abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189786264
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 19:21 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ohhhh Golfer verzint recensies op data in de toekomst bij restaurants waar hij nog helemaal niet kan zijn geweest!!! We worden besodemieterd :(
_O-
  maandag 4 november 2019 @ 20:25:35 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189786480
Ik ga nog even verder acclimatiseren met een sigaar. :7
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 november 2019 @ 23:20:51 #28
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_189789529
quote:
12s.gif Op maandag 4 november 2019 20:25 schreef golfer het volgende:
Ik ga nog even verder acclimatiseren met een sigaar. :7
_O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_189794022
registreer om deze reclame te verbergen
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer :D

Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 14:38:40 #30
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189954439
Zo, het reviewtopic is weer bijgewerkt. :)

Ik ga morgen eten bij Sapori in Enschede, als ik er aan denk schiet ik een kiekje en typ ik zondag even mijn belevingen. :)
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  Moderator zondag 17 november 2019 @ 16:29:59 #31
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189987359
Waar? Sapori e ricordi
Deze trattoria is in 2017 uitgeroepen tot beste Italiaane Restaurant van Nederland. Het stond al tijden op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik heb een handvol vrienden welke hier kind aan huis zijn. 1 van hun was jarig geweest en wilde met ons (8 man) hier een avond lekker eten.
Het restaurant wordt gerund door Mamma Rosa. Ze kookt klassiek, simpel maar o zo lekker. De bediening wordt gedaan door mede-eigenaar en tevens dochter van Rosa en haar andere dochter. We hadden de tweede etage voor onszelf gisteren. De foto's zijn daardoor ook ruk en wat donker.

Wanneer? 16-11-2019
Wat at je?
Ze werken hier niet met een kaart. Je kunt kiezen tussen een 2, 3 of 4 gangenmenu. De jarige heeft Rosa gezegd vooral lekker te koken en we aten iets anders dan de rest van het restaurant.

Bij binnenkomst werd ons gevraagd of we wat wilde drinken. We kregen een Limoncello Spritz.
Hij was fris, zoet/zuur en een beetje bitter. Dikke prima.
0QJ0ULT.jpg?1

De eerste gang was een antipasti. Boven zelf ingemaakte olijven, groen en zwart. Met wilde uitjes. Venkelsalami, een rauwe ham en spinata romana, vrij pittig. Links vijgenbrood, Taleggio :9 en een kaas welke ik niet onthouden heb. In het midden bruschetta en onderin zelf ingelegde champignons. Geserveerd met wit stokbrood en toast. Allemaal erg lekker. Ik was aangenaam verrast door de zwarte olijven, die ik normaal 'meh' vind. Er werd een Italiaanse witte wijn bij geschonken.
JU6sCAt.jpg

De pasta. We kregen 3 soorten pasta. Tortellini met gehaktvulling uit de oven met tomatensaus, rigatoni met iets wat ik vergeten ben en eckte spaghetti carbonara _O_ De Tortelinni was heerlijk, de rigatoni was goed pittig en de carbonara was hemels. Oh my, ik had de hele bak opgekund _O_ Erbij rode wijn.
bWxHQs9.jpg
ATIrBjB.jpg
NM0VV8b.jpg

Dan, de volgende gang. We hadden er 2 die geen vis eten. We kregen een aardappelpuree met wat zoete aardappel erin uit de oven, snijbiet met parmazaan en pijnboompitten, procereur en een tonijn melva met citroen in zoutkorst. Rosa kwam hem zelf brengen en openkloppen. Ik mocht m slachten. :+
Er kwam een dressing voor bij de vis van o.a. olijfolie en peterselie. Erg lekker. De aardappelpuree was ook heel goed. Zacht, goed op smaak. Het vlees was zacht maar toch stevig. Erbij een andere, iets zwaardere rode wijn gemaakt met gedroogde druiven.
w4LAVwx.jpg
XemgYdH.jpg
BfFUwyS.jpg

Inmiddels was het restaurant redelijk leeggelopen en verplaatste we ons naar beneden. Tijd voor het dessert. Een van de dochters maakt de desserts. We kregen 2 soorten taart, een cheesecake met maanzaad en aardbeien met basilicum. De ander was een perentaartje.
Beide prima. Cheesecake was luchtig en niet zwaar, perentaartje was lekker zoet met goede deegkorst.

Daarna, natuurlijk, nog een glaasje limoncello.

Impressie? Rosa kan heerlijk koken. Geen poespas, goed op smaak, ruim voldoende. De dochters zijn attent in de bediening en komen lekker even met je kletsen aan tafel. De sfeer is echt gemoedelijk en huiselijk. Het is lang tafelen, redelijke tijd tussen de gangen dus echt wel een avondvullend programma.
Als je ergens ongedwongen, maar erg lekker wilt tafelen met een goed gezelschap is dit echt de plek waar je moet zijn.

Kosten? Durf ik niet te zeggen. Een 4 gangen menu kost 38.50 pp. Een flesje wijn ongeveer 20.

Cijfer? 9/10
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  zondag 17 november 2019 @ 17:12:21 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189987825
registreer om deze reclame te verbergen
Klinkt allemaal lekker, Lonaa. :Y)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 november 2019 @ 17:16:08 #33
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189987893
Klinkt goed Loona! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator zondag 17 november 2019 @ 17:29:08 #34
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189988091
Ja, in de categorie 'gewoon lekker eten terwijl je met goed gezelschap aan tafel zit' is dit wel een winnaar.

Overigens doen ze ieder jaar een actie. In november en december gaat alle fooi naar het dierenasiel. En ze verkopen cantuccini a 200 gram voor 5 euro waarbij ook het volledige bedrag naar het asiel gaat. Vink mooi. O+
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  zondag 17 november 2019 @ 18:05:59 #35
194264 NoCigar
plestik apelul
pi_189988784
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 11:49 schreef Gripper het volgende:
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer :D

Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.
Bestaat die eigenlijk nog? Wat is er met Iwanius gebeurd?
de dokter heeft er geen naam voor
anonieme razernist
  zondag 17 november 2019 @ 20:46:30 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189993222
Wanneer: 17-11-2019
Waar: Boca World Tapas, Haarlem
Wat:

Gebruikmakend van een The Fork-actie, waarbij je 50% korting op het eten (excl. drank) krijgt, bij Boca aan het Spaarne in Haarlem gegeten. Klein restaurant met ca. 26 couverts.
Boca serveert culinaire gerechten met een formaat van een tapa met invloeden van over de hele wereld. Boca noemt zich geen Spaanse tapas bar maar een Wereldse tapasbar.
Keuze uit 8 vleesgerechten, 8 visgerechten, 8 vegetarische gerechten en een aantal pintxos-gerechten. Alle gerechten zijn er ook om te delen met elkaar.

We begonnen met een glas Spaanse witte wijn, Go de Godello en een karafje gekoeld kraanwater.
Daarna namen we elk een aantal gerechten:

DSC04190.JPG?timestamp=1574017867724
Steak tartare met truffelmayonaise, gekookt kwartel ei en parmezaan crostini.

DSC04192.JPG?timestamp=1574017981670
Gefrituurde aardpeer met herfst salsa en gefrituurde pompoen pitten.

DSC04191.JPG?timestamp=1574018052283
Tonijn tataki met wakame en mousse van sojasaus.

DSC04193.JPG?timestamp=1574018218423
Carpaccio van iberico met gestoofde abrikoos en krokante ontbijtkoek.

DSC04199.JPG?timestamp=1574018243485
Pintxos met rillette van gekonfijte eendenbout en Pintxos tataki van tonijn.

DSC04198.JPG?timestamp=1574018344421
Burrata met gerookte tamme kastanje, gepofte knoflook crostini en sinaasappel-zest.
B. dronk hierbij een glas rode Spaanse wijn, Tempranillo Hinojal.

DSC04195.JPG?timestamp=1574018471030
Coquille met gebakken zeekraal, bisque en zalmkuit.

DSC04196.JPG?timestamp=1574018545940
Bavette gemarineerd in tijm/laurier/knoflook boter met jus de veau, winterpostelein en enokipaddenstoelen.

Alle gerechten worden ter plekke vers bereid aan de open bar-keuken en zijn allemaal prima op smaak.

Totale kosten, met korting, inclusief drank voor 2 personen: 54,50 euro
Zeker met deze aanbieding absoluut de moeite waard!
Cijfer: 8,5/10

Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 november 2019 @ 21:34:39 #37
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_189994573
Oei, dat ziet er allemaal lekker uit :9~ Wel apart dat ze op bijna ieder gerecht hetzelfde takje groen hebben gelegd _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_189994741
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!

En Lonaa; krijg gelijk trek in antipasti en pasta na je review en foto's. Lekker zeg!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 november 2019 @ 22:52:22 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189996352
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!
Als je de volle prijs zou moeten betalen, is het gezien de kleine porties, echt veel te duur.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 18 november 2019 @ 10:52:47 #40
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_190001538
Dat is op de carpaccio na echt een menu met al mijn lievelingsingrediënten op mijn favoriete manier klaargemaakt zeg, boh :9~ :9~ :9~
Zoute user pur sang
  zondag 22 december 2019 @ 12:55:22 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190592654
Wanneer: 21-12-2019
Waar: Bistro Cotazur in Rotterdam, https://www.cotazur.nl/
Wat:

Nadat we op visite bij Leintjuh, Kaas en baby A. in Rotterdam waren geweest hadden we besloten daar in de buurt nog wat te eten.
Op The Fork met een 9,1 gewaardeerd en gebruikmakend van een korting van 30% viel de keuze op bistro Cotazur aan de Oostzeedijk.
Deze bistro is sinds begin dit jaar geopend en het interieur ziet er zo uit:
Interieur%20Cotazur%20.jpg?timestamp=1577013457166
Enige nadeel is dat wanneer je tegenover de bank op een stoeltje zit je slechts tegen een muur aankijkt. Verder wel leuk ingericht.

We besloten alleen een voor- en een hoofdgerecht te nemen en begonnen met een lekker glas Sauvignon Blanc, Nouveau Monde uit Frankrijk. Daarbij plat en bruisend water.
Al snel kwam er lekker warm brood met een spread van oude kaas op tafel.

Voorgerechten.

Blues:
DSC04286.JPG?timestamp=1577013787398
Als steak tartare gesneden cheviche van tonijn met yuzu, furikake (strooisel met stukjes zeewier, sesam en gedroogde bonitovlokken) en avocado (niet echt opgevallen). Lekker fris en vers en niet al te zuur gemarineerd.

Ik:
DSC04283.JPG?timestamp=1577014112908
Tostada kreeft.
Brioche met kreeft, rivierkreeft, kruidensla en dubbelgedopte tuinboontjes. 2 Flinke stukken verse kreeft en tussen de 2 brioches ook wat stukjes rivierkreeft. Erg lekker!

Hoofdgerechten.


Blues:
DSC04289.JPG?timestamp=1577014319222
Buiten de kaart om gekozen voor 'the catch of the day' van Schmidt Zeevishandel. In dit geval op de huid gebakken kabeljauwfilet met spinazie, venkel, een knolselderijpuree en een zalf van wortel met wat schuim van schaal/schelpdieren. Allemaal prima van smaak.

Ik:
DSC04287.JPG?timestamp=1577014541970
Ik had gekozen voor een portie ter grootte van een tussengerecht. 5 wilde Argentijnse gamba's met gnocci, tomaat, flower sprouts en een witte wijnsaus. Alweer prima op smaak allemaal.

Totaal ware we, inclusief drank 78,50 euro kwijt.

Conclusie: prima bereid bistro-voedsel van verse producten en met zorg op het bord gepresenteerd. Vriendelijke en deskundige bediening.

8/10
Poef.....gone! ©golfer
pi_190994574
Heel verhaal getypt: weg :(

Dus in de herhaling: bezoekje aan Sabero https://www.sabero.nl/
Ik ben niet goed in het beschrijven van smaken, dus daar zal ik kort in zijn.

Het is een jaarlijkse traditie met wat vrienden, en daarbij hoort ook hotel. Ook al is het dit keer een whopping 25 km van huis. _O-
Uitzicht vanaf het panoramaterras was mooi
2bLCQnJ.jpg

Overige plaatjes in spoiler ivm de grootte
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De rekening moet ik nog krijgen, maar die gaat ruim onder de 200 euro zijn. En dat is een prima prijs voor acht gangen, koffie en een drankjes arrangement.

9/10

Volgend bezoekje: De Groene Lantaarn. En we plannen een tripje naar The Fat Duck (UK).

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 12-01-2020 14:46:42 (25, geen 2 km...) ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_190994679
Ik eet geen vis naar het ziet er allemaal wel prachtig uit.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_190994749
Ziet er prachtig uit allemaal.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 12 januari 2020 @ 14:31:50 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190994779
Ziet er allemaal lekker uit, Cat. ^O^ :9
Poef.....gone! ©golfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')