Op dit moment niet nee maar in de toekomst wellicht wel als de prijzen dalen omdat de huisjesmelkers het vertikken om de huurwoningen te verduurzamen waardoor ze het maar verkopen, meer aanbod betekent een lagere prijs.quote:Op maandag 27 maart 2023 19:14 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Sure, maar niet aan jou in ieder geval.
Dat percentage is 20%, omdat je relatief veel panelen hebt.quote:Op maandag 27 maart 2023 10:38 schreef Leandra het volgende:
[..]
Wat natuurlijk niets verandert aan het feit dat ik op jaarbasis zo'n 20% direct verbruik heb, sterker nog; ik denk dat dat percentage hoger zou liggen als ik minder panelen zou hebben.
Ik denk dat mijn direct procentueel verbruik hoger zou zijn als ik minder panelen had, dan zou ik immers ook minder overproductie hebben.quote:Op maandag 27 maart 2023 22:25 schreef Sport_Life het volgende:
[..]
Dat percentage is 20%, omdat je relatief veel panelen hebt.
Zoveel passen er nooit op een tussenwoning. Dan investeer je 10-12k voor ongeveer 3000kwh opwek per jaar waar direct verbruik misschien 10% is.
Waar baseer je die verwachting op? Ga je dan je stroom 'slimmer' inzetten?quote:Op dinsdag 28 maart 2023 00:52 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik denk dat mijn direct procentueel verbruik hoger zou zijn als ik minder panelen had, dan zou ik immers ook minder overproductie hebben.
Oh, rekenfoutje trouwens..... 8.000 kWh opgewekt, 2.000 kWh direct verbruikt, dat is 25%.
Maar als hier 4.000 kWh opgewekt zou worden verwacht ik dat het directe verbruik ook ongeveer 2.000 kWh zou zijn.
Ergens is het wel logisch.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 05:20 schreef hollandia02 het volgende:
https://www.ad.nl/wonen/huizenkopers-haken-massaal-af-woningbouw-stort-in-dramatische-terugval-br-br~a5fcc10b/
Woningcrisis here to stay!
Tuurlijk kom jij de woning dan halen. Doe jij maar lekker vertellen.quote:Op maandag 27 maart 2023 22:25 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Op dit moment niet nee maar in de toekomst wellicht wel als de prijzen dalen omdat de huisjesmelkers het vertikken om de huurwoningen te verduurzamen waardoor ze het maar verkopen, meer aanbod betekent een lagere prijs.
En als ze het leeg laten staan komen we de woningen halen, dat gebeurt reeds in Amsterdam.
Mja, zolang er 10 mensen een woning willen en hetzelfde betalen en er vallen er 8 af, blijft de prijs gewoon hetzelfde.quote:meer aanbod betekent een lagere prijs.
Niet helemaal, als jij weet dat je tegen 1 ander iemand biedt, dan bied je gemiddeld lager dan wanneer je weet dat je tegen 9 anderen biedt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 09:18 schreef ludovico het volgende:
[..]
Mja, zolang er 10 mensen een woning willen en hetzelfde betalen en er vallen er 8 af, blijft de prijs gewoon hetzelfde.
Voor verhuur zou het lager moeten zijn, maar omdat die 2 overblijvers de hogere prijs willen betalen zal het gewoon leiden tot een groter % koop vs huur.
Huurders krijgen minder alternatief, beleggers willen hun rendement toch wel hebben, daar zal het echte overbieden naartoe verplaatsen... Maar dat lapt Hugo dan met maximale huurprijzen...
Niemand die zin heeft om te verhuren dus, effectief een deel van de woningmarkt uitschakelen, is dat goed voor de huurders? Lijkt me stug, tekorten zijn niet fijn.
Sowieso is die bemoeizucht in de woonmarkt met al die fiscale regeltjes enorm slecht.
De vraag stort in (hogere rente, hogere lasten), maar ook het aanbod stort in (hogere rente = minder investeringen, maar er zijn ook hogere arbeids- en materiaal-kosten). De markt zit muurvast, en zolang de overheid niet heel veel moeite doet om dat los te trekken, blijft het ook nog wel een aantal jaren muurvast zitten. En om het los te trekken is de overheid ook gebonden aan allerlei regels (stikstof, overheidssteun etc), dus de mogelijkheden zijn beperkt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 07:52 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ergens is het wel logisch.
Ik woon zelf in een 2 onder 1 kap en zou misschien wel een iets groter huis/perceel willen.
Betaal nu ~900 bruto aan hypotheek.
Een groter huis gaat hier tussen de 550-750k, zelfs met een overwaarde / eigen inbreng van 200k ga je al naar ~2200 bruto per maand.
Onbetaalbaar.
Ja ik zie ook niet echt een escape.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:23 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
De vraag stort in (hogere rente, hogere lasten), maar ook het aanbod stort in (hogere rente = minder investeringen, maar er zijn ook hogere arbeids- en materiaal-kosten). De markt zit muurvast, en zolang de overheid niet heel veel moeite doet om dat los te trekken, blijft het ook nog wel een aantal jaren muurvast zitten. En om het los te trekken is de overheid ook gebonden aan allerlei regels (stikstof, overheidssteun etc), dus de mogelijkheden zijn beperkt.
Omdat ons directe verbruik in principe niet afhankelijk is van hoeveel kWh we opwekken als we meer opwekken dan we (direct) verbruiken.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 07:46 schreef kale_gehaktbal het volgende:
[..]
Waar baseer je die verwachting op? Ga je dan je stroom 'slimmer' inzetten?
Wij hebben vorig jaar 3500 kwh opgehaald en daarvan ongeveer 2800 kwh teruggeleverd.
Dat is waar de schoen wringt, de grote bouwers werken schijnbaar met kleiner marges (een paar procent), en in grote projecten moeten ze het hebben van grote investeerders die een flink deel van de woningen kopen, en die haken nu af. De enige manier om dat los te trekken zou overheidssten moeten zijn, de wethouders van de grote steden hebben daar al om gevraagd, een bouwstartpremie, zodat ontwikkelaars gaan bouwen. Maar dan betaal je dus eigenlijk met belastinggeld die ontwikkelaars zodat grote investeerders die huizen op een voor hun winstgevende manier kunnen kopen, niet echt wenselijk lijkt me.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:28 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja ik zie ook niet echt een escape.
De vraag blijft nu wel min of meer gelijk maar het aanbod neemt ook nog eens af.
Enige voordeel is dat met de dalende huizenprijzen woningen ook weer bereikbaarder worden.
Dus dan moeten de nieuwbouw prijzen ook mee dalen.
De vraag is of je dan uitkomt met de investering.
Het enige wat ik kan bedenken is men massaal ergens huurwoningen of goedkopere appartementen gaat bouwen, die zijn dan gelimiteerd op de huurprijs danwel deel je de bouwkosten met een grote groep dus wel te betalen.
Mweh.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:19 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Niet helemaal, als jij weet dat je tegen 1 ander iemand biedt, dan bied je gemiddeld lager dan wanneer je weet dat je tegen 9 anderen biedt.
Wat "wel te betalen" is is nogal subjectief, en dat komt vooral omdat we door ruim 30 jaar aflossingsvrije hypotheken vergeten zijn wat wonen kost.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:28 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ja ik zie ook niet echt een escape.
De vraag blijft nu wel min of meer gelijk maar het aanbod neemt ook nog eens af.
Het enige wat ik kan bedenken is men massaal ergens huurwoningen gaat bouwen, die zijn dan gelimiteerd op de prijs dus wel te betalen.
Laten we dan ook eens kijken naar het totale gebrek aan innovatie en kostprijs drukken bij woningen bouwen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:23 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
De vraag stort in (hogere rente, hogere lasten), maar ook het aanbod stort in (hogere rente = minder investeringen, maar er zijn ook hogere arbeids- en materiaal-kosten). De markt zit muurvast, en zolang de overheid niet heel veel moeite doet om dat los te trekken, blijft het ook nog wel een aantal jaren muurvast zitten. En om het los te trekken is de overheid ook gebonden aan allerlei regels (stikstof, overheidssteun etc), dus de mogelijkheden zijn beperkt.
Hoe kom je er bij dat ze het van investeerders moeten hebben?quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:49 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
[..]
Dat is waar de schoen wringt, de grote bouwers werken schijnbaar met kleiner marges (een paar procent), en in grote projecten moeten ze het hebben van grote investeerders die een flink deel van de woningen kopen, en die haken nu af. De enige manier om dat los te trekken zou overheidssten moeten zijn, de wethouders van de grote steden hebben daar al om gevraagd, een bouwstartpremie, zodat ontwikkelaars gaan bouwen. Maar dan betaal je dus eigenlijk met belastinggeld die ontwikkelaars zodat grote investeerders die huizen op een voor hun winstgevende manier kunnen kopen, niet echt wenselijk lijkt me.
Goedkoper bouwen zou kunnen door de grondprijzen te verlagen, of eisen met betrekking tot de bouw te versoepelen. Dat laatste zal dan vooral met betrekking tot duurzaamheid zijn (minder isolatie bijv), wat niet wenselijk is, en waar ook minder vraag naar zal zijn. Het eerste is iets wat vooral gemeentes in handen hebben, en die zijn daar niet happig op, omdat het voor hun een behoorlijke bron van inkomsten is vaak. Het kan opgelegd worden van hogerhand, maar dan moeten die gemeentjes op andere manier aan die inkomsten zien te komen.
Wat mogelijk wel kan helpen is als flink wat boeren uitgekocht worden en daardoor stikstofruimte, en grond vrijkomt wat (deels) gebruikt kan worden om te bouwen, maar voordat men op de grond van uitgekochte boeren kan gaan bouwen, ben je al weer een aantal jaren verder.
Ik heb weleens zitten denken waarom we niet een aantal "standaard" woning ontwerpen hebben.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Laten we dan ook eens kijken naar het totale gebrek aan innovatie en kostprijs drukken bij woningen bouwen.
Als je bijvoorbeeld in de industrie spullen voor de auto industrie levert willen deze van toeleveranciers weten hoe ze goedkoper kunnen gaan leveren. In de bouwsector lijkt wel het omgekeerde plaats te vinden.
Klopt, hier is een aannemer die nog zo'n 30 huizen moest bouwen, dat zijn diezefde grondprijzen uit 2017 als de rest van de wijk op gebouwd is, maar de tweekappers die nu gebouwd worden kosten wel de helft meer dan de buurhuizen die al in 2018 gebouwd zijn, en dat is niet alleen maar hogere bouwkosten door duur materiaal en BENG eisen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:48 schreef laziness het volgende:
Ik heb het al vaker geroepen. De rek zit nog in grondprijzen. Veel nieuwbouwgrond is al jaren geleden voor een prikkie aangekocht en wordt nu ontzettend duur verkocht. Maar ja het draait iedereen vooral om zoveel mogelijk winst en niet om echt iets te doen aan de problemen op de huizenmarkt.
Want nieuwbouw woningen zijn niet al allemaal vergelijkbaar?quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:57 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Ik heb weleens zitten denken waarom we niet een aantal "standaard" woning ontwerpen hebben.
Dan zou je al een enorm deel pre-fab kunnen maken, besparen op je ontwerpkosten en dezelfde huizen 1 op 1 neerzetten in groningen, doetinchem, wassenaar, venlo etc.
Het deel onbetaalbaar is vooral gerelateerd aan het feit dat we nu met een "hoge" rente zitten en hoge huizenprijzen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:51 schreef Leandra het volgende:
[..]
Wat "wel te betalen" is is nogal subjectief, en dat komt vooral omdat we door ruim 30 jaar aflossingsvrije hypotheken vergeten zijn wat wonen kost.
De een roept dat een maandlast van ¤ 2.200 onbetaalbaar is, de ander vindt van niet.
Ik hoor een scheefwonende kennis in een sociale huurwoning regelmatig klagen dat de huur belachelijk hoog is... betalen nog geen ¤ 700 per maand, hebben 2 inkomens.
Onze bruto hypotheeklast is ongeveer 30% van ons netto inkomen, vorig jaar was dat percentage wat hoger, tenzij je een heel laag inkomen hebt is dat ook prima te doen.
Vanaf modaal als huishoudinkomen (¤ 2.550 netto per maand) kun je gewoon rondkomen als je huur of hypotheeklast 30% is, en naar mate dat hoger wordt kan dat percentage zelfs nog stijgen.
Hoeft niet, kan wel.
Wat is dat voor kromme gedachtegang zegquote:Op maandag 27 maart 2023 22:25 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Op dit moment niet nee maar in de toekomst wellicht wel als de prijzen dalen omdat de huisjesmelkers het vertikken om de huurwoningen te verduurzamen waardoor ze het maar verkopen, meer aanbod betekent een lagere prijs.
En als ze het leeg laten staan komen we de woningen halen, dat gebeurt reeds in Amsterdam.
Terechte klacht.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:51 schreef Leandra het volgende:
Ik hoor een scheefwonende kennis in een sociale huurwoning regelmatig klagen dat de huur belachelijk hoog is... betalen nog geen ¤ 700 per maand, hebben 2 inkomens.
Vroeger had je vaak "casco-woningen" waarbij de afwerking de koper (al dan niet uitbesteed) uitvoerde. Lijkt me wel wat, vraag me af wat het verschil in koopprijs is tussen zo'n casco-woning of een (wat aannemers "instapklaar") woning is??quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:49 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Goedkoper bouwen zou kunnen door de grondprijzen te verlagen, of eisen met betrekking tot de bouw te versoepelen. Dat laatste zal dan vooral met betrekking tot duurzaamheid zijn (minder isolatie bijv), wat niet wenselijk is, en waar ook minder vraag naar zal zijn.
Aan de andere kant, bouwers die wel veel prefab gebruiken, zoals Groothuis Bouw bijvoorbeeld, hebben de basis van een huis er wel in 3 dagen staan, maar verder duurt het dan ook maanden voor het af is.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:04 schreef laziness het volgende:
[..]
Want nieuwbouw woningen zijn niet al allemaal vergelijkbaar?![]()
Nee, ik snap wel wat je bedoelt hoor.
Mijn huidige woning is tunnelbouw. Dat is een mal die ze volgieten met beton en morgen kan de mal verplaatst worden naar de volgende. De zijkanten kwamen incl de kozijnen kant en klaar uit de fabriek. Binnen 6 maanden was het hele project af van 40 woningen.
En verder is mijn huis zo BENG als het maar zijn kan dus het ligt niet aan de huidige eisen verder.
Nu koop ik een nieuwbouwwoning dat volgens de traditionele methode gebouwd wordt. In 8 maanden bouwt mijn aannemer één 2-1 kapper.
Heb je nog steeds en het verschil valt me tegen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:20 schreef blomke het volgende:
[..]
Vroeger had je vaak "casco-woningen" waarbij de afwerking de koper (al dan niet uitbesteed) uitvoerde. Lijkt me wel wat, vraag me af wat het verschil in koopprijs is tussen zo'n casco-woning of een (wat aannemers "instapklaar") woning is??
Bij die laatste de opmerking dat dat dus ook wel eens "opnieuw afwerken" betekent.
Niet heel gek natuurlijkquote:Op dinsdag 28 maart 2023 05:20 schreef hollandia02 het volgende:
https://www.ad.nl/wonen/huizenkopers-haken-massaal-af-woningbouw-stort-in-dramatische-terugval-br-br~a5fcc10b/
Woningcrisis here to stay!
Gebeurt toch echt hoor, dat woningen gekraakt worden omdat ze te lang leegstaan. Is niet goed voor de waarde van je woning.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 08:12 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Tuurlijk kom jij de woning dan halen. Doe jij maar lekker vertellen.
Ik vind dit een rare redeneringquote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:07 schreef boskameel het volgende:
[..]
Wat is dat voor kromme gedachtegang zeg. Waarom zouden prijzen ineens dalen omdat huisjesmelkers hun panden "massaal verkopen omdat ze moeten verduurzamen"? Stel, hypothetisch, dat ze dat gaan doen. Binnen mum van tijd komt er enorm veel vraag en schieten de prijzen helemaal omhoog. Niemand komt woningen "halen" omdat ze dan goedkoop worden. En vooral niet in Amsterdam.
De koopwoningen en luxe appartementen die je bouwt bouw je dan ook niet voor mensen die in sociale huurwoningen moeten gaan wonen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:29 schreef Fe2O3 het volgende:
[..]
Niet heel gek natuurlijk
10 a 15% inflatie, maar salarissen die achterblijven en hypotheekrente die van 1,2% naar 4,8% (met NHG) en 5,2+ zonder (voor 20 jaar vast). maakt dat nieuwbouw onbetaalbaar is ten opzichte van bestaande bouw.
En dan moet het ook nog eens groen en zonder stikstof en zonder gas etc... allemaal gigantisch kosten opdrijvend.
En dan bouwen we gewoon nog steeds te grote woningen, en te luxe flats terwijl het aanbod voor in ieder geval zo'n 50 a 75% juist op woningbouw niveau zou moeten zijn denk ik gezien de aanwas van nieuw volk.
Ik denk zomaar dat ze niet zo heel erg lang leeg staan. Niet zo lang dat jíj terug naar Nederland komt om daar dat huis 'te halen'.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gebeurt toch echt hoor, dat woningen gekraakt worden omdat ze te lang leegstaan. Is niet goed voor de waarde van je woning.
Prima eens met je analyse, maar dat laatste stuk: Waar men het meeste aan kan verdienen wordt gebouwd hoor, denk maar niet dat de verkeerde woningen worden gebouwd.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:29 schreef Fe2O3 het volgende:
[..]
Niet heel gek natuurlijk
10 a 15% inflatie, maar salarissen die achterblijven en hypotheekrente die van 1,2% naar 4,8% (met NHG) en 5,2+ zonder (voor 20 jaar vast). maakt dat nieuwbouw onbetaalbaar is ten opzichte van bestaande bouw.
En dan moet het ook nog eens groen en zonder stikstof en zonder gas etc... allemaal gigantisch kosten opdrijvend.
En dan bouwen we gewoon nog steeds te grote woningen, en te luxe flats terwijl het aanbod voor in ieder geval zo'n 50 a 75% juist op woningbouw niveau zou moeten zijn denk ik gezien de aanwas van nieuw volk.
Het zijn geen jaren 80 meer met je geen woning geen kroning krakers rellen. Het kraken is veel moeilijker geworden.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gebeurt toch echt hoor, dat woningen gekraakt worden omdat ze te lang leegstaan. Is niet goed voor de waarde van je woning.
En terecht, destijds kraakten ze een woning al tussen je verhuisdag en de oplevering aan de kopers.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 12:10 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het zijn geen jaren 80 meer met je geen woning geen kroning krakers rellen. Het kraken is veel moeilijker geworden.
Dat kan en mag, maar jouw redenering dat verhuurders plotseling hun woningen gaan verkopen omdat ze "moeten" verduurzamen is in mijn ogen nog veel "raarder". En nog wereldvreemder is dat je denkt dat "je dan de woning komt halen". Je woont niet eens in Nederland, en sterker nog, stel het zou wel zo zijn, je zal 0 kans maken op een woning want de biedingen zullen niet mals zijn. Rijke pappie's die even 50/100k meer gaan bieden omdat zoon of dochterlief in de stad wil wonen.quote:
Ondanks het feit er een paar excessen daarin gebeurden was het kraakrecht een goede stok achter de deur voor de vastgoedspeculanten om wel wat met hun pand te doen. Ipv die halfbakken maatregelen met tijdelijke huurcontracten.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 12:12 schreef Leandra het volgende:
[..]
En terecht, destijds kraakten ze een woning al tussen je verhuisdag en de oplevering aan de kopers.
Ik kraak zelf inderdaad niet, want tot nu toe ben ik niet dakloos geraakt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 11:49 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Ik denk zomaar dat ze niet zo heel erg lang leeg staan. Niet zo lang dat jíj terug naar Nederland komt om daar dat huis 'te halen'.
Tsja, die rijke pappie's zijn er nu ook al. De jubelton is gelukkig afgeschaft dus rijke pappie mag nu ook belasting betalen daarover (schenkbelasting). Dus in die zin verandert er niets.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 12:22 schreef boskameel het volgende:
[..]
Dat kan en mag, maar jouw redenering dat verhuurders plotseling hun woningen gaan verkopen omdat ze "moeten" verduurzamen is in mijn ogen nog veel "raarder". En nog wereldvreemder is dat je denkt dat "je dan de woning komt halen". Je woont niet eens in Nederland, en sterker nog, stel het zou wel zo zijn, je zal 0 kans maken op een woning want de biedingen zullen niet mals zijn. Rijke pappie's die even 50/100k meer gaan bieden omdat zoon of dochterlief in de stad wil wonen.
Ja als de verhuurder denkt dat het het waard is om geld te steken in de verduurzaming van de woning dan hoeven ze niet te verkopen. De huurprijs gaat toch wel omhoog, met of zonder verduurzaming. Derhalve pleit ik voor een plicht voor alle vrijesector en sociale verhuurders om alle huurwoningen te verduurzamen tot energielabel A. Eventueel een uitzondering als het echt een historisch monument is, al kan je zelfs die verduurzamen (bijvoorbeeld dubbelglas achter de originele historische ramen plaatsen).quote:En daarnaast, vertel eens, waarom zouden ze hun kip met de gouden eieren in de randstad verkopen? Omdat ze een eenmalige investering moeten doen? Hooguit is het rendement dan tijdelijk iets lager. Weet je wel wat er wordt neergelegd voor huurwoningen/appartementen in de randstad?
Als het dusdanig lang leeg staat bestaat er een kans dat het op een gegeven moment wordt gekraakt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 12:50 schreef Fe2O3 het volgende:
Onze oude sociale huurwoning staat nog steeds leegmeer als 1 jaar nu
Hele wijk gerenoveerd, ze zijn bijna klaar. Denk dat de helft van de huurders heeft opgezegd.
Nu gigantische problemen, want nagenoeg alles wat vrij komt gaat naar statushouders. Woningbouw houdt de woningen nu maar leeg blijkbaar, want teveel problemen. Onze oude wijk was vooral arbeiders en oudjes die er al 40 jaar woonden.
Woningbouw deed er anti krakers in, maar dat is ook afgeschaald/afgeschaft, na wat brandjes en andere ellende die veroorzaakt werd juist door de anti krakers
Nou, ik wens je zeker niet iets slechts toe maar als je wél onder een brug komt te liggen slaap ik daar niet minder om.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 13:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik kraak zelf inderdaad niet, want tot nu toe ben ik niet dakloos geraakt.
Echter sluit ik niet uit dat als er echt helemaal niets te vinden is en de keuze is kraken of onder de brug/bij het leger des Heils tussen de verslaafden op een brits, dat ik dan de keuze zou maken om te kraken.
Laten we hopen dat het zover niet komt. Ik hoop dat jij dat ook voor mij hoopt al vrees ik dat je die empathie niet hebt.
Vluchten? Ik kom niet uit Zuid Soedan hoor. Je kan ook overdrijven.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 13:49 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Nou, ik wens je zeker niet iets slechts toe maar als je wél onder een brug komt te liggen slaap ik daar niet minder om.
Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor je keuzes, en je vluchten naar ierland was je eigen keuze, je studieschuld niet terug betalen is je eigen keuze, je continue zeiken op alles mbt je werk is je eigen keuze, je gezeik over de huizenmarkt is je eigen keuze, niet concreet iets doen om je situatie te veranderen is een keuze. Hier reageren met reacties die half getroll zijn is je eigen keuze.
Jij moet nog heel wat stappen nemen voor je je druk hoeft te gaan maken of IK wel of niet empathie heb voor jouw situatie.
Met het verschil dat zij wel gewoon in NL wonen en werken en ingeschreven staan en dus serieus woonruimte kunnen zoeken ipv alleen maar op internet jengelen hoe erg het allemaal is terwijl ze hier niet eens wonen.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vluchten? Ik kom niet uit Zuid Soedan hoor. Je kan ook overdrijven.
En waarom al deze zaken erbij halen die niets met de woningmarkt te maken hebben? Je haalt nu zelf dit woningmarkttopic volledig off-topic. Ik houd het liever bij de woningmarkt.
En momenteel ligt het vooruitzicht voor veel mensen in mijn situatie (niet al te hoog inkomen, geen vangnet bij familie) dichter bij dakloosheid en dus kraken, dan bij het kopen van een woning. Want als je denkt dat ik de enige ben heb je het goed mis en heb jij geen goed beeld van de huidige woningmarkt.
Vluchten ja, je snapt prima wat ik bedoel. Geinig, maar je maakte het zelf persoonlijk door te stellen dat je bang bent dat ik die empathie niet zou hebben. Dit is dus precies het soort halve getroll dat ik bedoel.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vluchten? Ik kom niet uit Zuid Soedan hoor. Je kan ook overdrijven.
En waarom al deze zaken erbij halen die niets met de woningmarkt te maken hebben? Je haalt nu zelf dit woningmarkttopic volledig off-topic. Ik houd het liever bij de woningmarkt.
En momenteel ligt het vooruitzicht voor veel mensen in mijn situatie (niet al te hoog inkomen, geen vangnet bij familie) dichter bij dakloosheid en dus kraken, dan bij het kopen van een woning. Want als je denkt dat ik de enige ben heb je het goed mis en heb jij geen goed beeld van de huidige woningmarkt.
Als het niet over mij gaat kan je fictieve dingen zoals dat ik een vluchteling zou zijn dus ook achterwege laten.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 14:15 schreef CoolGuy het volgende:
[..]
Vluchten ja, je snapt prima wat ik bedoel. Geinig, maar je maakte het zelf persoonlijk door te stellen dat je bang bent dat ik die empathie niet zou hebben. Dit is dus precies het soort halve getroll dat ik bedoel.
Dat niet al te hoge inkomen ligt in jouw specifieke geval vooral bij jezelf, tenminste, dat is wat je eerder te kennen hebt gegeven, gezien je werkgever en je houding/instelling. Maar, het gaat dus niet over jou. Ik denk niet dat jij de enige bent, maar ik denk wel dat veel anderen toch net een wat andere instelling hebben dan jij.
Of ik een goed beeld van de gehele woningmarkt heb, dat denk ik niet, maar gebaseerd op wat jij post, jij ook niet. Maar, het ging dus niet over jou. Maar ik hoef (voor mij persoonlijk) ook geen goed beeld te hebben van gehele markt. Als ik maar een goed beeld heb van wat ik kan en wat er voor mij (on)mogelijk is.
Ik zat er even over na te denken, ik ken maar 1 iemand in mijn sociale omgeving die huurt, maar die is alleen en die komt gezien zijn inkomen (wat is gebaseerd op zijn houding en instelling) sowieso nooit in aanmerking om iets te kopen, want dat zit er gewoon niet in. Geen van hun heeft een jubelton gehad, ben ik vrij zeker.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 14:25 schreef Leandra het volgende:
Als ik kijk naar degenen die van 1991 t/m 1997 geboren zijn in mijn familie- en vriendenkring dan hebben ze allemaal woonruimte: 1 stel met een koopwoning (1997), 1 stel met een koopappartement (1992), een stel met een sociale huurwoning (1991), en een alleenstaande met een sociale huur appartement (1993).
De laatste was een gevalletje loting net aan het eind van zijn studietijd en zou er nu niet meer voor in aanmerking komen.
En nee, geen van de kopers heeft een jubelton gehad, dat kunnen de ouders zich niet permitteren.
En nee, ik zeg niet dat er geen probleem is, want dat is er wel, maar dat is wel anders als je hier woont en daarwerkelijk je best doet woonruimte te vinden.
Ja, er kan zeker efficienter gebouwd worden. Er zou veel meer met prefab gewerkt kunnen worden bijv.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 10:54 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Laten we dan ook eens kijken naar het totale gebrek aan innovatie en kostprijs drukken bij woningen bouwen.
Als je bijvoorbeeld in de industrie spullen voor de auto industrie levert willen deze van toeleveranciers weten hoe ze goedkoper kunnen gaan leveren. In de bouwsector lijkt wel het omgekeerde plaats te vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |