abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 3 mei 2023 @ 20:25:59 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208994030


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 mei 2023 @ 12:02:30 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209172016
Vanavond:

De Keuringsdienst van Waarde duikt in deze aflevering in het fenomeen oceaanplastic.

Er komt volgens het Wereld Natuur Fonds elk jaar 11 miljoen ton plastic in de wereldzeeën terecht. Zeecontainers, schepen en vissersboten zijn daar voor een deel de oorzaak van. Het grootste deel van het plastic is straatafval dat via afvoerputten, het riool en de rivieren naar zee stroomt.
Een oplossing voor dat probleem is er nog niet, maar fabrikanten genoeg die een steentje bij proberen te dragen: ze maken nieuwe producten van uit zee gevist plastic, van kleding en speelgoed tot bekers en skateboards. Dat klinkt mooi, en het doet het goed in reclamecampagnes, maar de Keuringsdienst vraagt zich af of het productieproces van dit gerecyclede plastic echt zo milieuvriendelijk is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 mei 2023 @ 21:44:28 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209179013
Reisje voor Maarten naar Canada. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 16 mei 2023 @ 21:46:22 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209179037
Ah. Bojan Slat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209342466
Haha 1 pot nat dus :')
pi_209342538
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 21:02 schreef Isane het volgende:
Haha 1 pot nat dus :')
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.

wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.

een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.

en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
pi_209344659
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:

[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.

wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.

een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.

en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.
Wel een verfrissende openheid van zaken bij de telers en verpakkers.
anonieme razernist
  dinsdag 30 mei 2023 @ 23:56:36 #8
2651 svann
night-hawk
pi_209344851
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 23:40 schreef NoCigar het volgende:
Ah, kijk, dat is toch een nuance. Ik krijg nu de indruk dat alles in de supermarkt Jazzy is.
Wel een verfrissende openheid van zaken bij de telers en verpakkers.
Bij Jumbo staat altijd de soort op de zak geprint. Bijvoorbeeld Milva of Accent.
seek electricity                     Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_209345055
Ja de KvW is wel vrij goed geworden in het vertekenen van het beeld, en opkloppen van controverse, waarbij de nuance bewust wordt vermeden. Alles voor de kijkcijfers, eigenlijk is dit een soort van fophef.
  woensdag 31 mei 2023 @ 08:30:53 #10
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209346157
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2023 00:34 schreef Farenji het volgende:
Ja de KvW is wel vrij goed geworden in het vertekenen van het beeld, en opkloppen van controverse, waarbij de nuance bewust wordt vermeden. Alles voor de kijkcijfers, eigenlijk is dit een soort van fophef.
Golfer komt zo zuur pruimen dat je niet hoeft te kijken.
pi_209377903
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2023 21:08 schreef fespo het volgende:

[..]
zo wilde ze het brengen, en natuurlijk is het ook zo.
maar ik vond ze nogal drammerig dat een "culinaire aardappel" hetzelfde is als een "vastkokende"
dat hebben ze goed gezien en naar mijn idee ook open deur.

wat ze niet duidelijke vertelde was dat super markten (zover ik kan achterhalen) wel een verschil hebben in wat voor aardappels ze in een kruimige zak doen en wat ze in een vast kokende zak doen.

een kruimige zak van de ah zegt dit:
De rassen die worden verpakt zijn Ivetta, Karelia, Melody, Milva, Sunita, Colomba, Frieslander en Artemis.

en de vastkokende zak zegt dit:
De rassen die worden verpakt, zijn o.a. Venezia, nicola.
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
  vrijdag 2 juni 2023 @ 18:10:16 #12
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209378329
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Naam van het ras en de mate waarin ze vast of bloemig koken erop is ook niet verkeerd, maar ga geen onzin als Ambachtelijk, Culinair ofzo erop schrijven.
Ik moet hier in D altijd zo lachen als men beweert dat je voor Friet vastkokende aardappelen nodig hebt. Verbazingwekkend trouwens hoe beperkt de keuze en hoe slecht de aardappels zijn hier in D.
pi_209390048
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2023 17:28 schreef koffiekoekjes het volgende:

[..]
Als ik eerlijk ben vind ik het wel fijn zoals het nu bij de AH is. Ik ken al die rassen niet, geen idee wat ik dan moet hebben als alleen dat er op staat. Ik wil dat ook helemaal niet onthouden.
Dat is wel waar.
Maar het blijft wel merkwaardig dat de zelfde pieper soms dubbel zo duur is omdat er iets ander op de verpakking staat.
  maandag 5 juni 2023 @ 09:21:54 #14
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_209406464
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2023 18:23 schreef qajariaq het volgende:

[..]
Dat is wel waar.
Maar het blijft wel merkwaardig dat de zelfde pieper soms dubbel zo duur is omdat er iets ander op de verpakking staat.
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_209406532
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 09:21 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Dat is dus effectief omdat men de prijs bepaalt aan de hand van wat een soort klant ervoor wil geven. Niet op basis van het product zelf ...
Het gaat niet om het product, maar de beleving ( :r ) of de oplossing (HG is een mooi voorbeeld).

Ander leuk voorbeeld is de tortilla-chips: zelfde product in het chips-schap én in het Mexicaans-eten-schap. Met een enorm prijsverschil.
Oh, en mie / tagliatelle. Ook al een keer voorbij gekomen :P
  dinsdag 6 juni 2023 @ 13:21:06 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209419712
Vanavond:

Bijen en hommels hebben het zwaar. Volgens een rapport van de Europese Commissie in april dit jaar daalde de afgelopen decennia het aantal bestuivende insecten enorm. Sommige soorten worden met uitsterven bedreigd. Europa luidt nu de noodklok en komt met een plan van aanpak voor de toekomst, want het is ook een bedreiging voor de voedselzekerheid, het welzijn en de economie.

De situatie rond de bestuivende beestjes zet het team van de Keuringsdienst van Waarde aan het denken. Het verhaal over uitstervende bijen en hommels horen de verslaggevers al jaren, maar dan zou dat ook zichtbaar moeten zijn bij de groenteboer en op de groente- en fruitafdelingen in de supermarkt. Maar deze schappen puilen nog altijd uit. Het team onderzoekt hoe dat zit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209424232
Ontsnapping :D
  dinsdag 6 juni 2023 @ 21:28:37 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209424757
Mooi die hommelkwekerijen, maar ze verspreiden dus ziektes die inheemse soorten doen uitsterven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209425022
quote:
11s.gif Op dinsdag 6 juni 2023 21:28 schreef golfer het volgende:
Mooi die hommelkwekerijen, maar ze verspreiden dus ziektes die inheemse soorten doen uitsterven.
Was al wel bekend, zelfde met andere exoten die er eigenlijk niet thuis horen.

Vind die Pieter Hulst om de een of andere reden echt een irritante presentator, alsof ie zo uit sesamstraat komt
pi_209425156
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2023 21:42 schreef 111210 het volgende:
Vind die Pieter Hulst om de een of andere reden echt een irritante presentator, alsof ie zo uit sesamstraat komt
Ik ken m vooral van de Proefkeuken, idd een kinderprogramma. Hij moet zn toontje nog wel ff aanpassen ja :P
  dinsdag 13 juni 2023 @ 12:49:26 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209497593
Vanavond:

Tarwe, water, gist en zout: brood is al duizenden jaren een doodsimpel recept. Maar nu zijn ze met dat brood gaan spelen. Ze voegen dingen toe, die broodnodig zouden zijn. Veldbonenmeel bijvoorbeeld.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209498042
quote:
3s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 12:49 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Tarwe, water, gist en zout: brood is al duizenden jaren een doodsimpel recept. Maar nu zijn ze met dat brood gaan spelen. Ze voegen dingen toe, die broodnodig zouden zijn. Veldbonenmeel bijvoorbeeld.
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zout *O*

Ooit een podcast over geluisterd: "Brood, daar zit wat in!" - en daar zit idd echt bizar veel in :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 13 juni 2023 @ 13:45:20 #23
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209498083
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 13:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Daarom koop ik ook brood met alleen tarwe, gist, water en zout *O*

Ooit een podcast over geluisterd: "Brood, daar zit wat in!" - en daar zit idd echt bizar veel in :X
Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zit :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 14:54:14 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209498684
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 13:45 schreef flipsen het volgende:

Zelf maken, weet je in ieder geval wat erin zit :)
:Y
Doe ik al zeker 10 jaar. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 13 juni 2023 @ 15:16:09 #25
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_209498871
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 14:54 schreef golfer het volgende:

[..]
:Y
Doe ik al zeker 10 jaar. ^O^
Volgende [CUL] meet bij golfer *O*
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 15:32:35 #26
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209499023
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
pi_209499539
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
speak only if it improves the silence.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 16:34:11 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209499653
quote:
3s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 16:24 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
Klopt, maar het hoort zonder
pi_209502287
Duits praten is lastig?
pi_209502289
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit.
Nooit gezien, welke is/zijn dat?
pi_209502351
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Moest even kijken wat er in "mijn roggebrood" zit:
quote:
Ingrediënten: ROGGE, water, zout, voedingszuur (melkzuur), TARWEZEMELEN, conserveermiddel (sorbinezuur, calciumpropionaat)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209502403
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 20:41 schreef showtimer het volgende:

Nooit gezien, welke is/zijn dat?
Hmm

Bolletje: water, 57% volkoren gebroken ROGGE, TARWEZEMELEN, zout, voedingszuur (melkzuur), volkoren TARWEMEEL, TARWEMOUTMEEL, TARWEBLOEM.

AH: 62% gebroken rogge, water, voedingszuur (melkzuur [E270]), zout, tarwezemel, volkorentarwemeel, tarwemoutmeel, tarwebloem.

Soma: TARWEbloem, water, volkoren ROGGEmeel, zonnebloempitten, bakkersgist, gebroken TARWE, TARWEGLUTEN, HAVER, GERST, GERSTEmoutextract, bakkerszout, lijnzaad, ROGGEbloem, ROGGEzuurdesem, maltodextrine, geroosterd TARWEmoutmeel, gedextrineerd TARWEmeel, TARWEzemelen, emulgator (E482), voedingszuren (melkzuur, citroenzuur), conserveermiddelen (calciumpropionaat, sorbinezuur).

TastyBasics: 60% volkoren gebroken ROGGE, water, zout, gist. (Basic indeed!)

AH Brabants roggebrood: 51% volkoren roggemeel, water, 8,3% tarwebloem, bakkersgist, gejodeerd zout, gedextrineerd tarwemeel, tarwezemel, conserveermiddel (calciumpropionaat [E282], sorbinezuur [E200]), voedingszuur (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), zout, antioxidant (ascorbinezuur [E300]).

Het valt volgens mij reuze mee met de stroop, melasse en beetwortel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209502525
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 21:06:36 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209502557
i ate his liver with some fava beans and a nice chianti
pi_209512737
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Van de extra suiker word ik niet enthousiast.
anonieme razernist
  woensdag 14 juni 2023 @ 20:11:06 #36
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209512801
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Brood rijst sneller waardoor het minder tijd heeft smaak te ontwikkelen.
  woensdag 14 juni 2023 @ 20:34:23 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209513170
Ik zit de uitzending over aardappelen terug te kijken, die is hilarisch, en de aardappelhandelaar is verbazingwekkend eerlijk.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 13:28:52 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209578691
Vanavond:

Het fenomeen haarextensies dateert al uit de oudheid. In het oude Egypte was het normaal om het haar op deze manier te verlengen en verfraaien. Daar gebruikten ze mensenhaar, schapenwol en soms ook palmvezels voor. Zowel vrouwen als mannen gebruikten de extensies.
In de twintigste eeuw werden haarextensies opnieuw populair met het gebruik van synthetisch materiaal dat het eigen haar niet beschadigt. Inmiddels is het een miljardenindustrie.

Er lijkt een wildgroei te zijn aan salons die haar in allerlei soorten en maten invlechten. De Keuringsdienst van Waarde verdiept zich deze aflevering in haarextensies. De verslaggevers willen weten of ze van echt haar zijn gemaakt, van wie dat eerder is geweest en waar het oorspronkelijk vandaan komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584732
Mua niet mooi bij Marijn
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:09:04 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584903
Haaranorexia. (8>
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:11:52 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584940
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584977
Man man man, die 2 barbiepoppen in dat salon :`)
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:15:00 #43
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209584979
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
^O^
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:15:00 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584980
Snoepreisje naar Vietnam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584985
Leuke aflevering.
Valt me mee aan prijs wat die mensen er nog voor krijgen, ik dacht dat komt niet verder dan 2 euro of iets.

Als je dan de geknipte dame ziet, ze heeft enorm lang haar en moet anders toch knippen.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:26:45 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209585136
Haha. De oudere zus. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 23 juni 2023 @ 16:02:14 #47
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209618523
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 12:53:53 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209665881
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
Waar in Nederland en andere Europese landen zout door het eten gaat, is in de Zuidoost-Aziatische keuken vissaus als smaakversterker onmisbaar. Het gebruik ervan gaat al terug tot de oudheid: al in de Romeinse tijd was het een populair ingrediënt. In de schappen van de supermarkten zijn tegenwoordig verschillende soorten en smaken vissaus te vinden. Sommige daarvan bevatten alleen vis en zout, aan andere worden kruiden en specerijen toegevoegd.

De Keuringsdienst van Waarde gaat in deze aflevering op ontdekkingstocht naar de achtergrond van vissaus. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welke vissoorten als basis worden gebruikt, maar ook om te vragen waarom er soms maar een heel klein beetje vis in het brouwsel zit en vooral hoe vissaus eigenlijk gemaakt wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 13:05:02 #49
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209666061
De Vis wordt zwaar gezouten en men laat het trekken, maandenlang (Klassiek)
Eiwit uit de vis wordt omgezet in glutamaten wat voor de umami smaak zorgt.
Wil het nog steeds eens zelf doen.
pi_209671852
Eens tellen hoe vaak ze deze uitzending 'wow, zeggen.
anonieme razernist
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:19:28 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209672259
Ersin was al in Vietnam voor de haren van de extensies dus gelijk maar door naar de makers van de vissaus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:38:04 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209672485
Leuk om te zien hoe ze die nep-vissaus maken door die man van het fermenteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:42:30 #53
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672557
Net zoals nep soy die met zoutzuur gemaakt wordt ipv te fermenteren.
In Sappemeer maakt Kikkoman gefermenteerde soy in enorme hoeveelheden trouwens.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:44:08 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672575
Eigelijk rotte vis?
Wat denk je dat kaas of karnemelk is?
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:51:17 #55
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672668
De romeinen maakten dit al, Garum, vissaus, puur, maar ook met kruiden.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 22:13:38 #56
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672896
Heb me net een 30 Liter zuurkoolvat besteld, ga ik vullen met Makreel, Sardines en Ansjovis, en een paar kilo zout, dat gaat de garage in en dan een paar jaar fermenteren. Heb dit idee al een paar jaar in mijn hoofd, waarom niet gedaan, geen idee, maar nu ga ik het doen. Over een jaar of 2-3 een 15-20 liter échte vissaus/garum. Wellicht nog rozemarijn, thijm, knoflook erbij?

[ Bericht 19% gewijzigd door Jan_Onderwater op 27-06-2023 22:28:32 ]
  woensdag 28 juni 2023 @ 09:33:34 #57
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_209675740
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 22:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb me net een 30 Liter zuurkoolvat besteld, ga ik vullen met Makreel, Sardines en Ansjovis, en een paar kilo zout, dat gaat de garage in en dan een paar jaar fermenteren. Heb dit idee al een paar jaar in mijn hoofd, waarom niet gedaan, geen idee, maar nu ga ik het doen. Over een jaar of 2-3 een 15-20 liter échte vissaus/garum. Wellicht nog rozemarijn, thijm, knoflook erbij?

Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 28 juni 2023 @ 09:43:37 #58
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209675870
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2023 09:33 schreef Bramito het volgende:

[..]
Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.
pi_209676200
Lekker man
  woensdag 28 juni 2023 @ 10:31:01 #60
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_209676510
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2023 09:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.
Geen probleem toch? Ik zag laatst een video waar ze worcestershire saus probeerden te maken. Zelfde idee.
Siesta & Fiesta!
pi_209676568
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 21:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net zoals nep soy die met zoutzuur gemaakt wordt ipv te fermenteren.
In Sappemeer maakt Kikkoman gefermenteerde soy in enorme hoeveelheden trouwens.
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.
  woensdag 28 juni 2023 @ 10:37:31 #62
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209676588
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2023 10:35 schreef 111210 het volgende:

[..]
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.
Klopt, maar het punt is dat Kikkoman nog wel echt fermenteert, hoewel op een industriële schaal en toevallig ook in Nederland.
pi_209714818
Dit programma kan wel een upgrade gebruiken. Traag, vaak weinig schokkends en overdreven/irritante reacties van de cynische presentatoren. (Marijn, Ersin en Pieter vooral)

Matig.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2023 10:41:06 ]
pi_209715474
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2023 10:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Dit programma kan wel een upgrade gebruiken. Traag, vaak weinig schokkends en overdreven/irritante reacties van de cynische presentatoren. (Marijn, Ersin en Pieter vooral)

Matig.
Fast food komt vast ook wel eens langs.
pi_209776889
Waarom knijpt die ongemakkelijke snuiter die ansjovis tot moes? Afstotelijke teevee.
  woensdag 5 juli 2023 @ 20:44:16 #66
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209777304
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 20:12 schreef Hugo_Treger het volgende:
Waarom knijpt die ongemakkelijke snuiter die ansjovis tot moes? Afstotelijke teevee.
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.
pi_209777633
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 20:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.
Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?
  woensdag 5 juli 2023 @ 21:22:24 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209777882
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 21:09 schreef Hugo_Treger het volgende:


Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?
Ik weet niet of Jan deze uitzending wel heeft gezien.
Jij bedoelt bij vishandel Tel in IJmuiden dat die visboer beweerde dat vissaus wordt gemaakt van geplette ansjovisjes en die presentator een visje begon uit te knijpen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:23:19 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210616797
Straks weer!

Pils heet eigenlijk altijd ‘traditioneel gebrouwen’, maar brouwers zijn niet zo heel mededeelzaam over wat dit betekent. Met de ingrediënten heeft het weinig van doen, want die verschillen sterk tussen de merken. Lukt het de onderzoekers van Keuringsdienst van Waarde om dit mysterie te ontrafelen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:45:49 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210617063
Wow. Een winkel met meer dan 3.000 verschillende soorten bier.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:57:50 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210617239
23 november 2017 hadden ze trouwens ook al een aflevering over pils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210618656


[ Bericht 100% gewijzigd door zakjapannertje op 12-09-2023 22:48:31 (Vergissing. ) ]
  dinsdag 19 september 2023 @ 21:21:22 #73
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210688113
Bikkerkillen, heb ze een keer gegeten, maar ben er geen fan van, niet omdat het niet lekker is.
pi_210688139
Nooit gegeten en zal dat ook nooit doen, wat een gruwel. :{w
  dinsdag 19 september 2023 @ 21:30:02 #75
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210688289
Die Kikkerteelt in Vietnam heeft zijn langste tijd gehad, China bouwt dammen in de bovenloop van de Mekong, het water wordt steeds minder.
pi_210688394
quote:
11s.gif Op dinsdag 12 september 2023 20:45 schreef golfer het volgende:
Wow. Een winkel met meer dan 3.000 verschillende soorten bier.
Burg in Ermelo. Was er pas nog.
pi_210688699
Een of twee keer gehad en telkens als ik ze zie denk ik dat het een idee zou zijn voor de Efteling om ze leuk aangekleed als kabouterbeentjes op de kaart te zetten. Serveren met een puntmutsje.
anonieme razernist
pi_210689056
Ik heb nog nooit kikkerbillen gegeten, na deze uitzending ben ik ook niet van plan dat te doen.
  dinsdag 19 september 2023 @ 22:44:48 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210689785
Uitzending moet ik nog terugkijken. Maar voor het eerst een jaar of 55 geleden gegeten omdat mijn vader dat toen in Frankrijk bestelde. Hapje van gegeten en vond er niet veel aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 26 september 2023 @ 20:38:39 #80
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210761613
Cellulose in levensmiddelen.
Opnieuw de gespeelde verbazing, UIT HOUT???
pi_210761659
Zie m lopen met zn tak :D _O-
  dinsdag 26 september 2023 @ 20:47:33 #82
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210761714
Is net lijm
Ja, correct, cellulose zit ook in behangplaksel
  dinsdag 26 september 2023 @ 20:48:26 #83
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210761728
Cool Best is slim, gewoon open en eerlijk zijn. Niet geheimzinnig doen.
  dinsdag 26 september 2023 @ 20:52:07 #84
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210761790
Bladgroenten bevatten slechts 1% glucose. Knollen, zoals bietjes en pastinaak, bevatten zetmeel, maar dat is slecht 8%. In oertijden aten we dus als mens wel knollen.

https://www.darmklachten.nl/een-vezelrijk-dieet/
pi_210761833
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 20:48 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cool Best is slim, gewoon open en eerlijk zijn. Niet geheimzinnig doen.
Absoluut, ook goed dat je het verschil ziet :Y
Dan snap ik het wel dat je het toevoegd.

Wel bijzonder dat ze dit hebben ontdekt
  dinsdag 26 september 2023 @ 21:00:16 #86
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210761883
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 20:54 schreef Isane het volgende:

[..]
Absoluut, ook goed dat je het verschil ziet :Y
Dan snap ik het wel dat je het toevoegd.

Wel bijzonder dat ze dit hebben ontdekt
Als je een beetje weet wat je eet dan wist je dit al.
Vanillesuiker (of beter Vanilinesuiker) wordt ook van hout gemaakt
Ik vind het een beetje non nieuws.
E120 wordt van schildluizen gemaakt, die je roze koeken kleuren
E170 is Kalk

Lijstje van alle E-Nummers
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers
  zaterdag 30 september 2023 @ 11:51:53 #87
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210794015
AS Dinsdag gaat het over paardenbloed als vruchtbaarheidsmiddel
pi_210816756
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2023 20:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Cellulose in levensmiddelen.
Opnieuw de gespeelde verbazing, UIT HOUT???
Ik trek die knakker bij die boswachter echt slecht, alsof je naar kleuter tv zit te kijken maar dan kleuters met een beperking
  maandag 2 oktober 2023 @ 20:20:18 #89
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210816772
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2023 20:18 schreef 111210 het volgende:

[..]
Ik trek die knakker bij die boswachter echt slecht, alsof je naar kleuter tv zit te kijken maar dan kleuters met een beperking
Ja, Het Klokhuis deed het nog beter
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 20:37:00 #90
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210825919
Bloed van zwangere paarden wordt afgetapt om andere dieren vruchtbaarder worden.
En daar is dus een handel in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 20:40:47 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210825954
IJsland reisje voor Ersin.

[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 03-10-2023 21:06:04 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 oktober 2023 @ 20:54:21 #92
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210826118
5 liter per merrie x 8 weken. Is dus 40 liter per paard wat wordt afgetapt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210826615
Bijzonder einde van t programma :D
pi_210855628
Is Ersin de onnozelste man op teevee? Zelfs het begrijpen van de eenvoudigste antwoorden lijkt hem maximale rekenkracht te kosten.
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 18:32:06 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210855707
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 18:21 schreef Hugo_Treger het volgende:
Is Ersin de onnozelste man op teevee? Zelfs het begrijpen van de eenvoudigste antwoorden lijkt hem maximale rekenkracht te kosten.
Hij is, behalve presentator, ook een prima acteur. Dat blijkt dus ook al doordat jij in zijn gespeelde verbazing trapt. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 18:37:16 #96
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210855752
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 18:21 schreef Hugo_Treger het volgende:
Is Ersin de onnozelste man op teevee? Zelfs het begrijpen van de eenvoudigste antwoorden lijkt hem maximale rekenkracht te kosten.
Eigenlijk is hij de racistische parodie van de domme Turk.
pi_210855854
quote:
11s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 18:32 schreef golfer het volgende:

[..]
Hij is, behalve presentator, ook een prima acteur. Dat blijkt dus ook al doordat jij in zijn gespeelde verbazing trapt. :')
Ik hoor na elk antwoord het raderwerk in zijn hoofd piepen en kraken. Dat kun je niet acteren.
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 20:21:53 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210857373
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 18:48 schreef Hugo_Treger het volgende:

Ik hoor na elk antwoord het raderwerk in zijn hoofd piepen en kraken. Dat kun je niet acteren.
Dan heb jij wel een heel bijzonder gehoor. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 6 oktober 2023 @ 20:36:32 #99
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210857539
quote:
81s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 20:21 schreef golfer het volgende:

[..]
Dan heb jij wel een heel bijzonder gehoor. :')
als je nog jong bent hoor je gewoon beter.
pi_210863163
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2023 20:36 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
als je nog jong bent hoor je gewoon beter.
Dank voor de bijval, Jan. Golfer voert tegen mij al langere tijd een persoonlijke hetze.
  zaterdag 7 oktober 2023 @ 13:13:42 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210863932
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2023 11:56 schreef Hugo_Treger het volgende:

Golfer voert tegen mij al langere tijd een persoonlijke hetze.
_O-
Niet speciaal tegen jou hoor, maar tegen verregaande domme opmerkingen in het algemeen. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')