abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 april 2022 @ 20:38:00 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204437070
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2022 20:36 schreef Mubassie het volgende:

Godmiljaar wat een geld. Ik heb nog nooit zo chique gegeten. Is dat nou echt de moeite waard?
Daar gaat dit topic niet over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204440154
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
En misschien kan iemand dit lijstje https://forum.fok.nl/topic/2481440/restaurantreviews.html bijwerken?

(Wil ik ook wel doen als ik weet hoe het moet)
Dat kan alleen een mod doen en die zijn er niet op CUL. Het zal ooit wel weer opgepakt worden door iemand.
Spoilers!
pi_204442485
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_204451048
Waar: Le Pristine van Sergio Herman met 1 ster, te Antwerpen
Wanneer: Afgelopen dinsdag

We zijn al een hele tijd aan het proberen om te reserveren bij Le Pristine, de italiaanse keuken van de hand van Sergio Herman, we waren niet de enige die dat probeerde: na 1,5 jaar is het gelukt om een reservering te krijgen, voor 2 personen op een dinsdag. Hier zat natuurlijk ook een corona periode tussen, maargoed, de verwachtingen waren hoog dus.

Ontvangst was super door het personeel en een welkomstgroet van Sergio Herman die tot onze verbazing ook zelf aanwezig was en die avond ook mee in de open keuken stond waarop we goed zicht hadden.

Fantastische inrichting van het restaurant, geweldig mooi allemaal en top personeel met kennis van zaken. De start was goed dus. Ze adviseren je om te beginnen met een hapje bij je eerste drankje (betaald, krijgt geen "kosteloze" amuse(s)). Wij gingen voor de pizette met kreeft:



Samen met twee heerlijke cocktails welke fantastisch van smaak waren maar wel in erg kleine glaasjes (dit was voor de wijn later het zelfde trouwens) kan ik zeggen de beste pizza ooit. Ik weet niet welke italiaan hij hiervoor in huis heeft gehaald of zichzelf heeft verdiept in dit proces, maar zo'n lekkere korst heb ik nog nooit gegeten. Niet te dun of krokant, voldoende volume maar tegelijk super crispy, echt goddelijk. Ik denk dan ook dat dit gelijk het beste van de avond was voor mij.

Hierna adviseerde ze te gaan voor een voorgerecht, een tussen om te delen en een hoofdgerecht, echter, wij wouden de specialiteit/signature dish proberen en dat was al pasta, de tussengerechten waren ook pasta dus we zijn voor voor - hoofd - na gegaan en dat bleek ook meer dan voldoende.

Als voorgerecht gingen we dus voor de salade kreeft welke je met 2 personen dient te bestellen, fantastisch van smaak, portie zeer royaal en samen met het lekkere brood dat ze serveren (forcaccia was net zo goddelijk als de pizza) een super start:





Toen volgde het hoofdgerecht, orecchiette pasta met het beste dat zeeland te bieden heeft (langoustine, kokkels, mosselen). De pasta zelf was super goed van smaak en textuur, met een heerlijke saus met soms ook flink wat pit er in en natuurlijk perfecte zeevruchten van een super cuisson. De mosselen hierin, zoiets heb ik nog nooit geproefd. Sergio kent zeker zijn leveranciers en weet het beste te krijgen, ik eet zo nu en dan graag een pannetje mosselen maar zo ziltig en smaakvol als deze heb ik ze nog nooit gehad.



De sommelier is trouwens ook erg leuk en speels in zijn vak en adviseert je graag wat lekkers, hij merkte op dat ik alcoholvrije dranken dronk en bood me wat aan om te proeven iets dat hij zelf lekker vond, een alcoholvrije wijn. Nou drink ik normaal geen alcoholvrije "wijn" omdat het meestal 3x niks is, een alcoholvrije cocktail is doorgaans veel lekkerder, maar hij kwam met L'antidote en die was heerlijk, ik heb gelijk toen ik thuis kwam een doosje er van besteld.

Toen het dessert, de dessert kaart is heel simpel: diverse italiaanse kazen naar keus met wat bereidingen daarbij OF 2 soorten ijs, ijs is vers a la minute gedraaid en dat proef je ook, maar verder hele simpele kaart dus. Wij hadden geen zin meer in kaas, en gingen voor pistasche met passievrucht ijs. Met wat witte chocolade schotsen. Doordat het ijs a la minute gedraaid is heb je natuurlijk de allerbeste smaak en textuur, heerlijk, wel prijzig voor een ijsje (18 euro pp, minimaal 2 personen weer).



Kosten: 350 euro zonder fooi
Cijfer: 8,5

Al met al heerlijk gegeten, ik zou er denk zeker nog een keer gaan eten als het makkelijker reserveren was, waarom "maar" een 8,5 is vooral omdat prijs/kwaliteit toch (volgens mijn mening) niet helemaal in orde is, het blijft natuurlijk pizza/pasta/salade wat we kregen, en ondanks dat het allemaal super bereid is vind ik dat je met 2 voor 350 euro toch ook wel "luxer" en uitdagender kunt eten. Al met al wel een leuke ervaring, en ook leuk dat Sergio zelf aanwezig was.
pi_204451080
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 07:53 schreef anndb het volgende:
Waar: Le Pristine van Sergio Herman met 1 ster, te Antwerpen
Wanneer: Afgelopen dinsdag

We zijn al een hele tijd aan het proberen om te reserveren bij Le Pristine, de italiaanse keuken van de hand van Sergio Herman, we waren niet de enige die dat probeerde: na 1,5 jaar is het gelukt om een reservering te krijgen, voor 2 personen op een dinsdag. Hier zat natuurlijk ook een corona periode tussen, maargoed, de verwachtingen waren hoog dus.

Ontvangst was super door het personeel en een welkomstgroet van Sergio Herman die tot onze verbazing ook zelf aanwezig was en die avond ook mee in de open keuken stond waarop we goed zicht hadden.

Fantastische inrichting van het restaurant, geweldig mooi allemaal en top personeel met kennis van zaken. De start was goed dus. Ze adviseren je om te beginnen met een hapje bij je eerste drankje (betaald, krijgt geen "kosteloze" amuse(s)). Wij gingen voor de pizette met kreeft:

[ afbeelding ]

Samen met twee heerlijke cocktails welke fantastisch van smaak waren maar wel in erg kleine glaasjes (dit was voor de wijn later het zelfde trouwens) kan ik zeggen de beste pizza ooit. Ik weet niet welke italiaan hij hiervoor in huis heeft gehaald of zichzelf heeft verdiept in dit proces, maar zo'n lekkere korst heb ik nog nooit gegeten. Niet te dun of krokant, voldoende volume maar tegelijk super crispy, echt goddelijk. Ik denk dan ook dat dit gelijk het beste van de avond was voor mij.

Hierna adviseerde ze te gaan voor een voorgerecht, een tussen om te delen en een hoofdgerecht, echter, wij wouden de specialiteit/signature dish proberen en dat was al pasta, de tussengerechten waren ook pasta dus we zijn voor voor - hoofd - na gegaan en dat bleek ook meer dan voldoende.

Als voorgerecht gingen we dus voor de salade kreeft welke je met 2 personen dient te bestellen, fantastisch van smaak, portie zeer royaal en samen met het lekkere brood dat ze serveren (forcaccia was net zo goddelijk als de pizza) een super start:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Toen volgde het hoofdgerecht, orecchiette pasta met het beste dat zeeland te bieden heeft (langoustine, kokkels, mosselen). De pasta zelf was super goed van smaak en textuur, met een heerlijke saus met soms ook flink wat pit er in en natuurlijk perfecte zeevruchten van een super cuisson. De mosselen hierin, zoiets heb ik nog nooit geproefd. Sergio kent zeker zijn leveranciers en weet het beste te krijgen, ik eet zo nu en dan graag een pannetje mosselen maar zo ziltig en smaakvol als deze heb ik ze nog nooit gehad.

[ afbeelding ]

De sommelier is trouwens ook erg leuk en speels in zijn vak en adviseert je graag wat lekkers, hij merkte op dat ik alcoholvrije dranken dronk en bood me wat aan om te proeven iets dat hij zelf lekker vond, een alcoholvrije wijn. Nou drink ik normaal geen alcoholvrije "wijn" omdat het meestal 3x niks is, een alcoholvrije cocktail is doorgaans veel lekkerder, maar hij kwam met L'antidote en die was heerlijk, ik heb gelijk toen ik thuis kwam een doosje er van besteld.

Toen het dessert, de dessert kaart is heel simpel: diverse italiaanse kazen naar keus met wat bereidingen daarbij OF 2 soorten ijs, ijs is vers a la minute gedraaid en dat proef je ook, maar verder hele simpele kaart dus. Wij hadden geen zin meer in kaas, en gingen voor pistasche met passievrucht ijs. Met wat witte chocolade schotsen. Doordat het ijs a la minute gedraaid is heb je natuurlijk de allerbeste smaak en textuur, heerlijk, wel prijzig voor een ijsje (18 euro pp, minimaal 2 personen weer).

[ afbeelding ]

Kosten: 350 euro zonder fooi
Cijfer: 8,5

Al met al heerlijk gegeten, ik zou er denk zeker nog een keer gaan eten als het makkelijker reserveren was, waarom "maar" een 8,5 is vooral omdat prijs/kwaliteit toch (volgens mijn mening) niet helemaal in orde is, het blijft natuurlijk pizza/pasta/salade wat we kregen, en ondanks dat het allemaal super bereid is vind ik dat je met 2 voor 350 euro toch ook wel "luxer" en uitdagender kunt eten. Al met al wel een leuke ervaring, en ook leuk dat Sergio zelf aanwezig was.
Ziet er fantastisch uit!

Maar na 1,5 jaar... Hoe moet ik dat voor me zien? Je belt en ze zeggen dat ze over 1.5 jaar het eerste plekje hebben?
pi_204451097
Nee het werkt geloof ik in slots: ze nemen op een bepaalde dag - net zoals The Jane - voor de komende drie maanden reserveringen aan. Wij hebben het zelf geprobeerd maar daarna uit handen gegeven aan de concierge service van ING en na 1,5 jaar kregen we overwacht bericht dat ze op een bepaalde dinsdag een reservering hebben kunnen bemachtigen, voor max 2 personen en op een bepaalde tijd.
  Moderator zaterdag 16 april 2022 @ 09:34:26 #67
5428 crew  miss_sly
pi_204451578
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
En misschien kan iemand dit lijstje https://forum.fok.nl/topic/2481440/restaurantreviews.html bijwerken?

(Wil ik ook wel doen als ik weet hoe het moet)
^O^
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 16 april 2022 @ 11:40:32 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204452471
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 april 2022 09:34 schreef miss_sly het volgende:

^O^
Ik mis er nog wel een heel stel?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zaterdag 16 april 2022 @ 12:02:17 #69
5428 crew  miss_sly
pi_204452614
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 april 2022 11:40 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik mis er nog wel een heel stel?
Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  zaterdag 16 april 2022 @ 12:12:54 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204452678
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 12:02 schreef miss_sly het volgende:

Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.
Ergens vanaf het vorige topic en dan vanaf golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #29 (september 2020)
En de reviews staan op cijferbeoordeling, dus die laatste die jij in Utrecht toevoegde moet ergens in Utrecht bovenaan komen met een 9,5.
Veel succes ermee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 16 april 2022 @ 12:44:00 #71
371137 Sardu
Sardumasochism
pi_204452882
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2022 17:58 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Waar?
Restaurant Maeve, Utrecht

Wat at je?
Het 6-gangen menu.

Ik vraag me nog steeds af wat de caviaar-achtige bolletjesplant in het kruidenbuiltje bij de asperges was.

Dat is Moai caviar.

https://www.koppertcress.com/en/producten/moai-caviar

Heerlijk zilt inderdaad.
I love coffee in a cup,
little fuzzy pups,
bourbon in a glass,
and grass!
pi_204454305
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 12:02 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.
Dat staat in de OP van het reviewtopic :)
Spoilers!
  zondag 17 april 2022 @ 12:10:28 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204462455
Wanneer: 16-4-2022
Waar: Bistrobar Indonesia, Haarlem
Wat:
Al toen dit restaurant net open was in oktober 2017 bezocht en er een recensie over geschreven.
De toenmalige chef Agus Harmawan werkt er niet meer en de chefkok is tegenwoordig Ted van der Fits.
Nog wel hetzelfde concept: modern Indonesian cuisine. Op de kaart staan authentieke Indonesische gerechten naast Indo streetfood en een paar rijsttafels. Maar ook Balinese taco’s en een satéproeverij van de grill.
Je kunt naast de rijsttafels ook kiezen voor het 5-gangen verrassingsmenu van de chef of a la carte eten.
Wij kozen voor a la carte.

Bij binnenkomst kregen we, net als 5 jaar geleden, een mandje met kroepoek en emping met daarbij een lekker dipsaus. Ook nu kozen we voor een flesje IJwit met een fles bruisend water erbij.



Vooraf:

Blues had gekozen voor saté van geroosterd buikspek met ketjapsaus.


Voor mij de weer overheerlijke geroosterde saté van geit met ketjapsaus.

Hoofdgerechten:
We namen elk 2 hoofdgerechtjes.
Voor Blues:

Ikan Kuning. Tartaar van tonijn met een Indonesische tomatensalsa op kokos "sushirijst" met salie en piment mayo.
en

Terong Engah. Gepofte aubergine in Indonesische kruidenpasta.

Voor mij:

Babi Udang. Een soort surf&turf: langzaam gegaard buikspek met een pittige torpedo-garnaal, gebrande avocado met jus van garnalen, rode pepers en sereh.
en

Ayam Mantega. Op de huid gebakken maïskip, gelakt met kruidige ketjapboter met een "lolly" van pittige kip, zwarte knoflookcrème, gevogelte jus en ingelegde pepers en rode ui.

Alles was heel erg lekker en het leek allemaal iets verfijnder en nog hoger op smaak dan in 2017. Duidelijke vooruitgang dus.

Kosten: inclusief drankjes, (in mijn ogen te duur: want een flesje IJwitbier kost 5,50 en een fles water kost ook 5,50) waren we 87 euro kwijt.

Cijfer: 8,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 17 april 2022 @ 12:20:07 #74
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_204462549
Vier jaar geleden voor het laatst gegeten. Erg lekker toen en idd volgens mij toen ook al aan de prijs.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_204479856
Ziet er lekker uit, voor die prijs ook acceptabel vind ik. Jammer dat hier in de buurt niet zoiets zit.
  Moderator dinsdag 19 april 2022 @ 11:15:16 #76
5428 crew  miss_sly
pi_204480229
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 12:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Ergens vanaf het vorige topic en dan vanaf golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #29 (september 2020)
En de reviews staan op cijferbeoordeling, dus die laatste die jij in Utrecht toevoegde moet ergens in Utrecht bovenaan komen met een 9,5.
Veel succes ermee.
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2022 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat staat in de OP van het reviewtopic :)
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_204480393
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 april 2022 11:15 schreef miss_sly het volgende:

[..]
[..]
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.
Super!

Ik heb dit toen ik stopte met CUL mod zijn wel in mijn overdracht gezet. Maar het heeft nou ook weer niet de allerhoogste prioriteit dus ik snap wel dat het niet meer op is gepikt ;) Wij liepen er sowieso sinds corona ook mee achter. We mochten toch niet uit eten.
Als je steeds in de OP zet tot wanneer het bijgewerkt is, kan het altijd door een ander afgemaakt worden :)
Spoilers!
  vrijdag 22 april 2022 @ 12:00:30 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204505816
Wanneer: 21-4-2022
Waar: Vietnamees en Thais Restaurant Nón Lá in Amersfoort.
Wat:

Omdat we in het kader van iets medisch in Amersfoort moesten zijn besloten we er maar een hele dag van te maken met een bezoek aan het Mondriaanhuis en wat drankjes op diverse terrassen.

We sloten de dag af bij Restaurant Nón Lá.
Dit buiten het centrum gelegen hele kleine en van buiten nauwelijks opvallende restaurant staat in Amersfoort bekend vanwege de authentieke gerechten en dat bleek ook wel uit een deel van de clientèle, die ook uit Thaise en Vietnamese mensen bestond.
We begonnen met een Vietnamees en een Thais biertje:


Wij besloten volledig op de Vietnamese toer te gaan.

Vooraf:
Voor mij:

Goi Cuon Tom (verse loempia’s gevuld met garnalen, rijstmie, komkommer en sla, gerold in doorzichtig rijstpapier).

en voor Blues:

Goi Cuon Bo (verse loempia’s gevuld met biefstuk, rijstmie, komkommer en sla, gerold in doorzichtig rijstpapier).


Hoofdgerecht:
We kozen allebei voor hetzelfde hoofdgerecht:

Bun Thit Nuong (een gerecht van koude rijstvermicelli gegarneerd met gegrild varkensvlees, verse kruiden o.a. basilicum, munt en salade.)

Allemaal eenvoudig eten, maar prima van smaak.
Totaal waren we (inclusief de drankjes) 60,75 euro kwijt.
7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 24 april 2022 @ 13:24:45 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204526144
Wanneer: 23 april 2022
Waar: Restaurant Mano, Haarlem.
Wat:

Al een tijdje geleden (vanwege een belastingmeevaller en carpe diem) gereserveerd om te eten bij het veelvuldig geprezen Restaurant Mano.
Niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel mooi verbouwd en plaats biedend aan ca. 20 couverts in een mooi pandje op de hoek van de Bakenessergracht en Spaarne in Haarlem.


Mano komt deels van het Spaanse woord Hermanos (broers) maar betekent ook zoiets als mano (hand), de handen uit de mouwen steken en dat doen de chefs en het bedienend personeel dan ook volop.
De 2 jonge eigenaren/chefs Kevin Kion en Daniël Damen kennen elkaar vanaf hun peuterleeftijd en zijn altijd bevriend met elkaar gebleven.
Beiden hebben intussen ruim 15 jaar ervaring in de horeca opgedaan. Kevin voornamelijk in Haarlem e.o. bij o.a. sterrenrestaurants de Bokkedoorns en ML. Daniël werkte o.a. bij Vis&Co en later in Amsterdam bij onder meer de sterrenzaken Bolenius en Ciel Blue in Amsterdam.
Vorig jaar april besloten de vrienden de handen in elkaar te slaan en samen dit restaurant te beginnen.
Ook het bedienend personeel onder leiding van maître Tekura Osumi was gewend op hoog niveau te werken en dat merk je aan alles. Heldere uitleg van alle gerechten, een enthousiaste sommelier en het tempo wordt goed in de gaten gehouden.
In de loop van de avond komen alle werkzame personen wel een keer aan de tafel langs voor een praatje.
Hoewel je ook a la carte kunt eten kiezen de meeste mensen voor een menu van 5 - t/m 7-gangen.
Wij kregen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de brug van de Bakenessergracht aan het Spaarne. Een topplek!

Bij binnenkomst begonnen we elk met een glas wijn. Voor Blues een rode Sentido, Ribera del Duero en voor mij een Cote de Gascogne. Daarbij namen we ook elk een fles water (plat voor B., bruisend voor mij).

Wij besloten allebei voor het 5-gangenmenu te gaan met als uitbreiding i.p.v. dry-aged lendestuk te gaan voor A-4 Wagyu uit Kobe (supplement van 28 euro per persoon).
En bij het menu kozen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement.

Amuses.

Al vrij snel kregen we 3, prachtig gepresenteerde, amuses.

Een bakje met Hollandse garnalen met bloedsinaasappel.

Een mousse van miso en koriander tussen krokant gebakken kippenhuid die met poeder van bosui was bestrooid.

Okonomiyaki (japans pannenkoekje) met kewpie mayonaise.
Alle 3 heerlijke beginhapjes!

1e gerecht:


Allereerst een beignet met daarin alle smaken die ook in het gerecht zelf zaten. En daarna langoustinetartaar, pompoen en vadouvan met o.a. zeekraal, een krokantje en wat radijs.
Volle, erg lekkere smaken allemaal!
We kregen daarbij als bijpassende wijn een glas heerlijke (mollige, zoals onze sommelier enthousiast vertelde) Kruger Rumpf, Weißer Burgunder.

