FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Het grote overbevolkingstopic #7
michaelmoorezaterdag 2 oktober 2021 @ 07:07
De wereldbevolking wordt steeds maar ouder en ouder en ouder en ouder
De zorg wordt onbetaalbaar
https://www.populationpyramid.net/northern-europe/2025/

Moeten al die oude mensen echt tot de dood op zichzelf blijven wonen ??
Voor de scootmobiel bedrijven breken gouden tijden aan , nu nog de infrastructuur ervoor
Maar ja die stikstofcrisis he .


Nieuwsdump voor al het nieuws wat met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Laatste nieuwsitem vorige deel:

quote:
Zorgen om behoud groene gebieden van Amsterdam: 'Er wordt aan de scheggen geknabbeld'

459615.w2000.d1bbfc6.a393c23.q90.jpg
De parken en groene gebieden in Amsterdam zijn zeer geliefd. Zeker in deze tijd hechten we nog meer waarde aan groen vlakbij huis. Dankzij acht grote groene gebieden aan de randen van de stad, scheggen genaamd, is het groen in Amsterdam voor iedereen bereikbaar. Deze scheggen reiken namelijk tot ver in de stad. Maar zorgen over het voortbestaan van de scheggen nemen toe.

'Amsterdam heeft een lange traditie van stad maken en tegelijkertijd groen maken' vertelt stadsecoloog Remco Daalder in AT5's Bouw Woon Leef. Ontwerpen van nieuwe wijken werden altijd vergezeld door parken of groene gebieden, zo is bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos bij de stadsuitbreiding van de jaren '30 aangelegd.

Het was stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren die in de jaren dertig bij het bedenken van het Algemeen Uitbreidingsplan het standpunt innam dat elke Amsterdammer binnen tien minuten fietsen in de natuur moet kunnen zijn.
Er werd besloten de acht grote groengebieden, de scheggen, zo min mogelijk te bebouwen.
Maar door de grote bouwopgave waar Amsterdam nu voor staat, 75.000 woningen in de komende tien jaar, nemen de zorgen over het voortbestaan van de scheggen toe.


Die zorgen zijn gebundeld in het Manifest van de Scheggen, opgesteld op initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam en landschapsarchitectenbureau Boom. Het manifest roept de gemeente Amsterdam en omliggende gemeentes op om te investeren in het groen, net zoals er geïnvesteerd wordt in woningbouw en infrastructuur.

Ze nemen de stelling in dat de kwaliteit van de scheggen vermindert. De groengebieden worden opgesneden door bijvoorbeeld wegen en bebouwing. Terwijl door klimaatproblemen de natuur van extra belang is voor verkoeling en waterberging. Voor elke scheg zijn door experts aanbevelingen bedacht om ze te behouden en beter te benutten.

Versnipperde natuurgebieden
Ook Robert Graat van Staatsbosbeheer werkte mee aan het Manifest van de Scheggen en maakt zich zorgen over de toekomst van de scheggen. 'Er wordt aan de scheggen geknabbeld.' Hij neemt de Diemerscheg als voorbeeld waar energiecentrales en wegen het natuurgebied versnipperen.

Toch is er volgens Robert Graat ook hoop voor het groen. '
Woningen met groen erbij verkopen beter dan zonder groen'.
Dus gebiedsontwikkelaars zouden logischerwijs ook groen moeten blijven ontwikkelen. Maar met de huidige bouwopgave en de enorme druk op de ruimte vraagt Graat zich af of het belang van groen overeind blijft in het heetst van de strijd.
Doelend op de strijd om ruimte tussen nieuwbouw, infrastructuur en natuur.

Doelend op de strijd om ruimte tussen nieuwbouw, infrastructuur en natuur.,
Intensieve landbouw met megastallen zal wel flink moeten wijken voor mooie kringloop annex kinderboerdeij en recreatie

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 02-10-2021 07:58:25 ]
zakjapannertjezaterdag 2 oktober 2021 @ 13:53
quote:
Correspondent David-Jan Goidfroid:

"In Roemenië spelen meerdere factoren een rol, naast het wantrouwen in autoriteiten en de desinformatiecampagnes. Zo woont een groot deel van de Roemeense bevolking op het platteland, waar de medische infrastructuur gebrekkig is, het opleidingsniveau veel lager dan in de steden en online campagnes veel minder effect hebben dan in steden. Daarnaast wordt het Roemeense gezondheidssysteem gerekend tot de slechtste in de EU."
https://nos.nl/artikel/24(...)genkindjes-van-de-eu
RamboDirkzondag 3 oktober 2021 @ 11:42
quote:
Kamerleden boos op Broekers-Knol na uitspraken over immigratie Afghanen

Partijen uit zowel de oppositie als de coalitie hebben felle kritiek op demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid, naar aanleiding van een interview in het AD over Afghanistan. Daarin zei de bewindsvrouw zaterdag dat er mogelijk 100.000 Afghanen naar Nederland willen komen en dat te veel migratie uit het land kan leiden tot een kennistekort in Afghanistan. Kamerleden verwijten Broekers-Knol argumenten van de terreurgroep de Taliban over te nemen en te strooien met getallen die niet kloppen.

Na de overname van Afghanistan door de Taliban ontving het ministerie van Buitenlandse Zaken in totaal zo'n 23.000 mails met hulpverzoeken van mensen die zeggen voor de Nederlandse missie te hebben gewerkt. Een precieze analyse van de mails wordt volgende week verwacht. Sommige mails zullen namens meerdere mensen zijn gestuurd, maar de verwachting is dat er ook dubbele mails tussen zitten.

Broekers-Knol rekent als volgt in het interview. "Als die 23.000 mails allemaal van één persoon zijn, en die willen allemaal vaak hun gezin meenemen - maal vijf, reken ik altijd maar - zijn dat 100.000 mensen. Mijn eerlijke antwoord is nee. Dat kunnen we niet aan."

"Bizar", zegt D66-Kamerlid Salima Belhaj over het interview. Zij was een van de drijvende krachten achter een oproep aan het kabinet om Afghanen die nu gevaar lopen omdat ze voor Nederland werkten, op te vangen. "Heb maar een woord voor haar uitspraken: afschuwelijk. Ik blijf in ieder geval wél hard werken om de bedreigde Afghanen hierheen te halen."

De Taliban heeft zelf ook het 'braindrain'-argument gebruikt om te voorkomen dat mensen vertrokken en Afghanistan te kampen krijgt met een gebrek aan kennis. Zij zijn nodig om het land op te bouwen, zo redeneert de extremistische organisatie.

Volgens CDA'er Derk Boswijk is "zwaaien met potentieel 100.000 vluchtelingen echt onzin. Als je met de ngo's praat dan weet je dat de aantallen vele malen lager zijn. En het lijkt met niet verstandig om het frame van de Taliban, de braindrain, over te nemen. Dit interview zorgt alleen maar voor misleiding en weer een hoop ruis."

Kati Piri van de PvdA vindt het interview "hersenloos en harteloos". Don Ceder van de ChristenUnie noemt het "zeer ongepaste en pijnlijke uitspraken van staatssecretaris Broekers-Knol".

De staatssecretaris "doet niet alleen uitspraken die de Taliban zelf ook doet, ze strooit ook weer met cijfers die niet kloppen", zegt Marieke Koekkoek van Volt. Zij wil uitleg van demissionair premier Mark Rutte.
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
Alpha0zondag 3 oktober 2021 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
We hebben politici die Afghanen belangrijker vinden dan Nederlanders en ook nog eens heel zwaar tillen aan dit soort discussies. Ze schuwen niet hiervoor een kabinetscrisis te creëren mocht het nodig zijn, het landsbelang raakt dus ondergesneeuwd aan de belangen van Afghaanse migranten. Bizar.
NecSpeNecMetuzondag 3 oktober 2021 @ 11:56
quote:
Volgens CDA'er Derk Boswijk is "zwaaien met potentieel 100.000 vluchtelingen echt onzin.
Laten we dit citaat bewaren voor het geval dat. Overigens ben ik het in principe met Broekers-Knol eens maar vraag ik mij af in hoeverre ze dit echt meent.
Weltschmerzzondag 3 oktober 2021 @ 12:14
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
De vraag is natuurlijk verkeerd. Alsof de Nederlandse samenleving maximaal belast zou mogen worden met wat die nog net aankan om mensen uit 10 veilige landen verderop te helpen. De leerkrachten die weer een stapje harder moeten lopen voor weer een kind met een taalachterstand, de benedenmodalen die weer iets harder moeten zoeken om een woning te krijgen, de zorg die een tandje bij moet schakelen voor zowel de geestelijke problematiek als de extra gezondheidsproblemen, de politie die de mouwen nog even extra moet opstropen voor de culturele aanpassingsproblemen etc. etc.

Het wordt zomaar even afgewenteld, maar mensen worden geacht gratis en voor niets alle problemen die meekomen maar weg te werken, terwijl dat ook nog eens maar deels gaat lukken.
Alpha0zondag 3 oktober 2021 @ 12:38
quote:
Oproep Hogeschool Rotterdam aan medewerkers: neem een student in huis

1280x720a.jpg

Een opmerkelijke oproep van de Hogeschool Rotterdam. Die vraagt aan de docenten en medewerkers om internationale studenten in huis te nemen. Want een kamer vinden is sowieso al lastig voor studenten, maar voor internationale studenten helemaal.

Het plan is bedacht door Wijnand van den Brink, lid van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Volgens hem is de woningnood onder internationale studenten enorm. De hogeschool heeft zelf 220 kamers beschikbaar voor die groep, maar die zijn allemaal vol. Ook op de vrije markt is niets meer te vinden.

"Sommigen hebben al aangegeven met de studie te moeten stoppen omdat ze niet meer in Rotterdam kunnen verblijven", zegt Van den Brink. "Dat vinden wij heel jammer."

De 32-jarige Tala Al Nasraween uit Jordanië begon in september aan een master consultancy in Rotterdam, maar heeft nog geen woonruimte gevonden. Ze verblijft al weken in een hotel, maar twijfelt over het intrekken bij een docent:

Alleen al bij de Hogeschool Rotterdam zitten zo'n 400 internationale studenten zonder woonruimte. Daarom heeft het bestuur een oproep aan medewerkers gedaan om studenten in huis te nemen, tegen een normale vergoeding.

"We zaten met de Erasmus Universiteit en de Hogeschool InHolland bij elkaar en hebben gezegd: we hebben wel afspraken met de gemeente gemaakt over het verhogen van het aantal kamers. We zien daar echter nog weinig ontwikkeling in. Dus zijn we gaan denken, wat kunnen we zelf doen?", zegt Van den Brink.

Hij bedacht vervolgens dat de studenten en medewerkers van de universiteit en de hogescholen tijdelijk mee kunnen helpen bij het oplossen van de grote kamernood. "En vanuit dat idee zijn we verder gegaan."

Het idee staat overigens niet helemaal op zichzelf. In Tilburg en Enschede zijn er soortgelijke initiatieven.

Nog weinig animo
De oproep in Rotterdam is in eerste instantie bedoeld voor internationale studenten, onder wie de nood het hoogst is. "We hebben het probleem wel breder getrokken omdat ook eerste en tweedejaarsstudenten die heel graag op kamers willen veel problemen hebben om een kamer te vinden, maar daar is het net zo urgent. Het enige vervelende is dat ze dan langer bij hun ouders moeten blijven wonen, maar die staan niet op straat."

Intussen is er onder de medewerkers nog niet zo veel animo. Er hebben zich nu twee docenten gemeld met een vrije kamer, en één student. "Het is nog niet zo dat we nu gelijk al plaats hebben voor 100 studenten", zegt Van den Brink. "Dus we hebben de oproep afgelopen week verbreed en in de media opgeroepen dat ook andere inwoners mogen nadenken over deze oplossing."
Zit ook een filmpje bij.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alpha0 op 03-10-2021 12:44:09 ]
LXIVzondag 3 oktober 2021 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
Er werd destijds ook gezegd dat er hooguit enkele duizenden Polen (turken/Marokanen/Surinamers) naar Nederland zouden komen
DeVerzamelaarzondag 3 oktober 2021 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 12:38 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Zit ook een filmpje bij.
Het woningtekort speelt al jaren, dus misschien is het niet zo slim van die universiteiten om maar meer meer meer buitenlandse studenten aan te nemen/pushen als ze niet voldoende huisvesting kunnen garanderen. Ze zouden voor mij iig de rambam kunnen krijgen met hun belachelijke verzoek voor hun zelfveroorzaakte probleem. Misschien heeft het CvB nog wel wat plek over in hun riante villa's?
michaelmoorezondag 3 oktober 2021 @ 13:55
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 13:35 schreef LXIV het volgende:

[..]
Er werd destijds ook gezegd dat er hooguit enkele duizenden Polen (turken/Marokanen/Surinamers) naar Nederland zouden komen
Potentieel zullen er best enkele 100.000 den Afghanen hierheen komen
https://www.populationpyramid.net/afghanistan/2025/
De bevolking van Afghanisten gaat nog verdubbelen de komende jaren
Jong volk zat daar en er zit geen Middenlandse Zee tussen
via Wit Rusland en Polen
zakjapannertjezondag 3 oktober 2021 @ 14:35
quote:
In Rome is de historische brug Ponte dell'Industria door een brand zwaar beschadigd geraakt. Een deel van het voetpad aan de zijkant en een leidingengoot onder de brug stortten in de rivier de Tiber. Er zijn geen doden of gewonden gevallen.

De brand ontstond voor middernacht in onderkomens van daklozen onder de brug. De autoriteiten vermoeden dat daar een gasfles is ontploft die voor het koken werd gebruikt.

De brandweer zegt dat de rest van de brug voorlopig niet kan worden gebruikt. Omdat nog meer brugdelen dreigen te bezwijken is voor dit deel van de Tiber een vaarverbod ingesteld.

https://nos.nl/artikel/24(...)and-zwaar-beschadigd
zakjapannertjemaandag 4 oktober 2021 @ 10:29
quote:
Ook in Bezuidenhout, zegt Jacob Snijders, oud-wijkvoorzitter, zijn de bewoners niet tegen nieuwbouw, wél tegen nieuwbouw zonder voorzieningen. „Je kan wel een huis hebben, maar je moet ook leven”, zegt hij. Hij is de motor achter een digitaal hulpmiddel, ontwikkeld door het wijkberaad, dat in „één handig plaatje” laat zien welke gevolgen nieuwbouw heeft voor de bestaande omgeving

Deze LER, de ‘Leefbaarheidseffectrapportage’, wordt inmiddels geprezen en gevreesd in de lokale politiek. Want Bezuidenhout – met mondige en strijdvaardige bewoners – hanteert „de regels en normen die Brussel, het Binnenhof en het Spui [het stadhuis, red] zelf hebben opgesteld”, vertelt Snijders. En de cijfers komen uit openbare bronnen: het Centraal Bureau voor de Statistiek, het RIVM, de gemeente zelf. Of bijvoorbeeld de Landelijke Huisartsen Vereniging, die stelt dat een huisarts maximaal 1.800 patiënten mag hebben. In Bezuidenhout hebben de negen huisartsen er al meer.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)t=&utm_term=20211004
skrnmaandag 4 oktober 2021 @ 10:50
Volgens mij zitten alle huisartsen overvol en is dat niet enkel een probleem van het Bezuidenhout. Maar goed, die mensen hebben wel een punt, het is gewoon een drukke omgeving daar.
Alpha0maandag 4 oktober 2021 @ 11:05
quote:
Volledige artikel is zeer de moeite waard. Hoge bevolkingsdichtheid / overbevolking zet de leefbaarheid enorm onder druk.
Alpha0maandag 4 oktober 2021 @ 11:08
Vlaamse organisaties stappen naar mensenrechtencomité om beter woonbeleid af te dwingen
Alpha0donderdag 7 oktober 2021 @ 14:28
quote:
Midgetgolfbaan onder de Euromast moet weg, maar waar naartoe?

Midgetgolfbaan-onder-de-Euromast-Foto-Floortje-van-Gameren.jpg

De midgetgolfbaan Parkhaven onder de Euromast moet plaatsmaken voor zeker zeshonderd woningen. Een nieuwe plek heeft de gemeente nog niet aangewezen voor de midgetgolfbaan uit 1939.

''Er zijn hier trouwerijen gehouden, families komen hier elk jaar weer terug en liefdes zijn hier opgebloeid'', zegt Christoffel Wielders, eigenaar van Rotterdam Leisure Group waar de midgetgolfbaan onder valt. De baan is een begrip te noemen in de regio en bestaat dus al ruim tachtig jaar.

"De 18 banen hebben we behoorlijk retro gehouden. Dus geen opsmuk zoals dinosaurussen, wat je nog weleens ziet, maar gewoon de banen en gras." Het liefst had Wielders dan ook alles gelaten zoals het nu is. "Het is een super mooie plek. Veel groen, het ligt centraal en dan de Maas waar je op uit kijkt. Ik ga dit wel missen ja, het is een prachtplekje."

Zeshonderd woningen
Een vastgoedinvesteerder heeft zijn oog laten vallen op het stuk grond. De gemeente ziet er wel heil in om er huizen te bouwen en dus om de bestemming van de grond te wijzigen. Het gaat om ruim zeshonderd woningen waar nog een parkeergarage onder moet komen. "De schetsen heb ik al gezien. De woningen komen tegen het Euromastpark aan te staan, als ik het goed heb begrepen."

Wielders zit toch nog met vragen aan de gemeente, want waar moet zijn midgetgolfbaan nu naartoe? "Ik heb een brief gestuurd - dat gaat overigens altijd zo - en we wachten het antwoord af. Ik hoop dat ze met een groene plek komen ergens dichtbij het water. Dan kan ik mensen dezelfde beleving bieden als nu."

Op de vraag of Wielders zelf weleens een balletje slaat, reageert hij lachend: ''Nee, ik kan er helemaal niks van. Iedereen maakt me er ook belachelijk mee."

De bouw van de woontorens valt al sinds de eerste plannen niet goed bij ondernemers in de straat en bewoners van de omliggende wijken.

Zo-komen-de-woontorens-te-staan-Foto-archief.jpg
*O* Op naar de 20 miljoen. *O*
zakjapannertjezaterdag 9 oktober 2021 @ 00:35
quote:
Ondanks de aanzienlijke olie-inkomsten wordt Irak al jaren geteisterd door onveiligheid en corruptie. De infrastructuur is slecht en de werkloosheid groot. Sinds de Amerikaanse invasie van 2003 en de val van dictator Saddam Hoessein verkeert het land vrijwel permanent in crisis.

Daders nooit opgepakt

"Deze verkiezingen zijn echt cruciaal voor Irak. Als deze verkiezingen niet goed gaan, zal dat een enorme impact hebben op de samenleving", zegt Jeanine Hennis-Plasschaert, de speciaal gezant van de VN in Irak. "Natuurlijk, de verkiezingen zelf zullen niet ineens tot een wonder leiden. Daarna pas gaan we de stappen zetten naar een nieuwe regering, die hopelijk in staat is om hele belangrijke hervormingen in gang te gaan zetten. Want het land staat er niet goed voor."
https://nos.nl/artikel/24(...)zingen-daar-iets-aan
michaelmoorezaterdag 16 oktober 2021 @ 16:11
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-nederland

quote:
Migrantendrama aan de Poolse grens; 'Wij willen naar Nederland'
author avatar
Door ROB SAVELBERG

Updated 1 uur geleden
Vandaag, 11:15
in BUITENLAND
WARSCHAU - Ondanks vrieskou, prikkeldraad en zwaarbewapende Poolse militairen stuurt Wit-Rusland als een politiek wapen duizenden migranten illegaal de Europese Unie binnen. Sommigen bezwijken en anderen worden hardhandig teruggestuurd, maar de meesten reizen snel naar het Westen: ,,Wij willen naar Nederland."

Een Iraaks gezin zit omringd door Poolse grenswachten op de grond.

Op een bankje buiten het geïmproviseerde centrum voor asielzoekers in de Poolse stad Bialystok zit Zainab Ahmad.
De jonge Syrische vrouw komt net uit het ziekenhuis, waar ze dacht dat ze dood zou gaan. ,,Ik vreesde dat ik in de bossen tussen Wit-Rusland en de EU zou sterven."
quote:
Nu is ze - voorlopig - in veiligheid op het terrein van azc 'Fundacja Dialog'. ,,Wij geven zieken en kinderen een basis", zegt Dominika Wieslaw. ,,Schone kleding, eten en drinken, een bed en een dak boven het hoofd", aldus de keukenchef, die tegelijkertijd Poolse daklozen verzorgt.

Pushbacks
Wieslaw vervolgt: ,,Elke dag komen hier zo'n veertig migranten aan. Deze mensen hier willen niet in Polen blijven of asiel aanvragen.
Hun doel is het Westen, Duitsland en Nederland.
De helft van de nieuwkomers verdwijnt onmiddellijk, wordt opgehaald." In Duitsland zijn er al vele duizenden aangekomen.

Maandag gaan EU-ministers de kwestie bespreken.


[ Bericht 38% gewijzigd door michaelmoore op 16-10-2021 19:58:37 ]
Idisromzaterdag 16 oktober 2021 @ 18:16
Nu nog maar 100 miljoen mensjes erbij, en we zitten al op 8 miljard
.
WheeledWarriorzaterdag 16 oktober 2021 @ 19:38
Hier is geen plek meer, jammer dan.
michaelmoorezaterdag 16 oktober 2021 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 19:38 schreef WheeledWarrior het volgende:
Hier is geen plek meer, jammer dan.
wel hoor, plek zat
we moeten alleen woningen gaan bouwen
JaapKroketzaterdag 16 oktober 2021 @ 20:00
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
NecSpeNecMetuzaterdag 16 oktober 2021 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
Daarnaast treft het voornamelijk ouderen en zwakkeren. Vaak mensen die zich al voortgeplant hadden als ze dat ooit van plan waren. De Spaanse griep trof bijvoorbeeld daarentegen de jongvolwassenen buitengewoon sterk.
Toine51zaterdag 16 oktober 2021 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
Neu, maar denk maar niet dat het bij Corona blijft.
Het idee dat de mensheid boven de natuur staat, wordt meteen zijn ondergang..
michaelmoorezaterdag 16 oktober 2021 @ 20:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
er zijn er 100 keer zoveel geboren , dus nee
Gehrmanzaterdag 16 oktober 2021 @ 21:13
quote:
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
michaelmoorezaterdag 16 oktober 2021 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:13 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
nee

Het zijn migranten

quote:
duizenden migranten illegaal de Europese Unie binnen. Sommigen bezwijken en anderen worden hardhandig teruggestuurd, maar de meesten reizen snel naar het Westen:

Wij willen naar Nederland.;
WheeledWarriorzaterdag 16 oktober 2021 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 19:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
wel hoor, plek zat
we moeten alleen woningen gaan bouwen
Welke woningen?

Die migranten komen alleen maar in aanmerking voor sociale huur waar de wachtlijsten intussen 100 jaar zijn.
michaelmoorezaterdag 16 oktober 2021 @ 22:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:51 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Welke woningen?

Die migranten komen alleen maar in aanmerking voor sociale huur waar de wachtlijsten intussen 100 jaar zijn.
nee hoor voor gezinshereinigb kan je gewoon bij iedereeen gaan wonen dat je wilt
luxerobotszaterdag 16 oktober 2021 @ 22:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:13 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 08:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 22:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
iedereeen die huis en haard moet verlaten om op zoek te moeten gaan naar een beter leven is een vluchteling
#ANONIEMzondag 17 oktober 2021 @ 12:34
quote:
Deze kwestie is mij bekend en ze willen lang niet alleen naar Nederland. Laatst was er een Iraakse vrouw op tv die de route Belarus, Polen, Duitsland, Frankrijk volgde om de boottocht naar Engeland te maken. Ze had geen geld meer om eten voor haar baby te kopen. Maar ze moest hoe dan ook naar het beloofde Engeland.
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:34 schreef Kerk het volgende:

[..]
Deze kwestie is mij bekend en ze willen lang niet alleen naar Nederland. Laatst was er een Iraakse vrouw op tv die de route Belarus, Polen, Duitsland, Frankrijk volgde om de boottocht naar Engeland te maken. Ze had geen geld meer om eten voor haar baby te kopen. Maar ze moest hoe dan ook naar het beloofde Engeland.
misschien wont daar haar familie

Mooie meiden die vinden hun weg wel naar het westen om vervolgens een beroep op gezinsghereniging te doen

https://www.dateinasia.com/Julieta+Cortez
#ANONIEMzondag 17 oktober 2021 @ 12:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 22:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
Litouwen en Polen hebben ook asielproblematiek. Al is het daar idd meer dat (kansloze) asielzoekers erheen gaan om door te reizen.

Overigens werken er in Polen best veel Turken en Marokkanen. En Krakau en Wroclaw zijn helemaal immigrant-walhalla.
#ANONIEMzondag 17 oktober 2021 @ 12:38
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
misschien wont daar haar familie

Mooie meiden die vinden hun weg wel naar het westen om vervolgens een beroep op gezinsghereniging te doen

https://www.dateinasia.com/Julieta+Cortez
Oh ja natuurlijk, gezinshereniging… En dan heeft ze wel geld om dagen/wekenlang door al die landen heen te reizen en niet voor vliegtickets.
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 12:39
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:38 schreef Kerk het volgende:

[..]
Oh ja natuurlijk, gezinshereniging… En dan heeft ze wel geld om dagen/wekenlang door al die landen heen te reizen en niet voor vliegtickets.
de trein is niet zo duur hoor, je kunt zo van Afghanisten via Turklije naar Nedrland met de trein
#ANONIEMzondag 17 oktober 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:39 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
de trein is niet zo duur hoor, je kunt zo van Afghanisten via Turklije naar Nedrland met de trein
Is dat zo? Internationale treintickets zijn voor Nederlanders veel duurder dan direct vliegen.
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 12:42
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:40 schreef Kerk het volgende:

[..]
Is dat zo? Internationale treintickets zijn voor Nederlanders veel duurder dan direct vliegen.
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
NecSpeNecMetuzondag 17 oktober 2021 @ 12:50
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:
Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Mag iedereen dan ook overal stemmen en hebben ze dan overal recht op sociale voorzieningen?
torentjezondag 17 oktober 2021 @ 13:06
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Dat vinden de personen met meer geld dan de minima nooit goed. Gunnen namelijk de mensen met weinig of geen geld geen geluk en comfort.
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:50 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Mag iedereen dan ook overal stemmen en hebben ze dan overal recht op sociale voorzieningen?
na een bepaalde periode wel ja
NecSpeNecMetuzondag 17 oktober 2021 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
na een bepaalde periode wel ja
Dan zal het 'vrije westen' er gewoon uitgestemd worden. In zekere zin voltrekt zich dat nu ook al.
michaelmoorezondag 17 oktober 2021 @ 13:36
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:28 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Dan zal het 'vrije westen' er gewoon uitgestemd worden. In zekere zin voltrekt zich dat nu ook al.
Het is niet bewezen dat nieuwe nederlanders anders stemmen dan geboren Nederlanders

Veel migranten stemmen tegen immigraties _O-
NecSpeNecMetuzondag 17 oktober 2021 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Het is niet bewezen dat nieuwe nederlanders anders stemmen dan geboren Nederlanders

Veel migranten stemmen tegen migraties _O-
Een partij als DENK bedient vrijwel enkel migranten en hun nakomelingen. Voorts suggereert dit document dat ze wel degelijk anders stemmen dan Nederlanders.

https://www.etnobarometer(...)ond_januari_2017.pdf

quote:
De Nederlander met een migratie-achtergrond stemde in 2012 overwegend links. Het merendeel stemde op de
PVDA (43%), SP (10%) en 9% op Groen Links. 19% stemde op D66 en 12% stemde op de VVD
#ANONIEMzondag 17 oktober 2021 @ 15:46
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Maar in Europa dan?

En als ik een internationaal ticket koop staat die op mijn naam. Hoezo vallen die mensen bij controle niet door de mand? Ze hebben toch geen visum in hun paspoort :?
Alpha0woensdag 27 oktober 2021 @ 18:11
quote:
Bezuidenhout maakt zich zorgen over hoge woontorens op plek voormalig ministerie

DEN HAAG - Ruim 120 mensen uit Bezuidenhout en omgeving kwamen dinsdagavond naar het voormalig ministerie van Sociale Zaken aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag om mee te praten over wat er straks met dat gebouw gaat gebeuren. De gemeente en de eigenaar willen het slopen om op die plek vier torens de bouwen: twee van 75 meter hoog, een van honderd en een van 125. Maar de bewoners vinden dat wel erg massaal, zo bleek.

De presentatie van de topambtenaar die verantwoordelijk is voor het enorme project net naast station Laan van NOI is een uur aan de gang als er toch echt flink gemor ontstaat in de zaal. 'Wanneer komen wij aan bod', roept iemand van achter uit de zaal. 'Mevrouw, als u mij ook laat praten', zegt de gespreksleider. 'Wij doen niet anders', klinkt het weer.

Het is de eerste grote inspraakavond in Den Haag sinds jaren waarbij mensen ook fysiek met elkaar in een zaal zitten. Voor de zekerheid meldt de gespreksleider het nog maar even: de ramen kunnen open en de luchtinstallatie is berekend op deze hoeveelheid mensen. Toch is het warm. De omwonenden van het voormalig ministerie van Sociale Zaken hebben nogal wat te verhapstukken met de gemeente. Zij mochten al eerder meepraten over het project, op initiatief van de ontwikkelaar, maar voelden zich toen totaal niet serieus genomen. Waarop wethouder Anne Mulder (VVD, stadsontwikkeling) beloofde dat hij dan wel zelf een avond zou organiseren om te komen luisteren.

Vele duizenden woningen erbij
Maar dat kan pas als de ambtenaar eerst heeft laten zien wat hier allemaal gaat gebeuren. De groei van de stad vraagt dat komende jaren vele duizenden woningen worden gebouwd, vooral in de driehoek tussen de grotere stations. Daarom moet ook het voormalig ministerie tegen de vlakte om plek te maken voor vier torens met in totaal 1200 woningen, legt hij uit, terwijl achter hem op een scherm kaartjes met artist impressions op een scherm verschijnen.

Daarbij speelt ook mee dat de gemeente het plein voor het station aantrekkelijker wil maken. Laan van NOI trekt steeds meer reizigers, maar het is een onaangenaam plekje om te zijn, is nu het idee. 'De relatie tussen de buitenruimte en het gebouw is niet optimaal', heet zoiets.

Windhinder en parkeerproblemen
Maar de bewoners weten het nog zo net niet. Ze vrezen dat de torens zorgen voor windhinder en parkeerproblemen. Een aantal woningen in de omgeving zou vaker in de schaduw vallen. Anderen in de zaal wijzen op een verwacht gebrek aan voorzieningen als groen, een school, een arts, een fysiotherapeut.
Bovendien vinden ze die 125 meter van de hoogste toren wel erg fors. Het argument van de senior stedenbouwkundige van de gemeente dat zo'n 'hoogteaccent' het station 'markeert' en dat ook bij andere stations in Den Haag hoge gebouwen staan, valt niet in vruchtbare aarde. De woorden 'Google maps' vallen al snel. Wie heeft er nog een toren nodig om een station te vinden?

Waarom allemaal hier?
Maar er ruist ook de meer basale vraag door de zaal. Waarom moet dat allemaal hier gebeuren? Waarom duizenden woningen in die driehoek? Het Malieveld, oppert iemand, dáár is ook ruimte. 'We bouwen voor Amsterdammers die hier komen wonen', fluistert iemand anders.

Mulder: 'Ik begrijp al uw vragen. Die gaan over uw leefomgeving. U wilt fijn wonen.' Maar, zegt hij ook: het college van burgemeester en wethouders heeft in principe al voor dit plan gekozen. Alleen als er echt nieuwe argumenten tégen zijn, zou dat een andere afweging kunnen gaan maken.

Andere varianten
De bewonersavond is niet het enige dat Mulder aan de raad heeft beloofd. Hij gaat tijdens komende vergaderingen ook tekeningen laten zien van lagere torens. En een ruwe schets daarvan heeft de stedenbouwkundige nu al bij zich. Vier torens van 75 meter hoog op een rij. Saai, geen hoogteaccent. Geen markering. Maar wel een plaatje dat een licht positief geroezemoes in de zaal veroorzaakt.

Al zegt de wethouder er direct bij dat die tekening hem voor een dilemma stelt. Want minder hoge torens betekent ook minder woningen. 'Hoe leg ik dat uit aan de mensen die op een wachtlijst staan?', houdt hij de zaal voor.

Gemeenteraad moet kiezen
Daarom zal Mulder zelf niet voorstellen om de torens te beknotten, zegt hij na afloop van de bijeenkomst. Maar hij wijst er wel nadrukkelijk op dat de gemeenteraad uiteindelijk hierover een oordeel moet vellen. Waarschijnlijk gaat dat eind november gebeuren. Dan moet de raad dus een keuze maken tussen een hoogteaccent en vele extra woningen of de zorgen van Bezuidenhout.

hollandia02donderdag 28 oktober 2021 @ 15:41
De bevolkingsgroei in Nederland is
weer vergelijkbaar met die in de tijd
voor corona.Er kwamen 59.000 mensen bij
in het derde kwartaal,meldt het CBS.Dat
waren er vorig jaar in dezelfde periode
een kleine 40.000.

Vorig jaar kwamen er in totaal 63.000
mensen bij,half zoveel als in 2019.Dat
kwam door de vele reisbeperkingen
vanwege corona.Dit jaar zijn het er tot
en met september al 78.000.

De toename komt vooral doordat er weer
meer immigranten zijn.De grootste groep
immigranten komt uit Syrië,gevolgd door
Polen en mensen uit voormalige
Sovjetrepublieken en Turkije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op 1 oktober woonde er 17.565.777 mensen in NL.

Die 18 hebben we zo gehaald hahahahha
Toine51donderdag 28 oktober 2021 @ 15:59
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
nixxxdonderdag 28 oktober 2021 @ 16:05
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 18:11 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Zo’n zelfde verhaal in Benoordenhout, anwb hoofdkantoor gaat ook plaats maken voor woningbouw, valt blijkbaar onder Wassenaar en die wethouder heeft het ook al bekokstoofd zonder enige input van de Haagse omwonenden. Ook een stel hoge torens.
michaelmooredonderdag 28 oktober 2021 @ 16:11
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 15:59 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
Dat gaat gebeuren , trek de lijn maar door , Nederland , Europa , wereld
nixxxdonderdag 28 oktober 2021 @ 16:22
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 16:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dat gaat gebeuren , trek de lijn maar door , Nederland , Europa , wereld
Ik denk dat je dat kunt vergeten, binnen 25-50 jaar Fort Europa, met echte buitengrenzen.
Toine51donderdag 28 oktober 2021 @ 17:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 16:22 schreef nixxx het volgende:

[..]
Ik denk dat je dat kunt vergeten, binnen 25-50 jaar Fort Europa, met echte buitengrenzen.
Mwah, denk eerder een burgeroorlog in Oost-Europa
Captain_Jack_Sparrowdonderdag 28 oktober 2021 @ 18:01
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 15:59 schreef Toine51 het volgende:

Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
Ik vrees toch dat jij dat verkeerd ziet. Er zijn best wel wat verstandige mensen die dat ook vinden. Overigens was dat een slordige 100 jaar geleden nog zo. Pas na WO1 is daar verandering in gekomen. Je kunt je afvragen of dat de wereld goed heeft gedaan.
Captain_Jack_Sparrowdonderdag 28 oktober 2021 @ 18:04
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
Toine51donderdag 28 oktober 2021 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
Sowieso stoppen met toeslagen en subsidies. Wil je kinderen? Werk er maar voor ipv dat wij ervoor moeten opdraaien
Captain_Jack_Sparrowdonderdag 28 oktober 2021 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 20:54 schreef Toine51 het volgende:

Sowieso stoppen met toeslagen en subsidies. Wil je kinderen? Werk er maar voor ipv dat wij ervoor moeten opdraaien
Nee, hoor. Ik vind het prima dat jij er voor moet opdraaien. :')
Toine51donderdag 28 oktober 2021 @ 21:21
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 20:55 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nee, hoor. Ik vind het prima dat jij er voor moet opdraaien. :')
Ja? Ik hoef niet te betalen voor subsidies en toeslagen omdat er mensen zijn die kinderen willen maar belastinggeld nodig hebben om ze te onderhouden..

Waar zijn mijn subsidies omdat ik géén kinderen heb? Ik draag niet bij aan overbevolking...
Captain_Jack_Sparrowdonderdag 28 oktober 2021 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:21 schreef Toine51 het volgende:

Ik hoef niet te betalen voor subsidies en toeslagen omdat er mensen zijn die kinderen willen maar belastinggeld nodig hebben om ze te onderhouden..

Nou, dan stem je toch gewoon op een partij die de kinderbijslag wil afschaffen. Succes! :W
Toine51donderdag 28 oktober 2021 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:23 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nou, dan stem je toch gewoon op een partij die de kinderbijslag wil afschaffen. Succes! :W
Kwestie van tijd dat dit land ten onder gaat aan figuren die alleen aan het staatsinfuus hangen. Aan alle subsidies en toeslagen staan werkenden tegenover. Maar dat houdt ook een keer op
Captain_Jack_Sparrowdonderdag 28 oktober 2021 @ 22:00
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:57 schreef Toine51 het volgende:

Kwestie van tijd dat dit land ten onder gaat aan figuren die alleen aan het staatsinfuus hangen.
Er komt bij ons drie keer modaal binnen, dus om nu te roepen dat ik aan het 'staatsinfuus' hang. :')

Desalniettemin zie ik geen enkele reden om een financiele regeling, waar ik recht op heb, niet te gebruiken.
Toine51vrijdag 29 oktober 2021 @ 10:13
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 22:00 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Er komt bij ons drie keer modaal binnen, dus om nu te roepen dat ik aan het 'staatsinfuus' hang. :')

Desalniettemin zie ik geen enkele reden om een financiele regeling, waar ik recht op heb, niet te gebruiken.
Jezus, begrijpend lezen is lastig he? Je snapt toch wel dat er legio figuren zijn die overal subsidies voor krijgen en niet werken bijv? Ik ook niet, nee ik verdien ook genoeg, heb idd geen subsidies nodig.

En dat je er recht op hebt ja, dat klopt, maar dat dat tot de eeuwigheid door kan gaan, Nee!
Murderavrijdag 29 oktober 2021 @ 10:18
Geen slecht plan, kindertoeslag maar voor 1 kind.
Solstice1vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 10:18 schreef Murdera het volgende:
Geen slecht plan, kindertoeslag maar voor 1 kind.
Het werkelijke overbevolkingsprobleem zit echter niet hier en los je alleen op door in Afrika/Midden Oosten leefomstandigheden te verbeteren c.q. geld uit te delen en vrouwen te educeren.
Eyjafjallajoekullvrijdag 29 oktober 2021 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:11 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Het werkelijke overbevolkingsprobleem zit echter niet hier en los je alleen op door in Afrika/Midden Oosten leefomstandigheden te verbeteren c.q. geld uit te delen en vrouwen te educeren.
Lastige is dat je voor die twee zaken eerst stabiliteit moet hebben. Beetje een kip/ei verhaal. Je kan vrouwen niet opleiden als er geen scholen of docenten zijn, en om geld uit te delen moet je een robuust systeem hebben wat niet te prooi valt aan corruptie.

Kleine eilanden van stabiliteit in Afrika moet je aanmoedigen. Volgens mij gaat bv Rwanda de laatste jaren best goed.
Solstice1vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:32
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:26 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Lastige is dat je voor die twee zaken eerst stabiliteit moet hebben. Beetje een kip/ei verhaal. Je kan vrouwen niet opleiden als er geen scholen of docenten zijn, en om geld uit te delen moet je een robuust systeem hebben wat niet te prooi valt aan corruptie.

Kleine eilanden van stabiliteit in Afrika moet je aanmoedigen. Volgens mij gaat bv Rwanda de laatste jaren best goed.
Givedirectly heeft volgens mij wel een methode gevonden om geld rechtstreeks aan arme mensen te geven. Vraag me af hoe zij dat doen.
Eyjafjallajoekullvrijdag 29 oktober 2021 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:32 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Givedirectly heeft volgens mij wel een methode gevonden om geld rechtstreeks aan arme mensen te geven. Vraag me af hoe zij dat doen.
Ben ik ook wel benieuwd naar. Ik ben altijd bang dat vooral in de armere gebieden of de familie of lokale gangs dat geld gewoon proberen af te pakken.
torentjevrijdag 29 oktober 2021 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
Maar aan het fokken kan niets worden gedaan, er zijn gewoon teveel vitale hitsige ouderen.
Captain_Jack_Sparrowvrijdag 29 oktober 2021 @ 22:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 10:13 schreef Toine51 het volgende:

Jezus, begrijpend lezen is lastig he?
Nee, hoor. Ik begrijp heel goed dat jij dingen die geregeld zijn in onze samenleving en die niet jou persoonlijk ten goede komen, wil afschaffen.
Toine51zaterdag 30 oktober 2021 @ 07:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 22:54 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nee, hoor. Ik begrijp heel goed dat jij dingen die geregeld zijn in onze samenleving en die niet jou persoonlijk ten goede komen, wil afschaffen.
Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
Harvest89zaterdag 30 oktober 2021 @ 07:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:01 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
Wat is je alternatief kerel?
Enorme sloppenwijken met hoge criminaliteit? Denk je dat je dan nog veilig over straat kunt lopen? Of ga je dan lekker naar een dure villawijk verhuizen met een groot hek er omheen?
Toine51zaterdag 30 oktober 2021 @ 10:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:39 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Wat is je alternatief kerel?
Enorme sloppenwijken met hoge criminaliteit? Denk je dat je dan nog veilig over straat kunt lopen? Of ga je dan lekker naar een dure villawijk verhuizen met een groot hek er omheen?
Betere verdeling van subsidies en toeslagen. Komt veel te vaak bij de verkeerde mensen terecht. Sommige moeten eerst maar eens hun eigen boontjes doppen voor ze direct hun hand ophouden..
En kinderbijslag stoppen bij 2 kinderen.
Harvest89zaterdag 30 oktober 2021 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 10:14 schreef Toine51 het volgende:
Betere verdeling van subsidies en toeslagen. Komt veel te vaak bij de verkeerde mensen terecht.
Wie zijn de verkeerde mensen?
Toine51zaterdag 30 oktober 2021 @ 11:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 10:40 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Wie zijn de verkeerde mensen?
Die er geen recht op hebben mss? Wat denk je zelf?
Harvest89zaterdag 30 oktober 2021 @ 11:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 11:05 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Die er geen recht op hebben mss? Wat denk je zelf?
Nou, aan je eerdere posts en toon valt te merken dat je ook geen fan bent van de mensen die er wel recht op hebben.
Toine51zaterdag 30 oktober 2021 @ 12:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 11:14 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Nou, aan je eerdere posts en toon valt te merken dat je ook geen fan bent van de mensen die er wel recht op hebben.
Genoeg mensen die eigenlijk geen fatsoenlijk inkomen of een goede leefomgeving hebben. En toch maar kinderen nemen. Tja, moeten we die dan blijven ondersteunen? Ja, als het daardoor beter wordt maar dat gebeurt heel vaak niet.


En moeten die subsidies en toeslagen werkelijk zo veel en hoog zijn dat het voor sommigen niet loont om überhaupt te gaan werken?

Ergens recht op hebben betekent niet dat het ook daadwerkelijk allemaal eerlijk verdeeld wordt
Solstice1zaterdag 30 oktober 2021 @ 12:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:12 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Genoeg mensen die eigenlijk geen fatsoenlijk inkomen of een goede leefomgeving hebben. En toch maar kinderen nemen. Tja, moeten we die dan blijven ondersteunen? Ja, als het daardoor beter wordt maar dat gebeurt heel vaak niet.

En moeten die subsidies en toeslagen werkelijk zo veel en hoog zijn dat het voor sommigen niet loont om überhaupt te gaan werken?

Ergens recht op hebben betekent niet dat het ook daadwerkelijk allemaal eerlijk verdeeld wordt
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
Toine51zaterdag 30 oktober 2021 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:17 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
Toekomstdenken, daar heb ik niks aan. Kijk gewoon nú in het heden.

Nogmaals,er is ook niks mis mee als je er recht óp hébt. Maar voor de zoveelste x. Er wordt ook onterecht betaald. En het mag in sommige gevallen wel wat minder. Vind ik.
#ANONIEMzaterdag 30 oktober 2021 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:17 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
Gebeurt niet. Groot deel van de arbeidsmarkt bestaat al uit bullshitbanen. Terwijl veel zinnige vacatures onvervuld blijven…
Captain_Jack_Sparrowzaterdag 30 oktober 2021 @ 23:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:01 schreef Toine51 het volgende:

Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
En? Dat is waar de samenleving voor heeft gekozen. Jij loopt alleen maar te miepen, omdat jij er persoonlijk geen voordeel van hebt.
Toine51zondag 31 oktober 2021 @ 00:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 23:01 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
En? Dat is waar de samenleving voor heeft gekozen. Jij loopt alleen maar te miepen, omdat jij er persoonlijk geen voordeel van hebt.
Ik kies nergens voor, nooit gewild.
En ik hoef geen voordeeltjes, ik dop mijn eigen boontjes. Niksnadanoppes geld nodig via subsidies of toeslagen.
Waarom niet? Omdat ik werk
Captain_Jack_Sparrowzondag 31 oktober 2021 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:16 schreef Toine51 het volgende:

Ik kies nergens voor, nooit gewild.

Je bent onderdeel van een democratische samenleving. Dus linksom of rechtsom heb je gekozen. :')
Toine51zondag 31 oktober 2021 @ 09:47
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Je bent onderdeel van een democratische samenleving. Dus linksom of rechtsom heb je gekozen. :')
Democratische samenleving betekent niet dat je het overal maar mee eens moet zijn wat de beleidsmakers beslissen
Solstice1zondag 31 oktober 2021 @ 10:33
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:16 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ik kies nergens voor, nooit gewild.
En ik hoef geen voordeeltjes, ik dop mijn eigen boontjes. Niksnadanoppes geld nodig via subsidies of toeslagen.
Waarom niet? Omdat ik werk
Als je plots ziek wordt of ontslagen wordt of bijv. je opleiding uit de mode raakt werk jij ook niet meer.
Toine51zondag 31 oktober 2021 @ 10:41
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:33 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Als je plots ziek wordt of ontslagen wordt of bijv. je opleiding uit de mode raakt werk jij ook niet meer.
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
Solstice1zondag 31 oktober 2021 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
Misschien moet je dat soort stellingen niet continu afwisselen met ambigue opmerkingen. Het aantal mensen van het type "probleemwijken" wordt overigens schromelijk overdreven in de bijstand. Ben er 2 van tegengekomen bij m'n werken met lui uit de arbeidsactivering, 1 ging uiteindelijk gewoon werken. Zijn er daar enkele honderden langs gekomen.
michaelmoorezondag 31 oktober 2021 @ 11:21
https://www.telegraaf.nl/(...)bereikbaar-te-houden

quote:
Ministerie veegt vloer aan met PBL-rapport: 'Juist extra investeren om Nederland bereikbaar te houden'
Door MIKE MULLER EN GIJSBERT TERMAAT

Updated 48 min geleden
1 uur geleden
in BINNENLAND
DEN HAAG - Er klinkt harde kritiek op het 'wensdenken' dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) naar voren bracht in een rapport over onze infrastructuur.
Het PBL suggereerde om nieuwe investeringen achterwege te laten vanwege het thuiswerken.
Maar uit onafhankelijk onderzoek van het ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat blijkt nu juist dat miljardeninvesteringen nodig zijn om ons land bereikbaar te houden.
quote:
„Wij hebben al eerder gewaarschuwd voor ’coronabijziendheid’ en dat zie je nu weer gebeuren”, stelt Van Eijck. „

Het PBL richt zich uitsluitend op een mogelijk effect van thuiswerken en houdt geen rekening met andere belangrijke ontwikkelingen.
Het is onbegrijpelijk dat de voorspelde autonome groei van het goederenvervoer, het ov, de fiets en andere vervoerstromen, volstrekt terzijde wordt geschoven.
Er komen tot 2030 één miljoen woningen bij en tot 2040 bijna 2 miljoen Nederlanders. Nu niks doen zorgt dat we vastlopen.”
Captain_Jack_Sparrowzondag 31 oktober 2021 @ 22:50
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 09:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Democratische samenleving betekent niet dat je het overal maar mee eens moet zijn wat de beleidsmakers beslissen
Dat is ook niet wat ik zeg. Ik zeg dat je linksom of rechtsom toch hebt gekozen. Bijvoorbeeld dat je er toch voor kiest om, ondanks dit enorme onrecht, in Nederland te blijven wonen. :')
LXIVzondag 31 oktober 2021 @ 23:19
quote:
Er komen helemaal geen 2 miljoen Nederlanders bij, maar 2 miljoen migranten.
michaelmoorezondag 31 oktober 2021 @ 23:33
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 23:19 schreef LXIV het volgende:

[..]
Er komen helemaal geen 2 miljoen Nederlanders bij, maar 2 miljoen migranten.
Ja, dat krijg je als er hier alles netjes is en er heel veel werk is door de economische divergentie binnen de Euro zone
en omdat de overheid allerlei nieuwe verdienmodellen fabriceert als kinderopvang en gratis WMO thuiszorg voor oudere mensen ipv bejaardenhuizen

2 miljoen migranten , ( nieuwe Nederlanders van 21 plus) en en die willen wel wonen
Mondkapjemaandag 1 november 2021 @ 09:22
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

[ Bericht 20% gewijzigd door Mondkapje op 01-11-2021 09:27:31 ]
#ANONIEMmaandag 1 november 2021 @ 17:28
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 09:22 schreef Mondkapje het volgende:
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

Ik had er in ONZ als grap een topic over geopend… Maar heb je gezien hoe goed onze sociale zekerheid is vergeleken met de meeste andere EU landen? Zelfs Duitsland is niks dus ik snap wel dat mensen liever naar NL komen terwijl ze in Duitsland nog een beetje een normale kans op een huis krijgen hebben…
#ANONIEMmaandag 1 november 2021 @ 17:29
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
Bij bijstand heb je een sollicitatieplicht. Hoe de f lukt het die mensen dan om hun bijstand te behouden? Ben ik zo dom dat ik dat niet begrijp en een 9 tot 5 kantoorbaan heb?
Toine51maandag 1 november 2021 @ 17:47
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:29 schreef Kerk het volgende:

[..]
Bij bijstand heb je een sollicitatieplicht. Hoe de f lukt het die mensen dan om hun bijstand te behouden? Ben ik zo dom dat ik dat niet begrijp en een 9 tot 5 kantoorbaan heb?
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
michaelmooremaandag 1 november 2021 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
werk jij wel ??
#ANONIEMmaandag 1 november 2021 @ 17:53
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
Nee? Iig, het UWV doet wel kwaliteitscontroles dus waarom de gemeente niet?. En als je een baan wordt aangeboden en je weigert die wordt je ook gekort.
Toine51maandag 1 november 2021 @ 20:13
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
werk jij wel ??
Ja, jammer hé?
Mondkapjedinsdag 2 november 2021 @ 09:42
Somaliërs bijvoorbeeld hebben meestal niet meer dan basisschool gehad in hun thuisland en ze spreken heel slecht Nederlands. Bijzonder feitje: ze zijn het meest tevreden in Nederland van alle bevolkingsgroepen!
Google op 'gevlucht met weinig bagage', pdf document.

Ik vraag me dan wel af waarom ze niet beter Nederlands leren. Er staat echter ook in dat ze relatief gezien weinig binding met Nederland voelen en dat verklaart wel het een en ander.
In Engeland doen Somaliërs het beter omdat ze daar aan minder regels hoeven te voldoen om aan de arbeidsmarkt deel te nemen. De taal zal ook wel meespelen.

Het aantal dat vrijwilligerswerk doet is gestegen, komt mede doordat er sinds een aantal jaren n de bijstand een tegenprestatie gevraagd wordt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Mondkapje op 02-11-2021 09:50:29 ]
Solstice1dinsdag 2 november 2021 @ 11:06
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
Dat laatste valt uit ervaring heel erg mee. Ben er vanuit de arbeidsactivering 2 tegen gekomen die in eerste instantie niet wilden en uiteindelijk is 1 van de beide wel gewoon gaan werken. De ander had zware verslavingsproblematiek. Zuipen en drugs gebruiken op de plees bij de soos, dat soort dingen.

Die hebben ze zijn uitkering 2x afgepakt en uiteindelijk maar weer teruggegeven omdat hij anders gewoon uit stelen ging. Weinig medelijden met zo'n vent, maar dat is er 1 op honderden die zo was.
BMW1993dinsdag 2 november 2021 @ 13:49
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 09:22 schreef Mondkapje het volgende:
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

wel jammer dat je perse moslims ziet als fout

Mijn vader en moeder wonen in een appartement en hebben sinds 2 jaar Eritreeërs boven zich wonen
die zijn christelijk, maar maken tot 5 uur snachts ernstige overlast, gooien troep van het balkon in het plantsoen, zetten het portiek vol met rommel, woningbouw probeerde te bemiddelen maar ze staan er niet voor open, dus word het zo gelaten.

Soms denk ik ook wel is NL nog leefbaar als deze instroom doorgaat maar dit heeft niet persé iets met de islam te maken, er zijn genoeg ontwikkelde moslims, kijk maar in Iran of Turkije waar genoeg nette mensen wonen en waar geen enkele overlast is. Het heeft eerder te maken of iemand uit een ontwikkelingsland komt en die gebruiken hiernaartoe meeneemt

de grootste crimineel uit mijn klas 20 jaar geleden was een Irakees uit Bagdad en hij en z'n ouders waren ook christelijk, en genoeg antillianen zijn ook geen moslims en die zijn ook crimineler dan bv turken..
Billy-jazzdinsdag 2 november 2021 @ 14:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 november 2021 13:49 schreef BMW1993 het volgende:
kijk maar in Iran of Turkije waar genoeg nette mensen wonen en waar geen enkele overlast is
ataturk please, genoeg Koerden, Armenen, etc. die het daar niet mee eens zullen zijn
Ciclonzaterdag 6 november 2021 @ 13:36
Turks vruchtbaarheidscijfer keldert in rap tempo:

https://data.tuik.gov.tr/(...)ics-2020-37229&dil=2

Dat het nog op 1,76 staat is te danken aan de provincies in het zuid- oosten waar veel Koerden en Arabieren wonen.
Sanliurfa provincie: 3.71, dat is echt een enorm verschil met de "Turkse" provincies. Zonder hen zou het waarschijnlijk op het niveau van Nederland zijn, of zelfs lager..
Alpha0zondag 14 november 2021 @ 21:05
Vertraging bouw 2500 studentenkamers niet te verkroppen: "Woningnood erger dan paar vliegtuigen"
zakjapannertjevrijdag 19 november 2021 @ 14:49
quote:
De grote kloof tussen rijk en arm in Congo
De meeste personen die in het onderzoek zijn genoemd, wensten niet te reageren. Maar het is vrijwel zeker dat het datalek een grote impact zal hebben op de publieke opinie in België en zeker in Congo. Met het geld waarvan sprake is, 120 miljoen euro, kom je aan een jaarloon voor 250.000 Congolezen. In Congo moet 70 procent van de bevolking rondkomen met minder dan 2 euro per dag. Dat er zeer veel geld is weggezogen uit de instellingen die moeten zorgen voor democratie, voor infrastructuur en algemeen welzijn, kan niet anders dan grote verontwaardiging veroorzaken. Of de corruptie ook bestraft wordt door de huidige president Tshisekedi, die door samen te werken met Kabila aan de macht kwam, is een andere zaak.
https://www.vrt.be/vrtnws(...)la-de-staatskas-lee/
Alpha0zondag 21 november 2021 @ 07:38
Alpha0dinsdag 23 november 2021 @ 00:20
Alle alarmbellen moeten afgaan mensen


Digi2dinsdag 23 november 2021 @ 00:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 00:20 schreef Alpha0 het volgende:
Alle alarmbellen moeten afgaan mensen

De japanse bevolking gaat rap krimpen vanwege de vergrijzing in combinatie met een laag geboortecijfer dan zal er ook minder vraag naar woonruimte zijn naar ik aanneem.
Eyjafjallajoekulldinsdag 23 november 2021 @ 00:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 00:33 schreef Digi2 het volgende:

[..]
De japanse bevolking gaat rap krimpen vanwege de vergrijzing in combinatie met een laag geboortecijfer dan zal er ook minder vraag naar woonruimte zijn naar ik aanneem.
Is al rap aan het krimpen. Maar Tokyo groeit nog steeds geloof ik. Dat is ook weer iets wat je in gedachte moet houden. De krimp zit vooral buiten de grote steden.

Plus, ook in Japan willen steeds meer mensen op zichzelf wonen ipv met familie en/of partner.

Ik heb zelf een half jaar met m'n vriendin op 9m2 gewoond in Zuid-Korea, en dat was al 800 euro per maand.... Bizarre prijzen daar.
SEMTEXdinsdag 23 november 2021 @ 10:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 00:20 schreef Alpha0 het volgende:
Alle alarmbellen moeten afgaan mensen

Er staan daar vele huizen in kleinere dorpen leeg vanwege de vergrijzing.Tokyo is inderdaad een ongelofelijk dichbevolkte stad omdat iedereen er wil wonen. Maar alarmbellen? Neh.
Eyjafjallajoekullwoensdag 24 november 2021 @ 11:35
https://nos.nl/artikel/24(...)veau-in-ruim-70-jaar

Geboortecijfer China op laagste niveau in ruim 70 jaar

quote:
Het aantal geboorten in China is gedaald naar een historisch dieptepunt. Het Chinese nationale statistiekbureau publiceerde onlangs een jaarboek over 2020, waarin staat er vorig jaar 8,52 geboorten waren per 1000 mensen. Dat is het laagste niveau sinds de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949.

Het aantal kinderen dat in China gemiddeld per vrouw wordt geboren stond vorig jaar op 1,3. Dat is te weinig om de populatie op peil te houden.

De daling in China wordt veroorzaakt door de vergrijzing en de hoge kosten voor het levensonderhoud van een gezin. In de Chinese staatskrant Global Times wordt daarnaast gewezen op de impact van het coronavirus, maar dat wordt verder niet toegelicht.

NOS-correspondent Garrie van Pinxteren:

"Veel mensen in China zien op tegen de kosten die ze moeten maken voor een goede opleiding voor hun kind. Ook voelen ze zich vaak verplicht om als bruidsschat een huis te kopen voor hun zoon, een heel kostbare aangelegenheid.

Om het tij te keren maakte China in 2015 een einde aan de eenkindpolitiek, die begin jaren 80 werd ingesteld uit vrees voor overbevolking. Volgens veel experts werd die maatregel veel te laat afgeschaft, waardoor een sterke bevolkingsafname lastig te stuiten was."

Ook met het aantal geregistreerde huwelijken liep het vorig jaar geen storm. In 2020 stapten ruim 8,1 miljoen stellen in het huwelijksbootje, het laagste niveau in zeventien jaar.

Aan de andere kant nam door een nieuwe wet ook het aantal echtscheidingen voor het eerst in decennia af. Begin vorig jaar kwam er een verplichte 'afkoelperiode' voor echtelieden die niet langer met elkaar door wilden.

Drie kinderen
Het lage geboortecijfer veroorzaakt kopzorgen bij de allesbepalende Communistische Partij in China, die al jaren probeert het tij te keren.

Zes jaar geleden werd de eenkindpolitiek al afgeschaft en sinds afgelopen mei mogen Chinese gezinnen drie nakomelingen verwekken. Het effect daarvan is nu nog niet te meten, maar het is de vraag of er op grote schaal animo voor is. Veel Chinezen vinden het simpelweg te duur om twee, laat staan drie kinderen groot te brengen.

Er is Peking veel aan gelegen om de curve weer naar boven te krijgen, omdat bij een dalende beroepsbevolking de druk op de economie toeneemt. China is nu nog het land met de meeste inwoners ter wereld (ruim 1,4 miljard), maar zal binnen een aantal jaar worden ingehaald door India.

Geboortecijfer van 1,3 dus. Waarschijnlijk lager zelfs omdat provincies hier nog wel eens de cijfers van aanpassen om het er beter uit te laten zien. Wel nog steeds een stuk hoger dan Zuid-Korea (0,85)

Ben benieuwd wat Xi eraan kan doen. Mensen forceren meer kinderen te krijgen is een stuk lastiger dan mensen forceren maar 1 kind te nemen.
Solstice1woensdag 24 november 2021 @ 11:48
quote:
2s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:35 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
https://nos.nl/artikel/24(...)veau-in-ruim-70-jaar

Geboortecijfer China op laagste niveau in ruim 70 jaar
[..]
Geboortecijfer van 1,3 dus. Waarschijnlijk lager zelfs omdat provincies hier nog wel eens de cijfers van aanpassen om het er beter uit te laten zien. Wel nog steeds een stuk hoger dan Zuid-Korea (0,85)

Ben benieuwd wat Xi eraan kan doen. Mensen forceren meer kinderen te krijgen is een stuk lastiger dan mensen forceren maar 1 kind te nemen.

Niks aan doen, mooi zo laten hopelijk.
Eyjafjallajoekullwoensdag 24 november 2021 @ 11:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:48 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Niks aan doen, mooi zo laten hopelijk.
Waarom zou Xi het zo laten? Het heeft vrijwel alleen maar nadelen voor China. Stabilisatie zou het beste zijn.
Solstice1woensdag 24 november 2021 @ 11:58
quote:
2s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Waarom zou Xi het zo laten? Het heeft vrijwel alleen maar nadelen voor China. Stabilisatie zou het beste zijn.
De communistische partij zal ongetwijfeld dezelfde overwegingen hebben als een aantal partijen in Nederland, groei in aantal mensen betekent groei van het BNP en dat is voor sommige mensen best goed. Ik vind het persoonlijk klote omdat je met steeds meer mensen van dezelfde grondstoffen gebruik gaat maken. Daarom gaf ik aan dat ik een slinkende (wereld)bevolking wel prima vind.
Peppertwoensdag 24 november 2021 @ 12:18
quote:
2s.gif Op woensdag 24 november 2021 11:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Waarom zou Xi het zo laten? Het heeft vrijwel alleen maar nadelen voor China. Stabilisatie zou het beste zijn.
Een hoogleraar bij Tsinghua gaf vorig jaar het advies aan de Xi regering om elk jaar 10 procent van het nationaal bruto inkomen te besteden aan het opkrikken van de Chinese geboortecijfers. 10 procent op 16.600 miljard dollar BNP is 1600 miljard dollar per jaar aan vaders en moeders besteden (2021). Anders condooms en anticonceptie verbieden. Een andere optie is het aantal abortussen stevig terug te dringen en zorgen dat die kinderen worden behouden voor de toekomst. De miljoenen abortussen die Chinese vrouwen elk jaar ondergaan is te veel van het goede. Dit vraagt een zeer grote aardverschuiving om op te lossen. Geen enkel land met een lage geboortecijfer heeft serieus werk gemaakt om het tij te keren door voor een nationale paradigmaverschuiving te zorgen met het oog op demografie. Het is een subsidie hier en daar maar verder niks revolutionairs.

[ Bericht 2% gewijzigd door Peppert op 24-11-2021 12:52:14 ]
Ciclonwoensdag 24 november 2021 @ 12:45
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:18 schreef Peppert het volgende:

[..]
Een hoogleraar bij Tsinghua gaf vorig jaar het advies aan de Xi regering om elk jaar 10 procent van het nationaal bruto inkomen te besteden aan het opkrikken van de Chinese geboortecijfers. 10 procent op 16.600 miljard dollar BNP is 1600 miljard dollar per jaar aan vaders en moeders besteden (2021). Anders condooms en anticonceptie verbieden. Een andere optie is het aantal abortussen stevig terugdringen en zorgen dat die kinderen worden behouden voor de toekomst. De miljoenen abortussen die Chinese vrouwen elk jaar ondergaan is te veel van het goede. Dit vraagt een zeer grote aardverschuiving om op te lossen. Geen enkel land met een lage geboortecijfer heeft serieus werk gemaakt om het tij te keren door voor een nationale paradigmaverschuiving te zorgen met het oog op demografie. Het is een subsidie hier en daar maar verder niks revolutionairs.
Hongarije is het wel gelukt om van 1.2 naar 1.55 te gaan.
Peppertwoensdag 24 november 2021 @ 12:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:45 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Hongarije is het wel gelukt om van 1.2 naar 1.55 te gaan.
Het moet 2,1 per vrouw zijn om de populatie te stabiliseren. 1,55 gaat Hongarije niet redden.
Ciclonwoensdag 24 november 2021 @ 12:50
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:49 schreef Peppert het volgende:

[..]
Het moet 2,1 per vrouw zijn om de populatie te stabiliseren. 1,55 gaat Hongarije niet redden.
Klopt, maar stijgende lijn is er. Maar de vraag is hoe lang en tot hoe ver die gaat rijken.

Israel is wat dat betreft wel een vreemde eend. Westers, modern land: 2,95, al zal dat grotendeels komen door die orthodoxe Joden.
Ciclonwoensdag 24 november 2021 @ 12:52
https://www.macrotrends.net/countries/HUN/hungary/fertility-rate

Hongarije
Peppertwoensdag 24 november 2021 @ 12:53
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:50 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Klopt, maar stijgende lijn is er. Maar de vraag is hoe lang en tot hoe ver die gaat rijken.

Israel is wat dat betreft wel een vreemde eend. Westers, modern land: 2,95, al zal dat grotendeels komen door die orthodoxe Joden.
Religie. Het is van cruciaal belang in hoe we kinderen zien. Religieuzen waarderen nageslacht. Het probleem met de seculiere moderne ideologie 'moderniteit' en hoe de 'moderne kapitalistische samenleving is ingericht' is dat kinderen als kostenpost worden gezien en niet iets om voor te streven maar alle aandacht gaat naar de carriere en fun in het leven. Alle aandacht in een moderne neoliberale samenleving gaat uit naar het maken van zoveel mogelijk omzet en winst. Werkgevers denken alleen aan geld en zien zwangere vrouwen als enorme last dus die worden gediscrimineerd. Het zit heel diep. De moderne samenleving is niet bepaald vriendelijk of meewerkend met gezinnen. Fulltime baan en dan nog voor drie kinderen zorgen? Hoe dan? Hoe kom je aan voldoende ruimte? Een kleinschalig appartement op 15 hoog gaat hem toch niet worden? Etc etc. Daarnaast heb je tijgermoeders die het liefst enorme vermogens besteden aan een kind in de hoop dat een volgende Einstein of Beethoven uit voortkomt dan verspreid over meerdere kinderen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Peppert op 24-11-2021 13:00:55 ]
Eyjafjallajoekullwoensdag 24 november 2021 @ 14:58
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:50 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Klopt, maar stijgende lijn is er. Maar de vraag is hoe lang en tot hoe ver die gaat rijken.

Israel is wat dat betreft wel een vreemde eend. Westers, modern land: 2,95, al zal dat grotendeels komen door die orthodoxe Joden.
En dat terwijl Israel kwa ruimte daar juist beter minder kinderen kunnen hebben...
Solstice1woensdag 24 november 2021 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:53 schreef Peppert het volgende:

[..]
Religie. Het is van cruciaal belang in hoe we kinderen zien. Religieuzen waarderen nageslacht. Het probleem met de seculiere moderne ideologie 'moderniteit' en hoe de 'moderne kapitalistische samenleving is ingericht' is dat kinderen als kostenpost worden gezien en niet iets om voor te streven maar alle aandacht gaat naar de carriere en fun in het leven. Alle aandacht in een moderne neoliberale samenleving gaat uit naar het maken van zoveel mogelijk omzet en winst. Werkgevers denken alleen aan geld en zien zwangere vrouwen als enorme last dus die worden gediscrimineerd. Het zit heel diep. De moderne samenleving is niet bepaald vriendelijk of meewerkend met gezinnen. Fulltime baan en dan nog voor drie kinderen zorgen? Hoe dan? Hoe kom je aan voldoende ruimte? Een kleinschalig appartement op 15 hoog gaat hem toch niet worden? Etc etc. Daarnaast heb je tijgermoeders die het liefst enorme vermogens besteden aan een kind in de hoop dat een volgende Einstein of Beethoven uit voortkomt dan verspreid over meerdere kinderen.
Ik vind de lagere geboortecijfers wel fijn, juist omdat je op een planeet woont met beperkte grondstoffen waar je ook nog eens een enorme ecologische invloed op hebt met de mensheid. Maar je hebt wel gelijk dat kinderen min of meer een luxe aan het worden zijn in geindustrialiseerde landen en dat je flink mag werken met beide ouders om de boel te onderhouden. En dat is gezien de haast continue stijging van het BNP natuurlijk enorm bezopen.
Ciclonwoensdag 24 november 2021 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 15:36 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Ik vind de lagere geboortecijfers wel fijn, juist omdat je op een planeet woont met beperkte grondstoffen waar je ook nog eens een enorme ecologische invloed op hebt met de mensheid. Maar je hebt wel gelijk dat kinderen min of meer een luxe aan het worden zijn in geindustrialiseerde landen en dat je flink mag werken met beide ouders om de boel te onderhouden. En dat is gezien de haast continue stijging van het BNP natuurlijk enorm bezopen.
Het geboortecijfer bij ons mag wel wat hoger zijn, het grote probleem bevind zich in een aantal landen in het Midden- Oosten en Afrika (Tunesie uitgezonderd en ook Marokko en Algerije gaan de goede richting op). Dat volk komt allemaal hierheen.
torentjewoensdag 24 november 2021 @ 18:47
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 12:53 schreef Peppert het volgende:

[..]
Religie. Het is van cruciaal belang in hoe we kinderen zien. Religieuzen waarderen nageslacht.
Slechts het verstandelijk gehandicapt nageslacht wordt door religieuzen gewaardeerd, omdat zij niet door hebben dat zij door religieuzen worden misbruikt om kritische jongere mensen tot zwijgen te brengen.
Solstice1woensdag 24 november 2021 @ 23:00
quote:
0s.gif Op woensdag 24 november 2021 16:22 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Het geboortecijfer bij ons mag wel wat hoger zijn, het grote probleem bevind zich in een aantal landen in het Midden- Oosten en Afrika (Tunesie uitgezonderd en ook Marokko en Algerije gaan de goede richting op). Dat volk komt allemaal hierheen.
Ik zie het liever overal omlaag gaan, wat ook veel te maken heeft met stijgende welvaart. Blijkt dat welvarende landen minder kinderen produceren. Maar het is helemaal niet erg als er weer flink wat wereld teruggegeven wordt aan de natuur.
Alpha0woensdag 24 november 2021 @ 23:07
Windmolens van 250 meter bij Beneluxplein roepen weerstand op
skrnwoensdag 24 november 2021 @ 23:10
quote:
Raffinaderijen okee, stank okee (rijd maar eens over de A4 of A15 met raampje open), maar een windturbine doet het hem.
zakjapannertjezaterdag 27 november 2021 @ 07:13
quote:
Wanneer moeten we verhuizen voor de stijgende zee?

Column Er ligt voor 65 meter zeespiegelstijging klaar in de ijskappen van Groenland en Antarctica, schrijft Peter Kuipers Munneke. Ooit moeten we verhuizen.
26 november 2021 om 10:09
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ijgende-zee-a4066934
michaelmoorezaterdag 27 november 2021 @ 14:25
quote:
Het probleem is niet de smeltende ijs, want meest zit onderwater.

Het probleem is de snellere trilling van zeewater moleculen bij opwarming
zakjapannertjezaterdag 27 november 2021 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 november 2021 14:25 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Het probleem is niet de smeltende ijs, want meest zit onderwater.

Het probleem is de snellere trilling van zeewater moleculen bij opwarming
kan dat kwaad?
michaelmoorezaterdag 27 november 2021 @ 20:45
quote:
11s.gif Op zaterdag 27 november 2021 19:00 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
kan dat kwaad?
water heeft de grootste dichtheid op 4 C
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 22:16
Syri-rs.jpg

Syrische vluchtelingen via Belarus naar Budel: ‘De enige optie om uit de hel te komen’

quote:
,,Eenmaal bij de grens knipten de grenswachten het prikkeldraad door en konden we Polen in’’, vertelt Walid. Alleen: Poolse grenswachten aan de andere kant van het prikkeldraad duwden ze net zo hard weer terug. Uiteindelijk hebben ze het op drie plekken geprobeerd: prikkeldraad doorknippen, erdoorheen, gegrepen worden en weer terug.
quote:
Maar hun kansen om in Nederland te mogen blijven zijn goed, vertelt Evita Bloemheuvel van Vluchtelingenwerk. ,,Syrië geldt nog steeds als een gevaarlijk land.’’ Wel heeft ze Walid en zijn groep uitgelegd dat het tot zes maanden kan duren voordat ze weten of hun aanvraag is goedgekeurd. Daarna kunnen er nog eens zes maanden overheen gaan voordat ze een woning krijgen toegewezen. ,,Wij kunnen wel wachten’’, zegt Kosai. ,,Zolang we maar niet terug hoeven.’’
Zolang er een beloning in de vorm van gratis opvang en een gratis woning tegenover het illegaal oversteken van de grens staat, zullen de migranten blijven komen.

Het zal me verbazen als dit soort jonge mannen niet iets in Syrië (of een buurland) van het leven kunnen maken. Deze mensen hier woningen geven is behoorlijk stupide beleid.

[ Bericht 1% gewijzigd door luxerobots op 06-12-2021 22:23:21 ]
Ciclonmaandag 6 december 2021 @ 22:42
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:16 schreef luxerobots het volgende:
[ afbeelding ]

Syrische vluchtelingen via Belarus naar Budel: ‘De enige optie om uit de hel te komen’
[..]
[..]
Zolang er een beloning in de vorm van gratis opvang en een gratis woning tegenover het illegaal oversteken van de grens staat, zullen de migranten blijven komen.

Het zal me verbazen als dit soort jonge mannen niet iets in Syrië (of een buurland) van het leven kunnen maken. Deze mensen hier woningen geven is behoorlijk stupide beleid.
Allemaal mannen weer. GENOCIDE VAN ETNISCHE NEDERLANDERS IS GAANDE
Alpha0donderdag 9 december 2021 @ 17:32
Voor het eerst meer dan 40.000 plant- en diersoorten met uitsterven bedreigd
Bocajdonderdag 16 december 2021 @ 09:50
’Bevolking naar twintig miljoen’.

Bouwen, bouwen, bouwen... :')

Een financieel dipje zou best eens goed kunnen zijn om al die mensen weer weg te jagen! :Y
Ciclondonderdag 16 december 2021 @ 10:24
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 09:50 schreef Bocaj het volgende:
’Bevolking naar twintig miljoen’.

Bouwen, bouwen, bouwen... :')

Een financieel dipje zou best eens goed kunnen zijn om al die mensen weer weg te jagen! :Y
Nederland kampt met dezelfde problemen als Ierland. Belastingparadijzen voor grote bedrijven waardoor het makkelijk is voor multinationals zich daar te vestigen. Mutlinationals zorgen voor vele banen, ten tijden van economische voorspoed houd dat dus in dat men blikken migranten moet opentrekken. Tel daarbij nog de woke- cultuur mbt asielmigranten in linkse partijen en je hebt in 1 klap 100.000 migranten erbij. Bij tegenspoed verdwijnen de westerse- migranten voor een gedeelte naar land van herkomst. De niet- westerse migranten gaan vervelend worden en samenklonteren, segregatie.

Dat bouwen wil ik nu nog wel eens zien... het lukt ze nu al niet om een paal in de grond te slaan
Ciclondonderdag 16 december 2021 @ 10:25
weg
Bocajdonderdag 16 december 2021 @ 10:28
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 10:24 schreef Ciclon het volgende:
Dat bouwen wil ik nu nog wel eens zien... het lukt ze nu al niet om een paal in de grond te slaan
Komt ook nog steeds door die stikstof (Pfas, Teflon? :') ) eisen die men zichzelf heeft opgelegd blijkbaar... (Voor zover ik het begrepen heb...)
Ciclondonderdag 16 december 2021 @ 10:30
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 10:28 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Komt ook nog steeds door die stikstof (Pfas, Teflon? :') ) eisen die men zichzelf heeft opgelegd blijkbaar... (Voor zover ik het begrepen heb...)
Ik ben het wel met de klimaatplannen eens, maar het rijmt niet met de komst van 2,5M migranten.
TyVoledonderdag 16 december 2021 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:16 schreef luxerobots het volgende:
[ afbeelding ]

Syrische vluchtelingen via Belarus naar Budel: ‘De enige optie om uit de hel te komen’
[..]
[..]
Zolang er een beloning in de vorm van gratis opvang en een gratis woning tegenover het illegaal oversteken van de grens staat, zullen de migranten blijven komen.

Het zal me verbazen als dit soort jonge mannen niet iets in Syrië (of een buurland) van het leven kunnen maken. Deze mensen hier woningen geven is behoorlijk stupide beleid.
Sowieso een idiote situatie. Polen probeert ze bij de grens tegen te houden, maar als ze één stap op EU-grondgebied hebben gezet gaan wij ze opvangen en huisvesten (inclusief goede kans op asiel want Syriër). Man man man.
#ANONIEMzondag 19 december 2021 @ 00:16
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:16 schreef luxerobots het volgende:
[ afbeelding ]

Syrische vluchtelingen via Belarus naar Budel: ‘De enige optie om uit de hel te komen’
[..]
[..]
Zolang er een beloning in de vorm van gratis opvang en een gratis woning tegenover het illegaal oversteken van de grens staat, zullen de migranten blijven komen.

Het zal me verbazen als dit soort jonge mannen niet iets in Syrië (of een buurland) van het leven kunnen maken. Deze mensen hier woningen geven is behoorlijk stupide beleid.
Hoe kan het dat deze mensen maar zes maanden op een woning hoeven te wachten?
SjoukjeHooynaayerzondag 19 december 2021 @ 01:41
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 00:16 schreef Loena. het volgende:

[..]
Hoe kan het dat deze mensen maar zes maanden op een woning hoeven te wachten?
Omdat er mensen als Kaag en Seegers in de tweede kamer zitten die de regering strak aan lijntje houden. Meer meer meer migranten is hun streven.
BMW1993zondag 19 december 2021 @ 02:23
quote:
0s.gif Op donderdag 16 december 2021 11:12 schreef TyVole het volgende:

[..]
Sowieso een idiote situatie. Polen probeert ze bij de grens tegen te houden, maar als ze één stap op EU-grondgebied hebben gezet gaan wij ze opvangen en huisvesten (inclusief goede kans op asiel want Syriër). Man man man.
Precies, ik neem die gasten niets kwalijk, het is puur ons beleid die deze gekte mogelijk maakt. :{
Eenmaal in Nederland heb je dus binnen 12 maanden een huis en een uitkering.

Nu met de oorlog in Afghanistan, zullen er nog miljoenen volgen die via Turkije de EU in proberen te komen...

En langzamerhand veranderd West Europa in een continent waar de Islam steeds dominanter gaat worden in het straatbeeld.

https://www.trouw.nl/opin(...)se-grenzen~b72b8cd5/


En Groen Links wilt het liefste iedereen blijven binnenhalen.. Want ja ''mensen rechten'' . Wat voor problemen dit gaat opleveren voor de maatschappij, daar is deze partij blind voor... Ontzettende naïeve mensen zitten in die partij.

[ Bericht 3% gewijzigd door BMW1993 op 19-12-2021 02:36:26 ]
torentjezondag 19 december 2021 @ 09:57
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 00:16 schreef Loena. het volgende:

[..]
Hoe kan het dat deze mensen maar zes maanden op een woning hoeven te wachten?
Hebben criminele vriendjes op hoge posten.
Solstice1zondag 19 december 2021 @ 10:36
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 02:23 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Precies, ik neem die gasten niets kwalijk, het is puur ons beleid die deze gekte mogelijk maakt. :{
Eenmaal in Nederland heb je dus binnen 12 maanden een huis en een uitkering.

Nu met de oorlog in Afghanistan, zullen er nog miljoenen volgen die via Turkije de EU in proberen te komen...

En langzamerhand veranderd West Europa in een continent waar de Islam steeds dominanter gaat worden in het straatbeeld.

https://www.trouw.nl/opin(...)se-grenzen~b72b8cd5/

En Groen Links wilt het liefste iedereen blijven binnenhalen.. Want ja ''mensen rechten'' . Wat voor problemen dit gaat opleveren voor de maatschappij, daar is deze partij blind voor... Ontzettende naïeve mensen zitten in die partij.
Groenlinks heeft niet echt wat in de melk te brokkelen, natuurlijk is het een naïeve klotepartij waarbij je soortgelijke praktijken kunt verwachten als ze wel macht hebben. Maar de partijen die al flinke tijd aan de macht zijn, zijn hier schuld aan.
#ANONIEMzondag 19 december 2021 @ 12:40
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 02:23 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Precies, ik neem die gasten niets kwalijk, het is puur ons beleid die deze gekte mogelijk maakt. :{
Eenmaal in Nederland heb je dus binnen 12 maanden een huis en een uitkering.

Nu met de oorlog in Afghanistan, zullen er nog miljoenen volgen die via Turkije de EU in proberen te komen...

En langzamerhand veranderd West Europa in een continent waar de Islam steeds dominanter gaat worden in het straatbeeld.

https://www.trouw.nl/opin(...)se-grenzen~b72b8cd5/


En Groen Links wilt het liefste iedereen blijven binnenhalen.. Want ja ''mensen rechten'' . Wat voor problemen dit gaat opleveren voor de maatschappij, daar is deze partij blind voor... Ontzettende naïeve mensen zitten in die partij.
Ik woon in een verallochtoond deel van Nederland. Afghanen zijn doorgaans geen conservatieve Islamieten. Richt je a.u.b. op de werkelijke probleembrengers wat betreft conservatieve Islamieten.
Solstice1zondag 19 december 2021 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 12:40 schreef Loena. het volgende:

[..]
Ik woon in een verallochtoond deel van Nederland. Afghanen zijn doorgaans geen conservatieve Islamieten. Richt je a.u.b. op de werkelijke probleembrengers wat betreft conservatieve Islamieten.
Pew Research (2013): Large majorities of Muslims favor Sharia. Among those who do, stoning women for adultery is favored by 89% in Pakistanis, 85% in Afghanistan, 81% in Egypt, 67% in Jordan, ~50% in 'moderate' Indonesia, Malaysia and Thailand, 58% in Iraq, 44% in Tunisia, 29% in Turkey, and 26% in Russia.

https://www.pewforum.org/(...)cs-society-overview/
#ANONIEMzondag 19 december 2021 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 14:54 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Pew Research (2013): Large majorities of Muslims favor Sharia. Among those who do, stoning women for adultery is favored by 89% in Pakistanis, 85% in Afghanistan, 81% in Egypt, 67% in Jordan, ~50% in 'moderate' Indonesia, Malaysia and Thailand, 58% in Iraq, 44% in Tunisia, 29% in Turkey, and 26% in Russia.

https://www.pewforum.org/(...)cs-society-overview/
Nogmaals: het gaat om Afghanen IN Nederland
Murderazondag 19 december 2021 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 12:40 schreef Loena. het volgende:

[..]
Ik woon in een verallochtoond deel van Nederland. Afghanen zijn doorgaans geen conservatieve Islamieten.
Heb je daar een bron voor?
zakjapannertjezondag 19 december 2021 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 22:42 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Allemaal mannen weer. GENOCIDE VAN ETNISCHE NEDERLANDERS IS GAANDE
twitter
Solstice1zondag 19 december 2021 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 15:29 schreef Loena. het volgende:

[..]
Nogmaals: het gaat om Afghanen IN Nederland
Het zal net die 15% die geen vrouwen dood wil gooien voor vreemdgaan die hier naartoe komt idd. Dat geluk hebben we gewoon.
BMW1993zondag 19 december 2021 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 12:40 schreef Loena. het volgende:

[..]
Ik woon in een verallochtoond deel van Nederland. Afghanen zijn doorgaans geen conservatieve Islamieten. Richt je a.u.b. op de werkelijke probleembrengers wat betreft conservatieve Islamieten.
Ik woon zelf in Rotterdam, en de meeste die er zo gesluierd bij lopen als deze, dat zijn voornamelijk 2'e generatie Marokkaanse vrouwen. Ook onder Syriërs heb je veel gesluierde vrouwen.
Afghanen en Iraniërs in Nederland zijn over het algemeen minder radicaal, de Afghanen vluchten juist voor de taliban, en onze Marokkanen komen over het algemeen uit de regio van Nador.. Dat is een van de meest conservatieve regio's van Marokko helaas. :{
sdsdsds.png
Ciclonmaandag 20 december 2021 @ 08:06
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 22:48 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik woon zelf in Rotterdam, en de meeste die er zo gesluierd bij lopen als deze, dat zijn voornamelijk 2'e generatie Marokkaanse vrouwen. Ook onder Syriërs heb je veel gesluierde vrouwen.
Afghanen en Iraniërs in Nederland zijn over het algemeen minder radicaal, de Afghanen vluchten juist voor de taliban, en onze Marokkanen komen over het algemeen uit de regio van Nador.. Dat is een van de meest conservatieve regio's van Marokko helaas. :{
[ link | afbeelding ]
De Afhanen die in de jaren 90 gevlucht zijn ja. Die nu aan de poorten van Griekenland staand zijn conservatievelingen.
TheJanitormaandag 20 december 2021 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 18:29 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Het zal net die 15% die geen vrouwen dood wil gooien voor vreemdgaan die hier naartoe komt idd. Dat geluk hebben we gewoon.
Ik moest lachen.
#ANONIEMmaandag 20 december 2021 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 22:48 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik woon zelf in Rotterdam, en de meeste die er zo gesluierd bij lopen als deze, dat zijn voornamelijk 2'e generatie Marokkaanse vrouwen. Ook onder Syriërs heb je veel gesluierde vrouwen.
Afghanen en Iraniërs in Nederland zijn over het algemeen minder radicaal, de Afghanen vluchten juist voor de taliban, en onze Marokkanen komen over het algemeen uit de regio van Nador.. Dat is een van de meest conservatieve regio's van Marokko helaas. :{
[ link | afbeelding ]
Herkenbaar wat betreft Marokkanen en dan woon ik niet eens in of naast Rotterdam.
Ik heb misschien drie keer in mijn leven een gesluierde vrouw gezien waarvan twee keer in Den Haag Laak.
De paar Syriërs in mijn omgeving lijken "West-Europees" maar goed, ze zijn hier nog niet zo lang en ook niet in zo'n grote groep.

Interessant wat je noemt over Nador. Ik ga er eens wat over opzoeken.
#ANONIEMmaandag 20 december 2021 @ 22:32
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 18:29 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Het zal net die 15% die geen vrouwen dood wil gooien voor vreemdgaan die hier naartoe komt idd. Dat geluk hebben we gewoon.
Je weet dat jouw reactie vooringenomen is, de Belastingdienst dat ook was en wat er daarna daar is gebeurd?
Ciclondinsdag 21 december 2021 @ 06:16
quote:
0s.gif Op maandag 20 december 2021 22:32 schreef #ANONIEM het volgende:

[..]
Herkenbaar wat betreft Marokkanen en dan woon ik niet eens in of naast Rotterdam.
Ik heb misschien drie keer in mijn leven een gesluierde vrouw gezien waarvan twee keer in Den Haag Laak.
De paar Syriërs in mijn omgeving lijken "West-Europees" maar goed, ze zijn hier nog niet zo lang en ook niet in zo'n grote groep.

Interessant wat je noemt over Nador. Ik ga er eens wat over opzoeken.
Uit regio Leiden komen ze bijna allemaal uit de omgeving van Oujda.
Alpha0dinsdag 21 december 2021 @ 20:13
quote:
Meer internationale studenten: waar gaan ze naartoe?

Er komen steeds meer buitenlandse studenten naar Nederland. De universiteiten trekken per saldo de meeste internationals, maar ook hbo-opleidingen zijn populair.

Dit collegejaar braken de universiteiten opnieuw een record: volgens de voorlopige inschrijvingscijfers studeerden er nog nooit zoveel mensen aan de universiteit. Die groei wordt met name veroorzaakt door de grote instroom van internationale studenten.

Uit een nieuwe internationaliseringsmonitor van Nuffic blijkt dat ook het hbo hier en daar veel buitenlandse studenten trekt. De monitor is gemaakt op basis van de definitieve tellingen over het collegejaar 2020-2021.

Kwart uit buitenland
In de bachelor was wel een flink verschil te zien tussen het wetenschappelijk onderwijs (wo) en het hbo. In het wo was 19,8 procent van de studenten afkomstig uit het buitenland, terwijl dat percentage in het hbo bleef steken op 6,3 procent.

Maar in de masteropleidingen was dat verschil veel kleiner. Naar verhouding kwamen er ongeveer evenveel hbo-masterstudenten uit het buitenland als wo-masterstudenten: 23,3 procent om 24,4 procent. Alleen heeft het hbo veel minder masterstudies.

In absolute aantallen was het wo een stuk populairder dan het hbo. Vorig collegejaar studeerden in totaal 103.708 internationals in het Nederlandse hoger onderwijs. Aan de universiteiten waren dat 40.851 bachelors en 29.741 masterstudenten. De hogescholen telden 29.863 internationale bachelorstudenten en 3.253 masters.

Maastricht
Welke instellingen trokken vorig collegejaar de meeste internationals? In het wo nam hun aantal– in tegenstelling tot het hbo – overal toe. De hardste stijging was te zien bij de Universiteit van Amsterdam, met een kleine tweeduizend nieuwe internationals.

Internationals_HOP_0.png
© HOP. Bron: Nuffic.

Toch kun je Maastricht de meest internationale universiteit noemen. Daar kwam meer dan de helft van de universitaire studentenpopulatie uit het buitenland: 55,3 procent. Bij de nummer 2, de Universiteit Twente, was dat ‘slechts’ 30,3 procent.

Kunstopleidingen
Desondanks was de instelling met verhoudingsgewijs de meeste internationale studenten niet een universiteit maar een hogeschool. Nergens was het aandeel internationale studenten zo groot als bij de Design Academy in Eindhoven: 76,7 procent van de studenten (563 in totaal). kwam daar uit het buitenland.

Andere kunstopleidingen waren vorig collegejaar ook populair bij buitenlandse studenten. Bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag kwam maar liefst 66,2 procent van de studenten uit het buitenland (1.089 studenten). En ook de Gerrit Rietveld Academie (64,9 procent) en de Codarts Hogeschool voor de Kunsten (51,2 procent) telden relatief veel internationals.

Opvallend genoeg stond in de top 10 van hogeronderwijsinstellingen met het grootste aantal internationale studenten één hogeschool: Fontys op nummer 7, net boven de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de Universiteit Twente.

Veel internationale studenten zijn na hun afstuderen overigens van plan om in Nederland te blijven. Ruim de helft, blijkt uit onderzoek van Nuffic. De geënquêteerden noemden de hoge levensstandaard en de kwaliteit van onderzoek en onderwijs als de belangrijkste reden om niet meer te vertrekken.
Willen we meer of minder buitenlandse studenten? ;(
Alpha0vrijdag 24 december 2021 @ 18:18
We hebben nog nooit zoveel inwoners gehad als heden, we zijn het dichtstbevolkte land van Europa en staan wereldwijd dik in de top 10. I.p.v. dat we op de rem gaan staan drukken we nog even het gaspedaal vol in en laten we de bevolking nog verder groeien. Zo rij ik ook door de Franse Alpen, not. Zucht. Gevalletje vrijgeleide A38.

Schermafbeelding-2021-12-24-om-14-02-05.png
torentjewoensdag 5 januari 2022 @ 18:21
De verantwoordelijken voor de overbevolking zijn de rijken/werkgevers, maar dat wordt door de politici niet op de agenda gezet. Ook niet dat de armere mensen sterven door het teveel aan extra werk.
Alpha0vrijdag 7 januari 2022 @ 10:06
Syrie.png

Aantal inwoners. Het verviervoudigt in het Midden-Oosten. En wij maar juichen en klappen wanneer ze hierheen komen. Dit is niet anders dan het verplaatsen van het probleem.
Alpha0donderdag 13 januari 2022 @ 14:17
Amsterdam bouwt in recordtempo huizen: "Stad als Dordrecht erbij"

:o
zakjapannertjedonderdag 13 januari 2022 @ 17:34
quote:
Terwijl Dordrecht in Zuid-Holland ligt.
Eyjafjallajoekulldonderdag 13 januari 2022 @ 17:55
quote:
Toch heeft de stad pas net een jaar ofzo meer inwoners dan in 1960. Het heeft 60 jaar geduurd voordat de populatie weer terug was op het niveau van toen.
Alpha0donderdag 13 januari 2022 @ 18:00
quote:
2s.gif Op donderdag 13 januari 2022 17:55 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Toch heeft de stad pas net een jaar ofzo meer inwoners dan in 1960. Het heeft 60 jaar geduurd voordat de populatie weer terug was op het niveau van toen.
Eh ..... dat geloof ik niet.
Eyjafjallajoekulldonderdag 13 januari 2022 @ 18:03
quote:
0s.gif Op donderdag 13 januari 2022 18:00 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Eh ..... dat geloof ik niet.
Hoezo niet? Dat Amsterdam toen een enorme uitstroom naar de suburbs/omliggende dorpen had is vrij algemeen bekend.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amsterdam#Historical_population

1960 869,602
2020 872,380

Daartussen zat rond 1990 het dieptepunt toen er minder dan 700.000 mensen in Amsterdam woonde.

Mijn ouders hebben toen een nieuwbouw woning van 120m2 in het centrum voor 170.000 gulden kunnen kopen. Nu zal dat wel een miljoen euro waard zijn waarschijnlijk (wonen er niet meer)
zakjapannertjevrijdag 14 januari 2022 @ 19:37
In
quote:
2s.gif Op donderdag 13 januari 2022 18:03 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Hoezo niet? Dat Amsterdam toen een enorme uitstroom naar de suburbs/omliggende dorpen had is vrij algemeen bekend.

https://en.wikipedia.org/wiki/Amsterdam#Historical_population

1960 869,602
2020 872,380

Daartussen zat rond 1990 het dieptepunt toen er minder dan 700.000 mensen in Amsterdam woonde.

Mijn ouders hebben toen een nieuwbouw woning van 120m2 in het centrum voor 170.000 gulden kunnen kopen. Nu zal dat wel een miljoen euro waard zijn waarschijnlijk (wonen er niet meer)
In 1960 was Amsterdam wat grondgebied betreft kleiner, de Bijlmermeerpolder b.v hoorde er nog niet bij. Binnenkort wordt ook Weesp opgeslokt.
zakjapannertjevrijdag 14 januari 2022 @ 19:43
quote:
1,85 miljoen kinderen met astma door stikstofdioxide

Nieuws

Loys Bakker 06-01-2022 14:59:02

9-E8-A4709-0-DEB-428-D-858-C-2316832924-BF.jpg

Uit een grootschalig onderzoek van de Washington University blijkt dat 1,85 miljoen kinderen in één jaar tijd astma kregen als gevolg van stikstofdioxide in de lucht.

Tijdens de eindeloze discussies over de stikstofcrisis is het je vast niet ontgaan dat stikstofoxiden slecht zijn voor het milieu. Maar dat niet alleen: medici weten sinds kort dat stikstofoxiden astma kunnen veroorzaken. Hoeveel invloed heeft de stof dan precies op onze gezondheid? Nieuw onderzoek gepubliceerd in The Lancet Planetary Health schetst een duidelijk en vooral schrikwekkend beeld: in één jaar tijd kwamen er wereldwijd 21 miljoen nieuwe gevallen van kinderastma bij, waarvan er 1,85 miljoen zijn toe te schrijven aan stikstofdioxide (NO2).
https://www.kijkmagazine.(...)oor-stikstofdioxide/

[ Bericht 4% gewijzigd door zakjapannertje op 15-01-2022 10:27:12 ]
#ANONIEMzondag 16 januari 2022 @ 11:34
Wat is Nederland toch een ongelooflijk kutland geworden om te wonen.
torentjezondag 16 januari 2022 @ 12:07
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 11:34 schreef 09 het volgende:
Wat is Nederland toch een ongelooflijk kutland geworden om te wonen.
Mee eens, maar er gebeurt niets ter verbetering, omdat de vervuilers gezamenlijk voor rommel zorgen. En schone mensen geen krachtige vuist daartegen kunnen maken. Krachtige vuist is nodig omdat de vervuilers de vuistslagen goed moeten kunnen voelen.
Lyrebirdzondag 16 januari 2022 @ 12:10
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 11:34 schreef 09 het volgende:
Wat is Nederland toch een ongelooflijk kutland geworden om te wonen.
Dat is al 40 jaar zo.
#ANONIEMzondag 16 januari 2022 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 12:07 schreef torentje het volgende:

[..]
Mee eens, maar er gebeurt niets ter verbetering, omdat de vervuilers gezamenlijk voor rommel zorgen. En schone mensen geen krachtige vuist daartegen kunnen maken. Krachtige vuist is nodig omdat de vervuilers de vuistslagen goed moeten kunnen voelen.
haha dat idd. en de bewoners houden het zelf in stand door steeds op dezelfde niet-integere personen te stemmen qua politiek
torentjemaandag 17 januari 2022 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 20:16 schreef 09 het volgende:

[..]
haha dat idd. en de bewoners houden het zelf in stand door steeds op dezelfde niet-integere personen te stemmen qua politiek
Precies, velen stemmen op personen die de wereld niet schoon willen achterlaten.
Eyjafjallajoekullmaandag 17 januari 2022 @ 10:45
quote:
6s.gif Op zondag 16 januari 2022 12:10 schreef Lyrebird het volgende:

[..]
Dat is al 40 jaar zo.
Precies vanaf de dag dat je geboren bent? Lijkt me geen toeval ;)

OT: China's geboortecijfer is weer naar een nieuw dieptepunt gezakt.

https://www.theguardian.c(...)f-demographic-crisis
#ANONIEMmaandag 17 januari 2022 @ 11:17
quote:
2s.gif Op maandag 17 januari 2022 10:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Precies vanaf de dag dat je geboren bent? Lijkt me geen toeval ;)

OT: China's geboortecijfer is weer naar een nieuw dieptepunt gezakt.

https://www.theguardian.c(...)f-demographic-crisis
Ik vraag me af of de paar jongelui daar wel in China blijven? Zo’n vergrijsd land moet toch onleefbaar zijn
ZeventiendeEtagemaandag 17 januari 2022 @ 11:33
quote:
0s.gif Op zondag 16 januari 2022 11:34 schreef 09 het volgende:
Wat is Nederland toch een ongelooflijk kutland geworden om te wonen.
dan ga je weg?

succes elders, gras is niet groener (wellicht in de winter)
ZeventiendeEtagemaandag 17 januari 2022 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zondag 19 december 2021 14:54 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Pew Research (2013): Large majorities of Muslims favor Sharia. Among those who do, stoning women for adultery is favored by 89% in Pakistanis, 85% in Afghanistan, 81% in Egypt, 67% in Jordan, ~50% in 'moderate' Indonesia, Malaysia and Thailand, 58% in Iraq, 44% in Tunisia, 29% in Turkey, and 26% in Russia.

https://www.pewforum.org/(...)cs-society-overview/
Eyjafjallajoekullmaandag 17 januari 2022 @ 11:34
quote:
0s.gif Op maandag 17 januari 2022 11:17 schreef 09 het volgende:

[..]
Ik vraag me af of de paar jongelui daar wel in China blijven? Zo’n vergrijsd land moet toch onleefbaar zijn
Nou, vergrijst is het nog niet vergeleken met veel andere landen. Zuid-Korea en Japan zijn veel 'grijzer' bijvoorbeeld.
#ANONIEMmaandag 17 januari 2022 @ 15:42
quote:
10s.gif Op maandag 17 januari 2022 11:33 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
dan ga je weg?

succes elders, gras is niet groener (wellicht in de winter)
Klopt maar het is maar net waar je op het moment behoefte aan hebt. Polen gaan momenteel weer vaak terug naar Polen wegens de slechte huizenmarkt hier. Want wat heb je aan een land met goede voorzieningen en een hoog uurloon als je er geen huis voor je gezin kunt vinden.
Alpha0dinsdag 1 februari 2022 @ 19:01
twitter
Toine51dinsdag 1 februari 2022 @ 19:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 19:01 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]
Kom er bij, kom er bij, er is plek genoeg.....
michaelmooredinsdag 1 februari 2022 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 november 2021 00:33 schreef Digi2 het volgende:

[..]
De japanse bevolking gaat rap krimpen vanwege de vergrijzing in combinatie met een laag geboortecijfer dan zal er ook minder vraag naar woonruimte zijn naar ik aanneem.
men klontert samen in de stad net als hiermaar op een dag zel men het platteland gaan herontdekken, als de facetime en afstandswerken verder oprukken

Het fysiek aanwezig zijn is onzin behalve in fabrieken en die worden ook steeds meer ver buiten de stad geplaatst vanwege de woonruimte
BMW1993dinsdag 1 februari 2022 @ 22:14
Ik heb wel een tijdje na zitten denken om na mijn 60'e ergens in Polen te gaan wonen.

Gezien de autochtone bevolking jaarlijks in Nederland daalt met ongeveer 1% zou Nederland nu (75% autochtoon 2021) in 2051 richting de 45% autochtoon gaan.. In de grote steden zou dit cijfer zelfs nog wel lager kunnen liggen, en op het platteland wat hoger.

Ook zal Nederland over 30 jaar nog een hoop meer inwoners hebben dan nu het geval is, dus als het mogelijk is, verkas ik met gespaard geld naar het rustige Oost Europa.. Als de financiën het toelaten tegen die tijd.
Ciclondinsdag 1 februari 2022 @ 22:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 22:14 schreef BMW1993 het volgende:
Ik heb wel een tijdje na zitten denken om na mijn 60'e ergens in Polen te gaan wonen.

Gezien de autochtone bevolking jaarlijks in Nederland daalt met ongeveer 1% zou Nederland nu (75% autochtoon 2021) in 2051 richting de 45% autochtoon gaan.. In de grote steden zou dit cijfer zelfs nog wel lager kunnen liggen, en op het platteland wat hoger.

Ook zal Nederland over 30 jaar nog een hoop meer inwoners hebben dan nu het geval is, dus als het mogelijk is, verkas ik met gespaard geld naar het rustige Oost Europa.. Als de financiën het toelaten tegen die tijd.
de 3e generatie is ook autochtoon. Volgens mij zitten we nu op 62% zonder enige migratie achtergrond
Alpha0woensdag 9 februari 2022 @ 23:28
Alpha0donderdag 10 februari 2022 @ 00:19

hollandia02donderdag 10 februari 2022 @ 07:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 22:14 schreef BMW1993 het volgende:
Ik heb wel een tijdje na zitten denken om na mijn 60'e ergens in Polen te gaan wonen.

Gezien de autochtone bevolking jaarlijks in Nederland daalt met ongeveer 1% zou Nederland nu (75% autochtoon 2021) in 2051 richting de 45% autochtoon gaan.. In de grote steden zou dit cijfer zelfs nog wel lager kunnen liggen, en op het platteland wat hoger.

Ook zal Nederland over 30 jaar nog een hoop meer inwoners hebben dan nu het geval is, dus als het mogelijk is, verkas ik met gespaard geld naar het rustige Oost Europa.. Als de financiën het toelaten tegen die tijd.
Op dit moment is van de 3e generatie kinderen tot en met 4 jaar 10% niet westers.
hollandia02donderdag 10 februari 2022 @ 07:58
870442f348ac1b183a00c7e152a84f5d.png

1 januari 2020, leeftijdsgroepen met Nederlandse achtergrond naar herkomst ouders. (Ouders zijn 2de generatie)

a53bf49b215bf36af133f2adf62da11d.png

Percentage 3de generatie migranten.

Bij Turken en Marokkanen zie je dat 30% van de derde generatie kinderen ontstaat tussen een Turk/Marokkaan en een Nederlander. Zijn die Nederlanders zelf al 3de generatie migranten? Of zijn er gewoon redelijk veel gemengde partnerschappen vanaf de derde generatie?

1a4f14c07f6366059fcd59d824951490.png
Uit deze grafiek blijkt de niet-westerse pas de laatste 18 jaar jaar een substantieel deel vormen van de 3de generatie. Kans is dus groot dat er wel degelijk meer menging is tussen 2de generatie allochtonen en Nederlanders.

262d33cde49f39fda7456947543e8cd3.png

Wat hier nog beter zichtbaar is.

89b8d729428459925c06be6d8d1f509f.png

Met hier het totaal.

Dus ja 10% van de Nederlanders met Nederlandse herkomst onder de 4 zijn Niet-Westers migrant maar een aanzienlijk groot deel hebben Nederlands bloed door pa of ma.

Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)ratie-1-januari-2020

[ Bericht 32% gewijzigd door hollandia02 op 10-02-2022 08:10:23 ]
michaelmooredonderdag 10 februari 2022 @ 10:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 22:14 schreef BMW1993 het volgende:
Ik heb wel een tijdje na zitten denken om na mijn 60'e ergens in Polen te gaan wonen.

Gezien de autochtone bevolking jaarlijks in Nederland daalt met ongeveer 1% zou Nederland nu (75% autochtoon 2021) in 2051 richting de 45% autochtoon gaan.. In de grote steden zou dit cijfer zelfs nog wel lager kunnen liggen, en op het platteland wat hoger.

Ook zal Nederland over 30 jaar nog een hoop meer inwoners hebben dan nu het geval is, dus als het mogelijk is, verkas ik met gespaard geld naar het rustige Oost Europa.. Als de financiën het toelaten tegen die tijd.
Dan valt polen weer onder rusland
hollandia02donderdag 10 februari 2022 @ 10:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 februari 2022 22:14 schreef BMW1993 het volgende:
Ik heb wel een tijdje na zitten denken om na mijn 60'e ergens in Polen te gaan wonen.

Gezien de autochtone bevolking jaarlijks in Nederland daalt met ongeveer 1% zou Nederland nu (75% autochtoon 2021) in 2051 richting de 45% autochtoon gaan.. In de grote steden zou dit cijfer zelfs nog wel lager kunnen liggen, en op het platteland wat hoger.

Ook zal Nederland over 30 jaar nog een hoop meer inwoners hebben dan nu het geval is, dus als het mogelijk is, verkas ik met gespaard geld naar het rustige Oost Europa.. Als de financiën het toelaten tegen die tijd.
In Polen is het aandeel Nederlanders in de bevolking trouwens nog lager hé.
zakjapannertjevrijdag 18 februari 2022 @ 16:53
quote:
'Grens aan groei toerisme Noord-Beveland komt in zicht'
Gisteren, 12:25

2 minuten leestijd

Het toerisme heeft Noord-Beveland voorspoed en welvaart gebracht. De economie draait voor een belangrijk deel op de recreatie van het 'eindeloos eiland'. Maar de groei raakt de grenzen, zo werd duidelijk tijdens een themabijeenkomst in De Schotsman van woensdagavond. Het toerisme brengt lusten maar ook lasten en de eilanders zoeken naar de balans.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het CDA in Noord-Beveland met in totaal dertig aanwezigen. Ondernemers, politici en vertegenwoordigers van bedrijfsleven moeten vooral met elkaar in gesprek blijven - benadrukte Johan Sandee. "Mensen praten nog steeds te veel óver elkaar en niet mét elkaar", zegt de CDA-voorman.
Te veel van het goede
De druk op het eiland is groot, zeker tijdens de piekperiode in de zomer. Dan zijn er 1,3 miljoen overnachtingen, becijferde Sandee, en dit getal is door corona vertekend. Mogelijk komt het dit jaar op 1,5 miljoen. Het komt neer op 11,5 toeristen per huishouden. En de groei zet door, zo blijkt uit een onderzoek van Impuls Zeeland en het Kenniscentrum Kusttoerisme van de HZ : Noord-Beveland kan de komende jaar rekenen op een groei van 40 tot 50 procent. "Dat is echt te veel van het goede."
Huisarts
De eilanders hebben het er soms maar moeilijk mee. "In de zomer kunnen we nauwelijks bij de huisarts terecht", zo klonk het uit de zaal. Maar tegelijk volgde een tegengeluid: "Dankzij het toerisme zijn er hier huisartsen." Want met 7.500 inwoners is Noord-Beveland in aantal de kleinste gemeente van Zeeland. En weer een ander vulde aan: "We zouden nooit als zelfstandige gemeente kunnen bestaan zónder de recreatie."
Kansen zijn er ook voor de kleinere campings en agrotoerisme. Ook daar zoekt het eiland de balans: de gemeente wil de toeristenbelasting ook sneller laten stijgen voor de grotere recreatiebedrijven dan voor de kleinere familiecampings.
Dit is een bericht van Streekomroep De Bevelanden
Deel dit artikel
https://www.omroepzeeland(...)veland-komt-in-zicht
Toine51vrijdag 18 februari 2022 @ 17:03
quote:
Kwam er ook vaak en graag, maar het is in het hoogseizoen én veels te druk én bovendien schofterig duur.

Nee, daar kom je niet voor te ontspannen dan...
zakjapannertjezaterdag 19 februari 2022 @ 18:09
quote:
En vijftig jaar geleden publiceerde de Club van Rome het alarmerende rapport ‘Grenzen aan de groei’. Wat klopte er van de waarschuwingen en wat er moet nu gebeuren? Een gesprek met journalist Jaap Tielbeke en deltacommissaris Peter Glas.
https://www.vpro.nl/buitenhof

morgen in Buitenhof
michaelmooredinsdag 22 februari 2022 @ 18:39
https://www.telegraaf.nl/(...)elingen-uit-oekraine

quote:
Nederland houdt rekening met extra vluchtelingen uit Oekraïne
Door NIELS RIGTER

Updated 4 min geleden
9 min geleden
in BINNENLAND

DEN HAAG - Nederland houdt rekening met extra vluchtelingen uit Oekraïne nu Rusland van zins lijkt oostelijke delen van het land in te pikken. .

Dat laten opvangorgaan COA en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND weten.
quote:
,,Opschalen en afschalen is onze core business", zegt een woordvoerder van het COA. ,,Daarbij houden we ook altijd rekening met een mogelijke, snelle extra vraag na een onverwachte komst van groepen vluchtelingen, zoals ook vorig jaar is gebleken.
Als er mensen uit Oekraïne komen én asiel aanvragen, vangen wij deze op."


Volgens de IND is er echter een groot verschil met bijvoorbeeld vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan die nu in Nederland asiel aanvragen.

,,Oekraïners zijn Europeanen", zegt een woordvoerder.
Inwoners van Oekraïne met een biometrisch paspoort kunnen sinds 2017 zonder visum vrij reizen naar de EU.
BMW1993woensdag 23 februari 2022 @ 03:38
^

Mede-Europeanen opvangen is voor mij minder een issue dan migranten die helemaal uit Somalië, Syrië of Yemen.
Verder zullen Oekraïners niet heel anders zijn dan Polen, en van die laatst genoemde groep heb je ook nauwelijks last. (op wat drankoverlast na :P )

De asielregels moeten gewijzigd worden.

Vluchtelingen uit Europa worden opgevangen in Europa, de vluchtelingen uit Afrika gewoon in Afrika, en die uit het Midden Oosten gewoon in het Midden Oosten.

Je zult zien dat er meer draagvlak komt onder de bevolking, want zeg nou zelf, je ziet liever een blonde dame uit Oekraïne rondwandelen bij het plaatselijke buurt- AZC dan groepjes ''veiligelanders' uit Marokko. :P
Eyjafjallajoekullwoensdag 23 februari 2022 @ 12:23
quote:
0s.gif Op woensdag 23 februari 2022 03:38 schreef BMW1993 het volgende:
^

Mede-Europeanen opvangen is voor mij minder een issue dan migranten die helemaal uit Somalië, Syrië of Yemen.
Verder zullen Oekraïners niet heel anders zijn dan Polen, en van die laatst genoemde groep heb je ook nauwelijks last. (op wat drankoverlast na :P )

De asielregels moeten gewijzigd worden.

Vluchtelingen uit Europa worden opgevangen in Europa, de vluchtelingen uit Afrika gewoon in Afrika, en die uit het Midden Oosten gewoon in het Midden Oosten.

Je zult zien dat er meer draagvlak komt onder de bevolking, want zeg nou zelf, je ziet liever een blonde dame uit Oekraïne rondwandelen bij het plaatselijke buurt- AZC dan groepjes ''veiligelanders' uit Marokko. :P
Ja maar het zal niet of, of zijn maar en en ;)
luxerobotswoensdag 23 februari 2022 @ 15:34
quote:
Als er mensen uit Oekraïne komen, worden ze opgevangen.

Oekraïne is echter een land met 44 miljoen mensen. Die dus met hun paspoort vrij mogen reizen.

Dat zet wel de deur open voor gigantische problemen. Eén miljoen Syriërs hebben Europa al op hun kop gezet, laat staan als er twee/drie/vier/vijf miljoen Oekraïners deze kant op komen.

En natuurlijk passen Oekraïners makkelijker in de Nederlandse cultuur dan Syriërs, Afghanen of Somaliërs. Maar als het om enorme aantallen gaat. Probeer dan maar opvang te regelen, of woningen, als ze hier langdurig mogen blijven.
Alpha0vrijdag 11 maart 2022 @ 17:38
quote:
Kabinet maakt harde afspraken met overheden en corporaties over nieuwbouw

kabinet-maakt-harde-afspraken-met-overheden-en-corporaties-over-nieuwbouw.jpg

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) wil harde afspraken met provincies, gemeenten en woningcorporaties maken over het bouwen van bijna 900.000 nieuwe huizen in de periode tot 2030. Dat staat in de woningplannen van de nieuwe Woon- en Bouwagenda. Hiervoor komt zo'n 2 miljard euro beschikbaar. Met de plannen wil de bewindsman de woningnood in Nederland terugdringen.


Nederland kampt met een groot tekort aan woningen. Volgens een schatting van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er zo'n 280.000 huizen te weinig. Dat zorgt ervoor dat prijzen hard oplopen - ook op de huurmarkt - en dat starters amper een kans maken op de koopmarkt.

Het nieuwe kabinet wil daarom tot 2030 bijna 900.000 nieuwe woningen bouwen. Daarbij moet oog zijn voor de behoeften van bewoners. Dit betekent onder meer dat er genoeg betaalbare huur- en koopwoningen moeten worden gebouwd. Meer dan de helft van de nieuwe huizen moet vallen in de categorie sociale huur, middenhuur of betaalbare koopwoning.

Het kabinet heeft al zeven regio's aangewezen waar twee derde van die 900.000 woningen moet komen: in de regio's Amsterdam, Noord-Brabant, Groningen-Assen, Utrecht-Amersfoort, Arnhem-Nijmegen-Foodvalley, Zwolle en de zuidelijke Randstad. In het volgende decennium moeten er in die zeven gebieden nog eens 300.000 nieuwe huizen bij komen.

c5yxfkaarhrk_wd1280.jpg

Ook in andere delen van het land komen extra woningen, maar die aantallen zijn kleiner dan in bovengenoemde regio's. Hierbij kijkt De Jonge niet alleen naar stedelijke gebieden. Ook plekken waar nog weinig woningbouw is, bijvoorbeeld buiten de bebouwde kom, komen in aanmerking.

Meer controle over woningbouwplannen
Om het allemaal mogelijk te maken, wil De Jonge meer controle hebben over de woningbouw dan het ministerie in het verleden had. Daarom komen er harde afspraken met provincies, gemeenten en woningcorporaties over hoeveel en wat voor woningen ze moeten bouwen. Daarnaast wil hij juridische mogelijkheden hebben om "bij te sturen" als de aantallen niet worden gehaald. Aan welke maatregelen de minister denkt, is nog niet duidelijk.

Voor de woonplannen komt 1,75 miljard euro beschikbaar. Daarnaast komt er 388 miljoen voor de aanpak van knelpunten. Het grootste bedrag gaat naar de wegen die moeten worden aangelegd om al de woonwijken bereikbaar te maken: 7,5 miljard.

Veel obstakels voor komst nieuwe huizen
Het is de vraag of het allemaal haalbaar is. Er zijn tal van obstakels. Zo heeft de bouwsector te kampen met een schrijnend tekort aan personeel. Ook zijn bouwmaterialen schaars, wat de bouwkosten opdrijft. Verder laat de minister weten dat het gewenste aantal van 100.000 woningen per jaar vóór 2024 niet wordt gehaald. Daarna zal er dus een inhaalslag moeten komen om in 2030 toch aan 900.000 nieuwe huizen te komen.

Een ander probleem is dat het gemiddeld zo'n tien jaar duurt voordat een woning daadwerkelijk is gebouwd, bijvoorbeeld door trage besluitvorming, lange vergunningprocedures en omwonenden die via de rechter een nieuwbouwwijk tegen willen houden. Die termijn moet korter, vindt De Jonge.

Dat is vooral van belang omdat voor veel nieuwe woningen nog geen definitief bestemmingsplan is. Dit betekent dat veel plannen eerst nog moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraden of zelfs nog moeten worden opgesteld. En dan hebben omwonenden dus nog de mogelijkheid om ertegen in beroep te gaan, wat de komst jaren kan vertragen. Dat traject moet dus korter, maar hoe De Jonge dat voor zich ziet, is ook nog onbekend.

De komst van bijna 900.000 huizen in dit decennium betekent overigens niet dat de totale woningvoorraad ook met dat aantal groeit. In de tussenliggende jaren worden naar schatting zo'n 120.000 huizen gesloopt of onbewoonbaar verklaard. Daardoor komen er uiteindelijk netto 774.600 woningen bij dit decennium. Het betekent echter niet dat het woningtekort in 2030 voorbij is. Het ministerie schat in dat er dan nog altijd ruim 200.000 huizen te weinig zijn, omdat tegen die tijd het aantal huishoudens is gegroeid.

p9pxqtcanfou_wd1280.jpg
hollandia02vrijdag 11 maart 2022 @ 18:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2022 17:38 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Werd tijd.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 12:09
Kwam gisteren wat S(l)omaliers tegen in het lokale winkelcentrum, wat een inferieur volk is dat joh! Geen Nederlands kunnen sprken, vrouwen lopen erbij alsof ze zijn bewerkt van onder (wat ook zo is), mannen lopen er bij als een Mocro met handtasje en houding, maar zijn nog een stuk dommer.

Opflikkeren met die lui! Liever 1000 Oekrainers dan 1 Slomalier.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 12:09
https://www.taubcenter.or(...)-children-in-israel/

Interessant stukje, hoop dat de politiek hier eens naar gaat kijken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ciclon op 13-03-2022 12:23:40 ]
Weltschmerzzondag 13 maart 2022 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 12:17 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ach ja, mag je niks van zeggen he volgens de deugers..

https://www.cbs.nl/nl-nl/(...)liers-in-de-bijstand
Ze deugen helemaal niet. De TK vertegenwoordigt het gehele Nederlandse volk, de regering werkt daar dus voor. Niet voor buitenlandse volkeren. Nou is een betere wereld ook in het belang van Nederland, dus helpen we ook buitenlanders, maar uiteraard kan dat niet onbeperkt. Daarvoor is het buitenland veel te groot.

Wat er dus moet gebeuren is dat er één budget komt voor hulp aan buitenlanders. Ontwikkelingssamenwerking, buitenlandse studenten, uitkeringen, woningen en strafvervolging voor asielzoekers, statushouders en genaturaliseerden, alles moet uit dat budget dat er niet voor de Nederlandse bevolking is betaald worden. Als je dan met dat budget de wereld gaat verbeteren dan is het mensen uit de Afrikaans middenklasse uitnodigen om hier de onderklasse te vormen een enorme geldverspilling. Daar zou je veel meer mee kunnen bereiken. Maar die mensen deugen niet genoeg om daadwerkelijk iets voor andere volkeren dan de Nederlanders te willen betekenen.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 14:35
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:31 schreef Weltschmerz het volgende:
Als je dan met dat budget de wereld gaat verbeteren dan is het mensen uit de Afrikaans middenklasse uitnodigen om hier de onderklasse te vormen een enorme geldverspilling. Daar zou je veel meer mee kunnen bereiken. Maar die mensen deugen niet genoeg om daadwerkelijk iets voor andere volkeren dan de Nederlanders te willen betekenen.
Er wordt niemand uitgenodigd. Opvang in de regio is op papier een leuk idee, in de praktijk betekent het dat je omliggende landen ook mee de afgrond in laat storten. Bij een crisis de lasten een beetje verdelen is een eeuwenoud en prima principe.
BMW1993zondag 13 maart 2022 @ 14:55
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 12:09 schreef Ciclon het volgende:
Kwam gisteren wat S(l)omaliers tegen in het lokale winkelcentrum, wat een inferieur volk is dat joh! Geen Nederlands kunnen sprken, vrouwen lopen erbij alsof ze zijn bewerkt van onder (wat ook zo is), mannen lopen er bij als een Mocro met handtasje en houding, maar zijn nog een stuk dommer.

Opflikkeren met die lui! Liever 1000 Oekrainers dan 1 Slomalier.
En ze zijn van alle asielgroepen ook nog het meest crimineel.
Eenzaam bovenaan deze lijst staan ze op nummer 1, en de criminaliteit neemt met de jaren ook niet af..
Ik heb medelijden met Zweden, die hebben het halve land vol zitten met deze lui :')

asddasaasdddas.png
Bron CBS.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 14:57
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 12:09 schreef Ciclon het volgende:
Kwam gisteren wat S(l)omaliers tegen in het lokale winkelcentrum, wat een inferieur volk is dat joh! Geen Nederlands kunnen sprken, vrouwen lopen erbij alsof ze zijn bewerkt van onder (wat ook zo is), mannen lopen er bij als een Mocro met handtasje en houding, maar zijn nog een stuk dommer.

Opflikkeren met die lui! Liever 1000 Oekrainers dan 1 Slomalier.
Mwah, er zijn ook gewoon nog Somaliërs die niet voor dat beeld in aanmerking komen.
Toine51zondag 13 maart 2022 @ 15:39
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:57 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Mwah, er zijn ook gewoon nog Somaliërs die niet voor dat beeld in aanmerking komen.
Weinig, heel weinig...

:')
Weltschmerzzondag 13 maart 2022 @ 15:50
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 14:35 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Er wordt niemand uitgenodigd. Opvang in de regio is op papier een leuk idee, in de praktijk betekent het dat je omliggende landen ook mee de afgrond in laat storten.
Nee.

quote:
Bij een crisis de lasten een beetje verdelen is een eeuwenoud en prima principe.
Nou nee, de Belgen werden in WOI gewoon hier opgevangen. 1 miljoen op een bevolking van 7 miljoen of zo. Dat kan ook best want dat zijn de echte vluchtelingen waar de vluchtelingenverdragen voor ondertekend zijn. Die zijn al blij met een dak en te eten en willen zo snel mogelijk weer terug.

Die Aziaten en Afrikanen waren deels ooit echte vluchtelingen, maar komen hier voor de betere economie. Nu blijkt onomstotelijk dat onze vluchtelingeninfrastructuur helemaal niet beschikbaar is voor een situatie als waarvoor je vluchtelingenbeleid hebben en die ook niet passend is. Daarmee is het meteen duidelijk dat die er voor de massa-immigratie is en niet voor vluchtelingenopvang.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 15:51
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:50 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Nee.
Wat 'nee'? Je hebt gemist hoe de buurlanden van Syrië ten gronde zijn gericht?

quote:
Nou nee, de Belgen werden in WOI gewoon hier opgevangen. 1 miljoen op een bevolking van 7 miljoen of zo. Dat kan ook best want dat zijn de echte vluchtelingen waar de vluchtelingenverdragen voor ondertekend zijn. Die zijn al blij met een dak en te eten en willen zo snel mogelijk weer terug.

Die Aziaten en Afrikanen waren deels ooit echte vluchtelingen, maar komen hier voor de betere economie. Nu blijkt onomstotelijk dat onze vluchtelingeninfrastructuur helemaal niet beschikbaar is voor een situatie als waarvoor je vluchtelingenbeleid hebben en die ook niet passend is. Daarmee is het meteen duidelijk dat die er voor de massa-immigratie is en niet voor vluchtelingenopvang.
Syriërs bijvoorbeeld zijn ook gewoon daadwerkelijke vluchtelingen.
Weltschmerzzondag 13 maart 2022 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:51 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Wat 'nee'? Je hebt gemist hoe de buurlanden van Syrië ten gronde zijn gericht?
Ja.

quote:
Syriërs bijvoorbeeld zijn ook gewoon daadwerkelijke vluchtelingen.
Ja, maar in Turkije waren ze veilig. Dan wordt je of herplaatst, of je gaat zelf naar de EU maar dat is dan niet in de hoedanigheid van vluchteling, want je was al veilig.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 16:44 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ja.
[..]
Ja, maar in Turkije waren ze veilig. Dan wordt je of herplaatst, of je gaat zelf naar de EU maar dat is dan niet in de hoedanigheid van vluchteling, want je was al veilig.
Turkije heeft al meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. Landen dichter in de buurt van Syrië nog meer. Dat betekent dat een gigantische aanslag op de economie, infrastructuur, zorg en algemene middelen. En wij klagen al als we met 50k in een jaar te maken krijgen, als één van de meest welvarende landen ter wereld. Opvang in de regio betekent dus vooral verder verval van de regio.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 17:46
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 17:26 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Turkije heeft al meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. Landen dichter in de buurt van Syrië nog meer. Dat betekent dat een gigantische aanslag op de economie, infrastructuur, zorg en algemene middelen. En wij klagen al als we met 50k in een jaar te maken krijgen, als één van de meest welvarende landen ter wereld. Opvang in de regio betekent dus vooral verder verval van de regio.
Het westen van Syrie, Latakia provincie bijvoorbeeld, is veilig, veiliger dan Rio de Janeiro, Venezuela, Lima, Buenos Aires of Ciudad de Juarez. Dus men kan weer terug. Iets wat de Denen al doorhebben.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:09
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 17:46 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Het westen van Syrie, Latakia provincie bijvoorbeeld, is veilig, veiliger dan Rio de Janeiro, Venezuela, Lima, Buenos Aires of Ciudad de Juarez. Dus men kan weer terug. Iets wat de Denen al doorhebben.
Als we daar dan alle cultuurpessimisten naar toe sturen...

Ook een mooie plek voor FvD-land.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 18:12
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:09 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Als we daar dan alle cultuurpessimisten naar toe sturen...

Ook een mooie plek voor FvD-land.
Somaliers, Bij1 fans, DENK fans, KOZP fans en de Mocro boys dus. Die lui klagen altijd maar over Nederland, over haar verleden, haar cultuur, haar blanke medemens (sorry Sylvana voor het woord 'blank' )
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:12 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Somaliers, Bij1 fans, DENK fans, KOZP fans en de Mocro boys dus.
Mocro's kunnen prima blijven, die werken doorgaans harder dan de gemiddelde, klagende Nederlander.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 18:15
quote:
10s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:14 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Mocro's kunnen prima blijven, die werken doorgaans harder dan de gemiddelde, klagende Nederlander.
Mocro's zijn toch ook Nederlander? Of nu ineens weer niet?

En die werken hard tijdens de bijstand ja
Elbosiazondag 13 maart 2022 @ 18:23
quote:
10s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:14 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Mocro's kunnen prima blijven, die werken doorgaans harder dan de gemiddelde, klagende Nederlander.
Idd. Veel harde werkers in de haven. Uithalers zijn vaak marokkaan. Maar wmb gaan lekker ergens anders hard werken.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:25
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:15 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Mocro's zijn toch ook Nederlander?
Zeker. Niet meer of minder dan jij en ik.

quote:
En die werken hard tijdens de bijstand ja
Ik weet niet onder welke steen jij leeft maar vrijwel alle Marokkaanse jongens in mijn omgeving werken zich een slag in de rondte of zijn hard bezig met een eigen bedrijf.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 18:28
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:25 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Zeker. Niet meer of minder dan jij en ik.
[..]
Ik weet niet onder welke steen jij leeft maar vrijwel alle Marokkaanse jongens in mijn omgeving werken zich een slag in de rondte of zijn hard bezig met een eigen bedrijf.
Niet meer of minder dan jij, maar minder dan ik. OerHollander. (jaloers?)
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:28 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Niet meer of minder dan jij, maar minder dan ik. OerHollander. (jaloers?)
Haha, ook niet. Exact dezelfde rechten en plichten als jij en ik.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 18:31
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:30 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Haha, ook niet. Exact dezelfde rechten en plichten als jij en ik.
Dat staat als een paal boven water.

Maar jullie zijn geen NeDeRlAnDeRs
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:31 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Dat staat als een paal boven water.

Maar jullie zijn geen NeDeRlAnDeRs
Je vergist je. Ik ben net zo 'Hollands' als jij, beide families leven hier al talloze generaties. De ene helft is Zeeuws, de andere helft leeft praktisch op het water. Brave SGP-stemmers, een behoorlijk Calvinistische inslag en rasechte Nederlandse achternamen.

En net zo Nederlands als de Marokkaan die hier geboren is en gewoon zijn ding doet.
Ciclonzondag 13 maart 2022 @ 18:40
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:35 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Je vergist je. Ik ben net zo 'Hollands' als jij, beide families leven hier al talloze generaties. De ene helft is Zeeuws, de andere helft leeft praktisch op het water. Brave SGP-stemmers, een behoorlijk Calvinistische inslag en rasechte Nederlandse achternamen.

En net zo Nederlands als de Marokkaan die hier geboren is en gewoon zijn ding doet.
Ik was in veronderstelling dat jij Surinaams was. Fout dus.

Maar nee, de Marokkaan, al doet die zijn ding, is geen Nederlander. Zoals je zelf al zegt, het is een Marokkaan.
Weltschmerzzondag 13 maart 2022 @ 18:46
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 17:26 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Turkije heeft al meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. Landen dichter in de buurt van Syrië nog meer. Dat betekent dat een gigantische aanslag op de economie, infrastructuur, zorg en algemene middelen.
Het gaat er niet om of je die landen gaat helpen, het gaat erom dat als de vluchtelingen daar doorreizen ze hier geen vluchteling meer zijn maar economische migranten.

quote:
En wij klagen al als we met 50k in een jaar te maken krijgen, als één van de meest welvarende landen ter wereld.
Met niet zo'n welvarend volk en dat gaat op deze manier hard achteruit. Want een vluchteling kost hier toch vaak een miljoen per stuk, terwijl ze er daar met een paar jaar en een paar duizend euro vanaf zijn.

quote:
Opvang in de regio betekent dus vooral verder verval van de regio.
Nee, de middenklasse weglokken voor de onderklasse hier betekent juist verval van landen. Er gaan ook alleen maar verkeerde prikkels van uit. Niet terugkeren, niet het land heropbouwen, niet proberen je eigen omgeving te verbeteren maar proberen naar de EU te komen, als buurland het conflict niet zo snel mogelijk beeindigen. Je creeert allerlei belanghebbenden bij het voortduren van de te ontvluchten situatie.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:40 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Ik was in veronderstelling dat jij Surinaams was. Fout dus.

Maar nee, de Marokkaan, al doet die zijn ding, is geen Nederlander. Zoals je zelf al zegt, het is een Marokkaan.
Neuh, het is gewoon een Nederlander. Gemakshalve noemen we ze 'Marokkaan', maar in de kern zijn het gewoon Nederlanders met net zoveel rechten en plichten als jij en ik. We drinken hetzelfde kraanwater, poepen in dezelfde riolering en dragen net als de rest nogal wat af aan de belastingdienst.

Dat onderscheid wat jij hier probeert te maken bestaat niet en is louter een fantasie van jouw kant.
luxerobotszondag 13 maart 2022 @ 19:02
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 15:51 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Syriërs bijvoorbeeld zijn ook gewoon daadwerkelijke vluchtelingen.
Er zijn Syrische vluchtelingen, dat zijn dan bijvoorbeeld dissidenten of kritische journalisten. Mensen die niet meer in Syrië kunnen leven. Maar het overgrote deel van de Syrische vluchtelingen zijn gewoon jonge mannen die op de bonnefooi naar het westen komen. Ik zie er geen vluchtelingen in.

Eerder had dit al gepost in het topic:

Syri-rs.jpg

quote:
Drie weken geleden zaten ze nog in Minsk, nu in het AZC in Budel. Een groepje Syrische mannen die met hulp van dictator Aleksandr Loekasjenko Nederland bereikten.

(...)

Maar hun kansen om in Nederland te mogen blijven zijn goed, vertelt Evita Bloemheuvel van Vluchtelingenwerk. ,,Syrië geldt nog steeds als een gevaarlijk land.’’ Wel heeft ze Walid en zijn groep uitgelegd dat het tot zes maanden kan duren voordat ze weten of hun aanvraag is goedgekeurd. Daarna kunnen er nog eens zes maanden overheen gaan voordat ze een woning krijgen toegewezen. ,,Wij kunnen wel wachten’’, zegt Kosai. ,,Zolang we maar niet terug hoeven.’’
https://www.ad.nl/binnenl(...)20naar%20Budel%3A%20'De%20enige%20optie%20om,dictator%20Aleksandr%20Loekasjenko%20Nederland%20bereikten.

En dan geven we dus woningen (met voorrang) aan deze 'vluchtelingen'. Extra cru in deze tijd. Dan heb je dus Oekraïense vluchtelingen, vrouwen met kinderen, die op de zolder van tante Truus kunnen verblijven. En jonge Syrische mannen die met voorrang een woning krijgen.
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 19:02 schreef luxerobots het volgende:
En dan geven we dus woningen (met voorrang) aan deze 'vluchtelingen'. Extra cru in deze tijd. Dan heb je dus Oekraïense vluchtelingen, vrouwen met kinderen, die op de zolder van tante Truus kunnen verblijven. En jonge Syrische mannen die met voorrang een woning krijgen.
Syriërs krijgen een andere behandeling dan vluchtelingen uit Oekraïne?
Alpha0zondag 13 maart 2022 @ 19:18
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 18:51 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Neuh, het is gewoon een Nederlander. Gemakshalve noemen we ze 'Marokkaan', maar in de kern zijn het gewoon Nederlanders met net zoveel rechten en plichten als jij en ik. We drinken hetzelfde kraanwater, poepen in dezelfde riolering en dragen net als de rest nogal wat af aan de belastingdienst.

Dat onderscheid wat jij hier probeert te maken bestaat niet en is louter een fantasie van jouw kant.
Het Nederlanderschap is veel te makkelijk weggegeven afgelopen decennia. Eigenlijk schandalig want je geeft daarmee ook stemrecht weg. Die tribunalen ............ (laat maar).
Poem_zondag 13 maart 2022 @ 19:20
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 19:18 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het Nederlanderschap is veel te makkelijk weggegeven afgelopen decennia. Eigenlijk schandalig want je geeft daarmee ook stemrecht weg. Die tribunalen ............ (laat maar).
Goed verhaal.
luxerobotszondag 13 maart 2022 @ 19:20
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 19:04 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Syriërs krijgen een andere behandeling dan vluchtelingen uit Oekraïne?
Ja.

Een Syriër kan de asielaanvraag in, en kan daarna een huis krijgen. Een Oekraïner kan alleen een visum voor 90 dagen krijgen (wat daarna waarschijnlijk weer verlengd wordt).

quote:
Asiel aanvragen niet verplicht
Oekraïners met een biometrisch paspoort mogen 90 dagen in Nederland zijn. Dit is de vrije termijn. Bent u hier in de vrije termijn, met een visum kort verblijf of verblijfsvergunning? Dan mag u gewoon in Nederland blijven. U hoeft geen asiel aan te vragen. Ook hoeft u geen verlenging aan te vragen als uw vrije termijn of visum afloopt. Er zijn geen nadelige gevolgen als u langer in Nederland blijft. U kunt ook onderdak krijgen bij de opvanglocaties van gemeenten.

Wilt u wel asiel aanvragen, nu of later? Dan kan het een tijd duren voor de IND uw aanvraag behandelt. De IND neemt de komende maanden geen beslissingen op asielaanvragen van Oekraïners.
https://ind.nl/oekraine/P(...)n-als-Oekrainer.aspx
Ciclonvrijdag 18 maart 2022 @ 15:22
Wat in Oekraine gebeurt is natuurlijk verschrikkelijk maar ik zie dit als een veel groter probleem: https://www.populationpyramid.net/africa/2020/

Gaat dit inhouden dat Nederland tegen 2050 voor 50% bestaat uit "Afro- Nederlanders" ?

Ik zie trouwens op social media steeds meer racisme tegen 'blondharigen met blauwe ogen', van niet- Europeanen, bijvoorbeeld bij topics over Afrikaanse "studenten" in Oekraine.
Alpha0dinsdag 22 maart 2022 @ 06:22
Te weinig groen in Delft, Den Haag en Westland: 'We zijn bezig met inhaalslag'
Toine51dinsdag 22 maart 2022 @ 07:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 15:22 schreef Ciclon het volgende:
Wat in Oekraine gebeurt is natuurlijk verschrikkelijk maar ik zie dit als een veel groter probleem: https://www.populationpyramid.net/africa/2020/

Gaat dit inhouden dat Nederland tegen 2050 voor 50% bestaat uit "Afro- Nederlanders" ?


Is in veel steden al aan de gang
Ciclondinsdag 22 maart 2022 @ 11:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 07:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Is in veel steden al aan de gang
genocide noemen we dat in andere windstreken
zakjapannertjevrijdag 25 maart 2022 @ 22:54
quote:
'Jongeren komen wel naar de moskee, maar kunnen de preek niet verstaan'

Volgende week begint de ramadan, de islamitische vastenmaand. Het is een periode waarin de imam een grotere rol heeft dan normaal. Maar er zijn nog altijd te weinig Nederlandssprekende islamitische voorgangers. Dat is een al langer bestaand probleem, dat volgens betrokkenen steeds groter wordt.

"Vooral in de Marokkaanse gemeenschap zijn er tekorten", zegt Muhsin Köktas, voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid. Hij gaat ervan uit dat zeker 100 moskeeën in Nederland zonder geschikte imam zitten. En dat tekort groeit.

De Annasr Moskee in Gorinchem zoekt al vier jaar naar een geschikte imam. Er is tijdelijk iemand aangesteld, maar die spreekt geen Nederlands. "Veel jongeren verstaan geen Berbers of Arabisch. Jongeren komen op vrijdag wel in de moskee maar weten helemaal niet waar de preek over gaat," zegt bestuurslid Abdessamad El Mousati.

Op andere dagen kunnen geloofsgenoten voorgaan in het gebed. Maar de rol van de imam is breder. El Mousati wil dat de imam ook op andere dagen beschikbaar is voor religieuze vragen voor jongeren.

Ook in Leidschendam speelt dit probleem. Verslaggever Hasan Coskun ging kijken bij het vrijdaggebed:

1:15
Moskeeën kampen met tekort aan Nederlandstalige imams: 'Taal is heel belangrijk'
Ilyas El Yousfi was imam bij een moskee in Den Haag maar werkt nu in een jeugdinrichting. Hij krijgt nog wekelijks verzoeken of hij kan komen preken in een moskee die geen imam heeft. Hij snapt wel waarom veel jongeren niet kiezen voor het vak. "Het is hard werken en de arbeidsvoorwaarden zijn niet heel goed."

Islamdeskundige Enis Odaci wijst erop dat een imam een bredere rol heeft in de moskee dan alleen een preek op vrijdag. "De moslimgemeenschap is net als andere religieuze gemeenschappen. Die moet ondersteuning bieden aan jongeren, zorgen voor ouderen en raad geven over maatschappelijke onderwerpen en kwesties. Imams zijn daar bij uitstek verantwoordelijk voor."

Internet

Volgens Odaci is de nieuwe generatie moskeegangers meer gericht op Nederland. "In die generatiewisseling is in mijn beleving onvoldoende geanticipeerd op de positie van de imam."

El Yousfi werkt veel met jongeren en ziet dat als er geen vaste imam is de binding minder wordt. "Dan zie je dat ze naar internet gaan om antwoorden te zoeken."

Het Contactorgaan Moslims en Overheid CMO beaamt dat. "En dat willen we juist niet, want daar is het risico op radicalisering groter." zegt voorzitter Köktas.

Oplossing

El Mousati zou jongeren graag enthousiast maken om imam te worden. Maar het opleiden is kostbaar en duurt jaren. Om het aantrekkelijker te maken voor jongeren hebben ze het salaris voor de imam in Gorinchem wel verhoogd. "Want imams krijgen vaak slecht betaald."

Verschillende pogingen voor een imamopleiding in Nederland kwamen uiteindelijk niet van de grond. Odaci denkt dat het nog wel een tijdje duurt voor zo'n opleiding er is.

"De islam ligt nogal onder een politiek vergrootglas en de angst voor een islamitisch instituut is overduidelijk aanwezig. De politiek gaat dan allerlei eisen stellen aan het curriculum en het profiel van de toekomstige afgestudeerde imam. Je krijgt dan weliswaar imams met een politiek geschikt cv, maar ook mensen die geen binding hebben met een lokale gemeenschap. Ik vrees dat er nog heel wat ramadans zullen passeren voor we echt zover zijn."
https://nos.nl/artikel/24(...)-preek-niet-verstaan
Alpha0vrijdag 25 maart 2022 @ 23:10
quote:
Niet direct relevant voor het topic.
zakjapannertjevrijdag 25 maart 2022 @ 23:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 23:10 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Niet direct relevant voor het topic.
u wordt wel gevraagd :P
Idisromzaterdag 26 maart 2022 @ 13:55
In Roeselare België neemt iemand wel heel drastische maatregelen

quote:
Langs de Mandellaan in Roeselare is vrijdagavond een 66-jarige fietser opzettelijk aangereden door een 21-jarige automobilist. Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De gedrogeerde jongeman is opgepakt op verdenking van poging tot doodslag. Hij wou naar eigen zeggen "iets doen aan de overpopulatie".

....knip....
https://www.hln.be/roesel(...)eze-wereld~a8eb8800/
luxerobotszaterdag 26 maart 2022 @ 15:25
quote:
Hulporganisaties slaan alarm over tekort aan opvangplekken niet-Oekraïense vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland, het Rode Kruis en UNICEF slaan alarm over het tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen uit andere landen dan Oekraïne. Daardoor loopt het aantal gestrande vluchtelingen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel gigantisch op.

De organisaties waarschuwen er zelfs voor dat veiligheidsregio Groningen overweegt de deur te sluiten. Vluchtelingen uit landen als Afghanistan, Syrië en Jemen die bescherming zoeken in Nederland, belanden dan op straat.

Met de waarschuwing doen de organisaties een oproep aan het kabinet, de veiligheidsregio's en gemeenten om "dit zwarte scenario van mensen die op straat komen koste was het kost te voorkomen en per direct te zorgen voor opvangplekken".

Gevluchte mensen die naar Nederland komen moeten zich eerst in het Groningse Ter Apel melden om een asielverzoek te doen. Vanuit Ter Apel worden zij verdeeld over asielzoekerscentra door het hele land.

Aantal gestrande vluchtelingen in Ter Apel loopt hard op
Maar door een tekort aan opvanglocaties stranden steeds meer mensen in Ter Apel. Daar worden ze tijdelijk opgevangen in noodtenten naast het aanmeldcentrum. Officieel is daar plaats voor 275 mensen, maar de afgelopen dagen wachtten er hier tot wel 700 vluchtelingen en asielzoekers op een plek in een andere locatie.

"De tenten zijn overvol en mensen slapen soms in stoelen of op de grond, bij gebrek aan een bed", aldus de hulporganisaties.

De huidige situatie is volgens de organisaties onhoudbaar, maar sluiten van het aanmeldcentrum in Ter Apel is geen optie. Daarom doen ze een beroep op de politiek in een ultieme poging om sluiting te voorkomen.

"Kinderen, volwassenen, mannen en vrouwen slapen door elkaar in klapperende tenten. Er is geen enkele privacy en de toegang tot medische en psychosociale zorg is zeer beperkt. Het gaat om kwetsbare mensen, vaak op de vlucht voor oorlog of vervolging, die rust nodig hebben om bij te komen van hun lange reis." https://www.nu.nl/binnenl(...)e-vluchtelingen.html
Ik snap niet waarom we mensen die een lange reis maken uiteindelijk hier gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting geven.

Reserveer dat recht voor de mensen die persoonlijk gevaar lopen, de dissidenten en kritische journalisten, maar weiger de normale gezonde mensen.

Op deze manier wordt het hier steeds voller en zullen talloze problemen, zoals de woningnood, nog jaren duren.
michaelmoorezaterdag 26 maart 2022 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 15:25 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Ik snap niet waarom we mensen die een lange reis maken uiteindelijk hier gezondheidszorg, onderwijs en huisvesting geven.

Reserveer dat recht voor de mensen die persoonlijk gevaar lopen, de dissidenten en kritische journalisten, maar weiger de normale gezonde mensen.

Op deze manier wordt het hier steeds voller en zullen talloze problemen, zoals de woningnood, nog jaren duren.
Ze kunnen toch wat sociale huurwoningen leeg maken ???


op kanalen eiland in Utrecht een paar blokken de huur opzeggen en klaar ben je
michaelmoorezaterdag 26 maart 2022 @ 15:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 15:22 schreef Ciclon het volgende:
Wat in Oekraine gebeurt is natuurlijk verschrikkelijk maar ik zie dit als een veel groter probleem: https://www.populationpyramid.net/africa/2020/

Gaat dit inhouden dat Nederland tegen 2050 voor 50% bestaat uit "Afro- Nederlanders" ?

Ik zie trouwens op social media steeds meer racisme tegen 'blondharigen met blauwe ogen', van niet- Europeanen, bijvoorbeeld bij topics over Afrikaanse "studenten" in Oekraine.
En dan te bedenken dat half Africa onleefbaar gaat worden over 30 jaar
Bocajzaterdag 26 maart 2022 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 15:25 schreef luxerobots het volgende:
Op deze manier wordt het hier steeds voller en zullen talloze problemen, zoals de woningnood, nog jaren duren.
Oekraïners hebben nu een speciaal voorrecht inzake vluchtelingen status... Met dank aan Brussel want Oekraïne is onze achtertuin... en ja we moeten ook wel want waar moeten ze anders naartoe?

Consequentie is wel als men naar Nederland komt (en dat doen ze) de binnenlandse problemen groter en groter worden... Overal maar dan ook OVERAL staat druk op... (Huizen, gezondheidszorg, onderwijs...)
En ook, het maar moeten willen leven in multiculturele wijken, steden, dorpen...
Al hebben denk ik veel mensen weinig problemen met Oekraïners want die passen meer bij ons dan Islam-aanhangers...
Ze denken nu al aan het bouwen van dorpen met alléén Oekraïners...

Nederland verandert in rap tempo... Op naar de 20 miljoen inwoners binnen afzienbare tijd!
sirdanilotzaterdag 26 maart 2022 @ 17:19
Mijn maat zei dat het anti kraakpand waar hij eerst woonde , waar dus Nederlanders woonden, leef wordt gemaakt .

Om Oekraïners te huisvesten.

Dus veel Nederlanders die daar woonden komen straks op straat te staan
Bocajzaterdag 26 maart 2022 @ 17:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2022 22:54 schreef zakjapannertje het volgende:
'Jongeren komen wel naar de moskee, maar kunnen de preek niet verstaan'
Is dat dan zooooooo erg? :') (Toch misschien maar goed om al die 'rare taal' en 'rare opvattingen' niet tot je te krijgen?)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bocaj op 26-03-2022 17:25:27 ]
Bocajzaterdag 26 maart 2022 @ 17:31
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 19:02 schreef luxerobots het volgende:
Drie weken geleden zaten ze nog in Minsk, nu in het AZC in Budel. Een groepje Syrische mannen die met hulp van dictator Aleksandr Loekasjenko Nederland bereikten.
Men zal toch wel nalopen hoe ze hier gekomen zijn? (Zijn dan door Polen, Duitsland hier gekomen... moeten dan terug naar Polen...) Verdrag van Dublin...
Homeyzaterdag 26 maart 2022 @ 17:35
Stel je voor; er breken massaal hongersnoden uit in landen in Afrika en het M-O. Niet onwaarschijnlijk gezien de tekorten aan graan en zo. Wat dan? Tientallen miljoenen mensen op de vlucht? Veel daarvan willen naar het rijke west-europa
Bocajzaterdag 26 maart 2022 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 17:35 schreef Homey het volgende:
Stel je voor; er breken massaal hongersnoden uit in landen in Afrika en het M-O. Niet onwaarschijnlijk gezien de tekorten aan graan en zo. Wat dan? Tientallen miljoenen mensen op de vlucht? Veel daarvan willen naar het rijke west-europa
Dan moet het rijke westen daar naartoe met voedsel en know-how.
We kunnen die landen niet de rug toekeren want dan komen ze hier naartoe en dat kan ook niet qua opvang!
Daarom zijn oorlogen (lokaal) funest... het destabiliseert alles nog meer, dan dat het nu al het geval is...

[ Bericht 6% gewijzigd door Bocaj op 26-03-2022 17:50:42 ]
Harvest89zaterdag 26 maart 2022 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 15:22 schreef Ciclon het volgende:
Wat in Oekraine gebeurt is natuurlijk verschrikkelijk maar ik zie dit als een veel groter probleem: https://www.populationpyramid.net/africa/2020/

Gaat dit inhouden dat Nederland tegen 2050 voor 50% bestaat uit "Afro- Nederlanders" ?

Ik zie trouwens op social media steeds meer racisme tegen 'blondharigen met blauwe ogen', van niet- Europeanen, bijvoorbeeld bij topics over Afrikaanse "studenten" in Oekraine.
Oh jee, white genocide.
Vlug! Laten we ze voor zijn en alle negers snel een spuitje geven!
Homeyzaterdag 26 maart 2022 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 17:45 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Dan moet het rijke westen daar naartoe met voedsel en know-how.
We kunnen die landen niet de rug toekeren want dan komen ze hier naartoe en dat kan ook niet qua opvang!
Daarom zijn oorlogen (lokaal) funest... het destabiliseert alles nog meer, dan dat het nu al het geval is...
“Het westen moet”. Alsof het westen altijd aan de bal zou moeten zijn. Hebben die landen geen eigen verantwoordelijkheid en iets als vrije wil?
torentjezaterdag 26 maart 2022 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 17:45 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Dan moet het rijke westen daar naartoe met voedsel en know-how.
We kunnen die landen niet de rug toekeren want dan komen ze hier naartoe en dat kan ook niet qua opvang!
Daarom zijn oorlogen (lokaal) funest... het destabiliseert alles nog meer, dan dat het nu al het geval is...
Volgens mij wil de Know-How daar best wel heen, maar dan wel met genoeg voedzaam voedsel voor miljoenen hongerige monden. Want hier in het rijke westen hebben ze toch maar veel overlast van weldoorvoede mensen-ofwel religieuze leiders met hun vazallen.
michaelmoorezaterdag 26 maart 2022 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 17:19 schreef sirdanilot het volgende:
Mijn maat zei dat het anti kraakpand waar hij eerst woonde , waar dus Nederlanders woonden, leef wordt gemaakt .

Om Oekraïners te huisvesten.

Dus veel Nederlanders die daar woonden komen straks op straat te staan
ja dat gaat gebeuren , was ook op TV

di emoeten terug naar hun ouders dan
Bocajzaterdag 26 maart 2022 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 17:58 schreef Homey het volgende:
Hebben die landen geen eigen verantwoordelijkheid en iets als vrije wil?
Zeker, maar als ze er een potje van maken en het westen krijgt er 'last' van dan gaan er toch andere krachten spelen!
BlaZzaterdag 26 maart 2022 @ 19:14
quote:
7s.gif Op zondag 13 maart 2022 17:26 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Turkije heeft al meer dan 3,5 miljoen vluchtelingen. Landen dichter in de buurt van Syrië nog meer. Dat betekent dat een gigantische aanslag op de economie, infrastructuur, zorg en algemene middelen. En wij klagen al als we met 50k in een jaar te maken krijgen, als één van de meest welvarende landen ter wereld. Opvang in de regio betekent dus vooral verder verval van de regio.
Nederland ving tijdens de eerste wereldoorlog 1 miljoen Belgen op met een bevolking van 6,2 miljoen.
Turkije vangt 3,5 miljoen Syriërs op met een bevolking van 88 miljoen.

16% vs 3,9% van de bevolking, de Turken kunnen dus prima een stuk meer Syriërs opvangen.
BMW1993zondag 27 maart 2022 @ 00:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 19:14 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Nederland ving tijdens de eerste wereldoorlog 1 miljoen Belgen op met een bevolking van 6,2 miljoen.
Turkije vangt 3,5 miljoen Syriërs op met een bevolking van 88 miljoen.

16% vs 3,9% van de bevolking, de Turken kunnen dus prima een stuk meer Syriërs opvangen.
Precies.
En Turkije heeft in zijn totaliteit 5 miljoen mensen van vreemde origine op een bevolking van 85 miljoen mensen.
In Nederland is 25% van de bevolking (dus 1 op de 4) van buitenlandse afkomst, volgens cijfers van het CBS.

Daarmee is Nederland al veel meer 'divers' dan landen als Lebanon en Turkije.
Montaguizondag 27 maart 2022 @ 01:01
back to basics.

Minder mensen hebben minder grondstoffen nodig.

Simpeler kan je het niet maken.

Je kan groei van de mensheid niet meer faciliteren met het huidige aanbod van energie voorraden.

Zonnepanelen en windmolens zijn ok, maar op de lange termijn een kort pleistertje. Uiteindelijk ook niet rendabel gelet op de populatie(groei).
Toine51zondag 27 maart 2022 @ 08:32
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2022 01:01 schreef Montagui het volgende:
back to basics.

Minder mensen hebben minder grondstoffen nodig.

Simpeler kan je het niet maken.

Je kan groei van de mensheid niet meer faciliteren met het huidige aanbod van energie voorraden.

Zonnepanelen en windmolens zijn ok, maar op de lange termijn een kort pleistertje. Uiteindelijk ook niet rendabel gelet op de populatie(groei).
Idd. Je kunt verduurzamen wat je wil op deze planeet, uiteindelijk zal overbevolking ons de das om doen. Honger, oorlog, ziektes, grondstoftekorten. Ja, dat ga je met windmolens en zonnepanelen niet oplossen. Noem mij maar een doemdenker maar de prognoses zijn gewoon somber.
Homeyzondag 27 maart 2022 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 18:02 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Zeker, maar als ze er een potje van maken en het westen krijgt er 'last' van dan gaan er toch andere krachten spelen!
Tja, als ze weten dat toch het westen de boel opruimt, waarom zouden ze dan eigen verantwoordelijkheid nemen? Heb je dit mechanisme door?
Poem_maandag 28 maart 2022 @ 01:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2022 19:14 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Nederland ving tijdens de eerste wereldoorlog 1 miljoen Belgen op met een bevolking van 6,2 miljoen.
Turkije vangt 3,5 miljoen Syriërs op met een bevolking van 88 miljoen.

16% vs 3,9% van de bevolking, de Turken kunnen dus prima een stuk meer Syriërs opvangen.
Dus Turkije moet er 3,5 miljoen opvangen terwijl wij nog niet eens de 50k op jaarbasis aantikken? :D
BlaZmaandag 28 maart 2022 @ 02:13
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 01:48 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Dus Turkije moet er 3,5 miljoen opvangen terwijl wij nog niet eens de 50k op jaarbasis aantikken? :D
Nee, ik denk eigenlijk dat men Syriërs in landen die dezelfde taal spreken dient op te vangen.
Men kan dan direct uit te voeten en werken zodat het geen last is voor het land dat de opvang regelt.
Zonder de taal te spreken kun je simpelweg niet zoveel in een land en de hoogopgeleide Syriërs snappen dat ook aangezien er 2,5 miljoen naar Saudi Arabië zijn gegaan. Dit is uiteraard geen asielopvang maar simpelweg via werkvergunningen.

Hier spreekt men Arabisch, dus hier kan men het best Arabisch sprekenden opvangen.
Arab_world.png
Poem_maandag 28 maart 2022 @ 02:20
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 02:13 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Nee, ik denk eigenlijk dat men Syriërs in landen die dezelfde taal spreken dient op te vangen.
Dan geldt hetzelfde, dan bombardeer je landen die toevallig dezelfde taal voeren de vernieling in. Is voor ons wellicht gunstig, maar niet bepaald haalbaar voor desbetreffende landen. We vangen al nauwelijks iets op en dan zou je nu tegen de landen die wel enorme problemen daarvan ondervinden een middelvinger opsteken?
BlaZmaandag 28 maart 2022 @ 02:33
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 02:20 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Dan geldt hetzelfde, dan bombardeer je landen die toevallig dezelfde taal voeren de vernieling in. Is voor ons wellicht gunstig, maar niet bepaald haalbaar voor desbetreffende landen. We vangen al nauwelijks iets op en dan zou je nu tegen de landen die wel enorme problemen daarvan ondervinden een middelvinger opsteken?
Welnee, mensen die dezelfde taal spreken is amper een probleem. Zie bijvoorbeeld de exodus uit Venezuela.
Screen-Shot-2021-01-04-at-11.16.35-AM.png

Dit geeft dan ook allemaal vrij weinig problemen aangezien men dezelfde taal spreekt. Aan Syriërs heb je niks in Nederland, het is niet meer dan het kweken van een nieuwe onderklasse en welvaartsverlies voor het opvangende land.
Zie:
werkenden-onder-18-tot-6.png

Misschien was het een beter idee geweest om juist andere Arabische landen te betalen voor de opvang van Syriërs.
Poem_maandag 28 maart 2022 @ 03:26
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 02:33 schreef BlaZ het volgende:

[..]
Welnee, mensen die dezelfde taal spreken is amper een probleem. Zie bijvoorbeeld de exodus uit Venezuela.
[ afbeelding ]
Onzin. Het levert talloze problemen op. Alleen de huisvesting van die miljoenen Syriërs is al een onoverkomelijk probleem.

quote:
Dit geeft dan ook allemaal vrij weinig problemen aangezien men dezelfde taal spreekt. Aan Syriërs heb je niks in Nederland, het is niet meer dan het kweken van een nieuwe onderklasse en welvaartsverlies voor het opvangende land.
Zie:
[ afbeelding ]

Misschien was het een beter idee geweest om juist andere Arabische landen te betalen voor de opvang van Syriërs.
:')
BlaZmaandag 28 maart 2022 @ 04:59
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 03:26 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Onzin. Het levert talloze problemen op. Alleen de huisvesting van die miljoenen Syriërs is al een onoverkomelijk.
Dat is het projecteren van Nederlandse problemen op het buitenland. In de meeste landen is het geen probleem een stuk grond te kopen en te bouwen. Hoe denk je dat landen met 2% bevolkingsgroei per jaar dat doen.

90% is na 30 maanden niet aan het werk, dat is simpelweg een nieuwe onderklasse. Ik snap dat je er niet op reageert, het komt waarschijnlijk niet overeen met je idealistische gedachtengoed.
Tanatosmaandag 28 maart 2022 @ 19:35
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2022 01:48 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Dus Turkije moet er 3,5 miljoen opvangen terwijl wij nog niet eens de 50k op jaarbasis aantikken? :D
Turkije en ander buurlanden van conflictgebieden zouden daar veel meer steun in natura voor moeten ontvangen.
Met het geld wat het opvangen van 1 vluchteling in Nederland kost kun je in de meeste buurlanden van conflictgebieden vele malen meer mensen helpen.
Als er fatsoenlijke opvang in de regio zou worden aangeboden (bij voorkeur via de VN) kunnen eindelijk ook de armste mensen beter geholpen worden, en niet enkel diegenen die duizenden Euro's aan mensensmokkelaars kunnen betalen.
En dat is best mogelijk als we daarvoor geld vrijmaken, de middelen ervoor aanschaffen en die gezamelijk (ergo niet elk land voor zich) inzetten in conflictgebieden.

Wat mij betreft kan een vluchteling in principe 1 grens over tot hij/zij in een veilig land is, reizen ze verder dan worden ze economisch vluchteling.
Dat klinkt misschien hard maar door mensen niet in het dure westen op te vangen, kun voor hetzelfde geld wel veel meer mensen helpen.
Uiteraard moet je daar wel geld voor vrijmaken en daar met meerdere landen op inzetten.

Dat vluchtelingen duizenden kilometers verderop (na vele veilige landen te zijn doorgetrokken) recht hebben op asiel hier vind ik nogal absurd.
Dat gaat ook op voor Oekraïners trouwens wat mij betreft.

Wat betreft Syrische vluchtelingen was/is de situatie in Libanon trouwens vele malen erger dan in Turkije.

--

Het probleem van de overbevolking is een combinatie probleem van bevolkingsgroei en stijgende welvaart.
De rijke landen moeten hun consumptie aanpassen (die volledig over de top is), en Afrika en het Midden-Oosten moeten de bevolkingsgroei aanpakken.
Alpha0dinsdag 29 maart 2022 @ 15:48
Sinds wanneer is de VVD de nieuwe PvdA?

twitter
Ciclondonderdag 31 maart 2022 @ 21:22
Vergeet de landen in de Sahel, Amish/Menonieten it is:


Als de trend zo door gaat, in 2140 meerderheid in het meest "native american" land Bolivia.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ciclon op 31-03-2022 21:28:11 ]
zakjapannertjezaterdag 2 april 2022 @ 14:51
quote:
NOS NIEUWS • BUITENLAND • VANDAAG, 12:19
Noodtoestand in Sri Lanka na protesten over prijsstijgingen en tekorten

De president van Sri Lanka heeft nationaal de noodtoestand afgekondigd. Dat doet hij als reactie op de protesten van de afgelopen tijd over de slechte economische situatie van het land.

Afgelopen donderdag trokken demonstranten naar de woning van president Rajapaksa. Ze eisten zijn aftreden, gooiden met stenen en staken bussen in brand. De politie gebruikte traangas om de menigte van ongeveer 3000 mensen uiteen te drijven.

De noodtoestand is vandaag ingegaan en houdt in dat het leger mensen kan arresteren en vasthouden zonder arrestatiebevel. Ook is er een avondklok in een groot deel van het land. "De president krijgt verregaande macht om elke wet aan te passen of tijdelijk af te schaffen", zegt correspondent Aletta André.

Prijsstijgingen en voedseltekorten

Sri Lankanen zitten in een economische crisis met enorme prijsstijgingen en voedseltekorten. Het toerisme is door de pandemie flink teruggelopen, oogsten zijn mislukt door een grote landbouwhervorming en het land zit diep in de schulden bij China. Sri Lanka heeft India, China en het Internationaal Monetair Fonds om financiële hulp gevraagd.

"Na het protest afgelopen donderdag hebben politieke partijen de president proberen te overtuigen het kabinet te ontbinden", zegt André. "Ze willen liever verder met een overgangsregering. Maar in plaats daarvan koos de president voor de noodtoestand. Op welke manier hij daar gebruik van gaat maken, moeten we nog zien."

Donderdag werd het protest al de kop ingedrukt met meer dan vijftig arrestaties. "Ook journalisten werden opgepakt en bestempeld als 'extremisten die een revolutie zouden plannen'", zegt André. "Toch is er een oproep voor een landelijk protest morgen. Dan lopen Sri Lankanen het risico om voor langere tijd vast te komen zitten. Dat zal mensen wel ontmoedigen."

https://nos.nl/artikel/24(...)ijgingen-en-tekorten

mensen met een Nederlands geloof worden ook zeker getroffen https://en.wikipedia.org/(...)_Church_in_Sri_Lanka
michaelmooredinsdag 5 april 2022 @ 18:11
https://www.telegraaf.nl/(...)elingen-uit-oekraine

Tja dit jaar zal de bevolking van nederland met 200.000 a 300.000 perrsonen aandikken


quote:
Ministerie van Justitie en Veiligheid bereidt zich voor op de komst 150.000 vluchtelingen uit Oekraïne
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

9 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Het ministerie van Justitie en Veiligheid bereidt zich voor op de komst van 150.000 vluchtelingen uit Oekraïne.
Dat zegt directeur migratie Bart-Jan ter Heerdt van het departement in de Tweede Kamer. ,,We weten het niet, maar daar kijken we wel naar om voorbereid te zijn."
Halcondinsdag 5 april 2022 @ 20:38
quote:
5s.gif Op dinsdag 29 maart 2022 15:48 schreef Alpha0 het volgende:
Sinds wanneer is de VVD de nieuwe PvdA?

[ twitter ]
VVD zit ook in het Schwabinet.
Joppiezdinsdag 5 april 2022 @ 21:03
quote:
5s.gif Op dinsdag 29 maart 2022 15:48 schreef Alpha0 het volgende:
Sinds wanneer is de VVD de nieuwe PvdA?

[ twitter ]
Sinds nagenoeg de hele middenstand er op stemt :')
michaelmoorewoensdag 6 april 2022 @ 17:05
Ik denk dat de Oekrainse vliuchtelingen over twee maanden allemaal weer terug gaan naar Oekraine om daar hun
huizen op te bouwen
Alpha0vrijdag 8 april 2022 @ 20:45
twitter
michaelmoorevrijdag 8 april 2022 @ 21:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 20:45 schreef Alpha0 het volgende:
[ twitter ]
we zitten wel met de stikstof he

wat wil je dan koeien of huizen, huizen geven geen melk
zakjapannertjevrijdag 8 april 2022 @ 23:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 21:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
we zitten wel met de stikstof he

wat wil je dan koeien of huizen, huizen geven geen melk
Koeien kunnen wel voor biogas zorgen.
zakjapannertjevrijdag 8 april 2022 @ 23:27
quote:
Van vloedgolf tot heftige vastloper: tientallen incidenten met schepen in Zeeuwse wateren
Vandaag, 20:52

3 minuten leestijd

Een schip besturen, lang, kort, groot of klein, het blijkt nogal een kunst. En daarom zijn wij even in onze archieven gedoken en wat blijkt? In de afgelopen vijf jaar verschenen er meer dan zestig artikelen over 'maritieme incidenten' op onze website. Geen aantal waar we als Zeeuwen trots op moeten zijn, maar het leverde wél bijzondere beelden op. Daarom de meest opmerkelijke op een rijtje:
https://www.omroepzeeland(...)n-in-zeeuwse-wateren
Montaguizaterdag 9 april 2022 @ 00:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2022 21:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
we zitten wel met de stikstof he

wat wil je dan koeien of huizen, huizen geven geen melk
Wie zijn 'we'?

Heb je het dan bv over de nagenoeg non impact van Nederland op het wereldwijde klimnaatprobleem? Of wil je daar (terrecht) de "hele wereld" bij betrekken?

Denk daarbij ook dat Nederland juist een land is dat AL voorloopt op innovatie t.o.v. de rest van de wereld. Wil je die know how bestraffen....wilt je het beste jongetje van de klas zijn, of zo?

M.i. is de wereld beter af met onze innovatie. En moeten wij onze boeren koesteren.
michaelmoorezaterdag 9 april 2022 @ 08:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 00:18 schreef Montagui het volgende:

[..]
Wie zijn 'we'?

Heb je het dan bv over de nagenoeg non impact van Nederland op het wereldwijde klimnaatprobleem? Of wil je daar (terrecht) de "hele wereld" bij betrekken?

wie, ?

de mensen in de wereld


quote:
6s.gif Op vrijdag 8 april 2022 23:03 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
Koeien kunnen wel voor biogas zorgen.
als ze in de wei lopen ?

hoe ga je dat opvangen dan

[ Bericht 19% gewijzigd door michaelmoore op 09-04-2022 10:46:46 ]
zakjapannertjezaterdag 9 april 2022 @ 09:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 08:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

[..]
als ze in de wei lopen ?

hoe ga je dat opvangen dan
In de winter gaan ze op stal, omdat er te weinig gras is
michaelmoorezaterdag 9 april 2022 @ 09:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 09:03 schreef zakjapannertje het volgende:

[..]
In de winter gaan ze op stal, omdat er te weinig gras is
ok

slim gedaan, maar dan krijgen ze geen subsidie denk ik , als ze in de stal staan

[ Bericht 3% gewijzigd door michaelmoore op 09-04-2022 10:47:26 ]
Alpha0zaterdag 9 april 2022 @ 20:44
quote:
Taakstelling: dit jaar nog 13.500 statushouders huisvesten

In de tweede helft van dit jaar moeten gemeenten 13.500 statushouders huisvesten, bovenop de 10.000 in de eerste helft van het jaar.

shutterstock%20woningbouw.jpg

Gemeenten en provincies moeten in de tweede helft van dit jaar woningen regelen voor 13.500 asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben. Staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) heeft deze taakstelling neergelegd bij de medeoverheden.

Status
Van der Burg verwacht dat van begin april tot eind september ruim 9000 asielzoekers een status krijgen. Bovenop dat aantal komen nog enkele duizenden asielzoekers die in de tweede helft van vorig jaar naar Nederland zijn gevlucht, onder meer uit Afghanistan, en een status kregen. In de vorige prognoses waren deze aantallen nog niet voorzien.

Oekraïne
Voor de eerste helft van 2022 was woonruimte nodig voor minimaal 10.000 vergunninghouders. Deze huisvesting staat los van de situatie met vluchtelingen uit Oekraïne. Zij komen niet in de asielprocedure, maar voor hen wordt reguliere opvang geregeld in gemeenten.

Achterstand
Gemeenten hebben een wettelijke taak om voor statushouders woningen te regelen. Als dit niet snel genoeg gebeurt, blijven ze te lang in de asielopvangcentra, zodat daar geen plek is voor nieuwe asielzoekers. Er bestaat al enige jaren een achterstand in de huisvesting van erkende vluchtelingen. (ANP)
michaelmoorezaterdag 9 april 2022 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 20:44 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Er is een machtstrijd tussen het rijk en de provincies over de woningbouw

Het rijk wil bouwen, de Provincies niet

Door de huishoudensverdunning zijn er meer woningen nodig en niet iedereen wil in een flatje wonen

quote:
Huishoudens nu
Hoeveel huishoudens zijn er in Nederland?
Begin 2021 waren er 8,0 miljoen particuliere huishoudens in Nederland, waarvan 3,1 miljoen eenpersoonshuishoudens. Gemiddeld wonen er 2,14 mensen in een Nederlands huishouden, in 1961 was de gemiddelde huishoudensgrootte nog 3,54. Door deze zogenaamde 'huishoudensverdunning' is het aantal huishoudens veel sneller gegroeid dan de bevolking.
er is nu voor 8000.000 x 2,14 is 17.120.000 personen een woning

quote:
Hoeveel mensen leven er in Nederland 2022?
Eind februari 2022 telde Nederland 17 609 246 inwoners.
Dat is het geregistreerde inwonertal.
Meer cijfers over inwonertal per jaar en maand staan in deze tabel. De bevolkingspiramide laat voor elke leeftijd zien hoeveel mannen en vrouwen dat zijn.
Dit jaar komen er 300.000 personen bij

Als de huishoudenscverdunning afneemt naar 2,1 dan is er nog maar voor 16800000 inwoners een woning
De huishoudensverdunning komt door de AOW korting voor samenwonenden , scheidingen en derg

sociale huurwoningen wonen nog slechts 1,2 personen in een woning
veel oudere stellen hebben allebei een huurwoning en allebei huursubsidie, en beiden een alleenstaanden AOW
mede door de angst dat de relatie over is wil geen van beiden de huur opzeggen

[ Bericht 22% gewijzigd door michaelmoore op 09-04-2022 21:33:59 ]
torentjezaterdag 9 april 2022 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 21:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Er is een machtstrijd tussen het rijk en de provincies over de woningbouw

Het rijk wil bouwen, de Provincies niet

Voor de huishoudensverdunning zijn er meer woningen nodig en niet iedereen wil in een flatje wonen
[..]
er is nu voor 8000.000 x 2,14 is 17.120.000 personen een woning
[..]
Dit jaar komen er 300.000 personen bij

Als de huishoudenscverdunning afneemt naar 2,1 dan is er nog maar voor 16800000 inwoners een woning
De huishoudensverdunning komt door de AOW korting voor samenwonenden , scheidingen en derg

sociale huurwoningen wonen nog slechts 1,2 personen in een woning
Schandalig, men dwingt mensen om te wonen op een chaotische hoop. Waardoor mensen veel te weinig rustige momenten hebben.
RealistAtheistzaterdag 9 april 2022 @ 21:45
Ik ben echt zo blij dat ik inmiddels op ongeveer de helft van mijn leven ben en dat ik en mijn partner allebei een aardig goede baan hebben. En dat we bewust geen kinderen hebben. Ik denk dat ik het nog wel uitzing tijdens mijn leven. Maar het is wel duidelijk dat de wereld zo langzamerhand naar de knoppen gaat. 5 Miljard mensen is naar mijn mening al teveel. 3 of minder zou beter zijn. Laat staan de 10 of 12 miljard waar we hard naar op weg zijn. Leuk dat er nog steeds naïeve idioten als Michaelmoore zijn die denken dat we de halve wereld kunnen opvangen. :').

Ik weet 1 ding wel als het echt zo ver komt dat ik mijn welvaart moet opgeven ten koste van als konijnen fokkende medewereldburgers, dan zal ik vechtend ten onder gaan en zo veel mogelijk wereldvervuilend tuig met mijn ondergang meenemen.
Shaggy_2000zaterdag 9 april 2022 @ 21:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 21:45 schreef RealistAtheist het volgende:
Ik ben echt zo blij dat ik inmiddels op ongeveer de helft van mijn leven ben en dat ik en mijn partner allebei een aardig goede baan hebben. En dat we bewust geen kinderen hebben. Ik denk dat ik het nog wel uitzing tijdens mijn leven. Maar het is wel duidelijk dat de wereld zo langzamerhand naar de knoppen gaat. 5 Miljard mensen is naar mijn mening al teveel. 3 of minder zou beter zijn. Laat staan de 10 of 12 miljard waar we hard naar op weg zijn. Leuk dat er nog steeds naïeve idioten als Michaelmoore zijn die denken dat we de halve wereld kunnen opvangen. :').

Ik weet 1 ding wel als het echt zo ver komt dat ik mijn welvaart moet opgeven ten koste van als konijnen fokkende medewereldburgers, dan zal ik vechtend ten onder gaan en zo veel mogelijk wereldvervuilend tuig met mijn ondergang meenemen.
Depressieve atheïstische cuck.
michaelmoorezaterdag 9 april 2022 @ 21:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 21:45 schreef RealistAtheist het volgende:
Ik ben echt zo blij dat ik inmiddels op ongeveer de helft van mijn leven ben en dat ik en mijn partner allebei een aardig goede baan hebben. En dat we bewust geen kinderen hebben. Ik denk dat ik het nog wel uitzing tijdens mijn leven. Maar het is wel duidelijk dat de wereld zo langzamerhand naar de knoppen gaat. 5 Miljard mensen is naar mijn mening al teveel. 3 of minder zou beter zijn. Laat staan de 10 of 12 miljard waar we hard naar op weg zijn. Leuk dat er nog steeds naïeve idioten als Michaelmoore zijn die denken dat we de halve wereld kunnen opvangen. :').

Ik weet 1 ding wel als het echt zo ver komt dat ik mijn welvaart moet opgeven ten koste van als konijnen fokkende medewereldburgers, dan zal ik vechtend ten onder gaan en zo veel mogelijk wereldvervuilend tuig met mijn ondergang meenemen.
ik ben heel blij met mijn kinderen en de klein kinderen
ik zou mijn leven waardeloos gevonden hebben zonder hen

De bevolkingsgroei komt niet door meer geboorten , maar doordat de mens steeds ouder wordt , ook en juist in Africa en China

Bevolkingskrimp gaat het grootste economische prpbleem worden de komende 40 jaar , maar dat staat volledig los vande steeds maar groeiende behoefte aan woonruimte
torentjezaterdag 9 april 2022 @ 22:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2022 21:45 schreef RealistAtheist het volgende:
Ik ben echt zo blij dat ik inmiddels op ongeveer de helft van mijn leven ben en dat ik en mijn partner allebei een aardig goede baan hebben. En dat we bewust geen kinderen hebben. Ik denk dat ik het nog wel uitzing tijdens mijn leven. Maar het is wel duidelijk dat de wereld zo langzamerhand naar de knoppen gaat. 5 Miljard mensen is naar mijn mening al teveel. 3 of minder zou beter zijn. Laat staan de 10 of 12 miljard waar we hard naar op weg zijn. Leuk dat er nog steeds naïeve idioten als Michaelmoore zijn die denken dat we de halve wereld kunnen opvangen. :').

Ik weet 1 ding wel als het echt zo ver komt dat ik mijn welvaart moet opgeven ten koste van als konijnen fokkende medewereldburgers, dan zal ik vechtend ten onder gaan en zo veel mogelijk wereldvervuilend tuig met mijn ondergang meenemen.
De prijzen van producten en diensten zijn dit jaar toch ook alweer fors gestegen? De meeste arbeiders hebben daardoor dit jaar toch ook alweer geen winst? Het zijn jaarlijks terugkerende fenomenen, die prijsverhogingen van producten en diensten. Ondanks dat men dan welvaart moet inleveren, zijn er maar heel weinig mensen die de eerste stap zetten om daar het nodige aan te veranderen, zodat de arbeiders hun winst zouden kunnen behouden.
#ANONIEMzondag 10 april 2022 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 april 2022 21:53 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ik ben heel blij met mijn kinderen en de klein kinderen
ik zou mijn leven waardeloos gevonden hebben zonder hen

De bevolkingsgroei komt niet door meer geboorten , maar doordat de mens steeds ouder wordt , ook en juist in Africa en China

Bevolkingskrimp gaat het grootste economische prpbleem worden de komende 40 jaar , maar dat staat volledig los vande steeds maar groeiende behoefte aan woonruimte
In Den Haag e.o. is bevolkingskrimp al een probleem. Je hoeft maar een blik te werpen op scholenopdekaart.nl en je ziet dat de meeste scholen (sterk) krimpen. Ik heb verschillende kennissen die hebben aangegeven dat ze niet meer op een basis- of VO school willen werken omdat ze het zat zijn dat hun contract cq. opdracht steeds niet wordt verlengd wegens dat er hier al minder leraren nodig zijn + zij als eerste eruit vliegen want detacheerder of minste ervaringsjaren. (via Maandag kunnen ze zo weer op een andere locatie verder maar momenteel zijn er in het MBO nog genoeg vacatures met een aanstelling bij de instelling zelf)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2022 21:24:31 ]
sirdanilotzondag 10 april 2022 @ 21:25
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:23 schreef Nieuwbouwwijk het volgende:

[..]
In Den Haag e.o. is bevolkingskrimp al een probleem. Je hoeft maar een blik te werpen op scholenopdekaart.nl en je ziet dat de meeste scholen (sterk) krimpen. Ik heb verschillende kennissen die hebben aangegeven dat ze niet meer op een basis- of VO school willen werken omdat ze het zat zijn dat hun contract cq. opdracht steeds niet wordt verlengd wegens dat er hier al minder leraren nodig zijn + zij als eerste eruit vliegen want detacheerder of minste ervaringsjaren. (via Maandag kunnen ze zo weer op een andere locatie verder maar momenteel zijn er in het MBO nog genoeg vacatures met een aanstelling bij de instelling zelf)
Gelukkig kunnen ze nu les gaan geven aan Oekraieners.
michaelmoorezondag 10 april 2022 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:23 schreef Nieuwbouwwijk het volgende:

[..]
In Den Haag e.o. is bevolkingskrimp al een probleem. Je hoeft maar een blik te werpen op scholenopdekaart.nl en je ziet dat de meeste scholen (sterk) krimpen. Ik heb verschillende kennissen die hebben aangegeven dat ze niet meer op een basis- of VO school willen werken omdat ze het zat zijn dat hun contract cq. opdracht steeds niet wordt verlengd wegens dat er hier al minder leraren nodig zijn + zij als eerste eruit vliegen want detacheerder of minste ervaringsjaren. (via Maandag kunnen ze zo weer op een andere locatie verder maar momenteel zijn er in het MBO nog genoeg vacatures met een aanstelling bij de instelling zelf)
Ja de nieuwe aanwas komt voornamelijk op 1,75 meter hoogte binnen tegenewoordig , das ook we lmakkelijk, kunne ze gelijk aan de slag als belastingbetaler , maar ze zoeken ook gelijk een woning
#ANONIEMzondag 10 april 2022 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:33 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Ja de nieuwe aanwas komt voornamelijk op 1,75 meter hoogte binnen tegenewoordig , das ook we lmakkelijk, kunne ze gelijk aan de slag als belastingbetaler , maar ze zoeken ook gelijk een woning
Klopt. Het zijn trouwens ook vaak expats die een krap huis voor ¤ 1900 per maand komen huren. Die huizen hadden ook aan "de gewone Nederlander" verhuurd kunnen worden.
michaelmoorezondag 10 april 2022 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:38 schreef Nieuwbouwwijk het volgende:

[..]
Klopt. Het zijn trouwens ook vaak expats die een krap huis voor ¤ 1900 per maand komen huren. Die huizen hadden ook aan "de gewone Nederlander" verhuurd kunnen worden.
nou jij liever dan ik met je 1000 euro per maand

dat is mijn hele AOW
jij denkt dat iedereeen een geldboom in de tuiin heeft
#ANONIEMzondag 10 april 2022 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:40 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nou jij liever dan ik met je 1000 euro per maand

dat is mijn hele AOW
Huur van ¤ 1000 is te duur
Idisromzondag 10 april 2022 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:23 schreef Nieuwbouwwijk het volgende:

[..]
In Den Haag e.o. is bevolkingskrimp al een probleem. Je hoeft maar een blik te werpen op scholenopdekaart.nl en je ziet dat de meeste scholen (sterk) krimpen. Ik heb verschillende kennissen die hebben aangegeven dat ze niet meer op een basis- of VO school willen werken omdat ze het zat zijn dat hun contract cq. opdracht steeds niet wordt verlengd wegens dat er hier al minder leraren nodig zijn + zij als eerste eruit vliegen want detacheerder of minste ervaringsjaren. (via Maandag kunnen ze zo weer op een andere locatie verder maar momenteel zijn er in het MBO nog genoeg vacatures met een aanstelling bij de instelling zelf)
Om deze reden was ik steeds verbaasd om de jarenlange roep om steeds meer geld naar het onderwijs (terwijl het aantal leerlingen snel zakt).
#ANONIEMzondag 10 april 2022 @ 21:48
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:45 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Om deze reden was ik steeds verbaasd om de jarenlange roep om steeds meer geld naar het onderwijs (terwijl het aantal leerlingen snel zakt).
Ik zal je nog wat laten zien

Salarisschaal leraren: https://www.aob.nl/starters/salaris/

Primair onderwijs Start Maximum Aantal jaren tot maximum
Leraar L10 2738 euro 4206 euro 15

Voortgezet onderwijs start zelfs bij 2822 euro en mbo 2961 euro...

* Wel voor een voltijds werkweek

Tevens is er al jarenlang in Limburg en het Noorden van het land een lerarenoverschot. In plaats van deze mensen verplaatsen naar waar ze nodig zijn, bedenkt de overheid dat we nog meer mensen moeten opleiden tot leraar...

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2022 21:49:04 ]
ZeventiendeEtagezondag 10 april 2022 @ 22:02
oekraine latenm rotten

boomers een ander spuit geven dan monera enzo

het kan zo makkelijk he...
michaelmoorezondag 10 april 2022 @ 23:09
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 21:45 schreef Idisrom het volgende:

[..]
Om deze reden was ik steeds verbaasd om de jarenlange roep om steeds meer geld naar het onderwijs (terwijl het aantal leerlingen snel zakt).
Ze kunnen beter weer bejaardenhuizen gaan bouwen dan al die schiolen
en kleine woningen met een tuintje desnoods tijdelijke woningen soort vakantie huizen
#ANONIEMzondag 10 april 2022 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 23:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Ze kunnen beter weer bejaardenhuizen gaan bouwen dan al die schiolen
en kleine woningen met een tuintje desnoods tijdelijke woningen soort vakantie huizen
Nu je het zegt... Er zijn de laatste 10 jaar ontzettend veel nieuwbouw-scholen opgeleverd. Maar binnenkort hebben we daar niks meer aan als scholen door de leerlingkrimp moeten fuseren.
Scholen die nu misschien nog in verouderde gebouwen zitten in de nieuwe gebouwen zetten is - uiteraard - ook niet altijd een oplossing.
Alpha0zondag 17 april 2022 @ 11:48
twitter


8)7
torentjezondag 17 april 2022 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2022 23:09 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Ze kunnen beter weer bejaardenhuizen gaan bouwen dan al die schiolen
en kleine woningen met een tuintje desnoods tijdelijke woningen soort vakantie huizen
Niet iedere bejaarde wil naar een bejaardenhuis. Hebben namelijk veel jaren gewerkt en gestreden om een ruimere woning te krijgen en dan zouden die bejaarden die ruimte moeten opgeven, en dat slechts omdat een bejaard iemand vaker gezelschapsspelletjes wil spelen met andere bejaarden.
#ANONIEMzondag 17 april 2022 @ 21:17
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2022 19:55 schreef torentje het volgende:

[..]
Niet iedere bejaarde wil naar een bejaardenhuis. Hebben namelijk veel jaren gewerkt en gestreden om een ruimere woning te krijgen en dan zouden die bejaarden die ruimte moeten opgeven, en dat slechts omdat een bejaard iemand vaker gezelschapsspelletjes wil spelen met andere bejaarden.
Daarnaast stinkt het ook in de - nu veelal - verpleeghuizen. Misschien ruiken de medewerkers en de bewoners het niet eens meer, maar het is dan nog steeds erg ongezond om de hele dag in poeplucht te zitten.
michaelmoorezondag 17 april 2022 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2022 21:17 schreef Nieuwbouwwijk het volgende:

[..]
Daarnaast stinkt het ook in de - nu veelal - verpleeghuizen. Misschien ruiken de medewerkers en de bewoners het niet eens meer, maar het is dan nog steeds erg ongezond om de hele dag in poeplucht te zitten.
verpleeghuizen zijn geen bejaarden huizen

Bejaarden huizen zijn flats voor ouderen 60+ met een gezamelijke keuken , kantine en stalling van scootmobielen
Verpleeghuizen zijn een voorportaal naar de dood , gemiddeld 6 maanden

Mijn moeder woonde 8 jaar in het bejaarfden huis en is daar ook gestorven in goede gezondheid
Ze had er heel veel vrienden en gingen met velen goed om

De keuken met een vast menu rekende kostprijs voor de inwoners

Helaas zijn ze 10 jaar geleden gesloten en daarmee is de uitstroom uit de wonngmarkt tot stilstand gekomen

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 18-04-2022 14:45:27 ]
zakjapannertjezaterdag 30 april 2022 @ 19:58
SPOILER
Delhi is poised to be the biggest urban area on the planet. What challenges does it face, and how will it face them?
Ciclonzaterdag 30 april 2022 @ 21:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2022 19:58 schreef zakjapannertje het volgende:
SPOILER
Delhi is poised to be the biggest urban area on the planet. What challenges does it face, and how will it face them?
Lagos komt daar over 10/20 jaar nog wel overheen. India heeft dit jaar voor het eerst een vruchtbaarheidscijfer onder het vervangingsniveau van 2.1. En deze daalt sneller dan waar ook.
michaelmoorezaterdag 30 april 2022 @ 21:32
Ik denk dat van de 3 miljoen oekrainers die nu in Polen zijn er nog eens 200.000 naar Nederland gaan komen gezien de goede vooruitzichten hier als volop goed betaald werk en gratis huisvesting

Eenmaal hier gewend en de taal machtig , rest er alleen nog maar vragen aan de echtgenoot om ook te komen