abonnement bol.com Coolblue
pi_201538422
quote:
International zoekt kamer: ‘Ik sta feitelijk op straat’Ze slapen bij vrienden, in hotels en reageren op tientallen advertenties. Internationale studenten in Delft zitten met de handen in het haar: hoe komen ze aan een kamer?

Dit studiejaar meldden meer dan tweeduizend internationale studenten zich aan voor een bachelor- of masterstudie aan de TU Delft. En die studenten hebben woonruimte nodig, maar de kamers liggen niet voor het oprapen.

“Meer dan 120 reacties via Kamernet, twintig via Room.nl, contact met vijftien verschillende makelaars en op Facebook ben ik de tel kwijtgeraakt”, somt bachelorstudent Pratham zijn inspanningen op. De tijd begint te dringen. Tot eind september heeft hij een slaapplek - in onderhuur bij een vriend.

Geen eenvoudige oplossing
Tijdens zijn zoektocht klopte Pratham aan bij de TU Delft en studentenhuisvester Duwo. “Zij wensten me succes, maar konden niets voor me betekenen.”

De mogelijkheden van de universiteit zijn inderdaad beperkt, laat een woordvoerder weten. “In samenwerking met een aantal verhuurders kunnen we internationale studenten jaarlijks zo’n 1000 tot 1200 woonruimtes aanbieden. Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet.” Die stop werd dit jaar eind juni bereikt. Hoeveel buitenlandse studenten momenteel geen kamer hebben, is de universiteit onbekend.

Uit reacties op een oproep via Instagram blijkt dat Pratham zeker niet de enige internationale student is die op hete kolen zit. “Ik zoek al meer dan zes maanden en woon nu noodgedwongen samen met mijn broer in zijn kleine kamer”, vertelt een internationale bachelorstudent die anoniem wil blijven. “Vorig jaar kreeg ik een kamer aangewezen via de TU Delft Housing Service, maar dat zijn huurcontracten van maximaal een jaar, dus nu sta ik feitelijk op straat.” De student reageerde op ‘ontelbaar veel advertenties’, maar het aanbod voor internationals is beperkt. “Veel advertenties vermelden - weinig subtiel - dat internationals wordt verzocht niet te reageren omdat de voorkeur uitgaat naar Nederlandse studenten.


Voorbeelden van advertenties waar internationals bij voorbaat worden afgewezen.

Behalve de spanningen en stress die het samenwonen met zijn broer op een paar vierkante meter met zich meebrengen, zijn er ook zorgen van administratieve aard. “Ik sta nog altijd ingeschreven op mijn oude adres, dat betekent dat al mijn post ůůk naar dat adres wordt verstuurd.” Inschrijven bij zijn broer gaat niet en zijn adres wijzigen bij de gemeente kan niet. “Daar vragen ze om een kopie van een huurcontract en dat kan ik niet geven.” Als non-EU-student is hij afhankelijk van een verblijfsvergunning – waarvoor registratie bij de gemeente vereist is. “Al maak ik me daar geen zorgen om. De vergunning die ik vorig jaar ontving heeft geen invloed op mijn huidige verblijf.”

"Volgens de wet basisregistratie personen is het overigens wel verplicht om een adreswijziging door te geven”, vertelt een woordvoerder van de Gemeente Delft. "Heb je geen vast woonadres, dan kun je altijd een briefadres aanvragen. Zo'n briefadres is zes maanden geldig."

Zonder papieren in de collegebanken
Toch zijn er studenten die momenteel in Nederland verblijven en niet ingeschreven staan bij een gemeente. Ze sloegen het advies van de TU in de wind om zonder geschikte woonruimte niet naar Delft te reizen, en schoven ‘gewoon’ aan in de collegebanken.

Opmerkelijk, want een inschrijving op een geldig Nederlands adres bij de plaatselijke gemeente is wettelijk verplicht voor iedereen die vier maanden of langer in Nederland verblijft. Ongeacht nationaliteit of verblijfsdoel. Het is daarnaast een vereiste om aan de TU te studeren. Toch controleert de universiteit hier niet op. “Dat kunnen en mogen we niet”, aldus de woordvoerder.

Deze regel geldt overigens alleen voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte. Europese studenten hebben geen vergunning nodig.

“Maar we hebben wel een kamer nodig”, merkt een Hongaarse bachelorstudent op. Omdat hij voor aanvang van het collegejaar geen woonruimte vond, bleef hij in zijn thuisland. De TU toonde begrip voor zijn situatie en biedt hem tot oktober hybride onderwijs aan. “Daarna is mijn fysieke aanwezigheid verplicht.” Momenteel reageert hij vanuit Hongarije op kamers. Zonder succes. “Ik word steeds afgewezen omdat ik tijdens instemmingsavonden niet fysiek aanwezig kan zijn.”

Een mogelijke uitkomst voor buitenlandse studenten die geen kamer kunnen vinden is het vorig jaar geopende The Student Hotel. In dit hotel huren studenten kamers voor een semester of heel collegejaar. In tegenstelling tot ‘gewone’ hotels, mogen studenten zich hier wel bij de gemeente inschrijven.

Ondanks prijzen vanaf 700 euro per maand zit ook het Student Hotel in Delft overvol. Er verblijven op dit moment ongeveer 260 studenten en alle kamers zijn tot augustus 2022 volgeboekt”, weet assistent operations Koen Wilmer.

In het WestCord hotel, dat sinds kort ook studentenkamers aanbiedt, is het ook dringen. “Heel september waren we volgeboekt”, vertelt een medewerker. Voor oktober zijn er van de dertig beschikbare kamers ŗ 995 euro per maand nog zeven vrij. “Maar ik verwacht dat een aantal huidige gasten hun verblijf nog verlengt.”

Geen garantie
De situatie is schrijnend, maar dat het voor buitenlandse studenten lastig is om een kamer te vinden, is niet nieuw. “Het is al jaren zo”, aldus de TU-woordvoerder. “Dit probleem is breed onderkend en hangt samen met de huidige situatie van de woningmarkt. Er is geen eenvoudige oplossing. Al jaren informeren we internationale studenten vooraf dat de woonsituatie lastig is. We willen geen valse verwachtingen wekken en aankomende studenten goed informeren.”

Toch zou Pratham graag zien dat de TU een stap verder gaat. “Op de universiteitswebsite staat bijvoorbeeld het advies je studie eventueel een jaar uit te stellen als je geen kamer kunt vinden. Maar uitstel is geen garantie dat je volgend jaar wel een kamer hebt.”

Dat advies geeft de universiteit juist met reden, legt de woordvoerder uit. “Hiermee willen we duidelijk maken dat het belangrijk is om op tijd woonruimte te zoeken. Op het laatste moment is dat ťcht heel lastig.”

Intussen doet Pratham er alles aan om te kunnen blijven. “Ik reageer op alle kamers die worden aangeboden. Zelfs op woningen met vijf slaapkamers. Ik zit in een Whatsappgroep met meer dan honderd studenten die woonruimte zoeken, dus die kamers zijn zo gevuld.”
Nou, zullen we dan maar 1 van de laatste stukjes binnenstedelijk groen in Delft tussen de Rotterdamseweg en de Leeghwaterstraat volbouwen met studentenwoningen voor die arme drommels? Dit soort nieuws zullen we aan het begin van elk studiejaar vaker gaan zien in meerdere studentensteden. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?!
pi_201538541
SyriŽrs met Cup D en maatje 32 welkom. Ik heb nog twee kamers over. DM me.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_201538559
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:22 schreef de_boswachter het volgende:
SyriŽrs met Cup D en maatje 32 welkom. Ik heb nog twee kamers over. DM me.
TU Delft, weinig kans.
  maandag 27 september 2021 @ 11:27:50 #4
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_201538602
Blijkbaar hebben die verhuurders gezeik gehad met internationale studenten , zou anders niet weten waarom je ze anders zou weren
Ik ben inmiddels overleden
pi_201538614
Misschien wordt het nu echt eens tijd om dat internationale onderwijs nog eens te heroverwegen (lees: afbouwen). Want het is inmiddels wel bekend dat het de kwaliteit niet ten goede komt (steenkolen-Engels van docenten etc.), en het heeft dus nog meer nadelen.
pi_201538642
Het is allemaal de schuld van de buitenlanders!

En niet van de bourgeoisie die een half miljoen lege woningen in bezit heeft exclusief leegstaande kantoorpanden
pi_201538680
Ze hadden ook een beetje vooronderzoek kunnen doen, in plaats van massaal hier naartoe komen en dan klagen.
  maandag 27 september 2021 @ 11:42:24 #8
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201538764
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:27 schreef Enchanter het volgende:
Blijkbaar hebben die verhuurders gezeik gehad met internationale studenten , zou anders niet weten waarom je ze anders zou weren
Vaak ook studenten huizen waar de verhuurder het aan de bewoners over laat om een nieuwe huurder te kiezen. Kan me voorstellen dat het met een buitenlandse master student toch weer een ander sfeertje in huis geeft.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_201538787
"Behalve de spanningen en stress die het samenwonen met zijn broer..."

Hij heeft dus onderdak.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_201538816
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:44 schreef EttovanBelgie het volgende:
"Behalve de spanningen en stress die het samenwonen met zijn broer..."

Hij heeft dus onderdak.
"ik sta feitelijk op straat"

Al kan hij nog wel wat onderwijs gebruiken.
"Pools are perfect for holding water"
pi_201538817
Gewoon netjes achteraan sluiten en op je beurt wachten, net zoals de rest :W
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_201538887
Wat vinden de FoK!-ers van enige verantwoordelijkheid van de universiteit in deze? Hoe duidelijk moeten ze zijn over deze kamerkrapte?

"Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet."

Dan zouden ze bijvoorbeeld vanaf dat moment ook wel op de site van de studie-inschrijving een duidelijk zichtbare waarschuwing neer kunnen zetten dat de inschrijvingen voor woonruimtes vol zit.
"Pools are perfect for holding water"
pi_201539018
Eerste stuk tekst uit de afbeelding:

"we zijn gemengt BSc en MSc studenten."

:')
Google is your friend, abuse your friends
pi_201539031
quote:
Een mogelijke uitkomst voor buitenlandse studenten die geen kamer kunnen vinden is het vorig jaar geopende The Student Hotel. In dit hotel huren studenten kamers voor een semester of heel collegejaar. In tegenstelling tot ‘gewone’ hotels, mogen studenten zich hier wel bij de gemeente inschrijven.

Ondanks prijzen vanaf 700 euro per maand zit ook het Student Hotel in Delft overvol. Er verblijven op dit moment ongeveer 260 studenten en alle kamers zijn tot augustus 2022 volgeboekt”, weet assistent operations Koen Wilmer.

In het WestCord hotel, dat sinds kort ook studentenkamers aanbiedt, is het ook dringen. “Heel september waren we volgeboekt”, vertelt een medewerker. Voor oktober zijn er van de dertig beschikbare kamers ŗ 995 euro per maand nog zeven vrij. “Maar ik verwacht dat een aantal huidige gasten hun verblijf nog verlengt.”
Dat is ook wel echt smerig hoog.

Voor 695 mag ie hier op de gang slapen. })

600 voor een tentje in de tuin, excl servicekosten
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 27 september 2021 @ 12:09:20 #15
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201539057
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:51 schreef probeer het volgende:
Wat vinden de FoK!-ers van enige verantwoordelijkheid van de universiteit in deze? Hoe duidelijk moeten ze zijn over deze kamerkrapte?

"Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet."

Dan zouden ze bijvoorbeeld vanaf dat moment ook wel op de site van de studie-inschrijving een duidelijk zichtbare waarschuwing neer kunnen zetten dat de inschrijvingen voor woonruimtes vol zit.
Die moeten gewoon een cap zetten op het aantal buitenlandse studenten.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 27 september 2021 @ 12:10:25 #16
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201539073
Probleem is dat voor universiteiten buitenlandse studenten meer inkomsten opleveren dan NL studenten. Dat beleid slaat echt nergens op, maar is wel de reden dat er zo giga veel buitenlandse studenten rondlopen die vinden dat ze op dag 1 onderdak moeten hebben (wat logisch is, want pappa&mamma wonen niet op reisafstand van de Universiteit itt. Die van NL studenten) terwijl NL studenten ook maanden aan het zoeken zijn.

Ergo, kap eens met dat kromme beleid om ons onderwijsgeld te spenderen aan studenten die hier alleen maar voorzieningen komen gebruiken om daarna waarschijnlijk weer terug te gaan.
  maandag 27 september 2021 @ 12:11:51 #17
476022 PzKpfw
Ongestoord Zeiken
pi_201539084
Gewoon achter in de rij aansluiten.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  maandag 27 september 2021 @ 12:15:47 #18
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201539112
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
pi_201539157
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Ze krijgen ook korting op hun zorgpremie
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_201539168
Zijn er ook nieuwsberichten over nederlanders die geen kamer kunnen vinden?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  maandag 27 september 2021 @ 12:21:54 #21
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_201539169
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
WUT :o :o :o nog nooit van gehoord dat dit bestaat maar hier moeten we toch zsm mee stoppen, schandalig! :{ En die internationale studenten die hier door de universiteitsbesturen heen gelokt worden zodat de uni's en hogescholen hun premies en subsidies kunnen opslurpen ook zeer fors indammen!

Afgezien van de eerder genoemde instituten heeft niemand er wat aan. Oh ja, de huisjesmelkers
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_201539201
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
En dan te bedenken dat die regeling eerst 8 jaar was. :')
pi_201539229
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 12:21 schreef RedFever007 het volgende:

[..]
WUT :o :o :o nog nooit van gehoord dat dit bestaat maar hier moeten we toch zsm mee stoppen, schandalig! :{ En die internationale studenten die hier door de universiteitsbesturen heen gelokt worden zodat de uni's en hogescholen hun premies en subsidies kunnen opslurpen ook zeer fors indammen!

Afgezien van de eerder genoemde instituten heeft niemand er wat aan. Oh ja, de huisjesmelkers
Kennismigranten krijgen nog meer kortingen hoor, dat is al sinds ik het me kan herinneren.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  maandag 27 september 2021 @ 12:29:41 #24
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201539241
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:25 schreef luxerobots het volgende:

[..]
En dan te bedenken dat die regeling eerst 8 jaar was. :')
Jup... en het dan gek vinden dat huizenprijzen omhoog knallen in omgevingen met veel expats :P .
pi_201539350
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:51 schreef probeer het volgende:
Wat vinden de FoK!-ers van enige verantwoordelijkheid van de universiteit in deze? Hoe duidelijk moeten ze zijn over deze kamerkrapte?

"Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet."

Dan zouden ze bijvoorbeeld vanaf dat moment ook wel op de site van de studie-inschrijving een duidelijk zichtbare waarschuwing neer kunnen zetten dat de inschrijvingen voor woonruimtes vol zit.
Het is ook een beetje wat de gek er voor geeft. Als pappie en mammie in China of India die §700-§1.000 per maand voor een 'Student Hotel' voorschieten, dan verziekt dat de hele markt. Ik weet dit ook wel van Chinese studenten. Die hebben geen idee wat hier een normale prijs is en betalen gewoon wat er gevraagd wordt.

Ik weet niet meer zo goed hoe het landschap er nu uitziet. Betalen die studenten van buiten de EU nog instellingscollegegeld? En krijgen de universiteiten nog meer subsidie als ze meer studenten aantrekken? Dan is het natuurlijk helemaal cashen voor de universiteit. Die hebben dan geen enkel belang om de stortvloed aan internationals te stoppen.

Als we niet met die toestroom stoppen, dan moeten uni's daarin inderdaad hun verantwoordelijkheid nemen. En deze mensen huisvesten op een campus buiten de stad. Lijkt me de enige oplossing als je ze blijft uitnodigen.
pi_201539379
Van mensen met academisch denkniveau zou je toch mogen verwachten dat ze zich inlezen, en zelf ook al opgemerkt zouden hebben dat Nederland overvol is, en er een gigantische woningnood is.

Laat die studenten gewoon lekker in eigen land studeren. Zeker die Chinezen, te gek voor woorden.

Ik heb liever dat we schaarse woningen reserven voor vluchtelingen, dan voor dit pretentieuze jank-studenten.
- Souveršn ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
  maandag 27 september 2021 @ 13:00:25 #27
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_201539542
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:43 schreef Galvez het volgende:
Van mensen met academisch denkniveau zou je toch mogen verwachten dat ze zich inlezen
Ook hier heeft de inflatie toegeslagen. Vroeger had je een strenge selectie waarin de beste vooraan de rij stonden voor toelating. Nu wordt elke student gezien als een bedrag aan inkomsten. Wat boeit het niveau dan?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_201539592
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:27 schreef Enchanter het volgende:
Blijkbaar hebben die verhuurders gezeik gehad met internationale studenten , zou anders niet weten waarom je ze anders zou weren
Huisgenoten hebben vaak geen zin om ook nog in hun vrije tijd de woonbegeleider van hulpeloze buitenlandertjes uit te hangen en in het Engels te moeten communiceren met iemand die dat nog veel slechter spreekt, Hongaren, Oegandezen, Amerikanen, dat soort volk.

En als de verhuurder bepaalt wie erin komt en er allemaal buitenlanders in mikt dan weet je ook niet wat dat wordt. Het is in Nederlandse studenthuizen vaak een enorme teringbende maar die hebben geen begeleiding nodig om te weten hoe ze het vuilnis buiten moeten zetten als ze daar eenmaal de energie voor hebben gevonden.

quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:51 schreef probeer het volgende:
Wat vinden de FoK!-ers van enige verantwoordelijkheid van de universiteit in deze? Hoe duidelijk moeten ze zijn over deze kamerkrapte?

"Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet."

Dan zouden ze bijvoorbeeld vanaf dat moment ook wel op de site van de studie-inschrijving een duidelijk zichtbare waarschuwing neer kunnen zetten dat de inschrijvingen voor woonruimtes vol zit.
In deze context wel, maar ik vind niet dat universiteit zich uberhaupt niet met huisvesting te bemoeien heeft. Die studenten kiezen een universiteit zonder campus. Je leren redden in een vreemd land is nou eenmaal wat een studie in het buitenland iets extra's geeft. Je hebt het al makkelijk in Nederland met iedereen die maar vriendelijk is, Engels spreekt en de opleiding en ontwikkeling van onze eigen kinderen opoffert aan buitenlanders die collegegeld willen uitsparen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 13:07:15 #29
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201539618
quote:
10s.gif Op maandag 27 september 2021 12:03 schreef Metalfrost het volgende:
Eerste stuk tekst uit de afbeelding:

"we zijn gemengt BSc en MSc studenten."

:')
Het is de TU Delft, wat had je verwacht?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_201539624
quote:
9s.gif Op maandag 27 september 2021 13:00 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Ook hier heeft de inflatie toegeslagen. Vroeger had je een strenge selectie waarin de beste vooraan de rij stonden voor toelating. Nu wordt elke student gezien als een bedrag aan inkomsten. Wat boeit het niveau dan?
Ja, dst krijg je met marktwerking en winstbejag als hoofddoel…
- Souveršn ist nicht, wer viel hat, sondern wenig braucht -
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 13:08:50 #31
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201539637
Overigens hekel ik behoorlijk hoe studenten die niet staan te springen om internationale huisgenoten hier als de boeman worden weggezet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  maandag 27 september 2021 @ 13:09:15 #32
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_201539641
quote:
9s.gif Op maandag 27 september 2021 13:00 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Ook hier heeft de inflatie toegeslagen. Vroeger had je een strenge selectie waarin de beste vooraan de rij stonden voor toelating. Nu wordt elke student gezien als een bedrag aan inkomsten. Wat boeit het niveau dan?
Het niveau daalt navenant aan de kant van de uni zelf :')

MBO/HBO/Uni, over een jaar of tien kan het samengevoegd worden tot ťťn opleiding en is alles verworden tot een genivelleerde eenheidsworst waar degene die nog wel willen en kunnen mogen opzouten naar hoogwaardige en dure privťscholen
omdat de reguliere scholen via buitenlandse studenten 3x zoveel kunnen verdienen :r studeren op niveau voor de welgestelden, het gepeupel mag voor een appel en ei zonder toekomst en zonder zicht op een huis, pensioen en welvaart krom liggen voor Den Haag om de niet meer beheersbare sociale voorzieningen bij elkaar te mogen werken.

Sterkte Nederland. Wat een gaaf land!
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_201539680
Weinig medelijden met de student die hier al een jaar is, wil blijven, maar geen Nederlands heeft geleerd. Je kan nog zo aardig zijn, maar niemand heeft op een huisavondje zin om moeilijk te doen voor een huisgenoot.
pi_201539687
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Dat is wel gebonden aan voorwaarden. Het is niet zo dat elke buitenlander hier naartoe kan komen en aanspraak maken op zulke regelingen. Het is bedoeld om mensen naar Nederland te halen met expertise waaraan hier een tekort is. Dat moet ook aangetoond worden.
pi_201539726
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:11 schreef PzKpfw het volgende:
Gewoon achter in de rij aansluiten.
Over welke rij hebben we het hier? Als je vooraan de rij gekomen bent, wie vind je daar volgens jou dan?

Er is namelijk geen centrale organisatie. Het is niet zoals bij een sociale huurwoning, dat je je ergens bij een overkoepelende organisatie in kunt schrijven en dan inschrijfduur opbouwt, waarna je op een bepaald moment 'aan de beurt bent'.
pi_201539778
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:05 schreef probeer het volgende:

[..]
Dat is ook wel echt smerig hoog.

Voor 695 mag ie hier op de gang slapen. })

600 voor een tentje in de tuin, excl servicekosten
Ligt er aan waar je het mee vergelijkt. Het is fors voor een studentenkamer, het is erg weinig voor een hotel.

In Amsterdam heb je bijv. ook 'Casa'. Studenten huren daar een kamer voor 450 euro per maand, maar zij moeten eind juni wegwezen, want gedurende de zomer worden diezelfde kamers (per nacht) verhuurd aan toeristen. Ik weet zo niet wat die kamers per nacht kosten, maar in Amsterdam zal dat al snel boven 100 euro per nacht liggen.

Nou is Casa geen normaal hotel. Hun primaire doel is het bieden van studentenhuisvesting en zij gebruiken de hotelinkomsten om het voor de studenten betaalbaar te houden. Het geeft echter wel aan dat het voor een normaal hotel niet erg interessant is om hun kamers aan studenten aan te bieden.
pi_201539783
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:08 schreef Nattekat het volgende:
Overigens hekel ik behoorlijk hoe studenten die niet staan te springen om internationale huisgenoten hier als de boeman worden weggezet.
Het wordt vast wel ergens racistisch genoemd, door van die figuren die een koloniaal sense of entitlement van Britse proporties weten te koppelen aan het 'feit' dat alles hier met bloed van hun voorouders is betaald.

quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:12 schreef Glazenmaker het volgende:
Weinig medelijden met de student die hier al een jaar is, wil blijven, maar geen Nederlands heeft geleerd. Je kan nog zo aardig zijn, maar niemand heeft op een huisavondje zin om moeilijk te doen voor een huisgenoot.
Dat is nou eenmaal eigen aan mensen die neerdalen uit de bovenklasse van klimaatverwoestende anywhere's, er is een totaal gebrek aan reflectie op wat ze nou eigenlijk van de lokale bevolking verwachten/vragen/eisen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 27 september 2021 @ 13:28:37 #38
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_201539837
De universiteit moet kamers bouwen voor buitenlandse studenten, en dan maximaal studenten accepteren als er kamers zijn. Lijkt me toch niet zo heel moeilijk. Kamers op campus is heel normaal in de rest van de wereld.

Nu willen universiteiten wel de lusten (veel geld binnenharken) maar niet de lasten.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_201539861
Ik heb nog wel ruimte in huis.. voor.. studentes.

:7
  maandag 27 september 2021 @ 13:31:54 #40
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_201539863
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:40 schreef Vasilevski het volgende:

[..]
Het is ook een beetje wat de gek er voor geeft. Als pappie en mammie in China of India die §700-§1.000 per maand voor een 'Student Hotel' voorschieten, dan verziekt dat de hele markt. Ik weet dit ook wel van Chinese studenten. Die hebben geen idee wat hier een normale prijs is en betalen gewoon wat er gevraagd wordt.

Ik weet niet meer zo goed hoe het landschap er nu uitziet. Betalen die studenten van buiten de EU nog instellingscollegegeld? En krijgen de universiteiten nog meer subsidie als ze meer studenten aantrekken? Dan is het natuurlijk helemaal cashen voor de universiteit. Die hebben dan geen enkel belang om de stortvloed aan internationals te stoppen.

Volgens mij is dat nog steeds zo ja. En ze betalen ook vooraf in 1 keer, dus dat zal ook wel lekker zijn voor de kas zo vlak voor het nieuwe jaar begint.

Verhuurders willen ook vaak dat buitenlandse studenten 3 of 6 keer de huur in 1 keer overmaken, omdat je nooit weet of iemand niet opeens naar het buitenland vertrokken is. Een huurschuld van iemand die weer in China is ga je natuurlijk nooit meer terug krijgen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_201539960
Weet anderzijds trouwens ook wel dat er in Nederland Chinese verhuurders zijn die alleen Chinese studenten willen. En dan bij voorkeur ook allemaal van hetzelfde geslacht. Voordeel is in ieder geval dat ze dezelfde taal spreken en geen exorbitante huurprijs aan hun landgenoten vragen. Die hebben dan ook wel de incentive om de boel netjes te houden (voor een studentenhuis tenminste) en een beetje sociaal met elkaar te zijn. Vind het wel oprecht sneu voor degenen die hier aankomen, niemand kennen, en zich maar een beetje in hun kamertje kapot werken.

Ik zou het daarom ook best goed kunnen voorstellen dat studentenhuizen vol Nederlanders ook niet zitten te wachten op een Chinese huisgenoot of zo. Maar volgens mij is het probleem voor deze internationals vooral het algemene kamertekort.
  maandag 27 september 2021 @ 13:43:59 #42
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_201540000
Als je je nu inschrijft heb je over 5 jaar vast wel een kamer. Oh en welkom trouwens in dit syupergave land.
  maandag 27 september 2021 @ 13:46:02 #43
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_201540033
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:43 schreef Galvez het volgende:
Laat die studenten gewoon lekker in eigen land studeren. Zeker die Chinezen, te gek voor woorden.
Hoe moet China dan aan hun tech komen? Als Chinese studenten hier niet meer mogen spioneren?
pi_201540067
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:43 schreef Galvez het volgende:
Van mensen met academisch denkniveau zou je toch mogen verwachten dat ze zich inlezen, en zelf ook al opgemerkt zouden hebben dat Nederland overvol is, en er een gigantische woningnood is.

Laat die studenten gewoon lekker in eigen land studeren. Zeker die Chinezen, te gek voor woorden.

Juist.

De chinezen hebben hier niet veel te zoeken inderdaad. Ze zijn zeker geen aanwinst aangezien ze helemaal niks doen om te integreren.
  maandag 27 september 2021 @ 13:51:55 #45
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_201540086
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:43 schreef Hahug13 het volgende:
Als je je nu inschrijft heb je over 5 jaar vast wel een kamer. Oh en welkom trouwens in dit syupergave land.
Studievoorrang een optie?https://www.woonnet-haaglanden.nl/onlangs-verhuurd
  maandag 27 september 2021 @ 14:42:10 #46
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201540578
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:08 schreef Nattekat het volgende:
Overigens hekel ik behoorlijk hoe studenten die niet staan te springen om internationale huisgenoten hier als de boeman worden weggezet.
Bedenk me nu dat je mijn post zo op zou kunnen vatten. Zo was het niet bedoeld. Ik vind het juist heel begrijpelijk dat die studenten zich niet aan internationale huisgenoten willen branden. Het is niet aan de studenten om de rommel van de universiteit op te ruimen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_201540579
quote:
Ze sloegen het advies van de TU in de wind om zonder geschikte woonruimte niet naar Delft te reizen, en schoven ‘gewoon’ aan in de collegebanken.
Beetje eigen schuld dikke bult dan hŤ.
- XOXO -
pi_201540584
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:51 schreef probeer het volgende:
Wat vinden de FoK!-ers van enige verantwoordelijkheid van de universiteit in deze? Hoe duidelijk moeten ze zijn over deze kamerkrapte?

"Maar als het maximaal aantal inschrijvingen voor woonruimtes is ontvangen, dan wordt de inschrijving stopgezet."

Dan zouden ze bijvoorbeeld vanaf dat moment ook wel op de site van de studie-inschrijving een duidelijk zichtbare waarschuwing neer kunnen zetten dat de inschrijvingen voor woonruimtes vol zit.
quote:
Ze sloegen het advies van de TU in de wind om zonder geschikte woonruimte niet naar Delft te reizen, en schoven ‘gewoon’ aan in de collegebanken.
- XOXO -
pi_201540713
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
in het Engels te moeten communiceren met iemand die dat nog veel slechter spreekt, Hongaren, Oegandezen, Amerikanen, dat soort volk.
:D
"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
  Moderator / Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 15:01:48 #50
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_201540786
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 14:42 schreef nixxx het volgende:

[..]
Bedenk me nu dat je mijn post zo op zou kunnen vatten. Zo was het niet bedoeld. Ik vind het juist heel begrijpelijk dat die studenten zich niet aan internationale huisgenoten willen branden. Het is niet aan de studenten om de rommel van de universiteit op te ruimen.
Ik had het vooral over het artikel zelf :)
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 15:10:52 #51
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_201540854
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 12:21 schreef RedFever007 het volgende:

[..]
WUT :o :o :o nog nooit van gehoord dat dit bestaat maar hier moeten we toch zsm mee stoppen, schandalig! :{ En die internationale studenten die hier door de universiteitsbesturen heen gelokt worden zodat de uni's en hogescholen hun premies en subsidies kunnen opslurpen ook zeer fors indammen!

Afgezien van de eerder genoemde instituten heeft niemand er wat aan. Oh ja, de huisjesmelkers
Door die regelingen verlies je als Nederlandse starter ook van expats die meer kunnen besteden op de woningmarkt. Blijft een hele schofterige zaak naar je eigen inwoners.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_201540911
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 12:21 schreef RedFever007 het volgende:

[..]
WUT :o :o :o nog nooit van gehoord dat dit bestaat maar hier moeten we toch zsm mee stoppen, schandalig! :{ En die internationale studenten die hier door de universiteitsbesturen heen gelokt worden zodat de uni's en hogescholen hun premies en subsidies kunnen opslurpen ook zeer fors indammen!

Afgezien van de eerder genoemde instituten heeft niemand er wat aan. Oh ja, de huisjesmelkers
Ja, dus dit geldt bijvoorbeeld voor PhD'ers. En in tegenstelling tot veel andere landen, word je gewoon volledig betaald. Je kan dus hier betaald je promotie-onderzoek doen. Sponsering wordt geregeld door de universiteit zelf.

En ja, ik ken de problematiek. Westlandse pandjesbazen, die hun geld hebben verdiend in de kassen, kochten massaal huisjes op. En verhuren die bijvoobreeld onder aan een buitenlands PhD-stel.

Die hebben 2 x 2700 euro bruto per maand. Nou, dat gaat er belasting vanaf, maar minder dan bij Nederlanders. Dus dan hebben ze gewoon een kleine 5dzd / maand te besteden.

Ja, dan ga ik ook hoge huren vangen. :D

En voor PhD'ers buiten de EU: vier jaar PhD doen, nog 1 jaar werkervaring ergens vandaan sprokkelen, en je kan je laten naturaliseren. Van welk land ter wereld ook.

Welkom in Nederland. :7
pi_201540912
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:10 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Door die regelingen verlies je als Nederlandse starter ook van expats die meer kunnen besteden op de woningmarkt. Blijft een hele schofterige zaak naar je eigen inwoners.
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
pi_201540940
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 14:43 schreef datismijnmening het volgende:

[..]
[..]

Mjah, daar mogen ze imo wel een stuk pro-actiever in zijn; maw op zijn minst zeer helder informeren voordat er voor een studie ingeschreven wordt.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 27 september 2021 @ 15:20:19 #55
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201540969
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
Collega!
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_201541035
De schuld ligt natuurlijk (deels) ook bij de universiteiten die maar buitenlandse studenten blijven werven ook al is daar helemaal geen plek voor
  maandag 27 september 2021 @ 15:32:35 #57
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201541119
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
Lekker techneutensalarissen drukken door de confreres en de amices terwijl ze zelf buiten schot blijven. Overigens komt dat natuurlijk deels doordat voor juristen geldt dat deze kennis van specifiek het Nederlands recht nodig hebben om hier als jurist te functioneren.
We have always been at war with Eastasia.
  maandag 27 september 2021 @ 15:36:01 #58
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_201541160
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Herkenbaar, die 'pijn' heb ik ook wel gevoeld. En vooral ook dat ze meteen doorsolliciteerden als er een einde kwam aan die regeling. :o :X
***
  maandag 27 september 2021 @ 15:41:02 #59
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_201541208
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:36 schreef BE het volgende:

[..]

En vooral ook dat ze meteen doorsolliciteerden als er een einde kwam aan die regeling. :o :X
Tja, je zou wel gek zijn als je het niet zou doen.
  maandag 27 september 2021 @ 15:48:33 #60
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_201541279
quote:
10s.gif Op maandag 27 september 2021 15:41 schreef Twiitch het volgende:

[..]
Tja, je zou wel gek zijn als je het niet zou doen.
Nou ja, het is niet dat de regeling dan opnieuw in gaat.
***
pi_201541290
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:43 schreef Hahug13 het volgende:
Als je je nu inschrijft heb je over 5 jaar vast wel een kamer. Oh en welkom trouwens in dit syupergave land.
Er is niet eens een centrale plek waar je je kķnt inschrijven.
pi_201541312
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 13:49 schreef Duiveltja het volgende:

[..]
Juist.

De chinezen hebben hier niet veel te zoeken inderdaad. Ze zijn zeker geen aanwinst aangezien ze helemaal niks doen om te integreren.
Alsof Nederlandse studenten gaan 'integreren' als ze een jaartje in het buitenland studeren.
pi_201541355
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
Ik denk dat er in Nederland zo onderhand meer buitenlandse dan Nederlandse tandartsen werkzaam zijn. Ook buitenlandse advocaten zijn er volop. In Amsterdam zijn bijv. diverse Engelse kantoren gevestigd. De grote Nederlandse kantoren hebben overigens ook allemaal vestigingen in het buitenland, waar zowel Nederlands als plaatselijk personeel werkt.
  maandag 27 september 2021 @ 16:02:59 #64
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_201541426
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
Je richt je met bijna al je topics op dit soort zaken, maar ook zonder buitenlandse studenten zou jij het relatief lastig krijgen bij het vinden van een baan op niveau. Dat heeft niet te maken met de concurrentie van buitenlandse studenten, maar met jouw stoornis. Ik denk dat dat je uiteindelijk veel meer beperkt dan een of andere Chinees.

Ik bedoel dat niet vervelend, maar met autisme zijn de mogelijkheden nou eenmaal beperkter dan zonder. Doe je helaas weinig aan. Al zijn er gelukkig wel steeds meer werkgevers die bewust wel op zoek zijn naar - en rekening houden met - mensen zoals jij.
pi_201541448
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:17 schreef probeer het volgende:

[..]
Mjah, daar mogen ze imo wel een stuk pro-actiever in zijn; maw op zijn minst zeer helder informeren voordat er voor een studie ingeschreven wordt.
Laten we van WO studenten totaal geen stukje eigen verantwoordelijkheid verwachten. *O*
- XOXO -
pi_201541452
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Bedankt Rutte god en zijn lobbyvriend Booking.com maar. Het scheelt dat ze dan wel expats met appartementen van 1400 in de Bijlmer oplichten
  maandag 27 september 2021 @ 16:08:09 #68
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_201541475
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 16:05 schreef Derrazi het volgende:
n zijn lobbyvriend Booking.com maar. Het scheelt dat ze dan wel expats met appartementen van 1400 in de Bijlmer oplichten
quote:
De 30%-regeling is de informele naam voor de vrije vergoeding van extraterritoriale kosten in de Wet op de loonbelasting 1964. De regeling is bedoeld om de kosten die werknemers maken om te verhuizen en te integreren te dekken[1][2] De facto poogt de regeling hoogopgeleiden en experts naar Nederland te halen, en ze wordt dan ook vaak als wig bij salarisonderhandelingen gebruikt.
Nah, das wel heel makkelijk om Rutte weer de schuld te geven. Hij was toen nog een eitje in de baarmoeder van zijn moeder :P . De Rabobank bestond wel in 1964.

pi_201541493
quote:
1s.gif Op maandag 27 september 2021 16:05 schreef datismijnmening het volgende:

[..]
Laten we van WO studenten totaal geen stukje eigen verantwoordelijkheid verwachten. *O*
Een studentenkamer vinden is wel een heel aparte wereld. Zelfs voor Nederlandse studenten, laat staan dat je als buitenlandse student snapt hoe dat allemaal werkt. Veel kamers worden gevonden doordat je iemand kent, die weer iemand kent, die wel een goed woordje voor jou kan doen voor een kamer die binnenkort vrij gaat komen.

En als je al snapt hoe het werkt, dan kun je het vanuit het buitenland nog steeds niet regelen, aangezien je voor veel kamers nog steeds fysiek langs moet komen om te hospiteren.

Daar mag de universiteit dus best wat beter in begeleiden.
pi_201542369
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 16:03 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Je richt je met bijna al je topics op dit soort zaken, maar ook zonder buitenlandse studenten zou jij het relatief lastig krijgen bij het vinden van een baan op niveau. Dat heeft niet te maken met de concurrentie van buitenlandse studenten, maar met jouw stoornis. Ik denk dat dat je uiteindelijk veel meer beperkt dan een of andere Chinees.

Ik bedoel dat niet vervelend, maar met autisme zijn de mogelijkheden nou eenmaal beperkter dan zonder. Doe je helaas weinig aan. Al zijn er gelukkig wel steeds meer werkgevers die bewust wel op zoek zijn naar - en rekening houden met - mensen zoals jij.
Jij bent wel een hele bijzondere FOK zolderkamer autist, zeggen dat anderen de autist zijn. :')
pi_201542471
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
Zelfde geldt trouwens voor kennismigranten die eerste 5 jaar 30% korting krijgen op inkomsten belastingen. Ik heb gewoon collega's die 30% meer overhouden per maand dan mij 8)7 .

En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Mijn vrouw heeft hier 5 jaar van geprofiteerd :D

En de komende 7 jaar profiteren we van een vergelijkbare regeling in Griekenland waarbij Łberhaupt geen inkomstenbelasting wordt betaald.
No bitch to me
pi_201542574
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 16:08 schreef bleiblei het volgende:

[..]
[..]
Nah, das wel heel makkelijk om Rutte weer de schuld te geven. Hij was toen nog een eitje in de baarmoeder van zijn moeder :P . De Rabobank bestond wel in 1964.

[ afbeelding ]
:N

Toen was het nog de schuld van de Boerenleenbank. :(
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_201543139
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 17:31 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Jij bent wel een hele bijzondere FOK zolderkamer autist, zeggen dat anderen de autist zijn. :')
Nu doe je of ik het bedacht heb. We hebben het hier echter eerder over gehad in andere topics. Misschien niet kies van mij om er zonder jouw toestemming in een heel ander topic over te beginnen. Was niet kwaad bedoeld en ik wil het met alle plezier weghalen, als je het vervelend vindt dat het hier genoemd wordt. Je moet echter niet doen alsof ik jou iets probeer aan te wrijven. Ik heb het niet verzonnen.

Verder vrij off topic, dus stuur me even een DM als je het er verder over wilt hebben.
pi_201544230
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 18:49 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Nu doe je of ik het bedacht heb. We hebben het hier echter eerder over gehad in andere topics. Misschien niet kies van mij om er zonder jouw toestemming in een heel ander topic over te beginnen. Was niet kwaad bedoeld en ik wil het met alle plezier weghalen, als je het vervelend vindt dat het hier genoemd wordt. Je moet echter niet doen alsof ik jou iets probeer aan te wrijven. Ik heb het niet verzonnen.

Verder vrij off topic, dus stuur me even een DM als je het er verder over wilt hebben.
Flikker effe op met deze autistenstreken van je, wil je? :')
pi_201544486
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 20:00 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Flikker effe op met deze autistenstreken van je, wil je? :')
Goed, ik heb ook geen zin om op te zoeken waar en wanneer je hebt aangegeven dat je hiermee te maken hebt. Is sowieso al maanden terug. Kennelijk wil je het er inmiddels niet meer over hebben en dat is prima. Helemaal jouw keuze. Zoals gezegd haal ik het met alle plezier weg als je daar prijs op stelt (of doe anders even een TR).

Sorry dat het zodanig in het verkeerde keelgat schiet. Was niet kwaad bedoeld.
pi_201544552
Doet me meteen weer denken aan colleges volgen zittend op de trap. Als ze de opleidingen moeilijker maken, dan haken er meer nullen af :P De stad Delft kan de overstroming aan studenten niet meer aan...
pi_201544596
International zoekt kamer: ‘Ik sta feitelijk op straat’

Wat is dat nou weer voor onzinnige term, een international... :')
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_201545379
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:10 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Door die regelingen verlies je als Nederlandse starter ook van expats die meer kunnen besteden op de woningmarkt. Blijft een hele schofterige zaak naar je eigen inwoners.
Voor vvd-ers en collaborateurs van partijen als d66, cda en pvda zijn jij en ik helemaal geen "eigen inwoners". We zijn belastingslaafjes of fte's en moeten vooral onze bek houden.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_201545427
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Het gaat nog een stapje dieper. Expats zijn nooit hoger geschoold medisch of juridisch personeel. NEderlandse artsen en notarissen en advocaten hebben dus geen concurrentie van expats op de arbeidsmarkt. Maar wij STEM studenten wel. Waarom wordt het ene deel van de universitair geschoolde bevolking wel overgeleverd aan buitenlandse concurrentie en het andere niet?
Omdat natuurkundige wetten enz. internationaal overal dezelfde zijn. Aan een Indische advocaat zonder enige kennis van het Nederlandse recht heb je niet zo veel, een Indische ingenieur zal dezelfde constructieberekening maken als zijn Nederlandse collega.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_201545479
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 20:16 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Goed, ik heb ook geen zin om op te zoeken waar en wanneer je hebt aangegeven dat je hiermee te maken hebt. Is sowieso al maanden terug. Kennelijk wil je het er inmiddels niet meer over hebben en dat is prima. Helemaal jouw keuze. Zoals gezegd haal ik het met alle plezier weg als je daar prijs op stelt (of doe anders even een TR).

Sorry dat het zodanig in het verkeerde keelgat schiet.
Ja en nou is het mooi geweest terug je hok in jij. Idioot.

quote:
Was niet kwaad bedoeld.
Ja dat was het wel.
pi_201545498
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:10 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Omdat natuurkundige wetten enz. internationaal overal dezelfde zijn. Aan een Indische advocaat zonder enige kennis van het Nederlandse recht heb je niet zo veel, een Indische ingenieur zal dezelfde constructieberekening maken als zijn Nederlandse collega.
Zeker. Maar feit blijft dat de Nederlandse advocaat dus geen concurrentie heeft van IndiŽrs en de Nederlandse natuurkundige wel. Ergens is dat enorm oneerlijk.
pi_201545526
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:13 schreef Alpha0 het volgende:

[..]
Zeker. Maar feit blijft dat de Nederlandse advocaat dus geen concurrentie heeft van IndiŽrs en de Nederlandse natuurkundige wel. Ergens is dat enorm oneerlijk.
Maar wel zoals de happy few het wil, dus er zal ook niets aan gaan veranderen.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  maandag 27 september 2021 @ 22:22:00 #84
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_201546577
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:10 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Omdat natuurkundige wetten enz. internationaal overal dezelfde zijn. Aan een Indische advocaat zonder enige kennis van het Nederlandse recht heb je niet zo veel, een Indische ingenieur zal dezelfde constructieberekening maken als zijn Nederlandse collega.
Ja, als je geluk hebt wel! En altijd: Vertrouwen is goed, controleren is beter!

Het is vaak wel een uitdaging als er wat eigen nadenk werk of creativiteit gevraagd wordt.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_201546578
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:53 schreef AchJa het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
:D
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_201546971
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:10 schreef DDDDDaaf het volgende:
een Indische ingenieur zal dezelfde constructieberekening maken als zijn Nederlandse collega.
...en daarna nog rustig een uurtje de tijd nemen om aan bovengenoemde collega geheel onderbouwd uit te leggen dat diens komma twee keer verkeerd staat... :P
pi_201547070
Wij hebben ook nog 11.000 statushouders die een woning nodig hebben dus het ziet er slecht uit voor hem.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_201547109
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:53 schreef AchJa het volgende:

[..]
[ afbeelding ]
Gheghe :D
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  Redactie Sport maandag 27 september 2021 @ 23:56:14 #89
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_201547365
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 21:07 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Voor vvd-ers en collaborateurs van partijen als d66, cda en pvda zijn jij en ik helemaal geen "eigen inwoners". We zijn belastingslaafjes of fte's en moeten vooral onze bek houden.
PvdA niet direct, maar die hebben zich af en toe wat mee laten zuigen door de vvd ja
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_201547567
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 23:01 schreef brokjespoes het volgende:

[..]
...en daarna nog rustig een uurtje de tijd nemen om aan bovengenoemde collega geheel onderbouwd uit te leggen dat diens komma twee keer verkeerd staat... :P
Denk niet dat iedereen dit snapt ;)
pi_201547658
De TU heeft nog genoeg ruimte voor tentenkampen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Gehrman op 28-09-2021 09:28:04 ]
pi_201547796
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 23:01 schreef brokjespoes het volgende:

[..]
...en daarna nog rustig een uurtje de tijd nemen om aan bovengenoemde collega geheel onderbouwd uit te leggen dat diens komma twee keer verkeerd staat... :P
Dat zal ik ook zeker niet tegenspreken, maar in theorie zou die IndiŽr dezelfde constructieberekening moeten maken en tot dezelfde conclusie ("houdt 'ie het of niet?") moeten komen.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_201547819
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 11:35 schreef Sapstengel het volgende:
Ze hadden ook een beetje vooronderzoek kunnen doen, in plaats van massaal hier naartoe komen en dan klagen.
De universiteitsen hadden in samenwerking met de gemeentes kunnen onderzoeken of er Łberhaupt wel capaciteit is om al die aanwas van een kamer te voorzien.
pi_201547843
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 15:14 schreef skrn het volgende:
Welkom in Nederland. :7
Alleen blijkbaar is het niet zo makkelijk. Toegegeven dat jij het over een PhD student hebt tov een bachelor student, maar blijkbaar zijn er zat verhuurders die niet die hoge bedragen vragen maar voor huurders uit eigen land gaan.
  dinsdag 28 september 2021 @ 08:59:42 #95
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_201548682
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:10 schreef bleiblei het volgende:
Probleem is dat voor universiteiten buitenlandse studenten meer inkomsten opleveren dan NL studenten. Dat beleid slaat echt nergens op, maar is wel de reden dat er zo giga veel buitenlandse studenten rondlopen die vinden dat ze op dag 1 onderdak moeten hebben (wat logisch is, want pappa&mamma wonen niet op reisafstand van de Universiteit itt. Die van NL studenten) terwijl NL studenten ook maanden aan het zoeken zijn.

Ergo, kap eens met dat kromme beleid om ons onderwijsgeld te spenderen aan studenten die hier alleen maar voorzieningen komen gebruiken om daarna waarschijnlijk weer terug te gaan.
Hoe is dat beleid dan precies en waarom doen we dat?
Von Kopf bis FuŖ auf Liebe eingestellt
pi_201549081
Toen ik in Londen ging studeren kreeg ik gewoon een kamer op de campus. Volgens mij heeft alleen de TU Twente dat in NL.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 28 september 2021 @ 10:02:07 #97
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_201549148
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 08:59 schreef LXIV het volgende:

[..]
Hoe is dat beleid dan precies en waarom doen we dat?
Buitenlandse studenten betalen meer aan collegegeld dus die leveren meer op. We zouden ook meer geld per Nederlandse student beschikbaar kunnen stellen maar benepen liberale centenkakkers als Markie en Wopke geloven zo niet in multipliereffecten.
We have always been at war with Eastasia.
pi_201549153
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 06:30 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Dat zal ik ook zeker niet tegenspreken, maar in theorie zou die IndiŽr dezelfde constructieberekening moeten maken en tot dezelfde conclusie ("houdt 'ie het of niet?") moeten komen.
Vakinhoudelijk zouden ze na hun afstuderen op hetzelfde niveau moeten functioneren, maar de Nederlander heeft natuurlijk wel een voorsprong op de IndiŽr. De IndiŽr kan die berekening maken, maar kun je 'm ook sturen naar een overleg met de opdrachtgever, of het projectteam, waar de voertaal over het algemeen toch Nederlands zal zijn?

Het is ook niet gebruikelijk dat je als ir. tot in lengte van jaren (alleen) vakinhoudelijk werk blijft doen. Je groeit door naar een meer coŲrdinerende / leidinggevende functie. En als je echt goed bent (cum laude afgestudeerd, sociaal handig) dan hebben bedrijven als BCG of McKinsey al meteen interesse in een pas afgestudeerde ir. - niet vanwege de vakinhoudelijke kennis, maar vanwege de vaardigheden, de wijze waarop een probleem benaderd wordt. Dat zie ik bij de IndiŽrs echter ook niet zo snel gebeuren.
pi_201549168
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 september 2021 09:52 schreef Nielsch het volgende:
Toen ik in Londen ging studeren kreeg ik gewoon een kamer op de campus. Volgens mij heeft alleen de TU Twente dat in NL.
Utrecht heeft ook kamers op de campus, maar dan nog is de vraag wie daarover gaat. Is dat de uni, of is dat de plaatselijke studentenhuisvester?
  dinsdag 28 september 2021 @ 10:06:35 #100
13042 KreKkeR
Waddap homie
pi_201549177
quote:
0s.gif Op maandag 27 september 2021 12:15 schreef bleiblei het volgende:
En waarom? Omdat ze niet geboren en getogen Nederlander zijn. Terwijl ze zelf op hun knieŽn dankbaar zijn dat ze in zo een mooi land als Nederland mogen wonen&werken 8)7 .
Arrogantie ten top :')

Dat is net zoiets als stellen dat jij als werknemer jouw werkgever op je knietjes dankbaar moet zijn dat je bij zo'n mooi bedrijf mag werken.

Ga toch weg man, zij hebben wat te bieden en krijgen daarvoor wat terug. Net als jij. Het zijn geen smekende asielzoekers of iets dergelijks.

Dat de regels misschien krom zijn is een andere discussie maar dat staat los van die domme opmerking van je.
Krekker is de bom!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')