heb jij een kindquote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:22 schreef Charz het volgende:
Ramen zemen, terras afboenen..
De kleine is aan het rondhuppelen hier.
Vanmiddag zomerplantjes halen en boodschappen.
#Momlife
Jazeker.. in die tijd dat ik weg was was ik zwanger en heb ik er een uitgepoept.quote:
Wat leuk.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:26 schreef Charz het volgende:
[..]
Jazeker.. in die tijd dat ik weg was was ik zwanger en heb ik er een uitgepoept.
Volgende maand wordt hij 2 jaar.
Heb je toch niks aan. Kost geld en ze gaan een vreselijke toekomst tegemoetquote:
Ach met een moeder als charz is het leven toch een groot feest!quote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:35 schreef Tjacka het volgende:
[..]
Heb je toch niks aan. Kost geld en ze gaan een vreselijke toekomst tegemoet
ik zou het raar vinden om op mijn eigen moeder af te trekken.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:45 schreef vrijgevochten het volgende:
[..]
Ach met een moeder als charz is het leven toch een groot feest!
?quote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:46 schreef Tjacka het volgende:
[..]
ik zou het raar vinden om op mijn eigen moeder af te trekken.
death cult retoriekgenotquote:Op zaterdag 6 mei 2023 10:35 schreef Tjacka het volgende:
[..]
Heb je toch niks aan. Kost geld en ze gaan een vreselijke toekomst tegemoet
Death Cult Armageddonquote:
Progenies en Vredesbyrd zijn wel toffe nummers op dat album.quote:
Ze had al een hekel aan kinderen. En je dan toch onverwacht zwanger laten schoppen.quote:
Nou ja, zoiets kan je nog overkomen lijkt me als door omstandigheden het middel niet 100% meer werkte zoals hoort. En aborteren als je het op tijd doet is je goed recht. Maar het dan op het klimaat gooien is wel bizar. Als je zo extreem begaan bent met het klimaat dan zou je zeggen dat ze zelf ook hutje op de hei, eigen moestuin moet leven.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:17 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ze had al een hekel aan kinderen. En je dan toch onverwacht zwanger laten schoppen.
Ja in India en Afrika compenseren ze wel met de grotere gezinnen. Voor sommigen ook een pensioenzekerheid, dat hopelijk 1 of meer van de 10 geld weet binnen te brengen en/of je te verzorgen als je oud bent.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:28 schreef Tarado het volgende:
[..]
Toch wel een verstandige beslissing, zouden meer mensen moeten doen, te beginnen in India.
Dat wijf in het krantenartikel is natuurlijk een debiel maar dan is het ook maar beter dat ze zich niet voortplant.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 12:33 schreef 3rr0r het volgende:
[..]
Ja in India en Afrika compenseren ze wel met de grotere gezinnen. Voor sommigen ook een pensioenzekerheid, dat hopelijk 1 of meer van de 10 geld weet binnen te brengen en/of je te verzorgen als je oud bent.
Schijttent wordt gefileerdquote:Loetje stond altijd voor goeie biefstukken in Blue Band-jus. Maar niet meer, deze jus is doodeng (4)
Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Dit keer Loetje, het biljartcafé dat beroemd werd dankzij de in Blue Band gebakken biefstukken. Het biljart is allang verdwenen, de Blue Band inmiddels ook.
Het begon zo mooi. Vijfenveertig jaar geleden startte voormalig slager Ludwig Klinkhamer, roepnaam Loetje, met zijn broer een biljartcafé aan de Johannes Vermeerstraat. Wie honger kreeg kon een biefstuk bestellen. Die bleek goed. Gewóón goed. Dat was het geheim van Loetje: het was lekker normaal. Een niks-aan-de-hand ossenhaasje dat in een half pakje Blue Band werd gebakken, wat een royale plas jus opleverde die je at met een witte boterham. Niet best voor je gezondheid, uitstekend voor je gemoedstoestand. Het was dan ook de combinatie van vet, nostalgie en pretentieloosheid die de biefstukken van Loetje zo geliefd maakte. Ook bij de omliggende reclamebureaus; ik leerde Café Loetje kennen toen ik nog als copywriter om de hoek werkte.
In 1995 werd de zaak overgenomen door Loetjes zoon, die een tweede vestiging opende in Ouderkerk aan den Amstel. Toen ging het hard. Ik zal u niet vermoeien met jaartallen, maar Loetje Klinkhamer leeft niet meer en het biefstukkenparadijs maakt nu deel uit van de grootste horecagroep van Nederland: Restaurant Company Europe. Er zijn Loetjes van Paterswolde tot Reeuwijk; RCE streeft naar zeventig vestigingen en plant zelfs Loetjes in Duitsland.
Kippenlevertjes en gebakken uien
Een mooie aanleiding om terug te gaan naar de plek waar het begon. Tijdens de woensdagse lunch zit het vol. Het biljart heeft plaatsgemaakt voor extra tafeltjes en de reclamemannen voor dagjesmensen-op-leeftijd. De bediening is gelukkig als vanouds; niet overdreven aardig, maar snel en no-nonsense. De kaart is uitgebreider dan vroeger (je kunt zelfs pokébowls bestellen), maar het draait nog steeds om de biefstuk, die er tegenwoordig in drie formaten is. De medium kost 25,50 euro en daar komt alleen een witte boterham bij; sla en friet worden apart in rekening gebracht – en niet zo’n beetje ook: 6,50 voor een schaaltje middelmatige friet. Dat ze daarmee wegkomen wordt waarschijnlijk geholpen door de presentatie op een bordje van bruin rookglas waardoor het lijkt alsof je oma het op tafel heeft gezet – en wie gaat er tegen oma zeggen dat de friet niet best is? Precies.
We bestellen er ook los kippenlevertjes en gebakken uien bij. Hoewel ik kippenlever lekkerder vind als hij nog wat rosé is en de uien een wel erg flinke schep suiker lijken te hebben meegekregen, is dit nog net zo lekker als vroeger. Daarmee is meteen veel gezegd, want verder blijkt er in deze keten weinig over te zijn van het oude Loetje.
Eerst het vlees. In plaats van één biefstuk, liggen er twee stukjes ossenhaas in een bruinige drab. Het goede nieuws is dat de garing – we vragen medium rare – oké is en het uit Zuid-Amerika afkomstige vlees mals. Het slechte nieuws is de jus, of wat daarvoor moet doorgaan. Ik heb de Bali-variant besteld, waar wat sambal doorheen zit en die om onduidelijke redenen twee euro duurder is. In mijn reclametijd was deze jus favoriet bij een kater, nu is het een onsmakelijke plas vet met gekkig schuim. Net als ik twijfel of ik überhaupt een hap durf te nemen, ontdekt mijn tafelgenote belletjes die opborrelen in de drab. “It’s alive!” roept ze. En verdomd: hoe langer ons bord op tafel staat, hoe meer de jus tot leven lijkt te komen, tot we hem zien veranderen in een steeds dikker wordende, diarree-achtige brei. Ik ben niet snel bang, maar deze jus is doodeng. De smaak trouwens ook: het is zo intens zout dat onze smaakpapillen na twee happen compleet verdoofd zijn.
Asbak
Dat heeft z’n voordelen, want zo proeven we de 0.0-biefstuk minder. Over het idee van dit plantaardige stukje vlees uit de 3D-printer, bedacht door Redefine Meat en gemaakt van soja en erwten-eiwitten, niets dan lof. Omdat het in laagjes wordt geprint ontstaat er een vezelachtige structuur die verdomd veel lijkt op die van vlees, met zowaar een donker, krokant korstje. De geprinte biefstuk ziet er op het eerste gezicht zelfs stukken aantrekkelijker uit dan die stukjes echt vlees op het andere bord. Maar hoe knap dat ook is: na elke hap blijft er een natte kartonsmaak hangen die langzaam maar zeker zo overheersend wordt dat je dit uitsluitend weg kunt krijgen met de verdovende Bali-drab van het andere bord. De ‘klassieke Loetje-jus’ die we erbij bestelden blijkt namelijk nóg slechter: een niet geëmulgeerde, bleke plas vet met zoveel losse zwarte deeltjes dat het lijkt alsof er een asbak in om is gekieperd. Zo smaakt het overigens niet, sterker nog: het smaakt helemaal nergens naar.
Wat er aan de hand is? Volgens de bediening is de Blue Band in de ban gedaan. Voor de jus wordt nu speciale Loetje-boter gebruikt die in grote rollen wordt binnengebracht. En verder? Verder gaan er zakjes in – voor elk soort jus een ander zakje. Als ik na mijn bezoek om duidelijkheid vraag bij de PR-afdeling krijg ik te horen dat de samenwerking met Blue Band is gestopt omdat Blue Band de receptuur zou hebben aangepast. Op de vraag over wat er precies in die zakjes zit, komt gek genoeg geen antwoord. Misschien maar beter ook, want eigenlijk wil ik het niet eens weten. Wat ik wél wil? Naar huis. En nooit meer naar Loetje.
Koekoekquote:
quote:Op zaterdag 26 november 2022 00:15 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Dat stukje vegavlees van Loetje uit de printer is niet te vreten. Positief: de structuur is uitstekend. Het is niet te onderscheiden met écht slecht vlees (uit de schappen van de AH ofzo). Maar tering wat een zoute meuk. Met zoveel ranzige margarine dat ik nu al een tijd aan de schijterij zit. Echt niet te nassen. De jus stolt op een bizarre wijze tot een ellendige donkere harde smurrie waar je de lokale zwarte piet nog niet eens mee zou schminken. Nee, dit kan écht niet. En dat voor godverdomme 27 euro.
@:neef_wuppie
@:rambodirk
@:wereldgozer
@:loetje
Nee maat, ik ga naar de supermarketquote:Op zaterdag 6 mei 2023 13:54 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
13.46 tering
Nu gelijk een blik schultenbrau zeker
de beren is nog treurigerquote:Op zaterdag 6 mei 2023 13:32 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik tolereer het bestaan van Loetje niet en ik neem het nog altijd die ene vriend van mij kwalijk dat hij ons voor zijn verjaardag heeft meegenomen naar die schijttent. 45 euro voor een ranzig stukje sojavlees in een soort zwarte substantie vergelijkbaar met wat er in de verhalen van @:caland uit zijn mond kwam en twee Skuumkoppes die ik gebruikte om alle ziltige pittige sambal mee weg te spoelen.
Gewoon het dieptepunt van ‘uiteten’ gaan in Nederland. Duur, commercieel, zout, ongezond en boterdiarree.
Goede omschrijving wel. Er is een groot schrijver aan jou verloren gegaan.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 13:32 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik tolereer het bestaan van Loetje niet en ik neem het nog altijd die ene vriend van mij kwalijk dat hij ons voor zijn verjaardag heeft meegenomen naar die schijttent. 45 euro voor een ranzig stukje sojavlees in een soort zwarte substantie vergelijkbaar met wat er in de verhalen van @:caland uit zijn mond kwam en twee Skuumkoppes die ik gebruikte om alle ziltige pittige sambal mee weg te spoelen.
Gewoon het dieptepunt van ‘uiteten’ gaan in Nederland. Duur, commercieel, zout, ongezond en boterdiarree.
loetjestrontquote:Op zaterdag 6 mei 2023 13:32 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Ik tolereer het bestaan van Loetje niet en ik neem het nog altijd die ene vriend van mij kwalijk dat hij ons voor zijn verjaardag heeft meegenomen naar die schijttent. 45 euro voor een ranzig stukje sojavlees in een soort zwarte substantie vergelijkbaar met wat er in de verhalen van @:caland uit zijn mond kwam en twee Skuumkoppes die ik gebruikte om alle ziltige pittige sambal mee weg te spoelen.
Gewoon het dieptepunt van ‘uiteten’ gaan in Nederland. Duur, commercieel, zout, ongezond en boterdiarree.
ik heb net haringgenot opquote:Op zaterdag 6 mei 2023 17:07 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Jongens, wat eten jullie vandaag? Ik doe chili con carne.
Schnitzel, aardappeltje, haricot verts.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 17:07 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Jongens, wat eten jullie vandaag? Ik doe chili con carne.
"Pictures you can smell."quote:
Met het middageten patat gehad, dus nu gewoon een broodje.quote:Op zaterdag 6 mei 2023 17:07 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Jongens, wat eten jullie vandaag? Ik doe chili con carne.
Dikke vetklepquote:Op zaterdag 6 mei 2023 18:32 schreef R-woud93 het volgende:
[..]
Met het middageten patat gehad, dus nu gewoon een broodje.
Was bezig met een verhuizing, was om 7:00 al in de weer, kan prima als je het direct weer verbrand.quote:
verbrandquote:Op zaterdag 6 mei 2023 18:35 schreef R-woud93 het volgende:
[..]
Was bezig met een verhuizing, was om 7:00 al in de weer, kan prima als je het direct weer verbrand.
Ligt eraan wat je erbij hadquote:Op zaterdag 6 mei 2023 18:35 schreef R-woud93 het volgende:
[..]
Was bezig met een verhuizing, was om 7:00 al in de weer, kan prima als je het direct weer verbrand.
quote:
Heerlijk man, alleen niet te vaak.quote:
Als ik uit het hele assortiment van een snackbar kan kiezen, dan bungelt de frikandel toch wel ergens onderaan.quote:
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |