Er is een heel topic over hier bij CUL, vorige week gestart.quote:Op maandag 20 maart 2023 20:59 schreef Hallojo het volgende:
Zojuist zag ik dat ik nog een pak pannenkoekenmix heb staan, dus ik wil binnenkort maar eens pannenkoeken gaan bakken![]()
Hebben jullie nog tips voor lekkere pannenkoeken?
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019quote:Op maandag 20 maart 2023 21:05 schreef capricia het volgende:
Pannenkoekenmix, waar heb je dat voor nodig?
Je hebt toch wel meel, eieren, melk in huis..
Maar eet smakelijk alvast. Pannenkoeken zijn goddelijk. Wel in roomboter gebakken natuurlijk!!
Rauwe ui? Speculaas?quote:
Rip..quote:Op maandag 20 maart 2023 21:08 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019Zou dat nog goed zijn?
En stroop?quote:Op maandag 20 maart 2023 21:14 schreef Jahr00n het volgende:
Met spek anders vind ik het niet te kanen.
Is wel een goddelijke combinatie hoorquote:Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Ook voor hartige pannenkoeken?quote:Op maandag 20 maart 2023 21:13 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Beetje kaneel en suiker door de mix heen doen. De eerste is lekker voor de smaak en de tweede bakt het iets beter bruin daardoor.
Juistemquote:Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Ik ben meer van de dunnetjes. En dan met stroop.quote:Op maandag 20 maart 2023 22:15 schreef Selenophilia het volgende:
Van die dikke pannenkoeken die nog een beetje rauw zijn van binnen
ja, zolang er geen schimmel op zit of maden in kruipen.quote:Op maandag 20 maart 2023 21:08 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Ik heb juist pannenkoekenmix in huis. Wel een beetje over datum zie ik nu. THT november 2019Zou dat nog goed zijn?
Dit klinkt goedquote:
Nee, dat zijn pizza's.quote:Op maandag 20 maart 2023 21:15 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
nee bah. Pannenkoeken horen hartig te zijn
Na die goulash, geloof ik dat niet echt.quote:Op maandag 20 maart 2023 21:58 schreef Geerd het volgende:
Naah als ik zelf beslag ga maken kan ik meteen een nieuwe keuken kopen vrees ik![]()
Gewoon jan pannekoeken![]()
In de klassieke pannenkoekenmix van koopmans of huismerk zit geen suiker hoor.quote:Op maandag 20 maart 2023 21:22 schreef marc0871 het volgende:
Pannekoekenmix is bloem met bakpoeder (zelfrijzend bakmeel) een schep suiker (ik doe er een zakje vanillesuiker in) en een snuf zout.
Pannenkoekenmix is lekkerderquote:Op maandag 20 maart 2023 21:05 schreef capricia het volgende:
Pannenkoekenmix, waar heb je dat voor nodig?
Je hebt toch wel meel, eieren, melk in huis..
Maar eet smakelijk alvast. Pannenkoeken zijn goddelijk. Wel in roomboter gebakken natuurlijk!!
Ligt er maar net aan wie de pannenkoekenbakker is.quote:
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.quote:
Nee, door de boekweit is het lekkerder.quote:Op zondag 26 maart 2023 14:24 schreef Farenji het volgende:
[..]
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.
Yep. Het blijkt makkelijker te zijn om klontjes eruit te slaan, als het mengsel nog wat dikker is.quote:Op zondag 26 maart 2023 14:24 schreef Farenji het volgende:
[..]
Waarschijnlijk door de emulgator en anti klontermiddel die in de mix zit want voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Als je het zelf maakt zonder mix kun je best klonten in het beslag krijgen en dat is niet lekker. Maar als je het goed doet (en dat is echt niet moeilijk) dan heb je met gewone bloem/meel, eieren en melk superlekkere pannenkoeken. Eerst de bloem, wat zout en ei goed vermengen, en dan daarna pas melk, beetje bij beetje erbij, goed roeren, en elke keer melk laten oplossen voordat je meer melk toevoegt. En daarna nog even 10-20 minuten laten rusten.
Daar heb ik nog nooit van gehoord dat eiersausje.quote:Op maandag 27 maart 2023 19:35 schreef oppiedoppie het volgende:
Ik hou van superdunne pannenkoeken.
Stapeltje van 4 stuks op mn bord en dan doe ik er een eiersausje over.
Dan kluts ik 2 eieren met een scheutje melk en zout. En dat over de pannenkoeken. Het trekt wat in de pannenkoeken. Halverwege doe ik er nog wat (caramel)stroop bij over. Heerlijk.
Als je de kaas even door het beslag haalt voordat je het op de pannenkoek doet, plakt er nietsquote:Op dinsdag 28 maart 2023 17:50 schreef sirdanilot het volgende:
Tips voor pannenkoeken:
Geen mix gebruiken maar gewoon bloem, ei, zout (zout absoluut niet vergeten !), olie (gewoon zonnebloem) en melk (volle). Als ik een restje bier heb van de vorige avond voeg ik dat ook toe, maar mijn huisgenoot vindt dat niet lekker, smaken verschillen.
Wil je meergranen voeg dan bijvoorbeeld een beetje boekweit- of roggemeel toe. Wat er allemaal in die mix zit weet ik niet hoor allemaal chemisch. Als je erop vertrouwt na het kijken op de verpakking ok ga je gang.
Pannenkoeken falen als je geen goede pan hebt. Plakken de pannenkoeken, koop dan een nieuwe pan. Ja sorry ik kan er ook niet meer van maken. Ik merk dat de pannen tegenwoordig beter zijn en minder plakken dan die teflonpannen met zo'n rood vlakje in het midden uit mijn jeugd. Dus dat is al goed.
Olie in de pan hoeft alleen bij de eerste pannenkoek en zelfs dan niet per se, zeker als je wat olie in het beslag hebt gedaan en een goede pan hebt.
Pan moet goed heet zijn. Ook weer niet extreem a la wokbrander want dan krijg je van die gaatjes in je pannenkoek net zoals die kant en klare en valt je stroop erdoorheen.
Omdraaien kan met de spatel, flippen mag als je het leuk vindt om te showen.
Beslag moet vrij dun maar ook weer niet waterdun. Hoopje in het midden en uitspreiden.
Spekpannenkoken met (Zeeuwse !) stroop vind ik lekker. Ook kaaspannenkoeken vind ik lekker. De kaaspannenkoek is iets lastiger want kaas plakt altijd in de pan. Gebruik Oude Kaas en serveer met stroop.
Normale pannenkoeken serveer je met roomboter, poedersuiker en Zeeuwse Stroop bijvoorbeeld maar je kan er van alles op gooien natuurlijk.
goede tip !quote:Op dinsdag 28 maart 2023 18:02 schreef Troel het volgende:
[..]
Als je de kaas even door het beslag haalt voordat je het op de pannenkoek doet, plakt er niets
Ja dat is van rauw ei gemaakt.quote:Op dinsdag 28 maart 2023 17:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Daar heb ik nog nooit van gehoord dat eiersausje.
Is het ei dan rauw? Ik zou dan een vla maken ervan.
Dit.quote:Op zondag 26 maart 2023 14:57 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Nee, door de boekweit is het lekkerder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |