Maar met alleen een bonenmachine ben je er nog niet.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 00:10 schreef Document1 het volgende:
Neem een bonen machine.
Klaar topic kan dicht.
Oh ja, zo heette zo'n ding in het Nederlands (of nou ja, je snapt wat ik bedoel).quote:
TS drinkt Senseo, als je al wil vergelijken is dat slootwaterquote:Op zaterdag 6 januari 2024 00:23 schreef HannahVrede het volgende:
[..]
Maar met alleen een bonenmachine ben je er nog niet.
Er zit namelijk een geur-patch op die zakken met een reden en oudere bonen kopen is zeker iets dat vaker dan meermaals gebeurd en dan is een ècht lekker 'bakkie' toch een zoektocht.
Wat mijn enige echte tip hierin is, is dat je altijd zorgt voor bonen waarvan, als je gaat ruiken aan de zak/patch dat je dan merkt dat je in je mond gaat 'wateren' / watertanden dus.
Verder is het aan te raden een melange te zoeken die je zelf lekker vindt en een goede afstelling daarbij is handig, als je een machine kiest.
Maar lang verhaal kort: smaken verschillen en dit zijn branders-wensen en ik vermoed dat jij al blij bent met níèt een bakkie slootwater.
Dit. Ook nog eens relatief goedkoop want: minder hip en snobistisch.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 02:08 schreef sturmpie het volgende:
je kan ook gewoon ouderwets 'n koffiezetapparaat kopen met filterzakjes en Kanis&Gunnik of Douwe Egberts
Je hebt niet eens een koffiezetapparaat nodig. Een filterhouder die je op een mok kunt zetten, papieren filters kopen, snelfiltermaling en een beetje handig worden in heet water opgieten.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 02:08 schreef sturmpie het volgende:
je kan ook gewoon ouderwets 'n koffiezetapparaat kopen met filterzakjes en Kanis&Gunnik of Douwe Egberts
of je neemt 'n cafetière of percolator
Nescafé Espresso is prima te hachelen (de andere oploskoffies van Nescafé naar mijn mening niet).quote:Op zaterdag 6 januari 2024 11:31 schreef Zwansen het volgende:
Dat er nog mensen zijn die Senseo drinken. Dat is toch mensonterend. Er zijn allang betere alternatieven die amper duurder zijn.
Ik vind serieus zelfs dat goedkope oploskoffie lekkerder is dan Senseo.
CUL / Koffie voor de fijnproever: Één kopje koffie #11quote:Op zaterdag 6 januari 2024 00:03 schreef Werkperd het volgende:
Hallo,
Ik ben ekkes de klus kwijt. Wat dan? Nou, ik drink elke dag koffie maar heb het idee dat ik geen koffie drink en wil thuis graag genieten van echte koffie.
Ik heb dus zo'n senseomachine die ik nu de laatste pakweg 5 jaar gebruikt heb maar sinds dat het calc lampje afgelopen week opnieuw brandde dacht ik bij mezelf van nu is het klaar met die ontkalkbeurtzooi. Dus heb ik die hele machine maar ingepakt en aan de kant gezet. Heb een nieuwe waterkoker gekocht om oploskoffie weer de kans te geven. Man man man.. wat een tegenvaller zeg. In tegen stelling tot senseopads smaakt die oploskoffie (nescafe gold) naar rioolwater. Super light. Nu heb ik dus voor niks 30 euro aan een waterkoker en 3,50 aan een flesje oploskoffie verspild.
Ikke nu weer kijken op google maar weet eerlijk gezegd niet waar ik moet beginnen omdat je ontiegelijk veel soorten apparaten hebt. De ene senseo, de ene koffiecups weet ik wat, de ander weer koffiezetapparaat met bonen. Allemaal in gekke vormen.
Mijn vraag is: WAAR KRIJG JE NOU HET BESTE KOFFIE VAN UIT? Waar gebruiken jullie?
Ik wil A: niet beginnen aan schijt cups en dat soort ongein
B: moet compact zijn
C: minimale onderhoud
D: normale prijzen
Bedankt mensen.
Die 30 euro van die waterkoker is natuurlijk sowieso nooit verspild geld geweest, je hebt echt zó vaak iets aan zo'n ding.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 08:58 schreef 111210 het volgende:
Hario v60
Kan je de waterkoker ook bij gebruiken
[ afbeelding ]
Heerlijk Hollandse reactie, als je ergens moeite voor doet om het echt goed te krijgen is het snobistisch.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 09:21 schreef Kopiko het volgende:
[..]
Dit. Ook nog eens relatief goedkoop want: minder hip en snobistisch.
Elke week? Iedere dag lijkt me beter.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 12:05 schreef Vliegbaard het volgende:
Wij zijn 5 jaar terug overgestapt op zo’n luxe bonending. Daar zit een partij werk in om alles netjes schoon te houden. Dat ding moest je ook echt elke week een keer goed schoonmaken en elke maand ontkalken. En wij vonden zelf dat het niet persé goede koffie was. Ligt ook heel veel aan de bonen die je er in stopt maar wij hebben nooit de juiste bonen kunnen vinden. Ding uiteindelijk maar op marktplaats getrapt en voor een paar tientjes een nespresso apparaat gekocht. Na 3 jaar nog steeds geen spijt van. Maar het zijn wel cups
Percolator..quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Eenvoudig en goedkoop
Koop een Moka
[ afbeelding ]
gebruik goede fijn gemalen koffie (geen snelfilter maling)
Na ieder gebruik helemaal uit elkaar halen en schoonmaken, ook de filter uit het bovenste deel wegnemen.
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?quote:Op zaterdag 6 januari 2024 09:18 schreef Pizzakoppo het volgende:
Mijn ochtend ritueel:
- Pannetje op het vuur met melk
- Water koken in de waterkoker
- Koffiebonen handmatig vermalen
- Koffiebonen in de cafetière, het net gekookte water erbij
- De melk die gekookt is in mijn kopje
- De cafetière pressen en de koffie toevoegen aan het kopje
- Suiker erbij en gaannnnn
Even een sidenote; Ik ben wars van koffie gatekeepers maar dit is echt het lekkerste bakje dat je kunt maken. Begrijpelijkerwijs drink ik maar 1 bak per dag.
5 minuten werk.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:45 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Hoe dan? Volgens mij gewoon keer uitgieten met water en klaar.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Het water wordt door het gedeelte geperst waarin de gemalen koffie zit. Dat moet je wel goed schoonmaken en niet te lang mee wachten. Kan gaan schimmelen.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:29 schreef Werkperd het volgende:
[..]
Hoe dan? Volgens mij gewoon keer uitgieten met water en klaar.
Ik wil graag een normaal koffiekopje gevuld hebben. Dan hoor ik volgens mij 2 kops te kiezen want espresso kopjes zijn toch meestal kleiner dan een gewone kop niet?
10 minuten bro. De kunst is om te leren wanneer je wat doet. Dus pannetje melk op het vuur, waterkoker aan doen, bonen malen, bonen in de cafetière en verder afwerken.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:45 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?
Valt reuze mee hoor, ff koffie prut eruit tikken afspoelen water idem schenkkan klaar. Minuutje of 2 max.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Ik zet hem met koud water op,je moet de kan er op draaien. Als dat heet zou zijn is gewoon niet logisch.. kookt het stook bron uit en de druk doet de rest. Altijd zaalig bakkie.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Ja, da’s meer dan TS dacht, dus.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 23:42 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Valt reuze mee hoor, ff koffie prut eruit tikken afspoelen water idem schenkkan klaar. Minuutje of 2 max.
Naah valt echt mee..quote:Op zaterdag 6 januari 2024 23:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, da’s meer dan TS dacht, dus.
Dat moet je tegen TS zeggen.quote:
Dit dus. Daarom koop ik op vakantie in Italie liever een Moka dan eentje van het vakantiehuis te gebruiken. Daar is het bovenste filter vaak helemaal vastgelopen en krijg je er geeneens uit als zou je dat willen.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het water wordt door het gedeelte geperst waarin de gemalen koffie zit. Dat moet je wel goed schoonmaken en niet te lang mee wachten. Kan gaan schimmelen.
[ afbeelding ]
Dan moet je even kijken wat er qua ml bij staat.
Wil je goede koffie, doe er eens heet water in.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Ja, ze gaan van 1 persoons tot heel grootquote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Het water wordt toch opgewarmd als je begint met koud water? Wat is dan het verschil?quote:Op zondag 7 januari 2024 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wil je goede koffie, doe er eens heet water in.
Probeer het eens uit en kijk of je het verschil proeftquote:Op zondag 7 januari 2024 11:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Het water wordt toch opgewarmd als je begint met koud water? Wat is dan het verschil?
Ben er nu mee bezig (met warm water). Maar leg eens uit waardoor dat eventuele verschil dan komt?quote:Op zondag 7 januari 2024 12:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer het eens uit en kijk of je het verschil proeft
Geen idee, ik heb het zo geleerd en imho smaakt het beterquote:Op zondag 7 januari 2024 12:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ben er nu mee bezig (met warm water). Maar leg eens uit waardoor dat eventuele verschil dan komt?
Ik proef geen verschil.quote:Op zondag 7 januari 2024 12:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Geen idee, ik heb het zo geleerd en imho smaakt het beter
Dus jij giet er gelijk kokend water in? Moet druk niet geleidelijk opgebouwd worden?quote:Op zondag 7 januari 2024 12:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Probeer het eens uit en kijk of je het verschil proeft
Lavazza bijvoorbeeldquote:Op zondag 7 januari 2024 14:13 schreef Werkperd het volgende:
En hoe heet de koffie die je nodig hebt voor zo n percolator? Ik snap dat het niet al te fijn gemalen moet zijn maar heeft het een merk / benaming? Is het te koop bij Albertheijn? Link daarvan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |