abonnement Unibet Coolblue
pi_203686710
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van protenen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer protenen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatinten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropotine, rhEPO, Darbepotine alfa (Aranesp), epotine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocane, cafene, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_203686729
Reactie van een HLN-lezer/reageerder

edwig Impen
10 uur geleden

Toon is op 16/01 ( flamenville) en op 22/01 (Hamme) tweede geeindigd en dus wschlk op doping gecontroleerd. Op 19/01 vond de controle buiten competitie plaats.
Het produkt is ongeveer 14 dagen lang opspoorbaar. Dus moet hij in 1 van de 2 wedstrijden ook positief geweest zijn. Afwachten dus , indien hij telkens negatief test klopt er iets niet. Vraag is ook of een renner bewust een produkt gaat nemen dat 14 dagen opspoorbaar is tussenin 2 wedstrijden op een tijdsspanne van een week
pi_203698338
"Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al heel mijn carrire tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet."

"Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. In afwachting van de analyse van het B- staal en verdere onderzoeken zal ik geen commentaar geven", besluit Aerts."


En groot misverstand jongens, een mysterie. Sneu voor Toon wel.
pi_203705084
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 07:12 schreef Bugno3 het volgende:
"Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al heel mijn carrire tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet."

"Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. In afwachting van de analyse van het B- staal en verdere onderzoeken zal ik geen commentaar geven", besluit Aerts."


En groot misverstand jongens, een mysterie. Sneu voor Toon wel.
Toon schijnt bij te houden welke voedingssupplementen hij op welke dag gebruikt heeft. En dat hij vervolgens de restjes van die supplementen bewaart. Hij weet nu precies bij welke restantje voedingssupplement een paar druppels lectrozole in moeten.
pi_203740918
'In 2020 waren er wereldwijd zeventien gevallen, als je weet dat er 28 EPO-gevallen waren dan plaatst dat alles wat in perspectief. Letrozole komt best vaak terug', zo benadrukt Van Eenoo.

https://www.indeleiderstr(...)0-zeventien-gevallen
pi_203767231
Ik las dat de winnaar van het veldrijden werd gecontroleerd plus een paar anderen.
Maar hoe worden die anderen aangewezen?
Ik ging er van uit dat er geloot werd, en dat van te voren niet bekend werd gemaakt wie er geloot is.
Dat lijkt mij het eerlijkst dat er lottoballetjes getrokken worden van de daguitslag, en die naar de controle moeten.

Ik las deze reactie bij HLN.
quote:
ANDRE AERTS

Wie zegt er dat Aerts met zijn (2) 2de plaatsen 16-1/ 22-1 naar de dopingcontrole moest? De winnaar wordt verplicht te gaan de 2 of 3 andere worden getrokken. En indien deze hebben opgegeven of zelfs niet gestart zijn moeten ze wachten tot NA de wedstrijd wanneer deze lijst wordt opgehangen met naam en deelnemingsnummer. Controleurs komen maar op de wedstrijd indien deze reeds is gestart zodat men dit niet weet voor de wedstrijd begint dat deze al dan niet komen controleren.
pi_204206094
Het wachten op een B-staal duurt tegenwoordig zo lang, dat ik eerst op 'hier' moet drukken voor om zeker te weten om in dit topic te mogen posten.

https://www.hln.be/wielre(...)onderzocht~ab4a7ea1/
  Moderator woensdag 30 maart 2022 @ 11:27:36 #8
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204270977
twitter


Gecondoleerd @Mani89 @Koffieplanter
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  woensdag 30 maart 2022 @ 11:44:40 #9
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_204271176
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 11:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Gecondoleerd @:mani89 @:koffieplanter
Alarcn :? Echt :?
Donderslag bij heldere hemel!
pi_204271246
R.I.P.

http://www.climbing-recor(...)ouchable-in.html?m=1

We zullen het nooit, maar dan ook nooit vergeten.
Jack does it in real time...
  woensdag 30 maart 2022 @ 12:54:43 #11
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204272050
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 11:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Gecondoleerd @:mani89 @:koffieplanter
We zullen het nooit vergeten.

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204368363
Hebben jullie al nieuws over de B-staal van Toon Aerts?

Quote uit HLN op 24 maart 2022:
"De B-staal zal echter pas op 6 april onderzocht worden in het labo van Keulen. De reden dat Aerts en zijn management zo lang moeten wachten is omdat het labo in Keulen geteisterd werd door een covid-golf. "
pi_204499773
Is hier al iets over bekend?
pi_204502427
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2022 17:52 schreef Afhaalchinees het volgende:
Is hier al iets over bekend?
Ik had vanmorgen precies dezelfde vraag, maar op Google kon ik niks vinden met recent nieuws
  donderdag 21 april 2022 @ 22:14:50 #15
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204502808
Nog niets over gelezen op Sporza. Duurt wel erg lang inderdaad
pi_204527168
twitter
  zondag 24 april 2022 @ 15:41:02 #17
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204527481
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204527494
Foei, UCI! Dat kan beter. #freeToon
pi_204535189
Ik ga W52 wel missen. De ronde van Portugal was altijd wel een hoogtepuntje in het wielerjaar.
  maandag 25 april 2022 @ 10:38:07 #20
14505 OProg
A Life in Music
pi_204535208
We zullen het nooit, maar dan ook nooit vergeten.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 25 april 2022 @ 10:56:17 #21
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204535322
6 april zou B-staal worden onderzocht in lab bij Kln maar nu zijn we al 3 weken verder...
  maandag 25 april 2022 @ 11:14:04 #22
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_204535428
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 10:56 schreef Frozen-assassin het volgende:
6 april zou B-staal worden onderzocht in lab bij Kln maar nu zijn we al 3 weken verder...
die hebben meestal een grote stapel papieren, het gaat zo allemaal niet zo snel.
pi_204535536
Erg jammer dat de altijd vervelende UCI het compleet cleane W52 meent te moeten vernietigen, dit is groot onrecht.
Jack does it in real time...
  dinsdag 26 april 2022 @ 14:09:26 #24
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204544967
Its over.

twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport dinsdag 26 april 2022 @ 14:20:10 #25
274204 crew  Mexicanobakker
pi_204545061
Jammer, W52 was altijd wel een leuke rubriek.

Verbaasd ben ik verder niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_204545330
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:09 schreef Mani89 het volgende:
Its over.

[ twitter ]
Geloof er niks van, allemaal fake news.
Citius, Altius, Fortius.
  dinsdag 26 april 2022 @ 14:54:58 #27
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204545367
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:09 schreef Mani89 het volgende:
Its over.

[ twitter ]
Heeft het leven van jou en mij nu nog zin?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 26 april 2022 @ 15:01:52 #28
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204545423
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:54 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Heeft het leven van jou en mij nu nog zin?
Niet echt. Dit is een enorme klap in het gezicht van.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 26 april 2022 @ 15:03:41 #29
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204545440
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 15:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Niet echt. Dit is een enorme klap in het gezicht van.
Eigenlijk hebben wij de Volta groot gemaakt. En wat krijg je? Stank voor dank. Alsof iemand anders ooit van Portugal gehoord zou hebben.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 26 april 2022 @ 15:06:47 #30
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204545474
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 15:03 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Eigenlijk hebben wij de Volta groot gemaakt. En wat krijg je? Stank voor dank. Alsof iemand anders ooit van Portugal gehoord zou hebben.
Welke doping safe haven blijft er nu nog over? Het wielrennen is dood, dood en begraven
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 26 april 2022 @ 15:12:03 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204545546
Wint Mauri Moreira hier de Volta of gaat het voormalige Efapel ook nog aangepakt worden?

Mijn Joni. :{
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_204545625
twitter
pi_204555651
twitter
  woensdag 27 april 2022 @ 16:24:28 #34
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204555791
Bommen op de Portugese justitie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204556482
Niks aan de hand mensen
pi_204557926
Neem het Portugese voetbal ook meteen mee.
  woensdag 27 april 2022 @ 20:00:27 #37
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_204557939
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2022 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Neem het Portugese voetbal ook meteen mee.
Ze zijn niet voor niets gelinkt aan FC Porto ;)
pi_204558043
Groots onrecht
Jack does it in real time...
  donderdag 28 april 2022 @ 21:47:09 #39
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204570057
twitter


Mijn bloed kookt. En dat van Jose Neves sputtert.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_204570080
edit: spuit 11.
  donderdag 28 april 2022 @ 21:48:51 #41
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_204570105
Het is gewoon echt voorbij. Ik kan het niet geloven. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 3 mei 2022 @ 22:36:05 #42
333483 Aguero
oooooooo
pi_204620346
Allemaal negatief! Witch hunt confirmed.

https://www.record.pt/mod(...)deram-todos-negativo
Citius, Altius, Fortius.
pi_204841416
quote:
Hoe zou het zijn met Toon Aerts? Hij wacht al drie maanden op nieuws van de UCI in verband met zijn afwijkende waarden bij een dopingtest. Sven Nys lichte een tipje van de sluier. "Ons huiswerk is klaar en afgeleverd bij de UCI."

Midden februari raakte bekend dat Toon Aerts bij een dopingcontrole een afwijkend resultaat had laten noteren. Meer dan drie maanden later weet de veldrijder van Baloise-Trek Lions nog altijd niet waar hij aan toe is.

Is het B-staal eigenlijk al onderzocht? "Dat is nog altijd niet helemaal uitgeklaard en daar gaat veel tijd overheen voor we daar duidelijkheid over hebben", vertelde zijn ploegleider Sven Nys. "Ik kan er niet heel veel over zeggen."

"Het huiswerk is klaar, er is een heel team opgesteld om Toon te ondersteunen. Dat huiswerk is afgeleverd bij de UCI, het is nu wachten hoe en wanneer de UCI zal reageren en dan kunnen we de volgende stap zetten. Nu zitten we eigenlijk te wachten in de hoop dat er communicatie komt."

Het is voor Toon Aerts een moeilijke periode. "We proberen hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Toon traint heel hard en houdt zich klaar voor het moment dat hij eventueel weer in competitie zou mogen uitkomen", zegt Nys.

...
https://sporza.be/nl/2022(...)aerts~1653240576305/
  maandag 23 mei 2022 @ 18:56:28 #44
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204841652
quote:
Is het B-staal eigenlijk al onderzocht? "Dat is nog altijd niet helemaal uitgeklaard en daar gaat veel tijd overheen voor we daar duidelijkheid over hebben", vertelde zijn ploegleider Sven Nys. "Ik kan er niet heel veel over zeggen."
Beetje vaag antwoord op een vrij simpele ja/nee vraag.
pi_204848494
De B-staal van Toon Aerts bleek twee maanden later ook positief te zijn, en hij staat momenteel op non-actief bij zijn ploeg.
Hij traint derhalve in zijn eentje.
https://www.hln.be/veldri(...)tieve-test~afaf7c6d/

Vreemd dat de positieve uitslag van de B-staal eerst stil gehouden werd.
pi_204848523
Gewoon twee keer positief, dus de bewijslast ligt nu bij de atleet. Apart dat de ploeg hem daarin zo bijstaat, dat zie je niet vaak.
Jack does it in real time...
pi_204848578
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:36 schreef Idisrom het volgende:
Vreemd dat de positieve uitslag van de B-staal eerst stil gehouden werd.
Gisteren wist Nys dat blijkbaar nog niet. :')

@Wienerschnitzels
  Moderator maandag 27 juni 2022 @ 17:55:58 #48
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205163787
quote:
BAHRAIN VICTORIOUS RIDERS AND STAFF INVESTIGATED

Some riders and staff of Team Bahrain Victorious had Police search their homes today before their departure to the Tour de France.

Team Bahrain Victorious always works based on the highest standards of professionalism in sports, including the integrity of all professional members and competitors. The team cooperates constructively in all procedures and with all competent institutions. The investigation into the members of the team, which started almost a year ago and did not yield any results, continues just before the start of the most important cycling race, the Tour de France, and damages the reputation of individuals and Team Bahrain Victorious. Due to recent investigations, the team feels the timing of this investigation is aimed at intentionally damaging the team’s reputation.

The house searches experienced today by members from Team Bahrain Victorious represent a continuation of the investigation process that began during the team’s successful performances at last year’s Tour de France. Bahrain Victorious were the only team in the Tour de France under investigation during the race last year. At no time, and so far, have the team been informed of the progress, results or received any feedback about the investigation from the Marseilles Prosecutor’s Office. Bahrain Victorious has repeatedly requested access to the file or acquaintance with the state of investigation but without success.

Moreover, shortly after the investigation was carried out, the investigators illegally provided information regarding the seized items, on the basis of which an article was published in a professional medical journal. The journal stated that the team did not possess illicit substances. Still, this behaviour of the investigators casts doubt on the investigation’s credibility, given that information about the investigation by the French authorities comes to the media. In contrast, the team does not receive any feedback.

After almost a year of unsuccessful efforts by the team to obtain additional information, the investigators decided on new investigations just days before the start of the most important cycling race, which undoubtedly casts a shadow of doubt on the purpose of the investigation.

The team have always cooperated completely transparently with all competent institutions and will continue to do so in the future, with the hope of greater transparency and a sense of the independence of investigators, as well as equal treatment of all teams.
De nieuwe Bahrein is uit. Volgens het Spaanse ciclo21 gaat het om de volgende luitjes:
quote:
Met nog minder dan een week te gaan tot de start van de Tour de France in Kopenhagen ademt Bahrein zwaar. Het Agentschap van de Europese Unie voor politile samenwerking (Europol) heeft twee huiszoekingen uitgevoerd bij de officile staf van het Aziatische team in Elsovenia, Polen en Spanje, volgens betrouwbare bronnen die door dit medium zijn geraadpleegd.

De manager van de groep, de Sloveen Milan Erzen -gelinkt aan Operatie Aderlass- , de Poolse arts Piotr Kosielski en de Franse fysiotherapeut Barnab Moulin, woonachtig in de provincie Alicante, zagen hoe Europese politieagenten op gerechtelijk bevel hun woningen binnendrongen met instructies voor informatie en materiaal. Wat tot nu toe is aangehouden, is niet gebeurd en als er tegen de drie geregistreerde aanklachten komen, blijven deze hangende in het vervolgonderzoek, dat nog gaande is en waarin nieuwe interventies van de veiligheidstroepen niet worden uitgesloten.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  maandag 27 juni 2022 @ 17:57:18 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205163797
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
De nieuwe Bahrein is uit. Volgens het Spaanse ciclo21 gaat het om de volgende luitjes:
[..]

Ik mis nog een foto van Milan Erzen :@
  Moderator maandag 27 juni 2022 @ 18:00:43 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205163815
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Ik mis nog een foto van Milan Erzen :@
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_205163915
Hopelijk hebben ze een paar vriezers in beslag genomen, Mark P. moet wel een eigen hebben gehad.
Jack does it in real time...
pi_205164906
quote:
10s.gif Op maandag 27 juni 2022 18:17 schreef DeeBee het volgende:
Hopelijk hebben ze een paar vriezers in beslag genomen, Mark P. moet wel een eigen hebben gehad.
Mark P is volgens mij die vriezer al kwijt sinds zomer vorig jaar.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_205164935
De Tour staat zeker op punt van beginnen?
  maandag 27 juni 2022 @ 19:56:11 #54
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205164945
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 19:54 schreef TargaFlorio het volgende:
De Tour staat zeker op punt van beginnen?
Het is weer 2006?
pi_205164960
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 19:56 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Het is weer 2006?
Ik verwacht niet echt dat ze echt weer renners worden uitgesloten/geschorst voor de Tour.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_205164987
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 19:56 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Het is weer 2006?
Invallen vlak voor de Tour zijn er bijna jaarlijks, vervolgens hoor je er niks meer van.
  zaterdag 16 juli 2022 @ 17:21:04 #57
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205360972
Zo ongeveer heel W52 voorlopig 120 dagen geschorst, Jose Neves rijdt momenteen nog in zijn eentje in de leiderstrui van de GP Douro Internacional,
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 21 juli 2022 @ 20:56:43 #58
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205416656
twitter


Superman heeft een GROOT probleem.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 21 juli 2022 @ 20:58:58 #59
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205416717
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 20:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Superman heeft een GROOT probleem.
Jeetje dat verwacht je ook niet, van een Columbiaan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 21 juli 2022 @ 21:00:31 #60
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_205416749
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 20:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Superman heeft een GROOT probleem.
Drugs als in doping of als wit plezier poeder?
pi_205416837
Geboren in het witte poeder.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Moderator donderdag 21 juli 2022 @ 21:05:30 #62
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205416845
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2022 21:00 schreef Momo het volgende:

[..]
Drugs als in doping of als wit plezier poeder?
Superman is (mogelijk) klant van een bekende Spaanse dopingarts waar momenteel een onderzoek naar loopt.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 21 juli 2022 @ 21:07:30 #63
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205416866
Ah gelinkt aan Dr. Maynar, die heeft een verleden. Was onder meer verantwoordelijk voor de suprematie van het continentale LA-MSS in 2008 met dit als hoogtepunt.



Dat feest eindigde met de dood van Bruno Neves (hartstilstand) waarna na invallen een karrevracht aan doping en apparatuur voor bloedtransfusies in beslag werden genomen. Leuk hoe die dokters altijd weer ergens terugkeren.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator donderdag 21 juli 2022 @ 21:11:00 #64
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205416909
https://es.m.wikipedia.org/wiki/Marcos_Maynar

Dit artikel is echt fascinerend. Even door de translate gooien. Ook al een connectie met TerminAitor, Superman kent zijn pappenheimers.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 21 juli 2022 @ 21:14:45 #65
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205416970
Na een ban van 10 jaar gelijk weer begonnen lol.

twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport donderdag 21 juli 2022 @ 22:01:14 #66
274204 crew  Mexicanobakker
pi_205417617
Maar het huidige peloton is toch brandschoon?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator donderdag 21 juli 2022 @ 22:24:04 #67
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205417875
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 22:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Maar het huidige peloton is toch brandschoon?
Nieuwe generatie.

18e tijd ooit op Hautacam vandaag, klinkt geloofwaardig aldus Karl Vannieuwkerke.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  Redactie Sport donderdag 21 juli 2022 @ 22:26:19 #68
274204 crew  Mexicanobakker
pi_205417897
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 22:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Nieuwe generatie.

18e tijd ooit op Hautacam vandaag, klinkt geloofwaardig aldus Karl Vannieuwkerke.
Dan hebben er dus 17 doping gebruikt, neem ik aan?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_205419562
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 20:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Superman heeft een GROOT probleem.
Ik denk dat hij alleen nog verdacht wordt van handel in drugs.
pi_205419585
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 22:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Nieuwe generatie.

18e tijd ooit op Hautacam vandaag, klinkt geloofwaardig aldus Karl Vannieuwkerke.
Ronde wielen
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 22 juli 2022 @ 08:21:33 #71
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205419655
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 21:07 schreef Mani89 het volgende:
Ah gelinkt aan Dr. Maynar, die heeft een verleden. Was onder meer verantwoordelijk voor de suprematie van het continentale LA-MSS in 2008 met dit als hoogtepunt.

[ afbeelding ]

Dat feest eindigde met de dood van Bruno Neves (hartstilstand) waarna na invallen een karrevracht aan doping en apparatuur voor bloedtransfusies in beslag werden genomen. Leuk hoe die dokters altijd weer ergens terugkeren.
Krijg hetzelfde gevoel bij Bahrein. Dat ze na die hartaanval van Colbrelli er heel strak op zijn gaan zitten om dooien te voorkomen.
  vrijdag 22 juli 2022 @ 09:57:14 #72
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205420269
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 08:21 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Krijg hetzelfde gevoel bij Bahrein. Dat ze na die hartaanval van Colbrelli er heel strak op zijn gaan zitten om dooien te voorkomen.
Ik sluit het niet uit, de opleving van Colbrelli vorig jaar was ook lachwekkend verdacht.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator vrijdag 22 juli 2022 @ 10:12:14 #73
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_205420373
twitter
pi_205420465
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 08:21 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Krijg hetzelfde gevoel bij Bahrein. Dat ze na die hartaanval van Colbrelli er heel strak op zijn gaan zitten om dooien te voorkomen.
Colbrelli was doordat hij met koorts ging koersen. Daarna ging het nog gewoon door, tot aan de invallen.
  Moderator vrijdag 22 juli 2022 @ 10:36:49 #75
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205420511
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 08:02 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Ik denk dat hij alleen nog verdacht wordt van handel in drugs.
Hoe bedoel je alleen? Daar staat een zwaardere sanctie op dan het gebruiken van drugs. Onze vriend kan in de gevangenis eindigen als dit bewezen wordt. (lol)
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_205420529
Heeft ie dan de hele voorraad van Astana verhandeld ofzo?
pi_205420615
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2022 10:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Hoe bedoel je alleen? Daar staat een zwaardere sanctie op dan het gebruiken van drugs. Onze vriend kan in de gevangenis eindigen als dit bewezen wordt. (lol)
Ja, ik vind ook dat hij daar een zwaardere sanctie voor moet krijgen van Justitie. Ik bedoelde alleen dat hij nog niet was betrapt op eigen gebruik.
  vrijdag 22 juli 2022 @ 12:06:56 #78
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_205421254
twitter
  zaterdag 23 juli 2022 @ 16:05:55 #79
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205432532
Lol.
twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 26 juli 2022 @ 17:10:39 #80
40566 Ericr
Livewrong
pi_205463540
https://wielerrevue.nl/ar(...)ik-nooit-eerder-zag/

Taking the piss. Nog even aanstippen dat Wout een alien is.
pi_205463559
Nu ik dit topic op zie poppen: Heeft Toon het resultaat van zijn B-straal al binnen?
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 26 juli 2022 @ 17:57:55 #82
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_205463927
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2022 17:13 schreef Faraday01 het volgende:
Nu ik dit topic op zie poppen: Heeft Toon het resultaat van zijn B-straal al binnen?
Zie post 45, meer is er nog niet officieel bekend nee.
  woensdag 27 juli 2022 @ 17:26:59 #83
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205473304
Het is officieel, W52 bestaat niet meer, UCI heeft de licentie ingetrokken.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 29 juli 2022 @ 19:56:37 #84
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205493483
Genot.
quote:
"There has never been a doping process as complex and heavy as this one in Portugal. The tons of pills found - 99% of them banned -, the blood bags, the equipment for making blood transfusions, indicated massive doping operations unpunished for a long time" , a source familiar with the process explained to DN.
https://www-dn-pt.transla(...)hl=nl&_x_tr_pto=wapp
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 18:11:29 #85
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205530885
Tot ziens oh mooie Volta.

twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 2 augustus 2022 @ 18:37:13 #86
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205531083
twitter


Francisco Campos, niet geheel ontoevallig een voormalig coureur van W52, tegenwoordig actief voor het Efapel van Jos Azevedo (kennen we die nog?) is een van de personen die de lul is.

Ik hoop dat Mauri Moreira snel volgt.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_205531084
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 18:11 schreef Mani89 het volgende:
Tot ziens oh mooie Volta.

[ twitter ]


  dinsdag 2 augustus 2022 @ 18:43:42 #88
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205531136
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 18:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Francisco Campos, niet geheel ontoevallig een voormalig coureur van W52, tegenwoordig actief voor het Efapel van Jos Azevedo (kennen we die nog?) is een van de personen die de lul is.

Ik hoop dat Mauri Moreira snel volgt.
Maar die heeft dit jaar nog nergens de finish gehaald, als die al de lul is.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 18:44:08 #89
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205531141
quote:
Een losse kogel ga je niet dood aan.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 2 augustus 2022 @ 18:45:21 #90
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205531151
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 18:43 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Maar die heeft dit jaar nog nergens de finish gehaald, als die al de lul is.
Portugal is een bijzonder land, en dat is het.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  Redactie Sport dinsdag 2 augustus 2022 @ 19:01:15 #91
451829 crew  H.Vviv
pi_205531308
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 18:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Francisco Campos, niet geheel ontoevallig een voormalig coureur van W52, tegenwoordig actief voor het Efapel van Jos Azevedo (kennen we die nog?) is een van de personen die de lul is.

Ik hoop dat Mauri Moreira snel volgt.
Campos is ook maar direct ontslagen.

twitter
  Moderator dinsdag 2 augustus 2022 @ 19:06:46 #92
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205531362
twitter


Slechts n van de renners van Glassdrive lijkt de klos te zijn. Zeg het maar, jongens. Rafa Reis? Mauri Moreira? Barman Mendonca? Fredje Figueiredo?
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 19:07:27 #93
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205531368
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 19:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Slechts n van de renners van Glassdrive lijkt de klos te zijn. Zeg het maar, jongens. Rafa Reis? Mauri Moreira? Barman Mendonca? Fredje Figueiredo?
Zolang het Mauri maar niet is.
pi_205531385
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 19:07 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Zolang het Mauri maar niet is.
Jinx
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 19:18:20 #95
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205531466
Freitas van Boavista ook de sjaak en is ontslagen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 2 augustus 2022 @ 20:46:01 #96
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_205532638
Zo'n Alex Molenaar die daar ook zit moet toch non-stop bij zijn hotelraam zitten en zich de ogen uit de kop kijken waar hij in vredesnaam eigenlijk in beland is? :D
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator dinsdag 2 augustus 2022 @ 20:50:18 #97
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_205532718
Dit voelt meer als een misdaadserie dan wielernieuws
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 21:59:52 #98
14505 OProg
A Life in Music
pi_205534015
Het prachtige Portugese circuit is straks een veredeld amateurcircuit.

Erg spijtig
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator woensdag 3 augustus 2022 @ 18:49:38 #99
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205540537
twitter


Ach, barman Mendonsj. Ach, de al eerder geschorste Zjauw Benta.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  woensdag 3 augustus 2022 @ 19:09:27 #100
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_205540687
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2022 18:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Ach, barman Mendonsj. Ach, de al eerder geschorste Zjauw Benta.
Taxichauffeur Mendonca die op zijn 36ste nog even zijn met afstand meest schroeiende seizoen ooit uit de mouw schudt. Schokkend.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_205541419
Zeer groot onrecht
Jack does it in real time...
pi_205608676
quote:
Michele Gazzoli (23) staat tot 9 augustus 2023 aan de kant. De Italiaan wordt door de UCI gesanctioneerd nadat er in februari verboden stoffen in een staal zijn gevonden. Het gaat om een "onvrijwillige inbreuk", Astana heeft de Italiaan op straat gezet.

Michele Gazzoli werd vorig jaar 4e op het WK voor beloften na Filippo Baroncini, Biniam Girmay en Olav Kooij.

Bij Astana Qazaqstan maakte hij dit jaar zijn profdebuut, maar nu is uitgelekt dat er in de Ronde van de Algarve op 17 februari een verboden product in zijn urine is aangevonden. Het gaat om Tuaminoheptane.

Zijn werkgever meldt dat het de uitleg van Gazzoli aan de UCI heeft doorgespeeld. Het ging, zo lezen we, om een "niet-intentionele inname van de stof" na het gebruiken van een neusspray die hij had gekocht zonder inmenging van de medische staf van Astana.

De UCI heeft het dossier geklasseerd als een "onvrijwillige inbreuk" op de dopingregelgeving. Daarom gaat het slechts om een straf van een jaar en worden enkele de resultaten van Gazzoli in de Algarve geschrapt.

Astana wast zijn handen in onschuld en heeft het contract met de Italiaan meteen stopgezet.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 17 augustus 2022 @ 18:16:39 #104
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_205667468
Zo snel al uitslagen geschrapt, normaal duurde dat maanden, zo niet jaren :o
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 17 augustus 2022 @ 18:18:50 #105
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_205667485
Oh, geen doping en dus geen schorsing. Maar wel DQ.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_205681763
twitter
  Moderator maandag 5 september 2022 @ 18:44:21 #107
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205857816
quote:
Nieuwe verandering in het open gerechtelijke proces dat Miguel ngel Superman Lpez treft . De onderzoeksrechter 4 van Cceres heeft besloten om de rechtsfiguur van de Colombiaan opnieuw te veranderen van onderzocht naar getuige - zoals het aanvankelijk was - van een vermeende misdaad van de distributie van medicijnen die niet zijn goedgekeurd in Spanje.

Op deze manier zal hij ook naar de stad Extremadura moeten gaan om te getuigen na de Vuelta a Espaa waar hij concurreert met het verschil dat Lpez in deze situatie verplicht is de hele waarheid te vertellen over de vragen die in de zaal worden gesteld. Als hij in onderzoek was gebleven -voorheen werd hij aangemerkt als beschuldigd- zou het recht om niet tegen zichzelf te getuigen zijn erkend, dat wil zeggen, hij zou niet onderworpen zijn aan de wettelijke verplichting om de waarheid te vertellen. Nu ja.
Volgens ciclo21 (met extragratis brakke vertaling) mag Superman zich na de Vuelta gaan melden in Extremadura, alwaar hij de waarheid zal moeten vertellen.

Woensdag gaat de Vuelta naar Extremadura dus misschien kan hij na de rit ook even onder ede een verklaring afleggen.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_205972420
Vandaag heb ik een voor mij compleet nieuw woord geleerd: "nefast"

https://www.wielerflits.n(...)-overleg-uit-elkaar/

Het is dus nefast voor Toon Aerts, dat er van de UCI nog steeds geen duidelijkheid gegeven is.
pi_205973587
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 13:36 schreef Idisrom het volgende:
Vandaag heb ik een voor mij compleet nieuw woord geleerd: "nefast"

https://www.wielerflits.n(...)-overleg-uit-elkaar/

Het is dus nefast voor Toon Aerts, dat er van de UCI nog steeds geen duidelijkheid gegeven is.
Dan heb je te weinig Sporza gekeken de afgelopen jaren. Nefast wordt in het Vlaams regelmatig gebruikt.
pi_206007237
quote:
Toon Aerts spaart haar voor mogelijk extra onderzoek in dopingzaak

Toon Aerts, de man die zijn haar net kort liet knippen. En al sinds januari rondloopt met een Beatle-kapsel. Bewust. De veldrijder, op non-actief sinds zijn afwijkende dopingtest van 19/1, wil in de bewijsvoering van zijn onschuld niets aan het toeval overlaten en voorbereid zijn op eventueel bijkomend onderzoek mcht de Internationale Wielrenunie (UCI) daar naar vragen.

Aerts wacht nog steeds op een definitieve uitspraak uit die hoek. Het in het urinestaal aangetroffen verboden Letrozole Metabolite zou naar verluidt in een recovery shake hebben gezeten. Op vraag van de UCI werd die half juni binnengebracht voor analyse in het labo in Keulen, maar pas zeven weken later (begin augustus) gecontroleerd. En dan niet volgens de procedure die eerder in Leuven werd gevolgd. Waardoor er nu verder onderzoek moet worden verricht en de hele zaak zo lang aansleept.
Ja, dit wordt een Betsema'tje.
pi_206029719
https://www.hln.be/veldri(...)~a002e49a/221594952/

Is dit een knappe voetballer uit de jaren '70?
Of is dit Toon Aerts, die zijn haar laat groeien om bewijsmateriaal te hebben dat-ie geen verboden middelen gebruikt heeft? Dan had ik eigenlijk een nog langer haardos verwacht als het vanaf 19-01 al niet meer geknipt is..
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 15:39:36 #112
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_206200455
twitter


Zeven jaar schorsing voor Joao Rodrigues, wat een onrecht.

Drie jaar voor zes anderen.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:00:36 #113
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_206202292
Witch hunt.

twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:06:40 #114
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_206202347
Caldeira kan altijd nog terugkeren bij Team Novo Nordisk zo te zien.

Mijn mooie Joni ontspringt voorlopig de dans.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:08:40 #115
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_206202380
Even voor de duidelijkheid, buiten de paspoort violations zijn al die renners veroordeeld op middelen die bij hun thuis zijn gevonden, ze zijn in al die jaren 0 keer daadwerkelijk positief getest. Doping controles zijn nog steeds een grap.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:11:53 #116
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_206202418
Heeft het leven nog wel zin?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 4 oktober 2022 @ 19:14:02 #117
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_206202451
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:08 schreef Mani89 het volgende:
Even voor de duidelijkheid, buiten de paspoort violations zijn al die renners veroordeeld op middelen die bij hun thuis zijn gevonden, ze zijn in al die jaren 0 keer daadwerkelijk positief getest. Doping controles zijn nog steeds een grap.
Nu hebben ze wel samples om hun testen te verbeteren ^O^
pi_206203423
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:08 schreef Mani89 het volgende:
Even voor de duidelijkheid, buiten de paspoort violations zijn al die renners veroordeeld op middelen die bij hun thuis zijn gevonden, ze zijn in al die jaren 0 keer daadwerkelijk positief getest. Doping controles zijn nog steeds een grap.
Het is natuurlijk wel continentaal, daar kun je eigenlijk doen en laten wat je wilt.

Riccardo Zoidl vindt dit leuk.
  Moderator woensdag 12 oktober 2022 @ 16:33:19 #119
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_206299000
twitter
pi_206302598
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2022 19:00 schreef Mani89 het volgende:
Witch hunt.

[ twitter ]
zo,. insuline en HGH gepakt, verbeterde tests of een domoor?
pi_206538237
https://www.hln.be/veldri(...)g-opgelegd~a8f52c28/

Nu blijkt dat Toon Aerts door zijn vorige ploeg op non-actief was gezet.
En de UCI wacht nog steeds op de nodige uitleg van Toon Aerts.

Ik snap er niet zoveel meer van.
  woensdag 2 november 2022 @ 22:17:27 #122
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_206538819
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 21:39 schreef Idisrom het volgende:
https://www.hln.be/veldri(...)g-opgelegd~a8f52c28/

Nu blijkt dat Toon Aerts door zijn vorige ploeg op non-actief was gezet.
En de UCI wacht nog steeds op de nodige uitleg van Toon Aerts.

Ik snap er niet zoveel meer van.
Best een bijzondere reactie van UCI. Zo lang wacht je daar toch niet mee? Toon heeft nu wat uit te leggen
pi_206540237
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 22:17 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Best een bijzondere reactie van UCI. Zo lang wacht je daar toch niet mee? Toon heeft nu wat uit te leggen
Misschien wacht hij tot z'n haren lang genoeg gegroeid zijn?
  Moderator donderdag 3 november 2022 @ 12:29:54 #124
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_206542732
twitter
  vrijdag 4 november 2022 @ 17:37:33 #125
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_206557563
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2022 21:39 schreef Idisrom het volgende:
https://www.hln.be/veldri(...)g-opgelegd~a8f52c28/

Nu blijkt dat Toon Aerts door zijn vorige ploeg op non-actief was gezet.
En de UCI wacht nog steeds op de nodige uitleg van Toon Aerts.

Ik snap er niet zoveel meer van.
Toon is door zijn eigen entourage allicht een en ander wijs gemaakt ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_206557682
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2022 17:37 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Toon is door zijn eigen entourage allicht een en ander wijs gemaakt ?
Altijd alles zelf ook lezen en proberen te begrijpen. Schorsing krijg je wel duidelijk bericht van, lijkt me.
pi_206617911
quote:
Mykhaylo Kononenko ligt in hetzelfde bedje ziek als Nairo Quintana. Bij de 35-jarige Oekraener werden sporen van Tramadol ontdekt na afname van een bloedstaal bij de wereldkampioenschappen op de weg in Wollongong.

Net als bij Nairo Quintana in de Tour de France worden zijn uitslagen van het WK geschrapt. In de individuele tijdrit was hij 43ste en in de Mixed Relay eindigde hij met zijn land op een twaalfde plaats. Net als bij Nairo Quintana is hij niet geschorst en blijft het bij deze sanctie. Tramadol staat als pijnstiller niet op de dopinglijst, maar de Internationale Wielerunie (UCI) verbiedt het gebruik van dit middel.
  Moderator donderdag 24 november 2022 @ 12:43:30 #128
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_206801957
twitter


Het piepkleine fenomeentje Vicente Belda maakt ook deel uit van het onderzoek naar de handelingen van dokter Maynar, net als Vicente junior (een masseur bij Astana).

Superman werd door Astana bij zijn aankomst in Europa direct ondergebracht bij de familie Belda. Dat was toen al vrij dubieus, nu helemaal.

Edit: meer details in El Pais.

twitter


quote:
In politieonderzoeken zijn atleten die worden beschouwd als getuigen in onderzoeken naar de handel in dopingmiddelen meestal de ontvangers van enkele van de onderschepte zendingen, zoals een van de menotropine, een luteniserend hormoon dat voorkomt op de lijst van dopingmiddelen, dat net in mei in Boedapest aankwam, vr de start van een Giro die Lpez, een van de favorieten, verrassend genoeg liet varen zodra de vierde etappe begon, op weg naar de Etna, al op Sicili.
Haha.

quote:
Onder de klanten in het perceel bevinden zich, behalve fietsers, de coach van een zwemclub in Castelln en een van de zwemmers, een minderjarige, evenals voetballers van een regionaal categorieteam uit Extremadura.
Ik zie een technische sport.

quote:
Aan de atleten die zijn netwerk veroverde, bood Maynar trainingsvoorbereiding, voedingssupplementen en de voorziening voor het gebruik van drugs en stoffen die in de sport verboden zijn. Deze atleten, die een jaarlijkse vergoeding van ongeveer 3.000 euro betaalden, werden onderworpen aan een voorstudie door middel van analyses en stresstests die werden uitgevoerd in de faciliteiten van de Faculteit voor Sportwetenschappen van Extremadura, waar Maynar als leraar werkt.
Koopje.

quote:
In de archieven van mei, benadrukt de Guardia Civil, werden verschillende in Spanje niet toegestane drugs in beslag genomen, zoals Actovegin, Dichloorazijnzuur (DCA) en Theophylline van Litouwse oorsprong, evenals stoffen die in de sport verboden zijn, zoals het hormoon menotropine, "in naast andere verstrekt aan atleten als cafene in een injecteerbare of zetpilpresentatie en een groot aantal lege capsules die zijn voorbereid om te worden gevuld met een van deze medicijnen voor latere distributie ”.
Aha.

[ Bericht 58% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 24-11-2022 15:08:19 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 24 november 2022 @ 18:39:59 #129
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_206806134
Dit blijven altijd prachtige verhalen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_206808576
Spanje treed op tegen doping, moet niet gekker worden :D
  Moderator vrijdag 25 november 2022 @ 11:44:13 #131
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_206813395
quote:
0s.gif Op donderdag 24 november 2022 18:39 schreef Mani89 het volgende:
Dit blijven altijd prachtige verhalen.
De ploegbaas van Glassdrive schijnt ook al betrokken te zijn, houden we nog wel iets over in Portugal?
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  vrijdag 25 november 2022 @ 13:04:40 #132
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_206814409
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 november 2022 11:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
De ploegbaas van Glassdrive schijnt ook al betrokken te zijn, houden we nog wel iets over in Portugal?
Defund the police.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 12 december 2022 @ 19:33:50 #133
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_207058380
Ach, ach.
twitter

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  maandag 12 december 2022 @ 19:38:06 #134
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_207058444
@Koffieplanter en ik wisten al dat zijn hele carriere een luchtkasteel was, een zeepbel.

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 19:39:02 #135
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207058466
Als ploeg een renner onderbrengen bij de familie Belda en dan nu doen alsof je van niets weet. :D

Blijft een formidabele sport.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  maandag 12 december 2022 @ 20:05:27 #136
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_207058905
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 19:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als ploeg een renner onderbrengen bij de familie Belda en dan nu doen alsof je van niets weet. :D

Blijft een formidabele sport.
Zelfde als trainen bij Salazar :D
pi_207059298
MAL :'(
Gino ♥
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 20:38:37 #138
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207059347
quote:
“I have many friends in Boyac and, thanks to that, I knew for a long time that there was a youth they called 'Superman', who beat Nairo Quintana's records in local events. That he had started pedaling quite late, that he had lost a year due to a knee injury caused by the fact that his body developed more power than he could bear… That he was very good, in short”.

Vicente Belda (1954, Cocentaina – Alicante) speaks. As a cyclist he acquired great fame for his climbing talents and for his very small stature. Later he became the sports manager of the legendary Kelme team, where Roberto Heras, Fernando Escartn and scar Sevilla stood out, a team noted for their youth work and for their full identification with the claw of the logo of the sports equipment company from Alicante.

It ended in 2006 due to the unfortunate Operation Puerto, with most of the team's cyclists listed on the Civil Guard's blacklist despite not even knowing the central character of the plot, the doctor Eufemiano Fuentes. Collateral victims, dead pawns in a game of unfathomable dimensions and motivations.

Today Belda lives in retirement in her hometown, from where she manages her businesses and continues to be a backstage centerpiece of cycling. It is the bridge through which a good part of Colombian talent reaches Europe. One of them was Nairo Quintana, winner of a Giro d'Italia and twice podium in the Tour de France with Movistar. Another is Lopez.

“Before the Tour of the Future in 2014, a friend insisted on the 'Superman'. I noticed him and, when I saw how he performed, I told several friends to take a look at him. Miguel ngel won the race with superiority, a true feat for someone who came directly from Colombia to race in Europe”. He drew attention. One of the scouts present at that race was Giuseppe Martinelli, director of Astana. "I had gone to France, essentially, to see my son Davide," he says.

"I get astonished. A runner who wins Porvenir at the age of 20, when the normal thing is for a 22-year-old to prevail… He has something”. After the race, Belda was already a representative of Lpez halfway with his lifelong coach, Fernando Acevedo. A few days later, the young Colombian had signed his first professional contract with Astana.

The family
2015 was the season of discovery for Miguel ngel Lpez. In order for his adaptation to Europe to be as smooth as possible, he trained in Colombia and came to Europe at specific times to compete on a number of days. Between one and the other he stayed at Belda's house, “an ideal environment”. Living with his family helped him not to succumb to homesickness; the fact that it was a cycling family, which includes a veteran technician (Vicente Belda), an ex-cyclist (Javier Cherro, Vicente's son-in-law) and an active cyclist (David Belda, a professional with the Swiss Roth-Skoda), it helped adjust and stay focused on the bike.

"I have had him as a son," explains Vicente. “I know of cases of foreign cyclists who have come to Europe and have been in a hotel, without a dog barking at them. From the buffet to the bike, from the bike to the room, from the room to the buffet, back to the room, the whole day with the laptop or walking through an industrial estate. This is how anyone loses the desire to be a cyclist ”.

There is one of the distinctive features of 'Superman': unconsciousness. He has spectacular talent: "From what I have analyzed, based on his age and his results, I would say that he will be a cyclist at the level of Nairo or even higher," Belda asserts. He has a privileged mentality: "In life he just wants to win, whether it's swimming in the pool or playing dominoes. He does not think about money, but about racing ".
Dit was toen al leuk, maar in hindsight nog zoveel leuker. De geruchten waren toentertijd ook dat Astana de enige ploeg was die hem wilde, de andere ploegen hadden zo hun bedenkingen bij vrolijke vriend Superman.

Een ideal environment. :D De schorsing van David Belda is inmiddels afgelopen, nu is het de beurt aan Superman.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  maandag 12 december 2022 @ 20:43:18 #139
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207059399
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 19:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als ploeg een renner onderbrengen bij de familie Belda en dan nu doen alsof je van niets weet. :D

Blijft een formidabele sport.
Die Dr Marcos Maynar was toch ook ooit ploegarts bij een Portugees team waar een renner tjokvol EPO gewoon dood van z'n fiets viel ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 20:55:36 #140
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207059537
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 20:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Die Dr Marcos Maynar was toch ook ooit ploegarts bij een Portugees team waar een renner tjokvol EPO gewoon dood van z'n fiets viel ?
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2022 21:07 schreef Mani89 het volgende:
Ah gelinkt aan Dr. Maynar, die heeft een verleden. Was onder meer verantwoordelijk voor de suprematie van het continentale LA-MSS in 2008 met dit als hoogtepunt.

[ afbeelding ]

Dat feest eindigde met de dood van Bruno Neves (hartstilstand) waarna na invallen een karrevracht aan doping en apparatuur voor bloedtransfusies in beslag werden genomen. Leuk hoe die dokters altijd weer ergens terugkeren.
Het nieuwe oude wielrennen.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_207059547
Hoe lang had Lopez nog een contract bij Astana?
Het lijkt mij, zolang er geen echt bewijs is, dat Astana zal moeten blijven doorbetalen.
  maandag 12 december 2022 @ 20:59:07 #142
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_207059592
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 20:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
[..]
Het nieuwe oude wielrennen.
Ook wel lekker dat renners in zee blijven gaan met artsen die het totaal niet voor elkaar hadden qua kwaliteit. Bij Fuentes was er ook gewoon verrot bloed.
pi_207059661
toch bijzonder dat het wielrennen altijd zo snel met ontslaan is. zelfs een ploeg als Astana. :D
Gino ♥
  maandag 12 december 2022 @ 21:04:57 #144
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207059666
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 20:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
[..]
Het nieuwe oude wielrennen.
Juist, die was het dus. Daar heb je nadien toch het volste vertrouwen in als renner als die bij jouw een spuit zet ?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207059676
zouden ze eens bij andere technische sporten moeten doen
Gino ♥
  maandag 12 december 2022 @ 21:05:53 #146
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207059680
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 21:04 schreef Tjacka het volgende:
toch bijzonder dat het wielrennen altijd zo snel met ontslaan is. zelfs een ploeg als Astana. :D
Waar is de tijd dat Vino en zijn Kazaks maatje (zijn naam ontglipt mij nu) in de Tour bij Astana elkaars bloedzak hadden gekregen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator maandag 12 december 2022 @ 21:08:28 #147
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207059704
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 21:05 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Waar is de tijd dat Vino en zijn Kazaks maatje (zijn naam ontglipt mij nu) in de Tour bij Astana elkaars bloedzak hadden gekregen ...
Kashechkin. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_207059725
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 21:05 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Waar is de tijd dat Vino en zijn Kazaks maatje (zijn naam ontglipt mij nu) in de Tour bij Astana elkaars bloedzak hadden gekregen ...
ik vind full monster modus vetter dan dat microdosering. :'( wielrennen is heel braaf geworden.
Gino ♥
pi_207059753
Maja ergens wel jammer. Was toch een renner met een rauw randje en dat vind ik ergens wel vet. :@
Gino ♥
  maandag 12 december 2022 @ 21:17:16 #150
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207059872
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 21:09 schreef Tjacka het volgende:

[..]
ik vind full monster modus vetter dan dat microdosering. :'( wielrennen is heel braaf geworden.
Ooit moesten ze drie keer per nacht op staan om rondjes rond hun bed te lopen om hun bloed niet te laten stollen ... :D Dat waren de ware helden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Sport maandag 12 december 2022 @ 21:20:47 #151
451829 crew  H.Vviv
pi_207059926
twitter
  maandag 12 december 2022 @ 21:23:23 #152
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_207059960
Wat een shitshow. Meer van dit.
  Moderator dinsdag 13 december 2022 @ 00:03:19 #153
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_207061566
twitter
  dinsdag 13 december 2022 @ 11:26:36 #154
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_207064099
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2022 21:20 schreef H.Vviv het volgende:
[ twitter ]
Bij Belda senior misten die groeihormonen hun uitwerking.
pi_207154252
quote:
Dopingschorsing Zwitserse topmountainbiker Flckiger per direct opgeheven: “Ik heb nooit doping gebruikt”

De dopingschorsing van de Zwitserse mountainbiker Mathias Flckiger is opgeheven. Hij heeft bij een beroepscommissie voor tuchtzaken in zijn land aangetoond dat een positieve test bij hem op een anabole stof niet geldig was. Dat meldde tv-zender SRF.

De 33-jarige Flckiger won vorig jaar zilver op de Olympische Spelen in Tokio en eveneens zilver op het WK in het Italiaanse Val di Sole. Een dag voor de Europese titelstrijd in Mnchen in augustus van dit jaar kreeg de mountainbiker te horen dat hij bij een dopingcontrole na de Zwitserse kampioenschappen in juni positief was bevonden op het zelden aangetroffen verboden middel Zeranol.

Flckiger werd per direct geschorst, maar hij vocht zijn schorsing aan en overtuigde de tuchtcommissie met ontlastend bewijsmateriaal. Aan zijn schorsing, die vier maanden duurde, kwam direct een einde. “Ik heb nooit doping gebruikt. Het besluit is een zeer grote opluchting voor mij. Het waren de ergste maanden van mijn leven”, zei de mountainbiker.
pi_207155862
Karaktermoord op Chantal Blaak door Thijsje Zonneveld.

https://www.ad.nl/wielren(...)-vragen-op~a4c0c00f/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207157401
Laten we een zaak uit 2008 nog even onder de aandacht brengen!

[ Bericht 4% gewijzigd door Marcoss op 20-12-2022 18:32:12 ]
  dinsdag 20 december 2022 @ 11:55:55 #158
49501 4-elements
Arrectis Auribus
pi_207157545
Wel opmerkelijk dat dit onder de pet is gehouden.
That's history. I say history because it happened in the past.
Murray Walker
  dinsdag 20 december 2022 @ 19:32:56 #159
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_207162449
Ai, Thijs is iets op het spoor.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 20 december 2022 @ 19:36:20 #160
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_207162492
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 11:42 schreef Marcoss het volgende:
Laten we een zaak uit 2008 nog even onder de aandacht brengen!
Waarom zou je dat niet doen?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 20 december 2022 @ 19:44:32 #161
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_207162638
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 19:36 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Waarom zou je dat niet doen?
Waarom zou je het wel doen?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 20 december 2022 @ 19:48:15 #162
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_207162710
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 19:44 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Waarom zou je het wel doen?
Omdat het een relevant nieuwsfeit is?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 20 december 2022 @ 20:12:41 #163
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207163216
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 19:44 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Waarom zou je het wel doen?
Als we een corruptie-schandaal rond een politicus ontdekken uit 2008 gaan we dat toch ook brengen? Men had het maar niet onder de mat moeten vegen destijds.

Zoals we geleerd hebben uit "Lance Armstrong" : De enige mogelijke strijd die je tegen doping kan voeren is ervoor zorgen dat iemand die gebruikt beseft dat zelfs tien, twintig jaar later zijn/haar reputatie nog volkomen onderuit kan gehaald worden als het uitkomt ...

Bewijs het, en pak ze op papier alles af. Ook al is het tientallen jaren geleden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207167363
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 20:12 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Als we een corruptie-schandaal rond een politicus ontdekken uit 2008 gaan we dat toch ook brengen? Men had het maar niet onder de mat moeten vegen destijds.

Zoals we geleerd hebben uit "Lance Armstrong" : De enige mogelijke strijd die je tegen doping kan voeren is ervoor zorgen dat iemand die gebruikt beseft dat zelfs tien, twintig jaar later zijn/haar reputatie nog volkomen onderuit kan gehaald worden als het uitkomt ...

Bewijs het, en pak ze op papier alles af. Ook al is het tientallen jaren geleden ...
je snapt het niet, het systeem zal altijd in stand blijven, alleen de namen veranderen.
pi_207168558
quote:
De Internationale Wielerunie UCI heeft de entourage van veldrijder Toon Aerts laten verstaan dat er nog deze week gecommuniceerd zal worden omtrent zijn eventuele straf na een afwijkende dopingtest eerder dit jaar. Intussen is er verontrustend nieuws vanuit de wereld van het worstelen.

De zaak van de Estse worstelaar Heiki Nabi (37) lijkt wel een doordruk van die van de Kempense veldrijder. Ook bij Nabi werden in januari 2021 minieme sporen van Letrozole ontdekt. Op 28 juni van dat jaar bepaalde ESTCIS, het Estse Centrum voor Integriteit in de Sport, dat Nabi voor twee jaar werd geschorst. De zilverenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen van Londen trok daarop naar het Internationaal Sporttribunaal TAS dat hem in zijn ongelijk stelde, ondanks een opvallende paragraaf in hun motivering. Ze omschreven in hun arrest Nabi als een ongelukkig slachtoffer. “Klager is een atleet van wereldklasse, een geloofwaardige getuige en een ongelukkig slachtoffer van wat is vastgesteld als een onbedoelde toediening van sporen van Letrozole uit een onbekende bron. Hij betaalt een zware prijs voor omstandigheden die misschien wel, misschien niet buiten zijn weten om zijn gebeurd en hij mag niet gebrandmerkt worden als een valsspeler of een dopinggebruiker.”

Samengevat: het TAS erkent dat Nabi zich meer dan waarschijnlijk niet bewust heeft gedopeerd met Letrozole, maar het weigert de opgelegde schorsing van twee jaar te annuleren.

Kleine hoeveelheid

De verdediging van Toon Aerts is evenzeer gebaseerd op het feit dat de gevonden hoeveelheid Letrozole, een product dat gebruikt kan worden om het testosteronniveau te verhogen en om negatieve effecten van anabolengebruik te maskeren, dusdanig klein was dat van bewust dopinggebruik geen sprake kon zijn. Een haartest in Straatsburg had dit aan het licht gebracht. Toen even later ook een vervuild voedingssupplement werd gevonden, kon de verdediging haar conclusies trekken. Eind augustus werd het rapport van de verdediging ingeleverd met bijhorende uitleg.

Dat het pas nu tot een uitspraak komt, leidde bij de renner al tot frustraties. Maar Aerts ging er altijd vanuit dat hij er met een lichte straf – zes maanden – of zelfs vrijspraak vanaf zou komen. De affaire-Nabi zorgt echter voor twijfels bij de renner en zijn entourage. De uitspraak van het TAS dateert weliswaar al van oktober maar kan meespelen in het bepalen van de strafmaat, in negatieve maar misschien ook in positieve zin aangezien het TAS Nabi duidelijk omschrijft als een ongelukkig slachtoffer en dat hij een zware prijs betaalt.

De kantoren van de UCI sluiten van 23 december tot en met 4 januari. Vanuit Zwitserland kwam de belofte dat er nog voor het ‘kerstreces’ een uitspraak zou komen. Vandaag of morgen weet Toon Aerts naar alle waarschijnlijkheid waar hij aan toe is.
pi_207196447
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 december 2022 23:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]
je snapt het niet, het systeem zal altijd in stand blijven, alleen de namen veranderen.
Prachtige nietszeggende post.
pi_207199331
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 01:08 schreef wimderon het volgende:

[..]

De kantoren van de UCI zijn nu gesloten tot en met 4 januari.
Weet iemand wat de uitkomst is?
pi_207200794
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 09:27 schreef Bugno3 het volgende:

[..]
Prachtige nietszeggende post.
wel de realiteit, als je het vanaf 1963 gaat bekijken.
pi_207200808
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 13:29 schreef Idisrom het volgende:

[..]
De kantoren van de UCI zijn nu gesloten tot en met 4 januari.
Weet iemand wat de uitkomst is?
Die ligt waarschijnlijk tussen de kerstkaarten van Toon?
pi_207202993
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 15:03 schreef Halcon het volgende:

[..]
Die ligt waarschijnlijk tussen de kerstkaarten van Toon?
Of slecht nieuws voor Toon dus hij houdt zijn mond?
  vrijdag 23 december 2022 @ 17:38:44 #171
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_207203001
Verkeerde topic.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_207251650
Vrijdag 23 december 2022 om 17:37

quote:
Geen witte rook voor Toon Aerts. Er zou voor het einde van de week gecommuniceerd worden maar niemand die wilde bevestigen of dat intussen daadwerkelijk is gebeurd.

Begin deze week liet de entourage van de renner weten dat de Internationale Wielerunie UCI voor het einde van de week het vonnis zou laten weten aan Toon Aerts. Bij de veldrijder uit Rijkevorsel werden begin dit jaar minieme sporen van het verboden Letrozole Metabolite aangetroffen. De renner staat sinds 14 februari vrijwillig op non-actief in afwachting van het oordeel van de UCI.

Of er intussen een vonnis is opgesteld, is niet direct duidelijk. De entourage van de renner was de voorbije dagen niet bereikbaar, bij de UCI is het sowieso de regel om pas te communiceren wanneer de periode om beroep aan te tekenen is afgelopen. Ook vanuit Zwitserland viel dus geen nieuws te rapen. (gvdl)
Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221223_96165148
  dinsdag 27 december 2022 @ 10:53:07 #173
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_207251968
Zal wel slecht nieuws zijn of het komt pas na kerstreces. Lullig voor Toon. Ik weet niet of hij uberhaupt nog is blijven trainen
pi_207252172
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2022 10:53 schreef Frozen-assassin het volgende:
Zal wel slecht nieuws zijn of het komt pas na kerstreces. Lullig voor Toon. Ik weet niet of hij uberhaupt nog is blijven trainen
die gasten daar zijn al lang met vakantie, die malen toch niet om sporters
pi_207254620
Als Toon niet wil reageren ben ik geneigd om te zeggen dat er wel iets gecommuniceerd is door de UCI.
pi_207256135
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2022 13:10 schreef TargaFlorio het volgende:
Als Toon niet wil reageren ben ik geneigd om te zeggen dat er wel iets gecommuniceerd is door de UCI.
In het stuk van het Nieuwsblad staat, dat de UCI pas gaat reageren als de termijn van beroep voor Toon Aerts is verstreken.
pi_207256304
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 december 2022 14:26 schreef Idisrom het volgende:

[..]
In het stuk van het Nieuwsblad staat, dat de UCI pas gaat reageren als de termijn van beroep voor Toon Aerts is verstreken.
Ja maar is dat beroep voor de lopende zaak of specifiek voor de UCI reactie van afgelopen vrijdag?
pi_207287023
Morgenochtend om 10:00 uur geeft Toon Aerts een soort persconferentie.
  woensdag 28 december 2022 @ 18:35:45 #179
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207287236
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 18:26 schreef Idisrom het volgende:
Morgenochtend om 10:00 uur geeft Toon Aerts een soort persconferentie.
Dat kan beide richtingen uit gaan ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 28 december 2022 @ 18:47:55 #180
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_207287488
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 18:26 schreef Idisrom het volgende:
Morgenochtend om 10:00 uur geeft Toon Aerts een soort persconferentie.
Spannend, hopelijk wordt het live uitgezonden
  woensdag 28 december 2022 @ 18:48:48 #181
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_207287501
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2022 18:35 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Dat kan beide richtingen uit gaan ...
Je verwacht dat Toon nieuwe corona-maatregelen gaat uitroepen?
  donderdag 29 december 2022 @ 10:15:30 #182
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207301064
2 jaar schorsing voor Toon dus.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 29 december 2022 @ 10:25:37 #183
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_207301200
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2022 10:15 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
2 jaar schorsing voor Toon dus.
Waarvan de helft al bijna voorbij is, 16 feb 2024 mag ie weer.
  donderdag 29 december 2022 @ 10:27:22 #184
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_207301236
Een heuse persconferentie 🤣🤣 heeft modderrijder Toon Aerts het iets te hoog in de bol?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_207301737
Tijd om je surfplank weer uit de kast te halen Toon. :W
Je hebt in totaal 88 likes gekregen van onze moderators.
  donderdag 29 december 2022 @ 13:39:34 #186
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207304725
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2022 10:27 schreef Mani89 het volgende:
Een heuse persconferentie 🤣🤣 heeft modderrijder Toon Aerts het iets te hoog in de bol?
Ach die gasten hebben allemaal een grote lokale fanclub waardoor ze denken dat ze iemand zijn.

Fijn je te zien crossen hebben minuten na de echte toppers Toon.
Tot nooit meer !
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207309629
Een toontje lager zingen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207332918
Waarom nog steeds het kapsel van een zwerver?
pi_207333499
Ik zet hieronder de mening van de gebruiker Panache op Wielerflits van gisteren om 11:05.
Deze (mijn inziens duidelijke) uitleg blijft op dit forum zo wat langer in de picture hangen.

quote:
"Dit was de belangrijkste conclusie na een haartest. Toen niet veel later ook een vervuild voedingssupplement werd gevonden, kon de verdediging haar conclusies trekken en optekenen in een rapport, dat werd ingeleverd bij de betrokken instanties."

Wat mij betreft was 1 jaar schorsing voldoende, vrijspraak zou niet realistisch zijn. Hoe zeer ik Aerts ook zou willen geloven is dit namelijk een zwakke verdediging. Ik zal dat uitleggen. Ten eerste het laten groeien van het haar. Het is oncontroleerbaar of je jouw haar wel of niet bijknipt omdat de groeisnelheid van haren bij iedereen anders ligt. Bovendien is het metaboliet van Letrozole gewoon in die lange haardos aangetroffen, dus is het juist een signaal dat de dopingtest klopt en Letrozole in Aerts zijn lichaam zat.

Dan heb je nog het vervuilde voedingssupplement. Letrozole is geen middel tegen ongedierte (zoals bijv. Strichnine dat is) en de aanwezigheid van Letrozole is daarom onlogisch. Hoe kan het er dan toch in zitten? Voedinssupplementen zijn tegenwoordig vrij betrouwbaar omdat de grote concerns gewoon beschikken over GMP en ISO certificaten en strenge ingangscontrole van grondstoffen. Er zijn rapporten van voedingsautoriteiten waarin veel rotzooi wordt aangetroffen, maar dat betreft een bewuste zoektocht naar foute supplementen met name op vage websites (dat geeft de NVWA zelf aan in deze rapporten). Maar in feite doet dat ook allemaal niet ter zake omdat er gecertificeerde dopingvrije supplementen zijn die pas op de markt worden gebracht na een labtest op doping. Deze producten met batchnummer zijn via de dopingautoriteit openbaar beschikbaar en vele landen werken er mee. Toon Aerts heeft blijkbaar supplementen gebruikt die NIET vooraf getest zijn en dat is onprofessioneel en (zo blijkt) onverantwoord. Het supplement naderhand testen is zinloos omdat je een capsule zelf kan vervuilen met een verboden stof n omdat je een verantwoordelijkheid draagt dat deze stof niet in jouw lichaam komt (daar moet je alles aan doen). Dan heb je als laatste strohalm een 'onafhankelijke batch' van het supplement, maar de kans is klein dat die externe batch nog ergens op de kop kan worden getikt en edit: verderop in het verhaal blijkt dan weer dat de entourage van Aerts het bewuste met Letrozole besmette supplement niet eens getraceerd heeft in de eigen administratie, zo wordt het er allemaal niet sterker op qua bewijsvoering… Er is dus een bepaalde vorm van schuld. Ik beschuldig Toon Aerts niet van dopinggebruik maar wel van onzorgvuldig handelen waar een straf bij hoort. Twee jaar had van mij niet gehoeven, ik had hem een nieuwe start vanaf 1 december 2023 gegund.


[ Bericht 0% gewijzigd door Idisrom op 30-12-2022 18:27:15 ]
  vrijdag 30 december 2022 @ 18:28:23 #190
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207338022
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 14:42 schreef TargaFlorio het volgende:
Waarom nog steeds het kapsel van een zwerver?
Iemand in zijn entourage had hem wijsgemaakt dat een haartest zijn onschuld kon bewijzen. En om dat nog te kunnen herhalen liet ie zijn haar groeien. Onzin natuurlijk. In de haartest die ze gedaan hebben werden zelfs sporen van het desbetreffende product gevonden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207351477
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 18:28 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
Iemand in zijn entourage had hem wijsgemaakt dat een haartest zijn onschuld kon bewijzen. En om dat nog te kunnen herhalen liet ie zijn haar groeien. Onzin natuurlijk. In de haartest die ze gedaan hebben werden zelfs sporen van het desbetreffende product gevonden ...
quote:
Waarom heeft het zin om bij een positieve test je haar te laten groeien?
Van Eenoo: “Als je niet weet hoe het komt dat je positief getest hebt, kan je door haar te laten groeien nagaan welke stoffen wanneer precies in je lichaam zaten. Zo kan het bijvoorbeeld dat een analyse van een haarstaal aantoont dat een verboden stof in de maanden maart en april aanwezig was in het lichaam en ervoor en erna niet meer. Dan kan je op basis daarvan nagaan welke producten er in die maanden maart en april gebruikt zijn om te kunnen detecteren waar de positieve plas aan te wijten is. Yoghurt van merk X die in die maanden veel gegeten is en in andere maanden niet, kan bijvoorbeeld aan de basis liggen van een positieve test. Door dat product dan te analyseren, kan je nagaan of het daarvan afkomstig is.”
quote:
Vanaf dag n heeft Aerts er alles aan gedaan om zijn onschuld te bewijzen. Een haartest in Straatsburg, een zoektocht naar een vervuild voedingssupplement, niets was hem te veel. “En we hebben inderdaad een vervuild supplement gevonden, weliswaar in een geopende container”, verduidelijkte manager Yannick Prevost. “Om juridisch bindend te zijn, moeten we ook een vervuild supplement vinden in een gesloten container. En daar zijn we helaas tot op heden niet in geslaagd. Officieel is de bron van de contaminatie niet gevonden.”
  maandag 2 januari 2023 @ 16:24:29 #192
14505 OProg
A Life in Music
pi_207391412
quote:
Spaanse amateurkampioen test positief op EPO en Tramadol
Het Spaanse wielrennen is 2023 begonnen met een dopingzaak. Iigo Gonzlez, de huidige Spaanse kampioen bij de amateurs, heeft namelijk positief getest op EPO. Ook zijn er bij analyses sporen van Tramadol aangetroffen.

De 23-jarige Gonzlez testte in juli 2022 positief bij een U23- en amateurwedstrijd in het Baskenland, een week na het behalen van zijn Spaanse amateurtitel. De renner eindigde vorig jaar, op het eiland Mallorca, als dertiende op het Spaans kampioenschap op de weg. Dit bleek genoeg om de nationale titel bij de amateurs te veroveren.
:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 2 januari 2023 @ 16:28:43 #193
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207391453
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2023 16:24 schreef OProg het volgende:

[..]
:')
Epo n tramadol nog wel :D :')
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 2 januari 2023 @ 20:09:50 #194
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_207394531
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 december 2022 02:13 schreef wimderon het volgende:

[..]
[..]
[..]

alsof yoghurt nog te analyseren is, dat is allang schimmel geworden.
pi_207401071
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2022 14:42 schreef TargaFlorio het volgende:
Waarom nog steeds het kapsel van een zwerver?
Hij heeft zijn haar inmiddels laten knippen, want er zaten volgens hem sinds de zomer toch geen sporen van het middel meer in het haar. Dit is op HLN en Sporza belangrijker nieuws dan de tweede plek van Michael Vanthourenhout in Baal.
  dinsdag 3 januari 2023 @ 10:21:21 #196
14505 OProg
A Life in Music
pi_207402143
Het was ook vooral een beetje een 'kijk mij er eens alles aan doen en gebukt gaan in mijn onschuld' act.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  donderdag 5 januari 2023 @ 12:19:27 #197
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_207429067
Toon Aerts vecht schorsingsvoorstel van twee jaar aan met extra analyses

Op 4 januari zit de kerstvakantie van de UCI erop en dat is voor Toon Aerts het sein om zijn voorstel tot sanctie van twee jaar schorsing te betwisten. Aerts kondigde eerder aan zich niet neer te leggen bij zijn schorsing, wordt dus nog vervolgd.

Aerts en zijn verdediging zijn in elk geval van plan om de komende twee weken nog extra analyses en testen uit te voeren, die eventueel kunnen aantonen dat hij in januari 2022 een afwijkend testresultaat op Letrozole had door een vervuild suplement.

https://www.hln.be/veldri(...)a-analyses~af66d5d1/
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_207431281
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2023 12:19 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Toon Aerts vecht schorsingsvoorstel van twee jaar aan met extra analyses

Op 4 januari zit de kerstvakantie van de UCI erop en dat is voor Toon Aerts het sein om zijn voorstel tot sanctie van twee jaar schorsing te betwisten. Aerts kondigde eerder aan zich niet neer te leggen bij zijn schorsing, wordt dus nog vervolgd.

Aerts en zijn verdediging zijn in elk geval van plan om de komende twee weken nog extra analyses en testen uit te voeren, die eventueel kunnen aantonen dat hij in januari 2022 een afwijkend testresultaat op Letrozole had door een vervuild suplement.

https://www.hln.be/veldri(...)a-analyses~af66d5d1/
mm, dat gaat hem geld kosten en niks opleveren
  Moderator maandag 6 februari 2023 @ 18:02:34 #199
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207881745
twitter


Ach, nee.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  zaterdag 1 april 2023 @ 11:44:43 #200
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_208613465

Zo rond 13.00 is er een 'out-of-competition'-dopingcontrole bij uitgerekend Bas Tietema ;(

Van alle renners die je kan controleren....
pi_208613576
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 11:44 schreef Frozen-assassin het volgende:

Zo rond 13.00 is er een 'out-of-competition'-dopingcontrole bij uitgerekend Bas Tietema ;(

Van alle renners die je kan controleren....
Dat is echt wel gewoon het weggooien van geld en testcapaciteit.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_208614023
Zou er momenteel weer flink gebruikt worden door de top? Ik denk van wel nl.
Vakman pur sang
pi_208614242
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 12:26 schreef Lospedrosa het volgende:
Zou er momenteel weer flink gebruikt worden door de top? Ik denk van wel nl.
PogAICAR
Gino ♥
pi_208614443
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 12:41 schreef Tjacka het volgende:

[..]
PogAICAR
Zal niet populair zijn maar wat denk je van Mathieu en Wout dan?
Vakman pur sang
pi_208614501
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 11:44 schreef Frozen-assassin het volgende:

Zo rond 13.00 is er een 'out-of-competition'-dopingcontrole bij uitgerekend Bas Tietema ;(

Van alle renners die je kan controleren....
PR momentje
  zaterdag 1 april 2023 @ 13:05:27 #206
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_208614533
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 12:57 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Zal niet populair zijn maar wat denk je van Mathieu en Wout dan?
WOUT MOET NIETS

Die rijdt gewoon op bakpoeder.
pi_208614551
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 12:57 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Zal niet populair zijn maar wat denk je van Mathieu en Wout dan?
ONZE WOUT DOET DAT NIET
Gino ♥
  zaterdag 1 april 2023 @ 13:10:13 #208
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_208614585
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 13:07 schreef Tjacka het volgende:

[..]
ONZE WOUT DOET DAT NIET
Remember cortisonenhoofd?
pi_208614933
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 13:05 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
WOUT MOET NIETS

Die rijdt gewoon op bakpoeder.
Evenepoel weet ik wel zeker.
Nou niet zeker maar gewoon naar de cijfers kijkend.
Vakman pur sang
  zaterdag 1 april 2023 @ 14:03:38 #210
279824 Mansjester
City>United
pi_208615114
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 13:42 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Evenepoel weet ik wel zeker.
Nou niet zeker maar gewoon naar de cijfers kijkend.
Hoe deze prikkelende niet onderbouwde posts maar lekker in de Oekrane oorlog reeks. Bedankt.
pi_208615169
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 14:03 schreef Mansjester het volgende:

[..]
Hoe deze prikkelende niet onderbouwde posts maar lekker in de Oekrane oorlog reeks. Bedankt.
Denk niet dat daar de juiste plek is voor doping verhalen.
Vakman pur sang
  Moderator zaterdag 1 april 2023 @ 14:13:38 #212
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_208615188
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 14:12 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Denk niet dat daar de juiste plek is voor doping verhalen.
In een oorlog worden nochtans veel stimulerende middelen gebruikt.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_208615294
Koers is ook oorlog.
pi_208615360
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 april 2023 13:42 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Evenepoel weet ik wel zeker.
Nou niet zeker maar gewoon naar de cijfers kijkend.
Ach, wie geeft er nou om bewijs? Dat is enkel voor mensen die geen vragen durven te stellen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 1 april 2023 @ 14:38:13 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_208615403
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 14:03 schreef Mansjester het volgende:

[..]
Hoe deze prikkelende niet onderbouwde posts maar lekker in de Oekrane oorlog reeks. Bedankt.
De naam Evenepoel bevat ‘EPO’. Kan. Het missen!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_208615765
Doping zien in het peleton is altijd een beetje gissen, en flauw natuurlijk om dan namen te noemen.
Ik ben persoonlijk helemaal niet zo anti-doping opzich, binnen bepaalde waardes. Niet zoals Lance de halve apotheek.

Bij Remco richte ik me op zijn strava cijfers.
quote:
Vervolgens maken we een sprongetje naar 11 en 13 maart, twee flinke dagen van Evenepoel. Op de 11e traptE hij bijna 184 kilometer weg, met de spotlights gericht op het Strava-segment 'La Orotava to El Portillo'. De klim van 27,24 kilometer aan 6,0 procent gemiddeld werd door Evenepoel afgewerkt in n uur, acht minuten en 42 seconden. Dat was zo'n 5,5 (!) minuut sneller dan de oude toptijd van Damiano Caruso uit 2022.

Op de 13e volgde een hele serie aan KOM's. Op de 'Taucho Climb' (6,3 kilometer aan 8,9 procent) klom Evenepoel precies een minuut sneller dan Romain Bardet dat deed in februari van dit jaar. Vervolgens beklom Evenepoel de Teide vanuit Chio (24,55 kilometer aan 5,5 procent gemiddeld) in 56 minuten en 25 seconden. Dat was dan weer een kleine twee minuten rapper dan de oude toptijd uit 2020. Kortom: Schrijf de Ronde van Cataloni maar vast in je agenda. Evenepoel zal het daar voor het eerst dit jaar gaan opnemen tegen Primoz Roglic, de man die hij in mei in de Giro hoopt te verslaan..
Vakman pur sang
pi_208615778
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 14:38 schreef Szura het volgende:

[..]
De naam Evenepoel bevat ‘EPO’. Kan. Het missen!
Even epo El. Open je ogen! Wie is El?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_208683444
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 april 2023 15:19 schreef Felagund het volgende:

[..]
Even epo El. Open je ogen! Wie is El?
Simpel. 69,4 cm, de lengte van het Merk.
pi_208862023
Dat is lang geleden, zo’n soort bericht over een vooraanstaande prof.
quote:
Team statement on Lennert Van Eetvelt
Team puts rider on non-active for the time being, pending further investigation.

On Friday 21 April, Lotto Dstny was informed by its rider Lennert Van Eetvelt about an “alleged breach of anti-doping laws” during the Tour des Alpes Maritimes et du Var on 19 February. “We have talked to our rider and medical staff and are confident in a good outcome”, the team says, “but we are following the established procedures and therefore put Lennert on non-active for the time being, pending further investigation.”

The substance referred to in the dossier is an authorised substance, found in a nasal spray that is freely available and authorised in competition, if mentioned during a control and when its use is in accordance with the package leaflet.

“My world was turned upside down for a moment yesterday”, says Lennert Van Eetvelt, “no rider wants to receive such a letter. I also don’t really understand what happened. At the doping control, I clearly mentioned that I was taking the nasal spray, as I have already done before in my career. I am not aware of any wrongdoing and hope this is just a mistake and this nightmare will end soon.” Lennert took the nasal spray in consultation with his medical supervisor.

On Saturday morning, Van Eetvelt sat down with the team’s board of directors and explained the situation, together with the team doctor. “We had a good consultation, listened to what happened to him and we are confident in a good outcome”, the team stated. “The team applies a strict zero-tolerance policy and therefore Lennert has been put on non-active. We want to stress that this is in no way a conviction but merely the application of the MPCC (Mouvement pour un Cyclisme Crdible) guidelines. It also gives Lennert time to substantiate his case in the best way possible.”

Lennert Van Eetvelt will not make any further comments and the press is asked to respect his privacy.

https://www.lottodstny.be(...)-lennert-van-eetvelt
pi_208862107
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 14:08 schreef TheArt het volgende:
Dat is lang geleden, zo’n soort bericht over een vooraanstaande prof.
[..]

Ah, van Eetvelt doet een Tosh van der Sande.
Wel grappig dat het de vorige keer ook al een renner van Lotto was waar dit bij gebeurde.
pi_208862361
Ach Lennert
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_208863797
Wat is een neusspray, en wat voor effect heeft het?

+++++++++++++++++

Antwoord van Google:
Xylometazoline vernauwt de bloedvaatjes in de slijmvliezen van de neus. Hierdoor vermindert de zwelling, waardoor u weer beter door de neus kunt ademen. Binnen 5 minuten na gebruik merkt u dat u door uw neus kan ademen. De werking houdt 12 uur aan.
pi_208863933
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 17:54 schreef Idisrom het volgende:
Wat is een neusspray, en wat voor effect heeft het?

+++++++++++++++++

Antwoord van Google:
Xylometazoline vernauwt de bloedvaatjes in de slijmvliezen van de neus. Hierdoor vermindert de zwelling, waardoor u weer beter door de neus kunt ademen. Binnen 5 minuten na gebruik merkt u dat u door uw neus kan ademen. De werking houdt 12 uur aan.
Ga je daar harder van fietsen? (Dan koop ik het ook :') )
Vakman pur sang
pi_208863991
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 14:08 schreef TheArt het volgende:
Dat is lang geleden, zo’n soort bericht over een vooraanstaande prof.
[..]

Nog 22e bij de Waalse Pijl woensdag..
U MAD?
pi_208866635
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 17:54 schreef Idisrom het volgende:
Wat is een neusspray, en wat voor effect heeft het?

+++++++++++++++++

Antwoord van Google:
Xylometazoline vernauwt de bloedvaatjes in de slijmvliezen van de neus. Hierdoor vermindert de zwelling, waardoor u weer beter door de neus kunt ademen. Binnen 5 minuten na gebruik merkt u dat u door uw neus kan ademen. De werking houdt 12 uur aan.
Schorsen dus die schobbejak!
  zaterdag 22 april 2023 @ 23:06:21 #226
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_208868295
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 april 2023 14:08 schreef TheArt het volgende:
Dat is lang geleden, zo’n soort bericht over een vooraanstaande prof.
[..]

daar moet je toch een TUE voor hebben? dus ervoor aanvragen, dan pas gebruiken.
  donderdag 4 mei 2023 @ 12:35:42 #227
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_209000270
Fikse dopingstraf voor Joni Brandao: Portugees voor vijf jaar geschorst

quote:
Uit documenten die door Portugese media zijn ingezien, blijkt dat ploegleiders Nuno Ribeiro, ploegbaas Adriano Quintanilha en algemeen directeur Hugo Veloso van W52-FC Porto een ‘dopingplan’ hebben opgesteld om de renners beter te laten presteren. Sinds 2020 zou dopinggebruik, waaronder bloedtransfusies, groeihormonen, testosteron, normaal zijn geweest binnen het team.

“De renners werden genstrueerd over de methoden om de doping in het lichaam te brengen zonder dat het zou worden gedetecteerd bij dopingcontroles. Daarnaast kregen ze instructies voor het toedienen van de doping”, valt te lezen in de aanklacht tegen de ploegleiding. W52-FC Porto is dit jaar overigens niet te zien in het peloton: de ploeg besloot, na alle commotie en negatieve publiciteit, geen continentale licentie aan te vragen voor 2023.

Alleen de rechtszaken van ploegleiders Nuno Ribeiro en Jos Rodrigues, mecanicien Nelson Rocha en wielrenners Jorge Magalhes en Antunes moeten nog voorkomen.
Waarom moet zoiets moois kapot worden gemaakt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_209000413
Zeer groot onrecht dat zo'n onschuldige renner wordt gestraft
Jack does it in real time...
  donderdag 4 mei 2023 @ 13:01:56 #229
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209000525
Eeuwige dopingploeg ontmaskerd als dopingploeg. Het is een grof schandaal
  Moderator donderdag 4 mei 2023 @ 13:03:13 #230
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209000537
Mijn prachtige Joni.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  donderdag 4 mei 2023 @ 15:08:07 #231
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_209001858
quote:
0s.gif Op donderdag 4 mei 2023 12:35 schreef Mani89 het volgende:
Fikse dopingstraf voor Joni Brandao: Portugees voor vijf jaar geschorst
[..]
Waarom moet zoiets moois kapot worden gemaakt.
goh, dat zijn wel oude systemen en techieken ala 2000
pi_209127770
quote:
Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) mag zich op 24 mei opnieuw mengen tussen het peloton. Het Franse dopingagentschap (AFLD) geeft geen verder vervolg aan de “vermeende inbreuk op de antidopingwet”, die eerder naar boven kwam.

Op 22 april maakte Lotto Dstny bekend dat renner Lennert Van Eetvelt (21) tijdelijk op non-actief werd geplaatst, nadat er door het gebruik van een neusspray in de Franse rittenkoers Tour des Alpes Maritimes et du Var een inbreuk zou geweest zijn in de antidopingwet.

Lotto Dstny en Lennert Van Eetvelt deden mee aan het onderzoek van de Franse dopingautoriteit (AFLD) en wisten het rechtmatig gebruik ervan te verklaren. Daarop besliste het dopingagentschap om onze landgenoot vrijuit te laten gaan en dus geen vervolg te geven aan het dossier.

“De stof waarnaar in het rapport wordt verwezen is een toegestane stof die voorkomt in een neusspray die vrij verkrijgbaar en toegestaan is in wedstrijdverband, mits deze bij een controle wordt vermeld en het gebruik in overeenstemming is met de bijsluiter. Van Eetvelt gebruikte de spray op advies van zijn arts en had die ten tijde van de controle ook vermeld op het dopingformulier”, luidt het in een persbericht van Lotto Dstny.

Van Eetvelt zal zijn fiets in competitieverband weer kunnen oppikken op 24 mei in de Alpes Isre Tour.

“Beetje verontwaardigd”

“Ik gebruik deze neusspray sporadisch in overleg met de dokter. Op de dopingcontrole had ik de neusspray ook duidelijk aangegeven op het formulier”, legt Van Eetvelt uit, die zegt verrast te zijn door de vragen van het AFLD. “Eigenlijk moet ik me daar niet voor verantwoorden. De dokter schrijft deze spray voor de behandeling van mijn allergien voor. De substantie die in mijn urine werd gevonden, was perfect verklaarbaar door dit medisch gebruik.”

Van Eetvelt zegt nog “een beetje verontwaardigd” te zijn dat er een zaak van werd gemaakt. “Maar goed, dit ligt nu gelukkig achter ons en ik ben blij dat ik opnieuw kan koersen. Ik wil dit nu zo snel mogelijk achter mij laten.”

Het bestuur van Lotto Dstny laat weten verheugd te zijn met de snelle verwerking van het dossier. “We hebben ons nooit zorgen gemaakt en altijd vertrouwen gehad in een goede afloop”, aldus CEO Stphane Heulot. “Lennert werd enkel tijdelijk on non-actief gezet omwille van de toepassing van de MPCC-richtlijnen (Mouvement pour un Cyclisme Crdible) waar de ploeg lid van is. In tussentijd kon Lennert de bijkomende informatie aan het Franse agentschap bezorgen. We zijn heel blij dat het AFLD deze zaak zo snel heeft opgevolgd en het dossier al na drie weken kan worden afgesloten zonder verdere gevolgen voor Lennert.”
  zaterdag 13 mei 2023 @ 11:34:46 #233
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_209129786
[quote]0s.gif Op zaterdag 13 mei 2023 01:21 schreef wimderon het volgende:

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2023 01:21 schreef wimderon het volgende:

[..]

waar is verdomme de schadevergoeding?, je doet alles volgens de regels en dan geeft de MPCC je ook nog eens een trap na.
waarom worden deze zaken als ze lopend zijn al bekend gemaakt, in de UFC hebben ze met USADA afgesproken dat het pas na buiten komt, als het hele dossier is afgerond.
  Redactie Sport zondag 4 juni 2023 @ 09:48:06 #234
451829 crew  H.Vviv
pi_209395588
quote:
Na Toon Aerts nieuw Belgisch dopinggeval met letrozole: Shari Bossuyt op non-actief geplaatst
Opnieuw is een Belgisch wielrenner betrapt op het gebruik van Letrozole Metabolite. Na Toon Aerts werden ook in het lichaam van Shari Bossuyt sporen van Letrozole teruggevonden, een product dat de afbraak van testosteron en anabole steroden afremt. Bij de renster van Canyon-SRAM Racing zijn minieme concentraties teruggevonden, nog lager dan bij de op non-actief geplaatste veldrijder. Intussen werd ook Bossuyt op non-actief geplaatst.

Bossuyt testte positief na de derde etappe van de Ronde van Normandi op 19 maart van dit jaar. In het lichaam van Bossuyt werd een minieme hoeveelheid van het verboden product Letrozole Metabolite aangetroffen. Haar werkgever Canyon-SRAM besloot de renner op non-actief te plaatsen. Aangezien het om een zeer minieme hoeveelheid gaat, wordt ook nu weer verondersteld dat het om een onbewust dopinggebruik gaat.

Toon Aerts wacht nog steeds op zijn definitief verdict. Op basis van de in januari van vorig jaar gevonden hoeveelheid concludeerde de Internationale Wielerunie UCI dat Aerts zich niet bewust had gedopeerd maar het stelde wel een tweejarige schorsing voor. Aerts kon immers enkel een vervuild voedingssupplement uit een geopende batch terugvinden. Een tweede, noodzakelijk gesloten batch werd niet gevonden waardoor de vrijspraak weerhouden bleef.
  Moderator zondag 4 juni 2023 @ 10:39:52 #235
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209396037
twitter


Toon vindt het heel erg voor Toon dat Shari op hetzelfde middel is betrapt.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_209396098
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 10:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Toon vindt het heel erg voor Toon dat Shari op hetzelfde middel is betrapt.
Los van het statement van Toon, blijft het lastig te beoordelen hoe je met dit soort zaken om moet gaan. Ik heb er te weinig verstand van om inhoudelijk er iets zinnigs over te zeggen. Gaat het echt over een vervuild supplement of is het toch gewoon dopinggebruik (eventueel gemaskeerd). Kijk bij EPO is het duidelijk en dit zit voor mij toch meer in het 'grijze' circuit, maar dat kan ook onwetendheid zijn.
pi_209396122
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 10:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Toon vindt het heel erg voor Toon dat Shari op hetzelfde middel is betrapt.
Meteen bij de eerste zin al keihard gelachen om dit statement. 'Een tweede slachtoffer van letrozole', lol

Verder een extreem sterk staaltje How can I make this about me.
pi_209396719
Is “vervuild supplement” al voorbij gekomen als verdediging? Ik vraag dit voor de bingokaart.
The owls are not what they seem
pi_209396814
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 12:09 schreef DiegoFuser het volgende:
Is “vervuild supplement” al voorbij gekomen als verdediging? Ik vraag dit voor de bingokaart.
Sporza hint een beetje op een lokale veroorzaker. Beide tests zijn blijkbaar afgenomen in Flamanville na een wedstrijd.
pi_209397235
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 10:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Toon vindt het heel erg voor Toon dat Shari op hetzelfde middel is betrapt.
Wat was er eerder? De uitgebreide reactie van Toon, die alles op zichzelf kan betrekken, of de bekendmaking door Shari?
  zondag 4 juni 2023 @ 14:06:47 #241
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_209397624
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 10:49 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Los van het statement van Toon, blijft het lastig te beoordelen hoe je met dit soort zaken om moet gaan. Ik heb er te weinig verstand van om inhoudelijk er iets zinnigs over te zeggen. Gaat het echt over een vervuild supplement of is het toch gewoon dopinggebruik (eventueel gemaskeerd). Kijk bij EPO is het duidelijk en dit zit voor mij toch meer in het 'grijze' circuit, maar dat kan ook onwetendheid zijn.
Onwetendheid lijkt me een zeer plausibele verklaring bij Shari
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 juni 2023 @ 18:35:29 #242
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_209400872
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 10:49 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Los van het statement van Toon, blijft het lastig te beoordelen hoe je met dit soort zaken om moet gaan. Ik heb er te weinig verstand van om inhoudelijk er iets zinnigs over te zeggen. Gaat het echt over een vervuild supplement of is het toch gewoon dopinggebruik (eventueel gemaskeerd). Kijk bij EPO is het duidelijk en dit zit voor mij toch meer in het 'grijze' circuit, maar dat kan ook onwetendheid zijn.
In de USA kan je gewoon een bedrijfje beginnen met je eigen voeding sup, geen tests nodig, in de EU is het andersom, eerst je sups opsturen voor te testen en dan mag je ze pas gaan verkopen.
Dus in de USA is het schering en inslag met vervuilde sups.
  zondag 4 juni 2023 @ 19:45:29 #243
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_209401811
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2023 18:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]
In de USA kan je gewoon een bedrijfje beginnen met je eigen voeding sup, geen tests nodig, in de EU is het andersom, eerst je sups opsturen voor te testen en dan mag je ze pas gaan verkopen.
Dus in de USA is het schering en inslag met vervuilde sups.
Dan ben je dus een idioot als je Amerikaanse supplementen neemt?
  maandag 5 juni 2023 @ 12:20:36 #244
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_209407881
twitter

Goede argumentatie!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 5 juni 2023 @ 12:26:23 #245
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209407948
Die twee hebben geheel toevallig zelfde manager? En geheel toevallig op zelfde middel betrapt?


Met hun argumentatie zou je verwachten dat er nog wel meer betrapt zijn als het in het water zit bijvoorbeeld.
  Moderator maandag 5 juni 2023 @ 12:36:42 #246
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209408049
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 12:20 schreef Szura het volgende:
[ twitter ]
Goede argumentatie!
Toontje Aerts die daar ook gewoon zit. _O-

Chanant.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_209408118
Ach nee, altijd tegen Belgie
Jack does it in real time...
pi_209408246
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 12:20 schreef Szura het volgende:
[ twitter ]
Goede argumentatie!
Het zou nog waar zijn kunnen ook, gewoon naef innemen wat je voorgeschreven wordt door de ploegdokter.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator maandag 5 juni 2023 @ 13:00:10 #249
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209408288
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 12:56 schreef Felagund het volgende:

[..]
Het zou nog waar zijn kunnen ook, gewoon naef innemen wat je voorgeschreven wordt door de ploegdokter.
Blijft je eigen verantwoordelijkheid natuurlijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_209408662
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 13:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Blijft je eigen verantwoordelijkheid natuurlijk.
Ja natuurlijk is het een non-argument.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  maandag 5 juni 2023 @ 14:33:16 #251
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_209409520
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 12:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
Die twee hebben geheel toevallig zelfde manager? En geheel toevallig op zelfde middel betrapt?

Met hun argumentatie zou je verwachten dat er nog wel meer betrapt zijn als het in het water zit bijvoorbeeld.
meestal is het doping wat zelf vervuild is met een ander middel, geneesmiddelen maken hebben erg veel voorschriften wat betreft hygine en schoonmaken machines als farmaceut , in de underground doping labs, maken ze niet zo goed schoon, waardoor dopingsmiddelen vervuild worden met iets anders, vandaar de zeer lage concentratie.
pi_209415237
Vlamingen verstaan de kunst van het triest kijken tot in het extreme.
pi_209419136
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2023 12:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
Die twee hebben geheel toevallig zelfde manager? En geheel toevallig op zelfde middel betrapt?

Met hun argumentatie zou je verwachten dat er nog wel meer betrapt zijn als het in het water zit bijvoorbeeld.
Die manager heeft het over een vruchtbaarheidsmiddel voor schapen en koeien.
Voor schapen lijkt mij onmogelijk. Ik sta er nog altijd versteld van hoe n ram een kudde schapen binnen een maand effectief kan bevruchten. Bijna geen enkele vrouwtjesschaap blijft onbevrucht. Bij schapen heb je geen hulpmiddelen nodig.

quote:
.....knip.....
Allebei worden ze vertegenwoordigd door Yannick Prvost. "We zijn al een jaar met dit dossier bezig", legt de manager uit.

"We vinden het logisch dat er kritisch gekeken wordt naar elk afwijkend resultaat, maar laat ons duidelijk zijn: Shari en Toon zijn geen dopinggebruikers, wel slachtoffers."

Shari en Toon zijn geen gebruikers, wel slachtoffers.

Yannick Prvost
Het management is al een jaar bezig met het dossier. "Het is zeer moeilijk om aan te tonen dat het om een contaminatie uit voeding gaat", legt Yannick Prvost uit.

"We bewandelen een piste, maar die kunnen we nog niet concreet maken. Wat we wel kunnen vertellen is dat Shari en Toon allebei positief testten na wedstrijden in Normandi, in Flamanville om precies te zijn."

Een piste die Prvost en zijn team bewandelen leidt naar de veeteelt.

"Letrozole wordt gebruikt voor de bevruchting van koeien en schapen. Dat is een relatief nieuwe techniek", weet hij.

"Het is momenteel een hypothese die we nog niet kunnen hard maken. Omdat ze in de voedingsindustrie nog niet testen op letrozole."

"Ik roep het Vlaamse antidopingentschap, het Wereldantidopingagentschap en de Internationale Wielerunie op om samen met ons de zaak te onderzoeken, want het zou zonde zijn om een atlete met een olympische droom te straffen."
Bron: Sporza

[ Bericht 22% gewijzigd door Idisrom op 06-06-2023 12:25:12 ]
pi_209419218
Dit topic neemt een wonderlijke wending
pi_209434408
Wel toevallig dat er dan net twee Belgen positief testen en geen Fransen.
  donderdag 8 juni 2023 @ 19:13:29 #256
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_209444730
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2023 18:50 schreef TargaFlorio het volgende:
Wel toevallig dat er dan net twee Belgen positief testen en geen Fransen.
Die Fransen hebben een andere manager natuurlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_209576621
Toon heeft mogen uithuilen bij nietskunner Sammy. Het altijd kritiekloze Sporza is echt een parodie op zichzelf geworden. Belgen gebruiken geen doping.

https://sporza.be/nl/2023(...)keken~1687164046938/
The owls are not what they seem
  Moderator dinsdag 25 juli 2023 @ 17:27:16 #258
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_210036417
twitter
pi_210036485
Dat heeft ook best lang geduurd allemaal..
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 25 juli 2023 @ 17:37:20 #260
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_210036491
quote:
After review of the information and material provided by the ITA on 26 June and 7 July 2023, the Colombian rider has been notified of a potential ADRV for use and possession of a prohibited substance in the weeks prior to the Giro d’Italia 2022.

'Use and possession'
  dinsdag 25 juli 2023 @ 18:29:02 #261
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_210036942
Mooi op tijd :')
  Moderator dinsdag 25 juli 2023 @ 18:59:12 #262
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_210037162
Ach, Miguel Angel Lopez die na het winnen van de Tour de l'Avenir alleen op de belangstelling van Astana kon rekenen, omdat niemand hem toen al vertrouwde.

Ach, Miguel Angel Lopez die bij zijn aankomst in Europa meteen in huis werd geplaatst bij Vicente Belda.

Ach, Miguel Angel Lopez die David Belda altijd als vaste trainingspartner had, tot David werd gepakt op EPO.

Ach, Miguel Angel Lopez die verboden middelen krijgt voor de start van de Giro van Vicente Belda jr.

Ach, ach, ach.

Gelukkig heeft hij nog waardig afscheid kunnen nemen door een paar maanden te knallen bij het altijd cleane Medellin onder de vleugels van Oscar 'beste vriend van Jody Bernal' Sevilla.

We zullen hem nooit, nooit meer vergeten.

Bijlage 1:


Bijlage 2:


Bijlage 3:


Bijlage 4:

Bueno, yo me quedo por aqu. Fue un placer, seores.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  dinsdag 25 juli 2023 @ 19:03:52 #263
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_210037193
Nog maar een half jaar tot de gloeirieuze terugkeer van Ricco' _O_
  dinsdag 25 juli 2023 @ 21:06:02 #264
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210038672
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 juni 2023 10:05 schreef DiegoFuser het volgende:
Toon heeft mogen uithuilen bij nietskunner Sammy. Het altijd kritiekloze Sporza is echt een parodie op zichzelf geworden. Belgen gebruiken geen doping.

https://sporza.be/nl/2023(...)keken~1687164046938/
vroeger toen ik jong was, heb ik toch wat wielrenners gezien bij mij toenmalige arts in Bilzen.
pi_210040410
  woensdag 26 juli 2023 @ 09:43:33 #266
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210042052
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juli 2023 19:03 schreef Immerdebestebob het volgende:
Nog maar een half jaar tot de gloeirieuze terugkeer van Ricco' _O_
wedden dat hij het weer probeert onder begeleiding van een dokter?
  woensdag 26 juli 2023 @ 09:44:26 #267
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210042068
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2023 01:04 schreef wimderon het volgende:
[ afbeelding ]
ken de taal niet, zullen wel een hoop ontkenningen in staan.
pi_210044689
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2023 09:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]
ken de taal niet, zullen wel een hoop ontkenningen in staan.
Haha vooral punt 6 is schitterend. Verder inderdaad hoop '0 positieve tests', 'vooralsnog verdenking', 'wij steunen hem', 'in 2022 reed hij voor Astana'. Mooie proza.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_210051891
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2023 09:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]
wedden dat hij het weer probeert onder begeleiding van een dokter?
Is toch levenslang geschorst, nadat hij tijdens z'n schorsing weer betrapt was met de nodige rommel in zijn bezit?
  donderdag 27 juli 2023 @ 04:02:50 #270
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210052480
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 00:39 schreef Halcon het volgende:

[..]
Is toch levenslang geschorst, nadat hij tijdens z'n schorsing weer betrapt was met de nodige rommel in zijn bezit?
Op 19 april 2012 werd bekend dat hij door het Italiaanse anti-dopingtribunaal geschorst werd voor 12 jaar. Dit betekent een definitief einde van zijn carrire
denk dat hij nu ook te oud is
pi_210052553
https://www.msn.com/nl-nl(...)e96ad609cd26ef&ei=14

https://www.msn.com/nl-nl(...)a259ef6935dec0&ei=11

Lopez is razend.

Het beroerde voor nagenoeg alle post-Armstrong renners is dat ook de meest overtuigende woede de goegemeente grotendeels koud zal laten (behalve dan een groot deel van de goegemeente in het land van de renner(s) zelf).
Woedend en van binnen kokend, want hij was NOOIT betrapt, en daarbij ook nog eens regelmatig zinspelend op zijn moreel oprechte karakter waaronder zijn strijd tegen kanker (van zichzelf en anderen): zo was de heer Armstrong als er werd gezinspeeld op vals spel. Hoe DURFDE iemand het ook maar te suggeren, verdomme!
Net als Boogie die een Franse wielerfan een serie klappen verkocht toen deze "Rabo, dopage!!" riep.

De verontwaardiging bleek allemaal n Grote Leugen te zijn.

Uiteraard wordt er nog steeds gelogen in het peloton. Het zijn mensen, en die liegen wel eens.
Maar er zullen ook best onterechte schorsingen worden uitgedeeld. En die renners zijn kansloos. De EPO-periode, Armstrong, het gegeven dat de wielrennerij de controlerende instanties zo lang een stap was voorgebleven... het maakt dat nagenoeg niemand nog in de oprechtheid van een renner lijkt te willen geloven.

In 2013 bezochten Matth Pronk en zijn vrouw DWDD, om te vertellen dat het een leugen was dat IEDEREEN gebruikte tijdens de Armstrong-tijd. Het was een interessant gesprek, maar nagenoeg niemand deed er iets mee. De wielersport is, misschien wel definitief, sowieso verdacht.

Ik mag echt hopen dat we niet over 10 jaar te horen krijgen dat Vingegaard, Pogi en wie al niet tjokvol nog niet opspoorbare stimulerende rotzooi zaten. Want dan is het echt afgelopen, vrees ik.
Ik doe het ff rustig aan.
  donderdag 27 juli 2023 @ 05:00:19 #272
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210052665
mma vechter Jiri Prochazka, getest
2020: 8
2021: 20
2022: 74
2023: 7

door Usada

74 moet toch wel een record zijn, incl gratis littekens
pi_210052775
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 05:00 schreef THEFXR het volgende:
mma vechter Jiri Prochazka, getest
2020: 8
2021: 20
2022: 74
2023: 7

door Usada

74 moet toch wel een record zijn, incl gratis littekens
Gratis littekens zijn een ongenoemd want voor de hand liggend onderdeel van ieder MMA-contract. ;)
(Eigenlijk geldt dat ook voor wielrennen... en voor menig andere sport.)
Ik doe het ff rustig aan.
  donderdag 27 juli 2023 @ 09:21:06 #274
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210053809
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 06:08 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Gratis littekens zijn een ongenoemd want voor de hand liggend onderdeel van ieder MMA-contract. ;)
(Eigenlijk geldt dat ook voor wielrennen... en voor menig andere sport.)
als je als een speldenkussen gebruikt wordt dan heb je toch wel littekens op je aderen
pi_210054536
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 04:25 schreef Toby56 het volgende:
https://www.msn.com/nl-nl(...)e96ad609cd26ef&ei=14

https://www.msn.com/nl-nl(...)a259ef6935dec0&ei=11

Lopez is razend.

Uiteraard wordt er nog steeds gelogen in het peloton. Het zijn mensen, en die liegen wel eens.
Maar er zullen ook best onterechte schorsingen worden uitgedeeld. En die renners zijn kansloos. De EPO-periode, Armstrong, het gegeven dat de wielrennerij de controlerende instanties zo lang een stap was voorgebleven... het maakt dat nagenoeg niemand nog in de oprechtheid van een renner lijkt te willen geloven.
Wat er speelt bij Superman (denk ik) is ook wat beetje in die Lance docu naar voren kwam. Ze weten dat er meer renners niet schoon rondrijden maar hebben een sterk vermoeden dat de instanties zelf niet iedereen willen betrappen ivm de reputatie van de sport en dus hier en dan wat schorsingen uitdelen (Tramadol voor Quintana, etc). De media is dan exact hetzelfde, sommigen worden compleet afgemaakt terwijl andere de dans lijken te kunnen ontspringen. Zo'n Lopez zal zich dan ook wel weer slachtoffer van het systeem voelen, de zondebok die dan weer de naam is waarmee de bonden bewijzen heus wel te controleren.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_210054748
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 10:27 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]
Wat er speelt bij Superman (denk ik) is ook wat beetje in die Lance docu naar voren kwam. Ze weten dat er meer renners niet schoon rondrijden maar hebben een sterk vermoeden dat de instanties zelf niet iedereen willen betrappen ivm de reputatie van de sport en dus hier en dan wat schorsingen uitdelen (Tramadol voor Quintana, etc). De media is dan exact hetzelfde, sommigen worden compleet afgemaakt terwijl andere de dans lijken te kunnen ontspringen. Zo'n Lopez zal zich dan ook wel weer slachtoffer van het systeem voelen, de zondebok die dan weer de naam is waarmee de bonden bewijzen heus wel te controleren.
Ja... dat sluit ik niet uit.
Overigens werd Quintana volgens mij niet geschorst, maar alleen uit de uitslag geschrapt.

En ik ben totaal geen Froome-hater, maar dat hij destijds wegkwam met dat salbutamol-verhaal vond ik een enorm domme zet. Zo kweek je een gevoel van pure klassenjustitie. "Waarom ik wel en hij niet?"

Aan het controleren ligt het doorgaans niet, maar wel aan de soms inconsequent overkomende... consequenties.
Ik doe het ff rustig aan.
  donderdag 27 juli 2023 @ 10:44:09 #277
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210054804
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 04:25 schreef Toby56 het volgende:
https://www.msn.com/nl-nl(...)e96ad609cd26ef&ei=14

https://www.msn.com/nl-nl(...)a259ef6935dec0&ei=11

Lopez is razend.

Het beroerde voor nagenoeg alle post-Armstrong renners is dat ook de meest overtuigende woede de goegemeente grotendeels koud zal laten (behalve dan een groot deel van de goegemeente in het land van de renner(s) zelf).
Woedend en van binnen kokend, want hij was NOOIT betrapt, en daarbij ook nog eens regelmatig zinspelend op zijn moreel oprechte karakter waaronder zijn strijd tegen kanker (van zichzelf en anderen): zo was de heer Armstrong als er werd gezinspeeld op vals spel. Hoe DURFDE iemand het ook maar te suggeren, verdomme!
Net als Boogie die een Franse wielerfan een serie klappen verkocht toen deze "Rabo, dopage!!" riep.

De verontwaardiging bleek allemaal n Grote Leugen te zijn.

Uiteraard wordt er nog steeds gelogen in het peloton. Het zijn mensen, en die liegen wel eens.
Maar er zullen ook best onterechte schorsingen worden uitgedeeld. En die renners zijn kansloos. De EPO-periode, Armstrong, het gegeven dat de wielrennerij de controlerende instanties zo lang een stap was voorgebleven... het maakt dat nagenoeg niemand nog in de oprechtheid van een renner lijkt te willen geloven.

In 2013 bezochten Matth Pronk en zijn vrouw DWDD, om te vertellen dat het een leugen was dat IEDEREEN gebruikte tijdens de Armstrong-tijd. Het was een interessant gesprek, maar nagenoeg niemand deed er iets mee. De wielersport is, misschien wel definitief, sowieso verdacht.

Ik mag echt hopen dat we niet over 10 jaar te horen krijgen dat Vingegaard, Pogi en wie al niet tjokvol nog niet opspoorbare stimulerende rotzooi zaten. Want dan is het echt afgelopen, vrees ik.
maar wel 8kw/kg trappen
  donderdag 27 juli 2023 @ 10:49:52 #278
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210054925
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 10:27 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]
Wat er speelt bij Superman (denk ik) is ook wat beetje in die Lance docu naar voren kwam. Ze weten dat er meer renners niet schoon rondrijden maar hebben een sterk vermoeden dat de instanties zelf niet iedereen willen betrappen ivm de reputatie van de sport en dus hier en dan wat schorsingen uitdelen (Tramadol voor Quintana, etc). De media is dan exact hetzelfde, sommigen worden compleet afgemaakt terwijl andere de dans lijken te kunnen ontspringen. Zo'n Lopez zal zich dan ook wel weer slachtoffer van het systeem voelen, de zondebok die dan weer de naam is waarmee de bonden bewijzen heus wel te controleren.
klopt wel een beetje, als ze meer dan 4% pakken schaad het de sport, minder dan 2% is het geld niet waard, dus meestal zijn wat sukkelaars de klos en de grote namen hebben een blessure van een jaartje.
pi_210054935
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 10:40 schreef Toby56 het volgende:

[..]
Aan het controleren ligt het doorgaans niet, maar wel aan de soms inconsequent overkomende... consequenties.
Dat weet ik niet en daar vertrouw ik allerminst op eigenlijk.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_210057260
Ik vermoed dat doping weer helemaal terug is.
Vakman pur sang
pi_210059074
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juli 2023 04:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]
Op 19 april 2012 werd bekend dat hij door het Italiaanse anti-dopingtribunaal geschorst werd voor 12 jaar. Dit betekent een definitief einde van zijn carrire
denk dat hij nu ook te oud is
Ondertussen weer betrapt en verlengd naar levenslang: https://sporza.be/nl/2020(...)e-dopingovertreding/

Is nu 40 of zo?
  maandag 31 juli 2023 @ 16:13:27 #282
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_210107860
twitter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator maandag 31 juli 2023 @ 16:29:25 #283
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_210108037
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2023 16:13 schreef Szura het volgende:
[ twitter ]
Benieuwd of hij dezelfde behandeling krijgt als Quintana.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
  dinsdag 1 augustus 2023 @ 01:19:58 #284
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_210113565
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2023 16:13 schreef Szura het volgende:
[ twitter ]
geen doping, pas per 01-01-2024 in de WADA reglementen.
  Moderator woensdag 2 augustus 2023 @ 15:28:17 #285
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_210133092
twitter


Oei.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_210133169
quote:
Als dat klopt, waarom duurt dat 5 jaar??
  Moderator woensdag 2 augustus 2023 @ 15:37:16 #287
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_210133211
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 15:34 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Als dat klopt, waarom duurt dat 5 jaar??
Omdat de UCI.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_210133238
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 15:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Omdat de UCI.
Ook interessant wat Mitchelton, Scott, Jayco, Bikexchange, Alula te melden heeft
  Moderator woensdag 2 augustus 2023 @ 17:15:56 #289
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_210134555
twitter


Dit speelt ook nog steeds.
Het blijft toch een merkwaardige sport h, dat wielrennen.
pi_210139064
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juli 2023 13:27 schreef Lospedrosa het volgende:
Ik vermoed dat doping weer helemaal terug is.
Dat is nooit weg geweest..
pi_210140818
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 22:47 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Dat is nooit weg geweest..
Dat lijkt me duidelijk. Zolang er iets serieus op het spel staat spelen mensen vals. Grenzen worden opgezocht en dus ook overschreden. ;(
  donderdag 3 augustus 2023 @ 14:54:19 #292
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_210144826
quote:
_O- aan het hoeveelste 'nieuwe wielrennen' zitten we tegenwoordig?
pi_210145728
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2023 22:47 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Dat is nooit weg geweest..
Ik denk echt dat het een tijdje bijna 0 is geweest ja, en er nu weer iets nieuws is.
Maar dat kan ik niet hard maken natuurlijk.
Vakman pur sang
pi_210146718
quote:
1s.gif Op donderdag 3 augustus 2023 16:18 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Ik denk echt dat het een tijdje bijna 0 is geweest ja, en er nu weer iets nieuws is.
Maar dat kan ik niet hard maken natuurlijk.
In het wielrennen (of eigenlijk in de sport in het algemeen) denk ik dat bijna 0 onmogelijk is. De grens wordt altijd opgezocht en altijd zullen er sporters zijn die hier (ver) voorbij gaan.

Het kan zijn dat het een periode iets minder is geweest omdat ze er qua controles dichter op zaten, maar zeker sinds de Coronaperiode gaat het wel weer redelijk los
pi_210147194
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2023 17:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]
In het wielrennen (of eigenlijk in de sport in het algemeen) denk ik dat bijna 0 onmogelijk is. De grens wordt altijd opgezocht en altijd zullen er sporters zijn die hier (ver) voorbij gaan.

Het kan zijn dat het een periode iets minder is geweest omdat ze er qua controles dichter op zaten, maar zeker sinds de Coronaperiode gaat het wel weer redelijk los
Ja dat bedoel ik ook. Je ziet het aan de cijfers, ineens sneuvelen er weer allerlei records op strava ook.
Vakman pur sang
  Moderator vrijdag 4 augustus 2023 @ 17:12:04 #296
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_210160351
twitter
  Moderator dinsdag 15 augustus 2023 @ 15:11:41 #297
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_210293974
twitter
  dinsdag 15 augustus 2023 @ 18:07:45 #298
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_210295571
Even nog posten voordat de shit de fan raakt. Begin tijdperk ontmaskering British Cycling.
We have always been at war with Eastasia.
  dinsdag 15 augustus 2023 @ 20:28:23 #300
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_210297120
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 augustus 2023 18:07 schreef -XOR- het volgende:
Even nog posten voordat de shit de fan raakt. Begin tijdperk ontmaskering British Cycling.
Denk niet dat er iets gaat gebeuren.
  Moderator dinsdag 15 augustus 2023 @ 20:49:37 #301
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_210297408
dicht
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')