abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189562986
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189563133
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 11:45 schreef Aure het volgende:
Crosspost vanuit de SC :D

-----------------
Vanochtend met zijn vieren gaan ontbijten dus, om half 8 'sochtends al gereserveerd, want het is ook gewoon een werkdag :P We hadden het eerste half uur/uur het rijk voor ons alleen :D

Men komt langs met ontbijtkarren, een kar met brood, croissantjes, chocoladebroodjes en een kar met allemaal lekkere sapjes. Druivensapjes zoals riesling, merlot etc, maar dan dus zonder alcohol en fruitsapjes. En er wordt één en ander op je tafel neer gezet. De croissantjes waren heerlijk vers, crunchy en ik geloof dat er flink wat boter door het deeg zat :D :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In de ronde daarna wordt er gevraagd hoe je je ei wilt hebben (eggs benedict, hard of zacht gekookt, spiegelei, scrambled eggs of een omelet). We hadden bijna allemaal de eggs benedict.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Erg lekker :9

Stiekem zit je dan al best wel vol, maar krijg je vervolgens nog de keuze uit pancakes of wentelteefjes. Omg de wentelteefjes waren goddelijk smeuïg, met heeeerlijke crispy randjes.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Das dus nog steeds niet alles, want hierna krijg je nog een lekker yoghurtje. Heb er even geen foto van, maar was gewoon yoghurt met granola en fruit. Ik heb er nog wat honing door heen gedaan, omdat ik de honing graag wilde proeven :D Was geen slechte keus.

Dan nog keuze uit diverse friandises, er stonden heel veel dingen op de kar. Dus dit is niet alles wat ze hebben. Diverse bonbons, brownie, boterkoek, macarons, taartjes en nog meerrr, de keuze was reuze!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ondertussen vragen ze regelmatig of je nog koffie of thee wilt, of een sapje. Mag en kan allemaal, hoort allemaal bij de all in prijs van 35 euro. Snap niet hoe ze het daar van kunnen doen, hoewel er mensen naast ons zaten die maar twee rondes hebben meegepakt en toen al naar hun werk gingen :D

Ontzettend vriendelijke en leuke bediening en François zat aan de bar en vroeg ons bij het verlaten van FG nog hoe we het vonden. Wij vonden het dus te gek en gaan graag nog eens terug om de andere keuzes uit te proberen :D Plus ze hebben nog een supplementenkaart waar ook nog een aantal dingen op stonden die we graag eens proberen (de kazen bijvoorbeeld, maar er staat ook truffel, champagne, kaviaar op). We waren wel allemaal pas rond half 11 op werk haha, maar ze namen ook wel echt de tijd bij ons. Het kan wel sneller, want bij gasten na ons hadden ze het tempo wat opgevoerd.
Waar is dit dan?
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 14:07:23 #3
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_189563283
Waar? Restaurant Pacifico
Wanneer?Afgelopen zaterdag
Wat at je? Steak
Impressie?Goed stukje vleesch
Kosten? ongeveer 25 pp incl drankjes ( met korting)
Cijfer? 8
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_189563513
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 13:55 schreef Vjenne12345 het volgende:

[..]

Waar is dit dan?
Fg in Rotterdam
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189565359
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 14:24 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Fg in Rotterdam
Leuk dat je gaat! Kom je ook verslag doen?

Ik ga in november weer :D
pi_189565794
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 16:21 schreef Aure het volgende:

[..]

Leuk dat je gaat! Kom je ook verslag doen?

Ik ga in november weer :D
Als het niet precies hetzelfde verhaal wordt als t jouwe misschien wel :D ben benieuwd. Ben een sucker voor eggs benedict O+ dus die wil ik
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189579920
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 16:46 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Als het niet precies hetzelfde verhaal wordt als t jouwe misschien wel :D ben benieuwd. Ben een sucker voor eggs benedict O+ dus die wil ik
Ik ben vorige week vrijdag geweest, de roereieren waren hemels! We kregen pancake en wentelteefjes, de wentelteefjes waren ook een winnaar. Mijn tafelgenote wilde eigenlijk alleen maar proeven, omdat ze ruimte over wilde houden voor de friandises, maar die was te lekker om te laten staan. En alsnog veel friandises op :)
pi_189598032
Zooo boooh O+ ik was in mijn nopjes hoor. En wat een fijn relaxt personeel ook. Ze vertelden dat de ochtend bewust zo relaxed en laagdrempelig wordt aangepakt. Dat ze s avonds wat formeler zijn. Dit beviel me wel, ook nog even met de boss himself gekletst, die kwam even aanwaaien aan de tafel,geinig :D

Prima eten, goddelijke croissant, fijne sapjes, vers fruit, mn eggje benedict O+ (vond de hollandaise wel wat aan de zure kant). Een pancake, een toast, yoghurt (die vond ik dan weer wat plain). En daarna de *O* friandise kar *O*.

Heerlijk relaxed en tegelijkertijd tot in de puntjes verzorgd ^O^ en voor t geld hoef je het ook zeker niet te laten :o
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189613625
Kosdadan?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_189614408
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 14:15 schreef DancingPhoebe het volgende:
Kosdadan?
35¤ incl koffie/thee/sapjes _O_
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 27 oktober 2019 @ 13:17:40 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189646392
Wanneer: 26-10-2019
Waar:Restaurant ML* in Haarlem,https://www.mlinhaarlem.nl/nl/restaurant/
Wat:

ML is gevestigd in de voormalige drukkerij en lettergieterij Koninklijke Joh. Enschedé. Izaak Enschedé en zijn zoon Johannes vestigden in 1703 hun drukkerij en lettergieterij in de Haarlemse binnenstad. Het bedrijf bleef daar actief tot 1992. In 2005 kreeg het een horecabestemming en werd het Stempels.

Sinds 2018 is in dit fraaie, monumentale pand aan het Klokhuisplein, ML gehuisvest. Niet alleen een restaurant, maar tevens een hotel met 17 kamers en een grote bistro. De naamgevers, Mark en Liane Gratema, zijn samen met mede-eigenaar en chef-kok Kevin Kion dit nieuwe avontuur aangegaan.
ML is ooit begonnen in een klein pandje in de Lange Veerstraat in november 2004, waar wij ze al in 2005 in een eerdere recensie een Michelinster voorspelde. Na een periode van 3,5 jaar verhuisde ML naar het mooie, rijksmonument aan de Kleine Houtstraat 70, de oude bank van lening. Op 23 november 2010 kreeg ML daar zijn Michelinster.

Ook na de verhuizing heeft Restaurant ML nog zijn Michelinster behouden.
Wij bezochten dit restaurant met een mooi ruim opgezet interieur met voldoende plek tussen de tafels en leuke stillevens aan de muur.


Bij binnenkomst werden wij ontvangen door serveerster Amber, die ons nog vanuit een vorige werkkring van haar herkende en vroeg of wij nog altijd verslagen schreven. :)
We begonnen met wat bruisend water en een (voor Blues half) glaasje Bodega Inurrieta, Orchidea Cuvée, Navarra, sauvignon blanc.

Al snel kwamen er een 4-tal amuses op tafel:

Een crème van eigeel, geschaafde bloemkool en haringkaviaar.


Appelravioli, gevuld met een mousse van Noordzeekrab.


Een paddenstoelen bitterbal met bovenop een friszure gelei van duindoornbes.


Kussentjes van rode biet, gel van aceto-balsamico en geschaafde balsamico.

Allemaal originele en zeer smaakvolle amuses!

Wij kozen voor het menu van de chef, waarbij je tot aan 7 gangen kunt kiezen. Wij besloten te kiezen voor 6 gangen met een bijpassend (BoB voor Blues) wijnarrangement.

Nadat er verse gebakken (gloeiend heet) brood met lekkere geklopte boter, olijfolie en zout op tafel kwam, volgde al snel
het eerste gerecht:

Tartaar van zeebaars, omgeven met yoghurt-hangop, met radijsjes, komkommer en venkel en een krokantje van kletskop. Heerlijk!
We dronken daarbij een glas Hongaarse Tokaji, 'MÁD' Hárslevelu 2017 St Tamás. Lekker met een gelaagde zuurgraad. In de smaak hints van abrikoos en honing.

Tweede gerecht:


Tomaatjes (rood, groen en gedroogd), umami van zeewier, stukjes zeekraal, wat takjes zeebanaan en een sausje van tomaat en basilicum. Lekker fris!
Hierbij werd door ons een Italiaanse Falanghina Vico Riviera 99 van wijnhuis Nativ gedronken.

3e gerecht:


Stukjes kreeft met een schuimige saus, papaya, gado-gado en bedekt met een flinterdun laagje brickdeeg (lijkt op filodeeg). Heel erg lekker!
De prima begeleidende wijn was een glas Duitse Raddeck, Heilgenbaum, edition "S" Riesling.

4e gerecht:


24 uur in miso gemarineerde rauwe zalm met wakaméboontjes, gepofte rijst en opgediend met een kalfsbouillon.
Daarbij op een schoteltje een gefrituurde 'sushi' met een krokantje van zalm.
Voor Blues het hoogtepunt van het diner!
We kregen daarbij een glas Limburgse chardonnay 2015 van domein de Wijngaardsberg uit Ulestraten. We vonden deze wijn iets te zuur bij de Japanse smaken van de zalm.

5e gerecht:


Een stukje mooi gegaarde (sous vide?) entrecote met een jus van spinazie en sjalot, daarbij wat nasi kuning, gelei van ponzu en kleine kolselderijbolletjes. Vooral de jus vonden wij erg lekker.
De bij dit gerecht goed passende (rode) wijn was Ceppitaio Val die Cornia 2017 uit Toscane.

6e gerecht:


Het dessert bestond uit een lekkere frisse mix van limoen met mojito-ijs, merengue, munt en ijspareltjes van limoen.
De dessertwijn die we daarbij kregen was een fris tintelende Oostenrijkse Muscato van Regina en Günther Tribaumer.
Een lekkere frisse afsluiting van een heerlijke maaltijd!

Met de deskundige en aardige bediening door Amber en de rest van de serverende brigade en de deskundige uitleg bij alle wijnen door sommelier Tim hebben wij een topavond bij ML beleefd.
Het zou ons niet eens heel erg verbazen als er nog een keer een tweede Michelinster aan dit toprestaurant wordt toegekend.

Totale prijs voor al dit lekkers: 254 euro.

9,5/10


[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 04-11-2019 16:56:41 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_189647492
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:07 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

35¤ incl koffie/thee/sapjes _O_
Wauwie!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 27 oktober 2019 @ 19:47:49 #13
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_189654205
Zo, dat ziet er geweldig uit Golfer en Blues! ^O^
Leuke post zo
I'm being blown back by my blow dryer
pi_189654917
Behalve t dessert lijkt t me allemaal heerlijk! En ziet er prachtig uit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_189654967
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 15:07 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

35¤ incl koffie/thee/sapjes _O_
Is t ook in t weekend? Jammer dat ik niet in/bij Rotterdam woon maar een keer in weekend zou kunnen. Moet wel goed zijn na al die geweldig positieve verhalen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_189655735
quote:
1s.gif Op zondag 27 oktober 2019 20:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Is t ook in t weekend? Jammer dat ik niet in/bij Rotterdam woon maar een keer in weekend zou kunnen. Moet wel goed zijn na al die geweldig positieve verhalen.
Alleen doordeweeks helaas -O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 27 oktober 2019 @ 21:00:02 #17
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189656600
Waar? Raffaele's Foodbar, Deventer
Wanneer? Net
Wat at je? We deelden met z'n zessen 4 voorgerechtjes (octopus ceviche, gerookte rode biet, ingelegde makreel met wijnblad en boneless spareribs) en een heerlijke pizza tartufo. Daarna allen een pasta/risotto, voor mij spaghetti met brandy, truffel, tijm en parmezaan. Daarbij twee flessen rood en enkele aperitieven.
Impressie? Zoals altijd goed, onze favoriete go-to in Deventer
Kosten? 30-40ish pp, tikkie komt nog
Cijfer? 8.5
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  zondag 27 oktober 2019 @ 21:04:17 #18
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189656722
Dubbel
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_189656796
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 20:36 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Alleen doordeweeks helaas -O-
Dat is jammer!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 4 november 2019 @ 16:27:30 #20
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189782401
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 13:17 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 26-11-2019
Waar:Restaurant ML* in Haarlem,https://www.mlinhaarlem.nl/nl/restaurant/
Wat:

ML is gevestigd in de voormalige drukkerij en lettergieterij Koninklijke Joh. Enschedé. Izaak Enschedé en zijn zoon Johannes vestigden in 1703 hun drukkerij en lettergieterij in de Haarlemse binnenstad. Het bedrijf bleef daar actief tot 1992. In 2005 kreeg het een horecabestemming en werd het Stempels.
[ afbeelding ]
Sinds 2018 is in dit fraaie, monumentale pand aan het Klokhuisplein, ML gehuisvest. Niet alleen een restaurant, maar tevens een hotel met 17 kamers en een grote bistro. De naamgevers, Mark en Liane Gratema, zijn samen met mede-eigenaar en chef-kok Kevin Kion dit nieuwe avontuur aangegaan.
ML is ooit begonnen in een klein pandje in de Lange Veerstraat in november 2004, waar wij ze al in 2005 in een eerdere recensie een Michelinster voorspelde. Na een periode van 3,5 jaar verhuisde ML naar het mooie, rijksmonument aan de Kleine Houtstraat 70, de oude bank van lening. Op 23 november 2010 kreeg ML daar zijn Michelinster.

Ook na de verhuizing heeft Restaurant ML nog zijn Michelinster behouden.
Wij bezochten dit restaurant met een mooi ruim opgezet interieur met voldoende plek tussen de tafels en leuke stillevens aan de muur.
[ afbeelding ]

Bij binnenkomst werden wij ontvangen door serveerster Amber, die ons nog vanuit een vorige werkkring van haar herkende en vroeg of wij nog altijd verslagen schreven. :)
We begonnen met wat bruisend water en een (voor Blues half) glaasje Bodega Inurrieta, Orchidea Cuvée, Navarra, sauvignon blanc.

Al snel kwamen er een 4-tal amuses op tafel:
[ afbeelding ]
Een crème van eigeel, geschaafde bloemkool en haringkaviaar.

[ afbeelding ]
Appelravioli, gevuld met een mousse van Noordzeekrab.

[ afbeelding ]
Een paddenstoelen bitterbal met bovenop een friszure gelei van duindoornbes.

[ afbeelding ]
Kussentjes van rode biet, gel van aceto-balsamico en geschaafde balsamico.

Allemaal originele en zeer smaakvolle amuses!

Wij kozen voor het menu van de chef, waarbij je tot aan 7 gangen kunt kiezen. Wij besloten te kiezen voor 6 gangen met een bijpassend (BoB voor Blues) wijnarrangement.

Nadat er verse gebakken (gloeiend heet) brood met lekkere geklopte boter, olijfolie en zout op tafel kwam, volgde al snel
het eerste gerecht:
[ afbeelding ]
Tartaar van zeebaars, omgeven met yoghurt-hangop, met radijsjes, komkommer en venkel en een krokantje van kletskop. Heerlijk!
We dronken daarbij een glas Hongaarse Tokaji, 'MÁD' Hárslevelu 2017 St Tamás. Lekker met een gelaagde zuurgraad. In de smaak hints van abrikoos en honing.

Tweede gerecht:

[ afbeelding ]
Tomaatjes (rood, groen en gedroogd), umami van zeewier, stukjes zeekraal, wat takjes zeebanaan en een sausje van tomaat en basilicum. Lekker fris!
Hierbij werd door ons een Italiaanse Falanghina Vico Riviera 99 van wijnhuis Nativ gedronken.

3e gerecht:

[ afbeelding ]
Stukjes kreeft met een schuimige saus, papaya, gado-gado en bedekt met een flinterdun laagje brickdeeg (lijkt op filodeeg). Heel erg lekker!
De prima begeleidende wijn was een glas Duitse Raddeck, Heilgenbaum, edition "S" Riesling.

4e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
24 uur in miso gemarineerde rauwe zalm met wakaméboontjes, gepofte rijst en opgediend met een kalfsbouillon.
Daarbij op een schoteltje een gefrituurde 'sushi' met een krokantje van zalm.
Voor Blues het hoogtepunt van het diner!
We kregen daarbij een glas Limburgse chardonnay 2015 van domein de Wijngaardsberg uit Ulestraten. We vonden deze wijn iets te zuur bij de Japanse smaken van de zalm.

5e gerecht:

[ afbeelding ]
Een stukje mooi gegaarde (sous vide?) entrecote met een jus van spinazie en sjalot, daarbij wat nasi kuning, gelei van ponzu en kleine kolselderijbolletjes. Vooral de jus vonden wij erg lekker.
De bij dit gerecht goed passende (rode) wijn was Ceppitaio Val die Cornia 2017 uit Toscane.

6e gerecht:

[ afbeelding ]
Het dessert bestond uit een lekkere frisse mix van limoen met mojito-ijs, merengue, munt en ijspareltjes van limoen.
De dessertwijn die we daarbij kregen was een fris tintelende Oostenrijkse Muscato van Regina en Günther Tribaumer.
Een lekkere frisse afsluiting van een heerlijke maaltijd!

Met de deskundige en aardige bediening door Amber en de rest van de serverende brigade en de deskundige uitleg bij alle wijnen door sommelier Tim hebben wij een topavond bij ML beleefd.
Het zou ons niet eens heel erg verbazen als er nog een keer een tweede Michelinster aan dit toprestaurant wordt toegekend.

Totale prijs voor al dit lekkers: 254 euro.

9,5/10

dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt niet :)
  maandag 4 november 2019 @ 16:30:10 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189782442
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 16:27 schreef Tarado het volgende:

dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt niet :)
Klopt. Moet natuurlijk 26-10-2019 zijn. Maar kan ik niet meer wijzigen. Moet een modje even doen.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 4 november 2019 @ 16:57:22 #22
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_189782872
quote:
14s.gif Op maandag 4 november 2019 16:30 schreef golfer het volgende:

[..]

Klopt. Moet natuurlijk 26-10-2019 zijn. Maar kan ik niet meer wijzigen. Moet een modje even doen.
Geregeld.

Ik ben overigens niet vergeten dat het topic met de reviewlijst nog bijgewerkt moet worden.
Spoilers!
pi_189784747
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 20:36 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

Alleen doordeweeks helaas -O-
Ik ga woensdag! Nu al trek in!
Be brave. Be kind.
pi_189784808
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 18:59 schreef Esje-lief het volgende:

[..]

Ik ga woensdag! Nu al trek in!
*O* enjoy
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_189785100
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 16:27 schreef Tarado het volgende:

[..]

dat is zeker value, 1 opmerking, je datum klopt niet :)
Ohhhh Golfer verzint recensies op data in de toekomst bij restaurants waar hij nog helemaal niet kan zijn geweest!!! We worden besodemieterd :(
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_189786264
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 19:21 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ohhhh Golfer verzint recensies op data in de toekomst bij restaurants waar hij nog helemaal niet kan zijn geweest!!! We worden besodemieterd :(
_O-
  maandag 4 november 2019 @ 20:25:35 #27
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189786480
Ik ga nog even verder acclimatiseren met een sigaar. :7
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 november 2019 @ 23:20:51 #28
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_189789529
quote:
12s.gif Op maandag 4 november 2019 20:25 schreef golfer het volgende:
Ik ga nog even verder acclimatiseren met een sigaar. :7
_O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
https://www.tipica-reizen.be
pi_189794022
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer :D

Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.
Mijn foto's op Flickr!
Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 14:38:40 #30
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189954439
Zo, het reviewtopic is weer bijgewerkt. :)

Ik ga morgen eten bij Sapori in Enschede, als ik er aan denk schiet ik een kiekje en typ ik zondag even mijn belevingen. :)
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  Moderator zondag 17 november 2019 @ 16:29:59 #31
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189987359
Waar? Sapori e ricordi
Deze trattoria is in 2017 uitgeroepen tot beste Italiaane Restaurant van Nederland. Het stond al tijden op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik heb een handvol vrienden welke hier kind aan huis zijn. 1 van hun was jarig geweest en wilde met ons (8 man) hier een avond lekker eten.
Het restaurant wordt gerund door Mamma Rosa. Ze kookt klassiek, simpel maar o zo lekker. De bediening wordt gedaan door mede-eigenaar en tevens dochter van Rosa en haar andere dochter. We hadden de tweede etage voor onszelf gisteren. De foto's zijn daardoor ook ruk en wat donker.

Wanneer? 16-11-2019
Wat at je?
Ze werken hier niet met een kaart. Je kunt kiezen tussen een 2, 3 of 4 gangenmenu. De jarige heeft Rosa gezegd vooral lekker te koken en we aten iets anders dan de rest van het restaurant.

Bij binnenkomst werd ons gevraagd of we wat wilde drinken. We kregen een Limoncello Spritz.
Hij was fris, zoet/zuur en een beetje bitter. Dikke prima.


De eerste gang was een antipasti. Boven zelf ingemaakte olijven, groen en zwart. Met wilde uitjes. Venkelsalami, een rauwe ham en spinata romana, vrij pittig. Links vijgenbrood, Taleggio :9 en een kaas welke ik niet onthouden heb. In het midden bruschetta en onderin zelf ingelegde champignons. Geserveerd met wit stokbrood en toast. Allemaal erg lekker. Ik was aangenaam verrast door de zwarte olijven, die ik normaal 'meh' vind. Er werd een Italiaanse witte wijn bij geschonken.


De pasta. We kregen 3 soorten pasta. Tortellini met gehaktvulling uit de oven met tomatensaus, rigatoni met iets wat ik vergeten ben en eckte spaghetti carbonara _O_ De Tortelinni was heerlijk, de rigatoni was goed pittig en de carbonara was hemels. Oh my, ik had de hele bak opgekund _O_ Erbij rode wijn.




Dan, de volgende gang. We hadden er 2 die geen vis eten. We kregen een aardappelpuree met wat zoete aardappel erin uit de oven, snijbiet met parmazaan en pijnboompitten, procereur en een tonijn melva met citroen in zoutkorst. Rosa kwam hem zelf brengen en openkloppen. Ik mocht m slachten. :+
Er kwam een dressing voor bij de vis van o.a. olijfolie en peterselie. Erg lekker. De aardappelpuree was ook heel goed. Zacht, goed op smaak. Het vlees was zacht maar toch stevig. Erbij een andere, iets zwaardere rode wijn gemaakt met gedroogde druiven.




Inmiddels was het restaurant redelijk leeggelopen en verplaatste we ons naar beneden. Tijd voor het dessert. Een van de dochters maakt de desserts. We kregen 2 soorten taart, een cheesecake met maanzaad en aardbeien met basilicum. De ander was een perentaartje.
Beide prima. Cheesecake was luchtig en niet zwaar, perentaartje was lekker zoet met goede deegkorst.

Daarna, natuurlijk, nog een glaasje limoncello.

Impressie? Rosa kan heerlijk koken. Geen poespas, goed op smaak, ruim voldoende. De dochters zijn attent in de bediening en komen lekker even met je kletsen aan tafel. De sfeer is echt gemoedelijk en huiselijk. Het is lang tafelen, redelijke tijd tussen de gangen dus echt wel een avondvullend programma.
Als je ergens ongedwongen, maar erg lekker wilt tafelen met een goed gezelschap is dit echt de plek waar je moet zijn.

Kosten? Durf ik niet te zeggen. Een 4 gangen menu kost 38.50 pp. Een flesje wijn ongeveer 20.

Cijfer? 9/10
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  zondag 17 november 2019 @ 17:12:21 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189987825
Klinkt allemaal lekker, Lonaa. :Y)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 november 2019 @ 17:16:08 #33
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189987893
Klinkt goed Loona! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator zondag 17 november 2019 @ 17:29:08 #34
217702 crew  Lonaa
hef 't goedwies kapot
pi_189988091
Ja, in de categorie 'gewoon lekker eten terwijl je met goed gezelschap aan tafel zit' is dit wel een winnaar.

Overigens doen ze ieder jaar een actie. In november en december gaat alle fooi naar het dierenasiel. En ze verkopen cantuccini a 200 gram voor 5 euro waarbij ook het volledige bedrag naar het asiel gaat. Vink mooi. O+
But you carry on in pictures and in song
And the unmade bed you slept in
Where I laid you down to rest one last time
Goodbye, dear friend, goodbye, dear friend.
  zondag 17 november 2019 @ 18:05:59 #35
194264 NoCigar
plestik apelul
pi_189988784
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 11:49 schreef Gripper het volgende:
Geef toe, het was ook supergrappig dat uitgerekend jij altijd op ieder detail van Iwanius' recensies zat te letten Golfer :D

Ik heb net gereserveerd voor volgende week donderdag bij de Gieser Wildemann ( * ) in Noordeloos !
Vlakbij ons, en we zijn al een tijdje bezig met restaurants in de kleinere dorpen in onze omgeving te verkennen. Deze moest er ook maar eens aan geloven. Zeker nadat er in de Lekker weer lovende woorden stonden over hun steevaste kwaliteit.
Bestaat die eigenlijk nog? Wat is er met Iwanius gebeurd?
de dokter heeft er geen naam voor
anonieme razernist
  zondag 17 november 2019 @ 20:46:30 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189993222
Wanneer: 17-11-2019
Waar: Boca World Tapas, Haarlem
Wat:

Gebruikmakend van een The Fork-actie, waarbij je 50% korting op het eten (excl. drank) krijgt, bij Boca aan het Spaarne in Haarlem gegeten. Klein restaurant met ca. 26 couverts.
Boca serveert culinaire gerechten met een formaat van een tapa met invloeden van over de hele wereld. Boca noemt zich geen Spaanse tapas bar maar een Wereldse tapasbar.
Keuze uit 8 vleesgerechten, 8 visgerechten, 8 vegetarische gerechten en een aantal pintxos-gerechten. Alle gerechten zijn er ook om te delen met elkaar.

We begonnen met een glas Spaanse witte wijn, Go de Godello en een karafje gekoeld kraanwater.
Daarna namen we elk een aantal gerechten:


Steak tartare met truffelmayonaise, gekookt kwartel ei en parmezaan crostini.


Gefrituurde aardpeer met herfst salsa en gefrituurde pompoen pitten.


Tonijn tataki met wakame en mousse van sojasaus.


Carpaccio van iberico met gestoofde abrikoos en krokante ontbijtkoek.


Pintxos met rillette van gekonfijte eendenbout en Pintxos tataki van tonijn.


Burrata met gerookte tamme kastanje, gepofte knoflook crostini en sinaasappel-zest.
B. dronk hierbij een glas rode Spaanse wijn, Tempranillo Hinojal.


Coquille met gebakken zeekraal, bisque en zalmkuit.


Bavette gemarineerd in tijm/laurier/knoflook boter met jus de veau, winterpostelein en enokipaddenstoelen.

Alle gerechten worden ter plekke vers bereid aan de open bar-keuken en zijn allemaal prima op smaak.

Totale kosten, met korting, inclusief drank voor 2 personen: 54,50 euro
Zeker met deze aanbieding absoluut de moeite waard!
Cijfer: 8,5/10

Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 november 2019 @ 21:34:39 #37
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_189994573
Oei, dat ziet er allemaal lekker uit :9~ Wel apart dat ze op bijna ieder gerecht hetzelfde takje groen hebben gelegd _O-
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
https://www.tipica-reizen.be
pi_189994741
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!

En Lonaa; krijg gelijk trek in antipasti en pasta na je review en foto's. Lekker zeg!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 november 2019 @ 22:52:22 #39
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189996352
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooie prijs golfer voor zoveel heerlijk en ook best luxe eten!
Als je de volle prijs zou moeten betalen, is het gezien de kleine porties, echt veel te duur.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 18 november 2019 @ 10:52:47 #40
401485 Molo
Hoeperdepoep zat op de stoep
pi_190001538
Dat is op de carpaccio na echt een menu met al mijn lievelingsingrediënten op mijn favoriete manier klaargemaakt zeg, boh :9~ :9~ :9~
I'm being blown back by my blow dryer
  zondag 22 december 2019 @ 12:55:22 #41
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190592654
Wanneer: 21-12-2019
Waar: Bistro Cotazur in Rotterdam, https://www.cotazur.nl/
Wat:

Nadat we op visite bij Leintjuh, Kaas en baby A. in Rotterdam waren geweest hadden we besloten daar in de buurt nog wat te eten.
Op The Fork met een 9,1 gewaardeerd en gebruikmakend van een korting van 30% viel de keuze op bistro Cotazur aan de Oostzeedijk.
Deze bistro is sinds begin dit jaar geopend en het interieur ziet er zo uit:

Enige nadeel is dat wanneer je tegenover de bank op een stoeltje zit je slechts tegen een muur aankijkt. Verder wel leuk ingericht.

We besloten alleen een voor- en een hoofdgerecht te nemen en begonnen met een lekker glas Sauvignon Blanc, Nouveau Monde uit Frankrijk. Daarbij plat en bruisend water.
Al snel kwam er lekker warm brood met een spread van oude kaas op tafel.

Voorgerechten.

Blues:

Als steak tartare gesneden cheviche van tonijn met yuzu, furikake (strooisel met stukjes zeewier, sesam en gedroogde bonitovlokken) en avocado (niet echt opgevallen). Lekker fris en vers en niet al te zuur gemarineerd.

Ik:

Tostada kreeft.
Brioche met kreeft, rivierkreeft, kruidensla en dubbelgedopte tuinboontjes. 2 Flinke stukken verse kreeft en tussen de 2 brioches ook wat stukjes rivierkreeft. Erg lekker!

Hoofdgerechten.


Blues:

Buiten de kaart om gekozen voor 'the catch of the day' van Schmidt Zeevishandel. In dit geval op de huid gebakken kabeljauwfilet met spinazie, venkel, een knolselderijpuree en een zalf van wortel met wat schuim van schaal/schelpdieren. Allemaal prima van smaak.

Ik:

Ik had gekozen voor een portie ter grootte van een tussengerecht. 5 wilde Argentijnse gamba's met gnocci, tomaat, flower sprouts en een witte wijnsaus. Alweer prima op smaak allemaal.

Totaal ware we, inclusief drank 78,50 euro kwijt.

Conclusie: prima bereid bistro-voedsel van verse producten en met zorg op het bord gepresenteerd. Vriendelijke en deskundige bediening.

8/10
Poef.....gone! ©golfer
pi_190994574
Heel verhaal getypt: weg :(

Dus in de herhaling: bezoekje aan Sabero https://www.sabero.nl/
Ik ben niet goed in het beschrijven van smaken, dus daar zal ik kort in zijn.

Het is een jaarlijkse traditie met wat vrienden, en daarbij hoort ook hotel. Ook al is het dit keer een whopping 25 km van huis. _O-
Uitzicht vanaf het panoramaterras was mooi


Overige plaatjes in spoiler ivm de grootte
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De rekening moet ik nog krijgen, maar die gaat ruim onder de 200 euro zijn. En dat is een prima prijs voor acht gangen, koffie en een drankjes arrangement.

9/10

Volgend bezoekje: De Groene Lantaarn. En we plannen een tripje naar The Fat Duck (UK).

[ Bericht 0% gewijzigd door Cat-astrophe op 12-01-2020 14:46:42 (25, geen 2 km...) ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_190994679
Ik eet geen vis naar het ziet er allemaal wel prachtig uit.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_190994749
Ziet er prachtig uit allemaal.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 12 januari 2020 @ 14:31:50 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_190994779
Ziet er allemaal lekker uit, Cat. ^O^ :9
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 februari 2020 @ 13:15:19 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191307243
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @Lonaa, @PdeHoog+G, @z80, @Kaatje, @minilot, @Lucky_Strike+J, @Candaasje, @borisz, @Uhmmpie, @Anthraxx, @Tele6, @fietsie, @Whiskers2009, @Blues en ik, @Isabeau, @AnneX+S, @Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.

Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:

o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:


Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:

Rigatone met tomatensaus.


Gnocchetti met verse artisjok.

en vooral erg lekker gevonden:

Orecchiette met cime di rapa.

Daarna de schalen met hoofdgerechten:


Erg lekkere aardappelpuree.


Gemengde groentes.


Makreel met een lekker sausje uit de oven.

en

Procureur (varkens nek) uit de oven.

Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.

Daarna volgde nog de desserts:


Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.

Voor de veganist een aangepast dessert:


Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@Kreator) een campari soda. ;)

Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @Lonaa georganiseerd was.

De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lonaa op 02-02-2020 13:41:25 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_191307359
Het was een ontzettend gezellige avond met heerlijk eten. En de campari staat op de boodschappenlijst ;) met dank aan @Kreator
We have far more in common than that which devides us..
pi_191307388
Wat leuk zeg! Wat zat er allemaal in die aardappelpuree? :9
  zondag 2 februari 2020 @ 13:26:16 #49
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_191307422
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:23 schreef Aure het volgende:
Wat leuk zeg! Wat zat er allemaal in die aardappelpuree? :9
Iig iets van kaas volgens mij. Hij was hemels! :9~
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_191307445
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:23 schreef Aure het volgende:
Wat leuk zeg! Wat zat er allemaal in die aardappelpuree? :9
We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
We have far more in common than that which devides us..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')