Dank je!quote:Op zaterdag 11 december 2021 19:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ongeveer 125-200 gram vlees per persoon afhankelijk van hoe grote eters het zijn
Maissalade heb ik er vaak bij en huzaren
https://ohmyfoodness.nl/romige-mais-met-bacon/
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houdenquote:
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).quote:Op zaterdag 11 december 2021 19:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ik ga voor bet eerst gourmetten ("3e kerstdag"). Heeft iemand nog tips and tricks? Zoals hoeveel vlees per persoon en wat voor "bijgerechten" etc?
Ik denk nu zelf aan stokbrood + (kruiden)boter, vlees/vis, sauzen, groente zoals ui en paprika. Champignons lijken me ook lekker. Nog een salade ofzo erbij?
Zeker een leuk idee!quote:Op zaterdag 11 december 2021 21:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houden
Dit idee dus
https://www.24kitchen.nl/(...)e-met-kerstboomtoast
Dank voor je tips!:quote:Op zaterdag 11 december 2021 21:27 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).
Daarnaast nog iets van aardappelkroketjes.
Verder is dragonboter erg lekker bij (rund/kippen) vlees. Of stokbrood. Ansjovisboter kan ook
Bohh Dat klinkt echt heel lekkerquote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Alstu!quote:Op dinsdag 14 december 2021 20:17 schreef madeliefff het volgende:
Heeft iemand voor mij de link van het vorige deel, van vorig jaar dus? Ik weet niet hoe ik daar via telefoon kan komen namelijk. Niet op dezelfde manier als via pc die ik niet meer heb
Nice! Ik sla 'm op!quote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Thx!quote:Op dinsdag 14 december 2021 20:35 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Alstu!
CUL / Kerstdiner 2020! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessantquote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩quote:Op woensdag 15 december 2021 11:48 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessant
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga makenquote:Op woensdag 15 december 2021 13:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩
🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken
Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom
👩🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.
Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩🍳
Ik ga hem ook voor kerst maken. Voordeel kan het gewoon een dag van te voren doen en in de vriezer doen.quote:Op woensdag 15 december 2021 14:04 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga maken
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?quote:Op dinsdag 14 december 2021 22:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand een leuk recept voor geconfijte eend? Ik zoek iets voor op een toastje of in een blaadje romaine.
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.quote:Op woensdag 15 december 2021 16:29 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?
Lijkt me altijd erg lekker
Verder niet teveel mee doen sowieso, want gekonfijte eend
Lekkerquote:Op woensdag 15 december 2021 16:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.
Zoiets ja. Of misschien met wat creme fraiche en cranberries ofzo. Ik verzin nog even door.quote:Op woensdag 15 december 2021 16:43 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Lekker
Op een toastje met heel langzaam gefruite uien?
Je zou zelf een huzarensalade kunnen maken?quote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Lasagne? Met gerookte zalm en spinaziequote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.quote:Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.
Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobucoquote:Op maandag 20 december 2021 16:48 schreef Kanaroe het volgende:
Ik ga ook maar voor 2 personen kokkerellen 1ste Kerstdag. Ga voor het eerst ossobuco maken.
Recepten zat te vinden op internet, maar misschien heeft iemand hier het Ultieme Recept &/of bijgerecht..?
Bedankt!quote:Op maandag 20 december 2021 16:58 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobuco
Jep, dat had ik al door!quote:Op maandag 20 december 2021 17:00 schreef Doedezemaar het volgende:
Echt de gremolata er ook bij maken, dat maakt het echt af
Nog concreter:quote:Op dinsdag 7 december 2021 20:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb inmiddels iets concretere plannen voor 2 dagen. Iets. Het hangt af van welke groenten ik volgende week in een groentepakket krijg.
- Harissa shortribs met aardappels en 2 van 6 groentegerechten van Ottolenghi die ik heb geselecteerd.
- Porchetta met pommes duchesse en 2 van die 6 groentegerechten.
- Vooraf een keer pompoensoep en een keer lenterollen of pannenkoekjes met geconfijte eend.
We willen ook een taart bakken maar we weten nog niet wat. Ik overweeg iets zonder chocolade, voor de verandering. Mijn man keek vrij verschrikt bij dat idee.
Voor tussendoor maak ik makreelsalade en kruidenboter. Ik heb nog hummus en pesto in de vriezer. Verder kaasjes enzo.
To be continued.
Heerlijkquote:Op maandag 20 december 2021 17:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nog concreter:
Zondag:
Vooraf: lenterolletjes met gekonfijte eend
Hoofd:
- Porchetta (bbq)
- Hasselback bieten en aardappelen met Griekse yoghurt en citroenboter (bbq)
- Salade van haricots verts met hazelnoten
Maandag:
Vooraf: pompoensoep met pompoenpitten met maple syrup
Hoofd:
- Shortribs met harissa en zwarte knoflook (bbq)
- Polenta met in soja ingelegde eidooier
- Radijssalade met chipotle-pinda's
- Wortels met chamoy
Alles behalve de porchetta is van Ottolenghi. Ik had geen zin om verder te zoeken. Dat is ook eigenlijk nutteloos want er bestaat weinig lekkerders dan een Ottolenghi-recept.
Ik heb geen zin om uitgebreid te bakken. Ik heb lekkere bonbons besteld en maak brownies.
Oh ja, die is ook niet van hem.quote:Op maandag 20 december 2021 18:02 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Heerlijk
Staat het lenterolletje met gekonfijte eend ook in een van zijn boeken?
Heb je er toevallig het recept?quote:Op maandag 20 december 2021 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh ja, die is ook niet van hem.
Nee, ik heb nog niet echt een plan eigenlijk. Ik heb witte kool, ijsbergsla, paprika, komkommer, lenteui, sesamzaad, munt en koriander. Ik weet nog niet wat ik er in doe. Er gaat iets van een hoisinsausje bij. Ik zie welquote:
jaa een stoofschotel is een goed idee, thanks! Jij ook @Yinnyquote:Op maandag 20 december 2021 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.
Succes!
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next levelquote:Op woensdag 22 december 2021 11:57 schreef Goitske het volgende:
Kerstkransjes uit het feestdagen bakboek van Laura's Bakery maar ook online te vinden op haar site. Ik zag dat Rutger Bakt een vergelijkbaar recept heeft
https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/
[ afbeelding ]
Nee joh dit is echt makkelijk gewoon recept volgen. Deeg minstens een uur in de koeling. Ronde steker met schubjes en achterkant van een spuit mondje voor middelste gaatje. Insmeren met ei, amandelschaadsel er over en hop de oven inquote:Op woensdag 22 december 2021 12:40 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next level
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |