Whoa, avontuurlijk koken met AnneX (gelukkig geen schade/gewonden).quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Alles past op 1 plank, maar als iemand interesse heeft in de vleesmolen, citruspers en de sapcentriguge van de Kenwood Prospero, dan hoor ik het graag.quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:04 schreef AnneX het volgende:
En @:Seven. wat is het geworden? Ben benieuwd.
Heb je nog een keukenkastje over?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Die keukenmachine was wel een goeie aankoop.Resistance is futile.
Waren ze ook lekker? Ziet er wel smullen uitquote:Op zaterdag 27 augustus 2022 16:03 schreef AnneX het volgende:
Op basis van dit filmpje maakte ik Sporcamusse
“ So now I guess you are wondering what region Sporcamuss comes from and what it actually means. Well it is a dessert from the South of Italy, in Puglia.
Sporcamuss means dirty your mouth. ”
Mijn resultaat staat in de koelkast nu.
De geklopte slagroom heb ik opgeleukt met 150 gram lemon curd. Goed idee.
[ link | afbeelding ]
Overigens gebruikte ik daarna de nog niet afgekoelde oven (zoals vaker) om melk te warmen in de magnetron. Goh, wat ruikt het: vel bakpapier dat altijd wordt gebruikt om rooster schoon te houden was in de fik gevlogen.
Koelbloedig het rek eruit en papier met zuurstof brandde toen echt in de gootsteen.
Pfff. Goede afloop verder.
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goedquote:Op zondag 28 augustus 2022 23:59 schreef AnneX het volgende:
Lekker bezig @:Seven. Hendig die . erachter.
@:Isabeau die éenhappertjes zijn heerlijk (simpel) en vooral de vulling is geslaagd! (als je van lemoncurd houdt) gelukkig kan ik de rest van de pot nu op het brood smeren of op knäckebröd of op roggebrood.
En dan nog een lepeltje zo in mijn mond. Mmm.
In al die 16 jaren van een combi oven is het nog nooit gebeurd, dat bakpapier in de fik vloog.
Wčl dat het schroeide op de hoek in de buurt van de hete lucht inlaat.
In de vorige oven altijd een silicone bakmat afgedekt met vel bakpapier gebruikt om de bodem schoon te houden.
In deze oven mag niks op de emaille bodemplaat. Dus een rek op de laagste stand met een plaat waarop bakpapier en gebeurde dit.
N.B. bij gebruik van de magnetron om 2 mokken met een beetje melk te warmen voor de koffie. 1 minuutje. 😳
Je bent snel. Zie Edit.quote:Op maandag 29 augustus 2022 00:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik ben dol op lemoncurd, dus dat komt wel goed
Schroeien van bakpapier ken ik wel
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:quote:Op donderdag 18 augustus 2022 00:23 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ben vooral op zoek naar andere taart ideeen, biscuits vullen en versieren heeft mijn familie na 12 jaar wel gezien en geproefd 😉
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?quote:Op maandag 29 augustus 2022 23:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Het zijn uiteindelijke de volgende gebakjes geworden:
- Appelfleurtjes
- Frambozenbombes met biscuitbodem
- Aardbeienslofjes
- Tartelettes met citroencreme en meringue
- Chocolade karamel tartelettes
De bovenste 3 gebakjes zijn op basis van patisserie cursussen die ik bij Robert van Beckhoven heb gedaan, de onderste 2 van Rutger van den Broek.
Heb geen foto's kunnen maken want ze gingen letterlijk als zoete broodjes
Zaterdag hele dag en zondag ochtend, maar dat is incl de hartige hapjes. Wel een beetje normaal als ik een feestje geef.quote:Op dinsdag 30 augustus 2022 07:57 schreef Yinny het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ben je lang bezig geweest?
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te makenquote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Combinatie kersen en chocolade is Zou er ook niet per se ganache overheen doen hoor. Voegt m.i. niet echt zoveel toe.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:42 schreef Seven. het volgende:
[ afbeelding ]
Straks nog chocolade ganache er overheen, maar eerst helemaal afkoelen. De tulband heeft zeker 15 minuten langer door moeten garen dan in het recept stond.
Welke is het geworden?quote:Op zaterdag 27 augustus 2022 13:32 schreef Seven. het volgende:
Ik haal straks een keukenmachine met mixer, garde, kneedhaak, food processor en blender. Dus ik ga brood bakken, soep maken, ovengroenten maken en dan nog iets om te bakken, bij voorkeur iets luchtigs zodat ik de garde en mixer kan proberen.
Edit: iets van een mousse of zo.
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:43 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Hier zou ik geen ganache overheen gooien! Dat is een pokkewerk om schoon te maken
Uit een blikje. Ik zag sowieso al geen verse kersen.quote:Op zaterdag 3 september 2022 18:44 schreef tombolafan het volgende:
Hahahaha je was net te laat
[..]
Ziet er goed uit! Verse kersen of uit pot?
Nice!quote:
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |