abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 19 april 2022 @ 11:15:16 #76
5428 crew  miss_sly
pi_204480229
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2022 12:12 schreef golfer het volgende:

[..]
Ergens vanaf het vorige topic en dan vanaf golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #29 (september 2020)
En de reviews staan op cijferbeoordeling, dus die laatste die jij in Utrecht toevoegde moet ergens in Utrecht bovenaan komen met een 9,5.
Veel succes ermee.
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2022 15:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat staat in de OP van het reviewtopic :)
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_204480393
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 april 2022 11:15 schreef miss_sly het volgende:

[..]
[..]
Ik heb de laatste weer toegevoegd en ben tot augustus 2020 met oude toevoegen. Nu even weer aan het werk, ik ga later weer verder.
Super!

Ik heb dit toen ik stopte met CUL mod zijn wel in mijn overdracht gezet. Maar het heeft nou ook weer niet de allerhoogste prioriteit dus ik snap wel dat het niet meer op is gepikt ;) Wij liepen er sowieso sinds corona ook mee achter. We mochten toch niet uit eten.
Als je steeds in de OP zet tot wanneer het bijgewerkt is, kan het altijd door een ander afgemaakt worden :)
Spoilers!
  vrijdag 22 april 2022 @ 12:00:30 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204505816
Wanneer: 21-4-2022
Waar: Vietnamees en Thais Restaurant Nón Lá in Amersfoort.
Wat:

Omdat we in het kader van iets medisch in Amersfoort moesten zijn besloten we er maar een hele dag van te maken met een bezoek aan het Mondriaanhuis en wat drankjes op diverse terrassen.

We sloten de dag af bij Restaurant Nón Lá.
Dit buiten het centrum gelegen hele kleine en van buiten nauwelijks opvallende restaurant staat in Amersfoort bekend vanwege de authentieke gerechten en dat bleek ook wel uit een deel van de clientèle, die ook uit Thaise en Vietnamese mensen bestond.
We begonnen met een Vietnamees en een Thais biertje:


Wij besloten volledig op de Vietnamese toer te gaan.

Vooraf:
Voor mij:

Goi Cuon Tom (verse loempia’s gevuld met garnalen, rijstmie, komkommer en sla, gerold in doorzichtig rijstpapier).

en voor Blues:

Goi Cuon Bo (verse loempia’s gevuld met biefstuk, rijstmie, komkommer en sla, gerold in doorzichtig rijstpapier).


Hoofdgerecht:
We kozen allebei voor hetzelfde hoofdgerecht:

Bun Thit Nuong (een gerecht van koude rijstvermicelli gegarneerd met gegrild varkensvlees, verse kruiden o.a. basilicum, munt en salade.)

Allemaal eenvoudig eten, maar prima van smaak.
Totaal waren we (inclusief de drankjes) 60,75 euro kwijt.
7/10
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 24 april 2022 @ 13:24:45 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204526144
Wanneer: 23 april 2022
Waar: Restaurant Mano, Haarlem.
Wat:

Al een tijdje geleden (vanwege een belastingmeevaller en carpe diem) gereserveerd om te eten bij het veelvuldig geprezen Restaurant Mano.
Niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel mooi verbouwd en plaats biedend aan ca. 20 couverts in een mooi pandje op de hoek van de Bakenessergracht en Spaarne in Haarlem.


Mano komt deels van het Spaanse woord Hermanos (broers) maar betekent ook zoiets als mano (hand), de handen uit de mouwen steken en dat doen de chefs en het bedienend personeel dan ook volop.
De 2 jonge eigenaren/chefs Kevin Kion en Daniël Damen kennen elkaar vanaf hun peuterleeftijd en zijn altijd bevriend met elkaar gebleven.
Beiden hebben intussen ruim 15 jaar ervaring in de horeca opgedaan. Kevin voornamelijk in Haarlem e.o. bij o.a. sterrenrestaurants de Bokkedoorns en ML. Daniël werkte o.a. bij Vis&Co en later in Amsterdam bij onder meer de sterrenzaken Bolenius en Ciel Blue in Amsterdam.
Vorig jaar april besloten de vrienden de handen in elkaar te slaan en samen dit restaurant te beginnen.
Ook het bedienend personeel onder leiding van maître Tekura Osumi was gewend op hoog niveau te werken en dat merk je aan alles. Heldere uitleg van alle gerechten, een enthousiaste sommelier en het tempo wordt goed in de gaten gehouden.
In de loop van de avond komen alle werkzame personen wel een keer aan de tafel langs voor een praatje.
Hoewel je ook a la carte kunt eten kiezen de meeste mensen voor een menu van 5 - t/m 7-gangen.
Wij kregen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de brug van de Bakenessergracht aan het Spaarne. Een topplek!

Bij binnenkomst begonnen we elk met een glas wijn. Voor Blues een rode Sentido, Ribera del Duero en voor mij een Cote de Gascogne. Daarbij namen we ook elk een fles water (plat voor B., bruisend voor mij).

Wij besloten allebei voor het 5-gangenmenu te gaan met als uitbreiding i.p.v. dry-aged lendestuk te gaan voor A-4 Wagyu uit Kobe (supplement van 28 euro per persoon).
En bij het menu kozen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement.

Amuses.

Al vrij snel kregen we 3, prachtig gepresenteerde, amuses.

Een bakje met Hollandse garnalen met bloedsinaasappel.

Een mousse van miso en koriander tussen krokant gebakken kippenhuid die met poeder van bosui was bestrooid.

Okonomiyaki (japans pannenkoekje) met kewpie mayonaise.
Alle 3 heerlijke beginhapjes!

1e gerecht:


Allereerst een beignet met daarin alle smaken die ook in het gerecht zelf zaten. En daarna langoustinetartaar, pompoen en vadouvan met o.a. zeekraal, een krokantje en wat radijs.
Volle, erg lekkere smaken allemaal!
We kregen daarbij als bijpassende wijn een glas heerlijke (mollige, zoals onze sommelier enthousiast vertelde) Kruger Rumpf, Weißer Burgunder.

2e gerecht:

Een coquille met een sausje van bacon en ui en daarbij een crème van sereh, gevuld met o.a. daikon en zeebanaantjes.
Knapperig en vol van smaak!
Hierbij kregen we ook supervers gebakken brioche met daarbij olijfolie, beurre noisette en mineraalzout uit de Murrayrivier uit Australie.


Bij dit gerecht dronken wij een fris glas witte Jurtschitsch, een Grüne Veltliner.

Gerecht 3:

Een rouleau van kabeljauw met gamba met aardpeer, beurre blanc saus met daarin gedruppelde peterselie-olie.
Heerlijk!
Bij dit gerecht hoorde een glas witte Domaine Lavallée, een Bourgogne Côtes d'Auxerre. Fris, iets krijtig.

4e gerecht:

Als extra gekozen door ons: A4 Wagyuvlees uit Kobe. Met daarbij compote van black garlic en ui, pomme souffle en (niet op de foto) een romige dashisaus, gemaakt zonder bonitoflakes maar met kelp.
Supermals vlees, perfect bereid!
Hierbij kregen wij een glas van dezelfde rode wijn die Blues al aan het begin van de avond gedronken had: Sentido, Ribera del Duero.

5e gerecht:

We kregen eerst een pré-dessert:

Een in een mooi glaasje geserveerde mix van kokos, sereh, lime en merengue.
Daarna volgde het echte dessert:

Een vanillesoufflé met ijs en daarbij een bordje met o.a. yoghurt, citrus en merengue.
Als dessertwijn dronken we hierbij een glas Coteaux du Layon, Chenin.

Alles werd prachtig opgediend uitgeserveerd en was bijzonder lekker van smaak.
Niet goedkoop, totaal waren we met de extra Wagyu en het wijnarrangement, samen 326 euro kwijt, maar het zou ons niet verbazen als dit restaurant binnen nu en een paar jaar een Michelinster gaat krijgen.
Aan het niveau van de gerechten en de bediening kan het niet liggen.
Absoluut een nieuw toprestaurant in Haarlem!

9,8/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 24-04-2022 13:56:04 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_204526447
Goh, nog niet eens zo gek geprijsd als je die supplementkosten nog in aanmerking neemt!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 24 april 2022 @ 17:46:44 #81
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_204529480
Dat ziet er voortreffelijk uit @golfer & @Blues :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 24-04-2022 21:47:34 ]
Spoilers!
pi_204532359
quote:
14s.gif Op zondag 24 april 2022 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 23 april 2022
Waar: Restaurant Mano, Haarlem.
Wat:

Al een tijdje geleden (vanwege een belastingmeevaller en carpe diem) gereserveerd om te eten bij het veelvuldig geprezen Restaurant Mano.
Niet echt geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, maar wel mooi verbouwd en plaats biedend aan ca. 20 couverts in een mooi pandje op de hoek van de Bakenessergracht en Spaarne in Haarlem.
[ afbeelding ]

Mano komt deels van het Spaanse woord Hermanos (broers) maar betekent ook zoiets als mano (hand), de handen uit de mouwen steken en dat doen de chefs en het bedienend personeel dan ook volop.
De 2 jonge eigenaren/chefs Kevin Kion en Daniël Damen kennen elkaar vanaf hun peuterleeftijd en zijn altijd bevriend met elkaar gebleven.
Beiden hebben intussen ruim 15 jaar ervaring in de horeca opgedaan. Kevin voornamelijk in Haarlem e.o. bij o.a. sterrenrestaurants de Bokkedoorns en ML. Daniël werkte o.a. bij Vis&Co en later in Amsterdam bij onder meer de sterrenzaken Bolenius en Ciel Blue in Amsterdam.
Vorig jaar april besloten de vrienden de handen in elkaar te slaan en samen dit restaurant te beginnen.
Ook het bedienend personeel onder leiding van maître Tekura Osumi was gewend op hoog niveau te werken en dat merk je aan alles. Heldere uitleg van alle gerechten, een enthousiaste sommelier en het tempo wordt goed in de gaten gehouden.
In de loop van de avond komen alle werkzame personen wel een keer aan de tafel langs voor een praatje.
Hoewel je ook a la carte kunt eten kiezen de meeste mensen voor een menu van 5 - t/m 7-gangen.
Wij kregen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de brug van de Bakenessergracht aan het Spaarne. Een topplek!

Bij binnenkomst begonnen we elk met een glas wijn. Voor Blues een rode Sentido, Ribera del Duero en voor mij een Cote de Gascogne. Daarbij namen we ook elk een fles water (plat voor B., bruisend voor mij).

Wij besloten allebei voor het 5-gangenmenu te gaan met als uitbreiding i.p.v. dry-aged lendestuk te gaan voor A-4 Wagyu uit Kobe (supplement van 28 euro per persoon).
En bij het menu kozen wij ook voor het bijpassende wijnarrangement.

Amuses.

Al vrij snel kregen we 3, prachtig gepresenteerde, amuses.
[ afbeelding ]
Een bakje met Hollandse garnalen met bloedsinaasappel.
[ afbeelding ]
Een mousse van miso en koriander tussen krokant gebakken kippenhuid die met poeder van bosui was bestrooid.
[ afbeelding ]
Okonomiyaki (japans pannenkoekje) met kewpie mayonaise.
Alle 3 heerlijke beginhapjes!

1e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Allereerst een beignet met daarin alle smaken die ook in het gerecht zelf zaten. En daarna langoustinetartaar, pompoen en vadouvan met o.a. zeekraal, een krokantje en wat radijs.
Volle, erg lekkere smaken allemaal!
We kregen daarbij als bijpassende wijn een glas heerlijke (mollige, zoals onze sommelier enthousiast vertelde) Kruger Rumpf, Weißer Burgunder.

2e gerecht:
[ afbeelding ]
Een coquille met een sausje van bacon en ui en daarbij een crème van sereh, gevuld met o.a. daikon en zeebanaantjes.
Knapperig en vol van smaak!
Hierbij kregen we ook supervers gebakken brioche met daarbij olijfolie, beurre noisette en mineraalzout uit de Murrayrivier uit Australie.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij dit gerecht dronken wij een fris glas witte Jurtschitsch, een Grüne Veltliner.

Gerecht 3:
[ afbeelding ]
Een rouleau van kabeljauw met gamba met aardpeer, beurre blanc saus met daarin gedruppelde peterselie-olie.
Heerlijk!
Bij dit gerecht hoorde een glas witte Domaine Lavallée, een Bourgogne Côtes d'Auxerre. Fris, iets krijtig.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
Als extra gekozen door ons: A4 Wagyuvlees uit Kobe. Met daarbij compote van black garlic en ui, pomme souffle en (niet op de foto) een romige dashisaus, gemaakt zonder bonitoflakes maar met kelp.
Supermals vlees, perfect bereid!
Hierbij kregen wij een glas van dezelfde rode wijn die Blues al aan het begin van de avond gedronken had: Sentido, Ribera del Duero.

5e gerecht:

We kregen eerst een pré-dessert:
[ afbeelding ]
Een in een mooi glaasje geserveerde mix van kokos, sereh, lime en merengue.
Daarna volgde het echte dessert:
[ afbeelding ]
Een vanillesoufflé met ijs en daarbij een bordje met o.a. yoghurt, citrus en merengue.
Als dessertwijn dronken we hierbij een glas Coteaux du Layon, Chenin.

Alles werd prachtig opgediend uitgeserveerd en was bijzonder lekker van smaak.
Niet goedkoop, totaal waren we met de extra Wagyu en het wijnarrangement, samen 326 euro kwijt, maar het zou ons niet verbazen als dit restaurant binnen nu en een paar jaar een Michelinster gaat krijgen.
Aan het niveau van de gerechten en de bediening kan het niet liggen.
Absoluut een nieuw toprestaurant in Haarlem!

9,8/10
_O_ wat een geweldige gangen O+ Zou eten.

Ik vind alleen de "zo origineel mogelijke manier van opdienen" zoals bij de eerste twee amuses altijd zo aanstellerig overkomen. Ik zou dan vrezen voor de rest (krijg ik iets in een oud vogelkooitje, verstopt tussen glazen knikkers?). Maar dat was allemaal prima.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 24 april 2022 @ 22:35:01 #83
8136 Blues
The only way is up!
pi_204532903
Ik vind eten uit een plant ook niet heel lekker maar goed, het was alleen maar die amuse die zo werd opgediend :D
pi_204576645
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 09:47 schreef anndb het volgende:
Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.

Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout

Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik :) , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling :D :'( . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.
Overigens ook lang geleden dat ik in Turnhout geweest ben. De laatste keer at ik daar in 'Marche 17' (even opgezocht) ook wel heel lang geleden volgens mij. Ik weet er weinig meer van behalve dat het prima was. Maar vandaag gaan we weer even, en wie weet , ook ergens eten. We weten nu waar we heen kunnen.
anonieme razernist
pi_204577200
quote:
14s.gif Op vrijdag 29 april 2022 13:07 schreef NoCigar het volgende:

[..]
Hier een late reactie -maar kan nog net vind ik :) , vanwege het feit dat ik me ineens weer moest denken aan de enige (althans niet verdrongen) keer dat ik mijn bordje niet leeg at in een restaurant, ergens tussen de tien en twintig jaar geleden in een restaurant Tilburg: Paling in het groen! Ik hield namelijk wel van gerookte paling :D :'( . Het zag er precies zo uit: grote brokken dikke, aasetende paling. Het lukte me na een stuk of zo echt niet meer om de rest weg te krijgen, en dan moest ik nog niet eens aan de film die Blechtrommel denken.
Overigens ook lang geleden dat ik in Turnhout geweest ben. De laatste keer at ik daar in 'Marche 17' (even opgezocht) ook wel heel lang geleden volgens mij. Ik weet er weinig meer van behalve dat het prima was. Maar vandaag gaan we weer even, en wie weet , ook ergens eten. We weten nu waar we heen kunnen.
Ik had inderdaad precies het zelfde, ik dacht dit lust ik wel, maar helaas niet dus. Marche 17 is top in Turnhout inderdaad!
pi_204577721
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2022 21:42 schreef Isabeau het volgende: (krijg ik iets in een oud vogelkooitje, verstopt tussen glazen knikkers?)
_O- :D
pi_204768950
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Wat:

We begonnen eerst met een heerlijke alcoholvrije cocktail op basis van gember, deze was zo lekker dat we besloten om gelijk als arrangement bij elke gang ons een alcoholvrije cocktail te serveren. Hierna volgende de amuses:







Een heerlijk begin, we gingen voor het 4 gangen menu (minste dat ze in de avond aanboden) en waren de gehele avond de enige gasten.

Als eerste ceviche van corvina, heerlijk fris voor op zo'n warme dag als gisteren en een bom van smaken, het ziet er simpel uit maar barstte van de smaak:



Hierna volgde weer een smaakbom, schelvis traag gegaard met daarop een eigen gemaakte verse XO saus. Alweer een bom van smaak:



Vanuit het terras heb je een fijn uitzicht en zit je trouwens heerlijk:


Toen volgde het hoofdgerecht, een stukje lamsrack en daarbij gestoofde lamsnek samen met falafel:


Toen als laatste het dessert, de chef zei achteraf dat normaal een fris dessert geserveerd zou worden maar gezien wij voor "slechts" 4 gangen hadden gekozen had hij gekozen voor een wat zwaarder dessert op basis van chocolade. Ik had zelf liever iets fris gehad, ben niet zo chocolade achtig aangelegd en dan vooral met zo'n weer maar soit.



Al met al heerlijk gegeten, voor 2 personen inclusief 10 alcoholvrije cocktails en onbeperkt tafelwater 199 EUR kwijt zonder fooi.
pi_204769368
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Leuk. Elke keer als ik in H. ben wil ik daar of bij Pikaar eten. Dat komt er dan niet van omdat het dan niet echt uitkomt, maar goed.
anonieme razernist
  maandag 16 mei 2022 @ 14:18:37 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204769586
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 12:48 schreef anndb het volgende:
Waar: Wood Gastrobar te Hilvarenbeek
Wanneer: Gisteren

Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?
quote:
en waren de gehele avond de enige gasten.
En is dat een minder goed signaal?
Poef.....gone! ©golfer
pi_204769636
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 14:18 schreef golfer het volgende:

[..]
Ziet er allemaal smakelijk uit. Wat waren de amuses?

Ja een hele goede vraag, durf het echt niet meer te zeggen. Ik was te druk met de chef aan het lullen welke al meteen aan tafel kwam en raakte aan de praat en met 1 oor geluisterd/onthouden wat dat was. Gesprek ging o.a. over dat ze dit dus sinds kort als nieuw concept deden, en dat ie vroeger nog bij de De Librije had gewerkt en hiervoor bij Lindehoff nog niet zo lang geleden (en nog een hoop tenten zoals &Moshik). Dus al sla je me dood, geen idee, was wel heerlijk ook.
[..]
En is dat een minder goed signaal?

Goh voor ons was het heerlijk zo in ons eentje op het terras met volle aandacht van al het (toch 4 man) personeel. Echter gezien de prijs en kwaliteit van het eten wel frappant dat er verder niemand zat, tent er naast zat bomvol binnen en op het terras.
pi_204918275
Ik ging uit eten in Noorwegen. In Geiranger, bij het Uitzichtpunt (maar dan in het Noors) om precies te zijn.
Geiranger ligt aan een fjord en best afgesneden van de buitenwereld. Denk aan: zeker een half uur met auto of boot voor je bij het volgende dorp bent. En dan hadden wij nog geluk dat de besneeuwde pas net open is gegaan, anders bleef het bij optie veerboot.

Het is ook nog voorseizoen, dus dat maakt dat niet alles open is. Zoals het eerste restaurant waar we heen wilden. Bergweggetje getrotseerd om bij een briefje uit te komen dat ze die dag gesloten waren.
Dus op naar het Uitzichtpunt, wat wel open was.
De dame aan de receptie keek bedenkelijk, er waren al wat gasten binnen en er kwam een grote groep eten (van maar liefst 10 mensen…). Ze ging aan de chef vragen of we er nog bij konden.
Gelukkig kon dat, het restaurant bleek niet eens halfvol, je kon merken dat ze aan het opstarten zijn en het graag goed willen doen.

De kaart was simpel.
Voor: tartaar (hebben we niet genomen)
Hoofd: vegetarische risotto
Na: panna cotta met gele bramengelei en poederchocolade.

Ik vond de risotto wel spannend, want ik houd niet zo van kaas. Maar hij was geweldig!
De ober kwam vooraf nog vragen of we er misschien vlees bij wilden, een paar gasten hadden hier een voorkeur aan gegeven. Sure.

En wat was het lekker! Perfect gegaarde rijst, veel groenten erin, niet teveel kaas, stukje bief was perfect gegaard, groene asperges niet te dradig (want dat maak ik weleens mee) maar smaakvol met een bite.

Toet:

Zachte zoete panna cotta met frisse braam en chocolade. Prima afsluiter.

De ober stond bijna te dansen toen we hem zeiden de chef te complimenteren.

Kosten op (inclusief glas fris en tafelwater): 55 euro. Wat voor Noorse begrippen niet te duur is. Zeker gezien de kwaliteit van het geserveerde.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_204918855
quote:
1s.gif Op maandag 30 mei 2022 21:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
om te compenseren hebben we op de terugweg een To Good To Go box opgehaald Cat-astrophe in CUL / Too good to go ervaringen #15 Veel voor weinig! , waarmee we een dag of twee een basis hebben voor alle maaltijden :+
Haha, wij gaan binnenkort op fietsvakantie om het bespaarde aan decadent eten uit te geven _O-
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_204966756
Waar?
Restaurant Concours, Utrecht

Wanneer?
Afgelopen week

Wat at je?
Het 6 gangen menu.

Een amuse, rechts iets met asperge (die ik er niet heel erg in proefde) en links iets met een meringue met aardpeer, die wel duidelijk naar aardpeer smaakte.


Gebakken makreel met wortelpuree en gefermenteerde makreel in een rolletje van granny smithappel.


Een beignet van doperwt met rettich en een bolletje cremé van iets waarvan ik alleen nog weet dat ik het wilde onthouden omdat het zo goed smaakte maar ik uiteraard vergeten ben.


Zeebaars en kokkels met een krokantje van zeewier


Een ravioli gevuld met iets wat ik ook alweer vergeten ben, daarbij wat zalmkuit. En links een 'cappuccino' van schaaldierbouillon en een schuim van venkel. Heerlijk.


Het hoofdgerecht: Lam met een agv'je. Niet revolutionair, wel lekker.


Het dessert: 50 tinten venkel.

Impressie?
Tijdens de lockdown hadden we twee keer een thuis-uit-eten-menu van Concours dat uitstekend beviel. Maar we waren er nog nooit echt geweest, ondanks dat het restaurant er al de nodige jaren zit. En het viel niet tegen. Lekker eten, genoeg aandacht voor groenten en vriendelijke en attente bediening, die ook eerlijk aangaven als ze iets niet wisten. Het eten had wellicht iets spannender gekund maar alles was vakkundig en correct bereid en uitgeserveerd. Eigenlijk niets op aan te merken.
Het restaurant zelf was ondanks een doordeweekse avond gezellig druk. In combinatie met de vrij krappe opstelling en redelijk harde achtergrondmuziek was dat iets waar mijn hoofd na 2 jaar prikkelarme lockdown weer aan moet wennen. -O-

Kosten?
Het zal iets van een dikke 200 euro voor 2 personen inclusief wijn geweest zijn.

Cijfer?
8,5
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 6 juni 2022 @ 10:42:50 #94
63722 z80
I fink you freaky
pi_204974948
Waar?
Namaste Krefeld (Duitsland)
https://restaurant-namaste.de/

Wanneer?
Afgelopen zaterdag

Wat at je?
Buffet.
A la carte is daar ook mogelijk. Maar om uit te proberen en een goed uitziend buffet, voor het buffet gekozen.
Niet alles staat op de foto. Er waren ook nog pannen\bakken met een deksel.




Links hiervan het desert. Bestaande uit fruit, gries cake, Kheer en ijs.

Buiten op het terras.


Buiten mag er in Duitsland nog gerookt worden. Dus ja er staan asbakken op tafel. Binnen en onder een overkapping mag er niet gerookt worden.

Het eten smaakt goed. Is goed gekruid en ziet er kleurig uit. Ruime keuze. Zowel in vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. Niet op de foto een Indisch broodje dat vers klaar gemaakt wordt. Een opgeblazen zoet bolletje.
En bij het buffet staat zelf gebakken linzen brood. Heel dun en knapperig.
Enige nadeel. Het is aangepast aan de Duitse smaak. De peper ontbreekt dus. Er staat 1 gerecht met een bordje extra pittig. Maar zo zou eigenlijk 80% van de vlees gerechten moeten zijn.

Kosten?
22,90 voor het buffet en nog geen 4 Euro voor een halve liter witbier.

Zeker de moeite waard om nog een keer naartoe te gaan. Zeker zolang ik nog gebruik kan maken van een 9 Euro kaartje. Namaste zit ongeveer 30 minuten lopen vanaf het station.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 11 juni 2022 @ 12:26:32 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205020544
Wanneer: 9 juni 2022
Waar: restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Wat:

Naar aanleiding van de opening van een expositie in de synagoge van Aalten hebben we daarna, samen met mijn broer en schoonzus gegeten bij Restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Het restaurant is gevestigd in het gebouw bij het Strandbad Winterswijk.



Nadat we eerst een heerlijk glas Cava getrakteerd kregen van broer en schoonzus werd ons het concept van het verrassingsmenu uitgelegd: het menu bestaat uit 4 gangen, die elk weer uit 2 gerechtjes bestonden. In totaal dus 8 gerechten. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en worden bereid met ingrediënten uit de regio en het seizoen.

Voorgerechten:


Regenboogforel gerold in huisgemaakte lardo van black angus rundvlees, bulgur, zoetzure radijs, rucola,aardappelchip en een crème van tuinkers.
Prima begin van de maaltijd.

Steak tartaar met Amsterdamse uitjes, een pomme soufflé gevuld met rauwe sla en zonnebloempitten en met mosterdmayonaisse.
De sla in de pomme soufflé was wat droog en onaangemaakt. Het zogenaamd gebarsten en gerestaureerde bord was wel erg leuk.

Tussengerechten:

Gegrilde dorade met drie bereidingen van bloemkool en een crème van de stelen en de bladeren. (wat aan de bittere kant), beurre blanc en beurre noisette. Lekker visje wel.

Kruidenrisotto met groene asperges en rucola met een schuim van groene kruiden en een krokantje van schapenkaas.
Als tussengerecht eigenlijk iets te veel risotto. Verder wel erg smakelijk.

Hoofdgerechten:


Vegetarisch gerecht: gepofte bospeen met doperwtencrème, rode wortel, bimi en een saus van vadouvan.
Prima.


Steak van Black Angusrund en 'Naegelholt' van Achterhoeks rundvlees (Naegelholt is een streekproduct uit het oosten van Nederland, het woord bestaat eigenlijk uit 2 woorden 'Naegel' en 'Holt'; naegel is in het oosten van het land een spijker en holt betekende een stukje vlees. Vroeger was er nog geen koeling en moest men vlees conserveren om het langer te kunnen bewaren, vaak ging men het zouten om daarna te laten drogen aan een spijker boven de houtkachel in de keuken, de Naegelholt wordt uitsluitend gemaakt van de malse delen van het rund, de rosbief en biefstukdelen, deze krijgen een bijzondere kruidenmelange, volgens oud recept) en daarbij asperges van een zorgboerderij uit de buurt, aardappelpuree en een jus van rode port met dragon.
Lekker gerecht, maar de steak had iets minder ver doorgebakken en iets meer medium-rare mogen zijn.

Nagerechten:
Zoet:

Parfait van bergamot met aardbeiencrème, aardbeien en grapefruit.

Cheesecake met passievruchtencreme, brownie-ijs, amandelschaafsel, passievruchtensaus en gel.
Lekkere zoete toetjes allebei.

Daarnaast was er voor de dames nog een kaasplankje om met elkaar te delen:

o.a. een venegriekgeitenkaas, een blauwschimmelkaas en een schapenkaas.

Bij het eten dronken we 2 glazen lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en na afloop namen we allemaal nog koffie/espresso/cappuccino.

Totale kosten per 2 personen 120 euro.

Het concept van 2 bordjes per menugang is soms wat onhandig en het is onduidelijk wat in welke volgorde of misschien door elkaar gegeten moet worden.
Alles was wel met zorg klaargemaakt.

7/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-06-2022 11:36:54 (typo) ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_205022473
quote:
7s.gif Op zaterdag 11 juni 2022 12:26 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 9 juni 2022
Waar: restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Wat:

Naar aanleiding van de opening van een expositie van een tentoonstelling in de synagoge van Aalten hebben we daarna, samen met mijn broer en schoonzus gegeten bij Restaurant Lev. by Mike in Winterswijk.
Het restaurant is gevestigd in het gebouw bij het Strandbad Winterswijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Nadat we eerst een heerlijk glas Cava getrakteerd kregen van broer en schoonzus werd ons het concept van het verrassingsmenu uitgelegd: het menu bestaat uit 4 gangen, die elk weer uit 2 gerechtjes bestonden. In totaal dus 8 gerechten. De gerechten hebben allemaal de grootte van een tussengerecht en worden bereid met ingrediënten uit de regio en het seizoen.

Voorgerechten:

[ afbeelding ]
Regenboogforel gerold in huisgemaakte lardo van black angus rundvlees, bulgur, zoetzure radijs, rucola,aardappelchip en een crème van tuinkers.
Prima begin van de maaltijd.
[ afbeelding ]
Steak tartaar met Amsterdamse uitjes, een pomme soufflé gevuld met rauwe sla en zonnebloempitten en met mosterdmayonaisse.
De sla in de pomme soufflé was wat droog en onaangemaakt. Het zogenaamd gebarsten en gerestaureerde bord was wel erg leuk.

Tussengerechten:
[ afbeelding ]
Gegrilde dorade met drie bereidingen van bloemkool en een crème van de stelen en de bladeren. (wat aan de bittere kant), beurre blanc en beurre noisette. Lekker visje wel.
[ afbeelding ]
Kruidenrisotto met groene asperges en rucola met een schuim van groene kruiden en een krokantje van schapenkaas.
Als tussengerecht eigenlijk iets te veel risotto. Verder wel erg smakelijk.

Hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Vegetarisch gerecht: gepofte bospeen met doperwtencrème, rode wortel, bimi en een saus van vadouvan.
Prima.

[ afbeelding ]
Steak van Black Angusrund en 'Naegelholt' van Achterhoeks rundvlees (Naegelholt is een streekproduct uit het oosten van Nederland, het woord bestaat eigenlijk uit 2 woorden 'Naegel' en 'Holt'; naegel is in het oosten van het land een spijker en holt betekende een stukje vlees. Vroeger was er nog geen koeling en moest men vlees conserveren om het langer te kunnen bewaren, vaak ging men het zouten om daarna te laten drogen aan een spijker boven de houtkachel in de keuken, de Naegelholt wordt uitsluitend gemaakt van de malse delen van het rund, de rosbief en biefstukdelen, deze krijgen een bijzondere kruidenmelange, volgens oud recept) en daarbij asperges van een zorgboerderij uit de buurt, aardappelpuree en een jus van rode port met dragon.
Lekker gerecht, maar de steak had iets minder ver doorgebakken en iets meer medium-rare mogen zijn.

Nagerechten:
Zoet:
[ afbeelding ]
Parfait van bergamot met aardbeiencrème, aardbeien en grapefruit.
[ afbeelding ]
Cheesecake met passievruchtencreme, brownie-ijs, amandelschaafsel, passievruchtensaus en gel.
Lekkere zoete toetjes allebei.

Daarnaast was er voor de dames nog een kaasplankje om met elkaar te delen:
[ afbeelding ]
o.a. een venegriekgeitenkaas, een blauwschimmelkaas en een schapenkaas.

Bij het eten dronken we 2 glazen lekkere Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc en na afloop namen we allemaal nog koffie/espresso/cappuccino.

Totale kosten per 2 personen 120 euro.

Het concept van 2 bordjes per menugang is soms wat onhandig en het is onduidelijk wat in welke volgorde of misschien door elkaar gegeten moet worden.
Alles was wel met zorg klaargemaakt.

7/10
Wat een mooie opmaak op de borden _O_ Ik hou er wel van dat het geen overdreven presentatie is, maar wel met zorg samen gesteld. Op een normaal bord. En niet 'op een bedje van stenen' of andere creatieve ondergrond. Het ziet er allemaal smakelijk uit en de prijs valt me eigenlijk ook mee.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205023285
Het is fenegriek ;)

Ziet er lekker uit allemaal hoor :9
pi_205024724
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
Binnenkort meer sperma schaduw foto’s!
In mei weer naar Sabero** en in juni naar https://under.no/ *
Afgelopen dinsdag was het zover!

Ik had een maaltijd ervaring bij


Genoten, een meter of vijf onder water.
Het restaurant is de belichaming van de visie van de chef


Via een paar stappen word je steeds dieper meegenomen onder water, met bijbehorende gerechten.
Entree via de grijze oprijlaan, waar je ontvangen wordt en wordt meegenomen naar beneden, eerste verdieping, de loungeruimte waar de eerste vier gangen (of, zoals zij zeggen: snacks) geserveerd worden. Geen foto van die ruimte, of van het slimme raampje waar doorheen je letterlijk zit dat je half onder water bent.
Wel een foto van het uitzicht, en dus voorpret van wat nog komt.


Wij zaten voor de gangen na gang 4 op de voorste rij (foto genomen na het eten, zodra wij vertrokken schoot iemand snel op onze plek om een foto te maken. Ik snap dat). Tip: reserveer voor de zitting van 18.00 of 18.30 uur en met maximaal 2 personen want die gasten krijgen tafeltjes aan het glas en echt, dat doet zoveel met de beleving _O_

Het menu
Ik hoop dat ik alle gerechten qua foto op de juiste volgorde heb geplaatst….
Wij kozen daarnaast voor de non alcoholische pairings. Briljant! Bij elk gerecht was een sapje bedacht wat de smaken versterkte, compenseerde etc.

Under heeft nu nog 1 ster, maar dat zullen er vast meer worden, gezien de kwaliteit van eten en drinken en aandacht voor detail. Wij hadden wat voorkeuren en per gerecht werd precies uitgevraagd wat we wel en wat we niet bliefden (graag geen orgaanvlees in de ragout, maar een saus met lever bij de langoustine is voor ons geen probleem, dat idee).
Leuk detail: alles wat op tafel kwam, behalve de koffie en thee, komt uit een straal van maximaal 20 km van het restaurant. Kaas van een boertje met zes koeien, kruiden van een strandje wat een kilometer verder ligt, pollen en honing van bijen uit hun eigen korf. En ik denk dat we wel wat hebben zien langszwemmen wat binnenkort ook op een bord ligt.

Het tasting menu is uitgebreid, ik ga niet per gerecht benoemen wat het was, zie kaart ;)
Het tempo was hoog in het begin, ik denk dat we in een half uur vier gangen hadden. Maar met eenhaps gerechtjes kan dat prima. Later zakte het tempo en al in al hebben we zo’n vier uur aan tafel gezeten.

Zoals gezegd: starten op de eerste verdieping (half onder water) met de eerste vier gangen. Van alles wat op de water oppervlakte leeft.

Super hoe men het produkt imiteert door bepaalde baktechnieken, kleurstoffen etc. En erg fijn hoe men per gerecht tips gaf wat eetbaar was van het bord (wat soms echt wel handig was) en over hoe je het het beste kunt eten. Vaak met de handjes. Waarvoor meteen een vochtig doekje werd neergelegd.


De schelpjes zijn van deeg, eenhapsgerechtje.


Berkenbast, gemaakt van deeg, en geverfd met diverse natuurlijke kleurstoffen. Vulling: zie kaart.


Hapje met kaas (van die zes koeien) voor tafelgenoot en hapje met een gelei van zuring voor mij, want ik blijf geen kaas. Beiden daardoor dezelfde smaaksensaties.


Wederom eetbaar schelpje, met zeekraal en bloemen uit de buurt. En vulling: zie kaart :P

Daarna mochten we een verdieping lager. En werd een schaal getoond met alle zeevruchten die we die avond gingen eten (of al hadden gegeten). De grote schaaldieren zwaaiden nog naar ons…



Gang vijf: check de levende vis!
Het was blijkbaar een goede avond qua zeeleven, we hebben een school vis van zo’n 30 leden een paar keer langs zien zwemmen, een paar grotere vissen en heel veel kwallen die onder water hun sierlijke dans deden. Soms had vervelend dat men je kwam storen met… eten :P

Volgende gangen


Langoustine met honing en nog iets wat tegenwicht gaf aan het zoet van vis en honing. De trots van het restaurant en zeker smakelijk. En ik hoop dat ik de foto’s op de goede volgorde heb hier…



Een van de grotere succesnummers: strandkruiden (van die kilometer verderop) met iets van vis eronder, en bovenop een granita van appel. Die we zelf vanuit het schelpje erbij mochten gieten.


Deze maakte op mij de minste indruk. Onder het schuim lag een mengsel van aardappel, zeevruchten en nog wat zaken. Het mondgevoel was fijn, een beetje een stevige bite na veel zachtheid. Maar de smaken sprongen er voor mij niet echt uit.




Hoofdgerecht: Peking duck, op de chef zijn manier. Botermalse eendebout, en in het bakje een ragout van eendepootjes (zonder orgaanvlees voor ons), die je met de kruiden in een aardappelpannekoekje mocht wikkelen.
Het ‘broodje’ was een gestoomd broodje, met daarin ook vlees. Tip: je kon er de saus mee opsoppen als je wilde :Y :9

Tijd voor toet!



Dit was voor mij de winnaar van de avond. Ik ben een toetjesmens en als je zowel rode biet als knolselderij zo kunt verwerken dat het echt als een zoet nagerecht smaakt… nou dan heb je me hoor!

Afgesloten met friandises



Dit was meer dan uit eten, dit was een ervaring.
En daarom: 10/10!

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 11-06-2022 20:55:35 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_205024756
Wauw Cat :o
Spoilers!
  zaterdag 11 juni 2022 @ 20:57:27 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_205024839
Wow @Cat-astrophe.
Wat apart allemaal en wat een omgeving. _O_
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')