Dank je!quote:Op zaterdag 11 december 2021 19:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ongeveer 125-200 gram vlees per persoon afhankelijk van hoe grote eters het zijn
Maissalade heb ik er vaak bij en huzaren
https://ohmyfoodness.nl/romige-mais-met-bacon/
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houdenquote:
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).quote:Op zaterdag 11 december 2021 19:09 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ik ga voor bet eerst gourmetten ("3e kerstdag"). Heeft iemand nog tips and tricks? Zoals hoeveel vlees per persoon en wat voor "bijgerechten" etc?
Ik denk nu zelf aan stokbrood + (kruiden)boter, vlees/vis, sauzen, groente zoals ui en paprika. Champignons lijken me ook lekker. Nog een salade ofzo erbij?
Zeker een leuk idee!quote:Op zaterdag 11 december 2021 21:12 schreef Goitske het volgende:
[..]
Misschien wel leuk om te doen kruidenboter kransjes spuiten. Dus kruidenboter maken en dan kransjes spuiten evt in de vriezer leggen kun je er nog een lintje om heen knopen. leuk op een schoteltje op verschillende plaatsen op tafel leggen evt voor ieder eentje om het corona proof te houden
Dit idee dus
https://www.24kitchen.nl/(...)e-met-kerstboomtoast
Dank voor je tips!:quote:Op zaterdag 11 december 2021 21:27 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Qua groenten inderdaad iets van champignons, paprika en ui erbij is ook lekker. Voor in de pannetjes geklutst ei en/of pannenkoeken beslag (uit een fles).
Daarnaast nog iets van aardappelkroketjes.
Verder is dragonboter erg lekker bij (rund/kippen) vlees. Of stokbrood. Ansjovisboter kan ook
Bohh Dat klinkt echt heel lekkerquote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Alstu!quote:Op dinsdag 14 december 2021 20:17 schreef madeliefff het volgende:
Heeft iemand voor mij de link van het vorige deel, van vorig jaar dus? Ik weet niet hoe ik daar via telefoon kan komen namelijk. Niet op dezelfde manier als via pc die ik niet meer heb
Nice! Ik sla 'm op!quote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Thx!quote:Op dinsdag 14 december 2021 20:35 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Alstu!
CUL / Kerstdiner 2020! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessantquote:Op dinsdag 14 december 2021 19:59 schreef Goitske het volgende:
Als toetje wil ik deze misschien maken, de Bastogne parfait die ze bij het zusje serveren
https://m.facebook.com/tz(...)type=3&locale2=nl_NL
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩quote:Op woensdag 15 december 2021 11:48 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Oeh, zou je die zo kunnen posten, ik heb geen FB maar dit klinkt zeer interessant
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga makenquote:Op woensdag 15 december 2021 13:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩
🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken
Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom
👩🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.
Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩🍳
Ik ga hem ook voor kerst maken. Voordeel kan het gewoon een dag van te voren doen en in de vriezer doen.quote:Op woensdag 15 december 2021 14:04 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
oww dankje, ik weet welk desert ik voor kerstavond ga maken
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?quote:Op dinsdag 14 december 2021 22:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Weet iemand een leuk recept voor geconfijte eend? Ik zoek iets voor op een toastje of in een blaadje romaine.
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.quote:Op woensdag 15 december 2021 16:29 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Aziatische stijl in zo'n rijstvelletje een optie?
Lijkt me altijd erg lekker
Verder niet teveel mee doen sowieso, want gekonfijte eend
Lekkerquote:Op woensdag 15 december 2021 16:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die lenterolletjes zijn plan 1 met het blik Ik zoek nog een plan 2 voor bij de borrelplank.
Zoiets ja. Of misschien met wat creme fraiche en cranberries ofzo. Ik verzin nog even door.quote:Op woensdag 15 december 2021 16:43 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Lekker
Op een toastje met heel langzaam gefruite uien?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |