Ik heb geen idee. Was het vlees zoeter of wat bedoel je? was het ander vlees zoals Bresaola?quote:Op woensdag 22 december 2021 12:50 schreef Scorpie het volgende:
Ik kreeg een tijdje geleden in een restaurant een carpaccio voorgeschoteld die wat rijker belegd was met veldsla, een zachte kaassoort (en vermoedelijk truffelmayo), deze carpaccio was wat “zoeter” dan normaal en die wil ik eigenlijk met kerst serveren.
Iemand toevallig een recept voor bovenstaande en snapt wat ik bedoel?
Wat kun je toch fantastisch bakkenquote:Op woensdag 22 december 2021 19:45 schreef Goitske het volgende:
De Bastogne parfait staat in de vriezer gevolg eiwitten over dus nog wat schuimkransjes gemaakt[ afbeelding ]
Knapperige rodekool salade met appel en nootjes of pompoenpitjes ...lekker fris en makkelijk eerder te bereiden.quote:Op woensdag 22 december 2021 17:51 schreef Bleie het volgende:
Wij gaan op kerstavond gourmetten met het gezin. Eigenlijk vega, maar man wil graag ook iets van vlees.
Eerste kerstdag wordt wel vega, met mijn ouders en schoonzus.
Vooraf: wat kleine hapjes
Soep: tomaten-paprika
Hoofd: vega wellington. Bijgerechten: gestoofde wortels, stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes en rösti
Toe: neemt schoonzus mee
Ik zoek nog een bijgerecht met groente. Geen spruitjes of broccoli. Iemand een suggestie?
Waldorf salade?quote:Op woensdag 22 december 2021 17:51 schreef Bleie het volgende:
Wij gaan op kerstavond gourmetten met het gezin. Eigenlijk vega, maar man wil graag ook iets van vlees.
Eerste kerstdag wordt wel vega, met mijn ouders en schoonzus.
Vooraf: wat kleine hapjes
Soep: tomaten-paprika
Hoofd: vega wellington. Bijgerechten: gestoofde wortels, stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes en rösti
Toe: neemt schoonzus mee
Ik zoek nog een bijgerecht met groente. Geen spruitjes of broccoli. Iemand een suggestie?
Ik ook! Haha, die van Rutger met karamelsaus. Ik heb het in muffinvormpjes gemaakt. Het vriest snel hoor, sws is het de volgende ochtend goed hardquote:Op woensdag 22 december 2021 17:39 schreef Goitske het volgende:
Ik heb de Bastogne parfait in de vriezer staan. Hopelijk vrijdag dermate bevroren dat ik het kan stapelen want komen nog boodschappen. Niet veel diepvries dat scheelt
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?quote:Op woensdag 15 december 2021 13:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩
🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken
Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom
👩🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.
Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩🍳
Nee denk dat het de combinatie gebruikte kaas, truffel mayo en veldsla is geweest. Ik dacht misschien weet iemand een recept met deze ingrediënten.quote:Op woensdag 22 december 2021 16:51 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Was het vlees zoeter of wat bedoel je? was het ander vlees zoals Bresaola?
Kun je zelf doen (zoek via Google of een andere zoekmachine) of kopen bij de supermarkt: https://www.jumbo.com/pro(...)rd-4-x-45g-149624CUPquote:Op donderdag 23 december 2021 09:04 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?
Je weet niet welke kaas er gebruikt is?quote:Op donderdag 23 december 2021 16:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee denk dat het de combinatie gebruikte kaas, truffel mayo en veldsla is geweest. Ik dacht misschien weet iemand een recept met deze ingrediënten.
Nee ben er niet zeker van, leek op een jonge kaas iigquote:Op donderdag 23 december 2021 17:11 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Je weet niet welke kaas er gebruikt is?
Want verder is het uiteraard niet zo moeilijk te verkrijgen allemaal.
Ik kan je helaas niet verder helpen, ik ken het alleen met parmezaanse kaasflakes.quote:Op donderdag 23 december 2021 17:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee ben er niet zeker van, leek op een jonge kaas iig
Gewoon zelf doen ff googlenquote:Op donderdag 23 december 2021 09:04 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?
Gedaan maar ik vind alleen eiwit, geen hele eieren. Ik lees op andere fora dat je het kan kopen bij de groothandel, maar dan heb je meteen 10 liter.quote:
Dit recept is zonder gepasteuriseerde eieren!quote:Op donderdag 23 december 2021 19:55 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Gedaan maar ik vind alleen eiwit, geen hele eieren. Ik lees op andere fora dat je het kan kopen bij de groothandel, maar dan heb je meteen 10 liter.
Zelf pasteuriseren kan ook maar zo te lezen luisterd dat heel nauw.
Dus sorry dat ik het maar zo even vraag, ik kan het zelf niet vinden.
Ik heb de pannacotta met koffie vorig jaar gemaakt en die was erg mild van smaak. Maar speculaas lijkt me ook heerlijk en dat smaakt ook wel goed met koffie. Ben ik blij dat ik even gepost heb. Gelijk weer inspiratie. Bedanktquote:Op donderdag 23 december 2021 21:35 schreef Myraela het volgende:
Ik zou de pannacotta doen, lijkt me veel lekkerder dan de framboos. Maar weer koffie is misschien wel wat dubbelop. Speculoos panna cotta? Past ook goed bij de chocolade en koffie.
Dankjewel!!!quote:Op donderdag 23 december 2021 21:05 schreef Yinny het volgende:
[..]
Dit recept is zonder gepasteuriseerde eieren!
https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/bastogne-parfait/
Die van het zusje kun je ook met gewone eieren makenquote:
quote:Vandaag doe ik het makkelijk:
carpaccio vooraf
Kip met paddestoel en roomsaus uit de oven + aardappelgratin torentje (Aviko) uit de oven + sperzieboontjes als hoofdgerecht
Chocolademousse toe.
Máár: de kip moet 35 minuten in de oven bij 180 graden. En de aardappelgratintorentjes 25 minuten bij 220 graden
Hoe fiks ik dat? Ik heb maar 1 oven...
HELP!
Ik zou het tegelijk met de kip er in doen. Je temperatuur is lager maar als je het langer er in doet moet het goed gaanquote:
Thanks!quote:Op vrijdag 24 december 2021 19:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou het tegelijk met de kip er in doen. Je temperatuur is lager maar als je het langer er in doet moet het goed gaan
Evt als de kip er uit gaat en je gratin is nog niet knapperig even de gril er op voor een paar min
Fijn! Soms is gewoon lager en langer de oplossingquote:Op vrijdag 24 december 2021 19:08 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Thanks!
Edit: het is goed gelukt!
Ik moet alleen nog even de karamel saus maken voor de Bastogne parfait maar twijfel hoe ver van te voren dit goed blijftquote:Op zaterdag 25 december 2021 11:01 schreef Tuindier het volgende:
Prachtig @:Goitske !
Hier staat het ijs te draaien. Tijd om tomaten te gaan ontvellen. Ik vind het wel lekker dar mijn diner dit jaar een stuk minder uitgebreid is.
Dat vraag ik me ook af. Ik wil deze sticky toffee pudding maken, maar denk dat die vers toch het lekkerste is. Ik zal dus wel vast de dadels in de melk koken, maar daarna gewoon alles klaarzetten zodat het de oven in kan als we aan het hoofdgerecht gegaan.quote:Op zaterdag 25 december 2021 11:03 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik moet alleen nog even de karamel saus maken voor de Bastogne parfait maar twijfel hoe ver van te voren dit goed blijft
Ik ga ook vlak voor het eten de karamel saus maken want het moet wel afkoelenquote:Op zaterdag 25 december 2021 12:58 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Dat vraag ik me ook af. Ik wil deze sticky toffee pudding maken, maar denk dat die vers toch het lekkerste is. Ik zal dus wel vast de dadels in de melk koken, maar daarna gewoon alles klaarzetten zodat het de oven in kan als we aan het hoofdgerecht gegaan.
quote:
Ziet er ook zo heerlijk en mooi opgemaakt uit!quote:Op zaterdag 25 december 2021 19:19 schreef madeliefff het volgende:
Mijn dessert voor dit jaar: bastogneparfait
[ afbeelding ]
Thxquote:Op zaterdag 25 december 2021 19:28 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Ziet er ook zo heerlijk en mooi opgemaakt uit!
Heel mooi!quote:Op zaterdag 25 december 2021 19:19 schreef madeliefff het volgende:
Mijn dessert voor dit jaar: bastogneparfait
[ afbeelding ]
Liefst had ik per persoon een bordje opgemaakt maar iets met kinderen enzo die het liefst er gewoon in duikenquote:
Dit was een succesquote:Op vrijdag 26 november 2021 12:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Er is nog geen echt plan. Een soort van queso fundido maar dan meer fonduig dan dippig. Ofzo. Weet ik veel.
Dit ging over lenterollen met gekonfijte eend.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |