abonnement bol.com Coolblue
pi_201611638
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De links naar voorgaande restaurantreviews vind je hier, die van jou voegen we er graag aan toe!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_201611738
Ik ben wel benieuwd waar @Iwanius heeft gegeten in de corona tijd
pindazakje
pi_201612769
quote:
11s.gif Op zaterdag 2 oktober 2021 22:49 schreef Hyaenidae het volgende:
Ik ben wel benieuwd waar @:iwanius heeft gegeten in de corona tijd
God hebbe zijn ziel
  Moderator / Miss SHO donderdag 14 oktober 2021 @ 21:13:53 #4
22592 crew  Ole
pi_201757130
ik werk nu ROC hotelschool. Ga binnenkort daar eten! dan ga ik zeker verslag doen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 14 oktober 2021 @ 21:51:43 #5
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_201757730
quote:
0s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:13 schreef Ole het volgende:
ik werk nu ROC hotelschool. Ga binnenkort daar eten! dan ga ik zeker verslag doen!
Ha, wij deden dat een paar keer in Bariloche, beviel héél erg goed. Ok, niet de ambiance van een geweldig restaurant, want je zit gewoon in de aula van de school, maar heel erg goed en verrassend eten. De bediening moest duidelijk nog praktijkervaring opdoen, maar ze waren allemaal erg geïnteresseerd in onze mening en (opbouwende) kritiek. Zeker aan te raden :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 15 oktober 2021 @ 16:49:51 #6
22592 crew  Ole
pi_201766341
quote:
14s.gif Op donderdag 14 oktober 2021 21:51 schreef flipsen het volgende:

[..]
Ha, wij deden dat een paar keer in Bariloche, beviel héél erg goed. Ok, niet de ambiance van een geweldig restaurant, want je zit gewoon in de aula van de school, maar heel erg goed en verrassend eten. De bediening moest duidelijk nog praktijkervaring opdoen, maar ze waren allemaal erg geïnteresseerd in onze mening en (opbouwende) kritiek. Zeker aan te raden :Y
hier ziet het restaurant er echt uit als een restaurant!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 17 oktober 2021 @ 23:43:27 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201802186
Wanneer: 17-10-2021
Waar: Restaurant Boca in Haarlem.
Wat:

Boca is mooi gelegen aan het Spaarne in Haarlem en is een tapasrestaurant dat kleine gerechten en pintxos serveert. We konden gebruik maken van een kortingsactie.
We namen elk 2 gerechten van de avondkaart en hebben dat nog aangevuld met elk 2 pintxos.

De gerechten van de avondkaart:

Steak tartaar.


Burrata.

En allebei:

Tonijn tataki.

De pintxos:

Ibericoham, gamba's en 2x gerookte heilbot.

We dronken er een glas bier en een glas wijn bij.

Prima kleine gerechtjes, goed op smaak. Snelle en attente bediening.
Totale kosten (na aftrek van de korting) 45,05 euro.

8/10
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 16:42:34 #8
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201943893
Wanneer: 28-10-2021
Waar: Restaurant DenC, Dik en Cunningham in Amsterdam.
Wat:

Omdat we voor iets anders de middag in Amsterdam doorbrachten besloten we de dag af te sluiten met een etentje bij Restaurant Dik&Cunningham, DenC in de Kerkstraat. DenC is in 2021 gekozen tot restaurant van het jaar door restaurantvereniging Euro-Toques.
Smaakvol ingericht restaurant met mooie lampen, aparte kunst en nogal wat opgezette dierenkoppen (zwijn, kudu etc.) aan de muren.
We kregen een leuk 2-persoonstafeltje met heerlijk zittende stoelen.
De (mede-)eigenares Emmalou Cunningham legde ons de menukaart uit en voorzag ons meteen van een klein hapje:

Papadums van linzen met een mousse van pompoen. Erg leuke en lekkere combinatie.

Je kunt bij DenC kiezen uit diverse meergangen menu's, een vast wildmenu (kok Johan Dik schijnt zelf te jagen) en een a la carte menu. DenC streeft ernaar zoveel mogelijk Nederlands wild, vis, vlees en groenten uit het seizoen op de kaart te zetten.
Wij kozen voor 3 gangen: voor-, tussen- en hoofdgerecht.

Mooi zelfgemaakt brood met lekkere boter en olijfolie:

Al snel volgden een drietal amuses:

in het glaasje een shooter van Amsterdamse ui met een vleugje anijs, onderaan een aardappelsalade waar onder spekbokking zat en bovenaan geflambeerde zalm met knolselderij.
Heel erg verrassend origineel en lekker.

Voorgerechten.
Voor Blues:

3 bereidingen van houtduif. Een paté van houtduif, carpaccio van houtduif en een maissoep met daarin aan tafel geschonken bouillon, getrokken van het karkas van de houtduif. Heel erg smakelijk allemaal.

Voor mij:

Beekridder (een zoetwatervis die ook wel riddervis of trekzalm genoemd wordt) van een biologische en milieuvriendelijke kweker uit Nederland. Met daarbij witte 'kaviaar', rettich en rode biet. Heerlijk!

Tussengerechten.
Blues:

Roast van prei in de vorm van een terrine, gerookte eidooier, paddenstoelen, parmezaan, knolselderijpuree en een saus van paddenstoelen. Prima.

Voor mij:

In witlofbladeren verpakte en met spek omhuld wildzwijn-stoof van de schouder met daarbij stukjes zwijnspek, paddenstoeltjes, rozijnen en een saus van ras el hanout. Superlekker en mals stoofvlees met een heerlijke saus.

Hoofdgerechten.
Blues had alweer gekozen voor een vegetarisch gerecht:

Pompoenravioli met daarbij eekhoorntjesbrood, crème van geroosterde spitskool, stukjes artisjok en truffel.
Alweer erg lekker!

Voor mijzelf:

Veluws hert met als extra stukjes gebakken eendenlever, in ganzenvet gegaarde knolselderij, een bitterbal van hertenschenkel, puree van pastinaak en van zwartwortel met een ter plekke uitgeschonken schenkelsaus.
Perfect gegaarde stukken hert, heerlijke eendenlever en een voortreffelijke saus.

Bij het eten dronken we plat en bruisend water (leuk verdienmodel om dat onbeperkt uit te schenken voor ¤ 3,85 per fles) en van het wijnhuis Villa Delmas een glas witte muscat/sauvignon Petit Grains en van hetzelfde wijnhuis een glas rode wijn Carignan en Merchant.
Totale kosten: 122,20 euro.

We kunnen goed begrijpen dat dit restaurant een prijs heeft gewonnen.
Alles klopt: vriendelijke en deskundige bediening. Prima wachttijden tussen de gerechten en vooral erg creatief bedachte en lekkere gerechten!

9,5/10
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 oktober 2021 @ 21:51:53 #9
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_201962785
Jullie hadden nog twee korte recensies uit Bergen op Zoom tegoed van vorige week. Wandelweekend om het FLoris V-pad af te maken en ook twee Diners. Beiden aan de Grote Markt.

Op Vrijdag De Bourgondiër. Helaas zijn de meeste foto's mislukt. :+. Het eten daarentegen was :9

Moeders had de Gegratineerde mosselen. Ik had de vissoep. :9.
Als hoofd had ik trio van wild bestaande uit kangoeroe, wilde eendenborstfilet en hertenrug filet. Daar is nog een foto van. Het eten was :9


Het Vispotje van moeders was ook prima.

Wellicht wat aan de prijs, maar eten goed. Bediening goed. ^O^

Zaterdag... daarintegen... Plaatjes zijn leuk. Maar helaas stelde het eten toch vooral teleur. We gingen nadat aftrapten bij Biercafé 't Locomotiefke om de hoek eten bij De Teerkamer. Bij De Teerkamer heb je de brasseriekaart en de fine dining kaart. Iets kleinere gerechten 3 stuks voor 26,50 en als je wilde kon het nog uitbreiden naar meer. Wellicht 3 en misschien 4. Ze zeiden dat er 15 t/m 20 minuten tussen iedere gang zou zitten....
Bij de amuse en het broodje ging het nog snel. De voorgerechten duurden al iets langer, maar ok... Ze waren nog lekker (als in prima, maar niet wow).
Op het hoofdgerecht moesten we 45 minuten wachten...

Ik had de Varkenswang en moeders de Kabeljauw



Varkenswang was ^O^. Echter de overige dingen op het bord waren al behoorlijk afgekoeld en dat gold bij moeders ook. Vis ok... garnering was al afgekoeld...

Uiteindelijk gezegd dat we ons dessert wilde. Moeders koffie met Friandises en ik het kaasplankje. Gelukkig is mijn basiskaaskennis op orde... Maar enige uitleg zou toch wel leuk zijn. Al met al stelde De Teerkamer teleur.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_201971487
Ligt er nu ook op beide borden dezelfde garnering? En was het zo slordig zoals op de foto of hadden jullie al aan de borden gezeten?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_201971590
Gwn thuis wit bolletje met pindakaas

8.5/10
  zondag 31 oktober 2021 @ 15:51:55 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_201971711
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 15:45 schreef jameshond7 het volgende:
Gwn thuis wit bolletje met pindakaas

8.5/10
Hilarisch.
Poef.....gone! ©golfer
pi_201973078
Knip

[ Bericht 95% gewijzigd door Prego op 31-10-2021 17:13:35 (Verkeerde topic 🤦♂) ]
  zondag 31 oktober 2021 @ 17:07:14 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_201973240
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 17:00 schreef Prego het volgende:
Groene thee c_/
Ik denk dat je dit topic zoekt ;)
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #498 Stoofpeertjes
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 4 december 2021 @ 11:03:57 #15
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_202461659
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2021 19:29 schreef anndb het volgende:
Ik kan zo te zien niet meer reageren in nr 30 gezien die al (te) oud is?
Graag deze maar reeksen of corrigeren een mod?

Afin, mijn recensie:

Wanneer: Vandaag
Waar:
Lindehof Nuenen (**)

Vandaag lunch bij Lindehof in Nuenen. We zaten eerst nog te twijfelen tussen hier, Treestwijkhoeve en Tribeca. Treestwijkhoeve viel al af gezien brand in de keuken, en het is dus Lindehof geworden. Geen spijt van gehad. Reden dat deze ook de voorkeur had is dat chef Soeniel veel gebruik maakt in de keuken van zijn surinaamse roots, dat samen met 2 michelin sterren leek dat ons een uitdagend menu in plaats van het "standaard sterren werk". En dat was ook zo wel zo! Niet teleurgesteld dus. Erg veel gebruik van specerijen en knipogen naar de surinaamse keuken.

We begonnen met als aperatief de huis champagne (Bollinger) en voor mij een alcoholvrij alternatief, dat was een thee uit Kopenhagen welke een zelfde bubbel had als champagne en ook de look er van. En eerlijk is eerlijk die was super, ik ga die voor thuis ook bestellen. Als je niet zou zeggen dat het thee is, zou je dit zeker niet er in proeven (het is lees ik nu ook een blend van 9 thee-en en dan met een champagne bubbel).



Daarna volgde drie gangen amuse's. Ik ga helaas niet alles specifiek bij elke gang kunnen vermelden want de uitleg was te veel, het waren ook steeds veel componenten per hapje/gang en zonder geschreven menu, dus dat was wat lastig te onthouden. Het zal in grove lijnen zijn vandaag wat ik kon onthouden.

In ieder geval waren hierbij balletjes van krab, bara's en verder sja... geen idee meer. Samen met een breek-vel van garnalen en kruiden met bloemkool curry dip:


Daarna volgende (op de achtergrond zie je ze) bonbons van chocolade met een bloody mary vulling. Heel vloeibaar, dus moest een foto van veraf maken want je moest ze pakken en direct in de mond. Ontplofte gelijk en heel vloeibaar en koud, hierna volgde de chocolade smaak welke een zoetje gaf en ook flink wat chili als smaak achteraf. Heel lekker.



Toen nog een amuse was een sate van de BBQ met of zelfs van beukenzwam? Geen idee, heel smakelijk:



Laatste amuse was een courgette iets met pakora geloof ik en een masala saus, lekker en flink wat pit ook weer! Je proeft echt hier dat de kruiden gebruikt worden en niet zo braaf sterren-eten zoals vaak gewend:



Heerlijk brioche broodje met boter:


Twee bereidingen van zeebaars, gebakken en een tartaar in een rolletje met een aardappel gerecht/eenpansgerecht (naam ben ik kwijt, geen idee) en een schuim erop. Beide heel smakelijk:



Toen een stukje tarbot met weer een bepaald gerecht met aubergine en een krokant bolletje met ook weer iets waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Dit met vandouvan saus:


Een langoustine met daarnaast een aardappel roti:


Zeeduilvel en in bakje kreeft:


Patrijs, met een boutje van patrijs welke ze opnieuw gevuld hebben en daarbij nasi en surinaamse bloedworst. De surinaamse bloedworst (zat in het bakje) was eigenlijk de topper van dit gerecht, de rest was ook lekker maar die bloedworst, man man wat heerlijk. Ook lekker spicy, samen met de patrijs heerlijk.



Toen foigras met een krokant bakje met een ijs er in.Heerlijk zacht en smolt op de tong, ben echter niet zo'n groot fan er van maar ging toch netjes op en was perfect van smaak. Zou dit echter zelf niet zo snel bestellen.



Peer met 5 spices was het dessert:



En toen hebben we nog kaas gedeeld, geen foto daarvan helaas maar was kaas van Van Tricht uit Antwerpen, zelf te kiezen van de kaas kar. Kaas was perfect op temperatuur, en ook perfect van smaak.

Koffie hebben we overgeslagen was al 5 uur en de tent moest (helaas) dicht.

Kosten: 640 EUR met zijn 3en.
Cijfer: 9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_202462372
Wat een gaaf menu zeg!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 4 december 2021 @ 12:16:47 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202462586
Ziet er allemaal heel erg lekker uit! :9~
Poef.....gone! ©golfer
pi_202464959
Ja
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 12:01 schreef DancingPhoebe het volgende:
Wat een gaaf menu zeg!
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
pi_202465018
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 15:21 schreef anndb het volgende:
Ja
[..]
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
Ja, ik snap precies wat je zegt en vindt dit super verrassend op sterrenniveau :Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202466852
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 15:21 schreef anndb het volgende:
Ja
[..]
Ja die surinaamse/buitenlandse invloeden waren heel leuk! Echt een aanrader. Vaak is het bij sterrenzaken een beetje braafjes vind ik, nu komt een stukje vis, nu vlees zal wel weer lam zijn, dat is hier echt niet. Heel veel kruiden en en soms ook echt lekker pittig. Heel leuk, twee sterren met zo’n invloeden. Ook dat je roti krijgt bij je gerecht en zo, stuk leuker dan al die brave gerechten.
Wat tof, ik ben 19172727 jaar geleden daar geweest toen er nog 1 ster was en toen was het nog net iets minder gedurfd, geen pit etc, maar wel veel kruidiger dan veel andere sterrenrestaurants.
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_202472694
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2021 17:29 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Wat tof, ik ben 19172727 jaar geleden daar geweest toen er nog 1 ster was en toen was het nog net iets minder gedurfd, geen pit etc, maar wel veel kruidiger dan veel andere sterrenrestaurants.
Na Moass, jij en ik en onze schatjes.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_202473290
^O^
Op dinsdag 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op zaterdag 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zaterdag 4 december 2021 @ 23:51:49 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202474221
Soenil kwam vanavond ook nog twee keer opdagen in het programma 'Even tot hier'.
Poef.....gone! ©golfer
pi_202631983
Wij zouden op kerstavond gaan dineren bij The Lemon Tree hier in Deventer, echt een aanrader trouwens, maar dat gaat dus mooi niet door weten we sinds gisteravond.. :-(
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  woensdag 15 december 2021 @ 18:20:38 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202634423
Tsja, wij zouden vandaag op Texel zitten eten bij de sterrentent BijJef.
Dat ging dus ook niet door. :(
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 15 december 2021 @ 19:08:26 #26
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_202635223
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 december 2021 11:03 schreef borisz het volgende:

[..]

Ja goeie hut dit :Y
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_202637069
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 15:35 schreef fruityloop het volgende:
Wij zouden op kerstavond gaan dineren bij The Lemon Tree hier in Deventer, echt een aanrader trouwens, maar dat gaat dus mooi niet door weten we sinds gisteravond.. :-(
Vriendin werkt in een restaurant en alle kerstdiners zijn verplaatst naar 1 uur 's middags. Doen ze dat daar niet of komt dat helemaal niet uit?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_202645258
quote:
0s.gif Op woensdag 15 december 2021 20:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Vriendin werkt in een restaurant en alle kerstdiners zijn verplaatst naar 1 uur 's middags. Doen ze dat daar niet of komt dat helemaal niet uit?
Ze gooien het wel om naar de lunch inderdaad, de week voor de kerst, en 1e en 2e kerstdag. We werden de dag na de "persco" keurig gebeld. Maar goed, één van ons moet de hele week voor kerst nog werken, en met de kerstdagen gaan we meestal bij la familia gourmetten oid, ivm de neefjes en nichtjes. Dit zou wat meer "ons" ding zijn. Maar goed, met wat passen en meten wordt het lunchen op 2e kerstdag bij ze, dus het komt allemaal wel goed.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_203671494
Waar?
Herberg D'n Brouwer

Wanneer?
14 februari 2022

Wat at je/impressie?
Valentijns High Beer

Amuse van eend en mandarijn


Gambas


Vitello tonato


Yuzu kip in een bao


Naked beef Wellington


Eton mess



Het was allemaal erg lekker en de bieren pasten er goed bij.
We gaan hier zeker weer eens eten.

Kosten?
85 euro voor 2 personen

Cijfer?
8+
  Moderator dinsdag 15 februari 2022 @ 11:33:37 #30
388664 crew  Dotteke
pi_203671624
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 11:20 schreef Sarabi het volgende:
Waar?
Herberg D'n Brouwer

Wanneer?
14 februari 2022

Wat at je/impressie?
Valentijns High Beer

Amuse van eend en mandarijn
[ afbeelding ]

Gambas
[ afbeelding ]

Vitello tonato
[ afbeelding ]

Yuzu kip in een bao
[ afbeelding ]

Naked beef Wellington
[ afbeelding ]

Eton mess

[ afbeelding ]

Het was allemaal erg lekker en de bieren pasten er goed bij.
We gaan hier zeker weer eens eten.

Kosten?
85 euro voor 2 personen

Cijfer?
8+
Dat ziet er héérlijk uit :9~
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
  dinsdag 15 februari 2022 @ 11:37:07 #31
8136 Blues
The only way is up!
pi_203671689
Wat lekker zeg @Sarabi de gerechten zien er goed uit en met een bierarrangement erbij, weer eens wat anders dan wijn!
Zit je niet erg 'vol' door het bier?
pi_203672665
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 februari 2022 11:37 schreef Blues het volgende:
Wat lekker zeg @:sarabi de gerechten zien er goed uit en met een bierarrangement erbij, weer eens wat anders dan wijn!
Zit je niet erg 'vol' door het bier?
Je deelde gelukkig de flesjes :) en dan verdeeld over 3u was het goed te doen.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 19 februari 2022 @ 20:36:33 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_203742929
Ik wilde nog altijd eens bij Wilma en Alberts eten. Een Haarlems begrip al zijn de recensies nu wel vooral vergaande glorie. Toch wil ik er nog eens naar toe. Ze waren echter dicht.
Het werd een andere Steakhouse The Golden Bull. Nummer vier op Tripadvisor in Haarlem.

Waar? The Golden Bull dus. https://thegoldenbull.nl/ VLeesch :Y) .
Wanneer? Vandaag.
Wat at je? 350g koe (rib eye) uit Nieuw-Zeeland.
Impressie?




Kosten? 220 voor drie personen. (wil je de prijzen zien ga naar Tripadvisor, vleesch is over het algemeen tussen de 30 en 45 euro, afhankelijk van de grootte, wil je wagyu ja dan heb je het over andere bedragen. We hadden drie gangen)
Cijfer? 8

Het vlees was erg goed. Je kan kiezen uit diverse koeien van over de hele wereld. We kregen zelfs vleescollege en daarmee kon je ook de diverse structuren zien van het vlees. De gastheer is bevlogen. Waarom geen tien? Rest van het personeel was niet geweldig. Huiswijn was wat vlakjes en zes euro voor een bakje spinazie? Wel erg lekker met de olie en sesamzaadjes, maar of die portie zes euro waard is... De bijgerechten staan niet op de foto.

Ik had met de empanada's vooraf nog wel een vegetarisch voorgerecht. Die waren wel erg lekker :9
De salted caramel cheesecake had ik niet. Ik had whisky toe, maar het hapje wat ik van moeders genomen was erg lekker :9

De gastheer was een goede gastheer. Hij moet alleen wel wat structuur aanbrengen bij het personeel. Het vlees was gewoon _O_. Dus ja een geslaagde maaltijd.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_203949635
Ik had hier al lang niet meer gepost, maar zijn wel uit eten geweest natuurlijk nog. Bij deze wat updates van de laatste tijd.

Goed we beginnen bij:
Waar: Restaurant Becherelle te Turnhout

Dit is een restaurant gespecialiseerd in Belgische klassiekers, waaronder paling in het groen wat toch niet overal meer op de kaart staat maar wel een echte klassieker is. Uiteraard ook de andere klassiekers zoals stoofvlees, videe en dergelijke zijn aanwezig. Ik had zelf nog nooit paling in het groen op, dus wou dit wel een keer proberen, van gerookte paling ben ik een enorme liefhebber maar paling in het groen viel helaas zwaar tegen. Veel te vissige smaak voor mijn doen en vond het echt niet lekker, ik heb dit dan ook nagenoeg helemaal moeten laten staan, de videe van mijn vrouw was super heerlijk dus koken kunnen ze hier echt wel maar slechte keus van mij (maar je moet alles een keer proberen). Handgesneden frietjes erbij en huisgemaakte mayonaise. Ik zal een cijfer dan ook weg laten want vind het moeilijk omdat mijn gerecht verkeerd gekozen was.




Prijs: 120 EUR met drankjes en ik had nog wat lokale specialiteiten meegenomen als kado voor mijn ouders (huisgemaakte advocaat en nog wat dingen).

------

Vervolgens met valentijn gegeten bij Cachet de Cire in Turnhout, we hadden deze twee dames al eens gezien in een aflevering van met vier in bed (het Belgische B&B programma) want je kan er ook overnachten. Nu wonen wij om de hoek, dus dat was niet nodig maar we waren hier nog nooit geweest omdat ze geloof ik ook niet op maandag open zijn en wij vooral begin van de week uit eten gaan. Is erg goed bevallen! Klein restaurantje maar echt wel passie voor koken en komen graag beide een praatje maken aan tafel. Hier komen we zeker nog terug.

De amuse, echt geen idee meer (ja slecht geheugen) wat het was na iets meer dan 2 weken maar was heerlijk begin moet ik zeggen - gelukkig staat het menu nog online dus de rest kan ik wel redelijk invullen:


Mijn vrouw had het buikspek wat op de site staat omschreven als
Buikspek - zoete aardappel - chili - paprika


En ik Bacalhao - rode biet - beurre rouge


Daarna volgde King krab - rettich - tikka masala - kokos


Toen voor ons beide het zelfde weer:
Skrei - witloof - grijze garnalen - bisque


Vervolgens hebben we gekozen voor zowel de kaas gang wat niet klassiek was namelijk French toast - camembert - truffeltapenade en dit was echt heerlijk, ondanks de truffel tapenade, met verse truffel zou dit helemaal geweldig zijn geweest.


En als afsluiter, niet zozeer mijn ding maar kan ook komen omdat ik bomvol zat: Pastinaak - chocolade - bloedappelsien



Kosten waren 190 EUR maar heb echt genoten met enkele glazen wijn voor mijn vrouw en voor mij alcoholvrije alternatieven.

Cijfer: Dikke 9 toch wel, dat had ik 2 sterren Lindehof ook gegeven maar heb hier ook echt echt genoten. Zeker een aanrader als je in (de buurt van) Turnhout bent.

------
Goed ik heb 2 keer waygu hier in mijn review zie ik, dus zal er een tussen laten en beginnen met de eerste.

Waar: The Pharmacy in hotel der Libbische hof in duitsland

We waren onlangs in dit hotel en stonden gemixte reacties over het eten, iedereen vond het wel goed maar zwaar overpriced. Ik moet zeggen dat ik het daar wel mee eens ben, maargoed, je bent een weekendje weg en dan maakt dat allemaal wat minder uit doorgaans, en ik ging voor de Wagyu, dat was volgens dagprijs dus ik wist niet wat ik moest verwachten. Mijn vrouw had een varkenskotelet, volgens mij a 28 EUR welke ook heel smakelijk was. Uiteindelijke rekening was inclusief drankjes (enkele cocktails a 10-15 EUR per stuk) en alcoholvrije speciaalbiertjes tegen de 300 EUR. Moet wel zeggen, het vlees was heerlijk, het was dry aged wagyu uit hun eigen rijpingskast en smaakte echt voortreffelijk. Ik had gekozen voor de ossenhaas trouwens, iedereen is daar uiteraard tegen maar ik vind dat wel lekker en dat mag ook.



Hierna nog een cheesecake gedeeld.



Prijs: tegen de 300 EUR
Cijfer: 8

-------

We wouden naar de griek toe, maar die was dicht, het regende en op het pleintje in Turnhout zit een chinees waar we nog nooit waren geweest, maar ik wel van had gelezen dat deze goed was. En dat was hij ook! Gerund door vrouw-en-man, waarbij de man in de keuken staat en de vrouw de bediening doet gingen we er maar voor. Bij een chinees verwacht men doorgaans grote gerechten, dus we gingen niet voor een voorgerecht maar enkel voor twee hoofdgerechten: voor mij kreeft, en mijn vrouw koos voor kip in sojasaus. Met mihoen erbij en bami (tegen meerprijs).

En wat hebben we genoten zeg! Ik heb uiteraard van mijn vrouw ook wat geproefd en ik heb nog nooit zo'n lekkere kip gegeten, super cruncy huid en mega mals, ik ben zelf een man die van zeevruchten houd vooral maar als ik hier terug kom (en dat gaat zeker gebeuren, we waren er laatst nog maar toen zaten ze vol, dus reserveren is wel aan te raden) dan moet die kip zeker op tafel weer. Voor dat alleen zou ik een 10 geven. Mijn kreeft was ook heerlijk, ik had kreeft in zwarte peper en was ook fantastisch klaargemaakt maar viel toch wat in het niet bij die kip.

Dit is overigens niet je typische afhaal chinees, het is wat prijziger (wij waren met fooi 120 EUR kwijt met 2 alcoholvrije biertjes en fles water en geloof 2 cola) maar echt de moeite als je in Turnhout bent en chinees wil eten.

Waar: Tong Tao te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank
Cijfer: 9









-------

Nou ik had nog een keer wagyu beloofd, nu hier in Turnhout bij restaurant Argentino. Zit er blijkbaar al 27 jaar, is het oudste restaurant van Turnhout, maar we waren er nog nooit geweest. Ik ben niet zo'n mega grote vlees eter (liever vis) maar de chinees van hierboven zat vol en deze zat op het zelfde pleintje dus vlees it is. Heel vriendelijke eigenaar, sfeer binnen gezellig (typisch steakhouse) en we waren de eerste gezien hij net open ging. Vriendelijk praatje kwam deze eerst maken aan tafel en gaf wel de kaart maar vroeg gelijk naar je vlees keuze/interesse. Ik koos voor de waygu, kreeg natuurlijk wel wat "commentaar" dat ik voor de ossenhaas koos weer ipv een ander stuk maar dat heb je met iemand met passie voor vlees. Mijn vrouw ging voor de Argentijnse rundsteak met champignonsaus. Vooraf kregen we lekker vers (warm) brood met kruidenboter die hij duidelijk zelf maakte, deze barstte van de knoflook (wel lekker) maar hier zat een hele bol knoflook in volgens mij, zoiets had ik nog nooit geproefd. Duidelijk niet van de groothandel, en je moet zeker geen afspraak hebben daarna (en de volgende ochtend je slaapkamer even flink luchten). De steaks komen verder met twee huisgemaakte sauzen, cocktail en knoflook waarbij die knoflook ook weer barst van de knoflook en frietjes (niet zelfgesneden).

En je komt hier voor het vlees, en dat is fantastisch. Ik heb ook geproefd van mijn vrouw haar vlees en moet zeggen - vooral met de prijs in het achterhoofd (mijn steak was 71 EUR en die van haar 27): die was net zo lekker. Nou ben ik niet de allergrootste kenner, als het lekker mals is en smaakt klaag ik niet maar dat was die zeker. Ik zou hier volgende keer dan ook zeker voor een "gewone" steak gaan, die deze man met zorg uitkiest. Je ziet ook op diverse recensie sites dat hij graag zijn stukken vlees rauw laat zien aan de mensen, zo trots is hij er op.

Waar: Argentino te Turnhout
Kosten: 120 EUR inclusief fooi en drank, het was geloof ik 100 nog wat maar heel vriendelijke man dus mooi naar boven afgerond.
Cijfer: 8 - zou hier zeker terug komen

Hij kookt trouwens zelf je steaks, dus wij waren vroeg maar wachttijd kan wel wat oplopen gezien hij (in ieder geval toen wij er waren) alles zelf deed. We hebben ook maar 1 rondje drankjes op dus.



Ik heb er nog wel wat maar genoeg voor vandaag zeg ik zo :-)
pi_203949686
Oh wow :D O+

Dat eerste restaurant ziet er trouwens ook best onsmakelijk uit :@
De rest is :9
  zaterdag 5 maart 2022 @ 13:42:30 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203952443
Beetje veel om in 1x allemaal te verwerken. :)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 5 maart 2022 @ 14:37:27 #37
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_203953062
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 09:47 schreef anndb het volgende:
Ik koos voor de waygu, kreeg natuurlijk wel wat "commentaar" dat ik voor de ossenhaas koos...
Van mij zou je commentaar krijgen dat je geen Waygu bij een Argentijn moet bestellen :P
quote:
En je komt hier voor het vlees, en dat is fantastisch. Ik heb ook geproefd van mijn vrouw haar vlees en moet zeggen - vooral met de prijs in het achterhoofd (mijn steak was 71 EUR en die van haar 27): die was net zo lekker.
I rest my case :D Maar eerlijk is eerlijk, ik heb ook een keer Waygu besteld bij de Argentijn. Mijn excuus is uiteraard wel dat het bij mijn vaste restaurant was én in Argentinië :) Vlees was extreem mals, maarrr, ik miste toch een beetje de smaak van de Argentijnse bife de lomo of bife de chorizo. Leuk om eens geprobeerd te hebben, maar ik hou het bij gewoon een Argentijnse koe. Zie ook dat ik nooit een review erover heb geschreven, foei flipsen.
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_204228439
Waar?
Restaurant Europa, Utrecht
Intussen wonen we al ruim 6 jaar in de wijk en fietsen we meerdere keren per week langs een doorgaans vol restaurantje op een nogal onverwachte plek midden tussen de woonhuizen. Samen met het einde van de lockdown en een plotselinge behoefte aan vlees en tzatziki was het tijd om ook een keer bij restaurant Europa langs te gaan.

Wat at je?
Vooraf Piperies Florinis (gegrilde paprika met een knoflookdressing) en Feta Saganaki (gebakken feta).


Als hoofdgerecht Keftedes schotel en Kokkinisto me stifado. Daarbij dronken we een fles Xinomavro reserve van Alpha Estate.

Impressie?
Het interieur van restaurant lijkt (en vermoedelijk is) niet meer aangepast sinds 1985. Inclusief wijnranken aan het plafond, gemetselde bogen en in de huidige tijd enigszins cultural appropriated en sexistisch overkomende muurschilderingen. Het doet dan ook denken aan de gelegenheden waar we - met mij als kleuter - de verjaardagen en van mijn opa gingen vieren, onder genot van destijds hoogst exotische gerechten uit het verre Griekenland. Een prima trip down memory lane naar een tijd waar onbeschaamd vlees eten nog mocht en er niets mis was met schilderingen van rondborstige Griekse dames die wijn uit karaffen schenken.

Het eten was simpel maar prima. Allemaal niet hoogdravend sterrenvoer met een espumante van dit en een creme van dat, maar simpel, lekker en voedzaam. Wat een Amerikaan waarschijnlijk home style cooking zou noemen. En de wijn was top, zelden zo'n fijne fles gehad in een restaurant voor 35 euro.

De enige kritische noot zijn de frietjes die er bij zaten. Nogal een zompige, kleffe hap. Dat moet beter kunnen. En een beetje minder zout had ook gemogen (daar kwam ik achter toen we thuis waren, gedurende de nacht nog 2 keer opgestaan om een glas water achterover te kieperen).

De bediening is zoals het hoort in zo'n vader-moeder-kinderen-zaak: vriendelijk, benaderbaar en soms ontwapenend onhandig.



Kosten?
95,- inclusief een fles wijn en fooi.

Cijfer?
7,5. Niets wat een beetje thuiskok met een Grieks kookboek en wat tijd bij de hand niet zelf op tafel had kunnen toveren. Maar soms het is ook fijn om niet te hoeven koken en iemand anders die de vaatwasser inruimt. En dat is waarschijnlijk ook het bestaansrecht van dit restaurant: een fijn, gezellig en betaalbaar buurtrestaurantje.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 27 maart 2022 @ 04:28:46 #39
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_204237242
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 16:29 schreef stavromulabeta het volgende:
een plotselinge behoefte aan vlees en tzatziki
Maar dus geen tzatziki gegeten :? Dan moeten jullie weer terug :D
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_204382537
Waar?
Restaurant Villa in Conferentiecentrum Woudschoten te Zeist
Wat at je?
Het vegetarische menu: Vooraf Couscous met wortelen en als hoofdgerecht een Pho/Misosoep-achtig gerecht.






Impressie?
Typisch conferentie-oord eten. Zeker niet vies, een poging tot creatief maar wel veilig en vermoedelijk een flinke greep uit het Unilever Food Solutions-assortiment. Wat mij betreft had het allemaal net iets uitgesprokener mogen zijn, maar ik begrijp ook wel dat je op zo'n plek niet allerlei gewaagde smaken gaat voorschotelen.

Personeel was ook precies zoals je het op zo'n plek verwacht: professioneel, neutraal en geroutineerd.

Kosten?
Gratis cq. geen idee

Cijfer?
7
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_204382768
Afgelopen donderdag ging ik (weer eens) uit eten bij Marrees.
Iedere donderdag kun je daar een vier gangen verrassingsmenu reserveren voor 55 euro.
Het stond al tijden op de planning om mijn tante hier naartoe te nemen. Derde reserveringspoging slaagde (resp. Lockdown, zelf COVID, nog even wachten want ook tante had COVID gehad en proefde weinig). Maar vorige week stond niets ons in de weg.

Eerste twee amuses staan niet op de foto, en van de rest van de gerechten heb ik niet precies kunnen bijhouden wat wat was omdat ik niet teveel op mijn telefoon wilde pielen.


Derde amuse
Mousse van ganzenlever, purée met olijf en andere dingetjes. Tante had een variant met kaas (waar ik niet van houd)


Voor: Noordzee krab, kreeft, groene asperge, komkommer gel, tapenade van tomaat (dacht ik).


Tussen: skrei (dacht ik), gerookte paling, schuim van tom Tha Kai, lamsoor


Hoofd: lamsnek en lamsrug, edamame, een zeer fallische asperge (zit ik daar met tante van 84 _O- )


Toet: citroengras ijs, sorbet van rabarber (voor mij een hoogtepuntje), aardbei, merengue, saus met balsamico


Afsluiten uiteraard met friandises


En voor het entertainment bestelde ik daarbij een theebloem.


Het was tantes eerste ervaring, en ze genoot van de smaken en de schilderijtjes op ieder bord O+
Dronk tevens haar eerste mojito :+
Ook ik at weer prima, al werd ik, buiten de rabarber sorbet, niet echt verrast door stevige smaken. Maar alles paste zeker mooi bij elkaar. En hun brood is heerlijk. Bediening is persoonlijk, niet te opdringerig wel ontspannen, daar houd ik van.

Kosten pp: 85 euro.
Waardering: 8/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_204382825
Wat een prachtige opmaak van alles. En rabarbersorbet ga ik ook eens maken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 9 april 2022 @ 14:41:44 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204382997
Die ene fallische asperge op een bord. :D
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 april 2022 @ 19:44:09 #44
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_204385402
Nu trek in lekker eten en asperges O+
pi_204385693
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
pi_204385723
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:09 schreef Leintjeuh het volgende:
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
Ik denk de schaduw?
  zaterdag 9 april 2022 @ 20:22:19 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_204385809
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:09 schreef Leintjeuh het volgende:
Wat was de zwarte onderkant van de asperge? Een saus ofzo?
Schaduw. :Y

#eyewish
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 9 april 2022 @ 20:24:47 #48
8136 Blues
The only way is up!
pi_204385837
Wat leuk voor Tante O+
Mooie gerechten.
pi_204385893
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:13 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik denk de schaduw?
Ok ik ga me ff in een hoekje zitten schamen :')
pi_204386126
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:29 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]
Ok ik ga me ff in een hoekje zitten schamen :')
Zal ik het voor jou verklappen dan?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')