abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_203686710
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole stero´den: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole stero´den), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van prote´nen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer prote´nen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiŰnten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
ErytropoŰtine, rhEPO, DarbepoŰtine alfa (Aranesp), epoŰtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, coca´ne, cafe´ne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_203686729
Reactie van een HLN-lezer/reageerder

edwig Impen
10 uur geleden

Toon is op 16/01 ( flamenville) en op 22/01 (Hamme) tweede geeindigd en dus wschlk op doping gecontroleerd. Op 19/01 vond de controle buiten competitie plaats.
Het produkt is ongeveer 14 dagen lang opspoorbaar. Dus moet hij in 1 van de 2 wedstrijden ook positief geweest zijn. Afwachten dus , indien hij telkens negatief test klopt er iets niet. Vraag is ook of een renner bewust een produkt gaat nemen dat 14 dagen opspoorbaar is tussenin 2 wedstrijden op een tijdsspanne van een week
pi_203698338
"Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al heel mijn carriŔre tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet."

"Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. In afwachting van de analyse van het B- staal en verdere onderzoeken zal ik geen commentaar geven", besluit Aerts."


EÚn groot misverstand jongens, een mysterie. Sneu voor Toon wel.
pi_203705084
quote:
0s.gif Op donderdag 17 februari 2022 07:12 schreef Bugno3 het volgende:
"Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al heel mijn carriŔre tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet."

"Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren. In afwachting van de analyse van het B- staal en verdere onderzoeken zal ik geen commentaar geven", besluit Aerts."


EÚn groot misverstand jongens, een mysterie. Sneu voor Toon wel.
Toon schijnt bij te houden welke voedingssupplementen hij op welke dag gebruikt heeft. En dat hij vervolgens de restjes van die supplementen bewaart. Hij weet nu precies bij welke restantje voedingssupplement een paar druppels lectrozole in moeten.
pi_203740918
'In 2020 waren er wereldwijd zeventien gevallen, als je weet dat er 28 EPO-gevallen waren dan plaatst dat alles wat in perspectief. Letrozole komt best vaak terug', zo benadrukt Van Eenoo.

https://www.indeleiderstr(...)0-zeventien-gevallen
pi_203767231
Ik las dat de winnaar van het veldrijden werd gecontroleerd plus een paar anderen.
Maar hoe worden die anderen aangewezen?
Ik ging er van uit dat er geloot werd, en dat van te voren niet bekend werd gemaakt wie er geloot is.
Dat lijkt mij het eerlijkst dat er lottoballetjes getrokken worden van de daguitslag, en die naar de controle moeten.

Ik las deze reactie bij HLN.
quote:
ANDRE AERTS

Wie zegt er dat Aerts met zijn (2) 2de plaatsen 16-1/ 22-1 naar de dopingcontrole moest? De winnaar wordt verplicht te gaan de 2 of 3 andere worden getrokken. En indien deze hebben opgegeven of zelfs niet gestart zijn moeten ze wachten tot NA de wedstrijd wanneer deze lijst wordt opgehangen met naam en deelnemingsnummer. Controleurs komen maar op de wedstrijd indien deze reeds is gestart zodat men dit niet weet voor de wedstrijd begint dat deze al dan niet komen controleren.
pi_204206094
Het wachten op een B-staal duurt tegenwoordig zo lang, dat ik eerst op 'hier' moet drukken voor om zeker te weten om in dit topic te mogen posten.

https://www.hln.be/wielre(...)onderzocht~ab4a7ea1/
  Moderator woensdag 30 maart 2022 @ 11:27:36 #8
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204270977
twitter


Gecondoleerd @Mani89 @Koffieplanter
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
  woensdag 30 maart 2022 @ 11:44:40 #9
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_204271176
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 11:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Gecondoleerd @:mani89 @:koffieplanter
Alarcˇn :? Echt :?
Donderslag bij heldere hemel!
pi_204271246
R.I.P.

http://www.climbing-recor(...)ouchable-in.html?m=1

We zullen het nooit, maar dan ook nooit vergeten.
Jack does it in real time...
  woensdag 30 maart 2022 @ 12:54:43 #11
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204272050
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2022 11:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

Gecondoleerd @:mani89 @:koffieplanter
We zullen het nooit vergeten.

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204368363
Hebben jullie al nieuws over de B-staal van Toon Aerts?

Quote uit HLN op 24 maart 2022:
"De B-staal zal echter pas op 6 april onderzocht worden in het labo van Keulen. De reden dat Aerts en zijn management zo lang moeten wachten is omdat het labo in Keulen geteisterd werd door een covid-golf. "
pi_204499773
Is hier al iets over bekend?
pi_204502427
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2022 17:52 schreef Afhaalchinees het volgende:
Is hier al iets over bekend?
Ik had vanmorgen precies dezelfde vraag, maar op Google kon ik niks vinden met recent nieuws
  donderdag 21 april 2022 @ 22:14:50 #15
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204502808
Nog niets over gelezen op Sporza. Duurt wel erg lang inderdaad
pi_204527168
twitter
  zondag 24 april 2022 @ 15:41:02 #17
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204527481
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204527494
Foei, UCI! Dat kan beter. #freeToon
pi_204535189
Ik ga W52 wel missen. De ronde van Portugal was altijd wel een hoogtepuntje in het wielerjaar.
  maandag 25 april 2022 @ 10:38:07 #20
14505 OProg
A Life in Music
pi_204535208
We zullen het nooit, maar dan ook nooit vergeten.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  maandag 25 april 2022 @ 10:56:17 #21
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204535322
6 april zou B-staal worden onderzocht in lab bij K÷ln maar nu zijn we al 3 weken verder...
  maandag 25 april 2022 @ 11:14:04 #22
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_204535428
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2022 10:56 schreef Frozen-assassin het volgende:
6 april zou B-staal worden onderzocht in lab bij K÷ln maar nu zijn we al 3 weken verder...
die hebben meestal een grote stapel papieren, het gaat zo allemaal niet zo snel.
pi_204535536
Erg jammer dat de altijd vervelende UCI het compleet cleane W52 meent te moeten vernietigen, dit is groot onrecht.
Jack does it in real time...
  dinsdag 26 april 2022 @ 14:09:26 #24
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204544967
Its over.

twitter
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Redactie Sport dinsdag 26 april 2022 @ 14:20:10 #25
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_204545061
Jammer, W52 was altijd wel een leuke rubriek.

Verbaasd ben ik verder niet.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_204545330
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:09 schreef Mani89 het volgende:
Its over.

[ twitter ]
Geloof er niks van, allemaal fake news.
Citius, Altius, Fortius.
pi_204545367
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:09 schreef Mani89 het volgende:
Its over.

[ twitter ]
Heeft het leven van jou en mij nu nog zin?
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 26 april 2022 @ 15:01:52 #28
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204545423
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 14:54 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Heeft het leven van jou en mij nu nog zin?
Niet echt. Dit is een enorme klap in het gezicht van.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204545440
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 15:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]
Niet echt. Dit is een enorme klap in het gezicht van.
Eigenlijk hebben wij de Volta groot gemaakt. En wat krijg je? Stank voor dank. Alsof iemand anders ooit van Portugal gehoord zou hebben.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 26 april 2022 @ 15:06:47 #30
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204545474
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2022 15:03 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]
Eigenlijk hebben wij de Volta groot gemaakt. En wat krijg je? Stank voor dank. Alsof iemand anders ooit van Portugal gehoord zou hebben.
Welke doping safe haven blijft er nu nog over? Het wielrennen is dood, dood en begraven
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator dinsdag 26 april 2022 @ 15:12:03 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_204545546
Wint Mauri Moreira hier de Volta of gaat het voormalige Efapel ook nog aangepakt worden?

Mijn Joni. :{
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
pi_204545625
twitter
pi_204555651
twitter
  woensdag 27 april 2022 @ 16:24:28 #34
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_204555791
Bommen op de Portugese justitie.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_204556482
Niks aan de hand mensen
pi_204557926
Neem het Portugese voetbal ook meteen mee.
  woensdag 27 april 2022 @ 20:00:27 #37
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_204557939
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2022 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Neem het Portugese voetbal ook meteen mee.
Ze zijn niet voor niets gelinkt aan FC Porto ;)
pi_204558043
Groots onrecht
Jack does it in real time...
pi_204570057
twitter


Mijn bloed kookt. En dat van Jose Neves sputtert.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_204570080
edit: spuit 11.
pi_204570105
Het is gewoon echt voorbij. Ik kan het niet geloven. Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
  dinsdag 3 mei 2022 @ 22:36:05 #42
333483 Aguero
oooooooo
pi_204620346
Allemaal negatief! Witch hunt confirmed.

https://www.record.pt/mod(...)deram-todos-negativo
Citius, Altius, Fortius.
pi_204841416
quote:
Hoe zou het zijn met Toon Aerts? Hij wacht al drie maanden op nieuws van de UCI in verband met zijn afwijkende waarden bij een dopingtest. Sven Nys lichte een tipje van de sluier. "Ons huiswerk is klaar en afgeleverd bij de UCI."

Midden februari raakte bekend dat Toon Aerts bij een dopingcontrole een afwijkend resultaat had laten noteren. Meer dan drie maanden later weet de veldrijder van Baloise-Trek Lions nog altijd niet waar hij aan toe is.

Is het B-staal eigenlijk al onderzocht? "Dat is nog altijd niet helemaal uitgeklaard en daar gaat veel tijd overheen voor we daar duidelijkheid over hebben", vertelde zijn ploegleider Sven Nys. "Ik kan er niet heel veel over zeggen."

"Het huiswerk is klaar, er is een heel team opgesteld om Toon te ondersteunen. Dat huiswerk is afgeleverd bij de UCI, het is nu wachten hoe en wanneer de UCI zal reageren en dan kunnen we de volgende stap zetten. Nu zitten we eigenlijk te wachten in de hoop dat er communicatie komt."

Het is voor Toon Aerts een moeilijke periode. "We proberen hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Toon traint heel hard en houdt zich klaar voor het moment dat hij eventueel weer in competitie zou mogen uitkomen", zegt Nys.

...
https://sporza.be/nl/2022(...)aerts~1653240576305/
  maandag 23 mei 2022 @ 18:56:28 #44
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_204841652
quote:
Is het B-staal eigenlijk al onderzocht? "Dat is nog altijd niet helemaal uitgeklaard en daar gaat veel tijd overheen voor we daar duidelijkheid over hebben", vertelde zijn ploegleider Sven Nys. "Ik kan er niet heel veel over zeggen."
Beetje vaag antwoord op een vrij simpele ja/nee vraag.
pi_204848494
De B-staal van Toon Aerts bleek twee maanden later ook positief te zijn, en hij staat momenteel op non-actief bij zijn ploeg.
Hij traint derhalve in zijn eentje.
https://www.hln.be/veldri(...)tieve-test~afaf7c6d/

Vreemd dat de positieve uitslag van de B-staal eerst stil gehouden werd.
pi_204848523
Gewoon twee keer positief, dus de bewijslast ligt nu bij de atleet. Apart dat de ploeg hem daarin zo bijstaat, dat zie je niet vaak.
Jack does it in real time...
pi_204848578
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:36 schreef Idisrom het volgende:
Vreemd dat de positieve uitslag van de B-staal eerst stil gehouden werd.
Gisteren wist Nys dat blijkbaar nog niet. :')

@Wienerschnitzels
  Moderator maandag 27 juni 2022 @ 17:55:58 #48
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205163787
quote:
BAHRAIN VICTORIOUS RIDERS AND STAFF INVESTIGATED

Some riders and staff of Team Bahrain Victorious had Police search their homes today before their departure to the Tour de France.

Team Bahrain Victorious always works based on the highest standards of professionalism in sports, including the integrity of all professional members and competitors. The team cooperates constructively in all procedures and with all competent institutions. The investigation into the members of the team, which started almost a year ago and did not yield any results, continues just before the start of the most important cycling race, the Tour de France, and damages the reputation of individuals and Team Bahrain Victorious. Due to recent investigations, the team feels the timing of this investigation is aimed at intentionally damaging the team’s reputation.

The house searches experienced today by members from Team Bahrain Victorious represent a continuation of the investigation process that began during the team’s successful performances at last year’s Tour de France. Bahrain Victorious were the only team in the Tour de France under investigation during the race last year. At no time, and so far, have the team been informed of the progress, results or received any feedback about the investigation from the Marseilles Prosecutor’s Office. Bahrain Victorious has repeatedly requested access to the file or acquaintance with the state of investigation but without success.

Moreover, shortly after the investigation was carried out, the investigators illegally provided information regarding the seized items, on the basis of which an article was published in a professional medical journal. The journal stated that the team did not possess illicit substances. Still, this behaviour of the investigators casts doubt on the investigation’s credibility, given that information about the investigation by the French authorities comes to the media. In contrast, the team does not receive any feedback.

After almost a year of unsuccessful efforts by the team to obtain additional information, the investigators decided on new investigations just days before the start of the most important cycling race, which undoubtedly casts a shadow of doubt on the purpose of the investigation.

The team have always cooperated completely transparently with all competent institutions and will continue to do so in the future, with the hope of greater transparency and a sense of the independence of investigators, as well as equal treatment of all teams.
De nieuwe Bahrein is uit. Volgens het Spaanse ciclo21 gaat het om de volgende luitjes:
quote:
Met nog minder dan een week te gaan tot de start van de Tour de France in Kopenhagen ademt Bahrein zwaar. Het Agentschap van de Europese Unie voor politiŰle samenwerking (Europol) heeft twee huiszoekingen uitgevoerd bij de officiŰle staf van het Aziatische team in Elsovenia, Polen en Spanje, volgens betrouwbare bronnen die door dit medium zijn geraadpleegd.

De manager van de groep, de Sloveen Milan Erzen -gelinkt aan Operatie Aderlass- , de Poolse arts Piotr Kosielski en de Franse fysiotherapeut BarnabÚ Moulin, woonachtig in de provincie Alicante, zagen hoe Europese politieagenten op gerechtelijk bevel hun woningen binnendrongen met instructies voor informatie en materiaal. Wat tot nu toe is aangehouden, is niet gebeurd en als er tegen de drie geregistreerde aanklachten komen, blijven deze hangende in het vervolgonderzoek, dat nog gaande is en waarin nieuwe interventies van de veiligheidstroepen niet worden uitgesloten.
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
  maandag 27 juni 2022 @ 17:57:18 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_205163797
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
De nieuwe Bahrein is uit. Volgens het Spaanse ciclo21 gaat het om de volgende luitjes:
[..]

Ik mis nog een foto van Milan Erzen :@
  Moderator maandag 27 juni 2022 @ 18:00:43 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_205163815
quote:
1s.gif Op maandag 27 juni 2022 17:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]
Ik mis nog een foto van Milan Erzen :@
Het blijft toch een merkwaardige sport hŔ, dat wielrennen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')