abonnement Unibet Coolblue
pi_191307631
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_191307688
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:27 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
peterselie, knoflook en parmasaan, geloof ik. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191307689
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
Op de rigatoni moest je zelf kaas doen en die met artisjok zat volgens mij geen kaas. Het was eigenlijk verwonderlijk weinig kaas
We have far more in common than that which devides us..
pi_191307745
quote:
14s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.

Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]

Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.

[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.

en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.

Daarna de schalen met hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.

[ afbeelding ]
Gemengde groentes.

[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.

en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.

Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.

Daarna volgde nog de desserts:

[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.

Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]

Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda. ;)

Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.

De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Heel geslaagd allemaal.
En precies dat: eerlijk en goed eten.
Ik heb genoten.. alleen ben ik stiekem wel benieuwd welke wijn ik heb gedronken.
Heb je daar toevallig ook iets van meegekregen? Een stevige maar heerlijke rode wijn.

En de foto’s graag natuurlijk :)
pi_191308043
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Spoilers!
pi_191308155
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Ik maakte laatst een groentegerecht uit de oven en daar hoorde ricotta op. Leek me niets, dus feta gebruikt, maar deze had heel goed gesmaakt
We have far more in common than that which devides us..
pi_191308400
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.

Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Gemist :'(
pi_191309880
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 14:35 schreef Blues het volgende:

[..]

Gemist :'(
Maar je weet wel dat het bestaat. Op het boodschappenlijstje ermee (t is erg lekker)
We have far more in common than that which devides us..
pi_191310193
Griek in Valkenswaard. Waren in de buurt, kwamen uit Belgie via Houthalen.

Nou de tent zelf is prima, maar na de bestelling was t eten er echt in no time. Alsof t achter al klaar stond maar t nog even in de warmhoudoven ging. Ik had gyros, maar t was gewoon te weinig. Ik had t op en wilde meer meer meer, heb dat nog nooit gehad bij een griek. Maarja heb me ingehouden, toen maar toetje besteld. Dame Blanche. Was er ook in vijf tellen, zelfs t glas was ijskoud. Dus die maken ze smiddags al. Daar heb ik zo een hekel aan, heb zelf in een restaurant gewerkt en toetjes maakte we wanneer ze besteld werden. Daarnaast miste ik de chocoladesaus, ja die zat er wel op maar was ook ijskoud. ik wil warme chocoladesaus of tenminste op kamertemperatuur.

Nooit weer dus

Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
  zondag 2 februari 2020 @ 16:16:01 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191310239
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 16:13 schreef funnywell het volgende:


Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
En dat restaurant heet hoe?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191310577
quote:
5s.gif Op zondag 2 februari 2020 16:16 schreef golfer het volgende:

[..]

En dat restaurant heet hoe?
Alexandros
pi_191347499
quote:
1s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag O+
Misschien voor mij iets te kazig :P
bestaat niet :P

Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @Lucky
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 4 februari 2020 @ 17:27:00 #63
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191347609
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2020 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:

Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @:Lucky
Ga je volgende keer weer gezellig mee?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 4 februari 2020 @ 18:30:10 #64
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_191348540
quote:
14s.gif Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.

Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]

Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.

[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.

en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.

Daarna de schalen met hoofdgerechten:

[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.

[ afbeelding ]
Gemengde groentes.

[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.

en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.

Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.

Daarna volgde nog de desserts:

[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.

Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]

Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda. ;)

Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.

De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Het ziet er echt heerlijk uit! :9~
Klinkt alsof jullie een topavond hebben gehad ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_191627488
Het moest een jaar duren, maar gisteren was ik eindelijk te gast bij restaurant Marrees (voorheen Bretelli).
Ze gaan een weekje op vakantie, dus de k.oelkast moest leeg en daarom was er een aanbod van een vier gangen verrassingsdiner voor 50 euro.
Na afloop kon ik stellen dat ik wilde dat ik zo’n koelkas.t had _O_
Er was dus ook geen kaart dus de details van de gerechten ben ik merendeels vergeten.

We waren met vier personen: eentje lust geen kaas (ik), eentje geen paddestoelen en eentje geen proefbare bereidingen van ei. En dan hadden we nog de alleseter, die op de dag zelf ziek werd en dus moest afzeggen.

We kregen een warm welkom, kozen een alcoholvrije cocktail uit en ons werd gevraagd wie welke voorkeuren had. Dit doorgegeven zodat de bediening wist hoe ze moesten uitserveren.

Daarna kwam de tweede serveerster... om te vragen hoe het zat met de voorkeuren :? Nogmaals doorgegeven.

Cue de eerste amuse

Mijn tafelgenoten hadden haast ermee, ik minder want het was met... oude kaas :{ Maar het is een amuse, een klein hapje en wie weet vind ik kaas hier wel lekker. Helaas, toch niet, maar dan is er cocktail om het mee weg te spoelen.

Op naar de tweede amuse....

Die was met mozerella :{ :{ Toen heb ik hem toch -met toelichting- teruggestuurd. Met vele excuses kreeg ik binnen vijf minuten een alternatief. Met mousse van komkommer, ingelegde tomaat en andere zaken: heerlijk!
En de bediening zei dat het nu niet meer mis kon gaan, want in de rest van de gerechten zat geen kaas. Top.

Eerste gang, met nogmaals excuus voor de kaasvergissing. Maar die was goed en snel opgelost dus wat mij betreft gaan we doorrrrr!

Mooi bordje met daarbij al meteen de toelichting dat hij voor mij iets anders was....
coquille, terrine van ganzenlever, het bolletje bevatte een crème van aardpeer en voor de rest van de tafel zaten er ingelegde grotchampignons bij.
Ho, stop! Tafelgenoot at geen champignons, ik wel :D Borden omgewisseld, weer excuus. Hmmmm...

Het gerecht was fantastisch, coquille doet het echt goed met ganzenlever én met het chocolade omhulsel van het bolletje met aardpeer. Maar coquille en zoet wist ik al, heb hem in Barcelona ooit met suikerspin gehad.

Tussengang

Botermalse kabeljauw, gelakte paling, bouillon van paling en quinoa.
Geen kaas, champignons of ei, dus dat ging goed :+
Nom.

Hoofd:

Kalfsbiefstuk, ravioli met trompette de la mort en een soort kaas, taartje van kool, krispy uienring en diverse andere zaken die ik vergeten ben. Er zaten dus in ieder geval champignons en kaas in. En deze keer was het allemaal keurig aangepast én bij de juiste persoon uitgeserveerd ^O^ Bediening moest er zelf mee lachen en wij vonden het knap dat ze én het gerecht én de alternatieven uit haar hoofd wist.
Smaakte ook weer prima.

Toet!

Diverse bereidingen van ananas, dragonfruit, taartje van caramel en sesam, schuim van yoghurt en in het taartje chocolade.
Toet is al-tijd goed.

Afsluiting met koffie/thee en friandises waarbij bleek dat de bekende bloedsinaasappel nog steeds een plekje had.


En toen waren we vijf uur verder.

Ze hebben het huiselijke bewaard, nog steeds relaxed, wel wat bedieningsfoutjes, maar wat op tafel kwam was genieten. We komen zeker nog eens terug bij onze ‘huis ster’.

9/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 22 februari 2020 @ 12:06:06 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191628747
Zier er, afgezien van de uitzonderingsfoutjes, allemaal wel prima uit en voor 50 euro is het absoluut een koopje. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 22 februari 2020 @ 13:03:28 #67
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_191629374
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien :?

Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_191629600
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 februari 2020 13:03 schreef flipsen het volgende:
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien :?

Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Nu je het zegt valt het me op. Heb me er absoluut niet aan gestoord.
En het past wel bij hun no-frills aanpak. Papier bevat trouwens hun logo, misschien maakt dat het minder goedkoop voor je :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_191630003
Heerlijke gerechten ondanks het gedoe.
Wel een lange zit, 5 uur :o
  zondag 1 maart 2020 @ 13:09:56 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191770975
Wanneer: 29-2-2020
Waar:Bistro ML, Haarlem, https://www.mlinhaarlem.nl/nl/bistro/
Wat:

In het prachtige monumentale pand, dat sinds 2018 in handen is van Mark en Lianne Gratema (ML) en compagnon Kevin Kion, aan het Klokhuisplein in Haarlem bevindt zich niet alleen het Michelinsterrenrestaurant ML, een hotel en een bar, maar ook de Bistro ML, die de gehele dag geopend is.

De bistro heeft meerdere ruimtes met lekker zittende stoelen en mooi opgestelde tafels. Het concept is simpel: je kunt voor 37,50 euro kiezen uit 3 gangen van de kaart (7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en 5 desserts) Daarnaast kan je ook kiezen voor de ML special, iets duurder: een voorgerecht en een hoofdgerecht dat per twee personen gedeeld moet worden. Eventueel kan je nog wat extra bijgerechten bestellen.
Wij besloten te gaan voor het 3-gangenkeuze-menu.
We begonnen met heerlijk gemaakt landbrood met lekkere gezouten boter en een truffelmayonaise. (4,50 extra).

Voorgerecht:
Voor Blues: een soort steak tartare bestaande uit filet americain, entrecote, cornichons, een Parmezaan chip en een 63 graden ei.
Fraai opgemaakt bordje en erg smakelijk.
Zij dronk daarbij een glas rode wijn: il Sole Orozon Syrah uit Sicilië.
Ik hield het de hele maaltijd bij (bubbeltjes)water.

Ik had gekozen voor het voorgerecht met krab (gefrituurd) met daarbij profiteroles, gekonfijte citroen en kerriemayonaise.
Erg lekker, maar...het hele kleine stukje gefrituurde krab had qua hoeveelheid meer weg van een amuse dan van een voorgerecht.

Hoofdgerecht.

Voor Blues de tataki van zalm met peterseliewortel, rettich, kroepoek met wasabi en soja.
Puntje van kritiek: tataki is een Japanse bereidingswijze waarbij de superverse vis of het vlees heel kort even wordt dichtgeschroeid, gemarineerd en verder vrijwel rauw van binnen blijft. In dit geval was de zalm te ver gegaard, zodat er niet echt sprake was van tatakibereiding.
Hierbij dronk zij een glas Bodega Inurrieta Orchidea Sauvignon Blanc uit Navarra, Spanje.

Ik had de zeebaars met gefrituurde gamba's, katsu sando (een soort Japanse sandwich met tapenade van oesterzwam), groene asperges en een hollandaisesaus.
Mooi op de huid gebakken zeebaars, prima gamba's en de katsu sando was echt een hoogtepunt. Heerlijk!

Nagerechten:

Het dessert van Blues was mango-ijs met witte chocolade en gele curry. Heel erg lekker!

Ik koos voor de "snickers". Een dessert in een grote coupe met pinda's, karamel en chocolade. Verrassend en ook lekker!

Kosten: totaal, inclusief wijn en water waren we 94,40 euro kwijt.

De bediening was attent. Het eten stijgt, op een paar genoemde kleinigheden ter verbeteringen na, boven het gemiddelde bistro-eten uit en de entourage is prachtig.
Zeker voor herhaling vatbaar!

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191776605
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?

Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij? Gelukkig hadden jullie brood en een vullend toetje.
Alles met snickers is :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_191776876
Ben het er wel mee eens dat de afmeting van het hoofdgerechten van B. nogal klein is,
maar het ziet er wel allemaal prachtig uit!

Hun versie van een katsu sando ziet er intrigerend uit, helemaal met jouw beschrijving en je positieve reactie. Super.

Zonde dat ze de zalm niet tataki hebben weten te houden (hoe moeilijk kan dat immers zijn?), maar op de afmeting na is de opmaak van juist dat bord en de keuze van de overige componenten wel erg mooi, hoor!
  zondag 1 maart 2020 @ 21:28:00 #73
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191783277
quote:
1s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?
Voornamelijk deeg. Kan mij geen specifieke smaak meer ervan herinneren.
quote:
Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij?
Inderdaad waren de porties niet erg groot. Voor ons, als kleine eters, prima. Maar als je een wat grotere innemer bent moet je er wel wat bijgerechten bij nemen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:04:20 #74
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_191811957
Traveller's Tavern in London

Een klassiek engels ontbijt met toast, worstjes, spek, eitjes, portabello's en witte bonen in tomatensaus.

Daar kun je weinig aan verprutsen.. :9
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  dinsdag 3 maart 2020 @ 14:15:25 #75
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_191812118
Bengal Lounge in Dursley, voor een portie lamb bhuna.

Goed gekruid, grote portie en bijgerechten als popadoms.

Gelukkig zitten er veel pubs in Dursley zodat je goed kunt blussen.. :P
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  dinsdag 10 maart 2020 @ 21:08:08 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191948451
Wanneer: 10-3-2020
Waar: L'Apero in Oostende
Wat:

Aan de Albertpromenade, met zicht op (de inmiddels donkere) zee, gegeten bij dit reaturant.:
Menukaart:

Voorgerechten:
Voor mijzelf:

Coquilles St. Jacques in een wittewijn met kaassaus.

Voor Blues:

Kaas croquetten met salade.

Hoofdgerechten:


Voor B. de zacht gegaarde rogvleugel met blanke boter, kappertjes en kriel aardappelen.

en voor mij op het vel gebakken IJslandse kabeljauwfilet met remouladesaus en een fris slaatje met verse frieten.

Prima eten voor een schappelijke prijs. (inclusief drank alles bij elkaar 83,50).
8/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191948601
@golfer ziet er goed uit :Y (vlakbij mij :P ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)

Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij :9
  dinsdag 10 maart 2020 @ 23:07:41 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191950833
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 21:15 schreef FranticDJ het volgende:
@:golfer ziet er goed uit :Y (vlakbij mij :P ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)

Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij :9
Als ik in de buurt van Oostende zou wonen zou ik daar ook vaker gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 maart 2020 @ 16:18:35 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_191983800
Wanneer: 11 maart 2020
Waar: Resto Vito in Oostende.
Wat:

De laatste avond van ons driedaagse bezoek aan Oostende hebben wij gegeten bij het Italiaanse restaurant Resto Vito.
De eigenaar, Vito Centomani, is afkomstig uit Puglia en bereidt ook zoveel mogelijk eten vanuit die streek.
Zijn motto is: "La vita è troppo breve per mangiare e bere male", oftewel: "het leven is te kort om slecht te eten en te drinken".
Vito kookt samen met een andere kok en doet de bediening.
Nadat wij hem verteld hadden dat wij in 2014 tijdens een rondreis door Puglia ook zijn geboortestad Monopoli hadden bezocht en dat wij daarvan nog foto's hadden in ons reisverslag, kwam hij even bij ons aan tafel zitten om wat foto's vanuit dat verslag te bekijken en werd hij een beetje emotioneel toen wij hem een foto van een netten boetende, oudere visserman lieten zien. Hij herkende die als een neef van zijn moeder. Verder kon hij ons op de foto's ook de omgeving van zijn geboortehuis aanwijzen.

We besloten Vito de vrije hand te geven en gingen voor het Menu Degustazione, 3 gangen (voorgerecht, pastagerecht en hoofdgerecht) met typische smaken uit Puglia.

Voorgerecht:

Supermalse lamskoteletten met aardappelpuree vermengd met boerenkool, een stukje geschaafde (kleurrijke) wortel, erwtjes uit de peul en een basilicumsausje. Erg lekker!

Pastagerecht:

Kon natuurlijk niet ontbreken: de typische orechiette uit Puglia (soort oortjes van pasta) in een heerlijke tomatensaus met stukjes zeevruchten en geschaafde gedroogde zwarte olijf. Alweer superlekker.

Hoofdgerecht:

Op de huid gebakken stukken skreifilets (skrei is slechts kort in het seizoen leverbaar) met een saus van dille en citroen, vergezeld door warme tomaatjes, wortels, groene asperge en peultjes. Mooie en perfect gegaarde skrei.

Inclusief wijn en water waren wij samen 111,50 euro kwijt.
Niet echt goedkoop, maar al-met-al een prima adresje om te onthouden als je een keer in Oostende bent met een gepassioneerde eigenaar/kok.

9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 12-03-2020 16:32:54 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_191985980
Mooie foto's! En heerlijk eten :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 23 maart 2020 @ 10:41:21 #81
130803 Gripper
Get a grip
pi_192221408
Dit topic ligt natuurlijk zowat stil nu en dat mag niet gebeuren :)

Wij hebben gisteren een tafel voor 2 gereserveerd bij ons favorietje in Nieuwegein: restaurant Celine!

De tafel staat overigens wel gewoon in ons eigen huis. De gasten hebben er zin in, een gezellig vuurtje aan bij binnenkomst, muziek speelt zacht: aan de aankleding is goed gedacht al zeg ik t zelf!
We hebben een 3 gangen menu met voor-tussen-hoofd besteld, en met een paar simpele handelingen is alles klaar.




Als eerste voor ons beiden: hun fantastische tartaar, met heerlijk mals vlees, een garnituur met augurkjes en toefjes lekkere kerriemayo en panko kruim. Perfect!



Als tussengerecht twee verschillende salades: de ene met makreel en de andere variant met ingemaakte aubergine. Hierbij zaten verder nog twee lekkere dressings: kurkuma olie en een tuinkruiden olie.



En als hoofd: linguine met runderstoof en spitskool en ravioli met een pompoen vulling, venkel, granaatpitjes en wat groen. Ook hierbij weer wat lekkere dingetjes om eroverheen te druppelen / garneren. De stoof is lekker krachtig en er zitten hele kleine knapperige blokjes knolselderij door.



Bij dit alles dronken we een licht gekoelde spätburgunder.

Toe heerlijke zelfgemaakte espresso en paaseitjes. En daarna binnen 3 meter van de eettafel uitbuiken op de bank, want de porties zijn toch net wat groter dan ze normaal in het restaurant serveren :)

Ze vertelden bij het afhalen van onze bestelling dat er zaterdag ruim 50 orders waren geweest, dus dat is heel fijn voor ze!

Kosten: 70¤ voor 2 menu’s
Cijfer: 8!

[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 23-03-2020 22:09:15 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192222045
Klinkt lekker en leuk!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192236907
Leuk verslag!
pi_192236951
He, wat een leuk idee om zo'n diner thuis te doen! Ideetje...
Somebody that I used to know
pi_192252761
Ah, dat ziet er heerlijk uit, Gripper!!

Wij bedachten afgelopen vrijdag ook dat we de lokale horeca moesten steunen,
waarmee het tegelijkertijd ook makkelijker is om zelf de boel van de leuke kant te blijven bekijken,
en begonnen daarom bij onze favoriete Horeca-ondernemers van Hotel Elburg/ de Tapperij.

We bestelden de "Indonesische rijsttafel AAN HUIS"

En kregen een flinke bak Nasi Goreng, en verder:
Rendang (weliswaar een natte rendang, maar zeer goed op smaak)
Kerrie-kokos eieren
Kippendijen satéstokjes (dat waren 2 bakken met ieder 2 flinke satestokken, ruim satesaus en seroendeng)
Mini loempia’s (dit waren 10 stuks en een bakje zoete chilisaus)
Cassave kroepoek...ook een volle bak, lekker met de satesaus ;-)
2 pakjes met een nat doekje om de handen schoon te maken
en een gezellige kaart om ons smakelijk eten te wensen

Zelf hebben we op de achtergrond de Kings Speech aangezet,
die kwam tegelijkertijd...

De foto was niet gemaakt met "van sterrentent tot snackbar" in het achterhoofd,
maar voor de sfeer toch even het obligate kiekje dat ik van vrijwel iedere avondmaaltijd maak



Sterkte allemaal de aankomende tijd...zeker als je zelf
...een horeca onderneming hebt
...ZZPer bent
...oude en/of zieke familieleden hebt
...en tja,

eigenlijk sterkte aan iedereen!
pi_192269278
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoek :D Beter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.

Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192271013
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 15:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoek :D Beter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.

Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))

Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
pi_192271249
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 17:36 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))

Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2 :)

Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_192271306
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 17:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2 :)

Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.
Ja, hier hetzelfde!
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:06:30 #90
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_192965034
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.

De onderdelen


Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid


Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, lamsoor, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken


Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden


We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.


Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango


Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.

[ Bericht 0% gewijzigd door SV-tje op 05-05-2020 22:36:33 ]
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_192965082
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:06 schreef SV-tje het volgende:
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.

De onderdelen
[ afbeelding ]

Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
[ afbeelding ]

Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
[ afbeelding ]

Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
[ afbeelding ]

We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.
[ afbeelding ]

Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
[ afbeelding ]

Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.
_O_ en bedankt voor de vele duidelijke foto's O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192965252
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:23:02 #93
217702 Lonaa
Honger!
pi_192965343
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Ik wilde het net posten. :7
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 5 mei 2020 @ 22:30:43 #94
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_192965472
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit :)

Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
quote:
2s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 22:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik wilde het net posten. :7
Dat topic kende ik nog niet, maar heb het met liefde ook daar neer gezet, leuk :D
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 4 juni 2020 @ 15:33:57 #95
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193471397
Het mag weer!!!

Wanneer: 3 juni 2020
Waar: Restaurant Ambrosijn in Schiermonnikoog.
Wat:
We hadden op Schiermonnikoog een culinair arrangement geboekt. Overnachting in een luxe suite van hotel Ambrosijn en een uitgebreid diner met wijnarrangement daarbij.
Vanwege Covid-19 slechts een heel beperkt aantal gereserveerde tafeltjes in het restaurant beschikbaar.

We begonnen met een aperitief, een lekker glas prosecco en wat water.

Amuse 1:

Een luchtig bloemkoolsoepje.

Amuse 2:

Een zacht gekookt kwarteleitje met daarbij een crème met saffraan.

1e gerecht:

Gerookte makreel, palingfilet, kikkererwten, een groene dressing en salsa van tomaat. Erg lekker!
De bijpassende wijn was een Argentijnse (Mendoza vallei) Chakana Chardonnay uit 2018.

Tussen-amuse:

Alikruikjes met een groene dressing op zeezout.

2e gerecht:

Coquilles in een jus van duindoorn met venkel en komkommer. Heerlijk frisse jus van duindoorn.
Daarbij werd een roséwijn geserveerd, een Rimauresq cru Classé 2019 uit de Cotes de Provence.

3e gerecht:

Scholfilets met een jus van tomaat, stukjes pompoen, een crème van knolselderij en kappertjes.
Tot onze verrassing werd daar een lichte biologische rode wijn bij geschonken: een glas Les Rouilleres, cabernet franc uit 2017. We hielden wat twijfels over deze keuze, maar de heerlijke scholfilets waren echt perfect gebakken.

4e gerecht:

Gebraden runderlende met truffeljus, broccoli, bloemkool, haricots verts, groene asperges en aparte gekleurde pastabolletjes (fregola sarda). Heerlijk allemaal !
Daar kregen we een goed passende stevige rode wijn bij: een Bulgaarse Enira 2015 uit de Bessa vallei.

Nagerecht:

Wilde perzik in een perzikmarinade met frambozen-ijs en pistaches. Lekkere frisse afsluiting van de maaltijd.
Daarbij een dessertwijn: Chateau de Calce uit 2018, Muscat de Rivesaltes.

Alles was prima klaargemaakt en goed op smaak.
Een aanrader voor iedereen die een keer op Schiermonnikoog is.

9/10

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 04-06-2020 20:39:51 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 4 juni 2020 @ 15:39:13 #96
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_193471491
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_193475560
@golfer Rimauresq rosé bedoel je?

Dat eerste gerecht ziet er heerlijk uit :9
pi_193477124
quote:
1s.gif Op donderdag 4 juni 2020 15:39 schreef Molo het volgende:
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg :9~
Dat zit 'm echt in de kleur van de foto... door de truffelsaus gaan de bloemkolen er een beetje niet lekker uitzien, maar dat was wel zo :D
  donderdag 4 juni 2020 @ 20:40:21 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193477278
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 19:33 schreef Prego het volgende:
@:golfer Rimauresq rosé bedoel je?
Klopt. Typefoutje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193477371
Wou dat ik de scholfilets uit m'n scherm kon halen :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')