Je zou zelf een huzarensalade kunnen maken?quote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Lasagne? Met gerookte zalm en spinaziequote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.quote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobucoquote:Op maandag 20 december 2021 16:48 schreef Kanaroe het volgende:
Ik ga ook maar voor 2 personen kokkerellen 1ste Kerstdag. Ga voor het eerst ossobuco maken.
Recepten zat te vinden op internet, maar misschien heeft iemand hier het Ultieme Recept &/of bijgerecht..?
Bedankt!quote:Op maandag 20 december 2021 16:58 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobuco
Jep, dat had ik al door!quote:Op maandag 20 december 2021 17:00 schreef Doedezemaar het volgende:
Echt de gremolata er ook bij maken, dat maakt het echt af
Nog concreter:quote:Op dinsdag 7 december 2021 20:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb inmiddels iets concretere plannen voor 2 dagen. Iets. Het hangt af van welke groenten ik volgende week in een groentepakket krijg.
- Harissa shortribs met aardappels en 2 van 6 groentegerechten van Ottolenghi die ik heb geselecteerd.
- Porchetta met pommes duchesse en 2 van die 6 groentegerechten.
- Vooraf een keer pompoensoep en een keer lenterollen of pannenkoekjes met geconfijte eend.
We willen ook een taart bakken maar we weten nog niet wat. Ik overweeg iets zonder chocolade, voor de verandering. Mijn man keek vrij verschrikt bij dat idee.
Voor tussendoor maak ik makreelsalade en kruidenboter. Ik heb nog hummus en pesto in de vriezer. Verder kaasjes enzo.
To be continued.
Heerlijkquote:Op maandag 20 december 2021 17:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nog concreter:
Zondag:
Vooraf: lenterolletjes met gekonfijte eend
Hoofd:
- Porchetta (bbq)
- Hasselback bieten en aardappelen met Griekse yoghurt en citroenboter (bbq)
- Salade van haricots verts met hazelnoten
Maandag:
Vooraf: pompoensoep met pompoenpitten met maple syrup
Hoofd:
- Shortribs met harissa en zwarte knoflook (bbq)
- Polenta met in soja ingelegde eidooier
- Radijssalade met chipotle-pinda's
- Wortels met chamoy
Alles behalve de porchetta is van Ottolenghi. Ik had geen zin om verder te zoeken. Dat is ook eigenlijk nutteloos want er bestaat weinig lekkerders dan een Ottolenghi-recept.
Ik heb geen zin om uitgebreid te bakken. Ik heb lekkere bonbons besteld en maak brownies.
Oh ja, die is ook niet van hem.quote:Op maandag 20 december 2021 18:02 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Heerlijk
Staat het lenterolletje met gekonfijte eend ook in een van zijn boeken?
Heb je er toevallig het recept?quote:Op maandag 20 december 2021 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh ja, die is ook niet van hem.
Nee, ik heb nog niet echt een plan eigenlijk. Ik heb witte kool, ijsbergsla, paprika, komkommer, lenteui, sesamzaad, munt en koriander. Ik weet nog niet wat ik er in doe. Er gaat iets van een hoisinsausje bij. Ik zie welquote:
jaa een stoofschotel is een goed idee, thanks! Jij ook @Yinnyquote:Op maandag 20 december 2021 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.
Succes!
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next levelquote:Op woensdag 22 december 2021 11:57 schreef Goitske het volgende:
Kerstkransjes uit het feestdagen bakboek van Laura's Bakery maar ook online te vinden op haar site. Ik zag dat Rutger Bakt een vergelijkbaar recept heeft
https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/
[ afbeelding ]
Nee joh dit is echt makkelijk gewoon recept volgen. Deeg minstens een uur in de koeling. Ronde steker met schubjes en achterkant van een spuit mondje voor middelste gaatje. Insmeren met ei, amandelschaadsel er over en hop de oven inquote:Op woensdag 22 december 2021 12:40 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next level
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |