Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.
Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout
Dit is een restaurant gespecialiseerd in Belgische klassiekers, waaronder paling in het groen wat toch niet overal meer op de kaart staat maar wel een echte klassieker is. Uiteraard ook de andere klassiekers zoals stoofvlees, videe en dergelijke zijn aanwezig. Ik had zelf nog nooit paling in het groen op, dus wou dit wel een keer proberen, van gerookte paling ben ik een enorme liefhebber maar paling in het groen viel helaas zwaar tegen. Veel te vissige smaak voor mijn doen en vond het echt niet lekker, ik heb dit dan ook nagenoeg helemaal moeten laten staan, de videe van mijn vrouw was super heerlijk dus koken kunnen ze hier echt wel maar slechte keus van mij (maar je moet alles een keer proberen). Handgesneden frietjes erbij en huisgemaakte mayonaise. Ik zal een cijfer dan ook weg laten want vind het moeilijk omdat mijn gerecht verkeerd gekozen was.
Prijs: 120 EUR met drankjes en ik had nog wat lokale specialiteiten meegenomen als kado voor mijn ouders (huisgemaakte advocaat en nog wat dingen).
------
Vervolgens met valentijn gegeten bij Cachet de Cire in Turnhout, we hadden deze twee dames al eens gezien in een aflevering van met vier in bed (het Belgische B&B programma) want je kan er ook overnachten. Nu wonen wij om de hoek, dus dat was niet nodig maar we waren hier nog nooit geweest omdat ze geloof ik ook niet op maandag open zijn en wij vooral begin van de week uit eten gaan. Is erg goed bevallen! Klein restaurantje maar echt wel passie voor koken en komen graag beide een praatje maken aan tafel. Hier komen we zeker nog terug.
De amuse, echt geen idee meer (ja slecht geheugen) wat het was na iets meer dan 2 weken maar was heerlijk begin moet ik zeggen - gelukkig staat het menu nog online dus de rest kan ik wel redelijk invullen:
Mijn vrouw had het buikspek wat op de site staat omschreven als
Buikspek - zoete aardappel - chili - paprika
En ik Bacalhao - rode biet - beurre rouge
Daarna volgde King krab - rettich - tikka masala - kokos
Toen voor ons beide het zelfde weer:
Skrei - witloof - grijze garnalen - bisque
Vervolgens hebben we gekozen voor zowel de kaas gang wat niet klassiek was namelijk French toast - camembert - truffeltapenade en dit was echt heerlijk, ondanks de truffel tapenade, met verse truffel zou dit helemaal geweldig zijn geweest.
En als afsluiter, niet zozeer mijn ding maar kan ook komen omdat ik bomvol zat: Pastinaak - chocolade - bloedappelsien
Kosten waren 190 EUR maar heb echt genoten met enkele glazen wijn voor mijn vrouw en voor mij alcoholvrije alternatieven.
Cijfer: Dikke 9 toch wel, dat had ik 2 sterren Lindehof ook gegeven maar heb hier ook echt echt genoten. Zeker een aanrader als je in (de buurt van) Turnhout bent.
------
Goed ik heb 2 keer waygu hier in mijn review zie ik, dus zal er een tussen laten en beginnen met de eerste.
Waar: The Pharmacy in hotel der Libbische hof in duitsland
We waren onlangs in dit hotel en stonden gemixte reacties over het eten, iedereen vond het wel goed maar zwaar overpriced. Ik moet zeggen dat ik het daar wel mee eens ben, maargoed, je bent een weekendje weg en dan maakt dat allemaal wat minder uit doorgaans, en ik ging voor de Wagyu, dat was volgens dagprijs dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Mijn vrouw had een varkenskotelet, volgens mij a 28 EUR welke ook heel smakelijk was. Uiteindelijke rekening was inclusief drankjes (enkele cocktails a 10-15 EUR per stuk) en alcoholvrije speciaalbiertjes tegen de 300 EUR. Moet wel zeggen, het vlees was heerlijk, het was dry aged wagyu uit hun eigen rijpingskast en smaakte echt voortreffelijk. Ik had gekozen voor de ossenhaas trouwens, iedereen is daar uiteraard tegen maar ik vind dat wel lekker en dat mag ook.
Hierna nog een cheesecake gedeeld.
Prijs: tegen de 300 EUR
Cijfer: 8
-------
We wouden naar de griek toe, maar die was dicht, het regende en op het pleintje in Turnhout zit een chinees waar we nog nooit waren geweest, maar ik wel van had gelezen dat deze goed was. En dat was hij ook! Gerund door vrouw-en-man, waarbij de man in de keuken staat en de vrouw de bediening doet gingen we er maar voor. Bij een chinees verwacht men doorgaans grote gerechten, dus we gingen niet voor een voorgerecht maar enkel voor twee hoofdgerechten: voor mij kreeft, en mijn vrouw koos voor kip in sojasaus. Met mihoen erbij en bami (tegen meerprijs).
En wat hebben we genoten zeg! Ik heb uiteraard van mijn vrouw ook wat geproefd en ik heb nog nooit zo'n lekkere kip gegeten, super cruncy huid en mega mals, ik ben zelf een man die van zeevruchten houd vooral maar als ik hier terug kom (en dat gaat zeker gebeuren, we waren er laatst nog maar toen zaten ze vol, dus reserveren is wel aan te raden) dan moet die kip zeker op tafel weer. Voor dat alleen zou ik een 10 geven. Mijn kreeft was ook heerlijk, ik had kreeft in zwarte peper en was ook fantastisch klaargemaakt maar viel toch wat in het niet bij die kip.
Dit is overigens niet je typische afhaal chinees, het is wat prijziger (wij waren met fooi 120 EUR kwijt met 2 alcoholvrije biertjes en fles water en geloof 2 cola) maar echt de moeite als je in Turnhout bent en chinees wil eten.
Waar: Tong Tao te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank
Cijfer: 9
-------
Nou ik had nog een keer wagyu beloofd, nu hier in Turnhout bij restaurant Argentino. Zit er blijkbaar al 27 jaar, is het oudste restaurant van Turnhout, maar we waren er nog nooit geweest. Ik ben niet zo'n mega grote vlees eter (liever vis) maar de chinees van hierboven zat vol en deze zat op het zelfde pleintje dus vlees it is. Heel vriendelijke eigenaar, sfeer binnen gezellig (typisch steakhouse) en we waren de eerste gezien hij net open ging. Vriendelijk praatje kwam deze eerst maken aan tafel en gaf wel de kaart maar vroeg gelijk naar je vlees keuze/interesse. Ik koos voor de waygu, kreeg natuurlijk wel wat "commentaar" dat ik voor de ossenhaas koos weer ipv een ander stuk maar dat heb je met iemand met passie voor vlees. Mijn vrouw ging voor de Argentijnse rundsteak met champignonsaus. Vooraf kregen we lekker vers (warm) brood met kruidenboter die hij duidelijk zelf maakte, deze barstte van de knoflook (wel lekker) maar hier zat een hele bol knoflook in volgens mij, zoiets had ik nog nooit geproefd. Duidelijk niet van de groothandel, en je moet zeker geen afspraak hebben daarna (en de volgende ochtend je slaapkamer even flink luchten). De steaks komen verder met twee huisgemaakte sauzen, cocktail en knoflook waarbij die knoflook ook weer barst van de knoflook en frietjes (niet zelfgesneden).
En je komt hier voor het vlees, en dat is fantastisch. Ik heb ook geproefd van mijn vrouw haar vlees en moet zeggen - vooral met de prijs in het achterhoofd (mijn steak was 71 EUR en die van haar 27): die was net zo lekker. Nou ben ik niet de allergrootste kenner, als het lekker mals is en smaakt klaag ik niet maar dat was die zeker. Ik zou hier volgende keer dan ook zeker voor een "gewone" steak gaan, die deze man met zorg uitkiest. Je ziet ook op diverse recensie sites dat hij graag zijn stukken vlees rauw laat zien aan de mensen, zo trots is hij er op.
Waar: Argentino te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank, het was geloof ik 100 nog wat maar heel vriendelijke man dus mooi naar boven afgerond.
Cijfer: 8 - zou hier zeker terug komen
Hij kookt trouwens zelf je steaks, dus wij waren vroeg maar wachttijd kan wel wat oplopen gezien hij (in ieder geval toen wij er waren) alles zelf deed. We hebben ook maar 1 rondje drankjes op dus.
Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)