peterselie, knoflook en parmasaan, geloof ik.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
We hebben t maar gevraagd, peterselie. En ik denk kaas. Hoorde van de dochter dat in de keuken van puglia geen room(volgens mij) gebruikt mag worden, dus hoe ze die puree zo romig gpheeft gekregen is mij een raadsel. Maar deze puree zou ik als ontbijt, lunch en avondeten kunnen eten.
Op de rigatoni moest je zelf kaas doen en die met artisjok zat volgens mij geen kaas. Het was eigenlijk verwonderlijk weinig kaasquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Heel geslaagd allemaal.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.quote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Ik maakte laatst een groentegerecht uit de oven en daar hoorde ricotta op. Leek me niets, dus feta gebruikt, maar deze had heel goed gesmaaktquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Gemistquote:Op zondag 2 februari 2020 14:04 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De kazen bij de pasta's waren ivm de veganisten apart op tafel gezet.
Bij de orrecchiete kregen we trouwens gezouten ricotta. Dat bestaat en het is geweldig.
Maar je weet wel dat het bestaat. Op het boodschappenlijstje ermee (t is erg lekker)quote:
En dat restaurant heet hoe?quote:Op zondag 2 februari 2020 16:13 schreef funnywell het volgende:
Wil je een goeie griek, Amstelveen heeft de beste.
bestaat nietquote:Op zondag 2 februari 2020 13:38 schreef Cat-astrophe het volgende:
Heerlijk verslag
Misschien voor mij iets te kazig
Ga je volgende keer weer gezellig mee?quote:Op dinsdag 4 februari 2020 17:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Heerlijk verslag Golfer! Die pasta's zou ik zo op aan willen vallen, en gezouten ricotta klinkt trouwens fantastisch @:Lucky
Het ziet er echt heerlijk uit!quote:Op zondag 2 februari 2020 13:15 schreef golfer het volgende:
Op 1 februari 2020 met een gezellige grote groep van de CULSC, @:Lonaa, @:PdeHoog+G, @:Z80, @:Kaatje, @:minilot, @:Lucky_Strike+J, @:Candaasje, @:borisz, @:Uhmmpie, @:Anthraxx, @:Tele6, @:fietsie, @:Whiskers2009, @:Blues en ik, @:Isabeau, @:AnneX+S, @:Kreator
in Enschede heerlijk gegeten bij Trattoria Sapori e Ricordi met Mamma Rosa in de keuken en haar dochters in de bediening.
Als eerste kregen we een plateau met anti-pasti:
[ afbeelding ]
o.a. Pecorinokaas met peper, een in espresso gedoopte kaas, ingelegde aubergine, parmaham, salami en mortadella. Daarbij ook een mandje lekker brood.
Voor de veganist onder ons een wat aangepaste anti-pasti:
[ afbeelding ]
Vervolgens kwamen er schalen met pasta op tafel:
[ afbeelding ]
Rigatone met tomatensaus.
[ afbeelding ]
Gnocchetti met verse artisjok.
en vooral erg lekker gevonden:
[ afbeelding ]
Orecchiette met cime di rapa.
Daarna de schalen met hoofdgerechten:
[ afbeelding ]
Erg lekkere aardappelpuree.
[ afbeelding ]
Gemengde groentes.
[ afbeelding ]
Makreel met een lekker sausje uit de oven.
en
[ afbeelding ]
Procureur (varkens nek) uit de oven.
Ik heb helaas verzuimd om van de veganistische en vegetarische hoofdmaaltijd een foto te nemen, maar die bestond uit tuinerwtenpuree en kikkererwten met allerlei kruiden er doorheen.
Daarna volgde nog de desserts:
[ afbeelding ]
Een citroentaartje met mascapone, lavendel en maanzaad.
En een chocolade ganache met gekonfijte rode peper.
Voor de veganist een aangepast dessert:
[ afbeelding ]
Het eten was allemaal even heerlijk. Geen tierlantijnen, maar eerlijk en goed voedsel, prima bereid door Mamma Rosa en vriendelijk en deskundig uitgeserveerd door de dochters.
Uiteraard werd er volop drank daarbij genuttigd: plat- en bruisend water, witte Siciliaanse Grimio en Italiaanse Pils en IPA's en voor een enkeling die nog in de jaren 70 leefde (@:Kreator) een campari soda.
Al met al een heel geslaagde en gezellige meet, die prima door @:Lonaa georganiseerd was.
De foto's met de overige eters in beeld worden verder niet hier geplaatst, maar ik kan die op aanvraag van hen op een andere manier aan de deelnemers toesturen.
Nu je het zegt valt het me op. Heb me er absoluut niet aan gestoord.quote:Op zaterdag 22 februari 2020 13:03 schreef flipsen het volgende:
Is dat een gimmick, dat papier onder de amuse en onder de friandises? Ik vind het er nogal "goedkoop" uitzien
Wel weer het tegenovergestelde van restaurants waar de vorm van het "bord" belangrijker lijkt dan het eten
Voornamelijk deeg. Kan mij geen specifieke smaak meer ervan herinneren.quote:Op zondag 1 maart 2020 16:49 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker B&G!
Wat zat er in die profiteroles?
Inderdaad waren de porties niet erg groot. Voor ons, als kleine eters, prima. Maar als je een wat grotere innemer bent moet je er wel wat bijgerechten bij nemen.quote:Vind de hoofdgerechten wel beetje klein, vooral die van B. Zat zeker geen bijgerecht bij?
Als ik in de buurt van Oostende zou wonen zou ik daar ook vaker gaan eten.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 21:15 schreef FranticDJ het volgende:
@:golfer ziet er goed uit (vlakbij mij ben er dan ook al meerdere malen wezen eten)
Die coquilles zijn wel een beetje een standaard daar voor mij
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))quote:Op woensdag 25 maart 2020 15:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Lekker zeg!! Wat een schaal kroepoek Beter dan zo'n boterhamzakje met 5 stukjes.
Mag ik vragen hoeveel het jullie 2 heeft gekost?
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2quote:Op woensdag 25 maart 2020 17:36 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Jazeker, het was 25 euro...ik moet eerlijk zeggen dat ik dat er onder normale omstandigheden bij het gemiddelde Chinese restaurant niet voor zou betalen, maar deze mensen worden plotsklaps geconfronteerd met sluiting en hebben daarmee een mooi staaltje werk afgeleverd (overigens heeft vriendje er nog een dag van gegeten, dus reken het drie maaltijden ;-))
Over het gemiddelde Chinese restaurant gesproken, ik liep eergisteren langs een gesloten Tai Soen, en dat deed wel even pijn. Ik ga er van uit dat ze deze crisis wel gaan overleven, maar ik heb geen idee hoe ze er voor staan met de verbouwing van Hoog Catharijne...zou zo zonde zijn om weer een échte Chinees te zien verdwijnen uit Utrecht. (en ik gooi dit verhaal er maar achteraan, omdat ik weet dat jij Tai Soen ook kent, FFT)
Ja, hier hetzelfde!quote:Op woensdag 25 maart 2020 17:49 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind 25 euro best goedkoop hoor voor wat jullie allemaal hebben voor 2
Ja zo triest. En Pacifica ook, alhoewel die altijd veel bezorgde dus vast nu ook nog. Veel mensen in Utrecht die toch dimsum kunnen blijven eten.
Hoop echt dat Tai Soen het gaat redden. Zal een van de eerste zijn waar ik langsga als het weer veilig is om te gaan.
en bedankt voor de vele duidelijke foto'squote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:06 schreef SV-tje het volgende:
Ook wij zijn uit eten geweest in eigen huis. Blijft een bouwput, maar met een (kreukelig) kleedje over de plastic tafel en het stenen servies en normale bestek uit een doos getrokken lijkt het nog best wat. Vooral door de voorbereidingen van "Koken aan de Markt" uit Geertruidenberg. Al meerdere malen hier gegeten en kookworkshops gevolgd bij de vorige eigenaar en nu voor de tweede keer bij de nieuwe eigenaar.
De onderdelen
[ afbeelding ]
Voorgerecht: geschroeide tonijn, tonijn mayonaise, wakame, oosterse salade, gefrituurd rijstvel, hoisin bonen pasta (de donkere stipjes) -> dit was geheel voorbereid
[ afbeelding ]
Tussengerecht: Gebakken kabeljauw, ratatouille, doperwten puree, beurre blanc saus -> hiervoor moest alles opgewarmd worden en de kabeljauw nog gebakken
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht: Lamsschouder, Lamskoteletjes, asperges, charlotte aardappeltjes, romanesco, wordtelpuree en saus van gepofte knoflook -> ook hier was het alles opwarmen met uitzondering van de lamskoteletten die nog gebakken en gesneden moesten worden
[ afbeelding ]
We hadden voor 1 persoon kaas supplement genomen, hierbij werden zelfs het stukje krentenbrood, druiven en appelstroop meegeleverd.
[ afbeelding ]
Nagerecht: tropische vruchtenmousse, mango sorbetijs, gemarineerde ananas, ananas cake, gecarameliseerde witte chocolade, kletskop van mango
[ afbeelding ]
Manlief houdt niet van wijn, dus ik had voor mezelf een klein flesje prosecco.
Was heerlijk om weer te kunnen koken en wat spannenders te eten dan éénpansgerechten en ovenschotels.
Ik wilde het net posten.quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit
Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
quote:Op dinsdag 5 mei 2020 22:17 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er geweldig uit
Die zou ook mooi hier passen CUL / Thuis-uit-eten. Welk restaurant heeft er voor jou gekookt?
Dat topic kende ik nog niet, maar heb het met liefde ook daar neer gezet, leukquote:
Dat zit 'm echt in de kleur van de foto... door de truffelsaus gaan de bloemkolen er een beetje niet lekker uitzien, maar dat was wel zoquote:Op donderdag 4 juni 2020 15:39 schreef Molo het volgende:
Op die groenten bij je rundvlees na ziet dat er ontzettend lekker uit zeg
Klopt. Typefoutje.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |