abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 13 juni 2023 @ 15:32:35 #26
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209499023
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
pi_209499539
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
speak only if it improves the silence.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 16:34:11 #28
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209499653
quote:
3s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 16:24 schreef TjjWester het volgende:

[..]
Stroop gebeurt al heel lang, in de provincie een klassiek recept.
Klopt, maar het hoort zonder
pi_209502287
Duits praten is lastig?
pi_209502289
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit.
Nooit gezien, welke is/zijn dat?
pi_209502351
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 15:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik erger me al aan Roggebrood waar Stroop, melasse of Beetwortel in zit. Roggeschroot, roggemeel, water, zuurdesem, zout. Meer hoort er niet in te zitten, maar er zit vrijwel meer in, voor de kleur, het zoeter te maken en het proces te versnellen.
Moest even kijken wat er in "mijn roggebrood" zit:
quote:
Ingrediėnten: ROGGE, water, zout, voedingszuur (melkzuur), TARWEZEMELEN, conserveermiddel (sorbinezuur, calciumpropionaat)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209502403
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 20:41 schreef showtimer het volgende:

Nooit gezien, welke is/zijn dat?
Hmm

Bolletje: water, 57% volkoren gebroken ROGGE, TARWEZEMELEN, zout, voedingszuur (melkzuur), volkoren TARWEMEEL, TARWEMOUTMEEL, TARWEBLOEM.

AH: 62% gebroken rogge, water, voedingszuur (melkzuur [E270]), zout, tarwezemel, volkorentarwemeel, tarwemoutmeel, tarwebloem.

Soma: TARWEbloem, water, volkoren ROGGEmeel, zonnebloempitten, bakkersgist, gebroken TARWE, TARWEGLUTEN, HAVER, GERST, GERSTEmoutextract, bakkerszout, lijnzaad, ROGGEbloem, ROGGEzuurdesem, maltodextrine, geroosterd TARWEmoutmeel, gedextrineerd TARWEmeel, TARWEzemelen, emulgator (E482), voedingszuren (melkzuur, citroenzuur), conserveermiddelen (calciumpropionaat, sorbinezuur).

TastyBasics: 60% volkoren gebroken ROGGE, water, zout, gist. (Basic indeed!)

AH Brabants roggebrood: 51% volkoren roggemeel, water, 8,3% tarwebloem, bakkersgist, gejodeerd zout, gedextrineerd tarwemeel, tarwezemel, conserveermiddel (calciumpropionaat [E282], sorbinezuur [E200]), voedingszuur (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), zout, antioxidant (ascorbinezuur [E300]).

Het valt volgens mij reuze mee met de stroop, melasse en beetwortel.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_209502525
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
  dinsdag 13 juni 2023 @ 21:06:36 #34
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209502557
i ate his liver with some fava beans and a nice chianti
pi_209512737
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Van de extra suiker word ik niet enthousiast.
anonieme razernist
  woensdag 14 juni 2023 @ 20:11:06 #36
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209512801
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2023 21:04 schreef Kickinalfa het volgende:
Eigenlijk niet heel vreemd dat het wordt toegevoegd.

Eerlijk gezegd zolang het geen ongezonde toevoegingen zijn zie ik het probleem niet echt.
Brood rijst sneller waardoor het minder tijd heeft smaak te ontwikkelen.
  woensdag 14 juni 2023 @ 20:34:23 #37
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209513170
Ik zit de uitzending over aardappelen terug te kijken, die is hilarisch, en de aardappelhandelaar is verbazingwekkend eerlijk.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 13:28:52 #38
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209578691
Vanavond:

Het fenomeen haarextensies dateert al uit de oudheid. In het oude Egypte was het normaal om het haar op deze manier te verlengen en verfraaien. Daar gebruikten ze mensenhaar, schapenwol en soms ook palmvezels voor. Zowel vrouwen als mannen gebruikten de extensies.
In de twintigste eeuw werden haarextensies opnieuw populair met het gebruik van synthetisch materiaal dat het eigen haar niet beschadigt. Inmiddels is het een miljardenindustrie.

Er lijkt een wildgroei te zijn aan salons die haar in allerlei soorten en maten invlechten. De Keuringsdienst van Waarde verdiept zich deze aflevering in haarextensies. De verslaggevers willen weten of ze van echt haar zijn gemaakt, van wie dat eerder is geweest en waar het oorspronkelijk vandaan komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584732
Mua niet mooi bij Marijn
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:09:04 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584903
Haaranorexia. (8>
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:11:52 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584940
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584977
Man man man, die 2 barbiepoppen in dat salon :`)
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:15:00 #43
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209584979
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 21:11 schreef golfer het volgende:
Ik heb die Pieter Hulst hoog in mijn irritatiefactor zitten.
^O^
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:15:00 #44
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209584980
Snoepreisje naar Vietnam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_209584985
Leuke aflevering.
Valt me mee aan prijs wat die mensen er nog voor krijgen, ik dacht dat komt niet verder dan 2 euro of iets.

Als je dan de geknipte dame ziet, ze heeft enorm lang haar en moet anders toch knippen.
  dinsdag 20 juni 2023 @ 21:26:45 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209585136
Haha. De oudere zus. _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 23 juni 2023 @ 16:02:14 #47
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209618523
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 12:53:53 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209665881
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
AS Dinsdag gaat het over vissaus. Interessant topic.
Waar in Nederland en andere Europese landen zout door het eten gaat, is in de Zuidoost-Aziatische keuken vissaus als smaakversterker onmisbaar. Het gebruik ervan gaat al terug tot de oudheid: al in de Romeinse tijd was het een populair ingrediėnt. In de schappen van de supermarkten zijn tegenwoordig verschillende soorten en smaken vissaus te vinden. Sommige daarvan bevatten alleen vis en zout, aan andere worden kruiden en specerijen toegevoegd.

De Keuringsdienst van Waarde gaat in deze aflevering op ontdekkingstocht naar de achtergrond van vissaus. Bijvoorbeeld om uit te zoeken welke vissoorten als basis worden gebruikt, maar ook om te vragen waarom er soms maar een heel klein beetje vis in het brouwsel zit en vooral hoe vissaus eigenlijk gemaakt wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 13:05:02 #49
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209666061
De Vis wordt zwaar gezouten en men laat het trekken, maandenlang (Klassiek)
Eiwit uit de vis wordt omgezet in glutamaten wat voor de umami smaak zorgt.
Wil het nog steeds eens zelf doen.
pi_209671852
Eens tellen hoe vaak ze deze uitzending 'wow, zeggen.
anonieme razernist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')