Ik heb geen idee. Was het vlees zoeter of wat bedoel je? was het ander vlees zoals Bresaola?quote:Op woensdag 22 december 2021 12:50 schreef Scorpie het volgende:
Ik kreeg een tijdje geleden in een restaurant een carpaccio voorgeschoteld die wat rijker belegd was met veldsla, een zachte kaassoort (en vermoedelijk truffelmayo), deze carpaccio was wat “zoeter” dan normaal en die wil ik eigenlijk met kerst serveren.
Iemand toevallig een recept voor bovenstaande en snapt wat ik bedoel?
Wat kun je toch fantastisch bakkenquote:Op woensdag 22 december 2021 19:45 schreef Goitske het volgende:
De Bastogne parfait staat in de vriezer gevolg eiwitten over dus nog wat schuimkransjes gemaakt[ afbeelding ]
Knapperige rodekool salade met appel en nootjes of pompoenpitjes ...lekker fris en makkelijk eerder te bereiden.quote:Op woensdag 22 december 2021 17:51 schreef Bleie het volgende:
Wij gaan op kerstavond gourmetten met het gezin. Eigenlijk vega, maar man wil graag ook iets van vlees.
Eerste kerstdag wordt wel vega, met mijn ouders en schoonzus.
Vooraf: wat kleine hapjes
Soep: tomaten-paprika
Hoofd: vega wellington. Bijgerechten: gestoofde wortels, stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes en rösti
Toe: neemt schoonzus mee
Ik zoek nog een bijgerecht met groente. Geen spruitjes of broccoli. Iemand een suggestie?
Waldorf salade?quote:Op woensdag 22 december 2021 17:51 schreef Bleie het volgende:
Wij gaan op kerstavond gourmetten met het gezin. Eigenlijk vega, maar man wil graag ook iets van vlees.
Eerste kerstdag wordt wel vega, met mijn ouders en schoonzus.
Vooraf: wat kleine hapjes
Soep: tomaten-paprika
Hoofd: vega wellington. Bijgerechten: gestoofde wortels, stoofpeertjes, gebakken aardappeltjes en rösti
Toe: neemt schoonzus mee
Ik zoek nog een bijgerecht met groente. Geen spruitjes of broccoli. Iemand een suggestie?
Ik ook! Haha, die van Rutger met karamelsaus. Ik heb het in muffinvormpjes gemaakt. Het vriest snel hoor, sws is het de volgende ochtend goed hardquote:Op woensdag 22 december 2021 17:39 schreef Goitske het volgende:
Ik heb de Bastogne parfait in de vriezer staan. Hopelijk vrijdag dermate bevroren dat ik het kan stapelen want komen nog boodschappen. Niet veel diepvries dat scheelt
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?quote:Op woensdag 15 december 2021 13:54 schreef Goitske het volgende:
[..]
Een van de meest gevraagde recepten is die van onze bastogneparfait, en dat snappen wij wel! 🤤 Voor iedereen die het recept van onze klassieker nog niet op onze website heeft gevonden, delen we het recept nu ook via Facebook! 🤩
🛍️ INGREDIËNTEN (8 pers.)
Bastogneparfait
• 40 gram eierdooiers (gepasteuriseerd)
• 45 gram hele eieren (gepasteuriseerd)
• 100 gram suiker
• 2,5 dl slagroom (ongezoet)
• 5 bastognekoeken
Karamelsaus
• 100 gram suiker
• 2 dl koksroom
👩🍳 BEREIDINGSWIJZE
Bastogneparfait
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
🍽️ OPMAAK VAN HET BORD
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje. Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast. Verkruimel het bastognekoekje over de slagroom en parfait. Zig-zag tot slot de karamelsaus over de parfait.
Dat wordt genieten in Zusje-stijl! Delen jullie het resultaat met ons? 👩🍳
Nee denk dat het de combinatie gebruikte kaas, truffel mayo en veldsla is geweest. Ik dacht misschien weet iemand een recept met deze ingrediënten.quote:Op woensdag 22 december 2021 16:51 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Was het vlees zoeter of wat bedoel je? was het ander vlees zoals Bresaola?
Kun je zelf doen (zoek via Google of een andere zoekmachine) of kopen bij de supermarkt: https://www.jumbo.com/pro(...)rd-4-x-45g-149624CUPquote:Op donderdag 23 december 2021 09:04 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?
Je weet niet welke kaas er gebruikt is?quote:Op donderdag 23 december 2021 16:37 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee denk dat het de combinatie gebruikte kaas, truffel mayo en veldsla is geweest. Ik dacht misschien weet iemand een recept met deze ingrediënten.
Nee ben er niet zeker van, leek op een jonge kaas iigquote:Op donderdag 23 december 2021 17:11 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Je weet niet welke kaas er gebruikt is?
Want verder is het uiteraard niet zo moeilijk te verkrijgen allemaal.
Ik kan je helaas niet verder helpen, ik ken het alleen met parmezaanse kaasflakes.quote:Op donderdag 23 december 2021 17:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee ben er niet zeker van, leek op een jonge kaas iig
Gewoon zelf doen ff googlenquote:Op donderdag 23 december 2021 09:04 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Waar kopen jullie gepasteuriseerde eieren?
Gedaan maar ik vind alleen eiwit, geen hele eieren. Ik lees op andere fora dat je het kan kopen bij de groothandel, maar dan heb je meteen 10 liter.quote:
Dit recept is zonder gepasteuriseerde eieren!quote:Op donderdag 23 december 2021 19:55 schreef vliegendebaksteen het volgende:
[..]
Gedaan maar ik vind alleen eiwit, geen hele eieren. Ik lees op andere fora dat je het kan kopen bij de groothandel, maar dan heb je meteen 10 liter.
Zelf pasteuriseren kan ook maar zo te lezen luisterd dat heel nauw.
Dus sorry dat ik het maar zo even vraag, ik kan het zelf niet vinden.
Ik heb de pannacotta met koffie vorig jaar gemaakt en die was erg mild van smaak. Maar speculaas lijkt me ook heerlijk en dat smaakt ook wel goed met koffie. Ben ik blij dat ik even gepost heb. Gelijk weer inspiratie. Bedanktquote:Op donderdag 23 december 2021 21:35 schreef Myraela het volgende:
Ik zou de pannacotta doen, lijkt me veel lekkerder dan de framboos. Maar weer koffie is misschien wel wat dubbelop. Speculoos panna cotta? Past ook goed bij de chocolade en koffie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |