zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.quote:
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:
[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.
wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.
een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.
en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Bij Jumbo staat altijd de soort op de zak geprint. Bijvoorbeeld Milva of Accent.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 23:40 schreef NoCigar het volgende:
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.
Wel een verfrissende openheid van zaken bij de telers en verpakkers.
Golfer komt zo zuur pruimen dat je niet hoeft te kijken.quote:Op woensdag 31 mei 2023 00:34 schreef Farenji het volgende:
Ja de KvW is wel vrij goed geworden in het vertekenen van het beeld, en opkloppen van controverse, waarbij de nuance bewust wordt vermeden. Alles voor de kijkcijfers, eigenlijk is dit een soort van fophef.
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:
[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.
wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.
een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.
en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Naam van het ras en de mate waarin ze vast of bloemig koken erop is ook niet verkeerd, maar ga geen onzin als Ambachtelijk, Culinair ofzo erop schrijven.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Dat is wel waar.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...quote:Op zaterdag 3 juni 2023 18:23 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat is wel waar.
Maar het blijft wel merkwaardig dat de zelfde pieper soms dubbel zo duur is omdat er iets ander op de verpakking staat.
Het gaat niet om het product, maar de beleving ( ) of de oplossing (HG is een mooi voorbeeld).quote:Op maandag 5 juni 2023 09:21 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...
Was al wel bekend, zelfde met andere exoten die er eigenlijk niet thuis horen.quote:Op dinsdag 6 juni 2023 21:28 schreef golfer het volgende:
Mooi die hommelkwekerijen, maar ze verspreiden dus ziektes die inheemse soorten doen uitsterven.
Ik ken m vooral van de Proefkeuken, idd een kinderprogramma. Hij moet zn toontje nog wel ff aanpassen jaquote:Op dinsdag 6 juni 2023 21:42 schreef 111210 het volgende:
Vind die Pieter Hulst om de een of andere reden echt een irritante presentator, alsof ie zo uit sesamstraat komt
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zoutquote:Op dinsdag 13 juni 2023 12:49 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Tarwe, water, gist en zout: brood is al duizenden jaren een doodsimpel recept. Maar nu zijn ze met dat brood gaan spelen. Ze voegen dingen toe, die broodnodig zouden zijn. Veldbonenmeel bijvoorbeeld.
Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zitquote:Op dinsdag 13 juni 2023 13:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zout
Ooit een podcast over geluisterd: "Brood, daar zit wat in!" - en daar zit idd echt bizar veel in
quote:Op dinsdag 13 juni 2023 13:45 schreef flipsen het volgende:
Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zit
Volgende [CUL] meet bij golferquote:
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Klopt, maar het hoort zonderquote:Op dinsdag 13 juni 2023 16:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
Nooit gezien, welke is/zijn dat?quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit.
Moest even kijken wat er in "mijn roggebrood" zit:quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
quote:Ingrediënten: ROGGE, water, zout, voedingszuur (melkzuur), TARWEZEMELEN, conserveermiddel (sorbinezuur, calciumpropionaat)
Hmmquote:
Van de extra suiker word ik niet enthousiast.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.
Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Brood rijst sneller waardoor het minder tijd heeft smaak te ontwikkelen.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.
Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
quote:Op dinsdag 20 juni 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
Waar in Nederland en andere Europese landen zout door het eten gaat, is in de Zuidoost-Aziatische keuken vissaus als smaakversterker onmisbaar. Het gebruik ervan gaat al terug tot de oudheid: al in de Romeinse tijd was het een populair ingrediënt. In de schappen van de supermarkten zijn tegenwoordig verschillende soorten en smaken vissaus te vinden. Sommige daarvan bevatten alleen vis en zout, aan andere worden kruiden en specerijen toegevoegd.quote:Op vrijdag 23 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |