Ik dacht dat het een grapje was, maar het recept bestaat echt! En dan die versiering erom heen.quote:
quote:Op woensdag 12 januari 2022 16:06 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Ik dacht dat het een grapje was, maar het recept bestaat echt! En dan die versiering erom heen.
quote:Op woensdag 12 januari 2022 15:44 schreef golfer het volgende:
Vanavond: mezzelune gevuld met ricotta, eekhoorntjesbrood en truffel. Daarbij geroerbakken Italiaanse groentes met gebakken shiitakes en kort aangebraden biefstukspiesjes met tuinkruiden.
Het was vreselijk lekker, het vlees zacht als boter geworden. Had het uit de bouillon genomen en gekoeld, aan plakken gesneden en daarna weer in de bouillon gedaan, dan heb je ten eerste mooie plakken, ten tweede zuigt het zich vol met de bouillon en wordt sappig en smakelijkquote:Op woensdag 12 januari 2022 15:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Ik ben een staartstuk aan het pocheren in een sterke runderbouillon. Een Oostenrijks gerecht, Tafelspitz en maak daarbij aardappelen, mierikswortelcrème en boontjes. Deze bouillon wordt nu al voor de derde keer gebruikt om vlees in te pocheren, moet daar binnenkort maar eens kroketten mee maken
Lekker weer hoor.quote:
Voor 2 dagen?quote:Op donderdag 13 januari 2022 17:30 schreef Karzai het volgende:
Vanavond zuurkool met spek en een beetje kaas doe ik er nog doorheen![]()
![]()
![]()
[ afbeelding ]
Klinkt ook goedquote:Op donderdag 13 januari 2022 18:15 schreef maily het volgende:
[..]
Voor 2 dagen?![]()
Wij hebben vanaaf grote garnalen met knoflook en spaghetti in tomatensaus.
Lekker!!quote:Op donderdag 13 januari 2022 17:30 schreef Karzai het volgende:
Vanavond zuurkool met spek en een beetje kaas doe ik er nog doorheen![]()
![]()
![]()
[ afbeelding ]
Hollandse pot heerlijk!
[ afbeelding ]
Vadouvan is idd erg lekker, eigenlijk beter dan Kerriepoeder. Ik mis altijd nog Cross&Blackwell kerriepoeder. Wellicht dat de herinnering beter is, maar die was de standaard imho. Mijn eigen is goed, maar niet zo goed als C&Bquote:Op donderdag 13 januari 2022 21:39 schreef christmastsunami het volgende:
Die Vadouvan kruiden, zijn helemaal top. Lekkere mix met al die creme fraiche.
Kip Vadouvan is best wel een lekkere combinatie. Ga ik vaker maken.
Bohquote:Op vrijdag 14 januari 2022 16:34 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Vanavond hert gestoofd in rode wijn, met daarbij rode kool met appeltjes, stoofperen en bloemige aardappelen
Brokkelkaasquote:
Snap niet dat er mensen zijn die kipfilet boven eend verkiezenquote:Op vrijdag 14 januari 2022 18:31 schreef Kanaroe het volgende:
Eendenborstfilet en kipfilet (voor de niet-eendliefhebber van mijn disgenoten), ingewreven met chinees 5-kruidenpoeder, gebakken tot en met krokant vel
Daarbij eiernoedels met gewokte sugarsnaps, savooiekool, rode paprika en een zelfgemaakte 'woksaus' op basis van sjalotjes, knoflook, rode chilipeper en verse gember.
Was erg lekker al zeg ik het zelf.
Fijn weekend smulpaapjes
Ik heb een keer eend gehad, vond het niet zo lekker eerlijk gezegd.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap niet dat er mensen zijn die kipfilet boven eend verkiezen
De kipfilet was wel lekker sappig, dat scheelt.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap niet dat er mensen zijn die kipfilet boven eend verkiezen
Zie bovenquote:Op zaterdag 15 januari 2022 08:43 schreef Dotteke het volgende:
[..]
Ik heb een keer eend gehad, vond het niet zo lekker eerlijk gezegd.
En zo heeft iedereen zijn eigensmaak. Hertenvlees heb ik nog nooit gehadquote:Op zaterdag 15 januari 2022 09:38 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
De kipfilet was wel lekker sappig, dat scheelt.
Maar inderdaad! Schandalig is het![]()
In dit geval betrof het mijn zoon, die vind eend niet lekker.
Maar mijn moeder bijvoorbeeld gruwt van zo'n beetje elke vorm van gevogelte, helaas voor haar.
[..]
Zie boven![]()
Maar ja, ieder zijn/haar voorkeur.
Ik houd bijvoorbeeld niet van hertenvlees, zoals hierboven beschreven.
Simpel. Smaak is iets persoonlijks.quote:Op vrijdag 14 januari 2022 21:41 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Snap niet dat er mensen zijn die kipfilet boven eend verkiezen
Vind ik allemaal heerlijk. Ik vind écht alles lekker qua etenquote:Op zaterdag 15 januari 2022 10:18 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Simpel. Smaak is iets persoonlijks.
Ik snap ook niet dat mensen sushi eten. Ik dacht in het begin dat ze dat deden voor hun imago. Maar ja, ik ben gek op Hollandse nieuwe. Genoeg mensen die daaraan niet moeten denken.
Wauw. Ik heb vanavond patat met broodjehamburger. Alles zelf gemaakt, behalve het broodje en de mayo.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik allemaal heerlijk. Ik vind écht alles lekker qua eten![]()
Krijg vanavond een 3 gangen diner.
Vooraf: Zelfgemaakte ravioli met rivierkreeftjes en vanille-botersaus.
Hoofd: Hartige notenworteltaart met kikkererwten.
Toe: Speculaastaart met amandelen en gepocheerde peer.
Zus pakt uit
Oeh, dat ziet er veelbelovend uitquote:Op zaterdag 15 januari 2022 16:33 schreef Karzai het volgende:
vandaag hete kokos kip, naanbrood en een salade
[ afbeelding ]
Zozo, lekker allemaal!quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik allemaal heerlijk. Ik vind écht alles lekker qua eten![]()
Krijg vanavond een 3 gangen diner.
Vooraf: Zelfgemaakte ravioli met rivierkreeftjes en vanille-botersaus.
Hoofd: Hartige notenworteltaart met kikkererwten.
Toe: Speculaastaart met amandelen en gepocheerde peer.
Zus pakt uit
Vanaf maandag weer gezond eten. Zoals de rest van de week. In het weekend zondig ik.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:31 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Wauw. Ik heb vanavond patat met broodjehamburger. Alles zelf gemaakt, behalve het broodje en de mayo.
Ik eet vanavond ook kliekjes (vaak op zaterdag, dan is mijn man mantelzorger voor zijn moeder). Andijviestamp uit de oven met kaaskorstje en ook een eitje erbij.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:40 schreef Kanaroe het volgende:
Oh ja, wij aten restjes boerenkoolstamppot met spekjes en een stukje worst, en noedels met groenten en een toegevoegd gebakken eitje met zachte dooier. Ook bevredigend, alles opmaken!
Goed idee, die geroosterde groenten met hazelnoten!quote:Op zaterdag 15 januari 2022 19:37 schreef yinu het volgende:
[..]
Ik eet vanavond ook kliekjes (vaak op zaterdag, dan is mijn man mantelzorger voor zijn moeder). Andijviestamp uit de oven met kaaskorstje en ook een eitje erbij.
En net bij het opwarmen van de oven een restje overgebleven groenten geroosterd en die doe ik zo in de foodprocessor met geroosterde hazelnoten en een zongedroogd tomaatje voor een vega-'pate' voor op brood morgen.
Dat wisten wij nog niet hoorquote:Op zaterdag 15 januari 2022 18:28 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vind ik allemaal heerlijk. Ik vind écht alles lekker qua eten![]()
Krijg vanavond een 3 gangen diner.
Vooraf: Zelfgemaakte ravioli met rivierkreeftjes en vanille-botersaus.
Hoofd: Hartige notenworteltaart met kikkererwten.
Toe: Speculaastaart met amandelen en gepocheerde peer.
Zus pakt uit
quote:Op zaterdag 15 januari 2022 22:10 schreef maily het volgende:
[..]
Dat wisten wij nog niet hoor![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Even een shoutout naar allemaal hier; zo leuk om te volgen hoe en wat jullie koken en eten!
Wat hebben we het toch goed!
Yes die zijn lekker. Ik had vanmiddag een caramel macchiato. Ook verwennerij.quote:Op zondag 16 januari 2022 11:41 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik zit heerlijk aan een kokos macchiatoVerwenkoffietje hoor
Het was een soort van experiment maar heel geslaagd! Gisteren had ik een courgette, halve ui, halve biet, stukje knolselder, eindje winterpeen dus geroosterd met komijn en venkelzaad en geblenderd dus met die hazelnoten en een paar zongedroogde tomaatjes uit de olie.quote:Op zaterdag 15 januari 2022 22:03 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Goed idee, die geroosterde groenten met hazelnoten!
Daar zou ik nooit op zijn gekomen.
Hoop dat je je snel beter voeltquote:Op zondag 16 januari 2022 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Kaas met rode ui koekenpantosties vanavond, wegens ziekerig en geen zin om boodschappen en/of moeite te doen
Beker kippenbouillon erbij gedronken.
Beterschap!quote:Op zondag 16 januari 2022 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Kaas met rode ui koekenpantosties vanavond, wegens ziekerig en geen zin om boodschappen en/of moeite te doen
Beker kippenbouillon erbij gedronken.
Bedankt!quote:Op maandag 17 januari 2022 07:01 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hoop dat je je snel beter voelt
Dankje!quote:Op maandag 17 januari 2022 07:17 schreef Karzai het volgende:
[..]
Beterschap!
Ik begin de dag met koffie en kwark met een banaan
Lunch dubbele boterham met sla, spek, kaas en een gekookt ei. En een sinaasappel
Voor vanavond stoofpotje met rundvlees, ui en wortel uit de vriezer gehaald
Vitamine Lquote:Op maandag 17 januari 2022 14:39 schreef Kanaroe het volgende:
Ik heb een pan kippensoep in wording op het fornuis staan.
Met o.a. gember, foelie, knoflook, rode peper en kruidnagels.
Alleen al door er mee bezig te zijn voel ik me een stuk beter!
Is dat een methode?quote:Op maandag 17 januari 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Vanavond worden het bloemkoolbeignets van Ottolenghi, zonder yoghurtsaus, maar met gebakken aardappelwedges en gehaktballen volgens de methode van de Librije.
Ja. Deze: https://www.smulweb.nl/re(...)-team-van-de-librijequote:
quote:Op maandag 17 januari 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Vanavond worden het bloemkoolbeignets van Ottolenghi, zonder yoghurtsaus, maar met gebakken aardappelwedges en gehaktballen volgens de methode van de Librije.
Vette hap is altijd goedquote:Op maandag 17 januari 2022 18:54 schreef Blues het volgende:
[..]![]()
![]()
[ afbeelding ]
Detail bloemkool![]()
[ afbeelding ]
Finse kaas! Apart zeg, beetje parmezanerig?quote:Op dinsdag 18 januari 2022 15:10 schreef Blues het volgende:
[ afbeelding ]
Spinazie/broccoli/ui/kikkererwt soep met geraspte pittige Finse kaas erover.
Wat een combi
My cup of tea soupquote:Op dinsdag 18 januari 2022 15:10 schreef Blues het volgende:
[ afbeelding ]
Spinazie/broccoli/ui/kikkererwt soep met geraspte pittige Finse kaas erover.
Wat een combi
Je bent gelukkig niet misselijkquote:Op dinsdag 18 januari 2022 15:10 schreef Kanaroe het volgende:
Vanavond zuurkoolschotel met rookworst en spek.
Moest even nadenken maar lijkt me heel lekker! Idd wat een combiquote:Op dinsdag 18 januari 2022 15:10 schreef Blues het volgende:
[ afbeelding ]
Spinazie/broccoli/ui/kikkererwt soep met geraspte pittige Finse kaas erover.
Wat een combi
Heel goed!quote:Op dinsdag 18 januari 2022 16:06 schreef maily het volgende:
My cup of tea soup![]()
Hoe smaakt die Finse kaas?
Geit. Sterk!quote:Op dinsdag 18 januari 2022 15:32 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Finse kaas! Apart zeg, beetje parmezanerig?
Neen, ik kan gelukkig altijd etenquote:Op dinsdag 18 januari 2022 21:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Je bent gelukkig niet misselijk
[..]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |