abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207145887


Crypto?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is pseudoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain. Ook zijn de laatste jaren Layer2 oplossingen populair zoals bijv. Lightning Network. Hiermee kun je instant betalingen doen voor slechts een fractie van de fees die je op de basislaag zou betalen.

Naast Bitcoin zijn er o.a. concurrenten van Bitcoin (bijv. Monero), utility chains (bijv. Ethereum) en memecoins (bijv. Dogecoin). Dit noemen we altcoins, zie bijv. Coingecko voor een impressie. Vele zijn experimenteel en overleven de bearmarkets niet.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain.

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.


Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Echter het grootste verschil zit hem in decentraliteit. Bitcoin is tot op heden nog de enige decentrale cryptocurrency. Daarom is Bitcoin veilig voor vele attack factors. Dit betekend niet dat het gebruik van Bitcoin zonder risico is! DYOR (Do Your Own Research)!Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc/laptop/telefoon/tablet en daar je coin in opslaan. Daarnaast zijn er ook hardware wallets te koop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Bewaar je private key (seed) ten allen tijde goed! Dit is je backup om je wallet te restoren. Vul deze ook nergens anders in dan in je wallet. Twijfel je hoe je precies je wallet moet restoren? Stel je vraag in het n00b-topic.

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van! Hoe kan ik kopen?
Bekijk hier stap voor stap handleidingen: BTC / [N00B] Crypto beginnerstopic #6 Voor al je kleine en grote vragen

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Exchanges;
Kraken - Betrouwbare exchange
Binance - Chinese exchange met een groot aanbod van crypto
BL3P - Nederlandse Bitcoin exchange, zelfde partij als broker Bitonic
Bitvavo - Nederlandse exchange met een ruim aanbod van crypto

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Mempool.space
Blockchain.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin.nl (NL)
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoinstart (NL)
BTCWiki (NL)
Bitcoin Information & Resources

Podcasts:
Beginnen met Bitcoin (NL)
Satoshi Radio (NL)
Cryptocast (NL)

Boeken:
Ons Geld is Stuk
De Bitcoin Standaard
De Fiat Standaard
Gelaagd geld

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
pi_207155307
twitter
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207156563
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 06:19 schreef raptorix het volgende:
[ twitter ]
Klassieke uitvoering van een boating accident. Die CEO zit nu ergens op een bounty eiland met een nieuwe identiteit moet je rekenen. :P
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 20 december 2022 @ 23:24:55 #4
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207167180
Mr. FTX wordt uitgeleverd.
twitter
🐠 Only dead fish go with the flow.
pi_207167217
WTF is er met bitcoin ad hand! Zie die 6 maands grafiek dan!?
Vakman pur sang
  dinsdag 20 december 2022 @ 23:58:17 #6
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207167864
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 december 2022 23:26 schreef Lospedrosa het volgende:
WTF is er met bitcoin ad hand! Zie die 6 maands grafiek dan!?
Wat voor bijzonders zie je? Vrij vlak rond de 16-17k dollars?
🐠 Only dead fish go with the flow.
pi_207168154
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 23:58 schreef Perrin het volgende:

[..]
Wat voor bijzonders zie je? Vrij vlak rond de 16-17k dollars?
6 maand!
Vakman pur sang
pi_207173284
twitter


Paxful, p2p exchange, kickt ETH van hun platform.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207186899
De hosts van Satoshi Radio bespreken vandaag de Bitvavo situatie.

https://spoti.fi/3YHrNb2 (vanaf minuut 53)
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 22 december 2022 @ 18:48:51 #10
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207189677
- Spam -

[ Bericht 28% gewijzigd door Erasmus op 23-12-2022 10:02:20 ]
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207196153
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 18:48 schreef Maanvis het volgende:
- Spam -
Voor wie het nog niet duidelijk is, dit is één van de meest opzichtige en veelvoorkomende scams. Trap er dus niet in.

[ Bericht 52% gewijzigd door Erasmus op 23-12-2022 10:02:32 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 23 december 2022 @ 08:46:40 #12
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196165
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 08:44 schreef dimmak het volgende:

[..]
Voor wie het nog niet duidelijk is, dit is één van de meest opzichtige en veelvoorkomende scams. Trap er dus niet in.
in de stream zelf was het wel de echte elon musk die sprak (of de deepfake tech is nu al heel erg geavanceerd)
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_207196170
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 08:46 schreef Maanvis het volgende:

[..]
in de stream zelf was het wel de echte elon musk die sprak (of de deepfake tech is nu al heel erg geavanceerd)
Ja dat is natuurlijk wel zo handig om je scam er valide uit te laten zien. ;)
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 23 december 2022 @ 08:57:47 #14
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207196242
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 08:47 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ja dat is natuurlijk wel zo handig om je scam er valide uit te laten zien. ;)
Ja als je dat gelooft, heb ik ook nog een brug te koop.
🐠 Only dead fish go with the flow.
pi_207196420
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 08:46 schreef Maanvis het volgende:

[..]
in de stream zelf was het wel de echte elon musk die sprak (of de deepfake tech is nu al heel erg geavanceerd)
Ze pakken gewoon een oude livestream van Elon (en ze hebben ook varianten met Michael Saylor) en dan posten ze die alsof ie nu live is. Heel gehaaid. En het blijft maar doorgaan dus ik denk dat ze er elke keer wel een paar duizend mee pakken helaas.
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:25:57 #16
383969 crew  Erasmus
pi_207196438
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 18:48 schreef Maanvis het volgende:
- Spam -
Waarom probeer je users op te lichten en hun geld te stelen?

Want dat is precies wat dit is. Een zeer doorzichtige scam.

[ Bericht 26% gewijzigd door Erasmus op 23-12-2022 10:02:42 ]
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:26:44 #17
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196442
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:25 schreef Erasmus het volgende:

[..]
Waarom probeer je users op te lichten en hun geld te stelen?

Want dat is precies wat dit is.
ja dat weet ik nu, oorspronkelijk zag het er echt uit, omdat het ook een echte livestream was die op dat moment met elon musk aan de gang was op youtube, met recente nieuwsberichten in een ticker in de stream
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Knapste mannelijke user 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:27:34 #18
206731 Mortaxx
Doomer
pi_207196456
Ja net echt :') als je een achterlijke mongool bent
Op zaterdag 10 december 2022 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik krijg nog liever kanker
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:28:19 #19
383969 crew  Erasmus
pi_207196466
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:26 schreef Maanvis het volgende:

[..]
ja dat weet ik nu, oorspronkelijk zag het er echt uit, omdat het ook een echte livestream was die op dat moment met elon musk aan de gang was op youtube, met recente nieuwsberichten in een ticker in de stream
Dat jij het net echt vindt, ligt eerder aan jou dan de scam.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:28:22 #20
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196468
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:27 schreef Mortaxx het volgende:
Ja net echt :') als je een achterlijke mongool bent
je hebt die stream niet gezien , waren de recente twitternieuwtjes over die stream geplakt en wat mensen waaronder elon die over bitcoin en dogecoin aan het praten waren
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:28:43 #21
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196472
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:28 schreef Erasmus het volgende:

[..]
Dat jij het net echt vindt, ligt eerder aan jou dan de scam.
youtube haalt 'm niet voor niets down denk ik he
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:28:47 #22
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207196473
Hoe krijg je het voor elkaar daar in te trappen :')
Huilen dan.
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:29:30 #23
383969 crew  Erasmus
pi_207196480
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:28 schreef Maanvis het volgende:

[..]
youtube haalt 'm niet voor niets down denk ik he
Jij deelt hem wsl hier in dit topic ivm down he
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:29:34 #24
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207196482
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:28 schreef Maanvis het volgende:

[..]
youtube haalt 'm niet voor niets down denk ik he
Oh ja oké YouTube haalt alleen goede scams eraf en laat de slechte staan of hoe werkt dat?
Huilen dan.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:29:57 #25
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196483
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:29 schreef Erasmus het volgende:

[..]
Jij deelt hem wsl hier in dit topic ivm down he
nope, stream was op dat moment live (of althans opgenomen live)
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:30:36 #26
383969 crew  Erasmus
pi_207196488
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:29 schreef Maanvis het volgende:

[..]
nope, stream was op dat moment live (of althans opgenomen live)
Ik had het over het syndroom van Down, maar goed.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:30:55 #27
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196491
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:30 schreef Erasmus het volgende:

[..]
Ik had het over het syndroom van Down, maar goed.
chromosoompje teveel dus
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:31:52 #28
383969 crew  Erasmus
pi_207196498
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:30 schreef Maanvis het volgende:

[..]
chromosoompje teveel dus
Degenen die in zulke scams trappen en hem ook nog eens delen, ja.
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:32:36 #29
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_207196505
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:31 schreef Erasmus het volgende:

[..]
Degenen die in zulke scams trappen en hem ook nog eens delen, ja.
je hebt 'm niet eens gezien
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
  Moderator/Verstandigste crewlid 2022 vrijdag 23 december 2022 @ 09:32:57 #30
383969 crew  Erasmus
pi_207196513
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:32 schreef Maanvis het volgende:

[..]
je hebt 'm niet eens gezien
En ik herkende je post meteen als een scam. ;)
Tenzij deze post moderatie betreft, kan de post, ondertitel en signature van deze user met een satirisch en sarcastisch korreltje zout genomen worden.
Alvast bedankt voor het begrip en een prettige voortzetting van uw dag toegewenst.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:34:47 #31
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_207196533
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:32 schreef Maanvis het volgende:

[..]
je hebt 'm niet eens gezien
Ja nee oké als we hem hadden gezien dan hadden we misschien gedacht dat
quote:
Daar schijn je je BTC, ETH of DOGE heen te kunnen sturen en dan krijg je je bedrag x2 terug?
geen grote BS is.
Huilen dan.
  vrijdag 23 december 2022 @ 09:38:24 #32
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207196560
quote:
10s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:34 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Ja nee oké als we hem hadden gezien dan hadden we misschien gedacht dat
[..]
geen grote BS is.
Idd, als je serieus denkt dat zoiets waar kan zijn dan vraag je ook om opgelicht te worden hoor.
🐠 Only dead fish go with the flow.
pi_207202806
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 15:20 schreef dimmak het volgende:
De hosts van Satoshi Radio bespreken vandaag de Bitvavo situatie.

https://spoti.fi/3YHrNb2 (vanaf minuut 53)
Was het wat?
Ik heb hun verklaring gelezen en volgens mij is het zeker voor consumenten niet zo erg, volgens mij kant Bitvavo wel wat centjes verliezen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207205510
"Bitvavo liet weten weten niet in gevaar te zijn door de situatie bij Genesis. Nuvelstijn zegt daarover: ‘We wisten niet dat het een probleem was’ en dat het bedrijf vooral bezig was met het vinden van een oplossing voor klanten. Uit de woorden van de CEO blijkt nu dat die oplossing er is. Mocht DCG de ¤280 miljoen niet terug kunnen betalen dan zal Bitvavo het bedrag zelf ophoesten.""De ceo van Bitvavo, Mark Nuvelstijn, zegt dat de Nederlandse cryptovalutabeurs toch niet over genoeg financiële middelen beschikt om klanten te beschermen als Digital Currency Group een lening van 280 miljoen euro niet terugbetaalt. De oprichters moeten daarom zelf bijspringen." _O-
  zaterdag 24 december 2022 @ 01:11:39 #35
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207209244
Als je coins of geld hebt staan bij Bitvavo, haal het weg.

Verplaats het naar je bankrekening (als het om geld gaat) of een... echte crypto wallet (als het om crypto gaat)... je weet wel, zoals crypto bedoeld is, zelf je eigen bank zijn en zoals ik het al sinds 2011 doe.
pi_207209639
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 01:11 schreef TheFreshPrince het volgende:
Als je coins of geld hebt staan bij Bitvavo, haal het weg.

Verplaats het naar je bankrekening (als het om geld gaat) of een... echte crypto wallet (als het om crypto gaat)... je weet wel, zoals crypto bedoeld is, zelf je eigen bank zijn en zoals ik het al sinds 2011 doe.
Dan hoef je geen Bitvavo te noemen maar gewoon elke exchange dus. Wel mee eens overigens. Alleen maar beter voor crypto als de excanges geen gratis coins of fiat hebben om in te graaien als het ze uitkomt.
  zaterdag 24 december 2022 @ 06:55:33 #37
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
  zaterdag 24 december 2022 @ 09:53:20 #38
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207210413
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 21:02 schreef Roellie80 het volgende:
"Bitvavo liet weten weten niet in gevaar te zijn door de situatie bij Genesis. Nuvelstijn zegt daarover: ‘We wisten niet dat het een probleem was’ en dat het bedrijf vooral bezig was met het vinden van een oplossing voor klanten. Uit de woorden van de CEO blijkt nu dat die oplossing er is. Mocht DCG de ¤280 miljoen niet terug kunnen betalen dan zal Bitvavo het bedrag zelf ophoesten."

[ afbeelding ]

"De ceo van Bitvavo, Mark Nuvelstijn, zegt dat de Nederlandse cryptovalutabeurs toch niet over genoeg financiële middelen beschikt om klanten te beschermen als Digital Currency Group een lening van 280 miljoen euro niet terugbetaalt. De oprichters moeten daarom zelf bijspringen." _O-
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2022 19:46 schreef stinkie het volgende:
Zie ik net Bitvavo als sponsor WK programma’s.

Zorgelijk. Elke keer als zo’n partij een evenement sponsort gaan ze failliet :’)
Nou, wat zei ik :’)
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  zaterdag 24 december 2022 @ 09:58:00 #39
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_207210452
Shitcoin casino doet shitcoin casino dingen.
🐠 Only dead fish go with the flow.
  zaterdag 24 december 2022 @ 10:38:13 #40
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207210802
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 05:03 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
Dan hoef je geen Bitvavo te noemen maar gewoon elke exchange dus. Wel mee eens overigens. Alleen maar beter voor crypto als de excanges geen gratis coins of fiat hebben om in te graaien als het ze uitkomt.
Een exchange gebruik ik nooit om coins te stallen, alleen om te traden.
Coins of geld staan er ook nooit langer dan strikt nodig is.

Anders is het natuurlijk met bijvoorbeeld Uniswap of Pancakeswap, dan trade (swap) je tokens direct vanuit je wallet en verlaten ze nooit je wallet tot de swap plaatsvindt.
pi_207210867
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 01:11 schreef TheFreshPrince het volgende:
Als je coins of geld hebt staan bij Bitvavo, haal het weg.

Verplaats het naar je bankrekening (als het om geld gaat) of een... echte crypto wallet (als het om crypto gaat)....
In het geval van Bitvavo zou ik aanraden om het naar je bankrekening over te maken:
quote:
1s.gif Op woensdag 16 november 2022 21:56 schreef Heph844 het volgende:
Tijdje terug van Bitvavo naar een wallet overgemaakt, wat een hel is dat zeg.

Eerst geprobeerd via mijn mobiel. Blijkt de withdraw-optie geblokkeerd te zijn voor de mobiele site dus moet je via laptop de site openen.

Site via laptop geopend, kan je nog steeds niet withdrawen, eerst moet je wallet-adres geverifieerd worden. Instructie: maak een selfie van jezelf met je paspoort én een handgeschreven briefje met de datum erop. Alsof je een fucking gijzelaar bent :')

Maar ok, selfie genomen. Ben je er alsnog niet, want dan komt de volgende instructie. Maak een video van je computerscherm waarop je eerst de site van Bitvavo laat zien en dan je wallet waar je naar wil overmaken. Ik had die Wallet alleen op mijn mobiel, dus eerst die software downloaden, secret phrase opzoeken, Wallet terugzetten en toen kon ik eindelijk filmpje maken.

Dan ben je er nog niet, want dan moet je eerst wachten tot je aanvraag goedgekeurd is. De volgende dag kon ik dan eindelijk mijn miezerige sats weghalen.
  zaterdag 24 december 2022 @ 10:46:31 #42
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207210868
Met de huidige koersen ook hier en daar weer wat diverse coins ingekocht, dat ga ik nog een paar keer doen het komende jaar.
De volgende bull run verwacht ik pas eind 2024 of begin 2025 dus er komen vast nog wel wat aankoopmomenten.

Geen garantie natuurlijk, zoals altijd.
  zaterdag 24 december 2022 @ 10:49:11 #43
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207210878
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 10:46 schreef Heph844 het volgende:

[..]
In het geval van Bitvavo zou ik aanraden om het naar je bankrekening over te maken:
[..]

Oh, dat klinkt wel beroerd.

Heb zelf ook weinig zin om me overal te verifiëren dus ik beperk me tot coins die op meerdere exchanges staan of via Uniswap / Pancakeswap te verhandelen zijn.
Kucoin kan ik nog 1 BTC aan crypto per 24 uur withdrawen zonder uitgebreide verificatie, dus dat is voor nu wel bruikbaar.

Dan kan je er nog een beetje omheen werken en is alleen van Bitcoin naar ¤ nog een uitdaging.
pi_207210896
Weet iemand of er een manier is om mijn tether van Waves Echange af te krijgen? Withdrawals zijn geblokkeerd en wordt amper nog getrade :')
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 24 december 2022 @ 11:23:49 #45
206731 Mortaxx
Doomer
pi_207211192
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 10:51 schreef MaximumRush het volgende:
Weet iemand of er een manier is om mijn tether van Waves Echange af te krijgen? Withdrawals zijn geblokkeerd en wordt amper nog getrade :')
Je kunt toch waves kopen en op Binance of kucoin weer omzetten
Op zaterdag 10 december 2022 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik krijg nog liever kanker
pi_207211349
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 09:53 schreef stinkie het volgende:

[..]
[..]
Nou, wat zei ik :’)
Ja, ik gaf het ook al aan in m'n artikel in de Telegraaf :P
pi_207211614
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 10:51 schreef MaximumRush het volgende:
Weet iemand of er een manier is om mijn tether van Waves Echange af te krijgen? Withdrawals zijn geblokkeerd en wordt amper nog getrade :')
Onchain versturen?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zaterdag 24 december 2022 @ 12:19:39 #48
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207211617
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 10:49 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Oh, dat klinkt wel beroerd.

Heb zelf ook weinig zin om me overal te verifiëren dus ik beperk me tot coins die op meerdere exchanges staan of via Uniswap / Pancakeswap te verhandelen zijn.
Kucoin kan ik nog 1 BTC aan crypto per 24 uur withdrawen zonder uitgebreide verificatie, dus dat is voor nu wel bruikbaar.

Dan kan je er nog een beetje omheen werken en is alleen van Bitcoin naar ¤ nog een uitdaging.
Via crypto debitcard?
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_207211632
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 november 2022 19:46 schreef stinkie het volgende:
Zie ik net Bitvavo als sponsor WK programma’s.

Zorgelijk. Elke keer als zo’n partij een evenement sponsort gaan ze failliet :’)
Nooit in zaken gaan met bedrijven die op een F1 wagen staan, tenzij langer dan 20 jaar bestaan ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zaterdag 24 december 2022 @ 12:48:41 #50
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207211852
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 12:19 schreef stinkie het volgende:

[..]
Via crypto debitcard?
Een wat?
  zaterdag 24 december 2022 @ 12:51:49 #51
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207211885
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 12:21 schreef raptorix het volgende:

[..]
Nooit in zaken gaan met bedrijven die op een F1 wagen staan, tenzij langer dan 20 jaar bestaan ;)
Fuck is plutus ook al aan het sponsoren nu?
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_207211914
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 12:51 schreef stinkie het volgende:

[..]
Fuck is plutus ook al aan het sponsoren nu?
Volgens mij niet ;)
Overigens blijf ik altijd ver weg van creditcards ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_207211981
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 12:51 schreef stinkie het volgende:

[..]
Fuck is plutus ook al aan het sponsoren nu?
Wat een genot dat Plutus. Ik heb onderhand bijna alles verkocht. ruim ¤12k aan winst verzilverd.

Ik heb nog 500 PLU waarmee ik 5% cashback krijg op alles.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2022 13:04:55 ]
pi_207223601
Bitvavo is wel een bende zeg. Blij dat ik daar weg ben.

Probleem is nu: waar stal je je crypto? Als je het op een hardware ledger gooit, kan je het ooit cashen? Want er komt wellicht regelgeving tegen hardware ledgers
  zondag 25 december 2022 @ 11:18:38 #55
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207223607
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 11:17 schreef Homey het volgende:
Bitvavo is wel een bende zeg. Blij dat ik daar weg ben.

Probleem is nu: waar stal je je crypto? Als je het op een hardware ledger gooit, kan je het ooit cashen? Want er komt wellicht regelgeving tegen hardware ledgers
Regelgeving tegen hardware ledgers?
Hoe zie je dat voor je?
pi_207225381
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 11:18 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Regelgeving tegen hardware ledgers?
Hoe zie je dat voor je?
Verbod op verkoop. Als je je crypto verplaatst naar een exchange, dat je dan heel veel moet aantonen. Etcetera.
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 25 december 2022 @ 13:41:17 #57
206731 Mortaxx
Doomer
pi_207225839
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 13:12 schreef Homey het volgende:

[..]
Verbod op verkoop. Als je je crypto verplaatst naar een exchange, dat je dan heel veel moet aantonen. Etcetera.
Heel duidelijk. Etcetera
Op zaterdag 10 december 2022 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik krijg nog liever kanker
  zondag 25 december 2022 @ 15:17:39 #58
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207226977
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 11:17 schreef Homey het volgende:
Bitvavo is wel een bende zeg. Blij dat ik daar weg ben.

Probleem is nu: waar stal je je crypto? Als je het op een hardware ledger gooit, kan je het ooit cashen? Want er komt wellicht regelgeving tegen hardware ledgers
Ze willen een verbod op non-custodial, dus uiteindelijk krijg je custodian partijen waar je je hardware Wallet aan kan koppelen. Maar het is gewoon zaak om bij NL en Europese platformen weg te blijven. Ik zat juist vanwege DNB bij Bitvavo want dat maakte het qua boekhouding en werk wat minder ingewikkeld. Maar ondanks het zogenaamde toezicht dus nog steeds exposure, geen jaaropgave en niet meer dan een excel met transacties. Dan zit ik ook niet te wachten op de minpunten van een partij onder toezicht
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_207227117
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2022 15:17 schreef stinkie het volgende:

[..]
Ze willen een verbod op non-custodial, dus uiteindelijk krijg je custodian partijen waar je je hardware Wallet aan kan koppelen. Maar het is gewoon zaak om bij NL en Europese platformen weg te blijven. Ik zat juist vanwege DNB bij Bitvavo want dat maakte het qua boekhouding en werk wat minder ingewikkeld. Maar ondanks het zogenaamde toezicht dus nog steeds exposure, geen jaaropgave en niet meer dan een excel met transacties. Dan zit ik ook niet te wachten op de minpunten van een partij onder toezicht
Ik zit te kijken naar getbittr. Is Zwitsers, geen EU dus. Geen Exchange maar meteen naar je eigen Wallet. Laatst een interview met de Nederlander die het heeft opgericht op BNR.
pi_207227121
quote:
1s.gif Op zondag 25 december 2022 13:41 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Heel duidelijk. Etcetera
Dan kom je er zelf wel achter!
pi_207227470
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 15:28 schreef Homey het volgende:

[..]
Ik zit te kijken naar getbittr. Is Zwitsers, geen EU dus. Geen Exchange maar meteen naar je eigen Wallet. Laatst een interview met de Nederlander die het heeft opgericht op BNR.
Ik snap je niet. Aan de ene kant maak je je druk of een wallet nog wel mag in Nederland. Dan maakt de herkomst van een wallet toch ook niet uit?
pi_207231770
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 16:04 schreef Roellie80 het volgende:

[..]
Ik snap je niet. Aan de ene kant maak je je druk of een wallet nog wel mag in Nederland. Dan maakt de herkomst van een wallet toch ook niet uit?
Daar zit ik ook nog op te kauwen. Kan je later überhaupt je crypto dat je hebt gestald op een wallet cashen?
pi_207231932
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 23:11 schreef Homey het volgende:

[..]
Daar zit ik ook nog op te kauwen. Kan je later überhaupt je crypto dat je hebt gestald op een wallet cashen?
Er zullen altijd excanges zijn die schijt aan alles heeft .
Die in anderen landen werken.
Ga die gebruiken om verder te handelen.

Daarom kunnen ze beter de hardware wallet niet gaan verbieden omdat het anders helemaal ondergrond gaan werken en de kapitaalmarkt gewoon verschuift

Iets wat de imbecielen in de Europe nog niet hebben gedachten.

Hoe meer ze tegen gaan werken met crypto hoe groter het gaat worden.
  zondag 25 december 2022 @ 23:24:17 #64
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207231974
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 13:12 schreef Homey het volgende:

[..]
Verbod op verkoop. Als je je crypto verplaatst naar een exchange, dat je dan heel veel moet aantonen. Etcetera.
Ik probeer je te begrijpen.

Een verbod op "hardware ledgers" staat gelijk aan een verbod op crypto in het algemeen, het werkt met pass phrases en/of private keys en een ledger is niets anders dan een extra veiligheidsbarrière.

Als je het bezit van crypto in een eigen wallet verbiedt, kan je net zo goed zonder blockchain werken en gewoon direct cijfertjes uitwisselen tussen exchanges. En dat bestaat al, zoiets heet een bank.
pi_207272473
Hebben jullie nog vertrouwen in ETH en ADA? Februari 2021 tijdens de hype ingekocht, maar er is bijna niets van over (-64%). Zit even in dubio wat wijsheid is (al bezit niemand die glazen bol natuurlijk).
  woensdag 28 december 2022 @ 01:36:21 #66
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207272695
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:10 schreef mrchlle het volgende:
Hebben jullie nog vertrouwen in ETH en ADA? Februari 2021 tijdens de hype ingekocht, maar er is bijna niets van over (-64%). Zit even in dubio wat wijsheid is (al bezit niemand die glazen bol natuurlijk).
Er komt vast wel weer eens een bull markt.
Gewoon hodl.

Verwachting? Eind 2024 / begin 2025.

Geen enkele garantie uiteraard.
pi_207272845
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:10 schreef mrchlle het volgende:
Hebben jullie nog vertrouwen in ETH en ADA? Februari 2021 tijdens de hype ingekocht, maar er is bijna niets van over (-64%). Zit even in dubio wat wijsheid is (al bezit niemand die glazen bol natuurlijk).
Bijna alles stijgt en daalt tegelijkertijd. Dus deze vraag kan je net zo goed over Bitcoin stellen. Overigens is Bitcoin in vergelijking met andere crypto zelfs nog iets harder gedaald, maar de verschillen zijn klein.
pi_207272850
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:36 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Er komt vast wel weer eens een bull markt.
Gewoon hodl.

Verwachting? Eind 2024 / begin 2025.

Geen enkele garantie uiteraard.
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:36 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Er komt vast wel weer eens een bull markt.
Gewoon hodl.

Verwachting? Eind 2024 / begin 2025.

Geen enkele garantie uiteraard.
Ik denk wel wat eerder dan dat. Mijn verwachting is 2e helft 2023.
pi_207273603
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:10 schreef mrchlle het volgende:
Hebben jullie nog vertrouwen in ETH en ADA? Februari 2021 tijdens de hype ingekocht, maar er is bijna niets van over (-64%). Zit even in dubio wat wijsheid is (al bezit niemand die glazen bol natuurlijk).
Ik heb geen vertrouwen in geen enkele munt. Maar nu verkopen is een typische verliezersmentaliteit. Dan win je nooit. Enige wat je nu kan helpen is geduld.
  woensdag 28 december 2022 @ 06:26:05 #70
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_207273614
Bull komt vanzelf
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_207275069
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:55 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
Bijna alles stijgt en daalt tegelijkertijd. Dus deze vraag kan je net zo goed over Bitcoin stellen. Overigens is Bitcoin in vergelijking met andere crypto zelfs nog iets harder gedaald, maar de verschillen zijn klein.
Vrijwel alle crypto, waaronder ETH en ADA zijn in BTC waarde gedaald vanaf hun ATH of YTD. Dus dat lijkt mij niet erg te kloppen (of je moet gaan cherrypicken).

[ Bericht 2% gewijzigd door dimmak op 28-12-2022 09:44:56 ]
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 28 december 2022 @ 09:58:26 #72
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207275399
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 01:56 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
[..]
Ik denk wel wat eerder dan dat. Mijn verwachting is 2e helft 2023.
Het is geen garantie, maar historisch gezien waren de laatste 3 bitcoin / crypto bull-runs in het jaar ná een bitcoin halving.

Daarom ga ik uit van eind 2024 / begin 2025.
pi_207275448
https://nword.io/

Wat is dit nou weer? :')
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 28 december 2022 @ 10:03:40 #74
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207275458
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 10:01 schreef dimmak het volgende:
https://nword.io/

Wat is dit nou weer? :')
Rug pull #9999
pi_207275816
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 06:21 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Ik heb geen vertrouwen in geen enkele munt. Maar nu verkopen is een typische verliezersmentaliteit. Dan win je nooit. Enige wat je nu kan helpen is geduld.
Dit houd ik mezelf ook maar voor. Ik heb destijds VET gekocht toen ie veel duurder was dan nu...balen, maar ik zie het maar als weggegooid geld. Mocht ie nog een keer stijgen dan is dat mooi meegenomen
pi_207276150
Aangezien de bearmarket nog wel even duurt is verkopen eigenlijk de enige juiste beslissing nu, ook al sta je 60% in de min. Wat verwacht je? Dat je doorgaat naar 99% en je alt op magische wijze een revival krijgt? Historische data wijzen uit dat die kans heel klein is bij alts, er zijn er maar een paar die dat gelukt is. Hodlen van alts in een bearmarket is een heel slecht idee. Maar goed, dat zijn mijn 2 sats.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207297041
quote:
4s.gif Op woensdag 28 december 2022 10:53 schreef dimmak het volgende:
Aangezien de bearmarket nog wel even duurt is verkopen eigenlijk de enige juiste beslissing nu, ook al sta je 60% in de min. Wat verwacht je? Dat je doorgaat naar 99% en je alt op magische wijze een revival krijgt? Historische data wijzen uit dat die kans heel klein is bij alts, er zijn er maar een paar die dat gelukt is. Hodlen van alts in een bearmarket is een heel slecht idee. Maar goed, dat zijn mijn 2 sats.
Kijk eens even goed naar de koersontwikkeling. We hadden die Celsius shit in Juni waardoor er een giga drop kwam van pakweg 28K tot 18K......daarna heeft ie van half Juni tm begin November constant tussen de 18 en 22 K gestaan, met op het einde zelfs een upswing. En toen die FTX shit eroverheen. Waarna ie eigenlijk nog relatief weinig zakte voor hoe groot die shit was in vergelijking met Celsius. Twee positieve ontwikkelingen: ondanks constante rente verhogingen tussen juni en november een gestage stijging. En de FTX shit die minder hard erin hakte dan je zou mogen verwachten. Alles wijst erop dat enigszins goed FED nieuws het startsein voor een upswing is. Als je nu verkoopt ben je een loser die veel te lang gewacht heeft en kan het je wel eens heel zuur komen te staan.

Even voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat alles omhoog gaat schieten, ik denk geleidelijk licht stijgen na positief FED nieuws over slechts kleine verhogingen, en pas vanaf de eerste echte rente verlaging (hoe klein ook, al is het maar een kwart procentpunt) weer een bullrun. Wanneer die eerste verlaging er komt valt te bezien, misschien herfst 2023.
pi_207300404
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 23:52 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
Kijk eens even goed naar de koersontwikkeling. We hadden die Celsius shit in Juni waardoor er een giga drop kwam van pakweg 28K tot 18K......daarna heeft ie van half Juni tm begin November constant tussen de 18 en 22 K gestaan, met op het einde zelfs een upswing. En toen die FTX shit eroverheen. Waarna ie eigenlijk nog relatief weinig zakte voor hoe groot die shit was in vergelijking met Celsius. Twee positieve ontwikkelingen: ondanks constante rente verhogingen tussen juni en november een gestage stijging. En de FTX shit die minder hard erin hakte dan je zou mogen verwachten. Alles wijst erop dat enigszins goed FED nieuws het startsein voor een upswing is. Als je nu verkoopt ben je een loser die veel te lang gewacht heeft en kan het je wel eens heel zuur komen te staan.

Even voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat alles omhoog gaat schieten, ik denk geleidelijk licht stijgen na positief FED nieuws over slechts kleine verhogingen, en pas vanaf de eerste echte rente verlaging (hoe klein ook, al is het maar een kwart procentpunt) weer een bullrun. Wanneer die eerste verlaging er komt valt te bezien, misschien herfst 2023.
Voordat de FED stopt met haar hikes of zelfs de rente begint te verlagen kan je alt zomaar nog eens 50 tot 99% van haar waarde verloren zijn. Maar hey, des te meer upside potential toch? ;)

twitter
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207300436
HEX draadje ter vermaak

twitter
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207301031
Uitvinder van de biersmiley.
pi_207315590
Je zal maar Solana hebben gekocht voor 90 piek per stuk.

@onlogisch
blablablabla
  Knapste mannelijke user 2022 donderdag 29 december 2022 @ 20:55:37 #82
206731 Mortaxx
Doomer
pi_207315606
Hoe gaat het met Vechain
Op zaterdag 10 december 2022 18:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik krijg nog liever kanker
pi_207315683
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2022 09:20 schreef dimmak het volgende:

[..]
Voordat de FED stopt met haar hikes of zelfs de rente begint te verlagen kan je alt zomaar nog eens 50 tot 99% van haar waarde verloren zijn. Maar hey, des te meer upside potential toch? ;)

[ twitter ]
Heel het shitcoin casino gaat rekt. Allemaal kunstmatig opgepompte bende zonder feitelijke waarde.
blablablabla
  Moderator donderdag 29 december 2022 @ 23:05:56 #84
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_207320021
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2022 20:55 schreef Elan het volgende:
Je zal maar Solana hebben gekocht voor 90 piek per stuk.

@:onlogisch
Pijnlijk hoor.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_207320903
Ik kan alleen maar blij zijn dat ik lang geleden ben uitgestapt en straks weer goedkoop kan instappen.
  vrijdag 30 december 2022 @ 01:02:40 #86
478137 moozoe89
ik ben heel moe
pi_207322910
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 23:24 schreef Perrin het volgende:
Mr. FTX wordt uitgeleverd.
[ twitter ]
Ja ja en het verhaal gaat langzaam maar lekker door https://www.nieuws.net/ge(...)-cryptoplatform-ftx/
pi_207323280
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 06:21 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Ik heb geen vertrouwen in geen enkele munt. Maar nu verkopen is een typische verliezersmentaliteit. Dan win je nooit. Enige wat je nu kan helpen is geduld.
Niet verkopen is geen verlies
pi_207323368
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2022 01:30 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
Niet verkopen is geen verlies
Nooit cashen is puur verlies
Vakman pur sang
pi_207324555
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2022 23:32 schreef Roellie80 het volgende:
Ik kan alleen maar blij zijn dat ik lang geleden ben uitgestapt en straks weer goedkoop kan instappen.
Ik denk dat Bitcoin wel op de bodem zit, de lucht is er flink uitgeslagen, wat de andere muntjes doen, mwoah, ik denk dat sommige misschien nooit herstellen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 30 december 2022 @ 11:06:25 #90
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207327506
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2022 01:37 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Nooit cashen is puur verlies
Ligt eraan natuurlijk.

Voor een bitcoinpurist die alles in bitcoin wil hebben zal het niet uitmaken.
  vrijdag 30 december 2022 @ 11:08:03 #91
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207327539
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 07:39 schreef raptorix het volgende:

[..]
Ik denk dat Bitcoin wel op de bodem zit, de lucht is er flink uitgeslagen, wat de andere muntjes doen, mwoah, ik denk dat sommige misschien nooit herstellen.
Bitcoin kan echt nog wel lager tot de volgende bull run, vooral als het nog lang op zich laat wachten.

Dip van Bitcoin verwacht ik rond de $11.000 en Ethereum rond de $700.

Uiteraard zijn daar geen rechten aan te ontlenen.
pi_207327744
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 11:06 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ligt eraan natuurlijk.

Voor een bitcoinpurist die alles in bitcoin wil hebben zal het niet uitmaken.
Naah
Vakman pur sang
  vrijdag 30 december 2022 @ 11:42:05 #93
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207328248
https://www.msn.com/nl-nl(...)48f79092119f384afb59

De heren hebben een crypto.commetje gedaan dus
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
  vrijdag 30 december 2022 @ 11:45:57 #94
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207328344
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 11:42 schreef stinkie het volgende:
https://www.msn.com/nl-nl(...)48f79092119f384afb59

De heren hebben een crypto.commetje gedaan dus
Ik kan me nog een user in dit topic herinneren met een fel knipperend logo die nogal fanatiek met dit soort producten en farms bezig was. En je moest er vooral niet over beginnen hoe zulke rendementen gegarandeerd konden worden.
pi_207328968
De HI cashback kaarten zijn vanaf vandaag te activeren. En, ze doen het.

Het is waarschijnlijk een grote scam, maar, als je voor 1 januari een kaart aanvraagt. dan kan je deze in heel 2023 onder de "oude" voorwaarden gebruiken.

Ik heb een silver card, dat kost momenteel zo'n ¤250 aan HI tokens. Je krijgt dan 5% cashback.

Je hoeft slechts ¤5000 via deze kaart te betalen om de investering er al weer uit te hebben. Dat moet lukken in een paar maanden. Daarna is alles winst.
  vrijdag 30 december 2022 @ 12:28:01 #96
19297 stinkie
Homo Tampeloeris Collosalus
pi_207329211
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 11:45 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Ik kan me nog een user in dit topic herinneren met een fel knipperend logo die nogal fanatiek met dit soort producten en farms bezig was. En je moest er vooral niet over beginnen hoe zulke rendementen gegarandeerd konden worden.
En prompt de volgende :D

quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 12:16 schreef Roellie80 het volgende:
De HI cashback kaarten zijn vanaf vandaag te activeren. En, ze doen het.

Het is waarschijnlijk een grote scam, maar, als je voor 1 januari een kaart aanvraagt. dan kan je deze in heel 2023 onder de "oude" voorwaarden gebruiken.

Ik heb een silver card, dat kost momenteel zo'n ¤250 aan HI tokens. Je krijgt dan 5% cashback.

Je hoeft slechts ¤5000 via deze kaart te betalen om de investering er al weer uit te hebben. Dat moet lukken in een paar maanden. Daarna is alles winst.
Ik denk dat die kaart met net tot de zomer red, mits genoeg schapen. APY klopt niks van. Stablecoins staken levert minder op dan bij bv. bitvavo. Dan BTC voor 6%? Dat redden ze echt niet. ETH staken? Je moet wel echt achterlijk zijn om dat nu via een partij te doen(eth staken zonder lockup, yea right)

En dan ook nog 250 er in moeten gooien :')
Dat wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat een ander aan, voor hij het ziet
pi_207329307
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 12:28 schreef stinkie het volgende:

[..]
En prompt de volgende :D
Ik denk dat hij Firefly3 bedoelde ;)
quote:
[..]
Ik denk dat die kaart met net tot de zomer red, mits genoeg schapen. APY klopt niks van. Stablecoins staken levert minder op dan bij bv. bitvavo. Dan BTC voor 6%? Dat redden ze echt niet. ETH staken? Je moet wel echt achterlijk zijn om dat nu via een partij te doen(eth staken zonder lockup, yea right)

En dan ook nog 250 er in moeten gooien :')
Het is zoals ik zeg waarschijnlijk maar beperkt houdbaar, Tot de zomer is prima, dan maak je winst.
pi_207329920
Vanmorgen de wegenbelasting betaald met de HI kaart, en zojuist de cashback via de pannekoekenfabriek verkocht voor BNB. Zo is er alweer een kleine ¤15 terug verdiend
pi_207335661
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 12:16 schreef Roellie80 het volgende:
De HI cashback kaarten zijn vanaf vandaag te activeren. En, ze doen het.

Het is waarschijnlijk een grote scam, maar, als je voor 1 januari een kaart aanvraagt. dan kan je deze in heel 2023 onder de "oude" voorwaarden gebruiken.

Ik heb een silver card, dat kost momenteel zo'n ¤250 aan HI tokens. Je krijgt dan 5% cashback.

Je hoeft slechts ¤5000 via deze kaart te betalen om de investering er al weer uit te hebben. Dat moet lukken in een paar maanden. Daarna is alles winst.
Spaarzegels van AH leveren meer op en zijn minder shady.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_207335870
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2022 16:40 schreef recursief het volgende:

[..]
Spaarzegels van AH leveren meer op en zijn minder shady.
Ik heb daar naar gekeken, ik krijg bij de JUMBO 10% korting. Maar dit is zelfs voor mij te schraal. Je moet iets van 300 stickers plakken voor een paar cent.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')