quote:Op donderdag 22 augustus 2019 11:45 schreef Aure het volgende:
Crosspost vanuit de SC
-----------------
Vanochtend met zijn vieren gaan ontbijten dus, om half 8 'sochtends al gereserveerd, want het is ook gewoon een werkdagWe hadden het eerste half uur/uur het rijk voor ons alleen
![]()
Men komt langs met ontbijtkarren, een kar met brood, croissantjes, chocoladebroodjes en een kar met allemaal lekkere sapjes. Druivensapjes zoals riesling, merlot etc, maar dan dus zonder alcohol en fruitsapjes. En er wordt één en ander op je tafel neer gezet. De croissantjes waren heerlijk vers, crunchy en ik geloof dat er flink wat boter door het deeg zat![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In de ronde daarna wordt er gevraagd hoe je je ei wilt hebben (eggs benedict, hard of zacht gekookt, spiegelei, scrambled eggs of een omelet). We hadden bijna allemaal de eggs benedict.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Erg lekker![]()
Stiekem zit je dan al best wel vol, maar krijg je vervolgens nog de keuze uit pancakes of wentelteefjes. Omg de wentelteefjes waren goddelijk smeuïg, met heeeerlijke crispy randjes.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Das dus nog steeds niet alles, want hierna krijg je nog een lekker yoghurtje. Heb er even geen foto van, maar was gewoon yoghurt met granola en fruit. Ik heb er nog wat honing door heen gedaan, omdat ik de honing graag wilde proevenWas geen slechte keus.
Dan nog keuze uit diverse friandises, er stonden heel veel dingen op de kar. Dus dit is niet alles wat ze hebben. Diverse bonbons, brownie, boterkoek, macarons, taartjes en nog meerrr, de keuze was reuze!Waar is dit dan?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ondertussen vragen ze regelmatig of je nog koffie of thee wilt, of een sapje. Mag en kan allemaal, hoort allemaal bij de all in prijs van 35 euro. Snap niet hoe ze het daar van kunnen doen, hoewel er mensen naast ons zaten die maar twee rondes hebben meegepakt en toen al naar hun werk gingen![]()
Ontzettend vriendelijke en leuke bediening en François zat aan de bar en vroeg ons bij het verlaten van FG nog hoe we het vonden. Wij vonden het dus te gek en gaan graag nog eens terug om de andere keuzes uit te proberenPlus ze hebben nog een supplementenkaart waar ook nog een aantal dingen op stonden die we graag eens proberen (de kazen bijvoorbeeld, maar er staat ook truffel, champagne, kaviaar op). We waren wel allemaal pas rond half 11 op werk haha, maar ze namen ook wel echt de tijd bij ons. Het kan wel sneller, want bij gasten na ons hadden ze het tempo wat opgevoerd.
![]()
Waar? Restaurant Pacifico
Wanneer?Afgelopen zaterdag
Wat at je? Steak
Impressie?Goed stukje vleesch
Kosten? ongeveer 25 pp incl drankjes ( met korting)
Cijfer? 8Mag ik je vandaag weer eens irriteren?![]()
Fg in Rotterdamquote:In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Als het niet precies hetzelfde verhaal wordt als t jouwe misschien welquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:21 schreef Aure het volgende:
[..]
Leuk dat je gaat! Kom je ook verslag doen?
Ik ga in november weerben benieuwd. Ben een sucker voor eggs benedict
dus die wil ik
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Ik ben vorige week vrijdag geweest, de roereieren waren hemels! We kregen pancake en wentelteefjes, de wentelteefjes waren ook een winnaar. Mijn tafelgenote wilde eigenlijk alleen maar proeven, omdat ze ruimte over wilde houden voor de friandises, maar die was te lekker om te laten staan. En alsnog veel friandises opquote:Op dinsdag 22 oktober 2019 16:46 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Als het niet precies hetzelfde verhaal wordt als t jouwe misschien welben benieuwd. Ben een sucker voor eggs benedict
dus die wil ik
![]()
![]()
Zooo booohik was in mijn nopjes hoor. En wat een fijn relaxt personeel ook. Ze vertelden dat de ochtend bewust zo relaxed en laagdrempelig wordt aangepakt. Dat ze s avonds wat formeler zijn. Dit beviel me wel, ook nog even met de boss himself gekletst, die kwam even aanwaaien aan de tafel,geinig
Prima eten, goddelijke croissant, fijne sapjes, vers fruit, mn eggje benedict(vond de hollandaise wel wat aan de zure kant). Een pancake, een toast, yoghurt (die vond ik dan weer wat plain). En daarna de
friandise kar
.
Heerlijk relaxed en tegelijkertijd tot in de puntjes verzorgden voor t geld hoef je het ook zeker niet te laten
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Kosdadan?I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
35¤ incl koffie/thee/sapjesquote:
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Wanneer: 26-10-2019
Waar:Restaurant ML* in Haarlem,https://www.mlinhaarlem.nl/nl/restaurant/
Wat:
ML is gevestigd in de voormalige drukkerij en lettergieterij Koninklijke Joh. Enschedé. Izaak Enschedé en zijn zoon Johannes vestigden in 1703 hun drukkerij en lettergieterij in de Haarlemse binnenstad. Het bedrijf bleef daar actief tot 1992. In 2005 kreeg het een horecabestemming en werd het Stempels.
Sinds 2018 is in dit fraaie, monumentale pand aan het Klokhuisplein, ML gehuisvest. Niet alleen een restaurant, maar tevens een hotel met 17 kamers en een grote bistro. De naamgevers, Mark en Liane Gratema, zijn samen met mede-eigenaar en chef-kok Kevin Kion dit nieuwe avontuur aangegaan.
ML is ooit begonnen in een klein pandje in de Lange Veerstraat in november 2004, waar wij ze al in 2005 in een eerdere recensie een Michelinster voorspelde. Na een periode van 3,5 jaar verhuisde ML naar het mooie, rijksmonument aan de Kleine Houtstraat 70, de oude bank van lening. Op 23 november 2010 kreeg ML daar zijn Michelinster.
Ook na de verhuizing heeft Restaurant ML nog zijn Michelinster behouden.
Wij bezochten dit restaurant met een mooi ruim opgezet interieur met voldoende plek tussen de tafels en leuke stillevens aan de muur.
Bij binnenkomst werden wij ontvangen door serveerster Amber, die ons nog vanuit een vorige werkkring van haar herkende en vroeg of wij nog altijd verslagen schreven.
We begonnen met wat bruisend water en een (voor Blues half) glaasje Bodega Inurrieta, Orchidea Cuvée, Navarra, sauvignon blanc.
Al snel kwamen er een 4-tal amuses op tafel:
Een crème van eigeel, geschaafde bloemkool en haringkaviaar.
Appelravioli, gevuld met een mousse van Noordzeekrab.
Een paddenstoelen bitterbal met bovenop een friszure gelei van duindoornbes.
Kussentjes van rode biet, gel van aceto-balsamico en geschaafde balsamico.
Allemaal originele en zeer smaakvolle amuses!
Wij kozen voor het menu van de chef, waarbij je tot aan 7 gangen kunt kiezen. Wij besloten te kiezen voor 6 gangen met een bijpassend (BoB voor Blues) wijnarrangement.
Nadat er verse gebakken (gloeiend heet) brood met lekkere geklopte boter, olijfolie en zout op tafel kwam, volgde al snel
het eerste gerecht:
Tartaar van zeebaars, omgeven met yoghurt-hangop, met radijsjes, komkommer en venkel en een krokantje van kletskop. Heerlijk!
We dronken daarbij een glas Hongaarse Tokaji, 'MÁD' Hárslevelu 2017 St Tamás. Lekker met een gelaagde zuurgraad. In de smaak hints van abrikoos en honing.
Tweede gerecht:
Tomaatjes (rood, groen en gedroogd), umami van zeewier, stukjes zeekraal, wat takjes zeebanaan en een sausje van tomaat en basilicum. Lekker fris!
Hierbij werd door ons een Italiaanse Falanghina Vico Riviera 99 van wijnhuis Nativ gedronken.
3e gerecht:
Stukjes kreeft met een schuimige saus, papaya, gado-gado en bedekt met een flinterdun laagje brickdeeg (lijkt op filodeeg). Heel erg lekker!
De prima begeleidende wijn was een glas Duitse Raddeck, Heilgenbaum, edition "S" Riesling.
4e gerecht:
24 uur in miso gemarineerde rauwe zalm met wakaméboontjes, gepofte rijst en opgediend met een kalfsbouillon.
Daarbij op een schoteltje een gefrituurde 'sushi' met een krokantje van zalm.
Voor Blues het hoogtepunt van het diner!
We kregen daarbij een glas Limburgse chardonnay 2015 van domein de Wijngaardsberg uit Ulestraten. We vonden deze wijn iets te zuur bij de Japanse smaken van de zalm.
5e gerecht:
Een stukje mooi gegaarde (sous vide?) entrecote met een jus van spinazie en sjalot, daarbij wat nasi kuning, gelei van ponzu en kleine kolselderijbolletjes. Vooral de jus vonden wij erg lekker.
De bij dit gerecht goed passende (rode) wijn was Ceppitaio Val die Cornia 2017 uit Toscane.
6e gerecht:
Het dessert bestond uit een lekkere frisse mix van limoen met mojito-ijs, merengue, munt en ijspareltjes van limoen.
De dessertwijn die we daarbij kregen was een fris tintelende Oostenrijkse Muscato van Regina en Günther Tribaumer.
Een lekkere frisse afsluiting van een heerlijke maaltijd!
Met de deskundige en aardige bediening door Amber en de rest van de serverende brigade en de deskundige uitleg bij alle wijnen door sommelier Tim hebben wij een topavond bij ML beleefd.
Het zou ons niet eens heel erg verbazen als er nog een keer een tweede Michelinster aan dit toprestaurant wordt toegekend.
Totale prijs voor al dit lekkers: 254 euro.
9,5/10
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 04-11-2019 16:56:41 ]Poef.....gone! ©golfer![]()
Wauwie!quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 15:07 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
35¤ incl koffie/thee/sapjesI'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Zo, dat ziet er geweldig uit Golfer en Blues!![]()
Leuke post zoOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Behalve t dessert lijkt t me allemaal heerlijk! En ziet er prachtig uit.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Is t ook in t weekend? Jammer dat ik niet in/bij Rotterdam woon maar een keer in weekend zou kunnen. Moet wel goed zijn na al die geweldig positieve verhalen.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 15:07 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
35¤ incl koffie/thee/sapjesWat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Alleen doordeweeks helaasquote:Op zondag 27 oktober 2019 20:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Is t ook in t weekend? Jammer dat ik niet in/bij Rotterdam woon maar een keer in weekend zou kunnen. Moet wel goed zijn na al die geweldig positieve verhalen.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!![]()
Waar? Raffaele's Foodbar, Deventer
Wanneer? Net
Wat at je? We deelden met z'n zessen 4 voorgerechtjes (octopus ceviche, gerookte rode biet, ingelegde makreel met wijnblad en boneless spareribs) en een heerlijke pizza tartufo. Daarna allen een pasta/risotto, voor mij spaghetti met brandy, truffel, tijm en parmezaan. Daarbij twee flessen rood en enkele aperitieven.
Impressie? Zoals altijd goed, onze favoriete go-to in Deventer
Kosten? 30-40ish pp, tikkie komt nog
Cijfer? 8.5Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger![]()
Dat is jammer!quote:Op zondag 27 oktober 2019 20:36 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Alleen doordeweeks helaasWat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt nietquote:Op zondag 27 oktober 2019 13:17 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-11-2019
Waar:Restaurant ML* in Haarlem,https://www.mlinhaarlem.nl/nl/restaurant/
Wat:
ML is gevestigd in de voormalige drukkerij en lettergieterij Koninklijke Joh. Enschedé. Izaak Enschedé en zijn zoon Johannes vestigden in 1703 hun drukkerij en lettergieterij in de Haarlemse binnenstad. Het bedrijf bleef daar actief tot 1992. In 2005 kreeg het een horecabestemming en werd het Stempels.
[ afbeelding ]
Sinds 2018 is in dit fraaie, monumentale pand aan het Klokhuisplein, ML gehuisvest. Niet alleen een restaurant, maar tevens een hotel met 17 kamers en een grote bistro. De naamgevers, Mark en Liane Gratema, zijn samen met mede-eigenaar en chef-kok Kevin Kion dit nieuwe avontuur aangegaan.
ML is ooit begonnen in een klein pandje in de Lange Veerstraat in november 2004, waar wij ze al in 2005 in een eerdere recensie een Michelinster voorspelde. Na een periode van 3,5 jaar verhuisde ML naar het mooie, rijksmonument aan de Kleine Houtstraat 70, de oude bank van lening. Op 23 november 2010 kreeg ML daar zijn Michelinster.
Ook na de verhuizing heeft Restaurant ML nog zijn Michelinster behouden.
Wij bezochten dit restaurant met een mooi ruim opgezet interieur met voldoende plek tussen de tafels en leuke stillevens aan de muur.
[ afbeelding ]
Bij binnenkomst werden wij ontvangen door serveerster Amber, die ons nog vanuit een vorige werkkring van haar herkende en vroeg of wij nog altijd verslagen schreven.
We begonnen met wat bruisend water en een (voor Blues half) glaasje Bodega Inurrieta, Orchidea Cuvée, Navarra, sauvignon blanc.
Al snel kwamen er een 4-tal amuses op tafel:
[ afbeelding ]
Een crème van eigeel, geschaafde bloemkool en haringkaviaar.
[ afbeelding ]
Appelravioli, gevuld met een mousse van Noordzeekrab.
[ afbeelding ]
Een paddenstoelen bitterbal met bovenop een friszure gelei van duindoornbes.
[ afbeelding ]
Kussentjes van rode biet, gel van aceto-balsamico en geschaafde balsamico.
Allemaal originele en zeer smaakvolle amuses!
Wij kozen voor het menu van de chef, waarbij je tot aan 7 gangen kunt kiezen. Wij besloten te kiezen voor 6 gangen met een bijpassend (BoB voor Blues) wijnarrangement.
Nadat er verse gebakken (gloeiend heet) brood met lekkere geklopte boter, olijfolie en zout op tafel kwam, volgde al snel
het eerste gerecht:
[ afbeelding ]
Tartaar van zeebaars, omgeven met yoghurt-hangop, met radijsjes, komkommer en venkel en een krokantje van kletskop. Heerlijk!
We dronken daarbij een glas Hongaarse Tokaji, 'MÁD' Hárslevelu 2017 St Tamás. Lekker met een gelaagde zuurgraad. In de smaak hints van abrikoos en honing.
Tweede gerecht:
[ afbeelding ]
Tomaatjes (rood, groen en gedroogd), umami van zeewier, stukjes zeekraal, wat takjes zeebanaan en een sausje van tomaat en basilicum. Lekker fris!
Hierbij werd door ons een Italiaanse Falanghina Vico Riviera 99 van wijnhuis Nativ gedronken.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Stukjes kreeft met een schuimige saus, papaya, gado-gado en bedekt met een flinterdun laagje brickdeeg (lijkt op filodeeg). Heel erg lekker!
De prima begeleidende wijn was een glas Duitse Raddeck, Heilgenbaum, edition "S" Riesling.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
24 uur in miso gemarineerde rauwe zalm met wakaméboontjes, gepofte rijst en opgediend met een kalfsbouillon.
Daarbij op een schoteltje een gefrituurde 'sushi' met een krokantje van zalm.
Voor Blues het hoogtepunt van het diner!
We kregen daarbij een glas Limburgse chardonnay 2015 van domein de Wijngaardsberg uit Ulestraten. We vonden deze wijn iets te zuur bij de Japanse smaken van de zalm.
5e gerecht:
[ afbeelding ]
Een stukje mooi gegaarde (sous vide?) entrecote met een jus van spinazie en sjalot, daarbij wat nasi kuning, gelei van ponzu en kleine kolselderijbolletjes. Vooral de jus vonden wij erg lekker.
De bij dit gerecht goed passende (rode) wijn was Ceppitaio Val die Cornia 2017 uit Toscane.
6e gerecht:
[ afbeelding ]
Het dessert bestond uit een lekkere frisse mix van limoen met mojito-ijs, merengue, munt en ijspareltjes van limoen.
De dessertwijn die we daarbij kregen was een fris tintelende Oostenrijkse Muscato van Regina en Günther Tribaumer.
Een lekkere frisse afsluiting van een heerlijke maaltijd!
Met de deskundige en aardige bediening door Amber en de rest van de serverende brigade en de deskundige uitleg bij alle wijnen door sommelier Tim hebben wij een topavond bij ML beleefd.
Het zou ons niet eens heel erg verbazen als er nog een keer een tweede Michelinster aan dit toprestaurant wordt toegekend.
Totale prijs voor al dit lekkers: 254 euro.
9,5/10![]()
![]()
Klopt. Moet natuurlijk 26-10-2019 zijn. Maar kan ik niet meer wijzigen. Moet een modje even doen.quote:Op maandag 4 november 2019 16:27 schreef Tarado het volgende:
dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt nietPoef.....gone! ©golfer![]()
Geregeld.quote:Op maandag 4 november 2019 16:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Moet natuurlijk 26-10-2019 zijn. Maar kan ik niet meer wijzigen. Moet een modje even doen.
Ik ben overigens niet vergeten dat het topic met de reviewlijst nog bijgewerkt moet worden.Spoilers!![]()
Ik ga woensdag! Nu al trek in!quote:Op zondag 27 oktober 2019 20:36 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Alleen doordeweeks helaasBe brave. Be kind.![]()
Ohhhh Golfer verzint recensies op data in de toekomst bij restaurants waar hij nog helemaal niet kan zijn geweest!!! We worden besodemieterdquote:Op maandag 4 november 2019 16:27 schreef Tarado het volgende:
[..]
dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt niet
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
quote:Op maandag 4 november 2019 19:21 schreef Gripper het volgende:
[..]
Ohhhh Golfer verzint recensies op data in de toekomst bij restaurants waar hij nog helemaal niet kan zijn geweest!!! We worden besodemieterd![]()
![]()
quote:Op maandag 4 november 2019 20:25 schreef golfer het volgende:
Ik ga nog even verder acclimatiseren met een sigaar.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.![]()
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer
Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
Zo, het reviewtopic is weer bijgewerkt.![]()
Ik ga morgen eten bij Sapori in Enschede, als ik er aan denk schiet ik een kiekje en typ ik zondag even mijn belevingen.
Sterkheidsbaas van alles.![]()
Waar? Sapori e ricordi
Deze trattoria is in 2017 uitgeroepen tot beste Italiaane Restaurant van Nederland. Het stond al tijden op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik heb een handvol vrienden welke hier kind aan huis zijn. 1 van hun was jarig geweest en wilde met ons (8 man) hier een avond lekker eten.
Het restaurant wordt gerund door Mamma Rosa. Ze kookt klassiek, simpel maar o zo lekker. De bediening wordt gedaan door mede-eigenaar en tevens dochter van Rosa en haar andere dochter. We hadden de tweede etage voor onszelf gisteren. De foto's zijn daardoor ook ruk en wat donker.
Wanneer? 16-11-2019
Wat at je?
Ze werken hier niet met een kaart. Je kunt kiezen tussen een 2, 3 of 4 gangenmenu. De jarige heeft Rosa gezegd vooral lekker te koken en we aten iets anders dan de rest van het restaurant.
Bij binnenkomst werd ons gevraagd of we wat wilde drinken. We kregen een Limoncello Spritz.
Hij was fris, zoet/zuur en een beetje bitter. Dikke prima.
De eerste gang was een antipasti. Boven zelf ingemaakte olijven, groen en zwart. Met wilde uitjes. Venkelsalami, een rauwe ham en spinata romana, vrij pittig. Links vijgenbrood, Taleggioen een kaas welke ik niet onthouden heb. In het midden bruschetta en onderin zelf ingelegde champignons. Geserveerd met wit stokbrood en toast. Allemaal erg lekker. Ik was aangenaam verrast door de zwarte olijven, die ik normaal 'meh' vind. Er werd een Italiaanse witte wijn bij geschonken.
De pasta. We kregen 3 soorten pasta. Tortellini met gehaktvulling uit de oven met tomatensaus, rigatoni met iets wat ik vergeten ben en eckte spaghetti carbonaraDe Tortelinni was heerlijk, de rigatoni was goed pittig en de carbonara was hemels. Oh my, ik had de hele bak opgekund
Erbij rode wijn.
Dan, de volgende gang. We hadden er 2 die geen vis eten. We kregen een aardappelpuree met wat zoete aardappel erin uit de oven, snijbiet met parmazaan en pijnboompitten, procereur en een tonijn melva met citroen in zoutkorst. Rosa kwam hem zelf brengen en openkloppen. Ik mocht m slachten.![]()
Er kwam een dressing voor bij de vis van o.a. olijfolie en peterselie. Erg lekker. De aardappelpuree was ook heel goed. Zacht, goed op smaak. Het vlees was zacht maar toch stevig. Erbij een andere, iets zwaardere rode wijn gemaakt met gedroogde druiven.![]()
Inmiddels was het restaurant redelijk leeggelopen en verplaatste we ons naar beneden. Tijd voor het dessert. Een van de dochters maakt de desserts. We kregen 2 soorten taart, een cheesecake met maanzaad en aardbeien met basilicum. De ander was een perentaartje.
Beide prima. Cheesecake was luchtig en niet zwaar, perentaartje was lekker zoet met goede deegkorst.
Daarna, natuurlijk, nog een glaasje limoncello.
Impressie? Rosa kan heerlijk koken. Geen poespas, goed op smaak, ruim voldoende. De dochters zijn attent in de bediening en komen lekker even met je kletsen aan tafel. De sfeer is echt gemoedelijk en huiselijk. Het is lang tafelen, redelijke tijd tussen de gangen dus echt wel een avondvullend programma.
Als je ergens ongedwongen, maar erg lekker wilt tafelen met een goed gezelschap is dit echt de plek waar je moet zijn.
Kosten? Durf ik niet te zeggen. Een 4 gangen menu kost 38.50 pp. Een flesje wijn ongeveer 20.
Cijfer? 9/10Sterkheidsbaas van alles.![]()
Ja, in de categorie 'gewoon lekker eten terwijl je met goed gezelschap aan tafel zit' is dit wel een winnaar.
Overigens doen ze ieder jaar een actie. In november en december gaat alle fooi naar het dierenasiel. En ze verkopen cantuccini a 200 gram voor 5 euro waarbij ook het volledige bedrag naar het asiel gaat. Vink mooi.
Sterkheidsbaas van alles.![]()
Bestaat die eigenlijk nog? Wat is er met Iwanius gebeurd?quote:Op dinsdag 5 november 2019 11:49 schreef Gripper het volgende:
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer
Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.anonieme razernist![]()
Wanneer: 17-11-2019
Waar: Boca World Tapas, Haarlem
Wat:
Gebruikmakend van een The Fork-actie, waarbij je 50% korting op het eten (excl. drank) krijgt, bij Boca aan het Spaarne in Haarlem gegeten. Klein restaurant met ca. 26 couverts.
Boca serveert culinaire gerechten met een formaat van een tapa met invloeden van over de hele wereld. Boca noemt zich geen Spaanse tapas bar maar een Wereldse tapasbar.
Keuze uit 8 vleesgerechten, 8 visgerechten, 8 vegetarische gerechten en een aantal pintxos-gerechten. Alle gerechten zijn er ook om te delen met elkaar.
We begonnen met een glas Spaanse witte wijn, Go de Godello en een karafje gekoeld kraanwater.
Daarna namen we elk een aantal gerechten:
Steak tartare met truffelmayonaise, gekookt kwartel ei en parmezaan crostini.
Gefrituurde aardpeer met herfst salsa en gefrituurde pompoen pitten.
Tonijn tataki met wakame en mousse van sojasaus.
Carpaccio van iberico met gestoofde abrikoos en krokante ontbijtkoek.
Pintxos met rillette van gekonfijte eendenbout en Pintxos tataki van tonijn.
Burrata met gerookte tamme kastanje, gepofte knoflook crostini en sinaasappel-zest.
B. dronk hierbij een glas rode Spaanse wijn, Tempranillo Hinojal.
Coquille met gebakken zeekraal, bisque en zalmkuit.
Bavette gemarineerd in tijm/laurier/knoflook boter met jus de veau, winterpostelein en enokipaddenstoelen.
Alle gerechten worden ter plekke vers bereid aan de open bar-keuken en zijn allemaal prima op smaak.
Totale kosten, met korting, inclusief drank voor 2 personen: 54,50 euro
Zeker met deze aanbieding absoluut de moeite waard!
Cijfer: 8,5/10
Poef.....gone! ©golfer![]()
Oei, dat ziet er allemaal lekker uitWel apart dat ze op bijna ieder gerecht hetzelfde takje groen hebben gelegd
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.![]()
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!
En Lonaa; krijg gelijk trek in antipasti en pasta na je review en foto's. Lekker zeg!Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Als je de volle prijs zou moeten betalen, is het gezien de kleine porties, echt veel te duur.quote:Op zondag 17 november 2019 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!Poef.....gone! ©golfer![]()
Dat is op de carpaccio na echt een menu met al mijn lievelingsingrediënten op mijn favoriete manier klaargemaakt zeg, boh![]()
![]()
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Wanneer: 21-12-2019
Waar: Bistro Cotazur in Rotterdam, https://www.cotazur.nl/
Wat:
Nadat we op visite bij Leintjuh, Kaas en baby A. in Rotterdam waren geweest hadden we besloten daar in de buurt nog wat te eten.
Op The Fork met een 9,1 gewaardeerd en gebruikmakend van een korting van 30% viel de keuze op bistro Cotazur aan de Oostzeedijk.
Deze bistro is sinds begin dit jaar geopend en het interieur ziet er zo uit:
Enige nadeel is dat wanneer je tegenover de bank op een stoeltje zit je slechts tegen een muur aankijkt. Verder wel leuk ingericht.
We besloten alleen een voor- en een hoofdgerecht te nemen en begonnen met een lekker glas Sauvignon Blanc, Nouveau Monde uit Frankrijk. Daarbij plat en bruisend water.
Al snel kwam er lekker warm brood met een spread van oude kaas op tafel.
Voorgerechten.
Blues:
Als steak tartare gesneden cheviche van tonijn met yuzu, furikake (strooisel met stukjes zeewier, sesam en gedroogde bonitovlokken) en avocado (niet echt opgevallen). Lekker fris en vers en niet al te zuur gemarineerd.
Ik:
Tostada kreeft.
Brioche met kreeft, rivierkreeft, kruidensla en dubbelgedopte tuinboontjes. 2 Flinke stukken verse kreeft en tussen de 2 brioches ook wat stukjes rivierkreeft. Erg lekker!
Hoofdgerechten.
Blues:
Buiten de kaart om gekozen voor 'the catch of the day' van Schmidt Zeevishandel. In dit geval op de huid gebakken kabeljauwfilet met spinazie, venkel, een knolselderijpuree en een zalf van wortel met wat schuim van schaal/schelpdieren. Allemaal prima van smaak.
Ik:
Ik had gekozen voor een portie ter grootte van een tussengerecht. 5 wilde Argentijnse gamba's met gnocci, tomaat, flower sprouts en een witte wijnsaus. Alweer prima op smaak allemaal.
Totaal ware we, inclusief drank 78,50 euro kwijt.
Conclusie: prima bereid bistro-voedsel van verse producten en met zorg op het bord gepresenteerd. Vriendelijke en deskundige bediening.
8/10Poef.....gone! ©golfer![]()
Heel verhaal getypt: weg
Dus in de herhaling: bezoekje aan Sabero https://www.sabero.nl/
Ik ben niet goed in het beschrijven van smaken, dus daar zal ik kort in zijn.
Het is een jaarlijkse traditie met wat vrienden, en daarbij hoort ook hotel. Ook al is het dit keer een whopping 25 km van huis.![]()
Uitzicht vanaf het panoramaterras was mooi
Overige plaatjes in spoiler ivm de grootteSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De rekening moet ik nog krijgen, maar die gaat ruim onder de 200 euro zijn. En dat is een prima prijs voor acht gangen, koffie en een drankjes arrangement.
9/10
Volgend bezoekje: De Groene Lantaarn. En we plannen een tripje naar The Fat Duck (UK).
[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 12-01-2020 14:46:42 (25, geen 2 km...) ]Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @Lonaa, @PdeHoog+G, @z80, @Kaatje, @minilot, @Lucky_Strike+J, @Candaasje, @borisz, @Uhmmpie, @Anthraxx, @Tele6, @fietsie, @Whiskers2009, @Blues en ik, @Isabeau, @AnneX+S, @Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
Rigatone met tomatensaus.
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
Erg lekkere aardappelpuree.
Gemengde groentes.
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
[ Bericht 1% gewijzigd door Lonaa op 02-02-2020 13:41:25 ]Poef.....gone! ©golfer![]()
Het was een ontzettend gezellige avond met heerlijk eten. En de campari staat op de boodschappenlijstmet dank aan @Kreator
We have far more in common than that which devides us..![]()
Iig iets van kaas volgens mij. Hij was hemels!quote:Op zondag 2 februari 2020 13:23 schreef Aure het volgende:
Wat leuk zeg! Wat zat er allemaal in die aardappelpuree?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin![]()
We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:23 schreef Aure het volgende:
Wat leuk zeg! Wat zat er allemaal in die aardappelpuree?We have far more in common than that which devides us..![]()
Heerlijk verslag![]()
Misschien voor mij iets te kazig
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
peterselie, knoflook en parmasaan, geloof ik.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
Sterkheidsbaas van alles.![]()
Op de rigatoni moest je zelf kaas doen en die met artisjok zat volgens mij geen kaas. Het was eigenlijk verwonderlijk weinig kaasquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag![]()
Misschien voor mij iets te kazigWe have far more in common than that which devides us..![]()
Heel geslaagd allemaal.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
En precies dat: eerlijk en goed eten.
Ik heb genoten.. alleen ben ik stiekem wel benieuwd welke wijn ik heb gedronken.
Heb je daar toevallig ook iets van meegekregen? Een stevige maar heerlijke rode wijn.
En de foto’s graag natuurlijk![]()
![]()
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag![]()
Misschien voor mij iets te kazig
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.Spoilers!![]()
Ik maakte laatst een groentegerecht uit de oven en daar hoorde ricotta op. Leek me niets, dus feta gebruikt, maar deze had heel goed gesmaaktquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.We have far more in common than that which devides us..![]()
Gemistquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.![]()
![]()
Maar je weet wel dat het bestaat. Op het boodschappenlijstje ermee (t is erg lekker)quote:We have far more in common than that which devides us..![]()
Griek in Valkenswaard. Waren in de buurt, kwamen uit Belgie via Houthalen.
Nou de tent zelf is prima, maar na de bestelling was t eten er echt in no time. Alsof t achter al klaar stond maar t nog even in de warmhoudoven ging. Ik had gyros, maar t was gewoon te weinig. Ik had t op en wilde meer meer meer, heb dat nog nooit gehad bij een griek. Maarja heb me ingehouden, toen maar toetje besteld. Dame Blanche. Was er ook in vijf tellen, zelfs t glas was ijskoud. Dus die maken ze smiddags al. Daar heb ik zo een hekel aan, heb zelf in een restaurant gewerkt en toetjes maakte we wanneer ze besteld werden. Daarnaast miste ik de chocoladesaus, ja die zat er wel op maar was ook ijskoud. ik wil warme chocoladesaus of tenminste op kamertemperatuur.
Nooit weer dus
Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.![]()
En dat restaurant heet hoe?quote:Op zondag 2 februari 2020 16:13 schreef funnywell het volgende:
Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.Poef.....gone! ©golfer![]()
bestaat nietquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag![]()
Misschien voor mij iets te kazig
Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @LuckyWat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ga je volgende keer weer gezellig mee?quote:Op dinsdag 4 februari 2020 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @:LuckyPoef.....gone! ©golfer![]()
Het ziet er echt heerlijk uit!quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.![]()
Klinkt alsof jullie een topavond hebben gehad
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!![]()
Het moest een jaar duren, maar gisteren was ik eindelijk te gast bij restaurant Marrees (voorheen Bretelli).
Ze gaan een weekje op vakantie, dus de k.oelkast moest leeg en daarom was er een aanbod van een vier gangen verrassingsdiner voor 50 euro.
Na afloop kon ik stellen dat ik wilde dat ik zo’n koelkas.t had![]()
Er was dus ook geen kaart dus de details van de gerechten ben ik merendeels vergeten.
We waren met vier personen: eentje lust geen kaas (ik), eentje geen paddestoelen en eentje geen proefbare bereidingen van ei. En dan hadden we nog de alleseter, die op de dag zelf ziek werd en dus moest afzeggen.
We kregen een warm welkom, kozen een alcoholvrije cocktail uit en ons werd gevraagd wie welke voorkeuren had. Dit doorgegeven zodat de bediening wist hoe ze moesten uitserveren.
Daarna kwam de tweede serveerster... om te vragen hoe het zat met de voorkeurenNogmaals doorgegeven.
Cue de eerste amuse
Mijn tafelgenoten hadden haast ermee, ik minder want het was met... oude kaasMaar het is een amuse, een klein hapje en wie weet vind ik kaas hier wel lekker. Helaas, toch niet, maar dan is er cocktail om het mee weg te spoelen.
Op naar de tweede amuse....
Die was met mozerella![]()
Toen heb ik hem toch -met toelichting- teruggestuurd. Met vele excuses kreeg ik binnen vijf minuten een alternatief. Met mousse van komkommer, ingelegde tomaat en andere zaken: heerlijk!
En de bediening zei dat het nu niet meer mis kon gaan, want in de rest van de gerechten zat geen kaas. Top.
Eerste gang, met nogmaals excuus voor de kaasvergissing. Maar die was goed en snel opgelost dus wat mij betreft gaan we doorrrrr!
Mooi bordje met daarbij al meteen de toelichting dat hij voor mij iets anders was....
coquille, terrine van ganzenlever, het bolletje bevatte een crème van aardpeer en voor de rest van de tafel zaten er ingelegde grotchampignons bij.
Ho, stop! Tafelgenoot at geen champignons, ik welBorden omgewisseld, weer excuus. Hmmmm...
Het gerecht was fantastisch, coquille doet het echt goed met ganzenlever én met het chocolade omhulsel van het bolletje met aardpeer. Maar coquille en zoet wist ik al, heb hem in Barcelona ooit met suikerspin gehad.
Tussengang
Botermalse kabeljauw, gelakte paling, bouillon van paling en quinoa.
Geen kaas, champignons of ei, dus dat ging goed![]()
Nom.
Hoofd:
Kalfsbiefstuk, ravioli met trompette de la mort en een soort kaas, taartje van kool, krispy uienring en diverse andere zaken die ik vergeten ben. Er zaten dus in ieder geval champignons en kaas in. En deze keer was het allemaal keurig aangepast én bij de juiste persoon uitgeserveerdBediening moest er zelf mee lachen en wij vonden het knap dat ze én het gerecht én de alternatieven uit haar hoofd wist.
Smaakte ook weer prima.
Toet!
Diverse bereidingen van ananas, dragonfruit, taartje van caramel en sesam, schuim van yoghurt en in het taartje chocolade.
Toet is al-tijd goed.
Afsluiting met koffie/thee en friandises waarbij bleek dat de bekende bloedsinaasappel nog steeds een plekje had.
En toen waren we vijf uur verder.
Ze hebben het huiselijke bewaard, nog steeds relaxed, wel wat bedieningsfoutjes, maar wat op tafel kwam was genieten. We komen zeker nog eens terug bij onze ‘huis ster’.
9/10Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
Zier er, afgezien van de uitzonderingsfoutjes, allemaal wel prima uit en voor 50 euro is het absoluut een koopje.
Poef.....gone! ©golfer![]()
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien
Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het etenIk hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.![]()
Nu je het zegt valt het me op. Heb me er absoluut niet aan gestoord.quote:Op zaterdag 22 februari 2020 13:03 schreef flipsen het volgende:
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien
Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
En het past wel bij hun no-frills aanpak. Papier bevat trouwens hun logo, misschien maakt dat het minder goedkoop voor je
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
Wanneer: 29-2-2020
Waar:Bistro ML, Haarlem, https://www.mlinhaarlem.nl/nl/bistro/
Wat:
In het prachtige monumentale pand, dat sinds 2018 in handen is van Mark en Lianne Gratema (ML) en compagnon Kevin Kion, aan het Klokhuisplein in Haarlem bevindt zich niet alleen het Michelinsterrenrestaurant ML, een hotel en een bar, maar ook de Bistro ML, die de gehele dag geopend is.
De bistro heeft meerdere ruimtes met lekker zittende stoelen en mooi opgestelde tafels. Het concept is simpel: je kunt voor 37,50 euro kiezen uit 3 gangen van de kaart (7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en 5 desserts) Daarnaast kan je ook kiezen voor de ML special, iets duurder: een voorgerecht en een hoofdgerecht dat per twee personen gedeeld moet worden. Eventueel kan je nog wat extra bijgerechten bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 3-gangenkeuze-menu.
We begonnen met heerlijk gemaakt landbrood met lekkere gezouten boter en een truffelmayonaise. (4,50 extra).
Voorgerecht:Voor Blues: een soort steak tartare bestaande uit filet americain, entrecote, cornichons, een Parmezaan chip en een 63 graden ei.
Fraai opgemaakt bordje en erg smakelijk.
Zij dronk daarbij een glas rode wijn: il Sole Orozon Syrah uit Sicilië.
Ik hield het de hele maaltijd bij (bubbeltjes)water.Ik had gekozen voor het voorgerecht met krab (gefrituurd) met daarbij profiteroles, gekonfijte citroen en kerriemayonaise.
Erg lekker, maar...het hele kleine stukje gefrituurde krab had qua hoeveelheid meer weg van een amuse dan van een voorgerecht.
Hoofdgerecht.Voor Blues de tataki van zalm met peterseliewortel, rettich, kroepoek met wasabi en soja.
Puntje van kritiek: tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij de superverse vis of het vlees heel kort even wordt dichtgeschroeid, gemarineerd en verder vrijwel rauw van binnen blijft. In dit geval was de zalm te ver gegaard, zodat er niet echt sprake was van tatakibereiding.
Hierbij dronk zij een glas Bodega Inurrieta Orchidea Sauvignon Blanc uit Navarra, Spanje.Ik had de zeebaars met gefrituurde gamba's, katsu sando (een soort Japanse sandwich met tapenade van oesterzwam), groene asperges en een hollandaisesaus.
Mooi op de huid gebakken zeebaars, prima gamba's en de katsu sando was echt een hoogtepunt. Heerlijk!
Nagerechten:Het dessert van Blues was mango-ijs met witte chocolade en gele curry. Heel erg lekker!
Ik koos voor de "snickers". Een dessert in een grote coupe met pinda's, karamel en chocolade. Verrassend en ook lekker!
Kosten: totaal, inclusief wijn en water waren we 94,40 euro kwijt.
De bediening was attent. Het eten stijgt, op een paar genoemde kleinigheden ter verbeteringen na, boven het gemiddelde bistro-eten uit en de entourage is prachtig.
Zeker voor herhaling vatbaar!
8/10Poef.....gone! ©golfer![]()
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?
Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij? Gelukkig hadden jullie brood en een vullend toetje.
Alles met snickers is
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ben het er wel mee eens dat de afmeting van het hoofdgerechten van B. nogal klein is,
maar het ziet er wel allemaal prachtig uit!
Hun versie van een katsu sando ziet er intrigerend uit, helemaal met jouw beschrijving en je positieve reactie. Super.
Zonde dat ze de zalm niet tataki hebben weten te houden (hoe moeilijk kan dat immers zijn?), maar op de afmeting na is de opmaak van juist dat bord en de keuze van de overige componenten wel erg mooi, hoor!![]()
Voornamelijk deeg. Kan mij geen specifieke smaak meer ervan herinneren.quote:Op zondag 1 maart 2020 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?Inderdaad waren de porties niet erg groot. Voor ons, als kleine eters, prima. Maar als je een wat grotere innemer bent moet je er wel wat bijgerechten bij nemen.quote:Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij?Poef.....gone! ©golfer![]()
Traveller's Tavern in London
Een klassiek engels ontbijt met toast, worstjes, spek, eitjes, portabello's en witte bonen in tomatensaus.
Daar kun je weinig aan verprutsen..
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?![]()
Bengal Lounge in Dursley, voor een portie lamb bhuna.
Goed gekruid, grote portie en bijgerechten als popadoms.
Gelukkig zitten er veel pubs in Dursley zodat je goed kunt blussen..
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?![]()
Wanneer: 10-3-2020
Waar: L'Apero in Oostende
Wat:
Aan de Albertpromenade, met zicht op (de inmiddels donkere) zee, gegeten bij dit reaturant.:
Menukaart:
Voorgerechten:
Voor mijzelf:
Coquilles St. Jacques in een wittewijn met kaassaus.
Voor Blues:
Kaas croquetten met salade.
Hoofdgerechten:
Voor B. de zacht gegaarde rogvleugel met blanke boter, kappertjes en kriel aardappelen.
en voor mij op het vel gebakken IJslandse kabeljauwfilet met remouladesaus en een fris slaatje met verse frieten.
Prima eten voor een schappelijke prijs. (inclusief drank alles bij elkaar 83,50).
8/10.Poef.....gone! ©golfer![]()
@golfer ziet er goed uit(vlakbij mij
ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)
Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij![]()
![]()
Als ik in de buurt van Oostende zou wonen zou ik daar ook vaker gaan eten.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 21:15 schreef FranticDJ het volgende:
@:golfer ziet er goed uit(vlakbij mij
ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)
Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mijPoef.....gone! ©golfer![]()
Wanneer: 11 maart 2020
Waar: Resto Vito in Oostende.
Wat:
De laatste avond van ons driedaagse bezoek aan Oostende hebben wij gegeten bij het Italiaanse restaurant Resto Vito.
De eigenaar, Vito Centomani, is afkomstig uit Puglia en bereidt ook zoveel mogelijk eten vanuit die streek.
Zijn motto is: "La vita è troppo breve per mangiare e bere male", oftewel: "het leven is te kort om slecht te eten en te drinken".
Vito kookt samen met een andere kok en doet de bediening.
Nadat wij hem verteld hadden dat wij in 2014 tijdens een rondreis door Puglia ook zijn geboortestad Monopoli hadden bezocht en dat wij daarvan nog foto's hadden in ons reisverslag, kwam hij even bij ons aan tafel zitten om wat foto's vanuit dat verslag te bekijken en werd hij een beetje emotioneel toen wij hem een foto van een netten boetende, oudere visserman lieten zien. Hij herkende die als een neef van zijn moeder. Verder kon hij ons op de foto's ook de omgeving van zijn geboortehuis aanwijzen.
We besloten Vito de vrije hand te geven en gingen voor het Menu Degustazione, 3 gangen (voorgerecht, pastagerecht en hoofdgerecht) met typische smaken uit Puglia.
Voorgerecht:
Supermalse lamskoteletten met aardappelpuree vermengd met boerenkool, een stukje geschaafde (kleurrijke) wortel, erwtjes uit de peul en een basilicumsausje. Erg lekker!
Pastagerecht:
Kon natuurlijk niet ontbreken: de typische orechiette uit Puglia (soort oortjes van pasta) in een heerlijke tomatensaus met stukjes zeevruchten en geschaafde gedroogde zwarte olijf. Alweer superlekker.
Hoofdgerecht:
Op de huid gebakken stukken skreifilets (skrei is slechts kort in het seizoen leverbaar) met een saus van dille en citroen, vergezeld door warme tomaatjes, wortels, groene asperge en peultjes. Mooie en perfect gegaarde skrei.
Inclusief wijn en water waren wij samen 111,50 euro kwijt.
Niet echt goedkoop, maar al-met-al een prima adresje om te onthouden als je een keer in Oostende bent met een gepassioneerde eigenaar/kok.
9/10
[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-03-2020 16:32:54 ]Poef.....gone! ©golfer![]()
Dit topic ligt natuurlijk zowat stil nu en dat mag niet gebeuren
Wij hebben gisteren een tafel voor 2 gereserveerd bij ons favorietje in Nieuwegein: restaurant Celine!
De tafel staat overigens wel gewoon in ons eigen huis. De gasten hebben er zin in, een gezellig vuurtje aan bij binnenkomst, muziek speelt zacht: aan de aankleding is goed gedacht al zeg ik t zelf!
We hebben een 3 gangen menu met voor-tussen-hoofd besteld, en met een paar simpele handelingen is alles klaar.
Als eerste voor ons beiden: hun fantastische tartaar, met heerlijk mals vlees, een garnituur met augurkjes en toefjes lekkere kerriemayo en panko kruim. Perfect!
Als tussengerecht twee verschillende salades: de ene met makreel en de andere variant met ingemaakte aubergine. Hierbij zaten verder nog twee lekkere dressings: kurkuma olie en een tuinkruiden olie.
En als hoofd: linguine met runderstoof en spitskool en ravioli met een pompoen vulling, venkel, granaatpitjes en wat groen. Ook hierbij weer wat lekkere dingetjes om eroverheen te druppelen / garneren. De stoof is lekker krachtig en er zitten hele kleine knapperige blokjes knolselderij door.
Bij dit alles dronken we een licht gekoelde spätburgunder.
Toe heerlijke zelfgemaakte espresso en paaseitjes. En daarna binnen 3 meter van de eettafel uitbuiken op de bank, want de porties zijn toch net wat groter dan ze normaal in het restaurant serveren
Ze vertelden bij het afhalen van onze bestelling dat er zaterdag ruim 50 orders waren geweest, dus dat is heel fijn voor ze!
Kosten: 70¤ voor 2 menu’s
Cijfer: 8!
[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 23-03-2020 22:09:15 ]Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-![]()
Klinkt lekker en leuk!Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
Ah, dat ziet er heerlijk uit, Gripper!!
Wij bedachten afgelopen vrijdag ook dat we de lokale horeca moesten steunen,
waarmee het tegelijkertijd ook makkelijker is om zelf de boel van de leuke kant te blijven bekijken,
en begonnen daarom bij onze favoriete Horeca-ondernemers van Hotel Elburg/ de Tapperij.
We bestelden de "Indonesische rijsttafel AAN HUIS"
En kregen een flinke bak Nasi Goreng, en verder:
Rendang (weliswaar een natte rendang, maar zeer goed op smaak)
Kerrie-kokos eieren
Kippendijen satéstokjes (dat waren 2 bakken met ieder 2 flinke satestokken, ruim satesaus en seroendeng)
Mini loempia’s (dit waren 10 stuks en een bakje zoete chilisaus)
Cassave kroepoek...ook een volle bak, lekker met de satesaus ;-)
2 pakjes met een nat doekje om de handen schoon te maken
en een gezellige kaart om ons smakelijk eten te wensen
Zelf hebben we op de achtergrond de Kings Speech aangezet,
die kwam tegelijkertijd...
De foto was niet gemaakt met "van sterrentent tot snackbar" in het achterhoofd,
maar voor de sfeer toch even het obligate kiekje dat ik van vrijwel iedere avondmaaltijd maak
Sterkte allemaal de aankomende tijd...zeker als je zelf
...een horeca onderneming hebt
...ZZPer bent
...oude en/of zieke familieleden hebt
...en tja,
eigenlijk sterkte aan iedereen!![]()
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoekBeter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.
Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))quote:Op woensdag 25 maart 2020 15:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoekBeter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.
Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)![]()
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2quote:Op woensdag 25 maart 2020 17:36 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))
Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Ja, hier hetzelfde!quote:Op woensdag 25 maart 2020 17:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2
Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.![]()
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.
De onderdelen
Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, lamsoor, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.![]()
Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.
[ Bericht 0% gewijzigd door SV-tje op 05-05-2020 22:36:33 ]http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops![]()
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:06 schreef SV-tje het volgende:
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.
De onderdelen
[ afbeelding ]
Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
[ afbeelding ]
Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
[ afbeelding ]
We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.
[ afbeelding ]
Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
[ afbeelding ]
Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.en bedankt voor de vele duidelijke foto's
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Ziet er geweldig uit![]()
Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit![]()
Ik wilde het net posten.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit![]()
Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Sterkheidsbaas van alles.![]()
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit![]()
Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?Dat topic kende ik nog niet, maar heb het met liefde ook daar neer gezet, leukquote:
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops![]()
Het mag weer!!!
Wanneer: 3 juni 2020
Waar: Restaurant Ambrosijn in Schiermonnikoog.
Wat:
We hadden op Schiermonnikoog een culinair arrangement geboekt. Overnachting in een luxe suite van hotel Ambrosijn en een uitgebreid diner met wijnarrangement daarbij.
Vanwege Covid-19 slechts een heel beperkt aantal gereserveerde tafeltjes in het restaurant beschikbaar.
We begonnen met een aperitief, een lekker glas prosecco en wat water.
Amuse 1:
Een luchtig bloemkoolsoepje.
Amuse 2:
Een zacht gekookt kwarteleitje met daarbij een crème met saffraan.
1e gerecht:
Gerookte makreel, palingfilet, kikkererwten, een groene dressing en salsa van tomaat. Erg lekker!
De bijpassende wijn was een Argentijnse (Mendoza vallei) Chakana Chardonnay uit 2018.
Tussen-amuse:
Alikruikjes met een groene dressing op zeezout.
2e gerecht:
Coquilles in een jus van duindoorn met venkel en komkommer. Heerlijk frisse jus van duindoorn.
Daarbij werd een roséwijn geserveerd, een Rimauresq cru Classé 2019 uit de Cotes de Provence.
3e gerecht:
Scholfilets met een jus van tomaat, stukjes pompoen, een crème van knolselderij en kappertjes.
Tot onze verrassing werd daar een lichte biologische rode wijn bij geschonken: een glas Les Rouilleres, cabernet franc uit 2017. We hielden wat twijfels over deze keuze, maar de heerlijke scholfilets waren echt perfect gebakken.
4e gerecht:
Gebraden runderlende met truffeljus, broccoli, bloemkool, haricots verts, groene asperges en aparte gekleurde pastabolletjes (fregola sarda). Heerlijk allemaal !
Daar kregen we een goed passende stevige rode wijn bij: een Bulgaarse Enira 2015 uit de Bessa vallei.
Nagerecht:
Wilde perzik in een perzikmarinade met frambozen-ijs en pistaches. Lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Daarbij een dessertwijn: Chateau de Calce uit 2018, Muscat de Rivesaltes.
Alles was prima klaargemaakt en goed op smaak.
Een aanrader voor iedereen die een keer op Schiermonnikoog is.
9/10
[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-06-2020 20:39:51 ]Poef.....gone! ©golfer![]()
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Dat zit 'm echt in de kleur van de foto... door de truffelsaus gaan de bloemkolen er een beetje niet lekker uitzien, maar dat was wel zoquote:Op donderdag 4 juni 2020 15:39 schreef Molo het volgende:
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg![]()
Forum Opties Forumhop: Hop naar: