FOK!forum / Culinesse à gogo / BBQ Topic #13 Grilling all year long
#ANONIEMdonderdag 26 oktober 2023 @ 16:58
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue.

Joene serveerde Shortribs:

34-CBEFCC-66-CD-492-F-B363-F400-A09540-AA.jpg

Sarabi serveerde biertjes met buikspek:

Wq80eam.jpg

En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur:

UkJajSX.jpg

En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork:

i5tnVfT.jpg

Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger:

1KukapO.jpg

En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip

j3C1uvU.jpg

Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:

xRtJZ5U.jpg

Smoke on!
VaderVanJezusdonderdag 26 oktober 2023 @ 17:00
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2023 16:55 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?
Moet toch wel lukken binnen 30 uur?
Watuntrikvrijdag 27 oktober 2023 @ 16:28
quote:
7s.gif Op donderdag 26 oktober 2023 16:58 schreef Scorpie het volgende:
Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:
Gisteren dit Varkensschoudertje gehad, gerookt op appelhout 110°C tot 50°kern dan nog even grillen boven de kolen. :P
HHHVETZ.jpg

Onwijs mals en smaakvol stukje varkensvlees, het spat uit elkaar in je mond... Nooit eerder zoiets gehad, helaas niet altijd en overal verkrijgbaar. Deze was van de Sligro waar ik het nog niet eerder had zien liggen. Hopelijk blijft hat daar een blijver, volgende keer ga ik er zeker naar vragen wanneer het er niet meer ligt.

Helaas geen foto van na de bereiding, zag er zo goed uit dat ik alles vergat en alleen nog maar wou eten. O+ :P
VaderVanJezuszaterdag 28 oktober 2023 @ 19:02
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.

uTb2Umu.jpg
ZyLGCd5.jpg
AjHu2lI.jpg
Molozaterdag 28 oktober 2023 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben onderweg!!
Lucky_Strikezaterdag 28 oktober 2023 @ 20:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er prachtig uit, mooie bark.
dimmakmaandag 30 oktober 2023 @ 08:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgende keer maar weer inpakken? :P
Red_85woensdag 1 november 2023 @ 13:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2023 16:28 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Gisteren dit Varkensschoudertje gehad, gerookt op appelhout 110°C tot 50°kern dan nog even grillen boven de kolen. :P
[ afbeelding ]

Onwijs mals en smaakvol stukje varkensvlees, het spat uit elkaar in je mond... Nooit eerder zoiets gehad, helaas niet altijd en overal verkrijgbaar. Deze was van de Sligro waar ik het nog niet eerder had zien liggen. Hopelijk blijft hat daar een blijver, volgende keer ga ik er zeker naar vragen wanneer het er niet meer ligt.

Helaas geen foto van na de bereiding, zag er zo goed uit dat ik alles vergat en alleen nog maar wou eten. O+ :P
Dit is zo'n godvergeten fucking lekker stuk vlees met een bak vol smaak.
Ligt regelmatig bij Sligro kan ik je vertellen.

Heb het eerder gemaakt op de grillpan met citroen/knoflook/oregano marinade, later dit jaar souflaki van gemaakt op de BBQ.

Die van jou is ook een goede zeg... Hoe lang duurde het roken?
Watuntrikwoensdag 1 november 2023 @ 15:35
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2023 13:57 schreef Red_85 het volgende:
Die van jou is ook een goede zeg... Hoe lang duurde het roken?
Was inderdaad uit de kunst, als het me blind was voorgeschoteld had ik nooit durven zeggen dit is varken... Nog nooit zo'n lekker vet doorregen stuk varken gehad een geheel andere structuur dan het varken wat we hier doorgaans kennen.

Hoe lang het roken heeft geduurd heb ik helaas niet bijgehouden, slechts gelet op de kern temperatuur. Wanneer ik het grof zou moeten inschatten zal rond de 20 minuten geweest zijn. Geadviseerd werd indirect op 130°C garen, ik zat er 20°C onder. En daar was niets verkeerd aan, ging perfect maar zal iets langer duren dan.
Red_85woensdag 1 november 2023 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2023 15:35 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Was inderdaad uit de kunst, als het me blind was voorgeschoteld had ik nooit durven zeggen dit is varken... Nog nooit zo'n lekker vet doorregen stuk varken gehad een geheel andere structuur dan het varken wat we hier doorgaans kennen.

Hoe lang het roken heeft geduurd heb ik helaas niet bijgehouden, slechts gelet op de kern temperatuur. Wanneer ik het grof zou moeten inschatten zal rond de 20 minuten geweest zijn. Geadviseerd werd indirect op 130°C garen, ik zat er 20°C onder. En daar was niets verkeerd aan, ging perfect maar zal iets langer duren dan.
Topper.
Staat op mijn bbq bucket lijst nu :D

Qua doorregenheid en structuur, NLse Duroc zijn er wel mee vergelijkbaar. Sommige slagers hebben het. Bij mij in de buurt heeft er 1 Duroc Ribeye, ook bijna zo mals en doorregen als bovenstaand.

2 bonustips:
Als je in de buurt bent van DE, ga dan overigens ook daar naar de supermarkt en zoek naar Schweinenackenfleish. Duimdikke plakken van de procureur, niet van die laffe dunne lapjes hier. Voor een habbekratsch.

bij Sligro heb je ook af en toe van datzelfde merk varken de Secreto. Als je iets doorregens wil hebben...
Watuntrikwoensdag 1 november 2023 @ 16:13
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2023 15:43 schreef Red_85 het volgende:
Als je in de buurt bent van DE, ga dan overigens ook daar naar de supermarkt en zoek naar Schweinenackenfleish. Duimdikke plakken van de procureur, niet van die laffe dunne lapjes hier. Voor een habbekratsch.
Dankjewel, zal eens opletten... Ben 2de generatie import mof en kwart Belg en woon in Zuid Oostelijk Limburg, 20km van Aken en 3 km van de grens. Deutschland ist für mich die zweite heimat!
Red_85woensdag 1 november 2023 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2023 16:13 schreef Watuntrik het volgende:

[..]
Dankjewel, zal eens opletten... Ben 2de generatie import mof en kwart Belg en woon in Zuid Oostelijk Limburg, 20km van Aken en 3 km van de grens. Deutschland ist für mich die zweite heimat!
Lucky you :D
Culy hotspot.
Watuntrikwoensdag 1 november 2023 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2023 16:22 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Lucky you :D
Culy hotspot.
Idd goed eten daar kwam er vroeger wel veel... Laatste tijd minder, geen zin meer in auto rijden doe nu alles op de fiets. Al lang niet meer geweest...Op de fiets is het daar voor Nederlandse begrippen bijna zelfmoord, die gekken moffen rijden je zo plat met hun assertief rijgedrag in hun gouden koe. :D Als fietser ben je daar vogelvrij, kennen ook bijna geen fietspaden dus als het te link wordt moet je op de stoep fietsen bij de voetgangers.

En beetje verwend met de Sligro naast de deur, 2 minuten ben ik daar... :') Zou goed kunnen dat ik eens vroeger moet gaan om dat lekkere stukje vlees te vinden. Mogelijk alles al verkocht als ik kom. Had het nooit eerder daar gezien.
VaderVanJezuswoensdag 10 januari 2024 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2023 08:44 schreef dimmak het volgende:

[..]
Volgende keer maar weer inpakken? :P
Weet niet, vind zo'n goede korst wel echt wat toevoegen.
VaderVanJezuswoensdag 10 januari 2024 @ 12:46
Morgen voor het eerst shortribs.
Ik lees dat het resultaat vaak wat tegenvalt, dus begin met een bescheiden stuk van 1,4kg.
Alleen peper, zout en hickory hout en inpakken wanneer nodig.
Xlargedonderdag 11 januari 2024 @ 11:15
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2024 12:46 schreef VaderVanJezus het volgende:
Morgen voor het eerst shortribs.
Ik lees dat het resultaat vaak wat tegenvalt, dus begin met een bescheiden stuk van 1,4kg.
Alleen peper, zout en hickory hout en inpakken wanneer nodig.
Ik heb maar 1 keer short ribs gemaakt, en ik vond de smaak wat flauwig, alsof het vlees te dik was voor de rub.
Zelf dacht ik aan een beetje injecteren de volgende keer.

Succes jij, ik ben benieuwd hoe het gaat . :)
VaderVanJezusdonderdag 11 januari 2024 @ 15:19
THkfEWa.jpg

Saph4Z3.jpg

Nu inpakken en wachten.

Heb het overtollige afgesneden vet uitgebakken, weet nog niet wat er mee te doen.
Misschien aardappels in bakken?
VaderVanJezusdonderdag 11 januari 2024 @ 18:37
TBH5afw.jpg

^O^
Xlargevrijdag 12 januari 2024 @ 06:05
quote:
Ziet er goed uit, lekkere rook rand ook :)
Was het lekker ?
VaderVanJezusvrijdag 12 januari 2024 @ 09:53
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 januari 2024 06:05 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Ziet er goed uit, lekkere rook rand ook :)
Was het lekker ?
Ja, ben erg tevreden voor de eerste keer.
Volgende wel een rub en wat minder vet weg snijden, ik vond juist de stukjes waar een laagje vet op zat erg lekker.
Bij een kerntemperatuur van 95 graden voelde die nog wat stug aan, dus nog een uurtje terug gelegd.
Hounietwoensdag 13 maart 2024 @ 09:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zag er goed uit. Die van mij gaat vd week weer aan :).
Dauthiwoensdag 13 maart 2024 @ 13:15
Voor komend seizoen een Weber Smokey Mountain op de kop getikt op marktplaats.

Te gebruiken als smoker, grill en direct heat pit zoals Chuds BBQ doet met zijn Chud box op youtube, en Snow's BBQ.

Heb er zin in *O*
VaderVanJezuswoensdag 13 maart 2024 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 13:15 schreef Dauthi het volgende:
Voor komend seizoen een Weber Smokey Mountain op de kop getikt op marktplaats.

Te gebruiken als smoker, grill en direct heat pit zoals Chuds BBQ doet met zijn Chud box op youtube, en Snow's BBQ.

Heb er zin in *O*
Ben ook erg tevreden met de WSM.
Super makkelijk in gebruik voor low and slow.
Dauthiwoensdag 13 maart 2024 @ 17:24
Weber is over het algemeen makkelijk in gebruik.

Je moet het alleen leren.

Na een normale weber en een cheapass offset van de gamma, weer wat nieuws om te leren.
Het is wel jammer dat de ondiepe waterschaal niet meer wordt verkocht (versie 1.0 van wsm model), dan zou er meer ruimte zijn om hout te verbanden.
Dauthidonderdag 14 maart 2024 @ 18:09
Lekker weer, dus meteen maar een kip op de WSM.
Een kleine chimney vol is genoeg om hem strak op 150 graden te krijgen.
Blokje rookhout er bij en gaan :)
Mubassiezaterdag 6 april 2024 @ 11:39
Zo, de eerste mooie dag is aangebroken. Barbecue een opknap- en schoonmaakbeurt gegeven vanmorgen. We kunnen er weer tegen dit jaar _O_

Ik was benieuwd of er hier mensen zijn met een buitenkeuken. Zo ja, foto's bitte. Ben me aan het oriënteren.
Hounietzaterdag 6 april 2024 @ 12:03
Ik heb een overkapping, dus niet echt een keuken.
Mubassiezaterdag 6 april 2024 @ 12:23
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 april 2024 12:03 schreef Houniet het volgende:
Ik heb een overkapping, dus niet echt een keuken.
Ja ik ook, en dan een verrijdbare Napoleon bbq. Maar een houten buitenkeuken met geïntegreerde bbq vind ik echt zo gaaf he.

Ik krijg woensdag mijn gasgestookte pizza oven binnen. Ben benieuwd O+
Dauthizaterdag 6 april 2024 @ 17:18
Stukje Buikspek op de Weber laten roken de hele middag. Nom!
capriciazaterdag 6 april 2024 @ 17:58
Heerlijk dat het BBQ seizoen weer begonnen is. O+

Ik maak voor de kids Frikandel burnt ends. Receptje van BBQ-nl uitproberen.
Op de pizzasteen maak ik een pinsa.
Verders nog wat Aziatische biefstuk spiesjes.
Wat tomaatjes en courgette grillen.


Eet smakelijk en veel plezier voor iedereen die vandaag bezig gaat buiten. _O_
capriciazondag 7 april 2024 @ 00:39
Vraagje:
Ik ga komende week naar Italië.
Waar ik heen ga hebben ze in de tuin een piastra. Dat is gewoon een plaat. Van Cast iron, stone or steel. Boven een houtvuur.

Iemand ervaring daarmee? Wat doe je daar op? Hoe bbq je daarmee (ik denk niet)? Ik denk dat het neer komt op een steengrill buiten?
Mubassiezondag 7 april 2024 @ 01:05
quote:
1s.gif Op zondag 7 april 2024 00:39 schreef capricia het volgende:
Vraagje:
Ik ga komende week naar Italië.
Waar ik heen ga hebben ze in de tuin een piastra. Dat is gewoon een plaat. Van Cast iron, stone or steel. Boven een houtvuur.

Iemand ervaring daarmee? Wat doe je daar op? Hoe bbq je daarmee (ik denk niet)? Ik denk dat het neer komt op een steengrill buiten?
Lijkt me het principe van een plancha? Google daar maar eens op. Kun je erg veel mee ^O^
dimmakmaandag 8 april 2024 @ 09:57
Ik ben dit jaar nog niet verder gekomen dan wat kippenvleugels en hamburger. Ik ben sinds vorige week wel eigenaar van een rotisserie, dus binnenkort ga ik aan de slag met taco's al pastor. :9~
Mubassiemaandag 8 april 2024 @ 12:04
Ik ga volgende week aan mijn buitenkeuken beginnen _O_

Materialen zijn besteld.

Foto's komen tzt
Mubassiewoensdag 24 april 2024 @ 19:41
Begin is gemaakt, de zijkanten en voorkant moet ik nog afwerken met hout. Betonblokken nog een laag verf geven. En er is nog een wokpit onderweg.

Simpel en goedkoop doch doeltreffend. :D

IMG20240424192927.jpg
VaderVanJezuswoensdag 24 april 2024 @ 20:30
4D7eOTi.jpg

Runderwang
IkEetSlakkenzondag 28 april 2024 @ 14:53
Gisteren een Napoleon Rogue 425 RSIB gehaald, met rotisserie en er een gratis inzet voor houtskool bij bedongen. Vandaag in elkaar gevloekt en straks denk ik even een kippetje op de rotisserie gooien _O_
Mubassiezondag 28 april 2024 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2024 14:53 schreef IkEetSlakken het volgende:
Gisteren een Napoleon Rogue 425 RSIB gehaald, met rotisserie en er een gratis inzet voor houtskool bij bedongen. Vandaag in elkaar gevloekt en straks denk ik even een kippetje op de rotisserie gooien _O_
Krijg je geen spijt van ^O^
IkEetSlakkenzondag 28 april 2024 @ 15:01
quote:
1s.gif Op zondag 28 april 2024 14:58 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Krijg je geen spijt van ^O^
Hoop ik idd.... Lang getwijfeld tussen iets van een big Green Egg of kamado Joe of een Napoleon. Denk dat we hier uiteindelijk meer aan hebben omdat t erg veelzijdig is.
Troeldonderdag 2 mei 2024 @ 12:35
quote:
1s.gif Op woensdag 24 april 2024 19:41 schreef Mubassie het volgende:
Begin is gemaakt, de zijkanten en voorkant moet ik nog afwerken met hout. Betonblokken nog een laag verf geven. En er is nog een wokpit onderweg.

Simpel en goedkoop doch doeltreffend. :D

[ afbeelding ]
Wat is dat linker ding?

Ik maakte pas de fout door te denken dat kamado het merk is in plaats van een soort. Als ik het goed heb begrepen komt er een bastard hier.
dimmakmaandag 13 mei 2024 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2024 09:57 schreef dimmak het volgende:
Ik ben dit jaar nog niet verder gekomen dan wat kippenvleugels en hamburger. Ik ben sinds vorige week wel eigenaar van een rotisserie, dus binnenkort ga ik aan de slag met taco's al pastor. :9~
Eerst getest met een hele kip. Maar dat was wel geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar. Helaas geen pics, want ik was te hongerig.
dimmakdinsdag 14 mei 2024 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2024 11:12 schreef dimmak het volgende:

[..]
Eerst getest met een hele kip. Maar dat was wel geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar. Helaas geen pics, want ik was te hongerig.
Wel filmpje. O+

SPOILER
#ANONIEMdinsdag 14 mei 2024 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wel filmpje. O+

SPOILER
Dat ziet er heerlijk uit!
borrepusdinsdag 14 mei 2024 @ 20:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wel filmpje. O+

SPOILER
Kan de deksel goed dicht met deze rotisserie?
IkEetSlakkendinsdag 14 mei 2024 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:

[..]
Wel filmpje. O+

SPOILER
Nice! Kipje op de rotisserie is altijd lekker. Heb hier ook een rotisserie op de Napoleon.
dimmakdinsdag 14 mei 2024 @ 21:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 mei 2024 20:12 schreef borrepus het volgende:

[..]
Kan de deksel goed dicht met deze rotisserie?
Zeker, ik heb er glasvezel vilt opgedaan. Daar zit wat rek in dus dat sluit goed af.
Troeldonderdag 16 mei 2024 @ 12:19
Gisteren kregen we bericht van een vriend dat bij de intratuin 20% korting was op bastards.

Dus we hebben hem nu wat eerder dan gepland :D En ja, hij ligt vast :P
Hounietdonderdag 16 mei 2024 @ 12:55
quote:
2s.gif Op donderdag 16 mei 2024 12:19 schreef Troel het volgende:
Gisteren kregen we bericht van een vriend dat bij de intratuin 20% korting was op bastards.

Dus we hebben hem nu wat eerder dan gepland :D En ja, hij ligt vast :P
Het werkt beter als ie staat he.
Troeldonderdag 16 mei 2024 @ 13:10
quote:
10s.gif Op donderdag 16 mei 2024 12:55 schreef Houniet het volgende:

[..]
Het werkt beter als ie staat he.
Dat zeker ;) Maar je snapt wel wat ik bedoel :P
Mubassiezondag 19 mei 2024 @ 16:09
Eerste keer short ribs van de kamado vanavond laat.

IMG20240519160700.jpg[/url]

Nog 6 uurtjes te gaan ongeveer :Y)
Mubassiezondag 19 mei 2024 @ 20:23
Eerder klaar als verwacht, was ook niet zo'n heul groot stuk.

Gisteren het vlies verwijderd en in de rub gezet.
Vanmiddag de kamado opgestart met marabu houtskool en hickory snippers. Het is me voor het eerst gelukt om een constante temperatuur te behouden van 110 graden (5 uur lang). Ik denk dat het mede komt door de kwalitatief goede houtskool, die overigens zéér zuinig is in verbranding. Kamado heeft 5 uurtjes staan roken en er is nauwelijks houtskool verdwenen.

Bij 65 graden kern heb ik de shortrib ingepakt in alufolie en teruggelegd.
Bij 95 graden kern eraf gehaald en nog 15 minuten laten rusten.

Resultaat:

Zo ging ie er op.
IMG20240519160512.jpg

En zo kwam ie er uit.
IMG-20240519-201222.jpg

IMG-20240519-201207.jpg

Blij dat het gelukt is.
Smaak was prima maar niet voor herhaling vatbaar. Geef mij maar een sparerib :6
dimmakdinsdag 21 mei 2024 @ 09:30
KmcoVfJ.jpeg

Zondag een steak van ribeye. Heerlijk stukje vlees.

En gister nog een kleine kipdij rollade aan het spit voor op een broodje. Helaas was die rollade veel te zout (gekocht bij een slager).
Red_85donderdag 23 mei 2024 @ 12:52
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2024 20:23 schreef Mubassie het volgende:
Eerder klaar als verwacht, was ook niet zo'n heul groot stuk.

Gisteren het vlies verwijderd en in de rub gezet.
Vanmiddag de kamado opgestart met marabu houtskool en hickory snippers. Het is me voor het eerst gelukt om een constante temperatuur te behouden van 110 graden (5 uur lang). Ik denk dat het mede komt door de kwalitatief goede houtskool, die overigens zéér zuinig is in verbranding. Kamado heeft 5 uurtjes staan roken en er is nauwelijks houtskool verdwenen.

Bij 65 graden kern heb ik de shortrib ingepakt in alufolie en teruggelegd.
Bij 95 graden kern eraf gehaald en nog 15 minuten laten rusten.

Resultaat:

Zo ging ie er op.
[ afbeelding ]

En zo kwam ie er uit.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Blij dat het gelukt is.
Smaak was prima maar niet voor herhaling vatbaar. Geef mij maar een sparerib :6
Serieus, ziet er goed uit.

Dat constant houden van temperatuur is leren leren en nog eens leren. Heb nu ook een nieuwe grotere bbq naast mijn kleine 47cm Weber. Op die kleine heb ik jaarlijks meerdere rooksessies gedaan en ken ik. Daar ben ik los op en kon hem 10-12 uur makkelijk op 110-120 houden. Shortribs die er af kwamen waren een complete goddelijkheid, zonder inpakken.

Nu met die grotere is het weer leren en kom er toch weer achter dat die 57cm versie weer een beetje anders werkt.

En je brandstof is daarbij ook een belangrijke factor inderdaad.
VaderVanJezuszaterdag 27 juli 2024 @ 21:02
6r23cT5.jpg

Zojuist deze livar procureur erop gelegd.
Bzzzztzondag 28 juli 2024 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2024 21:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
[ afbeelding ]

Zojuist deze livar procureur erop gelegd.
Wel met een rub hoop ik?
VaderVanJezuszondag 28 juli 2024 @ 09:54
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2024 00:22 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]
Wel met een rub hoop ik?
Uiteraard
Vjenne12345zondag 28 juli 2024 @ 11:54
Gisteren een Boretti Carbone gekocht in een goede aanbieding. Vrijdag even proberen!
BlackLiningvrijdag 2 augustus 2024 @ 09:48
Barbequen is voor mij toch echt voor op een camping of voor ergens in de natuur. Scheelt ook dat ik alleen een dakterras heb omgeven door Tokkie buren, maar toch. Ik zit liever ergens aan het water te grillen.

Vorige week daartoe een Skotti grill aangeschaft:

skotti-grill-by-the-lake_19242c5a-e48c-44c9-8cc4-457ea5da1a6e.jpg?v=1714480016&width=1946

Wat een briljant ding! Zijn allemaal RVS platen die je in elkaar schuift. Grill plaat is 3mm dik 304 RVS, dus wordt echt goed heet. Kolen of gas kan allebei, de hele meuk kan in een tas van nog geen A3 formaat en gaat thuis gewoon in de vaatwasser.

Modulair ook, dus een hoop accessoires te krijgen. Zo staan een steen, kap en een bakje voor rookmot nog op het verlanglijstje.

Heb hem nou al een aantal keer meegenomen naar een meertje hier in de buurt, en je kunt er prima met twee, drie personen van eten. Het geheel van grill, gas en voedsel past prima in een flinke rugzak.

Blij mee ^O^
Kimikomaandag 5 augustus 2024 @ 21:21
Trotse bezitter van een Bastard Large. Vorige week spareribs gemaakt 3-2-1 methode en meteen goed gelukt *O*

Ontdek nu net pas dit topic. Volgende keer zal ik foto's maken
Thaddeusmaandag 5 augustus 2024 @ 23:30
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2024 21:21 schreef Kimiko het volgende:
Trotse bezitter van een Bastard Large. Vorige week spareribs gemaakt 3-2-1 methode en meteen goed gelukt *O*

Ontdek nu net pas dit topic. Volgende keer zal ik foto's maken
Ah mooi ja! Veel grill plezier gewenst en ik wacht de foto’s met smart af
Mubassiezaterdag 10 augustus 2024 @ 19:40
Vandaag een inside skirt steak op de Napoleon klaargemaakt. Naturel met alleen wat peper en zout.

Op gas wel, omdat dit stuk zo snel klaar is dat ik geen zin heb om daarvoor de kamado aan te steken.

Daarbij een zelfgemaakte chimichurri.

Was top, deze is wel voor herhaling vatbaar. Ook makkelijk om voor grote gezelschappen te bereiden.

IMG-20240810-191039.jpg
IkEetSlakkenzondag 11 augustus 2024 @ 00:16
Hier vandaag op de Napoleon patat gemaakt in het spit mandje. Zelf frieten gesneden, gekookt en vervolgens op de bbq. Zelf gemaakte mayonaise er bij en verder groentes en tomaat geroosterd voor een guacamole voor op een broodje met een kip worstje. Simpel, doch erg geslaagd.
Mubassiezaterdag 17 augustus 2024 @ 18:44
Gisteren is er weer een nieuwe video van Ralph de Kok online gekomen. Broodje flame grilled saté.

Aangezien ik fan ben van Ralph en gek ben op saté heb ik deze net ook gemaakt. Man man, goddelijk hoor ^O^

Kan het jullie aanraden.

IMG-20240817-183754.jpg

IMG-20240817-183732.jpg

dimmakmaandag 19 augustus 2024 @ 09:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2024 18:44 schreef Mubassie het volgende:
Gisteren is er weer een nieuwe video van Ralph de Kok online gekomen. Broodje flame grilled saté.

Aangezien ik fan ben van Ralph en gek ben op saté heb ik deze net ook gemaakt. Man man, goddelijk hoor ^O^

Kan het jullie aanraden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nice, kan ik eindelijk mijn nieuwe spiezen een proberen.

Geen foto's, maar ik heb gister 2st kipfilet platgeslagen, met een rubje ingesmeerd en even hot and fast op de BBQ gemikt. Daarna op een ciabatta met wat kaas, tomaat, sla en een sausje gemaakt van mayonaise, chili crisp, mosterd.
Mubassiemaandag 19 augustus 2024 @ 16:05
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2024 09:45 schreef dimmak het volgende:

[..]
Nice, kan ik eindelijk mijn nieuwe spiezen een proberen.

Geen foto's, maar ik heb gister 2st kipfilet platgeslagen, met een rubje ingesmeerd en even hot and fast op de BBQ gemikt. Daarna op een ciabatta met wat kaas, tomaat, sla en een sausje gemaakt van mayonaise, chili crisp, mosterd.
Zo eenvoudig, maar super lekker ^O^
junkiesietzedinsdag 20 augustus 2024 @ 14:27
Wat is beter, gas of elektrisch bbqen?
Ik mag geen open vuur op mijn balkon
#ANONIEMdinsdag 20 augustus 2024 @ 14:33
quote:
15s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 14:27 schreef junkiesietze het volgende:
Wat is beter, gas of elektrisch bbqen?
Ik mag geen open vuur op mijn balkon
Gas is de minst slechte van de 2.
Mubassiedinsdag 20 augustus 2024 @ 14:37
quote:
15s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 14:27 schreef junkiesietze het volgende:
Wat is beter, gas of elektrisch bbqen?
Ik mag geen open vuur op mijn balkon
Op gas lijkt me ook open vuur?
junkiesietzedinsdag 20 augustus 2024 @ 14:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 14:37 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Op gas lijkt me ook open vuur?
Heb je gelijk in, maar gas word gedoogd
dimmakdinsdag 20 augustus 2024 @ 15:21
quote:
15s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 14:27 schreef junkiesietze het volgende:
Wat is beter, gas of elektrisch bbqen?
Ik mag geen open vuur op mijn balkon
Dan zou ik voor gas gaan. Voor je balkon is een Weber Go Anywhere misschien wel leuk. Zijn ook allemaal mods mee te doen (spit, thermometers, rvs roosters, kolenschot enz.). Ik heb de houtskool versie voor op vakantie en daar doe ik alles mee wat ik ook op de kamado doe.
BlackLiningdinsdag 20 augustus 2024 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 15:21 schreef dimmak het volgende:

[..]
Dan zou ik voor gas gaan. Voor je balkon is een Weber Go Anywhere misschien wel leuk. Zijn ook allemaal mods mee te doen (spit, thermometers, rvs roosters, kolenschot enz.). Ik heb de houtskool versie voor op vakantie en daar doe ik alles mee wat ik ook op de kamado doe.
Alternatief voor een Weber Go Anywhere is een Skotti Grill. Beide gebruikt, laatste is veel meer solide en gaat makkelijker mee als je een keer ergens anders wilt bbq'en.
dimmakdinsdag 20 augustus 2024 @ 16:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 15:48 schreef BlackLining het volgende:

[..]
Alternatief voor een Weber Go Anywhere is een Skotti Grill. Beide gebruikt, laatste is veel meer solide en gaat makkelijker mee als je een keer ergens anders wilt bbq'en.
Voor hot & fast heb je zeker gelijk, low & slow zou ik een WGA prefereren.

Dus voor overall vind ik de WGA een betere optie.
IkEetSlakkenwoensdag 21 augustus 2024 @ 22:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2024 18:44 schreef Mubassie het volgende:
Gisteren is er weer een nieuwe video van Ralph de Kok online gekomen. Broodje flame grilled saté.

Aangezien ik fan ben van Ralph en gek ben op saté heb ik deze net ook gemaakt. Man man, goddelijk hoor ^O^

Kan het jullie aanraden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Doen wij ook altijd op de sizzle zone. Wil t binnenkort ook ff op de Feuerplatte maken _O_
Mubassiedonderdag 22 augustus 2024 @ 09:41
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2024 22:46 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Doen wij ook altijd op de sizzle zone. Wil t binnenkort ook ff op de Feuerplatte maken _O_
Heb je die? En hoe bevalt dat? Is dat echt anders dan een plancha?
IkEetSlakkendonderdag 22 augustus 2024 @ 20:13
quote:
1s.gif Op donderdag 22 augustus 2024 09:41 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Heb je die? En hoe bevalt dat? Is dat echt anders dan een plancha?
Ik heb m net binnen via Grillrost.com . Ga m binnenkort inbranden en dan testen. Ben ook erg benieuwd of t anders is dan de plancha die ik op de Napoleon heb. Ik heb een Napoleon Rogue, dus dat is wel een gas bbq. En twijfel nog voor een Masterbuilt auto Ignite.... Die is toch ook wel erg leuk...
Mubassievrijdag 23 augustus 2024 @ 16:24
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2024 20:13 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ik heb m net binnen via Grillrost.com . Ga m binnenkort inbranden en dan testen. Ben ook erg benieuwd of t anders is dan de plancha die ik op de Napoleon heb. Ik heb een Napoleon Rogue, dus dat is wel een gas bbq. En twijfel nog voor een Masterbuilt auto Ignite.... Die is toch ook wel erg leuk...
Gaaf ding wel die Feuerplatte, hoor graag je ervaring _O_

Die Masterbuilt maakt het allemaal wel heel makkelijk lijkt me
dimmakvrijdag 30 augustus 2024 @ 15:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2024 18:44 schreef Mubassie het volgende:
Gisteren is er weer een nieuwe video van Ralph de Kok online gekomen. Broodje flame grilled saté.

Aangezien ik fan ben van Ralph en gek ben op saté heb ik deze net ook gemaakt. Man man, goddelijk hoor ^O^

Kan het jullie aanraden.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ik heb die kip ook gemaakt, leek heel erg op de marinade die ik zelf normaal gebruik. Maar hij was inderdaad heel goed!

N4D5Sx2.jpeg
Mubassievrijdag 30 augustus 2024 @ 18:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2024 15:20 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik heb die kip ook gemaakt, leek heel erg op de marinade die ik zelf normaal gebruik. Maar hij was inderdaad heel goed!

[ afbeelding ]
Lekker man! Ik ga morgen weer zoiets maken denk ik :Y)
Watuntrikvrijdag 27 september 2024 @ 19:23
Is weer eens wat anders dan een Plofkip..

Le Coqeulet / Poussin oftewel Haantje / Piepkuiken van Franse bodem...

Poussin-e1684143319322.webp
:P

xbrMpeT.jpeg

+/- 450 gram en net genoeg voor één persoon om af te kluiven...

UILlEiC.jpeg

0ZUaPK8.jpeg

Lekker boven de kooltjes aan het spit gerookt met een stukje druivenrank...
Borstje op 70°C en Dijtje op 80°C.... Dat wordt smullen... :9

Poussin_bereid_L2.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Watuntrik op 27-09-2024 19:33:04 ]
Hounietmaandag 30 september 2024 @ 08:58
Ziet er goed uit hoor. Ik heb helaas te weinig gedaan de afgelopen maanden. Eerdaags maar weer oppakken.
Red_85donderdag 3 oktober 2024 @ 11:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2024 19:23 schreef Watuntrik het volgende:
Is weer eens wat anders dan een Plofkip..

Le Coqeulet / Poussin oftewel Haantje / Piepkuiken van Franse bodem...

[ afbeelding ]
:P

[ afbeelding ]

+/- 450 gram en net genoeg voor één persoon om af te kluiven...

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Lekker boven de kooltjes aan het spit gerookt met een stukje druivenrank...
Borstje op 70°C en Dijtje op 80°C.... Dat wordt smullen... :9

[ afbeelding ]
Doe ik ook regelmatig.
Die zijn zo goed. Heerlijk en perfect voor 1 persoon. Vriendin houd niet van kluiven dus die krijgt dan wat anders.

Gewoon in een eigen gemaakte kippenkruiden melange, nacht in de marinade van peterselie, knoflook en beetje paprikapoeder, mexicaanse dryrub, maakt geen moer uit. Neemt zo snel de typische bbq smaak op.

Nu al zin in de volgende keer. Ziet er gewoonweg top uit.
IkEetSlakkenzondag 13 oktober 2024 @ 19:48
Vandaag de Feuerplatte ingelijfd! Wat een fantastisch ding is dat. Dat wordt heerlijk bbq'en deze winter :Y)

Dit keer de sloppy Joe's van Ralph de Kok gemaakt.

PXL-20241013-151611900-MP.jpg

PXL-20241013-154813672-MP.jpg

PXL-20241013-162528185-MP.jpg

PXL-20241013-165259923-PORTRAIT-2.jpg
Lucky_Strikezondag 13 oktober 2024 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zondag 13 oktober 2024 19:48 schreef IkEetSlakken het volgende:
Vandaag de Feuerplatte ingelijfd! Wat een fantastisch ding is dat. Dat wordt heerlijk bbq'en deze winter :Y)

Dit keer de sloppy Joe's van Ralph de Kok gemaakt.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
_O_
Mubassiezaterdag 9 november 2024 @ 18:44
Vandaag de kamado als oven ingericht en een beenhammetje geprobeerd ^O^

Eerst gemarineerd in o.a. honing, mosterd, sojasaus, balsamicoazijn, thijm, rozemarijn en knoflook.

50 minuten indirect op 180 graden en klaar. Af en toe wat van de marinade toegevoegd met kwast.

IMG-20241109-183608.jpg

IMG-20241109-183637.jpg

Nu ben ik wel meer van het rund, maar deze in combinatie met de marinade en wat frietjes was echt dikke prima.


Verder ben ik in de prijzen gevallen met de giveaway van Ralph de Kok _O_
Dus binnenkort voor een meet&greet naar het barbecuepaleis in Cuijk om mijn prijs op te halen. Kan ik eindelijk eens rondneuzen in zijn winkel.
dimmakmaandag 11 november 2024 @ 09:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2024 18:44 schreef Mubassie het volgende:
Vandaag de kamado als oven ingericht en een beenhammetje geprobeerd ^O^

Eerst gemarineerd in o.a. honing, mosterd, sojasaus, balsamicoazijn, thijm, rozemarijn en knoflook.

50 minuten indirect op 180 graden en klaar. Af en toe wat van de marinade toegevoegd met kwast.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Nu ben ik wel meer van het rund, maar deze in combinatie met de marinade en wat frietjes was echt dikke prima.

Verder ben ik in de prijzen gevallen met de giveaway van Ralph de Kok _O_
Dus binnenkort voor een meet&greet naar het barbecuepaleis in Cuijk om mijn prijs op te halen. Kan ik eindelijk eens rondneuzen in zijn winkel.
Beenhammetje is altijd goed. _O_
IkEetSlakkenzondag 15 december 2024 @ 23:17
Laatst met Black Friday een Masterbuilt AutoIgnite gehaald. Vandaag in elkaar gezet en vanavond 2 beenhammetjes op gehad. Ideaal ding. Met de Masterbuilt app kan je precies aangeven wat voor soort vlees je er op hebt en zodra de probe de kerntemperatuur bereikt heeft krijg je bericht. Foto's volgen ^O^
IkEetSlakkenzaterdag 28 december 2024 @ 22:28
Vanavond met de familie verjaardag gevierd. Sloppy Joe's en smashburgers op de Feuer Platte en een beenhammetjes op de Masterbuilt. Volgende keer denk ik ook nog ff frietjes op de Napoleon _O_

Vuurschaal er lekker bij aan en de kids lekker marshmallows roosteren. Met oud en nieuw gaat de boel weer lekker aan ^O^

(en misschien morgen ook wel weer...)

PXL-20241228-194637903-MP.jpg[/url]
Troelzondag 29 december 2024 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2024 23:17 schreef IkEetSlakken het volgende:
Laatst met Black Friday een Masterbuilt AutoIgnite gehaald. Vandaag in elkaar gezet en vanavond 2 beenhammetjes op gehad. Ideaal ding. Met de Masterbuilt app kan je precies aangeven wat voor soort vlees je er op hebt en zodra de probe de kerntemperatuur bereikt heeft krijg je bericht. Foto's volgen ^O^
Zelfde idee als de meater denk ik?
Pinnenmutskezondag 29 december 2024 @ 14:19
Ik krijg honger 🤭
IkEetSlakkenzondag 29 december 2024 @ 22:01
quote:
2s.gif Op zondag 29 december 2024 12:32 schreef Troel het volgende:

[..]
Zelfde idee als de meater denk ik?
Ja inderdaad. Alleen plug je deze in in de bbq en zie je m dus in de app van de bbq. Je kunt 4 probes tegelijkertijd aansluiten op de bbq, dus je bent wat flexibeler. Probes kosten ook maar 10 euro.

Oudjaarsdag gaan er denk ik Moinkballs gemaakt worden ^O^

Nog anderen die lekker aan t grillen zijn dit seizoen ?
Lucky_Strikezondag 29 december 2024 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2024 22:01 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ja inderdaad. Alleen plug je deze in in de bbq en zie je m dus in de app van de bbq. Je kunt 4 probes tegelijkertijd aansluiten op de bbq, dus je bent wat flexibeler. Probes kosten ook maar 10 euro.

Oudjaarsdag gaan er denk ik Moinkballs gemaakt worden ^O^

Nog anderen die lekker aan t grillen zijn dit seizoen ?
Wij kunnen ook wel een betere thermometer gebruiken.

We hebben onze Bastard vorige maand vervangen door een BGE. De Bastard was alweer 13 jaar oud en was destijds al een B-keuze die nooit goed heeft gesloten. Hij heeft al die tijd onbedekt in de open lucht gestaan. De binnenschaal was gebroken, de platesetter ook. Low en slow was al maanden niet mogelijk. Een enorm gemis.

Maar nu dus de BGE met alles er op en er aan *O* We hebben nu 2 weken vrij waarin we 12 keer barbecueën. Een lunch van smashed avocadotoast of tomatengratin. Ontbijten met wentelteefjes. Panzanella met bavette. Natuurlijk ribben. Ook een keer Indiase spiezen met gehakt en groente. Morgen shortribs met knolselderij. Van de week nog porchetta, hamburgers en pulled pork. En met oudjaar nemen we moinkballs mee naar vrienden.
Troelzondag 29 december 2024 @ 22:29
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2024 22:01 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ja inderdaad. Alleen plug je deze in in de bbq en zie je m dus in de app van de bbq. Je kunt 4 probes tegelijkertijd aansluiten op de bbq, dus je bent wat flexibeler. Probes kosten ook maar 10 euro.

Oudjaarsdag gaan er denk ik Moinkballs gemaakt worden ^O^

Nog anderen die lekker aan t grillen zijn dit seizoen ?
Wij hebben ook 4 probes bij de meater. Niet aangesloten op de bbq maar vewoon via wifi op je telefoon of computer te zien. En gewicht en vlees en dergelijke aangeven geeft ook schatting enzo.
IkEetSlakkenmaandag 30 december 2024 @ 00:22
quote:
1s.gif Op zondag 29 december 2024 22:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Wij kunnen ook wel een betere thermometer gebruiken.

We hebben onze Bastard vorige maand vervangen door een BGE. De Bastard was alweer 13 jaar oud en was destijds al een B-keuze die nooit goed heeft gesloten. Hij heeft al die tijd onbedekt in de open lucht gestaan. De binnenschaal was gebroken, de platesetter ook. Low en slow was al maanden niet mogelijk. Een enorm gemis.

Maar nu dus de BGE met alles er op en er aan *O* We hebben nu 2 weken vrij waarin we 12 keer barbecueën. Een lunch van smashed avocadotoast of tomatengratin. Ontbijten met wentelteefjes. Panzanella met bavette. Natuurlijk ribben. Ook een keer Indiase spiezen met gehakt en groente. Morgen shortribs met knolselderij. Van de week nog porchetta, hamburgers en pulled pork. En met oudjaar nemen we moinkballs mee naar vrienden.
Lekker man! Hier is ie los van de familie bbq vorige week ook 3 dagen aan geweest _O_ Vuurschaal aan en je zit ook nog eens behaaglijk bij de picknickbank.
IkEetSlakkenmaandag 30 december 2024 @ 00:25
quote:
2s.gif Op zondag 29 december 2024 22:29 schreef Troel het volgende:

[..]
Wij hebben ook 4 probes bij de meater. Niet aangesloten op de bbq maar vewoon via wifi op je telefoon of computer te zien. En gewicht en vlees en dergelijke aangeven geeft ook schatting enzo.
Ik vind t echt top. Had zelf ook al eens naar meater gekeken idd. Bij de Masterbuilt geef je aan wat voor vlees t is en je ziet gelijk wat de kerntemperatuur moet zijn. Ideaal.
dimmakmaandag 30 december 2024 @ 07:30
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2024 00:25 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ik vind t echt top. Had zelf ook al eens naar meater gekeken idd. Bij de Masterbuilt geef je aan wat voor vlees t is en je ziet gelijk wat de kerntemperatuur moet zijn. Ideaal.
De masterbuilt regelt ook je temperatuur toch meteen? Of heb jij die functie er niet op zitten?

Hier voor oud en nieuw een mooi stuk jodenhaas voor het gezelschap, lekker simpel. Maar wel heel lekker.

Komende maand ergens wil ik de tijd uittrekken voor taco Al Pastor. Heb al een mooi stuk procureur in de DV liggen, nu nog even een geschikt moment vinden. :)
Hounietmaandag 30 december 2024 @ 10:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 december 2024 22:28 schreef IkEetSlakken het volgende:
Vanavond met de familie verjaardag gevierd. Sloppy Joe's en smashburgers op de Feuer Platte en een beenhammetjes op de Masterbuilt. Volgende keer denk ik ook nog ff frietjes op de Napoleon _O_

Vuurschaal er lekker bij aan en de kids lekker marshmallows roosteren. Met oud en nieuw gaat de boel weer lekker aan ^O^

(en misschien morgen ook wel weer...)

[ afbeelding ][/url]
Stuur je de volgende keer even een bericht hier ;).
borrepusmaandag 30 december 2024 @ 11:14
Hier vandaag ook de bbq aan voor pulled pork, gaat morgen mee naar vrienden voor flammkuchen.

Gisteren is de bbq ook aangeweest voor Octopus :Y) en eerder deze vakantie nog kipfilet en rundermuis gerookt
IkEetSlakkendinsdag 31 december 2024 @ 11:58
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2024 07:30 schreef dimmak het volgende:

[..]
De masterbuilt regelt ook je temperatuur toch meteen? Of heb jij die functie er niet op zitten?

Hier voor oud en nieuw een mooi stuk jodenhaas voor het gezelschap, lekker simpel. Maar wel heel lekker.

Komende maand ergens wil ik de tijd uittrekken voor taco Al Pastor. Heb al een mooi stuk procureur in de DV liggen, nu nog even een geschikt moment vinden. :)
Klopt. Je doet je kolen er in, stelt de temperatuur in die je wilt hebben en druk op de Ignite knop zodat ie zichzelf aan steekt. T klinkt lui maar ik vind t fantastisch. Maar goed, de Feuer Platte is ook fantastisch ^O^
IkEetSlakkendinsdag 31 december 2024 @ 17:59
Moink balls op de Masterbuilt :Y)

PXL-20241231-165556822-MP.jpg

PXL-20241231-165143033.jpg

PXL-20241231-165134065.jpg
Lucky_Strikedinsdag 31 december 2024 @ 18:43
Gisteren maakten we shortribs. Nooit eerder zijn ze zo goed gelukt. De bark was prachtig en het inpakken heeft de malsheid veel goeds gedaan. Het feit dat we een heel goede slager hebben helpt natuurlijk ook.

UlZwqFUl.jpeg

2mVp7lLl.jpeg

XmLhsHpl.jpeg

U1bJjN0l.jpeg

Dit zijn de moinkballs van vandaag. En ook nog maar wat kipkluifjes want er js vast te weinig eten vanavond.
gEnW9Uol.jpeg
IkEetSlakkenzondag 19 januari 2025 @ 16:51
Eerst een mooi brood gebakken

PXL-20250119-150409367.jpg

PXL-20250119-150418498.jpg


PXL-20250119-153108556-3.jpg

En nu de spareribs er op. Lekker
makkelijk op de Masterbuilt :Y)

PXL-20250119-154338736-MP.jpg
Mubassiezondag 19 januari 2025 @ 18:12
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 16:51 schreef IkEetSlakken het volgende:
Eerst een mooi brood gebakken

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]


[ link | afbeelding ]

En nu de spareribs er op. Lekker
makkelijk op de Masterbuilt :Y)

[ link | afbeelding ]
Lekker man!

Ralph de Kok gekeken toevallig? :P
IkEetSlakkenzondag 19 januari 2025 @ 18:16
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:12 schreef Mubassie het volgende:

[..]
Lekker man!

Ralph de Kok gekeken toevallig? :P
Toevallig wel, vandaar het brood. Spareribs lagen al klaar om er die weekend op te gaan en toen zagen we dit brood weer voorbij komen. Hebben die in het verleden wel vaker gemaakt. Altijd super lekker!
Mubassiezondag 19 januari 2025 @ 18:23
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:16 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Toevallig wel, vandaar het brood. Spareribs lagen al klaar om er die weekend op te gaan en toen zagen we dit brood weer voorbij komen. Hebben die in het verleden wel vaker gemaakt. Altijd super lekker!
En echt zo makkelijk als op het filmpje?
IkEetSlakkenzondag 19 januari 2025 @ 18:30
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:23 schreef Mubassie het volgende:

[..]
En echt zo makkelijk als op het filmpje?
Ehm ja serieus er is niets bij. Eigenlijk alleen maar roeren, laten rijzen, vouwen, laten rijzen en in je vorm laten vallen. Meer is t niet.
Mubassiezondag 19 januari 2025 @ 18:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:30 schreef IkEetSlakken het volgende:

[..]
Ehm ja serieus er is niets bij. Eigenlijk alleen maar roeren, laten rijzen, vouwen, laten rijzen en in je vorm laten vallen. Meer is t niet.
^O^ dan ga ik dat snel ook eens proberen
IkEetSlakkenzondag 19 januari 2025 @ 18:54
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2025 18:47 schreef Mubassie het volgende:

[..]
^O^ dan ga ik dat snel ook eens proberen
Ga je geen spijt van krijgen ^O^
IkEetSlakkenzondag 19 januari 2025 @ 19:28
Het eindresultaat, afgelakt met een perzik bbq saus
PXL-20250119-180603128.jpg
SV-tjezondag 30 maart 2025 @ 20:02
Gisteren waren we bij de Weber shop in Amersfoort, waar we de Weber Searwood pelletgrill zagen staan. We hebben nu een weber master touch en een goedkope gasgrill om te kijken of we dat wat vonden. Op het verlanglijstje stonden een nieuwe gasgrill voor het gemakt om snel iets klaar te maken in de zomer en iets om te roken/low en slow te gebruiken. Zover als we nu kunnen inschatten kan de searwood beide gecombineerd. Iemand hier deze al in gebruik (gehad)?
dimmakwoensdag 11 juni 2025 @ 10:03
De fabrikant heeft mijn GrillEye Max gebrickt. Maar gelukkig zijn er een paar Nederlanders die alternatieve firmware hebben geschreven. *O* Dus heeft iemand nu ook zo'n baksteen in de kast liggen, gooi hem niet weg!

https://github.com/epiecs/free-grilly
Bzzzztwoensdag 11 juni 2025 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2025 20:02 schreef SV-tje het volgende:
Gisteren waren we bij de Weber shop in Amersfoort, waar we de Weber Searwood pelletgrill zagen staan. We hebben nu een weber master touch en een goedkope gasgrill om te kijken of we dat wat vonden. Op het verlanglijstje stonden een nieuwe gasgrill voor het gemakt om snel iets klaar te maken in de zomer en iets om te roken/low en slow te gebruiken. Zover als we nu kunnen inschatten kan de searwood beide gecombineerd. Iemand hier deze al in gebruik (gehad)?
ik heb 3 weber smokefires gehad. 2x de ex4 en 1x de 6.

Searwood lijkt een verbetering te zijn van bovengenoemd model.

Mijn ervaring was dat ik redelijk vaak ongecontroleerde verbranding had door vet verbranding ondanks heel goed schoonmaken elke keer.

Ben uiteindelijk overgestapt op green mountain grills. En dat bevalt mij een stuk beter.
golferzondag 22 juni 2025 @ 18:43
Kamado dit keer met houtskool gestookt. Was inderdaad beter regelbaar.
Langzaam gegaard buikspek met krokant zwoerd, saté van kippendijfilet, een lamskotelet, saucijzen en een halve kreeft erop. Met een salade erbij.
20250622-164654.jpg
20250622-171821.jpg
20250622-172106.jpg
20250622-174750.jpg
20250622-175234.jpg
Lucky_Strikezondag 22 juni 2025 @ 19:43
quote:
14s.gif Op zondag 22 juni 2025 18:43 schreef golfer het volgende:
Kamado dit keer met houtskool gestookt. Was inderdaad beter regelbaar.
Langzaam gegaard buikspek met krokant zwoerd, saté van kippendijfilet, een lamskotelet, saucijzen en een halve kreeft erop. Met een salade erbij.
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Lekker!

Waarmee had je de kamado eerst gestookt dan? Toch niet met briketten? Dat is niet goed voor je barbecue ;)
Blueszondag 22 juni 2025 @ 20:22
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2025 19:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

Lekker!

Waarmee had je de kamado eerst gestookt dan? Toch niet met briketten? Dat is niet goed voor je barbecue ;)
Yups. Wisten we niet :+
Lucky_Strikezondag 22 juni 2025 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2025 20:22 schreef Blues het volgende:

[..]
Yups. Wisten we niet :+
Oeps :+
dimmakmaandag 23 juni 2025 @ 09:09
Hier dit weekend huisgemaakte kipspiezen, oosters gemarineerde bief en wat kipworstjes voor het jongere grut. Het was een mooie dag. :D

Had laatst een paar RVS spiezen gekocht, wel fijn ipv die houten kregen.

Geen foto's, want we waren hongerig na een dagje zon.