2e gerecht:

Een coquille met een sausje van bacon en ui en daarbij een crème van sereh, gevuld met o.a. daikon en zeebanaantjes.
Knapperig en vol van smaak!
Hierbij kregen we ook supervers gebakken brioche met daarbij olijfolie, beurre noisette en mineraalzout uit de Murrayrivier uit Australie.


Bij dit gerecht dronken wij een fris glas witte Jurtschitsch, een Grüne Veltliner.

Gerecht 3:

Een rouleau van kabeljauw met gamba met aardpeer, beurre blanc saus met daarin gedruppelde peterselie-olie.
Heerlijk!
Bij dit gerecht hoorde een glas witte Domaine Lavallée, een Bourgogne Côtes d'Auxerre. Fris, iets krijtig.

4e gerecht:

Als extra gekozen door ons: A4 Wagyuvlees uit Kobe. Met daarbij compote van black garlic en ui, pomme souffle en (niet op de foto) een romige dashisaus, gemaakt zonder bonitoflakes maar met kelp.
Supermals vlees, perfect bereid!
Hierbij kregen wij een glas van dezelfde rode wijn die Blues al aan het begin van de avond gedronken had: Sentido, Ribera del Duero.

5e gerecht:

We kregen eerst een pré-dessert:

Een in een mooi glaasje geserveerde mix van kokos, sereh, lime en merengue.
Daarna volgde het echte dessert:

Een vanillesoufflé met ijs en daarbij een bordje met o.a. yoghurt, citrus en merengue.
Als dessertwijn dronken we hierbij een glas Coteaux du Layon, Chenin.

Alles werd prachtig opgediend uitgeserveerd en was bijzonder lekker van smaak.
Niet goedkoop, totaal waren we met de extra Wagyu en het wijnarrangement, samen 326 euro kwijt, maar het zou ons niet verbazen als dit restaurant binnen nu en een paar jaar een Michelinster gaat krijgen.
Aan het niveau van de gerechten en de bediening kan het niet liggen.
Absoluut een nieuw toprestaurant in Haarlem!

9,8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 24-04-2022 13:56:04 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204526447
Goh, nog niet eens zo gek geprijsd als je die supplementkosten nog in aanmerking neemt!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 24 april 2022 @ 17:46:44 #81
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_204529480
Dat ziet er voortreffelijk uit @golfer & @Blues :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 24-04-2022 21:47:34 ]
Spoilers!
pi_204532359
quote:
14s.gif Op zondag 24 april 2022 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 23 april 2022
Waar: Restaurant Mano, Haarlem.
Wat:

Al een tijdje geleden (vanwege een belastingmeevaller en carpe diem) gereserveerd om te eten bij het veelvuldig geprezen Restaurant Mano.
Niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel mooi verbouwd en plaats biedend aan ca. 20 couverts in een mooi pandje op de hoek van de Bakenessergracht en Spaarne in Haarlem.
[ afbeelding ]

Mano komt deels van het Spaanse woord Hermanos (broers) maar betekent ook zoiets als mano (hand), de handen uit de mouwen steken en dat doen de chefs en het bedienend personeel dan ook volop.
De 2 jonge eigenaren/chefs Kevin Kion en Daniël Damen kennen elkaar vanaf hun peuterleeftijd en zijn altijd bevriend met elkaar gebleven.
Beiden hebben intussen ruim 15 jaar ervaring in de horeca opgedaan. Kevin voornamelijk in Haarlem e.o. bij o.a. sterrenrestaurants de Bokkedoorns en ML. Daniël werkte o.a. bij Vis&Co en later in Amsterdam bij onder meer de sterrenzaken Bolenius en Ciel Blue in Amsterdam.
Vorig jaar april besloten de vrienden de handen in elkaar te slaan en samen dit restaurant te beginnen.
Ook het bedienend personeel onder leiding van maître Tekura Osumi was gewend op hoog niveau te werken en dat merk je aan alles. Heldere uitleg van alle gerechten, een enthousiaste sommelier en het tempo wordt goed in de gaten gehouden.
In de loop van de avond komen alle werkzame personen wel een keer aan de tafel langs voor een praatje.
Hoewel je ook a la carte kunt eten kiezen de meeste mensen voor een menu van 5 - t/m 7-gangen.
Wij kregen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de brug van de Bakenessergracht aan het Spaarne. Een topplek!

Bij binnenkomst begonnen we elk met een glas wijn. Voor Blues een rode Sentido, Ribera del Duero en voor mij een Cote de Gascogne. Daarbij namen we ook elk een fles water (plat voor B., bruisend voor mij).

Wij besloten allebei voor het 5-gangenmenu te gaan met als uitbreiding i.p.v. dry-aged lendestuk te gaan voor A-4 Wagyu uit Kobe (supplement van 28 euro per persoon).
En bij het menu kozen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement.

Amuses.

Al vrij snel kregen we 3, prachtig gepresenteerde, amuses.
[ afbeelding ]
Een bakje met Hollandse garnalen met bloedsinaasappel.
[ afbeelding ]
Een mousse van miso en koriander tussen krokant gebakken kippenhuid die met poeder van bosui was bestrooid.
[ afbeelding ]
Okonomiyaki (japans pannenkoekje) met kewpie mayonaise.
Alle 3 heerlijke beginhapjes!

1e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allereerst een beignet met daarin alle smaken die ook in het gerecht zelf zaten. En daarna langoustinetartaar, pompoen en vadouvan met o.a. zeekraal, een krokantje en wat radijs.
Volle, erg lekkere smaken allemaal!
We kregen daarbij als bijpassende wijn een glas heerlijke (mollige, zoals onze sommelier enthousiast vertelde) Kruger Rumpf, Weißer Burgunder.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een coquille met een sausje van bacon en ui en daarbij een crème van sereh, gevuld met o.a. daikon en zeebanaantjes.
Knapperig en vol van smaak!
Hierbij kregen we ook supervers gebakken brioche met daarbij olijfolie, beurre noisette en mineraalzout uit de Murrayrivier uit Australie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij dit gerecht dronken wij een fris glas witte Jurtschitsch, een Grüne Veltliner.

Gerecht 3:
[ afbeelding ]
Een rouleau van kabeljauw met gamba met aardpeer, beurre blanc saus met daarin gedruppelde peterselie-olie.
Heerlijk!
Bij dit gerecht hoorde een glas witte Domaine Lavallée, een Bourgogne Côtes d'Auxerre. Fris, iets krijtig.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
Als extra gekozen door ons: A4 Wagyuvlees uit Kobe. Met daarbij compote van black garlic en ui, pomme souffle en (niet op de foto) een romige dashisaus, gemaakt zonder bonitoflakes maar met kelp.
Supermals vlees, perfect bereid!
Hierbij kregen wij een glas van dezelfde rode wijn die Blues al aan het begin van de avond gedronken had: Sentido, Ribera del Duero.

5e gerecht:

We kregen eerst een pré-dessert:
[ afbeelding ]
Een in een mooi glaasje geserveerde mix van kokos, sereh, lime en merengue.
Daarna volgde het echte dessert:
[ afbeelding ]
Een vanillesoufflé met ijs en daarbij een bordje met o.a. yoghurt, citrus en merengue.
Als dessertwijn dronken we hierbij een glas Coteaux du Layon, Chenin.

Alles werd prachtig opgediend uitgeserveerd en was bijzonder lekker van smaak.
Niet goedkoop, totaal waren we met de extra Wagyu en het wijnarrangement, samen 326 euro kwijt, maar het zou ons niet verbazen als dit restaurant binnen nu en een paar jaar een Michelinster gaat krijgen.
Aan het niveau van de gerechten en de bediening kan het niet liggen.
Absoluut een nieuw toprestaurant in Haarlem!

9,8/10
_O_ wat een geweldige gangen O+ Zou eten.

Ik vind alleen de "zo origineel mogelijke manier van opdienen" zoals bij de eerste twee amuses altijd zo aanstellerig overkomen. Ik zou dan vrezen voor de rest (krijg ik iets in een oud vogelkooitje, verstopt tussen glazen knikkers?). Maar dat was allemaal prima.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_204532903
Ik vind eten uit een plant ook niet heel lekker maar goed, het was alleen maar die amuse die zo werd opgediend :D
pi_204576645
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 09:47 schreef anndb het volgende:
Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.

Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout

Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik :) , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling :D :'( . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.
Overigens ook lang geleden dat ik in Turnhout geweest ben. De laatste keer at ik daar in 'Marche 17' (even opgezocht) ook wel heel lang geleden volgens mij. Ik weet er weinig meer van behalve dat het prima was. Maar vandaag gaan we weer even, en wie weet , ook ergens eten. We weten nu waar we heen kunnen.
anonieme razernist
pi_204577200
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 april 2022 13:07 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik :) , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling :D :'( . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.
Overigens ook lang geleden dat ik in Turnhout geweest ben. De laatste keer at ik daar in 'Marche 17' (even opgezocht) ook wel heel lang geleden volgens mij. Ik weet er weinig meer van behalve dat het prima was. Maar vandaag gaan we weer even, en wie weet , ook ergens eten. We weten nu waar we heen kunnen.
Ik had inderdaad precies het zelfde, ik dacht dit lust ik wel, maar helaas niet dus. Marche 17 is top in Turnhout inderdaad!
pi_204577721
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 21:42 schreef Isabeau het volgende: (krijg ik iets in een oud vogelkooitje, verstopt tussen glazen knikkers?)
_O- :D
pi_204768950
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Wat:

We begonnen eerst met een heerlijke alcoholvrije cocktail op basis van gember, deze was zo lekker dat we besloten om gelijk als arrangement bij elke gang ons een alcoholvrije cocktail te serveren. Hierna volgende de amuses:







Een heerlijk begin, we gingen voor het 4 gangen menu (minste dat ze in de avond aanboden) en waren de gehele avond de enige gasten.

Als eerste ceviche van corvina, heerlijk fris voor op zo'n warme dag als gisteren en een bom van smaken, het ziet er simpel uit maar barstte van de smaak:



Hierna volgde weer een smaakbom, schelvis traag gegaard met daarop een eigen gemaakte verse XO saus. Alweer een bom van smaak:



Vanuit het terras heb je een fijn uitzicht en zit je trouwens heerlijk:


Toen volgde het hoofdgerecht, een stukje lamsrack en daarbij gestoofde lamsnek samen met falafel:


Toen als laatste het dessert, de chef zei achteraf dat normaal een fris dessert geserveerd zou worden maar gezien wij voor "slechts" 4 gangen hadden gekozen had hij gekozen voor een wat zwaarder dessert op basis van chocolade. Ik had zelf liever iets fris gehad, ben niet zo chocolade achtig aangelegd en dan vooral met zo'n weer maar soit.



Al met al heerlijk gegeten, voor 2 personen inclusief 10 alcoholvrije cocktails en onbeperkt tafelwater 199 EUR kwijt zonder fooi.
pi_204769368
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Leuk. Elke keer als ik in H. ben wil ik daar of bij Pikaar eten. Dat komt er dan niet van omdat het dan niet echt uitkomt, maar goed.
anonieme razernist
  maandag 16 mei 2022 @ 14:18:37 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204769586
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?
quote:
en waren de gehele avond de enige gasten.
En is dat een minder goed signaal?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_204769636
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 14:18 schreef golfer het volgende:

[..]
Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?

Ja een hele goede vraag, durf het echt niet meer te zeggen. Ik was te druk met de chef aan het lullen welke al meteen aan tafel kwam en raakte aan de praat en met 1 oor geluisterd/onthouden wat dat was. Gesprek ging o.a. over dat ze dit dus sinds kort als nieuw concept deden, en dat ie vroeger nog bij de De Librije had gewerkt en hiervoor bij Lindehoff nog niet zo lang geleden (en nog een hoop tenten zoals &Moshik). Dus al sla je me dood, geen idee, was wel heerlijk ook.
[..]
En is dat een minder goed signaal?

Goh voor ons was het heerlijk zo in ons eentje op het terras met volle aandacht van al het (toch 4 man) personeel. Echter gezien de prijs en kwaliteit van het eten wel frappant dat er verder niemand zat, tent er naast zat bomvol binnen en op het terras.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')