Moet toch wel lukken binnen 30 uur?quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:55 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Die krijg je toch nooit op tijd ontdooit?
Gisteren dit Varkensschoudertje gehad, gerookt op appelhout 110°C tot 50°kern dan nog even grillen boven de kolen.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 16:58 schreef Scorpie het volgende:
Oow en ik maakte zelf een varkensschoudertje:
Ik ben onderweg!!quote:Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er prachtig uit, mooie bark.quote:Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgende keer maar weer inpakken?quote:Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is zo'n godvergeten fucking lekker stuk vlees met een bak vol smaak.quote:Op vrijdag 27 oktober 2023 16:28 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Gisteren dit Varkensschoudertje gehad, gerookt op appelhout 110°C tot 50°kern dan nog even grillen boven de kolen.![]()
[ afbeelding ]
Onwijs mals en smaakvol stukje varkensvlees, het spat uit elkaar in je mond... Nooit eerder zoiets gehad, helaas niet altijd en overal verkrijgbaar. Deze was van de Sligro waar ik het nog niet eerder had zien liggen. Hopelijk blijft hat daar een blijver, volgende keer ga ik er zeker naar vragen wanneer het er niet meer ligt.
Helaas geen foto van na de bereiding, zag er zo goed uit dat ik alles vergat en alleen nog maar wou eten.![]()
Was inderdaad uit de kunst, als het me blind was voorgeschoteld had ik nooit durven zeggen dit is varken... Nog nooit zo'n lekker vet doorregen stuk varken gehad een geheel andere structuur dan het varken wat we hier doorgaans kennen.quote:Op woensdag 1 november 2023 13:57 schreef Red_85 het volgende:
Die van jou is ook een goede zeg... Hoe lang duurde het roken?
Topper.quote:Op woensdag 1 november 2023 15:35 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Was inderdaad uit de kunst, als het me blind was voorgeschoteld had ik nooit durven zeggen dit is varken... Nog nooit zo'n lekker vet doorregen stuk varken gehad een geheel andere structuur dan het varken wat we hier doorgaans kennen.
Hoe lang het roken heeft geduurd heb ik helaas niet bijgehouden, slechts gelet op de kern temperatuur. Wanneer ik het grof zou moeten inschatten zal rond de 20 minuten geweest zijn. Geadviseerd werd indirect op 130°C garen, ik zat er 20°C onder. En daar was niets verkeerd aan, ging perfect maar zal iets langer duren dan.
Dankjewel, zal eens opletten... Ben 2de generatie import mof en kwart Belg en woon in Zuid Oostelijk Limburg, 20km van Aken en 3 km van de grens. Deutschland ist für mich die zweite heimat!quote:Op woensdag 1 november 2023 15:43 schreef Red_85 het volgende:
Als je in de buurt bent van DE, ga dan overigens ook daar naar de supermarkt en zoek naar Schweinenackenfleish. Duimdikke plakken van de procureur, niet van die laffe dunne lapjes hier. Voor een habbekratsch.
Lucky youquote:Op woensdag 1 november 2023 16:13 schreef Watuntrik het volgende:
[..]
Dankjewel, zal eens opletten... Ben 2de generatie import mof en kwart Belg en woon in Zuid Oostelijk Limburg, 20km van Aken en 3 km van de grens. Deutschland ist für mich die zweite heimat!
Idd goed eten daar kwam er vroeger wel veel... Laatste tijd minder, geen zin meer in auto rijden doe nu alles op de fiets. Al lang niet meer geweest...Op de fiets is het daar voor Nederlandse begrippen bijna zelfmoord, die gekken moffen rijden je zo plat met hun assertief rijgedrag in hun gouden koe.quote:
Ik heb maar 1 keer short ribs gemaakt, en ik vond de smaak wat flauwig, alsof het vlees te dik was voor de rub.quote:Op woensdag 10 januari 2024 12:46 schreef VaderVanJezus het volgende:
Morgen voor het eerst shortribs.
Ik lees dat het resultaat vaak wat tegenvalt, dus begin met een bescheiden stuk van 1,4kg.
Alleen peper, zout en hickory hout en inpakken wanneer nodig.
Ja, ben erg tevreden voor de eerste keer.quote:Op vrijdag 12 januari 2024 06:05 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, lekkere rook rand ook
Was het lekker ?
Zag er goed uit. Die van mij gaat vd week weer aanquote:Op zaterdag 28 oktober 2023 19:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Het heeft uiteindelijk bijna 22 uur geduurd, maar ben wel redelijk tevreden.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben ook erg tevreden met de WSM.quote:Op woensdag 13 maart 2024 13:15 schreef Dauthi het volgende:
Voor komend seizoen een Weber Smokey Mountain op de kop getikt op marktplaats.
Te gebruiken als smoker, grill en direct heat pit zoals Chuds BBQ doet met zijn Chud box op youtube, en Snow's BBQ.
Heb er zin in
Ja ik ook, en dan een verrijdbare Napoleon bbq. Maar een houten buitenkeuken met geïntegreerde bbq vind ik echt zo gaaf he.quote:Op zaterdag 6 april 2024 12:03 schreef Houniet het volgende:
Ik heb een overkapping, dus niet echt een keuken.
Lijkt me het principe van een plancha? Google daar maar eens op. Kun je erg veel meequote:Op zondag 7 april 2024 00:39 schreef capricia het volgende:
Vraagje:
Ik ga komende week naar Italië.
Waar ik heen ga hebben ze in de tuin een piastra. Dat is gewoon een plaat. Van Cast iron, stone or steel. Boven een houtvuur.
Iemand ervaring daarmee? Wat doe je daar op? Hoe bbq je daarmee (ik denk niet)? Ik denk dat het neer komt op een steengrill buiten?
Krijg je geen spijt vanquote:Op zondag 28 april 2024 14:53 schreef IkEetSlakken het volgende:
Gisteren een Napoleon Rogue 425 RSIB gehaald, met rotisserie en er een gratis inzet voor houtskool bij bedongen. Vandaag in elkaar gevloekt en straks denk ik even een kippetje op de rotisserie gooien
Hoop ik idd.... Lang getwijfeld tussen iets van een big Green Egg of kamado Joe of een Napoleon. Denk dat we hier uiteindelijk meer aan hebben omdat t erg veelzijdig is.quote:
Wat is dat linker ding?quote:Op woensdag 24 april 2024 19:41 schreef Mubassie het volgende:
Begin is gemaakt, de zijkanten en voorkant moet ik nog afwerken met hout. Betonblokken nog een laag verf geven. En er is nog een wokpit onderweg.
Simpel en goedkoop doch doeltreffend.![]()
[ afbeelding ]
Eerst getest met een hele kip. Maar dat was wel geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar. Helaas geen pics, want ik was te hongerig.quote:Op maandag 8 april 2024 09:57 schreef dimmak het volgende:
Ik ben dit jaar nog niet verder gekomen dan wat kippenvleugels en hamburger. Ik ben sinds vorige week wel eigenaar van een rotisserie, dus binnenkort ga ik aan de slag met taco's al pastor.
Wel filmpje.quote:Op maandag 13 mei 2024 11:12 schreef dimmak het volgende:
[..]
Eerst getest met een hele kip. Maar dat was wel geslaagd. Zeker voor herhaling vatbaar. Helaas geen pics, want ik was te hongerig.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Uitvinder van de biersmiley.
quote:Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wel filmpje.Dat ziet er heerlijk uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wel filmpje.Kan de deksel goed dicht met deze rotisserie?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op dinsdag 14 mei 2024 16:14 schreef dimmak het volgende:
[..]
Wel filmpje.Nice! Kipje op de rotisserie is altijd lekker. Heb hier ook een rotisserie op de Napoleon.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wakadoodle!
Zeker, ik heb er glasvezel vilt opgedaan. Daar zit wat rek in dus dat sluit goed af.quote:Op dinsdag 14 mei 2024 20:12 schreef borrepus het volgende:
[..]
Kan de deksel goed dicht met deze rotisserie?
Het werkt beter als ie staat he.quote:Op donderdag 16 mei 2024 12:19 schreef Troel het volgende:
Gisteren kregen we bericht van een vriend dat bij de intratuin 20% korting was op bastards.
Dus we hebben hem nu wat eerder dan geplandEn ja, hij ligt vast
Dat zekerquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |