Sabero staat ook op onze verlanglijst.quote:Op zaterdag 9 april 2022 20:47 schreef Cat-astrophe het volgende:
Binnenkort meer sperma schaduw foto’s!
In mei weer naar Sabero** en in juni naar https://under.no/ *
Waar?quote:Op zaterdag 2 oktober 2021 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Ziet er goed uit. Misschien eindelijk weer eens een echt goed restaurant in Utrecht?quote:Op donderdag 14 april 2022 17:58 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar?
Restaurant Maeve, Utrecht
Wat at je?
Het 6-gangen menu.
Er lijkt inderdaad iets te gebeuren op culinair gebied in Utrecht. Eind 2020 Hemel en Aarde van Vito Reekers die al niet verkeerd is en nu deze erbij.quote:Op donderdag 14 april 2022 18:42 schreef golfer het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Misschien eindelijk weer eens een echt goed restaurant in Utrecht?
#zetoplijstje
Godmiljaar wat een geld. Ik heb nog nooit zo chique gegeten. Is dat nou echt de moeite waard?quote:Op donderdag 14 april 2022 17:58 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waar?
Restaurant Maeve, Utrecht
Wat at je?
Het 6-gangen menu.
Te beginnen met een drietal amuses, plus een meringue gevuld met eendenlever
[ afbeelding ]
Zeebaars met Macadamia, komkommer en kaffir limoen
[ afbeelding ]
Asperges met Galanga in een olie van Thaise basilicum, en een kruidenboeketje
[ afbeelding ]
Langoustine, Bospeen, vadouvan, curry, kamille
[ afbeelding ]
Tarbot met peterselie, zeewier, zeekraal, gerookte paling beurre blanc
Hollands lam met Artisjok, raapjes gevuld met ansjovis, daslook
Mandarijn van de BBQ, sake, yuzu en Kaapse kruisbes
[ afbeelding ]
Impressie?
Maeve is er pas sinds de zomer van 2021, waardoor we - mede door alle lockdowns - nog geen kans hadden daar te eten. De chef en de gastvrouw hebben jarenlange ervaring in sterrenrestaurants en hebben nu besloten zelf iets op te zetten. En dat stelt zeker niet teleur. Het eten was gewoon heerlijk met veel aandacht voor groenten en een interessante wijnarrangement met veel nadruk op Nederlandse wijnen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. En ook een paar bijzondere dranken zoals de saké-yuzu bij het dessert, plus heel veel aandacht voor de structuren., Ik vraag me nog steeds af wat de caviaar-achtige bolletjesplant in het kruidenbuiltje bij de asperges was.
Waarbij de enige opmerking zou zijn dat het lam net iets minder goed in elkaar zat dan de voortreffelijke rest, door een wel erg zoute jus en wat onbalans in de smaakintensiteit van de verschillende bereidingen van lam. Maar dat is allemaal mierenneukerij in de marge.
Het personeel is goed, professioneel met af en toe een ruimte voor een rustig praatje met de gasten om vervolgens weer naar gezwinde spoed richting de open keuken te verdwijnen. Fantastisch als je dat ongehaast aan tafel kunt overkomen, terwijl je daarna weer super-efficiënt en snel doorgaat met uitserveren. Ik zou dat niet kunnen.
Al met al is het me supergoed bevallen. On-Utrechts hoog niveau. Het restaurant bestaat vermoedelijk nog te kort om in alle lijstjes voor te komen maar ik voorspel een grootse toekomst in de Lekker 100. En als er ooit weer een ster in Utrecht valt, zou het zomaar Maeve kunnen zijn. Oftewel: gaat daarheen mensen, voordat de lijstjes komen en het bekend en beroemd wordt.
Kosten?
330 inclusief fooi en wijn.
Cijfer?
9,5
Daar gaat dit topic niet over.quote:Op donderdag 14 april 2022 20:36 schreef Mubassie het volgende:
Godmiljaar wat een geld. Ik heb nog nooit zo chique gegeten. Is dat nou echt de moeite waard?
Dat kan alleen een mod doen en die zijn er niet op CUL. Het zal ooit wel weer opgepakt worden door iemand.quote:Op donderdag 14 april 2022 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
En misschien kan iemand dit lijstje https://forum.fok.nl/topic/2481440/restaurantreviews.html bijwerken?
(Wil ik ook wel doen als ik weet hoe het moet)
Ziet er fantastisch uit!quote:Op zaterdag 16 april 2022 07:53 schreef anndb het volgende:
Waar: Le Pristine van Sergio Herman met 1 ster, te Antwerpen
Wanneer: Afgelopen dinsdag
We zijn al een hele tijd aan het proberen om te reserveren bij Le Pristine, de italiaanse keuken van de hand van Sergio Herman, we waren niet de enige die dat probeerde: na 1,5 jaar is het gelukt om een reservering te krijgen, voor 2 personen op een dinsdag. Hier zat natuurlijk ook een corona periode tussen, maargoed, de verwachtingen waren hoog dus.
Ontvangst was super door het personeel en een welkomstgroet van Sergio Herman die tot onze verbazing ook zelf aanwezig was en die avond ook mee in de open keuken stond waarop we goed zicht hadden.
Fantastische inrichting van het restaurant, geweldig mooi allemaal en top personeel met kennis van zaken. De start was goed dus. Ze adviseren je om te beginnen met een hapje bij je eerste drankje (betaald, krijgt geen "kosteloze" amuse(s)). Wij gingen voor de pizette met kreeft:
[ afbeelding ]
Samen met twee heerlijke cocktails welke fantastisch van smaak waren maar wel in erg kleine glaasjes (dit was voor de wijn later het zelfde trouwens) kan ik zeggen de beste pizza ooit. Ik weet niet welke italiaan hij hiervoor in huis heeft gehaald of zichzelf heeft verdiept in dit proces, maar zo'n lekkere korst heb ik nog nooit gegeten. Niet te dun of krokant, voldoende volume maar tegelijk super crispy, echt goddelijk. Ik denk dan ook dat dit gelijk het beste van de avond was voor mij.
Hierna adviseerde ze te gaan voor een voorgerecht, een tussen om te delen en een hoofdgerecht, echter, wij wouden de specialiteit/signature dish proberen en dat was al pasta, de tussengerechten waren ook pasta dus we zijn voor voor - hoofd - na gegaan en dat bleek ook meer dan voldoende.
Als voorgerecht gingen we dus voor de salade kreeft welke je met 2 personen dient te bestellen, fantastisch van smaak, portie zeer royaal en samen met het lekkere brood dat ze serveren (forcaccia was net zo goddelijk als de pizza) een super start:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Toen volgde het hoofdgerecht, orecchiette pasta met het beste dat zeeland te bieden heeft (langoustine, kokkels, mosselen). De pasta zelf was super goed van smaak en textuur, met een heerlijke saus met soms ook flink wat pit er in en natuurlijk perfecte zeevruchten van een super cuisson. De mosselen hierin, zoiets heb ik nog nooit geproefd. Sergio kent zeker zijn leveranciers en weet het beste te krijgen, ik eet zo nu en dan graag een pannetje mosselen maar zo ziltig en smaakvol als deze heb ik ze nog nooit gehad.
[ afbeelding ]
De sommelier is trouwens ook erg leuk en speels in zijn vak en adviseert je graag wat lekkers, hij merkte op dat ik alcoholvrije dranken dronk en bood me wat aan om te proeven iets dat hij zelf lekker vond, een alcoholvrije wijn. Nou drink ik normaal geen alcoholvrije "wijn" omdat het meestal 3x niks is, een alcoholvrije cocktail is doorgaans veel lekkerder, maar hij kwam met L'antidote en die was heerlijk, ik heb gelijk toen ik thuis kwam een doosje er van besteld.
Toen het dessert, de dessert kaart is heel simpel: diverse italiaanse kazen naar keus met wat bereidingen daarbij OF 2 soorten ijs, ijs is vers a la minute gedraaid en dat proef je ook, maar verder hele simpele kaart dus. Wij hadden geen zin meer in kaas, en gingen voor pistasche met passievrucht ijs. Met wat witte chocolade schotsen. Doordat het ijs a la minute gedraaid is heb je natuurlijk de allerbeste smaak en textuur, heerlijk, wel prijzig voor een ijsje (18 euro pp, minimaal 2 personen weer).
[ afbeelding ]
Kosten: 350 euro zonder fooi
Cijfer: 8,5
Al met al heerlijk gegeten, ik zou er denk zeker nog een keer gaan eten als het makkelijker reserveren was, waarom "maar" een 8,5 is vooral omdat prijs/kwaliteit toch (volgens mijn mening) niet helemaal in orde is, het blijft natuurlijk pizza/pasta/salade wat we kregen, en ondanks dat het allemaal super bereid is vind ik dat je met 2 voor 350 euro toch ook wel "luxer" en uitdagender kunt eten. Al met al wel een leuke ervaring, en ook leuk dat Sergio zelf aanwezig was.
quote:Op donderdag 14 april 2022 18:56 schreef stavromulabeta het volgende:
En misschien kan iemand dit lijstje https://forum.fok.nl/topic/2481440/restaurantreviews.html bijwerken?
(Wil ik ook wel doen als ik weet hoe het moet)
Ik mis er nog wel een heel stel?quote:
Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.quote:
Ergens vanaf het vorige topic en dan vanaf golfer in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #29 (september 2020)quote:Op zaterdag 16 april 2022 12:02 schreef miss_sly het volgende:
Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.
Dat is Moai caviar.quote:Op donderdag 14 april 2022 17:58 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waar?
Restaurant Maeve, Utrecht
Wat at je?
Het 6-gangen menu.
Ik vraag me nog steeds af wat de caviaar-achtige bolletjesplant in het kruidenbuiltje bij de asperges was.
Dat staat in de OP van het reviewtopicquote:Op zaterdag 16 april 2022 12:02 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat weet ik zo niet, heb niet het hele topic doorgelopen. Vanaf welke post moeten ze nog toegevoegd? Dan doe ik dat later even.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |