Percolator..quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:22 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Eenvoudig en goedkoop
Koop een Moka
[ afbeelding ]
gebruik goede fijn gemalen koffie (geen snelfilter maling)
Na ieder gebruik helemaal uit elkaar halen en schoonmaken, ook de filter uit het bovenste deel wegnemen.
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?quote:Op zaterdag 6 januari 2024 09:18 schreef Pizzakoppo het volgende:
Mijn ochtend ritueel:
- Pannetje op het vuur met melk
- Water koken in de waterkoker
- Koffiebonen handmatig vermalen
- Koffiebonen in de cafetière, het net gekookte water erbij
- De melk die gekookt is in mijn kopje
- De cafetière pressen en de koffie toevoegen aan het kopje
- Suiker erbij en gaannnnn![]()
Even een sidenote; Ik ben wars van koffie gatekeepers maar dit is echt het lekkerste bakje dat je kunt maken. Begrijpelijkerwijs drink ik maar 1 bak per dag.
5 minuten werk.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:45 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Hoe dan? Volgens mij gewoon keer uitgieten met water en klaar.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Het water wordt door het gedeelte geperst waarin de gemalen koffie zit. Dat moet je wel goed schoonmaken en niet te lang mee wachten. Kan gaan schimmelen.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:29 schreef Werkperd het volgende:
[..]
Hoe dan? Volgens mij gewoon keer uitgieten met water en klaar.
Ik wil graag een normaal koffiekopje gevuld hebben. Dan hoor ik volgens mij 2 kops te kiezen want espresso kopjes zijn toch meestal kleiner dan een gewone kop niet?
10 minuten bro. De kunst is om te leren wanneer je wat doet. Dus pannetje melk op het vuur, waterkoker aan doen, bonen malen, bonen in de cafetière en verder afwerken.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 20:45 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Waar moeten mensen met een baan in hemelsnaam de tijd vandaan halen om dit voor elkaar te krijgen 's ochtends?
Valt reuze mee hoor, ff koffie prut eruit tikken afspoelen water idem schenkkan klaar. Minuutje of 2 max.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Ik zet hem met koud water op,je moet de kan er op draaien. Als dat heet zou zijn is gewoon niet logisch.. kookt het stook bron uit en de druk doet de rest. Altijd zaalig bakkie.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Ja, da’s meer dan TS dacht, dus.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 23:42 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Valt reuze mee hoor, ff koffie prut eruit tikken afspoelen water idem schenkkan klaar. Minuutje of 2 max.
Naah valt echt mee..quote:Op zaterdag 6 januari 2024 23:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, da’s meer dan TS dacht, dus.
Dit dus. Daarom koop ik op vakantie in Italie liever een Moka dan eentje van het vakantiehuis te gebruiken. Daar is het bovenste filter vaak helemaal vastgelopen en krijg je er geeneens uit als zou je dat willen.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het water wordt door het gedeelte geperst waarin de gemalen koffie zit. Dat moet je wel goed schoonmaken en niet te lang mee wachten. Kan gaan schimmelen.
[ afbeelding ]
Dan moet je even kijken wat er qua ml bij staat.
Wil je goede koffie, doe er eens heet water in.quote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, ze zijn er ook 1 of 2 kops.
Koud water gaat onderin.
Percolator is wel schoonmaakwerk.
Ja, ze gaan van 1 persoons tot heel grootquote:Op zaterdag 6 januari 2024 21:22 schreef Werkperd het volgende:
Leuke reacties. Zo'n cafetière klinkt wel interessant maar wat een gedoe allemaal zeg. Weegschaaltje, voorverwarmen, timertje, daarna water gieten, wachten vervolgens opnieuw water gieten. Niets voor mij!
Maar zo'n percolator ziet wel simplistisch en veelbelovend uit. Echter snap ik iets niet. Moet je nou eerst heet water erbij gooien of gewoon direct met koud water op het vuur zetten? Welke methode is nou correct?
Voor de rest, hebben ze ook mini percolators oftewel 1 of 2 kops? Ik woon alleen dus heb geen grote ding nodig.
Het water wordt toch opgewarmd als je begint met koud water? Wat is dan het verschil?quote:Op zondag 7 januari 2024 10:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wil je goede koffie, doe er eens heet water in.
Probeer het eens uit en kijk of je het verschil proeftquote:Op zondag 7 januari 2024 11:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Het water wordt toch opgewarmd als je begint met koud water? Wat is dan het verschil?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |