abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 december 2021 @ 20:29:42 #51
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_202571736
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 19:57 schreef Goitske het volgende:

[..]
Ongeveer 125-200 gram vlees per persoon afhankelijk van hoe grote eters het zijn

Maissalade heb ik er vaak bij en huzaren
https://ohmyfoodness.nl/romige-mais-met-bacon/
Dank je! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_202572531
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 20:29 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
Dank je! ^O^
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houden

Dit idee dus
https://www.24kitchen.nl/(...)e-met-kerstboomtoast
  zaterdag 11 december 2021 @ 21:27:39 #53
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202572804
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 19:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ik ga voor bet eerst gourmetten ("3e kerstdag"). Heeft iemand nog tips and tricks? Zoals hoeveel vlees per persoon en wat voor "bijgerechten" etc?

Ik denk nu zelf aan stokbrood + (kruiden)boter, vlees/vis, sauzen, groente zoals ui en paprika. Champignons lijken me ook lekker. Nog een salade ofzo erbij?
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).

Daarnaast nog iets van aardappelkroketjes.

Verder is dragonboter erg lekker bij (rund/kippen) vlees. Of stokbrood. Ansjovisboter kan ook :9
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zaterdag 11 december 2021 @ 21:33:20 #54
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_202572899
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 21:12 schreef Goitske het volgende:

[..]
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houden

Dit idee dus
https://www.24kitchen.nl/(...)e-met-kerstboomtoast
Zeker een leuk idee! ^O^
Vrees alleen dat er dit jaar niet in gaat zitten -O-

We wonen niet samen en we crossen de 1e dagen het halve land door en daarna blijven mijn moeder en haar vriend slapen en vlak daarna komen de kinderen van mijn vriend alweer. En ergens moeten we ook het kerstmenu voor 2e kerstdag nog zien te maken. En de voorbereidingen voor het gourmetten doen.

Maar ik hou het in gedachten :)
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  zaterdag 11 december 2021 @ 21:35:13 #55
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_202572923
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 december 2021 21:27 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).

Daarnaast nog iets van aardappelkroketjes.

Verder is dragonboter erg lekker bij (rund/kippen) vlees. Of stokbrood. Ansjovisboter kan ook :9
Dank voor je tips!: ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_202620247
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren

https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
pi_202620437
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren

https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Bohh :9~ Dat klinkt echt heel lekker
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
  dinsdag 14 december 2021 @ 20:17:32 #58
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_202620830
Heeft iemand voor mij de link van het vorige deel, van vorig jaar dus? Ik weet niet hoe ik daar via telefoon kan komen namelijk. Niet op dezelfde manier als via pc die ik niet meer heb
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_202621257
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2021 20:17 schreef madeliefff het volgende:
Heeft iemand voor mij de link van het vorige deel, van vorig jaar dus? Ik weet niet hoe ik daar via telefoon kan komen namelijk. Niet op dezelfde manier als via pc die ik niet meer heb
Alstu!

CUL / Kerstdiner 2020! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
  dinsdag 14 december 2021 @ 20:42:49 #60
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_202621405
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren

https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Nice! Ik sla 'm op!

Wij doen op kerstavond shared dining met z'n viertjes.
Op eerste kerstdag lunchen we elders, en daarna nog een diner thuis. Dat kan dus maar weinig tijd kosten.
Ik kan dus nog wel wat inspiratie gebruiken ;).

Voor kerstavond wil ik sowieso graag:
Bisque d'homard
Truffelravioli
Vitello tonnato
Roseval aardappeltjes
En toe hebben we ijstaart :9.

[ Bericht 0% gewijzigd door Burdie op 14-12-2021 20:48:47 ]
KuikenGuppy
pi_202623036
Weet iemand een leuk recept voor geconfijte eend? Ik zoek iets voor op een toastje of in een blaadje romaine.
Spoilers!
  dinsdag 14 december 2021 @ 23:29:52 #62
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_202624353
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_202626924
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 20:05 schreef Aoibhin het volgende:

[..]
Bohh :9~ Dat klinkt echt heel lekker
Die is zooooo lekker
pi_202628537
Voor ons zal het dit jaar als volgt worden:

Voorgerecht:
Zalm cocktail
Kip cocktail

Hoofdgerecht:
Sous vide Picanha
Kip in franse uien saus
Wellington gemaakt van varkenshaas

Nagerecht:
Viennetta
Crème brûlée
Tiramisu met chocolademelk ipv koffie

en natuurlijk ook sides met groente, stokbrood en sausjes
pi_202628558
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren

https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessant :9~
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 15 december 2021 @ 13:02:37 #66
414785 sirdanilot
pi_202629539
Vorig jaar heb ik konijn gemaakt, ik vond het wel lekker maar ik wil nou wel iets met minder botjes.

Zal ik gans doen? Kalkoen eet ik niet :r

Andere optie is leg of lamb of b.v. zo een christmas ham kan ik hiero krijgen. Lam is wel meer voor pasen dan voor kerst maar goed boeiend.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_202630383
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 11:48 schreef Sharuun01 het volgende:

[..]
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessant :9~
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩

🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken

Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom

👩‍🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.

Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.

🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.

Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩‍🍳
pi_202630571
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2021 13:54 schreef Goitske het volgende:

[..]
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩

🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken

Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom

👩‍🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.

Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.

🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.

Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩‍🍳
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga maken :D
pi_202630631
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 14:04 schreef Sharuun01 het volgende:

[..]
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga maken :D
Ik ga hem ook voor kerst maken. Voordeel kan het gewoon een dag van te voren doen en in de vriezer doen.
Heb corona (mag morgen uit quarantaine) dus besloten het zo makkelijk mogelijk dit jaar te doen. Gourmetten en dit als toetje en bedenk nog wat wat ik bij de koffie kan doen maar verder geen gekke dingen en lang in de keuken staan. De energie kan ik wel even beter gebruiken
pi_202630670
Ja dat geloof ik, lekker rustig aan doen met de kerst.
Hoop dat je verder nergens meer last van hebt.
  woensdag 15 december 2021 @ 16:29:24 #71
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_202632698
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 december 2021 22:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand een leuk recept voor geconfijte eend? Ik zoek iets voor op een toastje of in een blaadje romaine.
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?
Lijkt me altijd erg lekker :9
Verder niet teveel mee doen sowieso, want gekonfijte eend O+
pi_202632780
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 16:29 schreef gcjoel het volgende:

[..]
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?
Lijkt me altijd erg lekker :9
Verder niet teveel mee doen sowieso, want gekonfijte eend O+
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik :D Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.
Spoilers!
  woensdag 15 december 2021 @ 16:43:22 #73
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202632855
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 16:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik :D Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.
Lekker :9

Op een toastje met heel langzaam gefruite uien?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202634369
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 16:43 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Lekker :9

Op een toastje met heel langzaam gefruite uien?
Zoiets ja. Of misschien met wat creme fraiche en cranberries ofzo. Ik verzin nog even door.
Spoilers!
pi_202690711
1e kerstdag staat hier in het teken van ossenhaas.

Ik heb een hele; die hoeft alleen maar even schoon, en dan met grof gemalen peperkorrels in de sous vide.
Vervolgens rondom aangebraden, in dikke plakken kort aangebakken op de snijvlakken, en dan in wijlen mijn schoonvaders "saus"; ingekookte ossenstaartsoep van Honig.
Ook ter nagedachtenis van zijn recente overlijden.

Komt op tafel met rosti, spruitjes, stoofpeertjes en de obligate in spek gerolde boontjes :P

2e kerstdag samen met schoonmoeder

Die wilde eigenlijk helemaal geen kerst (zie paar regels hierboven) maar vond goormetten wel leuk als mijn uk dan "de kok" is. Dus heb ik bij meatlovers allerlei lekkere stukjes vlees besteld (Steak Pieces ,Iberico Spies Spanje , Iberico Medaillons Spanje ,Ossenhaas Spies, en een Australische ribeye, Gourmet Angus Burgers) en regel ik nog wat kabeljauw en garnalen voor erbij, een rauw eitje (of twee) samen met een champignonnetje, een stukje paprika e.d.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_202690860
Ik vind mijn vraag veel te 'open' om in dit topic te gooien, maar alle hulp is welkom!
CUL / [Kerst] Hoe moet ik met mijn fricandeau (vark)?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_202714096
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.

Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
pi_202715250
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.

Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Je zou zelf een huzarensalade kunnen maken?
Spoilers!
pi_202718658
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.

Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Lasagne? Met gerookte zalm en spinazie
Broodschotel? https://sallysbakingaddiction.com/spinach-bacon-breakfast-strata/
Een stoofschotel?
pi_202720928
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 03:35 schreef Cosima het volgende:
Kerstavond vier ik altijd bij m'n zus (dus 2 pp). Ik ga dit keer alles maken want ze werkt in de zorg en is helemaal kapot. Ik wil haar ook niet teveel troep bezorgen dus wilde het heel simpel houden, alleen ben zat van soep/quiche met brood en dips en kleine hapjes.

Weten jullie nog iets anders "groots" dat ik evt naast brood/dips/kleine hapjes kan meenemen en alleen opgewarmd hoeft te worden?
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.
Succes!
pi_202720952
Ik ga ook maar voor 2 personen kokkerellen 1ste Kerstdag. Ga voor het eerst ossobuco maken.
Recepten zat te vinden op internet, maar misschien heeft iemand hier het Ultieme Recept &/of bijgerecht..?
pi_202721119
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 16:48 schreef Kanaroe het volgende:
Ik ga ook maar voor 2 personen kokkerellen 1ste Kerstdag. Ga voor het eerst ossobuco maken.
Recepten zat te vinden op internet, maar misschien heeft iemand hier het Ultieme Recept &/of bijgerecht..?
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobuco
pi_202721139
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 16:58 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Het recept van Dagelijkse Kost heb ik al meerdere keren gemaakt https://dagelijksekost.een.be/gerechten/ossobuco
Bedankt!
pi_202721163
Echt de gremolata er ook bij maken, dat maakt het echt af
pi_202721390
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 17:00 schreef Doedezemaar het volgende:
Echt de gremolata er ook bij maken, dat maakt het echt af
Jep, dat had ik al door!
pi_202721421
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2021 20:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik heb inmiddels iets concretere plannen voor 2 dagen. Iets. Het hangt af van welke groenten ik volgende week in een groentepakket krijg.

- Harissa shortribs met aardappels en 2 van 6 groentegerechten van Ottolenghi die ik heb geselecteerd.
- Porchetta met pommes duchesse en 2 van die 6 groentegerechten.

- Vooraf een keer pompoensoep en een keer lenterollen of pannenkoekjes met geconfijte eend.

We willen ook een taart bakken maar we weten nog niet wat. Ik overweeg iets zonder chocolade, voor de verandering. Mijn man keek vrij verschrikt bij dat idee.

Voor tussendoor maak ik makreelsalade en kruidenboter. Ik heb nog hummus en pesto in de vriezer. Verder kaasjes enzo.

To be continued.
Nog concreter:

Zondag:
Vooraf: lenterolletjes met gekonfijte eend
Hoofd:
- Porchetta (bbq)
- Hasselback bieten en aardappelen met Griekse yoghurt en citroenboter (bbq)
- Salade van haricots verts met hazelnoten

Maandag:
Vooraf: pompoensoep met pompoenpitten met maple syrup
Hoofd:
- Shortribs met harissa en zwarte knoflook (bbq)
- Polenta met in soja ingelegde eidooier
- Radijssalade met chipotle-pinda's
- Wortels met chamoy

Alles behalve de porchetta is van Ottolenghi. Ik had geen zin om verder te zoeken. Dat is ook eigenlijk nutteloos want er bestaat weinig lekkerders dan een Ottolenghi-recept.

Ik heb geen zin om uitgebreid te bakken. Ik heb lekkere bonbons besteld en maak brownies.
Spoilers!
  maandag 20 december 2021 @ 18:02:33 #87
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202722006
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 17:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Nog concreter:

Zondag:
Vooraf: lenterolletjes met gekonfijte eend
Hoofd:
- Porchetta (bbq)
- Hasselback bieten en aardappelen met Griekse yoghurt en citroenboter (bbq)
- Salade van haricots verts met hazelnoten

Maandag:
Vooraf: pompoensoep met pompoenpitten met maple syrup
Hoofd:
- Shortribs met harissa en zwarte knoflook (bbq)
- Polenta met in soja ingelegde eidooier
- Radijssalade met chipotle-pinda's
- Wortels met chamoy

Alles behalve de porchetta is van Ottolenghi. Ik had geen zin om verder te zoeken. Dat is ook eigenlijk nutteloos want er bestaat weinig lekkerders dan een Ottolenghi-recept.

Ik heb geen zin om uitgebreid te bakken. Ik heb lekkere bonbons besteld en maak brownies.
Heerlijk O+

Staat het lenterolletje met gekonfijte eend ook in een van zijn boeken?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202722256
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 18:02 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Heerlijk O+

Staat het lenterolletje met gekonfijte eend ook in een van zijn boeken?
Oh ja, die is ook niet van hem.
Spoilers!
  maandag 20 december 2021 @ 20:19:46 #89
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_202724325
quote:
1s.gif Op maandag 20 december 2021 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Oh ja, die is ook niet van hem.
Heb je er toevallig het recept?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_202726203
Ik maak dit jaar voor mijn schoonouders

- Tomatentartaar
- vegan wellington met paarse spruitjes, rode kool en aardappelsterren
- sticky toffee pudding

Compromis tussen mijn zin om uitgebreid (plantaardig) te kopen en hun niet-zo-avontuurlijke manier van eten. Ben benieuwd wat ze er van vinden.
pi_202726419
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 20:19 schreef AgnesGru het volgende:

[..]
Heb je er toevallig het recept?
Nee, ik heb nog niet echt een plan eigenlijk. Ik heb witte kool, ijsbergsla, paprika, komkommer, lenteui, sesamzaad, munt en koriander. Ik weet nog niet wat ik er in doe. Er gaat iets van een hoisinsausje bij. Ik zie wel :)
Spoilers!
pi_202730182
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 16:46 schreef Kanaroe het volgende:

[..]
Boeuf Bourguignon, goulash, hachee of andere stoofschotel. Kan met brood, kan met puree, met frietjes...en smaakt een dag na het bereiden nog lekkerder.
Succes!
jaa een stoofschotel is een goed idee, thanks! Jij ook @Yinny

Nu nog even bekijken welke
pi_202732465
Mijn kerstgezelschap (familie) is netjes in tweeën gedeeld zodat we met niet al te veel mensen aan tafel zitten. Mijn bijdrage is zelf gebrouwen cranberrybier, daar ga ik nu wel van overhouden denk ik want lekker doorzakken zit er met deze ploeg ook niet in.

Vanavond maar eens een proefflesje van dat bier open trekken om te zien of er schuim op komt. Het is wel mooi kerstroze. Rood is niet helemaal gelukt, dan moet ik met bietensap of zo gaan experimenteren.
pi_202736854
Ik denk dat het 1 dag Fesenjan wordt, naar dit recept https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_walnut_and_84591 met ook de rijst op die manier bereid voor een extra feestelijk tintje.
Voor de tweede dag neig ik naar kaasfondue
pi_202740295




Alvast wat voorwerk gedaan voor kerst. Doordat we corona hebben gehad en ik nogal last van vermoeidheid heb moet ik alles in etappes doen.
Dus vandaag schuimkransjes gemaakt en deeg voor kerstkransjes. Morgen staat de Bastogne parfait op de planning en de kerstkransjes af maken.
pi_202741954
Als toetje na de kaasfondue wil ik in elk geval lemon posset maken, eens kijken of er nog iets naast komt, anders houden we het daarop met een glaasje limoncello
pi_202750755
Kerstkransjes uit het feestdagen bakboek van Laura's Bakery maar ook online te vinden op haar site. Ik zag dat Rutger Bakt een vergelijkbaar recept heeft

https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/

pi_202751211
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2021 11:57 schreef Goitske het volgende:
Kerstkransjes uit het feestdagen bakboek van Laura's Bakery maar ook online te vinden op haar site. Ik zag dat Rutger Bakt een vergelijkbaar recept heeft

https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/

[ afbeelding ]
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next level
  woensdag 22 december 2021 @ 12:50:09 #99
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_202751320
Ik kreeg een tijdje geleden in een restaurant een carpaccio voorgeschoteld die wat rijker belegd was met veldsla, een zachte kaassoort (en vermoedelijk truffelmayo), deze carpaccio was wat “zoeter” dan normaal en die wil ik eigenlijk met kerst serveren.

Iemand toevallig een recept voor bovenstaande en snapt wat ik bedoel? :D
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_202751638
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2021 12:40 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Wow. Aan schuim(kransjes) durf ik me nog wel te wagen, maar dit is echt next level
Nee joh dit is echt makkelijk gewoon recept volgen. Deeg minstens een uur in de koeling. Ronde steker met schubjes en achterkant van een spuit mondje voor middelste gaatje. Insmeren met ei, amandelschaadsel er over en hop de oven in
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')