#ANONIEM | donderdag 26 oktober 2023 @ 16:58 |
Hier gooien we alles op de grill, smoker of barbecue. Joene serveerde Shortribs: ![]() Sarabi serveerde biertjes met buikspek: ![]() En Sarabi serveerde biertjes met Cuban Sandwich Smokey Style, met procureur: ![]() En Sarabi serveerde ook biertjes met pulled pork: ![]() Investeerdertje investeerde in een hele reeks foto's en beschrijvingen in een enorme burger: ![]() En even daarvoor serveerde Sarabi .... biertjes met NY Buffalo Chicken Dip ![]() Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje: ![]() Smoke on! | |
VaderVanJezus | donderdag 26 oktober 2023 @ 17:00 |
Moet toch wel lukken binnen 30 uur? | |
Watuntrik | vrijdag 27 oktober 2023 @ 16:28 |
Gisteren dit Varkensschoudertje gehad, gerookt op appelhout 110°C tot 50°kern dan nog even grillen boven de kolen. ![]() ![]() Onwijs mals en smaakvol stukje varkensvlees, het spat uit elkaar in je mond... Nooit eerder zoiets gehad, helaas niet altijd en overal verkrijgbaar. Deze was van de Sligro waar ik het nog niet eerder had zien liggen. Hopelijk blijft hat daar een blijver, volgende keer ga ik er zeker naar vragen wanneer het er niet meer ligt. Helaas geen foto van na de bereiding, zag er zo goed uit dat ik alles vergat en alleen nog maar wou eten. ![]() ![]() | |
VaderVanJezus | zaterdag 28 oktober 2023 @ 19:02 |
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.![]() ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 28 oktober 2023 @ 19:13 |
Ik ben onderweg!! | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 oktober 2023 @ 20:23 |
Ziet er prachtig uit, mooie bark. | |
dimmak | maandag 30 oktober 2023 @ 08:44 |
Volgende keer maar weer inpakken? ![]() | |
Red_85 | woensdag 1 november 2023 @ 13:57 |
Dit is zo'n godvergeten fucking lekker stuk vlees met een bak vol smaak. Ligt regelmatig bij Sligro kan ik je vertellen. Heb het eerder gemaakt op de grillpan met citroen/knoflook/oregano marinade, later dit jaar souflaki van gemaakt op de BBQ. Die van jou is ook een goede zeg... Hoe lang duurde het roken? | |
Watuntrik | woensdag 1 november 2023 @ 15:35 |
Was inderdaad uit de kunst, als het me blind was voorgeschoteld had ik nooit durven zeggen dit is varken... Nog nooit zo'n lekker vet doorregen stuk varken gehad een geheel andere structuur dan het varken wat we hier doorgaans kennen. Hoe lang het roken heeft geduurd heb ik helaas niet bijgehouden, slechts gelet op de kern temperatuur. Wanneer ik het grof zou moeten inschatten zal rond de 20 minuten geweest zijn. Geadviseerd werd indirect op 130°C garen, ik zat er 20°C onder. En daar was niets verkeerd aan, ging perfect maar zal iets langer duren dan. | |
Red_85 | woensdag 1 november 2023 @ 15:43 |
Topper. Staat op mijn bbq bucket lijst nu ![]() Qua doorregenheid en structuur, NLse Duroc zijn er wel mee vergelijkbaar. Sommige slagers hebben het. Bij mij in de buurt heeft er 1 Duroc Ribeye, ook bijna zo mals en doorregen als bovenstaand. 2 bonustips: Als je in de buurt bent van DE, ga dan overigens ook daar naar de supermarkt en zoek naar Schweinenackenfleish. Duimdikke plakken van de procureur, niet van die laffe dunne lapjes hier. Voor een habbekratsch. bij Sligro heb je ook af en toe van datzelfde merk varken de Secreto. Als je iets doorregens wil hebben... | |
Watuntrik | woensdag 1 november 2023 @ 16:13 |
Dankjewel, zal eens opletten... Ben 2de generatie import mof en kwart Belg en woon in Zuid Oostelijk Limburg, 20km van Aken en 3 km van de grens. Deutschland ist für mich die zweite heimat! | |
Red_85 | woensdag 1 november 2023 @ 16:22 |
Lucky you ![]() Culy hotspot. | |
Watuntrik | woensdag 1 november 2023 @ 16:46 |
Idd goed eten daar kwam er vroeger wel veel... Laatste tijd minder, geen zin meer in auto rijden doe nu alles op de fiets. Al lang niet meer geweest...Op de fiets is het daar voor Nederlandse begrippen bijna zelfmoord, die gekken moffen rijden je zo plat met hun assertief rijgedrag in hun gouden koe. ![]() En beetje verwend met de Sligro naast de deur, 2 minuten ben ik daar... ![]() | |
VaderVanJezus | woensdag 10 januari 2024 @ 12:41 |
Weet niet, vind zo'n goede korst wel echt wat toevoegen. | |
VaderVanJezus | woensdag 10 januari 2024 @ 12:46 |
Morgen voor het eerst shortribs. Ik lees dat het resultaat vaak wat tegenvalt, dus begin met een bescheiden stuk van 1,4kg. Alleen peper, zout en hickory hout en inpakken wanneer nodig. | |
Xlarge | donderdag 11 januari 2024 @ 11:15 |
Ik heb maar 1 keer short ribs gemaakt, en ik vond de smaak wat flauwig, alsof het vlees te dik was voor de rub. Zelf dacht ik aan een beetje injecteren de volgende keer. Succes jij, ik ben benieuwd hoe het gaat . ![]() | |
VaderVanJezus | donderdag 11 januari 2024 @ 15:19 |
![]() ![]() Nu inpakken en wachten. Heb het overtollige afgesneden vet uitgebakken, weet nog niet wat er mee te doen. Misschien aardappels in bakken? | |
VaderVanJezus | donderdag 11 januari 2024 @ 18:37 |
![]() ![]() | |
Xlarge | vrijdag 12 januari 2024 @ 06:05 |
Ziet er goed uit, lekkere rook rand ook ![]() Was het lekker ? | |
VaderVanJezus | vrijdag 12 januari 2024 @ 09:53 |
Ja, ben erg tevreden voor de eerste keer. Volgende wel een rub en wat minder vet weg snijden, ik vond juist de stukjes waar een laagje vet op zat erg lekker. Bij een kerntemperatuur van 95 graden voelde die nog wat stug aan, dus nog een uurtje terug gelegd. | |
Houniet | woensdag 13 maart 2024 @ 09:18 |
Zag er goed uit. Die van mij gaat vd week weer aan ![]() | |
Dauthi | woensdag 13 maart 2024 @ 13:15 |
Voor komend seizoen een Weber Smokey Mountain op de kop getikt op marktplaats. Te gebruiken als smoker, grill en direct heat pit zoals Chuds BBQ doet met zijn Chud box op youtube, en Snow's BBQ. Heb er zin in ![]() | |
VaderVanJezus | woensdag 13 maart 2024 @ 16:44 |
Ben ook erg tevreden met de WSM. Super makkelijk in gebruik voor low and slow. | |
Dauthi | woensdag 13 maart 2024 @ 17:24 |
Weber is over het algemeen makkelijk in gebruik. Je moet het alleen leren. Na een normale weber en een cheapass offset van de gamma, weer wat nieuws om te leren. Het is wel jammer dat de ondiepe waterschaal niet meer wordt verkocht (versie 1.0 van wsm model), dan zou er meer ruimte zijn om hout te verbanden. | |
Dauthi | donderdag 14 maart 2024 @ 18:09 |
Lekker weer, dus meteen maar een kip op de WSM. Een kleine chimney vol is genoeg om hem strak op 150 graden te krijgen. Blokje rookhout er bij en gaan ![]() | |
Mubassie | zaterdag 6 april 2024 @ 11:39 |
Zo, de eerste mooie dag is aangebroken. Barbecue een opknap- en schoonmaakbeurt gegeven vanmorgen. We kunnen er weer tegen dit jaar ![]() Ik was benieuwd of er hier mensen zijn met een buitenkeuken. Zo ja, foto's bitte. Ben me aan het oriënteren. | |
Houniet | zaterdag 6 april 2024 @ 12:03 |
Ik heb een overkapping, dus niet echt een keuken. | |
Mubassie | zaterdag 6 april 2024 @ 12:23 |
Ja ik ook, en dan een verrijdbare Napoleon bbq. Maar een houten buitenkeuken met geïntegreerde bbq vind ik echt zo gaaf he. Ik krijg woensdag mijn gasgestookte pizza oven binnen. Ben benieuwd ![]() | |
Dauthi | zaterdag 6 april 2024 @ 17:18 |
Stukje Buikspek op de Weber laten roken de hele middag. Nom! | |
capricia | zaterdag 6 april 2024 @ 17:58 |
Heerlijk dat het BBQ seizoen weer begonnen is. ![]() Ik maak voor de kids Frikandel burnt ends. Receptje van BBQ-nl uitproberen. Op de pizzasteen maak ik een pinsa. Verders nog wat Aziatische biefstuk spiesjes. Wat tomaatjes en courgette grillen. Eet smakelijk en veel plezier voor iedereen die vandaag bezig gaat buiten. ![]() | |
capricia | zondag 7 april 2024 @ 00:39 |
Vraagje: Ik ga komende week naar Italië. Waar ik heen ga hebben ze in de tuin een piastra. Dat is gewoon een plaat. Van Cast iron, stone or steel. Boven een houtvuur. Iemand ervaring daarmee? Wat doe je daar op? Hoe bbq je daarmee (ik denk niet)? Ik denk dat het neer komt op een steengrill buiten? | |
Mubassie | zondag 7 april 2024 @ 01:05 |
Lijkt me het principe van een plancha? Google daar maar eens op. Kun je erg veel mee ![]() | |
dimmak | maandag 8 april 2024 @ 09:57 |
Ik ben dit jaar nog niet verder gekomen dan wat kippenvleugels en hamburger. Ik ben sinds vorige week wel eigenaar van een rotisserie, dus binnenkort ga ik aan de slag met taco's al pastor. ![]() | |
Mubassie | maandag 8 april 2024 @ 12:04 |
Ik ga volgende week aan mijn buitenkeuken beginnen ![]() Materialen zijn besteld. Foto's komen tzt | |
Mubassie | woensdag 24 april 2024 @ 19:41 |
Begin is gemaakt, de zijkanten en voorkant moet ik nog afwerken met hout. Betonblokken nog een laag verf geven. En er is nog een wokpit onderweg. Simpel en goedkoop doch doeltreffend. ![]() ![]() | |
VaderVanJezus | woensdag 24 april 2024 @ 20:30 |
![]() Runderwang | |
IkEetSlakken | zondag 28 april 2024 @ 14:53 |
Gisteren een Napoleon Rogue 425 RSIB gehaald, met rotisserie en er een gratis inzet voor houtskool bij bedongen. Vandaag in elkaar gevloekt en straks denk ik even een kippetje op de rotisserie gooien ![]() | |
Mubassie | zondag 28 april 2024 @ 14:58 |
Krijg je geen spijt van ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 28 april 2024 @ 15:01 |
Hoop ik idd.... Lang getwijfeld tussen iets van een big Green Egg of kamado Joe of een Napoleon. Denk dat we hier uiteindelijk meer aan hebben omdat t erg veelzijdig is. | |
Troel | donderdag 2 mei 2024 @ 12:35 |
Wat is dat linker ding? Ik maakte pas de fout door te denken dat kamado het merk is in plaats van een soort. Als ik het goed heb begrepen komt er een bastard hier. | |
dimmak | maandag 13 mei 2024 @ 11:12 |
Eerst getest met een hele kip. Maar dat was wel geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar. Helaas geen pics, want ik was te hongerig. | |
dimmak | dinsdag 14 mei 2024 @ 16:14 |
Wel filmpje. ![]()
| |
#ANONIEM | dinsdag 14 mei 2024 @ 16:48 |
Dat ziet er heerlijk uit! | |
borrepus | dinsdag 14 mei 2024 @ 20:12 |
Kan de deksel goed dicht met deze rotisserie? | |
IkEetSlakken | dinsdag 14 mei 2024 @ 20:14 |
Nice! Kipje op de rotisserie is altijd lekker. Heb hier ook een rotisserie op de Napoleon. | |
dimmak | dinsdag 14 mei 2024 @ 21:21 |
Zeker, ik heb er glasvezel vilt opgedaan. Daar zit wat rek in dus dat sluit goed af. | |
Troel | donderdag 16 mei 2024 @ 12:19 |
Gisteren kregen we bericht van een vriend dat bij de intratuin 20% korting was op bastards. Dus we hebben hem nu wat eerder dan gepland ![]() ![]() | |
Houniet | donderdag 16 mei 2024 @ 12:55 |
Het werkt beter als ie staat he. | |
Troel | donderdag 16 mei 2024 @ 13:10 |
Dat zeker ![]() ![]() | |
Mubassie | zondag 19 mei 2024 @ 16:09 |
Eerste keer short ribs van de kamado vanavond laat.![]() Nog 6 uurtjes te gaan ongeveer ![]() | |
Mubassie | zondag 19 mei 2024 @ 20:23 |
Eerder klaar als verwacht, was ook niet zo'n heul groot stuk. Gisteren het vlies verwijderd en in de rub gezet. Vanmiddag de kamado opgestart met marabu houtskool en hickory snippers. Het is me voor het eerst gelukt om een constante temperatuur te behouden van 110 graden (5 uur lang). Ik denk dat het mede komt door de kwalitatief goede houtskool, die overigens zéér zuinig is in verbranding. Kamado heeft 5 uurtjes staan roken en er is nauwelijks houtskool verdwenen. Bij 65 graden kern heb ik de shortrib ingepakt in alufolie en teruggelegd. Bij 95 graden kern eraf gehaald en nog 15 minuten laten rusten. Resultaat: Zo ging ie er op. ![]() En zo kwam ie er uit. ![]() ![]() Blij dat het gelukt is. Smaak was prima maar niet voor herhaling vatbaar. Geef mij maar een sparerib ![]() | |
dimmak | dinsdag 21 mei 2024 @ 09:30 |
![]() Zondag een steak van ribeye. Heerlijk stukje vlees. En gister nog een kleine kipdij rollade aan het spit voor op een broodje. Helaas was die rollade veel te zout (gekocht bij een slager). | |
Red_85 | donderdag 23 mei 2024 @ 12:52 |
Serieus, ziet er goed uit. Dat constant houden van temperatuur is leren leren en nog eens leren. Heb nu ook een nieuwe grotere bbq naast mijn kleine 47cm Weber. Op die kleine heb ik jaarlijks meerdere rooksessies gedaan en ken ik. Daar ben ik los op en kon hem 10-12 uur makkelijk op 110-120 houden. Shortribs die er af kwamen waren een complete goddelijkheid, zonder inpakken. Nu met die grotere is het weer leren en kom er toch weer achter dat die 57cm versie weer een beetje anders werkt. En je brandstof is daarbij ook een belangrijke factor inderdaad. | |
VaderVanJezus | zaterdag 27 juli 2024 @ 21:02 |
![]() Zojuist deze livar procureur erop gelegd. | |
Bzzzzt | zondag 28 juli 2024 @ 00:22 |
Wel met een rub hoop ik? | |
VaderVanJezus | zondag 28 juli 2024 @ 09:54 |
Uiteraard | |
Vjenne12345 | zondag 28 juli 2024 @ 11:54 |
Gisteren een Boretti Carbone gekocht in een goede aanbieding. Vrijdag even proberen! | |
BlackLining | vrijdag 2 augustus 2024 @ 09:48 |
Barbequen is voor mij toch echt voor op een camping of voor ergens in de natuur. Scheelt ook dat ik alleen een dakterras heb omgeven door Tokkie buren, maar toch. Ik zit liever ergens aan het water te grillen. Vorige week daartoe een Skotti grill aangeschaft: ![]() Wat een briljant ding! Zijn allemaal RVS platen die je in elkaar schuift. Grill plaat is 3mm dik 304 RVS, dus wordt echt goed heet. Kolen of gas kan allebei, de hele meuk kan in een tas van nog geen A3 formaat en gaat thuis gewoon in de vaatwasser. Modulair ook, dus een hoop accessoires te krijgen. Zo staan een steen, kap en een bakje voor rookmot nog op het verlanglijstje. Heb hem nou al een aantal keer meegenomen naar een meertje hier in de buurt, en je kunt er prima met twee, drie personen van eten. Het geheel van grill, gas en voedsel past prima in een flinke rugzak. Blij mee ![]() | |
Kimiko | maandag 5 augustus 2024 @ 21:21 |
Trotse bezitter van een Bastard Large. Vorige week spareribs gemaakt 3-2-1 methode en meteen goed gelukt ![]() Ontdek nu net pas dit topic. Volgende keer zal ik foto's maken | |
Thaddeus | maandag 5 augustus 2024 @ 23:30 |
Ah mooi ja! Veel grill plezier gewenst en ik wacht de foto’s met smart af | |
Mubassie | zaterdag 10 augustus 2024 @ 19:40 |
Vandaag een inside skirt steak op de Napoleon klaargemaakt. Naturel met alleen wat peper en zout. Op gas wel, omdat dit stuk zo snel klaar is dat ik geen zin heb om daarvoor de kamado aan te steken. Daarbij een zelfgemaakte chimichurri. Was top, deze is wel voor herhaling vatbaar. Ook makkelijk om voor grote gezelschappen te bereiden. ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 11 augustus 2024 @ 00:16 |
Hier vandaag op de Napoleon patat gemaakt in het spit mandje. Zelf frieten gesneden, gekookt en vervolgens op de bbq. Zelf gemaakte mayonaise er bij en verder groentes en tomaat geroosterd voor een guacamole voor op een broodje met een kip worstje. Simpel, doch erg geslaagd. | |
Mubassie | zaterdag 17 augustus 2024 @ 18:44 |
Gisteren is er weer een nieuwe video van Ralph de Kok online gekomen. Broodje flame grilled saté. Aangezien ik fan ben van Ralph en gek ben op saté heb ik deze net ook gemaakt. Man man, goddelijk hoor ![]() Kan het jullie aanraden. ![]() ![]() | |
dimmak | maandag 19 augustus 2024 @ 09:45 |
Nice, kan ik eindelijk mijn nieuwe spiezen een proberen. Geen foto's, maar ik heb gister 2st kipfilet platgeslagen, met een rubje ingesmeerd en even hot and fast op de BBQ gemikt. Daarna op een ciabatta met wat kaas, tomaat, sla en een sausje gemaakt van mayonaise, chili crisp, mosterd. | |
Mubassie | maandag 19 augustus 2024 @ 16:05 |
Zo eenvoudig, maar super lekker ![]() | |
junkiesietze | dinsdag 20 augustus 2024 @ 14:27 |
Wat is beter, gas of elektrisch bbqen? Ik mag geen open vuur op mijn balkon | |
#ANONIEM | dinsdag 20 augustus 2024 @ 14:33 |
Gas is de minst slechte van de 2. | |
Mubassie | dinsdag 20 augustus 2024 @ 14:37 |
Op gas lijkt me ook open vuur? | |
junkiesietze | dinsdag 20 augustus 2024 @ 14:48 |
Heb je gelijk in, maar gas word gedoogd | |
dimmak | dinsdag 20 augustus 2024 @ 15:21 |
Dan zou ik voor gas gaan. Voor je balkon is een Weber Go Anywhere misschien wel leuk. Zijn ook allemaal mods mee te doen (spit, thermometers, rvs roosters, kolenschot enz.). Ik heb de houtskool versie voor op vakantie en daar doe ik alles mee wat ik ook op de kamado doe. | |
BlackLining | dinsdag 20 augustus 2024 @ 15:48 |
Alternatief voor een Weber Go Anywhere is een Skotti Grill. Beide gebruikt, laatste is veel meer solide en gaat makkelijker mee als je een keer ergens anders wilt bbq'en. | |
dimmak | dinsdag 20 augustus 2024 @ 16:19 |
Voor hot & fast heb je zeker gelijk, low & slow zou ik een WGA prefereren. Dus voor overall vind ik de WGA een betere optie. | |
IkEetSlakken | woensdag 21 augustus 2024 @ 22:46 |
Doen wij ook altijd op de sizzle zone. Wil t binnenkort ook ff op de Feuerplatte maken ![]() | |
Mubassie | donderdag 22 augustus 2024 @ 09:41 |
Heb je die? En hoe bevalt dat? Is dat echt anders dan een plancha? | |
IkEetSlakken | donderdag 22 augustus 2024 @ 20:13 |
Ik heb m net binnen via Grillrost.com . Ga m binnenkort inbranden en dan testen. Ben ook erg benieuwd of t anders is dan de plancha die ik op de Napoleon heb. Ik heb een Napoleon Rogue, dus dat is wel een gas bbq. En twijfel nog voor een Masterbuilt auto Ignite.... Die is toch ook wel erg leuk... | |
Mubassie | vrijdag 23 augustus 2024 @ 16:24 |
Gaaf ding wel die Feuerplatte, hoor graag je ervaring ![]() Die Masterbuilt maakt het allemaal wel heel makkelijk lijkt me | |
dimmak | vrijdag 30 augustus 2024 @ 15:20 |
Ik heb die kip ook gemaakt, leek heel erg op de marinade die ik zelf normaal gebruik. Maar hij was inderdaad heel goed! ![]() | |
Mubassie | vrijdag 30 augustus 2024 @ 18:19 |
Lekker man! Ik ga morgen weer zoiets maken denk ik ![]() | |
Watuntrik | vrijdag 27 september 2024 @ 19:23 |
Is weer eens wat anders dan een Plofkip.. Le Coqeulet / Poussin oftewel Haantje / Piepkuiken van Franse bodem... ![]() ![]() ![]() +/- 450 gram en net genoeg voor één persoon om af te kluiven... ![]() ![]() Lekker boven de kooltjes aan het spit gerookt met een stukje druivenrank... Borstje op 70°C en Dijtje op 80°C.... Dat wordt smullen... ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door Watuntrik op 27-09-2024 19:33:04 ] | |
Houniet | maandag 30 september 2024 @ 08:58 |
Ziet er goed uit hoor. Ik heb helaas te weinig gedaan de afgelopen maanden. Eerdaags maar weer oppakken. | |
Red_85 | donderdag 3 oktober 2024 @ 11:45 |
Doe ik ook regelmatig. Die zijn zo goed. Heerlijk en perfect voor 1 persoon. Vriendin houd niet van kluiven dus die krijgt dan wat anders. Gewoon in een eigen gemaakte kippenkruiden melange, nacht in de marinade van peterselie, knoflook en beetje paprikapoeder, mexicaanse dryrub, maakt geen moer uit. Neemt zo snel de typische bbq smaak op. Nu al zin in de volgende keer. Ziet er gewoonweg top uit. | |
IkEetSlakken | zondag 13 oktober 2024 @ 19:48 |
Vandaag de Feuerplatte ingelijfd! Wat een fantastisch ding is dat. Dat wordt heerlijk bbq'en deze winter ![]() Dit keer de sloppy Joe's van Ralph de Kok gemaakt. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 13 oktober 2024 @ 20:52 |
![]() | |
Mubassie | zaterdag 9 november 2024 @ 18:44 |
Vandaag de kamado als oven ingericht en een beenhammetje geprobeerd ![]() Eerst gemarineerd in o.a. honing, mosterd, sojasaus, balsamicoazijn, thijm, rozemarijn en knoflook. 50 minuten indirect op 180 graden en klaar. Af en toe wat van de marinade toegevoegd met kwast. ![]() ![]() Nu ben ik wel meer van het rund, maar deze in combinatie met de marinade en wat frietjes was echt dikke prima. Verder ben ik in de prijzen gevallen met de giveaway van Ralph de Kok ![]() Dus binnenkort voor een meet&greet naar het barbecuepaleis in Cuijk om mijn prijs op te halen. Kan ik eindelijk eens rondneuzen in zijn winkel. | |
dimmak | maandag 11 november 2024 @ 09:18 |
Beenhammetje is altijd goed. ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 15 december 2024 @ 23:17 |
Laatst met Black Friday een Masterbuilt AutoIgnite gehaald. Vandaag in elkaar gezet en vanavond 2 beenhammetjes op gehad. Ideaal ding. Met de Masterbuilt app kan je precies aangeven wat voor soort vlees je er op hebt en zodra de probe de kerntemperatuur bereikt heeft krijg je bericht. Foto's volgen ![]() | |
IkEetSlakken | zaterdag 28 december 2024 @ 22:28 |
Vanavond met de familie verjaardag gevierd. Sloppy Joe's en smashburgers op de Feuer Platte en een beenhammetjes op de Masterbuilt. Volgende keer denk ik ook nog ff frietjes op de Napoleon ![]() Vuurschaal er lekker bij aan en de kids lekker marshmallows roosteren. Met oud en nieuw gaat de boel weer lekker aan ![]() (en misschien morgen ook wel weer...) ![]() | |
Troel | zondag 29 december 2024 @ 12:32 |
Zelfde idee als de meater denk ik? | |
Pinnenmutske | zondag 29 december 2024 @ 14:19 |
Ik krijg honger 🤭 | |
IkEetSlakken | zondag 29 december 2024 @ 22:01 |
Ja inderdaad. Alleen plug je deze in in de bbq en zie je m dus in de app van de bbq. Je kunt 4 probes tegelijkertijd aansluiten op de bbq, dus je bent wat flexibeler. Probes kosten ook maar 10 euro. Oudjaarsdag gaan er denk ik Moinkballs gemaakt worden ![]() Nog anderen die lekker aan t grillen zijn dit seizoen ? | |
Lucky_Strike | zondag 29 december 2024 @ 22:10 |
Wij kunnen ook wel een betere thermometer gebruiken. We hebben onze Bastard vorige maand vervangen door een BGE. De Bastard was alweer 13 jaar oud en was destijds al een B-keuze die nooit goed heeft gesloten. Hij heeft al die tijd onbedekt in de open lucht gestaan. De binnenschaal was gebroken, de platesetter ook. Low en slow was al maanden niet mogelijk. Een enorm gemis. Maar nu dus de BGE met alles er op en er aan ![]() | |
Troel | zondag 29 december 2024 @ 22:29 |
Wij hebben ook 4 probes bij de meater. Niet aangesloten op de bbq maar vewoon via wifi op je telefoon of computer te zien. En gewicht en vlees en dergelijke aangeven geeft ook schatting enzo. | |
IkEetSlakken | maandag 30 december 2024 @ 00:22 |
Lekker man! Hier is ie los van de familie bbq vorige week ook 3 dagen aan geweest ![]() | |
IkEetSlakken | maandag 30 december 2024 @ 00:25 |
Ik vind t echt top. Had zelf ook al eens naar meater gekeken idd. Bij de Masterbuilt geef je aan wat voor vlees t is en je ziet gelijk wat de kerntemperatuur moet zijn. Ideaal. | |
dimmak | maandag 30 december 2024 @ 07:30 |
De masterbuilt regelt ook je temperatuur toch meteen? Of heb jij die functie er niet op zitten? Hier voor oud en nieuw een mooi stuk jodenhaas voor het gezelschap, lekker simpel. Maar wel heel lekker. Komende maand ergens wil ik de tijd uittrekken voor taco Al Pastor. Heb al een mooi stuk procureur in de DV liggen, nu nog even een geschikt moment vinden. ![]() | |
Houniet | maandag 30 december 2024 @ 10:08 |
Stuur je de volgende keer even een bericht hier ![]() | |
borrepus | maandag 30 december 2024 @ 11:14 |
Hier vandaag ook de bbq aan voor pulled pork, gaat morgen mee naar vrienden voor flammkuchen. Gisteren is de bbq ook aangeweest voor Octopus ![]() | |
IkEetSlakken | dinsdag 31 december 2024 @ 11:58 |
Klopt. Je doet je kolen er in, stelt de temperatuur in die je wilt hebben en druk op de Ignite knop zodat ie zichzelf aan steekt. T klinkt lui maar ik vind t fantastisch. Maar goed, de Feuer Platte is ook fantastisch ![]() | |
IkEetSlakken | dinsdag 31 december 2024 @ 17:59 |
Moink balls op de Masterbuilt ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 31 december 2024 @ 18:43 |
Gisteren maakten we shortribs. Nooit eerder zijn ze zo goed gelukt. De bark was prachtig en het inpakken heeft de malsheid veel goeds gedaan. Het feit dat we een heel goede slager hebben helpt natuurlijk ook.![]() ![]() ![]() ![]() Dit zijn de moinkballs van vandaag. En ook nog maar wat kipkluifjes want er js vast te weinig eten vanavond. ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 19 januari 2025 @ 16:51 |
Eerst een mooi brood gebakken![]() ![]() ![]() En nu de spareribs er op. Lekker makkelijk op de Masterbuilt ![]() ![]() | |
Mubassie | zondag 19 januari 2025 @ 18:12 |
Lekker man! Ralph de Kok gekeken toevallig? ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 19 januari 2025 @ 18:16 |
Toevallig wel, vandaar het brood. Spareribs lagen al klaar om er die weekend op te gaan en toen zagen we dit brood weer voorbij komen. Hebben die in het verleden wel vaker gemaakt. Altijd super lekker! | |
Mubassie | zondag 19 januari 2025 @ 18:23 |
En echt zo makkelijk als op het filmpje? | |
IkEetSlakken | zondag 19 januari 2025 @ 18:30 |
Ehm ja serieus er is niets bij. Eigenlijk alleen maar roeren, laten rijzen, vouwen, laten rijzen en in je vorm laten vallen. Meer is t niet. | |
Mubassie | zondag 19 januari 2025 @ 18:47 |
![]() | |
IkEetSlakken | zondag 19 januari 2025 @ 18:54 |
Ga je geen spijt van krijgen ![]() | |
IkEetSlakken | zondag 19 januari 2025 @ 19:28 |
Het eindresultaat, afgelakt met een perzik bbq saus![]() | |
SV-tje | zondag 30 maart 2025 @ 20:02 |
Gisteren waren we bij de Weber shop in Amersfoort, waar we de Weber Searwood pelletgrill zagen staan. We hebben nu een weber master touch en een goedkope gasgrill om te kijken of we dat wat vonden. Op het verlanglijstje stonden een nieuwe gasgrill voor het gemakt om snel iets klaar te maken in de zomer en iets om te roken/low en slow te gebruiken. Zover als we nu kunnen inschatten kan de searwood beide gecombineerd. Iemand hier deze al in gebruik (gehad)? | |
dimmak | woensdag 11 juni 2025 @ 10:03 |
De fabrikant heeft mijn GrillEye Max gebrickt. Maar gelukkig zijn er een paar Nederlanders die alternatieve firmware hebben geschreven. ![]() https://github.com/epiecs/free-grilly | |
Bzzzzt | woensdag 11 juni 2025 @ 19:33 |
ik heb 3 weber smokefires gehad. 2x de ex4 en 1x de 6. Searwood lijkt een verbetering te zijn van bovengenoemd model. Mijn ervaring was dat ik redelijk vaak ongecontroleerde verbranding had door vet verbranding ondanks heel goed schoonmaken elke keer. Ben uiteindelijk overgestapt op green mountain grills. En dat bevalt mij een stuk beter. | |
golfer | zondag 22 juni 2025 @ 18:43 |
Kamado dit keer met houtskool gestookt. Was inderdaad beter regelbaar. Langzaam gegaard buikspek met krokant zwoerd, saté van kippendijfilet, een lamskotelet, saucijzen en een halve kreeft erop. Met een salade erbij. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 22 juni 2025 @ 19:43 |
Lekker! Waarmee had je de kamado eerst gestookt dan? Toch niet met briketten? Dat is niet goed voor je barbecue ![]() | |
Blues | zondag 22 juni 2025 @ 20:22 |
Yups. Wisten we niet ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 22 juni 2025 @ 21:15 |
Oeps ![]() | |
dimmak | maandag 23 juni 2025 @ 09:09 |
Hier dit weekend huisgemaakte kipspiezen, oosters gemarineerde bief en wat kipworstjes voor het jongere grut. Het was een mooie dag. ![]() Had laatst een paar RVS spiezen gekocht, wel fijn ipv die houten kregen. Geen foto's, want we waren hongerig na een dagje zon. |