abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 2 oktober 2021 @ 07:07:16 #1
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201601321
De wereldbevolking wordt steeds maar ouder en ouder en ouder en ouder
De zorg wordt onbetaalbaar
https://www.populationpyramid.net/northern-europe/2025/

Moeten al die oude mensen echt tot de dood op zichzelf blijven wonen ??
Voor de scootmobiel bedrijven breken gouden tijden aan , nu nog de infrastructuur ervoor
Maar ja die stikstofcrisis he .


Nieuwsdump voor al het nieuws wat met overbevolking in Nederland te maken heeft.

Laatste nieuwsitem vorige deel:

quote:
Zorgen om behoud groene gebieden van Amsterdam: 'Er wordt aan de scheggen geknabbeld'


De parken en groene gebieden in Amsterdam zijn zeer geliefd. Zeker in deze tijd hechten we nog meer waarde aan groen vlakbij huis. Dankzij acht grote groene gebieden aan de randen van de stad, scheggen genaamd, is het groen in Amsterdam voor iedereen bereikbaar. Deze scheggen reiken namelijk tot ver in de stad. Maar zorgen over het voortbestaan van de scheggen nemen toe.

'Amsterdam heeft een lange traditie van stad maken en tegelijkertijd groen maken' vertelt stadsecoloog Remco Daalder in AT5's Bouw Woon Leef. Ontwerpen van nieuwe wijken werden altijd vergezeld door parken of groene gebieden, zo is bijvoorbeeld het Amsterdamse Bos bij de stadsuitbreiding van de jaren '30 aangelegd.

Het was stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren die in de jaren dertig bij het bedenken van het Algemeen Uitbreidingsplan het standpunt innam dat elke Amsterdammer binnen tien minuten fietsen in de natuur moet kunnen zijn.
Er werd besloten de acht grote groengebieden, de scheggen, zo min mogelijk te bebouwen.
Maar door de grote bouwopgave waar Amsterdam nu voor staat, 75.000 woningen in de komende tien jaar, nemen de zorgen over het voortbestaan van de scheggen toe.


Die zorgen zijn gebundeld in het Manifest van de Scheggen, opgesteld op initiatief van Architectuurcentrum Amsterdam en landschapsarchitectenbureau Boom. Het manifest roept de gemeente Amsterdam en omliggende gemeentes op om te investeren in het groen, net zoals er geïnvesteerd wordt in woningbouw en infrastructuur.

Ze nemen de stelling in dat de kwaliteit van de scheggen vermindert. De groengebieden worden opgesneden door bijvoorbeeld wegen en bebouwing. Terwijl door klimaatproblemen de natuur van extra belang is voor verkoeling en waterberging. Voor elke scheg zijn door experts aanbevelingen bedacht om ze te behouden en beter te benutten.

Versnipperde natuurgebieden
Ook Robert Graat van Staatsbosbeheer werkte mee aan het Manifest van de Scheggen en maakt zich zorgen over de toekomst van de scheggen. 'Er wordt aan de scheggen geknabbeld.' Hij neemt de Diemerscheg als voorbeeld waar energiecentrales en wegen het natuurgebied versnipperen.

Toch is er volgens Robert Graat ook hoop voor het groen. '
Woningen met groen erbij verkopen beter dan zonder groen'.
Dus gebiedsontwikkelaars zouden logischerwijs ook groen moeten blijven ontwikkelen. Maar met de huidige bouwopgave en de enorme druk op de ruimte vraagt Graat zich af of het belang van groen overeind blijft in het heetst van de strijd.
Doelend op de strijd om ruimte tussen nieuwbouw, infrastructuur en natuur.

Doelend op de strijd om ruimte tussen nieuwbouw, infrastructuur en natuur.,
Intensieve landbouw met megastallen zal wel flink moeten wijken voor mooie kringloop annex kinderboerdeij en recreatie

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 02-10-2021 07:58:25 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201604624
quote:
Correspondent David-Jan Goidfroid:

"In Roemenië spelen meerdere factoren een rol, naast het wantrouwen in autoriteiten en de desinformatiecampagnes. Zo woont een groot deel van de Roemeense bevolking op het platteland, waar de medische infrastructuur gebrekkig is, het opleidingsniveau veel lager dan in de steden en online campagnes veel minder effect hebben dan in steden. Daarnaast wordt het Roemeense gezondheidssysteem gerekend tot de slechtste in de EU."
https://nos.nl/artikel/24(...)genkindjes-van-de-eu
pi_201615150
quote:
Kamerleden boos op Broekers-Knol na uitspraken over immigratie Afghanen

Partijen uit zowel de oppositie als de coalitie hebben felle kritiek op demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid, naar aanleiding van een interview in het AD over Afghanistan. Daarin zei de bewindsvrouw zaterdag dat er mogelijk 100.000 Afghanen naar Nederland willen komen en dat te veel migratie uit het land kan leiden tot een kennistekort in Afghanistan. Kamerleden verwijten Broekers-Knol argumenten van de terreurgroep de Taliban over te nemen en te strooien met getallen die niet kloppen.

Na de overname van Afghanistan door de Taliban ontving het ministerie van Buitenlandse Zaken in totaal zo'n 23.000 mails met hulpverzoeken van mensen die zeggen voor de Nederlandse missie te hebben gewerkt. Een precieze analyse van de mails wordt volgende week verwacht. Sommige mails zullen namens meerdere mensen zijn gestuurd, maar de verwachting is dat er ook dubbele mails tussen zitten.

Broekers-Knol rekent als volgt in het interview. "Als die 23.000 mails allemaal van één persoon zijn, en die willen allemaal vaak hun gezin meenemen - maal vijf, reken ik altijd maar - zijn dat 100.000 mensen. Mijn eerlijke antwoord is nee. Dat kunnen we niet aan."

"Bizar", zegt D66-Kamerlid Salima Belhaj over het interview. Zij was een van de drijvende krachten achter een oproep aan het kabinet om Afghanen die nu gevaar lopen omdat ze voor Nederland werkten, op te vangen. "Heb maar een woord voor haar uitspraken: afschuwelijk. Ik blijf in ieder geval wél hard werken om de bedreigde Afghanen hierheen te halen."

De Taliban heeft zelf ook het 'braindrain'-argument gebruikt om te voorkomen dat mensen vertrokken en Afghanistan te kampen krijgt met een gebrek aan kennis. Zij zijn nodig om het land op te bouwen, zo redeneert de extremistische organisatie.

Volgens CDA'er Derk Boswijk is "zwaaien met potentieel 100.000 vluchtelingen echt onzin. Als je met de ngo's praat dan weet je dat de aantallen vele malen lager zijn. En het lijkt met niet verstandig om het frame van de Taliban, de braindrain, over te nemen. Dit interview zorgt alleen maar voor misleiding en weer een hoop ruis."

Kati Piri van de PvdA vindt het interview "hersenloos en harteloos". Don Ceder van de ChristenUnie noemt het "zeer ongepaste en pijnlijke uitspraken van staatssecretaris Broekers-Knol".

De staatssecretaris "doet niet alleen uitspraken die de Taliban zelf ook doet, ze strooit ook weer met cijfers die niet kloppen", zegt Marieke Koekkoek van Volt. Zij wil uitleg van demissionair premier Mark Rutte.
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
pi_201615220
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
We hebben politici die Afghanen belangrijker vinden dan Nederlanders en ook nog eens heel zwaar tillen aan dit soort discussies. Ze schuwen niet hiervoor een kabinetscrisis te creëren mocht het nodig zijn, het landsbelang raakt dus ondergesneeuwd aan de belangen van Afghaanse migranten. Bizar.
pi_201615311
quote:
Volgens CDA'er Derk Boswijk is "zwaaien met potentieel 100.000 vluchtelingen echt onzin.
Laten we dit citaat bewaren voor het geval dat. Overigens ben ik het in principe met Broekers-Knol eens maar vraag ik mij af in hoeverre ze dit echt meent.
pi_201615549
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
De vraag is natuurlijk verkeerd. Alsof de Nederlandse samenleving maximaal belast zou mogen worden met wat die nog net aankan om mensen uit 10 veilige landen verderop te helpen. De leerkrachten die weer een stapje harder moeten lopen voor weer een kind met een taalachterstand, de benedenmodalen die weer iets harder moeten zoeken om een woning te krijgen, de zorg die een tandje bij moet schakelen voor zowel de geestelijke problematiek als de extra gezondheidsproblemen, de politie die de mouwen nog even extra moet opstropen voor de culturele aanpassingsproblemen etc. etc.

Het wordt zomaar even afgewenteld, maar mensen worden geacht gratis en voor niets alle problemen die meekomen maar weg te werken, terwijl dat ook nog eens maar deels gaat lukken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_201615859
quote:
Oproep Hogeschool Rotterdam aan medewerkers: neem een student in huisEen opmerkelijke oproep van de Hogeschool Rotterdam. Die vraagt aan de docenten en medewerkers om internationale studenten in huis te nemen. Want een kamer vinden is sowieso al lastig voor studenten, maar voor internationale studenten helemaal.

Het plan is bedacht door Wijnand van den Brink, lid van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Volgens hem is de woningnood onder internationale studenten enorm. De hogeschool heeft zelf 220 kamers beschikbaar voor die groep, maar die zijn allemaal vol. Ook op de vrije markt is niets meer te vinden.

"Sommigen hebben al aangegeven met de studie te moeten stoppen omdat ze niet meer in Rotterdam kunnen verblijven", zegt Van den Brink. "Dat vinden wij heel jammer."

De 32-jarige Tala Al Nasraween uit Jordanië begon in september aan een master consultancy in Rotterdam, maar heeft nog geen woonruimte gevonden. Ze verblijft al weken in een hotel, maar twijfelt over het intrekken bij een docent:

Alleen al bij de Hogeschool Rotterdam zitten zo'n 400 internationale studenten zonder woonruimte. Daarom heeft het bestuur een oproep aan medewerkers gedaan om studenten in huis te nemen, tegen een normale vergoeding.

"We zaten met de Erasmus Universiteit en de Hogeschool InHolland bij elkaar en hebben gezegd: we hebben wel afspraken met de gemeente gemaakt over het verhogen van het aantal kamers. We zien daar echter nog weinig ontwikkeling in. Dus zijn we gaan denken, wat kunnen we zelf doen?", zegt Van den Brink.

Hij bedacht vervolgens dat de studenten en medewerkers van de universiteit en de hogescholen tijdelijk mee kunnen helpen bij het oplossen van de grote kamernood. "En vanuit dat idee zijn we verder gegaan."

Het idee staat overigens niet helemaal op zichzelf. In Tilburg en Enschede zijn er soortgelijke initiatieven.

Nog weinig animo
De oproep in Rotterdam is in eerste instantie bedoeld voor internationale studenten, onder wie de nood het hoogst is. "We hebben het probleem wel breder getrokken omdat ook eerste en tweedejaarsstudenten die heel graag op kamers willen veel problemen hebben om een kamer te vinden, maar daar is het net zo urgent. Het enige vervelende is dat ze dan langer bij hun ouders moeten blijven wonen, maar die staan niet op straat."

Intussen is er onder de medewerkers nog niet zo veel animo. Er hebben zich nu twee docenten gemeld met een vrije kamer, en één student. "Het is nog niet zo dat we nu gelijk al plaats hebben voor 100 studenten", zegt Van den Brink. "Dus we hebben de oproep afgelopen week verbreed en in de media opgeroepen dat ook andere inwoners mogen nadenken over deze oplossing."
Zit ook een filmpje bij.

[ Bericht 0% gewijzigd door Alpha0 op 03-10-2021 12:44:09 ]
  zondag 3 oktober 2021 @ 13:35:29 #8
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_201616815
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 11:42 schreef RamboDirk het volgende:

[..]
Realistisch bewindsvrouw wordt teruggefloten door de naïeve deuggemeente :')
Er werd destijds ook gezegd dat er hooguit enkele duizenden Polen (turken/Marokanen/Surinamers) naar Nederland zouden komen
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
pi_201616945
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 12:38 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Zit ook een filmpje bij.
Het woningtekort speelt al jaren, dus misschien is het niet zo slim van die universiteiten om maar meer meer meer buitenlandse studenten aan te nemen/pushen als ze niet voldoende huisvesting kunnen garanderen. Ze zouden voor mij iig de rambam kunnen krijgen met hun belachelijke verzoek voor hun zelfveroorzaakte probleem. Misschien heeft het CvB nog wel wat plek over in hun riante villa's?
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  zondag 3 oktober 2021 @ 13:55:32 #10
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201617160
quote:
0s.gif Op zondag 3 oktober 2021 13:35 schreef LXIV het volgende:

[..]
Er werd destijds ook gezegd dat er hooguit enkele duizenden Polen (turken/Marokanen/Surinamers) naar Nederland zouden komen
Potentieel zullen er best enkele 100.000 den Afghanen hierheen komen
https://www.populationpyramid.net/afghanistan/2025/
De bevolking van Afghanisten gaat nog verdubbelen de komende jaren
Jong volk zat daar en er zit geen Middenlandse Zee tussen
via Wit Rusland en Polen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201617811
quote:
In Rome is de historische brug Ponte dell'Industria door een brand zwaar beschadigd geraakt. Een deel van het voetpad aan de zijkant en een leidingengoot onder de brug stortten in de rivier de Tiber. Er zijn geen doden of gewonden gevallen.

De brand ontstond voor middernacht in onderkomens van daklozen onder de brug. De autoriteiten vermoeden dat daar een gasfles is ontploft die voor het koken werd gebruikt.

De brandweer zegt dat de rest van de brug voorlopig niet kan worden gebruikt. Omdat nog meer brugdelen dreigen te bezwijken is voor dit deel van de Tiber een vaarverbod ingesteld.

https://nos.nl/artikel/24(...)and-zwaar-beschadigd
pi_201629573
quote:
Ook in Bezuidenhout, zegt Jacob Snijders, oud-wijkvoorzitter, zijn de bewoners niet tegen nieuwbouw, wél tegen nieuwbouw zonder voorzieningen. „Je kan wel een huis hebben, maar je moet ook leven”, zegt hij. Hij is de motor achter een digitaal hulpmiddel, ontwikkeld door het wijkberaad, dat in „één handig plaatje” laat zien welke gevolgen nieuwbouw heeft voor de bestaande omgeving

Deze LER, de ‘Leefbaarheidseffectrapportage’, wordt inmiddels geprezen en gevreesd in de lokale politiek. Want Bezuidenhout – met mondige en strijdvaardige bewoners – hanteert „de regels en normen die Brussel, het Binnenhof en het Spui [het stadhuis, red] zelf hebben opgesteld”, vertelt Snijders. En de cijfers komen uit openbare bronnen: het Centraal Bureau voor de Statistiek, het RIVM, de gemeente zelf. Of bijvoorbeeld de Landelijke Huisartsen Vereniging, die stelt dat een huisarts maximaal 1.800 patiënten mag hebben. In Bezuidenhout hebben de negen huisartsen er al meer.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)t=&utm_term=20211004
pi_201629801
Volgens mij zitten alle huisartsen overvol en is dat niet enkel een probleem van het Bezuidenhout. Maar goed, die mensen hebben wel een punt, het is gewoon een drukke omgeving daar.
pi_201629958
quote:
Volledige artikel is zeer de moeite waard. Hoge bevolkingsdichtheid / overbevolking zet de leefbaarheid enorm onder druk.
pi_201670368
quote:
Midgetgolfbaan onder de Euromast moet weg, maar waar naartoe?De midgetgolfbaan Parkhaven onder de Euromast moet plaatsmaken voor zeker zeshonderd woningen. Een nieuwe plek heeft de gemeente nog niet aangewezen voor de midgetgolfbaan uit 1939.

''Er zijn hier trouwerijen gehouden, families komen hier elk jaar weer terug en liefdes zijn hier opgebloeid'', zegt Christoffel Wielders, eigenaar van Rotterdam Leisure Group waar de midgetgolfbaan onder valt. De baan is een begrip te noemen in de regio en bestaat dus al ruim tachtig jaar.

"De 18 banen hebben we behoorlijk retro gehouden. Dus geen opsmuk zoals dinosaurussen, wat je nog weleens ziet, maar gewoon de banen en gras." Het liefst had Wielders dan ook alles gelaten zoals het nu is. "Het is een super mooie plek. Veel groen, het ligt centraal en dan de Maas waar je op uit kijkt. Ik ga dit wel missen ja, het is een prachtplekje."

Zeshonderd woningen
Een vastgoedinvesteerder heeft zijn oog laten vallen op het stuk grond. De gemeente ziet er wel heil in om er huizen te bouwen en dus om de bestemming van de grond te wijzigen. Het gaat om ruim zeshonderd woningen waar nog een parkeergarage onder moet komen. "De schetsen heb ik al gezien. De woningen komen tegen het Euromastpark aan te staan, als ik het goed heb begrepen."

Wielders zit toch nog met vragen aan de gemeente, want waar moet zijn midgetgolfbaan nu naartoe? "Ik heb een brief gestuurd - dat gaat overigens altijd zo - en we wachten het antwoord af. Ik hoop dat ze met een groene plek komen ergens dichtbij het water. Dan kan ik mensen dezelfde beleving bieden als nu."

Op de vraag of Wielders zelf weleens een balletje slaat, reageert hij lachend: ''Nee, ik kan er helemaal niks van. Iedereen maakt me er ook belachelijk mee."

De bouw van de woontorens valt al sinds de eerste plannen niet goed bij ondernemers in de straat en bewoners van de omliggende wijken.

*O* Op naar de 20 miljoen. *O*
pi_201689986
quote:
Ondanks de aanzienlijke olie-inkomsten wordt Irak al jaren geteisterd door onveiligheid en corruptie. De infrastructuur is slecht en de werkloosheid groot. Sinds de Amerikaanse invasie van 2003 en de val van dictator Saddam Hoessein verkeert het land vrijwel permanent in crisis.

Daders nooit opgepakt

"Deze verkiezingen zijn echt cruciaal voor Irak. Als deze verkiezingen niet goed gaan, zal dat een enorme impact hebben op de samenleving", zegt Jeanine Hennis-Plasschaert, de speciaal gezant van de VN in Irak. "Natuurlijk, de verkiezingen zelf zullen niet ineens tot een wonder leiden. Daarna pas gaan we de stappen zetten naar een nieuwe regering, die hopelijk in staat is om hele belangrijke hervormingen in gang te gaan zetten. Want het land staat er niet goed voor."
https://nos.nl/artikel/24(...)zingen-daar-iets-aan
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 16:11:12 #18
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201781503
https://www.telegraaf.nl/(...)illen-naar-nederland

quote:
Migrantendrama aan de Poolse grens; 'Wij willen naar Nederland'
author avatar
Door ROB SAVELBERG

Updated 1 uur geleden
Vandaag, 11:15
in BUITENLAND
WARSCHAU - Ondanks vrieskou, prikkeldraad en zwaarbewapende Poolse militairen stuurt Wit-Rusland als een politiek wapen duizenden migranten illegaal de Europese Unie binnen. Sommigen bezwijken en anderen worden hardhandig teruggestuurd, maar de meesten reizen snel naar het Westen: ,,Wij willen naar Nederland."

Een Iraaks gezin zit omringd door Poolse grenswachten op de grond.

Op een bankje buiten het geïmproviseerde centrum voor asielzoekers in de Poolse stad Bialystok zit Zainab Ahmad.
De jonge Syrische vrouw komt net uit het ziekenhuis, waar ze dacht dat ze dood zou gaan. ,,Ik vreesde dat ik in de bossen tussen Wit-Rusland en de EU zou sterven."
quote:
Nu is ze - voorlopig - in veiligheid op het terrein van azc 'Fundacja Dialog'. ,,Wij geven zieken en kinderen een basis", zegt Dominika Wieslaw. ,,Schone kleding, eten en drinken, een bed en een dak boven het hoofd", aldus de keukenchef, die tegelijkertijd Poolse daklozen verzorgt.

Pushbacks
Wieslaw vervolgt: ,,Elke dag komen hier zo'n veertig migranten aan. Deze mensen hier willen niet in Polen blijven of asiel aanvragen.
Hun doel is het Westen, Duitsland en Nederland.
De helft van de nieuwkomers verdwijnt onmiddellijk, wordt opgehaald." In Duitsland zijn er al vele duizenden aangekomen.

Maandag gaan EU-ministers de kwestie bespreken.


[ Bericht 38% gewijzigd door michaelmoore op 16-10-2021 19:58:37 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201783472
Nu nog maar 100 miljoen mensjes erbij, en we zitten al op 8 miljard
.
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 19:38:21 #20
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201785064
Hier is geen plek meer, jammer dan.
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 19:57:29 #21
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201785463
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 19:38 schreef WheeledWarrior het volgende:
Hier is geen plek meer, jammer dan.
wel hoor, plek zat
we moeten alleen woningen gaan bouwen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201785524
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
pi_201785650
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
Daarnaast treft het voornamelijk ouderen en zwakkeren. Vaak mensen die zich al voortgeplant hadden als ze dat ooit van plan waren. De Spaanse griep trof bijvoorbeeld daarentegen de jongvolwassenen buitengewoon sterk.
pi_201785663
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
Neu, maar denk maar niet dat het bij Corona blijft.
Het idee dat de mensheid boven de natuur staat, wordt meteen zijn ondergang..
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 20:20:35 #25
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201785918
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 20:00 schreef JaapKroket het volgende:
Corona doet volgens mij ook niet echt een duit in het zakje zoals de zwarte pest. Het is toch niet zo dat de wereldbevolking met een procent oid is gekrompen...
er zijn er 100 keer zoveel geboren , dus nee
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201787112
quote:
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 21:43:16 #27
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201788036
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:13 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
nee

Het zijn migranten

quote:
duizenden migranten illegaal de Europese Unie binnen. Sommigen bezwijken en anderen worden hardhandig teruggestuurd, maar de meesten reizen snel naar het Westen:

Wij willen naar Nederland.;
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 21:51:08 #28
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201788287
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 19:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
wel hoor, plek zat
we moeten alleen woningen gaan bouwen
Welke woningen?

Die migranten komen alleen maar in aanmerking voor sociale huur waar de wachtlijsten intussen 100 jaar zijn.
  zaterdag 16 oktober 2021 @ 22:02:44 #29
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201788671
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:51 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]
Welke woningen?

Die migranten komen alleen maar in aanmerking voor sociale huur waar de wachtlijsten intussen 100 jaar zijn.
nee hoor voor gezinshereinigb kan je gewoon bij iedereeen gaan wonen dat je wilt
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201789074
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 21:13 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Dit zijn dus geen vluchtelingen.
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
  zondag 17 oktober 2021 @ 08:46:31 #31
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201792036
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 22:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
iedereeen die huis en haard moet verlaten om op zoek te moeten gaan naar een beter leven is een vluchteling
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201793597
quote:
Deze kwestie is mij bekend en ze willen lang niet alleen naar Nederland. Laatst was er een Iraakse vrouw op tv die de route Belarus, Polen, Duitsland, Frankrijk volgde om de boottocht naar Engeland te maken. Ze had geen geld meer om eten voor haar baby te kopen. Maar ze moest hoe dan ook naar het beloofde Engeland.
  zondag 17 oktober 2021 @ 12:36:16 #33
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201793609
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:34 schreef Kerk het volgende:

[..]
Deze kwestie is mij bekend en ze willen lang niet alleen naar Nederland. Laatst was er een Iraakse vrouw op tv die de route Belarus, Polen, Duitsland, Frankrijk volgde om de boottocht naar Engeland te maken. Ze had geen geld meer om eten voor haar baby te kopen. Maar ze moest hoe dan ook naar het beloofde Engeland.
misschien wont daar haar familie

Mooie meiden die vinden hun weg wel naar het westen om vervolgens een beroep op gezinsghereniging te doen

https://www.dateinasia.com/Julieta+Cortez
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201793620
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 oktober 2021 22:14 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Vluchtelingen vragen gewoon geen asiel aan in Wit-Rusland, Polen of Litouwen. En doen dat hier wel.

Voila, hier zijn ze dan vluchteling. :')
Litouwen en Polen hebben ook asielproblematiek. Al is het daar idd meer dat (kansloze) asielzoekers erheen gaan om door te reizen.

Overigens werken er in Polen best veel Turken en Marokkanen. En Krakau en Wroclaw zijn helemaal immigrant-walhalla.
pi_201793631
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
misschien wont daar haar familie

Mooie meiden die vinden hun weg wel naar het westen om vervolgens een beroep op gezinsghereniging te doen

https://www.dateinasia.com/Julieta+Cortez
Oh ja natuurlijk, gezinshereniging… En dan heeft ze wel geld om dagen/wekenlang door al die landen heen te reizen en niet voor vliegtickets.
  zondag 17 oktober 2021 @ 12:39:57 #36
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201793644
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:38 schreef Kerk het volgende:

[..]
Oh ja natuurlijk, gezinshereniging… En dan heeft ze wel geld om dagen/wekenlang door al die landen heen te reizen en niet voor vliegtickets.
de trein is niet zo duur hoor, je kunt zo van Afghanisten via Turklije naar Nedrland met de trein
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201793653
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:39 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
de trein is niet zo duur hoor, je kunt zo van Afghanisten via Turklije naar Nedrland met de trein
Is dat zo? Internationale treintickets zijn voor Nederlanders veel duurder dan direct vliegen.
  zondag 17 oktober 2021 @ 12:42:22 #38
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201793670
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:40 schreef Kerk het volgende:

[..]
Is dat zo? Internationale treintickets zijn voor Nederlanders veel duurder dan direct vliegen.
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201793764
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:
Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Mag iedereen dan ook overal stemmen en hebben ze dan overal recht op sociale voorzieningen?
pi_201793951
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Dat vinden de personen met meer geld dan de minima nooit goed. Gunnen namelijk de mensen met weinig of geen geld geen geluk en comfort.
  zondag 17 oktober 2021 @ 13:19:24 #41
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201794072
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:50 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Mag iedereen dan ook overal stemmen en hebben ze dan overal recht op sociale voorzieningen?
na een bepaalde periode wel ja
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201794164
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
na een bepaalde periode wel ja
Dan zal het 'vrije westen' er gewoon uitgestemd worden. In zekere zin voltrekt zich dat nu ook al.
  zondag 17 oktober 2021 @ 13:36:15 #43
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201794250
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:28 schreef NecSpeNecMetu het volgende:

[..]
Dan zal het 'vrije westen' er gewoon uitgestemd worden. In zekere zin voltrekt zich dat nu ook al.
Het is niet bewezen dat nieuwe nederlanders anders stemmen dan geboren Nederlanders

Veel migranten stemmen tegen immigraties _O-
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201794334
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 13:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Het is niet bewezen dat nieuwe nederlanders anders stemmen dan geboren Nederlanders

Veel migranten stemmen tegen migraties _O-
Een partij als DENK bedient vrijwel enkel migranten en hun nakomelingen. Voorts suggereert dit document dat ze wel degelijk anders stemmen dan Nederlanders.

https://www.etnobarometer(...)ond_januari_2017.pdf

quote:
De Nederlander met een migratie-achtergrond stemde in 2012 overwegend links. Het merendeel stemde op de
PVDA (43%), SP (10%) en 9% op Groen Links. 19% stemde op D66 en 12% stemde op de VVD
pi_201795467
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nee hoor , treinen kosten geen bal in azie

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Maar in Europa dan?

En als ik een internationaal ticket koop staat die op mijn naam. Hoezo vallen die mensen bij controle niet door de mand? Ze hebben toch geen visum in hun paspoort :?
pi_201922596
quote:
Bezuidenhout maakt zich zorgen over hoge woontorens op plek voormalig ministerie

DEN HAAG - Ruim 120 mensen uit Bezuidenhout en omgeving kwamen dinsdagavond naar het voormalig ministerie van Sociale Zaken aan de Anna van Hannoverstraat in Den Haag om mee te praten over wat er straks met dat gebouw gaat gebeuren. De gemeente en de eigenaar willen het slopen om op die plek vier torens de bouwen: twee van 75 meter hoog, een van honderd en een van 125. Maar de bewoners vinden dat wel erg massaal, zo bleek.

De presentatie van de topambtenaar die verantwoordelijk is voor het enorme project net naast station Laan van NOI is een uur aan de gang als er toch echt flink gemor ontstaat in de zaal. 'Wanneer komen wij aan bod', roept iemand van achter uit de zaal. 'Mevrouw, als u mij ook laat praten', zegt de gespreksleider. 'Wij doen niet anders', klinkt het weer.

Het is de eerste grote inspraakavond in Den Haag sinds jaren waarbij mensen ook fysiek met elkaar in een zaal zitten. Voor de zekerheid meldt de gespreksleider het nog maar even: de ramen kunnen open en de luchtinstallatie is berekend op deze hoeveelheid mensen. Toch is het warm. De omwonenden van het voormalig ministerie van Sociale Zaken hebben nogal wat te verhapstukken met de gemeente. Zij mochten al eerder meepraten over het project, op initiatief van de ontwikkelaar, maar voelden zich toen totaal niet serieus genomen. Waarop wethouder Anne Mulder (VVD, stadsontwikkeling) beloofde dat hij dan wel zelf een avond zou organiseren om te komen luisteren.

Vele duizenden woningen erbij
Maar dat kan pas als de ambtenaar eerst heeft laten zien wat hier allemaal gaat gebeuren. De groei van de stad vraagt dat komende jaren vele duizenden woningen worden gebouwd, vooral in de driehoek tussen de grotere stations. Daarom moet ook het voormalig ministerie tegen de vlakte om plek te maken voor vier torens met in totaal 1200 woningen, legt hij uit, terwijl achter hem op een scherm kaartjes met artist impressions op een scherm verschijnen.

Daarbij speelt ook mee dat de gemeente het plein voor het station aantrekkelijker wil maken. Laan van NOI trekt steeds meer reizigers, maar het is een onaangenaam plekje om te zijn, is nu het idee. 'De relatie tussen de buitenruimte en het gebouw is niet optimaal', heet zoiets.

Windhinder en parkeerproblemen
Maar de bewoners weten het nog zo net niet. Ze vrezen dat de torens zorgen voor windhinder en parkeerproblemen. Een aantal woningen in de omgeving zou vaker in de schaduw vallen. Anderen in de zaal wijzen op een verwacht gebrek aan voorzieningen als groen, een school, een arts, een fysiotherapeut.
Bovendien vinden ze die 125 meter van de hoogste toren wel erg fors. Het argument van de senior stedenbouwkundige van de gemeente dat zo'n 'hoogteaccent' het station 'markeert' en dat ook bij andere stations in Den Haag hoge gebouwen staan, valt niet in vruchtbare aarde. De woorden 'Google maps' vallen al snel. Wie heeft er nog een toren nodig om een station te vinden?

Waarom allemaal hier?
Maar er ruist ook de meer basale vraag door de zaal. Waarom moet dat allemaal hier gebeuren? Waarom duizenden woningen in die driehoek? Het Malieveld, oppert iemand, dáár is ook ruimte. 'We bouwen voor Amsterdammers die hier komen wonen', fluistert iemand anders.

Mulder: 'Ik begrijp al uw vragen. Die gaan over uw leefomgeving. U wilt fijn wonen.' Maar, zegt hij ook: het college van burgemeester en wethouders heeft in principe al voor dit plan gekozen. Alleen als er echt nieuwe argumenten tégen zijn, zou dat een andere afweging kunnen gaan maken.

Andere varianten
De bewonersavond is niet het enige dat Mulder aan de raad heeft beloofd. Hij gaat tijdens komende vergaderingen ook tekeningen laten zien van lagere torens. En een ruwe schets daarvan heeft de stedenbouwkundige nu al bij zich. Vier torens van 75 meter hoog op een rij. Saai, geen hoogteaccent. Geen markering. Maar wel een plaatje dat een licht positief geroezemoes in de zaal veroorzaakt.

Al zegt de wethouder er direct bij dat die tekening hem voor een dilemma stelt. Want minder hoge torens betekent ook minder woningen. 'Hoe leg ik dat uit aan de mensen die op een wachtlijst staan?', houdt hij de zaal voor.

Gemeenteraad moet kiezen
Daarom zal Mulder zelf niet voorstellen om de torens te beknotten, zegt hij na afloop van de bijeenkomst. Maar hij wijst er wel nadrukkelijk op dat de gemeenteraad uiteindelijk hierover een oordeel moet vellen. Waarschijnlijk gaat dat eind november gebeuren. Dan moet de raad dus een keuze maken tussen een hoogteaccent en vele extra woningen of de zorgen van Bezuidenhout.

pi_201931940
De bevolkingsgroei in Nederland is
weer vergelijkbaar met die in de tijd
voor corona.Er kwamen 59.000 mensen bij
in het derde kwartaal,meldt het CBS.Dat
waren er vorig jaar in dezelfde periode
een kleine 40.000.

Vorig jaar kwamen er in totaal 63.000
mensen bij,half zoveel als in 2019.Dat
kwam door de vele reisbeperkingen
vanwege corona.Dit jaar zijn het er tot
en met september al 78.000.

De toename komt vooral doordat er weer
meer immigranten zijn.De grootste groep
immigranten komt uit Syrië,gevolgd door
Polen en mensen uit voormalige
Sovjetrepublieken en Turkije.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op 1 oktober woonde er 17.565.777 mensen in NL.

Die 18 hebben we zo gehaald hahahahha
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_201932055
quote:
0s.gif Op zondag 17 oktober 2021 12:42 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Overigens vind ik dat er een vrij verkeer van persnen moet komen over de hele wereld
Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
  donderdag 28 oktober 2021 @ 16:05:46 #49
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201932108
quote:
0s.gif Op woensdag 27 oktober 2021 18:11 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Zo’n zelfde verhaal in Benoordenhout, anwb hoofdkantoor gaat ook plaats maken voor woningbouw, valt blijkbaar onder Wassenaar en die wethouder heeft het ook al bekokstoofd zonder enige input van de Haagse omwonenden. Ook een stel hoge torens.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  donderdag 28 oktober 2021 @ 16:11:01 #50
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201932180
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 15:59 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
Dat gaat gebeuren , trek de lijn maar door , Nederland , Europa , wereld
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 28 oktober 2021 @ 16:22:06 #51
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201932304
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 16:11 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dat gaat gebeuren , trek de lijn maar door , Nederland , Europa , wereld
Ik denk dat je dat kunt vergeten, binnen 25-50 jaar Fort Europa, met echte buitengrenzen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_201933162
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 16:22 schreef nixxx het volgende:

[..]
Ik denk dat je dat kunt vergeten, binnen 25-50 jaar Fort Europa, met echte buitengrenzen.
Mwah, denk eerder een burgeroorlog in Oost-Europa
  donderdag 28 oktober 2021 @ 18:01:38 #53
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201933370
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 15:59 schreef Toine51 het volgende:

Gelukkig vindt jij dat en verstandige mensen niet..
Ik vrees toch dat jij dat verkeerd ziet. Er zijn best wel wat verstandige mensen die dat ook vinden. Overigens was dat een slordige 100 jaar geleden nog zo. Pas na WO1 is daar verandering in gekomen. Je kunt je afvragen of dat de wereld goed heeft gedaan.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  donderdag 28 oktober 2021 @ 18:04:45 #54
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201933402
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201935676
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
Sowieso stoppen met toeslagen en subsidies. Wil je kinderen? Werk er maar voor ipv dat wij ervoor moeten opdraaien
  donderdag 28 oktober 2021 @ 20:55:36 #56
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201935691
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 20:54 schreef Toine51 het volgende:

Sowieso stoppen met toeslagen en subsidies. Wil je kinderen? Werk er maar voor ipv dat wij ervoor moeten opdraaien
Nee, hoor. Ik vind het prima dat jij er voor moet opdraaien. :')
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201936068
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 20:55 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nee, hoor. Ik vind het prima dat jij er voor moet opdraaien. :')
Ja? Ik hoef niet te betalen voor subsidies en toeslagen omdat er mensen zijn die kinderen willen maar belastinggeld nodig hebben om ze te onderhouden..

Waar zijn mijn subsidies omdat ik géén kinderen heb? Ik draag niet bij aan overbevolking...
  donderdag 28 oktober 2021 @ 21:23:50 #58
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201936102
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:21 schreef Toine51 het volgende:

Ik hoef niet te betalen voor subsidies en toeslagen omdat er mensen zijn die kinderen willen maar belastinggeld nodig hebben om ze te onderhouden..

Nou, dan stem je toch gewoon op een partij die de kinderbijslag wil afschaffen. Succes! :W
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201936481
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:23 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nou, dan stem je toch gewoon op een partij die de kinderbijslag wil afschaffen. Succes! :W
Kwestie van tijd dat dit land ten onder gaat aan figuren die alleen aan het staatsinfuus hangen. Aan alle subsidies en toeslagen staan werkenden tegenover. Maar dat houdt ook een keer op
  donderdag 28 oktober 2021 @ 22:00:45 #60
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201936522
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 21:57 schreef Toine51 het volgende:

Kwestie van tijd dat dit land ten onder gaat aan figuren die alleen aan het staatsinfuus hangen.
Er komt bij ons drie keer modaal binnen, dus om nu te roepen dat ik aan het 'staatsinfuus' hang. :')

Desalniettemin zie ik geen enkele reden om een financiele regeling, waar ik recht op heb, niet te gebruiken.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201939424
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 22:00 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Er komt bij ons drie keer modaal binnen, dus om nu te roepen dat ik aan het 'staatsinfuus' hang. :')

Desalniettemin zie ik geen enkele reden om een financiele regeling, waar ik recht op heb, niet te gebruiken.
Jezus, begrijpend lezen is lastig he? Je snapt toch wel dat er legio figuren zijn die overal subsidies voor krijgen en niet werken bijv? Ik ook niet, nee ik verdien ook genoeg, heb idd geen subsidies nodig.

En dat je er recht op hebt ja, dat klopt, maar dat dat tot de eeuwigheid door kan gaan, Nee!
pi_201939465
Geen slecht plan, kindertoeslag maar voor 1 kind.
pi_201940717
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 10:18 schreef Murdera het volgende:
Geen slecht plan, kindertoeslag maar voor 1 kind.
Het werkelijke overbevolkingsprobleem zit echter niet hier en los je alleen op door in Afrika/Midden Oosten leefomstandigheden te verbeteren c.q. geld uit te delen en vrouwen te educeren.
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:26:38 #64
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_201940855
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:11 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Het werkelijke overbevolkingsprobleem zit echter niet hier en los je alleen op door in Afrika/Midden Oosten leefomstandigheden te verbeteren c.q. geld uit te delen en vrouwen te educeren.
Lastige is dat je voor die twee zaken eerst stabiliteit moet hebben. Beetje een kip/ei verhaal. Je kan vrouwen niet opleiden als er geen scholen of docenten zijn, en om geld uit te delen moet je een robuust systeem hebben wat niet te prooi valt aan corruptie.

Kleine eilanden van stabiliteit in Afrika moet je aanmoedigen. Volgens mij gaat bv Rwanda de laatste jaren best goed.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_201940917
quote:
2s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:26 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Lastige is dat je voor die twee zaken eerst stabiliteit moet hebben. Beetje een kip/ei verhaal. Je kan vrouwen niet opleiden als er geen scholen of docenten zijn, en om geld uit te delen moet je een robuust systeem hebben wat niet te prooi valt aan corruptie.

Kleine eilanden van stabiliteit in Afrika moet je aanmoedigen. Volgens mij gaat bv Rwanda de laatste jaren best goed.
Givedirectly heeft volgens mij wel een methode gevonden om geld rechtstreeks aan arme mensen te geven. Vraag me af hoe zij dat doen.
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 12:34:22 #66
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_201940932
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 12:32 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Givedirectly heeft volgens mij wel een methode gevonden om geld rechtstreeks aan arme mensen te geven. Vraag me af hoe zij dat doen.
Ben ik ook wel benieuwd naar. Ik ben altijd bang dat vooral in de armere gebieden of de familie of lokale gangs dat geld gewoon proberen af te pakken.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_201941351
quote:
0s.gif Op donderdag 28 oktober 2021 18:04 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:
Anyway, overbevolking kunnen we alleen stoppen door grenzen te stellen aan het fokken. Dus ik stel voor niet meer dan 2 kinderen per persoon.
Maar aan het fokken kan niets worden gedaan, er zijn gewoon teveel vitale hitsige ouderen.
  vrijdag 29 oktober 2021 @ 22:54:29 #68
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201949813
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 10:13 schreef Toine51 het volgende:

Jezus, begrijpend lezen is lastig he?
Nee, hoor. Ik begrijp heel goed dat jij dingen die geregeld zijn in onze samenleving en die niet jou persoonlijk ten goede komen, wil afschaffen.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201951428
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 oktober 2021 22:54 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nee, hoor. Ik begrijp heel goed dat jij dingen die geregeld zijn in onze samenleving en die niet jou persoonlijk ten goede komen, wil afschaffen.
Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
  zaterdag 30 oktober 2021 @ 07:39:57 #70
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201951544
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:01 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
Wat is je alternatief kerel?
Enorme sloppenwijken met hoge criminaliteit? Denk je dat je dan nog veilig over straat kunt lopen? Of ga je dan lekker naar een dure villawijk verhuizen met een groot hek er omheen?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_201952842
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:39 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Wat is je alternatief kerel?
Enorme sloppenwijken met hoge criminaliteit? Denk je dat je dan nog veilig over straat kunt lopen? Of ga je dan lekker naar een dure villawijk verhuizen met een groot hek er omheen?
Betere verdeling van subsidies en toeslagen. Komt veel te vaak bij de verkeerde mensen terecht. Sommige moeten eerst maar eens hun eigen boontjes doppen voor ze direct hun hand ophouden..
En kinderbijslag stoppen bij 2 kinderen.
  zaterdag 30 oktober 2021 @ 10:40:44 #72
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201953199
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 10:14 schreef Toine51 het volgende:
Betere verdeling van subsidies en toeslagen. Komt veel te vaak bij de verkeerde mensen terecht.
Wie zijn de verkeerde mensen?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_201953492
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 10:40 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Wie zijn de verkeerde mensen?
Die er geen recht op hebben mss? Wat denk je zelf?
  zaterdag 30 oktober 2021 @ 11:14:59 #74
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201953576
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 11:05 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Die er geen recht op hebben mss? Wat denk je zelf?
Nou, aan je eerdere posts en toon valt te merken dat je ook geen fan bent van de mensen die er wel recht op hebben.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_201954231
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 11:14 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Nou, aan je eerdere posts en toon valt te merken dat je ook geen fan bent van de mensen die er wel recht op hebben.
Genoeg mensen die eigenlijk geen fatsoenlijk inkomen of een goede leefomgeving hebben. En toch maar kinderen nemen. Tja, moeten we die dan blijven ondersteunen? Ja, als het daardoor beter wordt maar dat gebeurt heel vaak niet.


En moeten die subsidies en toeslagen werkelijk zo veel en hoog zijn dat het voor sommigen niet loont om überhaupt te gaan werken?

Ergens recht op hebben betekent niet dat het ook daadwerkelijk allemaal eerlijk verdeeld wordt
pi_201954273
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:12 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Genoeg mensen die eigenlijk geen fatsoenlijk inkomen of een goede leefomgeving hebben. En toch maar kinderen nemen. Tja, moeten we die dan blijven ondersteunen? Ja, als het daardoor beter wordt maar dat gebeurt heel vaak niet.

En moeten die subsidies en toeslagen werkelijk zo veel en hoog zijn dat het voor sommigen niet loont om überhaupt te gaan werken?

Ergens recht op hebben betekent niet dat het ook daadwerkelijk allemaal eerlijk verdeeld wordt
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
pi_201954492
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:17 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
Toekomstdenken, daar heb ik niks aan. Kijk gewoon nú in het heden.

Nogmaals,er is ook niks mis mee als je er recht óp hébt. Maar voor de zoveelste x. Er wordt ook onterecht betaald. En het mag in sommige gevallen wel wat minder. Vind ik.
pi_201956367
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 12:17 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Wat denk je eigenlijk dat er met jou gaat gebeuren als automatisering echt toe gaat slaan en er een gerede kans bestaat dat je je baan kwijtraakt. Wat moet er vervolgens met jouw rechten gebeuren?
Gebeurt niet. Groot deel van de arbeidsmarkt bestaat al uit bullshitbanen. Terwijl veel zinnige vacatures onvervuld blijven…
  zaterdag 30 oktober 2021 @ 23:01:52 #79
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201964036
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 07:01 schreef Toine51 het volgende:

Ten goede komen? Je bedoelt; ons klauwen met geld kost...
En? Dat is waar de samenleving voor heeft gekozen. Jij loopt alleen maar te miepen, omdat jij er persoonlijk geen voordeel van hebt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201964879
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 oktober 2021 23:01 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
En? Dat is waar de samenleving voor heeft gekozen. Jij loopt alleen maar te miepen, omdat jij er persoonlijk geen voordeel van hebt.
Ik kies nergens voor, nooit gewild.
En ik hoef geen voordeeltjes, ik dop mijn eigen boontjes. Niksnadanoppes geld nodig via subsidies of toeslagen.
Waarom niet? Omdat ik werk
  zondag 31 oktober 2021 @ 00:22:03 #81
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201964950
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:16 schreef Toine51 het volgende:

Ik kies nergens voor, nooit gewild.

Je bent onderdeel van een democratische samenleving. Dus linksom of rechtsom heb je gekozen. :')
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_201966762
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Je bent onderdeel van een democratische samenleving. Dus linksom of rechtsom heb je gekozen. :')
Democratische samenleving betekent niet dat je het overal maar mee eens moet zijn wat de beleidsmakers beslissen
pi_201967275
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 00:16 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ik kies nergens voor, nooit gewild.
En ik hoef geen voordeeltjes, ik dop mijn eigen boontjes. Niksnadanoppes geld nodig via subsidies of toeslagen.
Waarom niet? Omdat ik werk
Als je plots ziek wordt of ontslagen wordt of bijv. je opleiding uit de mode raakt werk jij ook niet meer.
pi_201967359
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:33 schreef Solstice1 het volgende:

[..]
Als je plots ziek wordt of ontslagen wordt of bijv. je opleiding uit de mode raakt werk jij ook niet meer.
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
pi_201967386
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
Misschien moet je dat soort stellingen niet continu afwisselen met ambigue opmerkingen. Het aantal mensen van het type "probleemwijken" wordt overigens schromelijk overdreven in de bijstand. Ben er 2 van tegengekomen bij m'n werken met lui uit de arbeidsactivering, 1 ging uiteindelijk gewoon werken. Zijn er daar enkele honderden langs gekomen.
  zondag 31 oktober 2021 @ 11:21:26 #86
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201967771
https://www.telegraaf.nl/(...)bereikbaar-te-houden

quote:
Ministerie veegt vloer aan met PBL-rapport: 'Juist extra investeren om Nederland bereikbaar te houden'
Door MIKE MULLER EN GIJSBERT TERMAAT

Updated 48 min geleden
1 uur geleden
in BINNENLAND
DEN HAAG - Er klinkt harde kritiek op het 'wensdenken' dat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) naar voren bracht in een rapport over onze infrastructuur.
Het PBL suggereerde om nieuwe investeringen achterwege te laten vanwege het thuiswerken.
Maar uit onafhankelijk onderzoek van het ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat blijkt nu juist dat miljardeninvesteringen nodig zijn om ons land bereikbaar te houden.
quote:
„Wij hebben al eerder gewaarschuwd voor ’coronabijziendheid’ en dat zie je nu weer gebeuren”, stelt Van Eijck. „

Het PBL richt zich uitsluitend op een mogelijk effect van thuiswerken en houdt geen rekening met andere belangrijke ontwikkelingen.
Het is onbegrijpelijk dat de voorspelde autonome groei van het goederenvervoer, het ov, de fiets en andere vervoerstromen, volstrekt terzijde wordt geschoven.
Er komen tot 2030 één miljoen woningen bij en tot 2040 bijna 2 miljoen Nederlanders. Nu niks doen zorgt dat we vastlopen.”
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 31 oktober 2021 @ 22:50:59 #87
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_201978389
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 09:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Democratische samenleving betekent niet dat je het overal maar mee eens moet zijn wat de beleidsmakers beslissen
Dat is ook niet wat ik zeg. Ik zeg dat je linksom of rechtsom toch hebt gekozen. Bijvoorbeeld dat je er toch voor kiest om, ondanks dit enorme onrecht, in Nederland te blijven wonen. :')
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zondag 31 oktober 2021 @ 23:19:05 #88
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_201978677
quote:
Er komen helemaal geen 2 miljoen Nederlanders bij, maar 2 miljoen migranten.
Von Kopf bis Fuß auf Liebe eingestellt
  zondag 31 oktober 2021 @ 23:33:18 #89
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201978823
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 23:19 schreef LXIV het volgende:

[..]
Er komen helemaal geen 2 miljoen Nederlanders bij, maar 2 miljoen migranten.
Ja, dat krijg je als er hier alles netjes is en er heel veel werk is door de economische divergentie binnen de Euro zone
en omdat de overheid allerlei nieuwe verdienmodellen fabriceert als kinderopvang en gratis WMO thuiszorg voor oudere mensen ipv bejaardenhuizen

2 miljoen migranten , ( nieuwe Nederlanders van 21 plus) en en die willen wel wonen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201980876
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

[ Bericht 20% gewijzigd door Mondkapje op 01-11-2021 09:27:31 ]
pi_201986974
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 09:22 schreef Mondkapje het volgende:
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

Ik had er in ONZ als grap een topic over geopend… Maar heb je gezien hoe goed onze sociale zekerheid is vergeleken met de meeste andere EU landen? Zelfs Duitsland is niks dus ik snap wel dat mensen liever naar NL komen terwijl ze in Duitsland nog een beetje een normale kans op een huis krijgen hebben…
pi_201986993
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
Bij bijstand heb je een sollicitatieplicht. Hoe de f lukt het die mensen dan om hun bijstand te behouden? Ben ik zo dom dat ik dat niet begrijp en een 9 tot 5 kantoorbaan heb?
pi_201987209
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:29 schreef Kerk het volgende:

[..]
Bij bijstand heb je een sollicitatieplicht. Hoe de f lukt het die mensen dan om hun bijstand te behouden? Ben ik zo dom dat ik dat niet begrijp en een 9 tot 5 kantoorbaan heb?
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
  maandag 1 november 2021 @ 17:50:36 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_201987241
quote:
0s.gif Op zondag 31 oktober 2021 10:41 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Man man, goed lezen is er ook niet meer bij hè? Lees mijn vorige posts nog eens. Niet reageren op 1 quote.

Ik zeg: Als je recht hebt op die toeslagen en subsidies en je hebt het echt nodig, prima.

Maar zat figuren die parasiteren op de samenleving. Die kunnen werken maar niet willen.
En geld gaat naar figuren die er geen recht op hebben. Maar door mazen in de wet claimen dat ze er recht op hebben..
werk jij wel ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_201987289
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
Nee? Iig, het UWV doet wel kwaliteitscontroles dus waarom de gemeente niet?. En als je een baan wordt aangeboden en je weigert die wordt je ook gekort.
pi_201989279
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
werk jij wel ??
Ja, jammer hé?
pi_201994949
Somaliërs bijvoorbeeld hebben meestal niet meer dan basisschool gehad in hun thuisland en ze spreken heel slecht Nederlands. Bijzonder feitje: ze zijn het meest tevreden in Nederland van alle bevolkingsgroepen!
Google op 'gevlucht met weinig bagage', pdf document.

Ik vraag me dan wel af waarom ze niet beter Nederlands leren. Er staat echter ook in dat ze relatief gezien weinig binding met Nederland voelen en dat verklaart wel het een en ander.
In Engeland doen Somaliërs het beter omdat ze daar aan minder regels hoeven te voldoen om aan de arbeidsmarkt deel te nemen. De taal zal ook wel meespelen.

Het aantal dat vrijwilligerswerk doet is gestegen, komt mede doordat er sinds een aantal jaren n de bijstand een tegenprestatie gevraagd wordt.

[ Bericht 11% gewijzigd door Mondkapje op 02-11-2021 09:50:29 ]
pi_201995903
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 17:47 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Solliciteren op baantjes die je toch nooit zal krijgen.
Voldoe je aan de plicht.

Maar er zullen ook wel genoeg zijn die gewoon zichzelf niet geschikt vinden om te werken, werkschuwe tokkies...
Dat laatste valt uit ervaring heel erg mee. Ben er vanuit de arbeidsactivering 2 tegen gekomen die in eerste instantie niet wilden en uiteindelijk is 1 van de beide wel gewoon gaan werken. De ander had zware verslavingsproblematiek. Zuipen en drugs gebruiken op de plees bij de soos, dat soort dingen.

Die hebben ze zijn uitkering 2x afgepakt en uiteindelijk maar weer teruggegeven omdat hij anders gewoon uit stelen ging. Weinig medelijden met zo'n vent, maar dat is er 1 op honderden die zo was.
  dinsdag 2 november 2021 @ 13:49:01 #99
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_201997762
quote:
0s.gif Op maandag 1 november 2021 09:22 schreef Mondkapje het volgende:
Ik denk dat de VVD toch eens moet denken aan een nieuwe leider, Rutte is helemaal lam geslagen die durft niks meer. Iemand die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en een regeling als Denemarken voorstaat.
Door de sociale media wordt het overal ter wereld steeds bekender dat je in Nederland overal voorrang op krijgt, en de stroom naar Nederland zal alleen maar toenemen ondanks dat het hier overvol is.
Het gaat mij niet zozeer om de mensen maar wel om het feit dat het allemaal islam is wat hier binnenkomt en mensen met een goede opleiding denken nu al na over emigreren.

wel jammer dat je perse moslims ziet als fout

Mijn vader en moeder wonen in een appartement en hebben sinds 2 jaar Eritreeërs boven zich wonen
die zijn christelijk, maar maken tot 5 uur snachts ernstige overlast, gooien troep van het balkon in het plantsoen, zetten het portiek vol met rommel, woningbouw probeerde te bemiddelen maar ze staan er niet voor open, dus word het zo gelaten.

Soms denk ik ook wel is NL nog leefbaar als deze instroom doorgaat maar dit heeft niet persé iets met de islam te maken, er zijn genoeg ontwikkelde moslims, kijk maar in Iran of Turkije waar genoeg nette mensen wonen en waar geen enkele overlast is. Het heeft eerder te maken of iemand uit een ontwikkelingsland komt en die gebruiken hiernaartoe meeneemt

de grootste crimineel uit mijn klas 20 jaar geleden was een Irakees uit Bagdad en hij en z'n ouders waren ook christelijk, en genoeg antillianen zijn ook geen moslims en die zijn ook crimineler dan bv turken..
pi_201997910
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 november 2021 13:49 schreef BMW1993 het volgende:
kijk maar in Iran of Turkije waar genoeg nette mensen wonen en waar geen enkele overlast is
ataturk please, genoeg Koerden, Armenen, etc. die het daar niet mee eens zullen zijn
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')