). Ui fruiten in olie, daarna water, kokosmelk, 100 gram witte bonen, halve theelepel bakpoeder, bouillonblokje toevoegen. Iets van 20 minuten koken. Daarna pureren en water toevoegen totdat het de gewenste dikte heeft. Witte peper en zout op smaak. Super glad en luxueus. |