zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.quote:
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:
[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.
wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.
een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.
en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Bij Jumbo staat altijd de soort op de zak geprint. Bijvoorbeeld Milva of Accent.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 23:40 schreef NoCigar het volgende:
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.
Wel een verfrissende openheid van zaken bij de telers en verpakkers.
Golfer komt zo zuur pruimen dat je niet hoeft te kijken.quote:Op woensdag 31 mei 2023 00:34 schreef Farenji het volgende:
Ja de KvW is wel vrij goed geworden in het vertekenen van het beeld, en opkloppen van controverse, waarbij de nuance bewust wordt vermeden. Alles voor de kijkcijfers, eigenlijk is dit een soort van fophef.
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.quote:Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:
[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.
wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.
een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.
en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Naam van het ras en de mate waarin ze vast of bloemig koken erop is ook niet verkeerd, maar ga geen onzin als Ambachtelijk, Culinair ofzo erop schrijven.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Dat is wel waar.quote:Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:
[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...quote:Op zaterdag 3 juni 2023 18:23 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat is wel waar.
Maar het blijft wel merkwaardig dat de zelfde pieper soms dubbel zo duur is omdat er iets ander op de verpakking staat.
Het gaat niet om het product, maar de beleving ( ) of de oplossing (HG is een mooi voorbeeld).quote:Op maandag 5 juni 2023 09:21 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...
Was al wel bekend, zelfde met andere exoten die er eigenlijk niet thuis horen.quote:Op dinsdag 6 juni 2023 21:28 schreef golfer het volgende:
Mooi die hommelkwekerijen, maar ze verspreiden dus ziektes die inheemse soorten doen uitsterven.
Ik ken m vooral van de Proefkeuken, idd een kinderprogramma. Hij moet zn toontje nog wel ff aanpassen jaquote:Op dinsdag 6 juni 2023 21:42 schreef 111210 het volgende:
Vind die Pieter Hulst om de een of andere reden echt een irritante presentator, alsof ie zo uit sesamstraat komt
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zoutquote:Op dinsdag 13 juni 2023 12:49 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Tarwe, water, gist en zout: brood is al duizenden jaren een doodsimpel recept. Maar nu zijn ze met dat brood gaan spelen. Ze voegen dingen toe, die broodnodig zouden zijn. Veldbonenmeel bijvoorbeeld.
Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zitquote:Op dinsdag 13 juni 2023 13:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zout
Ooit een podcast over geluisterd: "Brood, daar zit wat in!" - en daar zit idd echt bizar veel in
quote:Op dinsdag 13 juni 2023 13:45 schreef flipsen het volgende:
Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zit
Volgende [CUL] meet bij golferquote:
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Klopt, maar het hoort zonderquote:Op dinsdag 13 juni 2023 16:24 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
Nooit gezien, welke is/zijn dat?quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit.
Moest even kijken wat er in "mijn roggebrood" zit:quote:Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
quote:Ingrediënten: ROGGE, water, zout, voedingszuur (melkzuur), TARWEZEMELEN, conserveermiddel (sorbinezuur, calciumpropionaat)
Hmmquote:
Van de extra suiker word ik niet enthousiast.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.
Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Brood rijst sneller waardoor het minder tijd heeft smaak te ontwikkelen.quote:Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.
Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
quote:Op dinsdag 20 juni 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
Waar in Nederland en andere Europese landen zout door het eten gaat, is in de Zuidoost-Aziatische keuken vissaus als smaakversterker onmisbaar. Het gebruik ervan gaat al terug tot de oudheid: al in de Romeinse tijd was het een populair ingrediënt. In de schappen van de supermarkten zijn tegenwoordig verschillende soorten en smaken vissaus te vinden. Sommige daarvan bevatten alleen vis en zout, aan andere worden kruiden en specerijen toegevoegd.quote:Op vrijdag 23 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.quote:Op dinsdag 27 juni 2023 22:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb me net een 30 Liter zuurkoolvat besteld, ga ik vullen met Makreel, Sardines en Ansjovis, en een paar kilo zout, dat gaat de garage in en dan een paar jaar fermenteren. Heb dit idee al een paar jaar in mijn hoofd, waarom niet gedaan, geen idee, maar nu ga ik het doen. Over een jaar of 2-3 een 15-20 liter échte vissaus/garum. Wellicht nog rozemarijn, thijm, knoflook erbij?
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.quote:Op woensdag 28 juni 2023 09:33 schreef Bramito het volgende:
[..]
Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.
Geen probleem toch? Ik zag laatst een video waar ze worcestershire saus probeerden te maken. Zelfde idee.quote:Op woensdag 28 juni 2023 09:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.quote:Op dinsdag 27 juni 2023 21:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net zoals nep soy die met zoutzuur gemaakt wordt ipv te fermenteren.
In Sappemeer maakt Kikkoman gefermenteerde soy in enorme hoeveelheden trouwens.
Klopt, maar het punt is dat Kikkoman nog wel echt fermenteert, hoewel op een industriële schaal en toevallig ook in Nederland.quote:Op woensdag 28 juni 2023 10:35 schreef 111210 het volgende:
[..]
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.
Fast food komt vast ook wel eens langs.quote:Op zaterdag 1 juli 2023 10:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Dit programma kan wel een upgrade gebruiken. Traag, vaak weinig schokkends en overdreven/irritante reacties van de cynische presentatoren. (Marijn, Ersin en Pieter vooral)
Matig.
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.quote:Op woensdag 5 juli 2023 20:12 schreef Hugo_Treger het volgende:
Waarom knijpt die ongemakkelijke snuiter die ansjovis tot moes? Afstotelijke teevee.
Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?quote:Op woensdag 5 juli 2023 20:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.
Ik weet niet of Jan deze uitzending wel heeft gezien.quote:Op woensdag 5 juli 2023 21:09 schreef Hugo_Treger het volgende:
Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?
Burg in Ermelo. Was er pas nog.quote:Op dinsdag 12 september 2023 20:45 schreef golfer het volgende:
Wow. Een winkel met meer dan 3.000 verschillende soorten bier.
Absoluut, ook goed dat je het verschil zietquote:Op dinsdag 26 september 2023 20:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cool Best is slim, gewoon open en eerlijk zijn. Niet geheimzinnig doen.
Als je een beetje weet wat je eet dan wist je dit al.quote:Op dinsdag 26 september 2023 20:54 schreef Isane het volgende:
[..]
Absoluut, ook goed dat je het verschil ziet
Dan snap ik het wel dat je het toevoegd.
Wel bijzonder dat ze dit hebben ontdekt
Ik trek die knakker bij die boswachter echt slecht, alsof je naar kleuter tv zit te kijken maar dan kleuters met een beperkingquote:Op dinsdag 26 september 2023 20:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cellulose in levensmiddelen.
Opnieuw de gespeelde verbazing, UIT HOUT???
Ja, Het Klokhuis deed het nog beterquote:Op maandag 2 oktober 2023 20:18 schreef 111210 het volgende:
[..]
Ik trek die knakker bij die boswachter echt slecht, alsof je naar kleuter tv zit te kijken maar dan kleuters met een beperking
Hij is, behalve presentator, ook een prima acteur. Dat blijkt dus ook al doordat jij in zijn gespeelde verbazing trapt.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 18:21 schreef Hugo_Treger het volgende:
Is Ersin de onnozelste man op teevee? Zelfs het begrijpen van de eenvoudigste antwoorden lijkt hem maximale rekenkracht te kosten.
Eigenlijk is hij de racistische parodie van de domme Turk.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 18:21 schreef Hugo_Treger het volgende:
Is Ersin de onnozelste man op teevee? Zelfs het begrijpen van de eenvoudigste antwoorden lijkt hem maximale rekenkracht te kosten.
Ik hoor na elk antwoord het raderwerk in zijn hoofd piepen en kraken. Dat kun je niet acteren.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 18:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij is, behalve presentator, ook een prima acteur. Dat blijkt dus ook al doordat jij in zijn gespeelde verbazing trapt.
Dan heb jij wel een heel bijzonder gehoor.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 18:48 schreef Hugo_Treger het volgende:
Ik hoor na elk antwoord het raderwerk in zijn hoofd piepen en kraken. Dat kun je niet acteren.
als je nog jong bent hoor je gewoon beter.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 20:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan heb jij wel een heel bijzonder gehoor.
Dank voor de bijval, Jan. Golfer voert tegen mij al langere tijd een persoonlijke hetze.quote:Op vrijdag 6 oktober 2023 20:36 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
als je nog jong bent hoor je gewoon beter.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |