FOK!forum / Culinesse à gogo / De allerlekkerste soep
Farenjivrijdag 12 januari 2024 @ 22:29
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep?
golfervrijdag 12 januari 2024 @ 22:40
Misschien kan je hier wat ideeën opdoen:CUL / [FOK!-kookboek] Soepen en sauzen
mailyvrijdag 12 januari 2024 @ 22:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:29 schreef Farenji het volgende:
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep?
Dat is een persoonlijke vraag ;)
Het antwoord is voor iedereen anders.
Hallojovrijdag 12 januari 2024 @ 22:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:49 schreef maily het volgende:

[..]
Dat is een persoonlijke vraag ;)
Het antwoord is voor iedereen anders.
Nee, het enige juiste antwoord is erwtensoep.
Whiskers2009vrijdag 12 januari 2024 @ 22:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:49 schreef maily het volgende:

[..]
Dat is een persoonlijke vraag ;)
Het antwoord is voor iedereen anders.
Hij wil denk ik ook heel veel lekkere soeprecepten :P
mailyvrijdag 12 januari 2024 @ 22:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:51 schreef Hallojo het volgende:

[..]
Nee, het enige juiste antwoord is erwtensoep.
Let's agree to disagree before dit topic in de soep loopt :D
capriciavrijdag 12 januari 2024 @ 22:54
Bruinebonensoep.
Of een Dahl, die zijn ook lekker.

En mijn favoriet: Ribollita. Met eventueel de uitgekookte korst van een stuk parmezaanse kaas erin. En flink veel olijfolie on top. :9
Pendulevrijdag 12 januari 2024 @ 22:54
Borsjt
Cause-mayhem2vrijdag 12 januari 2024 @ 23:16
Spaanse tomatensoep, de old school maaltijd versie met chorizo.
sturmpievrijdag 12 januari 2024 @ 23:16
pastasaus aanlengen met 'n beetje water en rode pesto is lekker als tomatensoep
golfervrijdag 12 januari 2024 @ 23:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:52 schreef Whiskers2009 het volgende:


Hij wil denk ik ook heel veel lekkere soeprecepten :P
Die staan in het CUL kookboek waar ik naar linkte.
Gimmickvrijdag 12 januari 2024 @ 23:32
Allerlekkerste is moeilijk en verandert regelmatig.

Maak vaak:
• rode linzen soep
• misosoep
• Toscaanse witte bonensoep

Het zijn ook efficiënte vehikels om veel gezonde dingen binnen te krijgen. Met die Toscaanse bonensoep kwam ik op bijna 15 verschillende plantaardige bronnen, dan schiet het lekker op (‘richtinglijn’ voor gezond dieet is 30 verschillende planten per week)
slaveloosvrijdag 12 januari 2024 @ 23:43
Kippensoep getrokken van de kip die je dag ervoor in de oven hebt gehad is goddelijk.
Maar een vole champignonsoep op basis van porcini bouillon is ook niet te versmaden
marc0871zaterdag 13 januari 2024 @ 00:15
Goulashsoep
Marsenalzaterdag 13 januari 2024 @ 00:43
Beetje pikante pompoensoep.
Dvenzaterdag 13 januari 2024 @ 01:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 23:32 schreef Gimmick het volgende:
Allerlekkerste is moeilijk en verandert regelmatig.

Maak vaak:
• rode linzen soep
• misosoep
• Toscaanse witte bonensoep

Het zijn ook efficiënte vehikels om veel gezonde dingen binnen te krijgen. Met die Toscaanse bonensoep kwam ik op bijna 15 verschillende plantaardige bronnen, dan schiet het lekker op (‘richtinglijn’ voor gezond dieet is 30 verschillende planten per week)
De beroemde schijf van 30 _O_
summer2birdzaterdag 13 januari 2024 @ 09:14
Hier doet huisgemaakte groentesoep het altijd goed


Je neemt een schenkel, laat die min 2 uur zacht sudderen in 2 liter water, dan soepgroenten erin, vermicelli, soepmix en bouillon blokjes naar smaak.

Eventueel op het laatste stuk zelfgemaakte soepballetjes erin.

Simpel maar heerlijk.
Borrelnootje00zaterdag 13 januari 2024 @ 09:17
Mosterdsoep, Champignonsoep of Laksasoep (Laksasoep veelzijdig qua verschillende combinaties die je kan maken en goed gevuld).
PzKpfwzaterdag 13 januari 2024 @ 09:25
Romige champignon- of tomatensoep
Farenjizaterdag 13 januari 2024 @ 09:36
Ik vind zelf eigenlijk franse uiensoep het allerlekkerste, met gegratineerd stokbrood met geraspte gruyère, daar geniet ik altijd enorm van, maar nadeel van uiensoep is dat ik er echt verschrikkelijke gasvorming van krijg.

Die twee Toscaanse soepen, ribollita en de witte bonensoep lijken me ook erg lekker!
JustinKzaterdag 13 januari 2024 @ 09:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:49 schreef maily het volgende:

[..]
Dat is een persoonlijke vraag ;)
Het antwoord is voor iedereen anders.
Zolang de soep maar met een lepel gegeten wordt :Y
MadMasterzaterdag 13 januari 2024 @ 19:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:29 schreef Farenji het volgende:
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep?
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 09:36 schreef Farenji het volgende:
Ik vind zelf eigenlijk franse uiensoep het allerlekkerste, met gegratineerd stokbrood met geraspte gruyère, daar geniet ik altijd enorm van, maar nadeel van uiensoep is dat ik er echt verschrikkelijke gasvorming van krijg.

Die twee Toscaanse soepen, ribollita en de witte bonensoep lijken me ook erg lekker!
En daar is je eigen antwoord op je eigen vraag…
Lienekienzaterdag 13 januari 2024 @ 20:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:29 schreef Farenji het volgende:
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep?
Dat wordt dan dus wat VIND je de lekkerste soep.
Lienekienzaterdag 13 januari 2024 @ 20:45
Ik ben zelf niet zo’n soepfan, maar ik maak wel graag pompoensoep met ui, knoflook, kerrie, gerookte paprika, wortel, laurier, kruidnagel en ketjap. Dat lever een lekker dikke soep op, met een broodje erbij een prima maaltijd.
marsanzaterdag 13 januari 2024 @ 20:46
Saoto
FlippingCoinzaterdag 13 januari 2024 @ 21:17
Uiensoep zoals jij het beschreef is inderdaad heel goed, maar erwtensoep is bij mij de favoriet. Al heb ik ook wel matige tot zelfs vieze erwtensoep op, liefst maak ik dat gewoon zelf eigenlijk.
golferzaterdag 13 januari 2024 @ 23:36
Kreeftensoep.
Als we er dan toch een random opsom-topic van maken. :')
Beathovenzondag 21 januari 2024 @ 01:57
Erwtensoep van de slager of "standaard" erwtensoep met scherpe saus erin. Mosterdsoep is ook wel lekker, als het niet te zuur is. Of zelfgemaakte koninginnesoep.
Beathovenzondag 21 januari 2024 @ 01:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 23:36 schreef golfer het volgende:
Kreeftensoep.
Als we er dan toch een random opsom-topic van maken. :')
Hele sterrenbeelden koken
leolinedancezondag 21 januari 2024 @ 02:35
Żurek

en deze

quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 23:36 schreef golfer het volgende:
Kreeftensoep.
Als we er dan toch een random opsom-topic van maken. :')
111210zondag 21 januari 2024 @ 04:30
In de Winter erwtensoep, in de zomer minestrone
#ANONIEMzondag 21 januari 2024 @ 11:55
Rond begin van de herfst maak ik altijd een hele grote pan vol gebonden kippensoep. Ruim 20 porties gevacumeerd. Heerlijk! Mja, smaak blijft een persoonlijk iets :)

SPOILER
20230828-162105-EDIT.jpg

20230829-142305.jpg

20230829-142357.jpg

20230829-142451.jpg
marc0871woensdag 7 februari 2024 @ 15:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 09:38 schreef JustinK het volgende:

[..]
Zolang de soep maar met een lepel gegeten wordt :Y
En niet zo heet als hij word opgediend.

Gisteren nog een grote pan tomatensoep gemaakt, met balletjes rundergehakt (met peper, zout, kruidnagel), een uitje, puntpaprika, bloemkool, winterpeen, een grote prei, paar tenen knoflook, tomatenpuree, 2 runderbouillontabletten, peper en zout, paprikapoeder, verse peterselie en wat Italiaanse kruiden.
Uurtje koken en laatste 10 minuten krulvermicelli erbij.
Portie gegeten, portie in de koelkast en 2 porties (Jumbo ijsbakken) in de vriezer.
:9 :Y) _O_
junkiesietzedonderdag 8 februari 2024 @ 15:09
Ik had laatst zo'n verspakket tomatensoep van de AH, best lekker maar de soep is me toch iets te korrelig, hoe zorg ik dat de soep dat niet word? hoe krijg je een mooie gladde soep?
sturmpiedonderdag 8 februari 2024 @ 15:10
quote:
15s.gif Op donderdag 8 februari 2024 15:09 schreef junkiesietze het volgende:
Ik had laatst zo'n verspakket tomatensoep van de AH, best lekker maar de soep is me toch iets te korrelig, hoe zorg ik dat de soep dat niet word? hoe krijg je een mooie gladde soep?
door een zeefje halen
Jan_Onderwaterdonderdag 8 februari 2024 @ 16:12
Top 3
3 - Bloemkoolcremesoep, gare bloemkool met aspergefond opzetten, staafmixer er in, tot een creme maken, afsmaken met room, zout en wat witte peper
2. Pompoensoep met Jakobsschelpen. Hokkaido pompoen met wat zout, kippenbouillon en vadouvan tot een soep maken, afmonteren met wat room. Vlak voor het serveren de Jakobsschelpen (Coquille st Jacques) er aan toevoegen zodat ze garen in de hitte van de soep.
1. Klassieke aspergesoep. Neem aspergefond, (die maak je door asperges en de schillen in water te garen, en dat water keer op keer te gebruiken om asperges klaar te maken, dit smaakt dan sterker naar asperges dan de dingen zelf, NB Witte asperges). Gaar hierin stukken witte asperge, bind het licht met wat maizena. Voeg room toe en smaak het af met wat zout. Garneer met wat peterselie.


Runners Up:
- Uiensoep, op basis van heel veel langzaam gegaarde en gecarameliseerde uien en een zelfgemaakte krachtige runderboullion

- Kibbesoeb

- Tomatensoep van eigen tomaten die aan de plant gerijpt zijn en heel veel zon hebben gehad

- Erwtensoep waar de lepel in blijft staan, met veel vlees, spek en worst

- Bouillabaisse

[ Bericht 8% gewijzigd door Jan_Onderwater op 08-02-2024 16:25:39 ]
derLudolfdonderdag 8 februari 2024 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 00:15 schreef marc0871 het volgende:
Goulashsoep
Goulash is in principe soep, de stoofschotel heet eigenlijk pörkölt.
marc0871donderdag 8 februari 2024 @ 20:46
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2024 20:28 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Goulash is in principe soep, de stoofschotel heet eigenlijk pörkölt.
Weet ik :Y)
ReplaRdonderdag 8 februari 2024 @ 20:49
Zuurkoolsoep.
TLCdonderdag 8 februari 2024 @ 22:40
Kreeftensoep
Mosterdsoep
en de ouderwetsche Hollandsche erwtensoep met rookworst en roggebrood :9 :Y)
C.L.Wernervrijdag 9 februari 2024 @ 13:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:29 schreef Farenji het volgende:
Ik doe het zelf niet zo vaak, maar wil toch weer eens een lekker soepie maken. Wat is de allerlekkerste soep?
Uit blik.
C.L.Wernervrijdag 9 februari 2024 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2024 01:57 schreef Beathoven het volgende:
Erwtensoep van de slager
:')
Maak het dan gewoon zelf luie hond
Bargehassusvrijdag 9 februari 2024 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:35 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
Uit blik.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:35 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]
:')
Maak het dan gewoon zelf luie hond
:+
koffiekoekjesvrijdag 9 februari 2024 @ 13:52
2 zakjes tomatensoep van cup-a-soup in een mok

warm water er in, ff roeren.

klaar
C.L.Wernervrijdag 9 februari 2024 @ 13:58
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:52 schreef koffiekoekjes het volgende:
2 zakjes tomatensoep van cup-a-soup in een mok

warm water er in, ff roeren.

klaar
Deze man weet
Bargehassusvrijdag 9 februari 2024 @ 13:59
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:52 schreef koffiekoekjes het volgende:
2 zakjes tomatensoep van cup-a-soup in een mok

warm water er in, ff roeren.

klaar
't Is altijd wel ergens vier uur.

Overigens is mijn favoriet erwtensoep. Mijn moeder deed er vroeger altijd een kluif in. Herkent iemand dit?

(en dan bedoel ik uiteraard niet een bot voor een hond)
Farenjivrijdag 9 februari 2024 @ 14:06
Niet verwacht dat dit topic nog zou lopen.

Ik heb een paar weken geleden de toscaanse wittebonensoep gemaakt, of iig een variatie ervan. Met lekker veel groente, en ik had er ook venkel ingedaan. En goede parmezaan natuurlijk. Prima maaltijd, met wat brood en kruidenboter. Na invriezen en weer opwarmen was de soep nog beter.
capriciavrijdag 9 februari 2024 @ 14:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:06 schreef Farenji het volgende:
Niet verwacht dat dit topic nog zou lopen.

Ik heb een paar weken geleden de toscaanse wittebonensoep gemaakt, of iig een variatie ervan. Met lekker veel groente, en ik had er ook venkel ingedaan. En goede parmezaan natuurlijk. Prima maaltijd, met wat brood en kruidenboter. Na invriezen en weer opwarmen was de soep nog beter.
Die is goed hè. Mijn favoriete soep. Gewoon veel eiwitten en toch vegetarisch enzo. En lekker!!!
De tweede dag nog beter. Met oud brood ingewreven met knoflook op de bodem van je bord. Soep er overheen. Echt genieten. O+
golfervrijdag 9 februari 2024 @ 14:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:59 schreef Bargehassus het volgende:

Mijn moeder deed er vroeger altijd een kluif in. Herkent iemand dit?

Mergpijp. ^O^
Bargehassusvrijdag 9 februari 2024 @ 14:13
quote:
84s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:11 schreef golfer het volgende:

[..]
Mergpijp. ^O^
Ja, dat bedoel ik dus! :o Na afloop kreeg onze hond het bot altijd.
Kanaroevrijdag 9 februari 2024 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:59 schreef Bargehassus het volgende:

[..]
't Is altijd wel ergens vier uur.

Overigens is mijn favoriet erwtensoep. Mijn moeder deed er vroeger altijd een kluif in. Herkent iemand dit?

(en dan bedoel ik uiteraard niet een bot voor een hond)
Jep, een varkenshiel. Mijn moeder deed niet niet, maar ik wel. Slechts 1x maar, want ik vond het een enorm gepriegel om het vlees van de poot te halen veel werk, en erg vet.
Doe nu nog wel ribbetjes/krabbetjes in de erwtensoep, of gewoon schouderkarbonade/ hamschijf.
Vlees met bot maakt de soep lekkerder vind ik
Kanaroevrijdag 9 februari 2024 @ 14:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:13 schreef Bargehassus het volgende:

[..]
Ja, dat bedoel ik dus! :o Na afloop kreeg onze hond het bot altijd.
Oh ja, dat kan ook.
Doe ik in de goulashsoep, als de soep getrokken is hak ik het beenmerg helemaal fijn :9
4EverBlackEyedvrijdag 9 februari 2024 @ 22:28
- Champignonsoep
- Rode linzensoep met curry en verse spinazie
- Thaise kippensoep
- Gewone groente soep met balletjes en soepvlees
marc0871vrijdag 9 februari 2024 @ 22:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:16 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Jep, een varkenshiel. Mijn moeder deed niet niet, maar ik wel. Slechts 1x maar, want ik vond het een enorm gepriegel om het vlees van de poot te halen veel werk, en erg vet.
Doe nu nog wel ribbetjes/krabbetjes in de erwtensoep, of gewoon schouderkarbonade/ hamschijf.
Vlees met bot maakt de soep lekkerder vind ik
Varkenspootjes.
Yep, vond ik ook een keer in het schap. Toen nog C1000.
Kwam nog best vlees vanaf.
Spek zonder zwoerd deed ik er ook nog weleens in. Zie je ook niet altijd bij de Jumbo
Verder idd karbonaadje, hamschijf, ribbetjes.

Toch eens naar die vleeshouwerij, een paar dorpen over.
Wat ik zoek hebben ze vaak niet en wat ze hebben is vaak van dat a la minuut spul, zo dun.
foodloverzaterdag 10 februari 2024 @ 16:47
Goeie Duitse stijl goulashsoep (gaat op lijstje voor binnenkort!)

Erwtensoep alleen zelfgemaakte.

Roomsoepjes (bloemkool, asperge, broccoli etc.)
Jan_Onderwaterzaterdag 10 februari 2024 @ 16:54
Mergknoedelsoep is trouwens ook erg lekker,
Druk het merg uit een stel mergpijpen en smelt dit langzaam uit. Laat het afkoelen en vermeng het met wat zout, peper, nootmuskaat, een ei en wat paneermeel of broodkruim. Rol en balletjes van.
Gaar ze in een net niet kokende bouillon, als ze drijven zijn ze gaar. Probeer er eerst een twee, als ze uit elkaar vallen, wat meer paneer en ei.
Gare knoedels uitnemen en op een bord leggen, volgende batch klaar maken.
In een grote pan runderbouillon warm maken en aan de kook brengen, Uitzetten en de bergknoedels toevoegen. Garneren met wat peterselie.
Serveren
Sorellazaterdag 10 februari 2024 @ 17:13
Verschillende champignonnesoepen uitgeprobeerd maar de ouderwetste champignonnesoep van julia child is de absoluut favoriet :)
#ANONIEMdinsdag 13 februari 2024 @ 18:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 17:13 schreef Sorella het volgende:
Verschillende champignonnesoepen uitgeprobeerd maar de ouderwetste champignonnesoep van julia child is de absoluut favoriet :)
Het recept:

SPOILER
Ingrediënten:

1 ui, gesnipperd
50 g boter
50 g bloem
1500 ml bouillon, warm
2 peterselie stringetjes
1/2 theelepel thijm
1 laurierblad
peper en zout
1 bakje champignons

30 g boter
1/4 theel. zout
1 theelepel citroensap


2 eigeel
250 ml sour cream

Bereidingswijze:

– Haal de stammetjes van de champignons af en snij de kapjes in dunne plakjes
– Smelt de boter en kook de uien in de boter, 8 – 10 minuten (niet bruin laten worden)
– Voeg de bloem toe en roer – het gas op middel – 3 minuten
– Haal de pan van het vuur en klop de warme bouillon door het mengsel
– Voeg de champignonstammetjes toe
– Voeg zout en peper toe
– Zet op zacht vuur voor 20 minuten – verwijder regelmatig het schuim
– Zeef het mengsel en pers de champignonstammetjes goed uit
– Soep terug in de pan

– Smelt de boter in een sauspan
– Zodra de boter schuimt, voeg de champignonschijfjes, zout en citroensap toe
– Deksel op de pan en kook zacht op 5 minuten


– Doe het mengsel bij de soep en laat zachtjes koken voor 10 minuten

– Mix het eigeel en sour cream in een kom
– Voeg hete soep lepelsgewijs toe tot ca. 25o ml
– Voeg eventueel zout en peper toe
– Voeg het mengsel toe aan de soep en laat nog ca. 2 minuten op zacht vuur warm worden (niet koken)
:9
Sorelladinsdag 13 februari 2024 @ 18:15
Mijn recept is iets anders :)

500 gr. champignons
5 el boter
½ witte ui gesnipperd
3 el bloem
1441 ml. Kippenbouillon
1 ts gedroogde peterselie
1 laurier
Snufje thyme
¼ ts zout
1 ts citroensap
4 eigeel
120 gr. heavy cream
Peterselie of croutons voor garnish

Haal de stengels van de champignonnen en zet opzij.
Snij de champignons in dunne plakjes en zet opzij.
Verhit een pan en doe er 3 el boter in, voeg de ui toe en laat +/- 8 minuten bakken op medium/laag vuur (laat de ui niet bruin worden).
Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar +/- 3 min.
Zet de plaat uit en voeg de kippenbouillon, peterselie, laurier en champignon stengels toe.
Zet de plaat weer aan en laat 30 min. sudderen.
Bak ondertussen de plakjes champignons in 2 el boter met 1 el citroensap en zout. door elkaar roeren en met deksel op de pan 5 min. laten sudderen.
Als de bouillon klaar is doe dan een vergiet op de pan met de champignons en giet de bouillon erop.
Knijp de vaste bestandelen uit in een pot en doe het sap bij de bouillon, gooi de rest weg.
Sudder voor 10 min.
Doe de eigeel en slagroom in een schaal en roer goed door elkaar, giet dit voorzichtig bij de bouillon, voeg naar smaak peper, zout en meer room toe.
Laat nog 5 minuten op laag vuur doorwarmen (niet koken en/of sudderen)
Garneer met de peterselie en croutons
Lekker met toast en kruidenboter/aoli

Die van jou ga ik ook uitproberen :)
stavromulabetadinsdag 13 februari 2024 @ 18:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 22:49 schreef maily het volgende:

[..]
Dat is een persoonlijke vraag ;)
Het antwoord is voor iedereen anders.
Niet waar. Champignonsoep à la Julia Child.
Iedereen die iets ander zegt is ontoerekeningsvatbaar of gustatorisch gehandicapt. Mooier kan ik het niet maken.


quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2024 17:13 schreef Sorella het volgende:
Verschillende champignonnesoepen uitgeprobeerd maar de ouderwetste champignonnesoep van julia child is de absoluut favoriet :)
Dit dus.
stavromulabetadinsdag 13 februari 2024 @ 18:49
En hier een schaamteloze zelf-link: stavromulabeta in CUL / Koken uit kookboeken - Het resultaat
mailydinsdag 13 februari 2024 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 18:46 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Niet waar. Champignonsoep à la Julia Child.
Iedereen die iets ander zegt is ontoerekeningsvatbaar of gustatorisch gehandicapt. Mooier kan ik het niet maken.
[..]
Dit dus.
Julia Child O+

De film gezien?
Sorelladinsdag 13 februari 2024 @ 19:48
De film heb ik gezien en ook de serie op hbo.
Maar de stem van de actrice die julia child speelt gaat me tegen staan.
Lienekiendinsdag 13 februari 2024 @ 20:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 19:48 schreef Sorella het volgende:
De film heb ik gezien en ook de serie op hbo.
Maar de stem van de actrice die julia child speelt gaat me tegen staan.
Sarah Lancashire praat zelf niet zo. Ze kroop in de huid van Julia Child. Julia Child had zelf zo’n kenmerkende manier van spreken.
Sorelladinsdag 13 februari 2024 @ 20:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 20:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Sarah Lancashire praat zelf niet zo. Ze kroop in de huid van Julia Child. Julia Child had zelf zo’n kenmerkende manier van spreken.
Dat idee had ik al maar wist het niet zeker, knap dat ze dat volhoudt :).
mailydinsdag 13 februari 2024 @ 20:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 20:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Sarah Lancashire praat zelf niet zo. Ze kroop in de huid van Julia Child. Julia Child had zelf zo’n kenmerkende manier van spreken.

:Y)
Sorelladinsdag 13 februari 2024 @ 20:33
Nu krijg ik trek in uiensoep :)
mailydinsdag 13 februari 2024 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 20:33 schreef Sorella het volgende:
Nu krijg ik trek in uiensoep :)
Met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel uien en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel stokbrood met gerapste kaas en dan uit de oven :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Whiskers2009dinsdag 13 februari 2024 @ 23:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 20:48 schreef maily het volgende:

[..]
Met veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel uien en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel stokbrood met gerapste kaas en dan uit de oven :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Gerapste?! :o
mailydinsdag 13 februari 2024 @ 23:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 23:30 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Gerapste?! :o
https://www.scholieren.co(...)odfried-bomans-53382

Ken je dat? Weps zei Erik ..... O+
Jan_Onderwaterzaterdag 17 februari 2024 @ 10:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2024 23:30 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Gerapste?! :o
BEzaterdag 17 februari 2024 @ 11:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:10 schreef capricia het volgende:

[..]
Die is goed hè. Mijn favoriete soep. Gewoon veel eiwitten en toch vegetarisch enzo. En lekker!!!
De tweede dag nog beter. Met oud brood ingewreven met knoflook op de bodem van je bord. Soep er overheen. Echt genieten. O+
Welke dan? Ik kom een jumbo recept tegen waarbij je de soep in de magnetron maakt, dat lijkt me heel omslachtig.
Welk recept gebruik jij?
capriciazaterdag 17 februari 2024 @ 12:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 11:57 schreef BE het volgende:

[..]
Welke dan? Ik kom een jumbo recept tegen waarbij je de soep in de magnetron maakt, dat lijkt me heel omslachtig.
Welk recept gebruik jij?
Ik hou van ribollita.
Zijn veel recepten van. Is eigenlijk ook een restjes soep. Maar bijv dit recept:
Ik eet vandaag: Ribollita (dubbelgekookte soep) #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/148166

Deze is ook prima:
https://www.toscane-nu.nl/recepten/ribollita-toscaanse-soep/


Toevallig maak ik dezelfde soep maar dan met een pot bruine bonen vandaag. Kan prima. Er is niet 1 recept wat je perse moet volgen. Maar net als met snert, moet ie eigenlijk 1 dag oud zijn, alleen is het bij mij thuis dan vaak al op. :D

Vind het fijn dat het vegetarisch is, maar toch bomvol eiwitten. En ik heb nog een half oud stokbrood over wat ik ga gebruiken bij die soep.
(Oud stokbrood in schijfjes, inwrijven met teentje knoflook, en dan onderin je soepbord/kom, en dan de soep er overheen).
Parmezaanse kaas erover, olijfolie erover.

Waanzinnig.
BEzaterdag 17 februari 2024 @ 12:29
Tx! Ga ik een keer uitproberen!
capriciazaterdag 17 februari 2024 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 12:29 schreef BE het volgende:
Tx! Ga ik een keer uitproberen!
Inwoners uit Toscane (waar die soep vandaan komt) noemen ze 'mangiafagioli' in Italië. Bonen-eters. Is een half scheldwoord. _O-
BEzaterdag 17 februari 2024 @ 12:48
:D
Bargehassuszondag 18 februari 2024 @ 09:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2024 12:32 schreef capricia het volgende:

[..]
Inwoners uit Toscane (waar die soep vandaan komt) noemen ze 'mangiafagioli' in Italië. Bonen-eters. Is een half scheldwoord. _O-
Wat een prachtig woord om uit te spreken. :o

Italiaans. O+
capriciazondag 18 februari 2024 @ 09:52
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2024 09:45 schreef Bargehassus het volgende:

[..]
Wat een prachtig woord om uit te spreken. :o

Italiaans. O+
Ja hè. O+

En Italianen uit het noorden worden dan weer uitgescholden voor Polentoni, door zuiderlingen.
Omdat ze zo vaak polenta eten. _O-
ondeugendzondag 18 februari 2024 @ 13:28
Komkommersoep.

Beginnen zoals vaak met ui en knoflook.
2 komkommers en 1 courgette in stukjes en ook even aanzetten.
Bouillonblokje en halve liter water er op, 10 minuten koken.
Room, dille en basilicum er bij. Kort verwarmen en pureren.
eetlepel citroensap er door en peper en zout naar smaak.

Garneren met pijnboompitjes en voila!
Goedkope lekkere soep die warm en koud te eten is.
Sorellamaandag 19 februari 2024 @ 13:26
Ik heb een keer komkommersoep in een restaurant gegeten maar vond dat maar zozo.
Zelf maken is natuurlijk ook naar je smaak aanpassen dus ik ga het wel een keer proberen.
ondeugendmaandag 19 februari 2024 @ 13:40
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2024 13:26 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een keer komkommersoep in een restaurant gegeten maar vond dat maar zozo.
Zelf maken is natuurlijk ook naar je smaak aanpassen dus ik ga het wel een keer proberen.
Ik vond het verrassend lekker en weer eens wat anders.
Sorellamaandag 19 februari 2024 @ 14:25
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2024 13:40 schreef ondeugend het volgende:

[..]
Ik vond het verrassend lekker en weer eens wat anders.
Dat is waar, zo vond ik witte bonen en spitskoolsoep ook lekker.
Weltschmerzdonderdag 22 februari 2024 @ 18:06
Het eerlijke antwoord is schildpaddensoep, decennia geleden gehad en ik herinner het me nog steeds.

Franse uiensoep maak ik weleens zelf, dat gaat vooral om goede gruyere en je moet wel brood echt oud laten worden. Gazpacho maak ik ook graag, met komijn en vrij veel bleekselderij terwijl ik niet van bleekselderij hou.

Snert is fantastisch maar uit blik is het ook goed en in verhouding wel héél vieel minder werk, zeker als je er een theelepel groene sambal in mikt. Tom Kha vind ik lekker en hoe de noedelsoepjes van de Aziaat hier heten weet ik echt niet.
Gimmickdonderdag 22 februari 2024 @ 21:20
Een tip om de meest gladde broccoli/courgette/bloemkool of zelfs rode linzen soep te krijgen is om een halve theelepel (op iets van 1,5 liter soep) bakpoeder mee te koken. Dat breekt celstructuren af en maakt de soep een stuk romiger na blenden.

Gister deze soep gemaakt

Bloemkool/witte boon soep
Bloemkool mix met olie, zout en specerijen (ik gebruikte kurkuma, gerookte paprika en knoflookpoeder). Roosteren totdat de bloemkool kleur heeft (beetje zwart mag).

Ui fruiten in olie, daarna water, kokosmelk, 100 gram witte bonen, halve theelepel bakpoeder, bouillonblokje toevoegen. Iets van 20 minuten koken. Daarna pureren en water toevoegen totdat het de gewenste dikte heeft. Witte peper en zout op smaak.

Super glad en luxueus.