abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 10 maart 2020 @ 21:08:08 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191948451
Wanneer: 10-3-2020
Waar: L'Apero in Oostende
Wat:

Aan de Albertpromenade, met zicht op (de inmiddels donkere) zee, gegeten bij dit reaturant.:
Menukaart:

Voorgerechten:
Voor mijzelf:

Coquilles St. Jacques in een wittewijn met kaassaus.

Voor Blues:

Kaas croquetten met salade.

Hoofdgerechten:


Voor B. de zacht gegaarde rogvleugel met blanke boter, kappertjes en kriel aardappelen.

en voor mij op het vel gebakken IJslandse kabeljauwfilet met remouladesaus en een fris slaatje met verse frieten.

Prima eten voor een schappelijke prijs. (inclusief drank alles bij elkaar 83,50).
8/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191948601
@golfer ziet er goed uit :Y (vlakbij mij :P ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)

Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij :9
  dinsdag 10 maart 2020 @ 23:07:41 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191950833
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 21:15 schreef FranticDJ het volgende:
@:golfer ziet er goed uit :Y (vlakbij mij :P ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)

Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij :9
Als ik in de buurt van Oostende zou wonen zou ik daar ook vaker gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 maart 2020 @ 16:18:35 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191983800
Wanneer: 11 maart 2020
Waar: Resto Vito in Oostende.
Wat:

De laatste avond van ons driedaagse bezoek aan Oostende hebben wij gegeten bij het Italiaanse restaurant Resto Vito.
De eigenaar, Vito Centomani, is afkomstig uit Puglia en bereidt ook zoveel mogelijk eten vanuit die streek.
Zijn motto is: "La vita è troppo breve per mangiare e bere male", oftewel: "het leven is te kort om slecht te eten en te drinken".
Vito kookt samen met een andere kok en doet de bediening.
Nadat wij hem verteld hadden dat wij in 2014 tijdens een rondreis door Puglia ook zijn geboortestad Monopoli hadden bezocht en dat wij daarvan nog foto's hadden in ons reisverslag, kwam hij even bij ons aan tafel zitten om wat foto's vanuit dat verslag te bekijken en werd hij een beetje emotioneel toen wij hem een foto van een netten boetende, oudere visserman lieten zien. Hij herkende die als een neef van zijn moeder. Verder kon hij ons op de foto's ook de omgeving van zijn geboortehuis aanwijzen.

We besloten Vito de vrije hand te geven en gingen voor het Menu Degustazione, 3 gangen (voorgerecht, pastagerecht en hoofdgerecht) met typische smaken uit Puglia.

Voorgerecht:

Supermalse lamskoteletten met aardappelpuree vermengd met boerenkool, een stukje geschaafde (kleurrijke) wortel, erwtjes uit de peul en een basilicumsausje. Erg lekker!

Pastagerecht:

Kon natuurlijk niet ontbreken: de typische orechiette uit Puglia (soort oortjes van pasta) in een heerlijke tomatensaus met stukjes zeevruchten en geschaafde gedroogde zwarte olijf. Alweer superlekker.

Hoofdgerecht:

Op de huid gebakken stukken skreifilets (skrei is slechts kort in het seizoen leverbaar) met een saus van dille en citroen, vergezeld door warme tomaatjes, wortels, groene asperge en peultjes. Mooie en perfect gegaarde skrei.

Inclusief wijn en water waren wij samen 111,50 euro kwijt.
Niet echt goedkoop, maar al-met-al een prima adresje om te onthouden als je een keer in Oostende bent met een gepassioneerde eigenaar/kok.

9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-03-2020 16:32:54 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191985980
Mooie foto's! En heerlijk eten :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 23 maart 2020 @ 10:41:21 #81
130803 Gripper
Get a grip
pi_192221408
Dit topic ligt natuurlijk zowat stil nu en dat mag niet gebeuren :)

Wij hebben gisteren een tafel voor 2 gereserveerd bij ons favorietje in Nieuwegein: restaurant Celine!

De tafel staat overigens wel gewoon in ons eigen huis. De gasten hebben er zin in, een gezellig vuurtje aan bij binnenkomst, muziek speelt zacht: aan de aankleding is goed gedacht al zeg ik t zelf!
We hebben een 3 gangen menu met voor-tussen-hoofd besteld, en met een paar simpele handelingen is alles klaar.




Als eerste voor ons beiden: hun fantastische tartaar, met heerlijk mals vlees, een garnituur met augurkjes en toefjes lekkere kerriemayo en panko kruim. Perfect!



Als tussengerecht twee verschillende salades: de ene met makreel en de andere variant met ingemaakte aubergine. Hierbij zaten verder nog twee lekkere dressings: kurkuma olie en een tuinkruiden olie.



En als hoofd: linguine met runderstoof en spitskool en ravioli met een pompoen vulling, venkel, granaatpitjes en wat groen. Ook hierbij weer wat lekkere dingetjes om eroverheen te druppelen / garneren. De stoof is lekker krachtig en er zitten hele kleine knapperige blokjes knolselderij door.



Bij dit alles dronken we een licht gekoelde spätburgunder.

Toe heerlijke zelfgemaakte espresso en paaseitjes. En daarna binnen 3 meter van de eettafel uitbuiken op de bank, want de porties zijn toch net wat groter dan ze normaal in het restaurant serveren :)

Ze vertelden bij het afhalen van onze bestelling dat er zaterdag ruim 50 orders waren geweest, dus dat is heel fijn voor ze!

Kosten: 70¤ voor 2 menu’s
Cijfer: 8!

[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 23-03-2020 22:09:15 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192222045
Klinkt lekker en leuk!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192236907
Leuk verslag!
pi_192236951
He, wat een leuk idee om zo'n diner thuis te doen! Ideetje...
Somebody that I used to know
pi_192252761
Ah, dat ziet er heerlijk uit, Gripper!!

Wij bedachten afgelopen vrijdag ook dat we de lokale horeca moesten steunen,
waarmee het tegelijkertijd ook makkelijker is om zelf de boel van de leuke kant te blijven bekijken,
en begonnen daarom bij onze favoriete Horeca-ondernemers van Hotel Elburg/ de Tapperij.

We bestelden de "Indonesische rijsttafel AAN HUIS"

En kregen een flinke bak Nasi Goreng, en verder:
Rendang (weliswaar een natte rendang, maar zeer goed op smaak)
Kerrie-kokos eieren
Kippendijen satéstokjes (dat waren 2 bakken met ieder 2 flinke satestokken, ruim satesaus en seroendeng)
Mini loempia’s (dit waren 10 stuks en een bakje zoete chilisaus)
Cassave kroepoek...ook een volle bak, lekker met de satesaus ;-)
2 pakjes met een nat doekje om de handen schoon te maken
en een gezellige kaart om ons smakelijk eten te wensen

Zelf hebben we op de achtergrond de Kings Speech aangezet,
die kwam tegelijkertijd...

De foto was niet gemaakt met "van sterrentent tot snackbar" in het achterhoofd,
maar voor de sfeer toch even het obligate kiekje dat ik van vrijwel iedere avondmaaltijd maak



Sterkte allemaal de aankomende tijd...zeker als je zelf
...een horeca onderneming hebt
...ZZPer bent
...oude en/of zieke familieleden hebt
...en tja,

eigenlijk sterkte aan iedereen!
pi_192269278
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoek :D Beter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.

Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192271013
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 15:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoek :D Beter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.

Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))

Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
pi_192271249
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 17:36 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))

Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2 :)

Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192271306
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 17:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2 :)

Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.
Ja, hier hetzelfde!
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:06:30 #90
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_192965034
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.

De onderdelen


Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid


Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, lamsoor, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken


Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden


We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.


Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango


Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.

[ Bericht 0% gewijzigd door SV-tje op 05-05-2020 22:36:33 ]
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_192965082
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:06 schreef SV-tje het volgende:
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.

De onderdelen
[ afbeelding ]

Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
[ afbeelding ]

Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
[ afbeelding ]

We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.
[ afbeelding ]

Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
[ afbeelding ]

Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.
_O_ en bedankt voor de vele duidelijke foto's O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192965252
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:23:02 #93
217702 Lonaa
Honger!
pi_192965343
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Ik wilde het net posten. :7
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:30:43 #94
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_192965472
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik wilde het net posten. :7
Dat topic kende ik nog niet, maar heb het met liefde ook daar neer gezet, leuk :D
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 4 juni 2020 @ 15:33:57 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193471397
Het mag weer!!!

Wanneer: 3 juni 2020
Waar: Restaurant Ambrosijn in Schiermonnikoog.
Wat:
We hadden op Schiermonnikoog een culinair arrangement geboekt. Overnachting in een luxe suite van hotel Ambrosijn en een uitgebreid diner met wijnarrangement daarbij.
Vanwege Covid-19 slechts een heel beperkt aantal gereserveerde tafeltjes in het restaurant beschikbaar.

We begonnen met een aperitief, een lekker glas prosecco en wat water.

Amuse 1:

Een luchtig bloemkoolsoepje.

Amuse 2:

Een zacht gekookt kwarteleitje met daarbij een crème met saffraan.

1e gerecht:

Gerookte makreel, palingfilet, kikkererwten, een groene dressing en salsa van tomaat. Erg lekker!
De bijpassende wijn was een Argentijnse (Mendoza vallei) Chakana Chardonnay uit 2018.

Tussen-amuse:

Alikruikjes met een groene dressing op zeezout.

2e gerecht:

Coquilles in een jus van duindoorn met venkel en komkommer. Heerlijk frisse jus van duindoorn.
Daarbij werd een roséwijn geserveerd, een Rimauresq cru Classé 2019 uit de Cotes de Provence.

3e gerecht:

Scholfilets met een jus van tomaat, stukjes pompoen, een crème van knolselderij en kappertjes.
Tot onze verrassing werd daar een lichte biologische rode wijn bij geschonken: een glas Les Rouilleres, cabernet franc uit 2017. We hielden wat twijfels over deze keuze, maar de heerlijke scholfilets waren echt perfect gebakken.

4e gerecht:

Gebraden runderlende met truffeljus, broccoli, bloemkool, haricots verts, groene asperges en aparte gekleurde pastabolletjes (fregola sarda). Heerlijk allemaal !
Daar kregen we een goed passende stevige rode wijn bij: een Bulgaarse Enira 2015 uit de Bessa vallei.

Nagerecht:

Wilde perzik in een perzikmarinade met frambozen-ijs en pistaches. Lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Daarbij een dessertwijn: Chateau de Calce uit 2018, Muscat de Rivesaltes.

Alles was prima klaargemaakt en goed op smaak.
Een aanrader voor iedereen die een keer op Schiermonnikoog is.

9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-06-2020 20:39:51 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 4 juni 2020 @ 15:39:13 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193471491
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_193475560
@golfer Rimauresq rosé bedoel je?

Dat eerste gerecht ziet er heerlijk uit :9
pi_193477124
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2020 15:39 schreef Molo het volgende:
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg :9~
Dat zit 'm echt in de kleur van de foto... door de truffelsaus gaan de bloemkolen er een beetje niet lekker uitzien, maar dat was wel zo :D
  donderdag 4 juni 2020 @ 20:40:21 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193477278
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 19:33 schreef Prego het volgende:
@:golfer Rimauresq rosé bedoel je?
Klopt. Typefoutje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193477371
Wou dat ik de scholfilets uit m'n scherm kon halen :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')