Wat denk je van die roze laag?quote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik vind een tompoes al een uitdaging om te eten, maar dit lijkt me niet te doen. Als je een hap neemt gaat de room aan de zijkant uitsteken en voor je het weet krijg je een vette klodder op je kleding
Tandartsen gaan hier wel happy mee zijn denk ikquote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:09 schreef maily het volgende:
[..]
Wat denk je van die roze laag?![]()
Nog niet geprobeerd en zeer onwaarschijnlijk dat ik dat ga doen.
Tijd om iets nieuws te introduceren... de Stokbroes! (combi van stokbrood en tompoes)quote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:41 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik wilde er een toen ik erover hoorde.
Toen ik vervolgens hoorde dat het zo populair is hoefde ik direct niet meer.
Stomme hypes
Bijna maar volgens mij is deze met slagroom dus niet gekocht...quote:Op donderdag 26 oktober 2023 12:45 schreef miss_sly het volgende:
Als ik de foto zie, valt het glazuur van mijn tanden en kom ik twintig kilo aan. Het ziet eruit als een enorme overkill aan suiker/zoet en vettigheid.
Precies de reden waarom het wel een enorme hit lijkt te zijn en veel mensen er zelfs voor in de rij gaan staan.
@:Nober, heb je er zelf al eens een gegeten?
Nee, dat is dan geen echte crompouce natuurlijkquote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:44 schreef Nober het volgende:
[..]
Bijna maar volgens mij is deze met slagroom dus niet gekocht...
[ afbeelding ]
Neen, t moet met Zwitserse room heb ik geleerd.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:44 schreef Nober het volgende:
[..]
Bijna maar volgens mij is deze met slagroom dus niet gekocht...
[ afbeelding ]
Kun je ermee wachten tot morgen?quote:
Dan haal ik er wel 1tje en eet ik m voor je neus op.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 14:46 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Kun je ermee wachten tot morgen?
Ik wou er eigenlijk morgen 1 halen bij de mijne, had al gecheckt of ze ze hadden.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 14:59 schreef Nober het volgende:
Ik heb ze bij de regionale bakker besteld, zaterdag proeven.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 26 oktober 2023 14:55 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Dan haal ik er wel 1tje en eet ik m voor je neus op.
Ik steun jouw principes
Jantje de Groot heeft ze niet eens zie ik!quote:
Nee, maar de bakker waar ik mn normale brood haal wel. Kan ze alleen niet online bestellen nu, dus moet er ff morgen langs in de ochtendquote:Op donderdag 26 oktober 2023 15:18 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Jantje de Groot heeft ze niet eens zie ik!![]()
Hou maar rekening met vanaf 2 euro per stuk.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 15:01 schreef junkiesietze het volgende:
Geef maar aan mij, lijkt me wel lekker
kosten die dingen? 5x de prijs van een normale croisant?
Den Bosch heeft ze ook.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 15:08 schreef Speedfight het volgende:
[..]
Ik wou er eigenlijk morgen 1 halen bij de mijne, had al gecheckt of ze ze hadden.
Maar ik wacht maar even want de Bossche Crompouces zullen wel weer beter zijn
Ja, minstens.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 15:01 schreef junkiesietze het volgende:
Geef maar aan mij, lijkt me wel lekker
kosten die dingen? 5x de prijs van een normale croisant?
Nu je het zegt. Ik voorspel dat er binnen nu en 2 jaar binnen een straal van 1,5 km rond het Damrak Crompoucen-winkels oppoppen waar stonede toeristen een zoete hap halen.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 12:45 schreef miss_sly het volgende:
Precies de reden waarom het wel een enorme hit lijkt te zijn en veel mensen er zelfs voor in de rij gaan staan.
Ik kom er vanavond nog, ik zal eens kijken of die er niet al zijn. Perfecte voer voor die toeristenquote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:25 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nu je het zegt. Ik voorspel dat er binnen nu en 2 jaar binnen een straal van 1,5 km rond het Damrak Crompoucen-winkels oppoppen waar stonede toeristen een zoete hap halen.
Een frikandel is ook enkel kippenseperatorvlees met wat kruiden. Niets bijzonders dus.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:27 schreef Seeburg54 het volgende:
Overdreven gedoe weer om niks. Gewoon een croissant met banketbakkersroom. En dezelfde glazuur als tompouce. Niks bijzonders dus.
Waarschijnlijk met nutella en aardbeien of B&J-ijs tegen 10x de reguliere prijs van een croissant bij de bakker.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:25 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nu je het zegt. Ik voorspel dat er binnen nu en 2 jaar binnen een straal van 1,5 km rond het Damrak Crompoucen-winkels oppoppen waar stonede toeristen een zoete hap halen.
Dan is het nog steeds niets bijzonders.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 18:00 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Een frikandel is ook enkel kippenseperatorvlees met wat kruiden. Niets bijzonders dus.
Totdat je m speciaal maakt.
Deze eet je dan ook zoals je haring eet.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 13:00 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik vind een tompoes al een uitdaging om te eten, maar dit lijkt me niet te doen. Als je een hap neemt gaat de room aan de zijkant uitsteken en voor je het weet krijg je een vette klodder op je kleding
Met die visie kun je al het voedsel kapotmaken, natuurlijk. Zo is brood ook maar uitgedroogd papje van bloem en tarwe,quote:Op donderdag 26 oktober 2023 17:27 schreef Seeburg54 het volgende:
Overdreven gedoe weer om niks. Gewoon een croissant met banketbakkersroom. En dezelfde glazuur als tompouce. Niks bijzonders dus.
Dof, dus chocolade ipv glazuur. Jammer.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 14:59 schreef Nober het volgende:
Ik heb ze bij de regionale bakker besteld, zaterdag proeven.
[ afbeelding ]
Het is hier bij de bakker geen chocola. Het lijkt meer een dun laagje van het roze koek glazuur.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 21:24 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Dof, dus chocolade ipv glazuur. Jammer.
Toch even kijken waar ik hem kan vinden.
Oh, ook nog steeds geen sticky glazuur. Jammer.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 22:04 schreef Donna het volgende:
[..]
Het is hier bij de bakker geen chocola. Het lijkt meer een dun laagje van het roze koek glazuur.
Het werd wel sticky onder m'n vingers, dus het zit een beetje tussen tompouce en roze koek inquote:Op donderdag 26 oktober 2023 22:06 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Oh, ook nog steeds geen sticky glazuur. Jammer.
De enige reden is om dit vervolgens op social te plaatsen, net als al die stroopwafelwinkels in amsterdam waar een hele regenboog aan suiker op zit en je vervolgens 2ribben voor moet afrekenen. Maargoed het staat wel weer leuk op de fotoquote:Op donderdag 26 oktober 2023 12:45 schreef miss_sly het volgende:
Als ik de foto zie, valt het glazuur van mijn tanden en kom ik twintig kilo aan. Het ziet eruit als een enorme overkill aan suiker/zoet en vettigheid.
Precies de reden waarom het wel een enorme hit lijkt te zijn en veel mensen er zelfs voor in de rij gaan staan.
@:Nober, heb je er zelf al eens een gegeten?
Veel bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissants bakken, de dingen die de Jumbo afbakt komen dichter bij wat je een bakker in Frankrijk koopt.quote:Op donderdag 26 oktober 2023 14:59 schreef Nober het volgende:
Ik heb ze bij de regionale bakker besteld, zaterdag proeven.
[ afbeelding ]
Moet je ook wel voor naar buiten he. Ze verschijnen niet zomaar op zolder.quote:Op donderdag 2 november 2023 13:52 schreef junkiesietze het volgende:
Heb ze nog nergens zien liggen, maar ik wil er een, misschien wel 2
Elke middag kom ik langs een bakker, maarja als mensen ze allemaal 's ochtends komen opkopen...en ik werk vanaf 7:00uurquote:Op donderdag 2 november 2023 14:16 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Moet je ook wel voor naar buiten he. Ze verschijnen niet zomaar op zolder.
quote:Op donderdag 2 november 2023 14:37 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
Elke middag kom ik langs een bakker, maarja als mensen ze allemaal 's ochtends komen opkopen...en ik werk vanaf 7:00uur
Laten we nou net geen Plus hebben hier, moet ik naar een dorp ernaast, dat gaat me te verquote:Op donderdag 2 november 2023 14:51 schreef maily het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Bij deze Plus hebben ze ze ook ....
Zoveel betaalde ik bij de bakker niet eens!quote:Op donderdag 2 november 2023 14:51 schreef maily het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Bij deze Plus hebben ze ze ook ....
quote:Op donderdag 2 november 2023 15:02 schreef Donna het volgende:
[..]
Zoveel betaalde ik bij de bakker niet eens!
Ja, maar dat is moeilijker en geen rage op sociale media.quote:Op donderdag 2 november 2023 16:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Eerlijk gezegd, ik zou het fijn vinden eens goede croissants te kunnen krijgen, voordat ze de sjit die als zulke verkocht wordt gaan vullen met smaakstof en poeder gemaakte "room" te vullen en roze suiker erover heen te gieten,
Ja, heb de indruk dat trendy zijn vooral achter anderen in de massawaan aan rennen is. Iets wat vooral in Amsterdam erg besmettelijk lijkt te zijn. Maar niet alleen daar. Zo zweert half Rotterdam bij de Appeltaart van Dudok. Vertellen elkaar dat ie zo goed is. Mja, ik vond het vooral een 13 in een dozijn blikappel taart. Helemaal niets bijzonders aan.quote:Op donderdag 2 november 2023 16:54 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja, maar dat is moeilijker en geen rage op sociale media.
Was het eerder dit jaar ook niet een rage om in Amsterdam bij een of ander 13 in een dozijn patatkraam te gaan. Mensen stonden een uur in de rij turend op hun scherm. Zelf ze op hadden gekeken hadden ze vier andere plekken gezien waar je patat kunt krijgen, kunnen zien
En soms is het gewoon leuk om iets nieuws of afwijkend te proberen. En ook om het met je omgeving (of Fok!) erover te hebben of het de hype waard is.quote:Op donderdag 2 november 2023 17:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, heb de indruk dat trendy zijn vooral achter anderen in de massawaan aan rennen is. Iets wat vooral in Amsterdam erg besmettelijk lijkt te zijn.
Komt inderdaad gewoon uit de diepvries. Maar niet zeggen tegen @Jimbo hoorquote:Op donderdag 2 november 2023 17:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, heb de indruk dat trendy zijn vooral achter anderen in de massawaan aan rennen is. Iets wat vooral in Amsterdam erg besmettelijk lijkt te zijn. Maar niet alleen daar. Zo zweert half Rotterdam bij de Appeltaart van Dudok. Vertellen elkaar dat ie zo goed is. Mja, ik vond het vooral een 13 in een dozijn blikappel taart. Helemaal niets bijzonders aan.
Niet als je hem bij dudok zelf haalt, daar worden ze vers voor je neus gebakken, linkmichel.quote:Op donderdag 2 november 2023 17:07 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Komt inderdaad gewoon uit de diepvries. Maar niet zeggen tegen @:jimbo hoor
Afgebakken bedoel jequote:Op donderdag 2 november 2023 17:42 schreef Jimbo het volgende:
[..]
Niet als je hem bij dudok zelf haalt, daar worden ze vers voor je neus gebakken, linkmichel.
Geen idee, niet op gelet.quote:Op donderdag 2 november 2023 20:26 schreef Pisces29 het volgende:
Heeft van der Linde deze? @:3rr0r
Waar kan ik hem het beste halen?
neequote:
Ik heb ze gehaaldquote:Op zaterdag 4 november 2023 08:51 schreef Speedfight het volgende:
Ik zag ze ook bij de Albert Hein al gisteren!
Ik zojuist ook. Vanavond proberen.quote:
Benieuwd of de crompouce een blijver is.quote:Op zaterdag 4 november 2023 15:08 schreef Lienekien het volgende:
Ik zie hem overal. Ook de oliebollenkraam in het winkelcentrum heeft ze.
Trekt me nog steeds niet.
Heb er nog nergens een live gezien, maar ik hoef 'm ook niet.quote:Op zaterdag 4 november 2023 15:08 schreef Lienekien het volgende:
Ik zie hem overal. Ook de oliebollenkraam in het winkelcentrum heeft ze.
Trekt me nog steeds niet.
Ik vind hem ook lekker, maar ik heb liever de tompouce vanwege het koekje.quote:Op zaterdag 4 november 2023 16:43 schreef Scriptascripta het volgende:
Ik vond hem lekker! En het feit dat de bakkersroom (zoals na het eten van een gewone tompouce) niet tegen het behang en plafond zat, is wel een pluspunt!
Ik vond de croissantsmaak ook overheersend inderdaad.quote:Op zondag 5 november 2023 09:16 schreef Pisces29 het volgende:
Ik vind de overheersende croissantsmaak niet lekker. Maar het was van de AH, dus ik ga hem zeker nog even bij een echte bakker zoeken.
Ik mistte het knapperige dakje en bodem én glazuur van de tompouce ook.Dus ik denk dat ik het sowieso niet nog een keer zou kopen. Tenzij aanbieding ofzo.
Voor nu 7/10.
Ik ook, ik denk eigenlijk dat we ze over een maand of 3 nergens meer zien.quote:Op zaterdag 4 november 2023 15:14 schreef Nober het volgende:
[..]
Benieuwd of de crompouce een blijver is.
[ afbeelding ]
Ik ben al blij met een Bossche Bol van de Appie, ik wil niet weten hoe de echte Bol in het zuiden smaakt.quote:Op zondag 5 november 2023 22:14 schreef Speedfight het volgende:
Volgend weekend de Bossche Pouce op de planning.
Wie weet t weekend erop wel de frikanpouce.
Helemaal los, alles met pouce.
Goddelijkquote:Op zondag 5 november 2023 22:29 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik ben al blij met een Bossche Bol van de Appie, ik wil niet weten hoe de echte Bol in het zuiden smaakt.
Die van De Groot smaakt heerlijk. En dat voor maar ¤3,20.quote:Op zondag 5 november 2023 22:29 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik ben al blij met een Bossche Bol van de Appie, ik wil niet weten hoe de echte Bol in het zuiden smaakt.
Goddelijk!quote:Op zondag 5 november 2023 22:29 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik ben al blij met een Bossche Bol van de Appie, ik wil niet weten hoe de echte Bol in het zuiden smaakt.
Ohhh jij was me al voorquote:
Een hond eet een crompouce, lust een kat dit ook?quote:
Ja, dit geloof ik meteen.quote:
Neuh mn kat moet overal altijd ff aan ruiken, maar eten wilde ze het nietquote:Op maandag 6 november 2023 18:25 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Een hond eet een crompouce, lust een kat dit ook?
Het is echt niet bijzonder. Het smaakt precies zoals je het voorstelt.quote:
Ik stel mij voor dat het echt lekker smaakt.quote:Op dinsdag 7 november 2023 18:44 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Het is echt niet bijzonder. Het smaakt precies zoals je het voorstelt.
Een goeie croissant met Zwitserse room ertussen en chocolade erop ís hartstikke lekkerquote:Op dinsdag 7 november 2023 18:44 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Het is echt niet bijzonder. Het smaakt precies zoals je het voorstelt.
Ben ik blij dat ik kan eten wat ik wil zonder aan te komen. Nooit in m'n leven druk gemaakt om calorieën.quote:Op dinsdag 7 november 2023 21:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Een goeie croissant met Zwitserse room ertussen en chocolade erop ís hartstikke lekker![]()
Is dat bijzonder, nou, allemaal niet per se maar met de juiste ingrediënten best een heel erg heerlijke combinatie in een snack van miljarden calorieën
Heb je daar een recept voor nodig.quote:Op dinsdag 14 november 2023 11:52 schreef Seven. het volgende:
Zijn er al recepten over hoe zelf te maken?
Jaquote:Op dinsdag 14 november 2023 11:56 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je daar een recept voor nodig.
Croissants makenquote:Op dinsdag 14 november 2023 11:52 schreef Seven. het volgende:
Zijn er al recepten over hoe zelf te maken?
Heb je hem al op?quote:Op dinsdag 7 november 2023 18:48 schreef Kukelecucktsju10 het volgende:
[..]
Ik stel mij voor dat het echt lekker smaakt.
Het is geen fondant.quote:Op dinsdag 14 november 2023 12:00 schreef Seven. het volgende:
[..]
Ja(ik heb nog nooit room of croissants zelf gemaakt, en ook geen fondant, als ik heel eerlijk moet zijn)
Eigenlijk niet, maar zou best tof zijn.quote:Op dinsdag 14 november 2023 12:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het is geen fondant.
Wil je echt zelf croissants maken? Heb je tijd te veel?
Croissants maken is leuk. Het is niet echt veel werk, het duurt alleen lang met de rustperiodes tussen de toeren en het rijzen daarna.quote:Op dinsdag 14 november 2023 12:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het is geen fondant.
Wil je echt zelf croissants maken? Heb je tijd te veel?
De CUL snob onwaardige manier: ik zou een tompouce pakket kopen. Poeder voor vulling (alleen water erbij), roze topping even in warm water. Croissant kopen bij bakker/ supermarktquote:Op dinsdag 14 november 2023 11:52 schreef Seven. het volgende:
Zijn er al recepten over hoe zelf te maken?
Als je verder geen enkele waarde hecht aan wat je eet, en je nergens moeite voor wilt doen, tja, kan je ook naar Bakker Bart of de Supermarkt en het zelf maken helemaal overslaan,. Als mensen wel moeite doen, zijn ze geen snob, maar vinden ze goed eten gewoon belangrijk.quote:Op dinsdag 14 november 2023 19:19 schreef Ole het volgende:
[..]
De CUL snob onwaardige manier: ik zou een tompouce pakket kopen. Poeder voor vulling (alleen water erbij), roze topping even in warm water. Croissant kopen bij bakker/ supermarkt
Dat roze glazuur is dus helemaal uitverkocht hier overal.quote:Op dinsdag 14 november 2023 19:19 schreef Ole het volgende:
[..]
De CUL snob onwaardige manier: ik zou een tompouce pakket kopen. Poeder voor vulling (alleen water erbij), roze topping even in warm water. Croissant kopen bij bakker/ supermarkt
Jeugdsentiment.quote:Op dinsdag 14 november 2023 19:19 schreef Ole het volgende:
[..]
De CUL snob onwaardige manier: ik zou een tompouce pakket kopen. Poeder voor vulling (alleen water erbij), roze topping even in warm water. Croissant kopen bij bakker/ supermarkt
quote:
Die heb ik laatst nog gemaakt met m'n dochters. Tegenwoordig wel zo slim om ze eerst te snijden.quote:
quote:
Poedersuiker nemen, aanroeren met frambozensap, rode bessensap tot je een consistentie hebt van dikke yoghurt. Aanbrengen, wordt na een tijdje mooi hard.quote:Op dinsdag 14 november 2023 19:40 schreef Donna het volgende:
[..]
Dat roze glazuur is dus helemaal uitverkocht hier overal.
Leuk! Mijn dochter wordt 3 en we willen soesjes met roze glazuur zelf maken. Ga dit proberen dan!quote:Op dinsdag 14 november 2023 19:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Poedersuiker nemen, aanroeren met frambozensap, rode bessensap tot je een consistentie hebt van dikke yoghurt. Aanbrengen, wordt na een tijdje mooi hard.
Je kan het ook met citroensap doen, voor glazuur op citroen poptarts of cake, aardbeien sap, of ander sapquote:Op dinsdag 14 november 2023 19:51 schreef Donna het volgende:
[..]
Leuk! Mijn dochter wordt 3 en we willen soesjes met roze glazuur zelf maken. Ga dit proberen dan!
Het glazuur van de supermarktcrompoucen die ik tegenkwam, zag er érg droog uit. Lijkt totaal niet op de crompoucen die ik voorbij heb zien komen.quote:Op woensdag 15 november 2023 11:51 schreef Sunshine1982 het volgende:
Gebak van de super zal wel van mindere kwaliteit zijn als bij de bakker, maar om nou te zeggen dat het er smerig uit ziet vind ik ook wel wat overdreven
Ja! Precies dit zag ik dus vanochtend!quote:Op woensdag 15 november 2023 11:55 schreef Isabeau het volgende:
Niet smerig, maar kijk nou:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarbij is mijn ervaring met supermarktgebak dat het gewoon lang zo vers niet smaakt, al wat droog is.
Van Maanen, locatie in Berkel bijvoorbeeldquote:Op woensdag 15 november 2023 11:39 schreef Erasmus het volgende:
Ben weer eventjes terug in mijn thuisbasis in NL en wil een kant-en-klare crompouce proberen. Eens zien of het de hype waard is waar mijn social media feeds vol mee zat.
Ik vond het er alleen smerig uitzien bij de AH en Jumbo (net als zoveel "bakkers"producten daar). Ik neem aan dat ik het beter bij de banketbakker kan halen.
Voor mensen uit regio Rotterdam, welke bakkerij is dan aan te raden voor een verse crompouce?
Thanks voor de tip, Molo!quote:Op woensdag 15 november 2023 11:59 schreef Molo het volgende:
[..]
Van Maanen, locatie in Berkel bijvoorbeeld
Goed kwaliteit spul en heeft chocolade als laagje ipv fondant ofzo, past veel beter
Dat hebben ze bijna allemaal.quote:Op woensdag 15 november 2023 11:59 schreef Molo het volgende:
en heeft chocolade als laagje ipv fondant ofzo
De rage nu is door Van Maanen, ik weet niet of dat de 'originele' isquote:Op woensdag 15 november 2023 12:06 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Thanks voor de tip, Molo!
Wil eerst de "originele" crompounce eens uitproberen met fondant.. en daarna klinkt een bezoek aan jouw banketbakker niet verkeerd. Chocolade is nooit een slecht plan
Oh ik heb geen idee dat de rage van Van Maanen kwam, ben net weer terug in NL en het eerste wat ik dacht zonder mij vooraf te verdiepen was: crompouce proberuh!quote:Op woensdag 15 november 2023 12:24 schreef Molo het volgende:
[..]
De rage nu is door Van Maanen, ik weet niet of dat de 'originele' is
En dat is zeker waarquote:Het js natuurlijk niet een extreem innovatieve uitvinding ofzo
Zoberzo!quote:Op woensdag 15 november 2023 12:28 schreef Erasmus het volgende:
[..]
Oh ik heb geen idee dat de rage van Van Maanen kwam, ben net weer terug in NL en het eerste wat ik dacht zonder mij vooraf te verdiepen was: crompouce proberuh!
Deze bakker claimt de originele te zijn: https://www.nu.nl/economi(...)t-tegen-kopieen.htmlquote:Op woensdag 15 november 2023 12:24 schreef Molo het volgende:
De rage nu is door Van Maanen, ik weet niet of dat de 'originele' is
Het js natuurlijk niet een extreem innovatieve uitvinding ofzo
Ik geef die Zeeuwse bakker het voordeel van de twijfelquote:Op woensdag 15 november 2023 14:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Deze bakker claimt de originele te zijn: https://www.nu.nl/economi(...)t-tegen-kopieen.html
Maar dan zie je in de reacties al mensen die zeggen 30 jaar geleden al crompoucen bij hun eigen bakker te hebben gekocht.
Ik lees net dit iddquote:Op woensdag 15 november 2023 14:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Deze bakker claimt de originele te zijn: https://www.nu.nl/economi(...)t-tegen-kopieen.html
Maar dan zie je in de reacties al mensen die zeggen 30 jaar geleden al crompoucen bij hun eigen bakker te hebben gekocht.
Volgens haar eigen website is de bakkerij zelf al sinds 2021 'tijdelijk' gesloten.quote:Op woensdag 15 november 2023 14:12 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Deze bakker claimt de originele te zijn: https://www.nu.nl/economi(...)t-tegen-kopieen.html
Maar dan zie je in de reacties al mensen die zeggen 30 jaar geleden al crompoucen bij hun eigen bakker te hebben gekocht.
Oh mannnn wat een walgelijke uitzuiger idd zeg.quote:Op woensdag 15 november 2023 14:38 schreef Gajes_Octavianus het volgende:
[..]
Volgens haar eigen website is de bakkerij zelf al sinds 2021 'tijdelijk' gesloten.
En lijkt ze puur te willen gaan verdienen op de naam.
Zonder zelf ook nog maar een kruimeltje te maken.
https://www.bammetjebakery.nl/
#TeamZeelandseBakker
Ik vind het er sowieso smerig uit zien.quote:Op woensdag 15 november 2023 11:55 schreef Isabeau het volgende:
Niet smerig, maar kijk nou:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Daarbij is mijn ervaring met supermarktgebak dat het gewoon lang zo vers niet smaakt, al wat droog is.
Zoals je in het NWStopic is uitgelegd hoeft dat ook helemaal niet.quote:Op woensdag 15 november 2023 14:38 schreef Gajes_Octavianus het volgende:
[..]
Volgens haar eigen website is de bakkerij zelf al sinds 2021 'tijdelijk' gesloten.
En lijkt ze puur te willen gaan verdienen op de naam.
Zonder zelf ook nog maar een kruimeltje te maken.
https://www.bammetjebakery.nl/
#TeamZeelandseBakker
Hoezo walgelijke uitzuiger? Zij heeft die merknaam geregisteerd en binnen 5 jaar na registratie actief gebruikt. De rest doet niet te zake.quote:Op woensdag 15 november 2023 14:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh mannnn wat een walgelijke uitzuiger idd zeg.
Idd dan hier ook gewoon omdat het kan
#TeamZeelandseBakker
Roze flap![]()
Juridisch jaquote:Op woensdag 15 november 2023 15:33 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Hoezo walgelijke uitzuiger? Zij heeft die merknaam geregisteerd en binnen 5 jaar na registratie actief gebruikt. De rest doet niet te zake.
Tomibollen?quote:Op woensdag 15 november 2023 16:30 schreef maily het volgende:
Ach, hoelang zou deze ""hype"" nog duren?![]()
Er staan alweer overal oliebollenkramen.
Die hebben hier een oliepouce.quote:Op woensdag 15 november 2023 16:30 schreef maily het volgende:
Ach, hoelang zou deze ""hype"" nog duren?![]()
Er staan alweer overal oliebollenkramen.
Als het met Zwitserse room is, ben ik er wel voor in hoorquote:
Bij @Donna in de buurt moet je zijn.quote:Op woensdag 15 november 2023 16:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Als het met Zwitserse room is, ben ik er wel voor in hoor![]()
Kom maar door met die dichtslibbende aderen
Nee ik ook nog niet, is altijd een soort van ritueel moment richting de winter. De eerste oliebol van het jaarquote:Op woensdag 15 november 2023 16:55 schreef maily het volgende:
[..]
Bij @:Donna in de buurt moet je zijn.
Ik heb alleen nog maar crompoucen in de winkel gezien. Ben nog niet aangeschoven bij een oliebollenkraam.
Nee nee, niet de eerste!quote:Op woensdag 15 november 2023 16:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee ik ook nog niet, is altijd een soort van ritueel moment richting de winter. De eerste oliebol van het jaar
Ulrika is bepaald geen uitzuiger hoor. Ik zou er sowieso ook niet op zitten te wachten dat één of andere keten (en later: Ketens) met mijn merk aan de haal gaan.quote:Op woensdag 15 november 2023 14:41 schreef Molo het volgende:
[..]
Oh mannnn wat een walgelijke uitzuiger idd zeg.
Idd dan hier ook gewoon omdat het kan
#TeamZeelandseBakker
Roze flap![]()
Het gaat om een reeds bestaande croissant, met een vulling van reeds bestaande Zwitserse room, met een laagje bestaande roze zoete meuk eropquote:Op woensdag 15 november 2023 17:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ulrika is bepaald geen uitzuiger hoor. Ik zou er sowieso ook niet op zitten te wachten dat één of andere keten (en later: Ketens) met mijn merk aan de haal gaan.
Moet je eens proberen een burgertent "mcDonalds" te noemen.
Of zelfs FG die zijn restaurant eerst naar zijn moeder, Ivy, had genoemd![]()
Het merkrecht zit op de merknaam. Jij mag best een restaurant openen dat een lapje seperatorvlees in een te zoet broodje duwt, je mag dat alleen geen "big mac" noemen.quote:Op woensdag 15 november 2023 17:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Het gaat om een reeds bestaande croissant, met een vulling van reeds bestaande Zwitserse room, met een laagje bestaande roze zoete meuk erop
Ik snap überhaupt niet dat ze daar een merkenrecht op heeft weten te verkrijgen
Niet te vergelijken met de rest wmb
Ach jaquote:Op woensdag 15 november 2023 17:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het merkrecht zit op de merknaam. Jij mag best een restaurant openen dat een lapje seperatorvlees in een te zoet broodje duwt, je mag dat alleen geen "big mac" noemen.
Merkrecht, geen patentquote:Op woensdag 15 november 2023 17:13 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben dan wel benieuwd naar hoe ver dat patent strekt.
Mag je het bijv. wel een krompouce noemen, of een crompoes?
Ja geen idee, vraag een jurist. Zou je er mee weg komen je supermarkt Alberd Heyn te noemen? Je cola Pepsee?quote:
Het is geen patent/octrooi. Het is een merk(naam).quote:Op woensdag 15 november 2023 17:13 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben dan wel benieuwd naar hoe ver dat patent strekt.
Mag je het bijv. wel een krompouce noemen, of een crompoes?
Zucht.quote:Op woensdag 15 november 2023 18:00 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Het is geen patent/octrooi. Het is een merk(naam).
Dit is meer niveau registreren van de stostiŽ, de stokbrood tostiquote:Op woensdag 15 november 2023 18:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dus we moeten stoppen met merken? Dat je wel een Albert Heijn kunt beginnen?
Ja behalve dan dat er dus niet ineens in allemaal winkels (en zeker drie grote ketens) Mayoccoli te krijgen is. En de Crompouce was blijkbaar een merknaam dermate goed bedacht dat't een ding is.quote:Op woensdag 15 november 2023 18:25 schreef Molo het volgende:
[..]
Dit is meer niveau registreren van de stostiŽ, de stokbrood tosti
Of de mayoccoliŽ, de broccoli met mayonaise
Dat laatste kan ik me prima in vinden uiteraardquote:Op woensdag 15 november 2023 18:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ja behalve dan dat er dus niet ineens in allemaal winkels (en zeker drie grote ketens) Mayoccoli te krijgen is. En de Crompouce was blijkbaar een merknaam dermate goed bedacht dat't een ding is.
Mayolijn is dan in deze denk ik een bestaande vergelijking, die gore margarine onder de mayonaisses zeg maar. Mogen jij en ik nu ook niet maken. Lijkt me prima toch?
Kan je voor mij 'wat er allemaal mis is in dit land' uitleggen aan de hand van die reclame. Ik ben wel benieuwd.quote:Op vrijdag 17 november 2023 20:27 schreef Wereldgozer het volgende:
Dit vat samen wat er allemaal mis is met dit land
Wat is daar principe aan dan? Als die naam vast ligt dan is het toch niet zo gek dat je gewoon moet betalen om dat product te maken en te verkopen?quote:Op vrijdag 17 november 2023 18:55 schreef Gajes_Octavianus het volgende:
Ik hoef die zoete zooi niet te hebben, maar áls ik er een zou kopen zou ik er een halen bij een zaak die geen licentierechten heeft gekocht om de naam Crompouce te mogen gebruiken.
Zou voor mij puur een principekwestie zijn.
Geniaalquote:
Hij ziet er heerlijk uit.quote:Op zaterdag 2 december 2023 16:06 schreef Molo het volgende:
De beroemde banketbakkerij Holtkamp heeft ze nu ook, met eigen befaamde banketbakkersroom
[ afbeelding ]
Zo even uitproberen!
Denk dat ze mensen de instant diabetes wilden besparen.quote:Op zaterdag 2 december 2023 16:07 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Hij ziet er heerlijk uit.![]()
Ik zou het alleen niet als crompouce bestempelen, met die dunne straaltjes roze.
Ik ben erg benieuwd of je bij een bakker ook nog de (imo overheersende) smaak van croissant proeft. Hou ons op de hoogte.quote:Op zaterdag 2 december 2023 16:10 schreef Molo het volgende:
[..]
Denk dat ze mensen de instant diabetes wilden besparen.
Hun gebak is doorgaans niet glazuurverwekend zoet
(Ik gok dat die van Van Maanen beter is, die vond ik echt heerlijk. Daar de Zwitserse room erin en chocolade erop is denk ik lekkerder dat deze combo hier, maar we gaan het meemaken straks!)
Yep, zekers, die proef jequote:Op zaterdag 2 december 2023 16:12 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik ben erg benieuwd of je bij een bakker ook nog de (imo overheersende) smaak van croissant proeft. Hou ons op de hoogte.
Heb jij 'm al opquote:Op zaterdag 2 december 2023 16:12 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik ben erg benieuwd of je bij een bakker ook nog de (imo overheersende) smaak van croissant proeft. Hou ons op de hoogte.
Ja, zie post #98quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |