Een token om te gebruiken voor de ruilhandel.. gewoon geld dusquote:Op vrijdag 11 juni 2021 12:24 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik verwacht overigens dat we ook een terugkeer krijgen van sociale cryptos, in het verleden was Noppes bijvoorbeeld een mooi initatief (bestaat geloof ik nog steeds), een mooie manier om tokens te gebruiken als ruilhandel
https://www.trouw.nl/nieuws/het-noppes-bestel~b5eaa862/
In principe wel maar puur lokaal, zodat het de lokale gemeenschap versterkt. Heb ik meer mee dan zo’n spuculatiedingetje als bitcoins.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:06 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Een token om te gebruiken voor de ruilhandel.. gewoon geld dus
Zijn er dan niet oneindig veel alternatieve coins te maken?quote:Op vrijdag 11 juni 2021 12:27 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
De mate waarin nieuw "gedelfde" bitcoins vrijkomen is tot aan het eind geheel vastgelegd.
Geen onzekerheden over bijprinten, je weet (vrijwel) precies hoeveel bitcoins er in 2040 of 2070 in circulatie zijn.
Het leuke van Noppes was juist dat het niet voor geld inruilbaar was, meer een soort van tokenised vriendendiensten die zich op sociaal contact richt, het ging ook voornamelijk om simpele diensten, als: Kun je mijn verwarming bijvullen, of wil je een trui voor me breien, het was eind jaren 90 best populair.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:06 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Een token om te gebruiken voor de ruilhandel.. gewoon geld dus
Dat je het een charmante vorm van geld vindt maakt het niet persé anders of socialer. Maar noem het gewoon geld als het geld is en presenteer het niet als iets anders.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:10 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
In principe wel maar puur lokaal, zodat het de lokale gemeenschap versterkt. Heb ik meer mee dan zo’n spuculatiedingetje als bitcoins.
Het huidige monetaire systeem is ook zo begonnen. Noem het een token, noem het goud, noem het een lira of dollar. Een dingetje wat helpt om diensten of producten te ruilen en de waarde over en weer te bepalen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:15 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het leuke van Noppes was juist dat het niet voor geld inruilbaar was, meer een soort van tokenised vriendendiensten die zich op sociaal contact richt, het ging ook voornamelijk om simpele diensten, als: Kun je mijn verwarming bijvullen, of wil je een trui voor me breien, het was eind jaren 90 best populair.
Omdat noppes niet op commercieele diensten is gericht maar elkaar helpen, het sociale aspect is welliswaar nog belangrijker, zouden misschien eens wat meer mensen over moeten nadenken.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:15 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Dat je het een charmante vorm van geld vindt maakt het niet persé anders of socialer. Maar noem het gewoon geld als het geld is en presenteer het niet als iets anders.
Een token die helpt bij ruilhandel, tja zo zijn we begonnen nietwaar? Waarom zou de uiteindelijke toekomst van die token anders zijn dan het nu is gelopen?
Hetzelfde doen maar wel een andere uitkomst verwachten is over het algemeen geen hele effectieve strategie.
Om ontrack te komen, het probleem met het huidige monetaire systeem is dat het niet meer gericht is op de burger, maar op de bedrijven, dan poetst men mooi de economie status op vanuit de ECB, en roept men: Goh economie X procent gegroeit, het probleem is echter dat dit maar zeer indirect bij de burger komt, maar juist bij een groot deel van de aandeelhouders, wat dat betreft was het helicopter geld van Biden helemaal niet zo een slecht idee.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:17 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Het huidige monetaire systeem is ook zo begonnen. Noem het een token, noem het goud, noem het een lira of dollar. Een dingetje wat helpt om diensten of producten te ruilen en de waarde over en weer te bepalen.
Maargoed we dwalen af.
Hoe helpt daar precies dezelfde oplossing (noppes) dan bij of tegen eigenlijk?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:19 schreef raptorix het volgende:
[..]
Om ontrack te komen, het probleem met het huidige monetaire systeem is dat het niet meer gericht is op de burger, maar op de bedrijven, dan poetst men mooi de economie status op vanuit de ECB, en roept men: Goh economie X procent gegroeit, het probleem is echter dat dit maar zeer indirect bij de burger komt, maar juist bij een groot deel van de aandeelhouders, wat dat betreft was het helicopter geld van Biden helemaal niet zo een slecht idee.
Uiteraard, iets heeft de waarde die er aan wordt toegekend. Nu is het wel zo dat goud als metaal specifieke en unieke eigenschappen heeft. Dus intrinsieke waarde bezitquote:Op vrijdag 11 juni 2021 13:48 schreef Cockwhale het volgende:
[..]
Dat maakt geen donder uit. Een steen heeft feitelijk ook geen waarde, behalve die van (gecreëerde) status en vraag en aanbod. Goud is niet inherent waardevol.
Minder afhankelijk van geld en multinationals.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:26 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Hoe helpt daar precies dezelfde oplossing (noppes) dan bij of tegen eigenlijk?
Bitcoin heeft dat ook.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:28 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
Uiteraard, iets heeft de waarde die er aan wordt toegekend. Nu is het wel zo dat goud als metaal specifieke en unieke eigenschappen heeft. Dus intrinsieke waarde bezit
Wat is het voordeel van Noppes ten opzichte van Bitcoin?quote:Op vrijdag 11 juni 2021 12:24 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik verwacht overigens dat we ook een terugkeer krijgen van sociale cryptos, in het verleden was Noppes bijvoorbeeld een mooi initatief (bestaat geloof ik nog steeds), een mooie manier om tokens te gebruiken als ruilhandel
https://www.trouw.nl/nieuws/het-noppes-bestel~b5eaa862/
Ja, Bitcoin is eng, vies, bah, VERBOTEN!!quote:Op vrijdag 11 juni 2021 12:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:
CPB-directeur: Nederland moet bitcoin en andere cryptomunten verbieden.
Verbieden?![]()
Geen risico op speculatie en alle gecreëerde welvaart blijft in de eigen gemeenschap en omgeving.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:50 schreef Kornolio het volgende:
[..]
Wat is het voordeel van Noppes ten opzichte van Bitcoin?
Dat zal het zijn. De eerste de beste mafkees op het internet kan deze man wel even een lesje lerenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:51 schreef Kornolio het volgende:
[..]
Ja, Bitcoin is eng, vies, bah, VERBOTEN!!![]()
wat een mafkees
Typisch gevalletje van wat de boer niet kent snapt, vreet hij niet.
De bitcoin heeft ook eigenschappen die als onderdeel van een systeem/proces min of meer uniek zijn.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:28 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Uiteraard, iets heeft de waarde die er aan wordt toegekend. Nu is het wel zo dat goud als metaal specifieke en unieke eigenschappen heeft. Dus intrinsieke waarde bezit
Nee daar hebben we de ECB, Brussel en Den Haag voor.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:02 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
De speculatie rond gamestop is juist een belangrijk argument voor het voorzichtig omgaan met bitcoins.
Met wat creatieve speculanten kan je de koers zeer stevig beïnvloeden. Dat lukt je met de euro niet...
De Euro is in de praktijk inderdaad een groot succes.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:27 schreef fathank het volgende:
[..]
Nee daar hebben we de ECB, Brussel en Den Haag voor.
Gaat wel lekker ook.
Natuurlijk moeten kritische lui de mond gesnoerd. De bitcoin winsten bestaan immers omdat er nog genoeg mensen zijn die "money for nothing" denken te krijgen en op een hoger niveau instappen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:15 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat zal het zijn. De eerste de beste mafkees op het internet kan deze man wel even een lesje leren
En wat kun je dan precies met die eigenschappen dat meerwaarde oplevert?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:27 schreef Cockwhale het volgende:
[..]
De bitcoin heeft ook eigenschappen die als onderdeel van een systeem/proces min of meer uniek zijn.
Sowieso een bekend drogargument om naar wat anders te wijzen als je eigen lieveling onder vuur ligtquote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:30 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
De Euro is in de praktijk inderdaad een groot succes.
Heel veel geld verdienen, zal wel de enige intentie zijn.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:36 schreef Hexagon het volgende:
[..]
En wat kun je dan precies met die eigenschappen dat meerwaarde oplevert?
quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:37 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Heel veel geld verdienen, zal wel de enige intentie zijn.
Ik kan je wel weer een opsomming geven, maar dan ga je er niet op in.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:36 schreef Hexagon het volgende:
[..]
En wat kun je dan precies met die eigenschappen dat meerwaarde oplevert?
Ja echt een groot succes die transferunie. Landen zijn verslaafd aan en afhankelijk van steun van de ECB, er worden schulden gemaakt die nooit meer afbetaald kunnen worden en terug naar normaal gaat al helemaal niet meer. Maar omdat je in Palermo op de markt je salami met een briefje van 50 euro kan betalen is het een succesquote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:30 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
De Euro is in de praktijk inderdaad een groot succes.
Dat was voor de euro in die probleemlanden niet wezenlijk anders. Grote verschil is dat ze nu wel structureel hun begroting beter op orde moeten brengen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:26 schreef fathank het volgende:
[..]
Ja echt een groot succes die transferunie. Landen zijn verslaafd aan en afhankelijk van steun van de ECB, er worden schulden gemaakt die nooit meer afbetaald kunnen worden en terug naar normaal gaat al helemaal niet meer. Maar omdat je in Palermo op de markt je salami met een briefje van 50 euro kan betalen is het een succes
Ik weet niet precies wat je vraag is maar als het gaat om bitcoin dan is het aantal coins dat er ooit zal zijn vastgelegd en de mate waarin ze vrijkomen ook.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 08:11 schreef Godfried_met_den_baard het volgende:
[..]
Zijn er dan niet oneindig veel alternatieve coins te maken?
Wat let je?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:45 schreef Hexagon het volgende:
En morgen richt iemand de floepsiewoepsie coin op en dan rent iedereen daar weer achteraan.
Er komen letterlijk dagelijks nieuwe coins en tokens uit waar het overgrote deel binnen weken of maanden faalt.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:45 schreef Hexagon het volgende:
En morgen richt iemand de floepsiewoepsie coin op en dan rent iedereen daar weer achteraan.
ja, dan heb je bitcorn dus niet begrepenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:45 schreef Hexagon het volgende:
En morgen richt iemand de floepsiewoepsie coin op en dan rent iedereen daar weer achteraan.
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen? Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:50 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Er komen letterlijk dagelijks nieuwe coins en tokens uit waar het overgrote deel binnen weken of maanden faalt.
Desondanks is bitcoin nog steeds de grootste.
het gaat niet om die andere coinsquote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:53 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen? Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.
wat bedoel je?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:56 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat argument gaat dan zeker ook niet op voor al dat commentaar op fiat-geld?
Er zijn talloze kopieën van de Mona Lisa. Levert dit een gevaar op voor de waarde van de echte Mona lIsa?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:53 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen? Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.
wat doen?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:59 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat een aantal fanatieke fans van bitcoins hier nogal de neiging hebben dat te doen.
Alle gewone valuta op een hoop gooien en er dan onderdelen uitpikken om ze allemaal als waardeloze ellende te bestempelen.quote:
oh okéquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:01 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Alle gewone valuta op een hoop gooien en er dan onderdelen uitpikken om ze allemaal als waardeloze ellende te bestempelen.
Onderbouw waarom dat zo zou zijn?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:53 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen? Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.
Ik zie dat meer als een soort Gabber Piet-effect. Er springen allerlei opportunisten op die met prutscoins komen en daarmee de markt en het imago verzieken.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:59 schreef Roellie80 het volgende:
[..]
Er zijn talloze kopieën van de Mona Lisa. Levert dit een gevaar op voor de waarde van de echte Mona lIsa?
Het geeft maar aan hoeveel vertrouwen er in Bitcoin zit. Techniek is te kopiëren. Het netwerkeffect valt niet te kopieren.
Dat gebeurt al 10 jaar, evengoed is bitcoin dit jaar groter dan ooit.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:11 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ik zie dat meer als een soort Gabber Piet-effect. Er springen allerlei opportunisten op die met prutscoins komen en daarmee de markt en het imago verzieken.
Totaal niet zorgwekkend. 95% van deze wildgroei laat je rustig ver achter je vandaan. Leuk om mee te speculeren maar niet om in te investeren. Bitcoin en Ether en mogelijk nog een handvol munten kunnen prima investeringen zijn voor de lange termijn. Net als met aandelen zal er altijd een risico zijn.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:53 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen? Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.
dat je je daar door laat beïnvloeden zegt meer over jou dan over bitcornquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:11 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ik zie dat meer als een soort Gabber Piet-effect. Er springen allerlei opportunisten op die met prutscoins komen en daarmee de markt en het imago verzieken.
Evengoed kunnen ETF's, fondsen en pensioenen die in bitcoin stappen of bitcoins vertegenwoordigen wel zorgen voor een stabielere koers en grotere acceptatie.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:13 schreef Cherni het volgende:
[..]
Totaal niet zorgwekkend. 95% van deze wildgroei laat je rustig ver achter je vandaan. Leuk om mee te speculeren maar niet om in te investeren. Bitcoin en Ether en mogelijk nog een handvol munten kunnen prima investeringen zijn voor de lange termijn. Net als met aandelen zal er altijd een risico zijn.
Maar om Bitcoin te verbieden zoals is voorgesteld door de directeur van het CPB laat zien dat de man niet eens de moeite neemt om te onderzoeken van Bitcoin nu echt is.
Ik geef je op een punt gelijk. En dat is het geven van advies om niet met geleend geld vol in Bitcoin of andere munten te gaan. Een herhaling van een aandelenlease is niet wenselijk. Bovendien moet je zelf je coins beheren en zeker geen andere partij dat voor je laten doen of ETF,s in bitcoin zal ik persoonlijk nooit aan beginnen.
Maar om maandelijks een kleine investering te doen in bitcoin kan zeker geen kwaad. Kom op, we leven niet in China.
Dat doen ze ook tot op zekere hoogte. En dan vooral voor de mensen die met een serieuze blik bezig zijn met crypto. Mensen die niks met crypto doen krijgen hier maar weinig van mee volgens mijquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:11 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ik zie dat meer als een soort Gabber Piet-effect. Er springen allerlei opportunisten op die met prutscoins komen en daarmee de markt en het imago verzieken.
Hoezo niet? Wat nu als ik ¤5 per Noppes bied? En ik creëer een hype op social media en dan komen er anderen op af en die bieden ¤7 of ¤8 of ¤10 per Noppes?quote:
Hoezo? Wat nu als een bakker of slager in een stad verderop het ook wel ziet zitten, en ook Noppes accepteert?quote:en alle gecreëerde welvaart blijft in de eigen gemeenschap en omgeving.
Ja dat geloof ik zo, maar het zijn uiteindelijk de gebruikers en wat ze ermee doen die het resultaat bepalen.quote:Het heeft daarmee bovenal een sociaal doel.
De eerste de beste mafkees niet, maar ik zit al heel veel jaren in Bitcoin/crypto, ook zakelijk, en ik durf te stellen dat ik er meer van weet dan 95% hier en ZEKER meer dan dit ongeïnformeerde fossiel.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:15 schreef KareldeStoute het volgende:
Dat zal het zijn. De eerste de beste mafkees op het internet kan deze man wel even een lesje leren
quote:Op zaterdag 12 juni 2021 09:30 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
De Euro is in de praktijk inderdaad een groot succes.
Ah, het gebruikelijke "maar er zijn duizenden coins!" bullshit argumentquote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:45 schreef Hexagon het volgende:
En morgen richt iemand de floepsiewoepsie coin op en dan rent iedereen daar weer achteraan.
Uiteraad, maar geef dan goed advies. Niet zoals destijds met de DSB, Dexia etc toen die aandelen lease zo populair was. Het beste is gewoon in eigen beheer. Dat was ook de opzet van bitcoin. Maar als je het hebt over stabiliteit zijn fondsen en pensioenen natuurlijk een ideaal middel. Maar de Nederlandse bank zal daar natuurlijk nooit mee akkoord gaan. Pensioenfondsen krijgen al problemen met de Nederlandse bank als ze in goud willen beleggen. Mogelijk gaat dat veranderen. Maw de Nederlandse bank heeft teveel invloed wat wel en niet mag.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:17 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Evengoed kunnen ETF's, fondsen en pensioenen die in bitcoin stappen of bitcoins vertegenwoordigen wel zorgen voor een stabielere koers en grotere acceptatie.
Begrijp me goed: ik heb ze ook in m'n eigen wallet en 100% in eigen beheer.
Helemaal niet, dat onderstreept juist het open, vrije en decentrale karakter.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 10:53 schreef Hexagon het volgende:
Een dergelijke wildgroei aan coins is toch vrij zorgwekkend zou je zeggen?
Nee hoor, al die troep is totaal geen concurrent voor Bitcoin.quote:Het beconcurreert elkaar en zorgt voor ondermijning van vertrouwen.
Nou zijn bijna alle gewone valuta ook variaties van hetzelfde. Of het nou de Fed of de ECB of de PBOC is die miljarden uit het niets creëert, het blijft gebakken lucht.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:01 schreef KareldeStoute het volgende:
Alle gewone valuta op een hoop gooien en er dan onderdelen uitpikken om ze allemaal als waardeloze ellende te bestempelen.
Door schade en schande wijs geworden… Als je zelf met eigen geld wilt gokken op bitcoins vind ik dat prima. Maar mijn pensioenfonds moet ver blijven van dergelijke speculatie.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:28 schreef Cherni het volgende:
[..]. Maw de Nederlandse bank heeft teveel invloed wat wel en niet mag.
Nee, maar wel in waardeloze obligaties gaan. Dat vind je prima?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:32 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Door schade en schande wijs geworden… Als je zelf met eigen geld wilt gokken op bitcoins vind ik dat prima. Maar mijn pensioenfonds moet ver blijven van dergelijke speculatie.
Zo zijn al die crypto-valuta ook variaties van hetzelfde. Maar dat mag dan weer niet gezegd worden blijkbaarquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:31 schreef Kornolio het volgende:
[..]
Nou zijn bijna alle gewone valuta ook variaties van hetzelfde. Of het nou de Fed of de ECB of de PBOC is die miljarden uit het niets creëert, het blijft gebakken lucht.
Dat lijkt me logischer in de totale mix dan gokken met bitcoins.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:34 schreef Cherni het volgende:
[..]
Nee, maar wel in waardeloze obligaties gaan. Dat vind je prima?
MassMutual is een pensioenfonds dat Bitcoins heeft. Het is een hedge tegen de rest. Stel dat de dollar valt, dan heb je mogelijk een excape. Waarom op 1 paard wedden als het om je ouwe dag gaat?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:32 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Door schade en schande wijs geworden… Als je zelf met eigen geld wilt gokken op bitcoins vind ik dat prima. Maar mijn pensioenfonds moet ver blijven van dergelijke speculatie.
Logisch zou zijn dat mijn verplicht pensioen niet verdampt. Helaas is dat het geval. Nog maar te zwijgen over de andere negatieve zaken aan het pensioenfonds.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:35 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat lijkt me logischer in de totale mix dan gokken met bitcoins.
Dan heb je wel een zeer matig pensioenfonds. Die van mij boekt al jaren flinke winsten…quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:37 schreef Cherni het volgende:
[..]
Logisch zou zijn dat mijn verplicht pensioen niet verdampt. Helaas is dat het geval. Nog maar te zwijgen over de andere negatieve zaken aan het pensioenfonds.
"een huis kost honderdduizend bitcoins, ik noem maar wat...."quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:27 schreef Roellie80 het volgende:
https://www.nporadio1.nl/(...)cryptogeld-verbieden
Wanneer begint die ellende en dat koopkrachtverlies precies? In de eerste twintig jaar euro is dat nog niet echt gelukt namelijk.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:36 schreef Roellie80 het volgende:
[..]
MassMutual is een pensioenfonds dat Bitcoins heeft. Het is een hedge tegen de rest. Stel dat de dollar valt, dan heb je mogelijk een excape. Waarom op 1 paard wedden als het om je ouwe dag gaat?
Nee, liever gewoon de euro gebruiken voor het financieren van de wapenhandel om maar een voobeeld te noemen. Zekerheid op ellende en koopkrachtverlies
Zal wel moeten ook, bij een cumulatieve inflatie van 3% (wat in deze tijd zeer conservatief is) wens ik ze veel succes in het behouden van koopkracht na tientallen jaren.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:40 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dan heb je wel een zeer matig pensioenfonds. Die van mij boekt al jaren flinke winsten…
Ons pensioenstelsel staat als zeer goed bekend. Toch weer geen indexatie, geen toekomstperspectief en aanspraak valt niets over te zeggen want pas vijf jaar voor je AOW leeftijd is bekend wanneer je dan eindelijk maximaal hebt opgebouwd en wat het zal gaan worden. Uiteraard ik kan nu mijn pensioen opeisen. Maar daar kun je zonder nog niet van leven. Nog maar te zijgen over het waardeloze pensioenakkoord dat is afgesloten. Dan de steeds toenemende aversie van de jongste generatie tegen dit verplicht stelsel. Enfin de nadelen stapelen zich op.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:40 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dan heb je wel een zeer matig pensioenfonds. Die van mij boekt al jaren flinke winsten…
The euro had an average inflation rate of 1.61% per year between 1997 and today, producing a cumulative price increase of 46.83%. This means that today's prices are 1.47 times higher than average prices since 1997, according to the European Central Bank consumer price indexquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:43 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Wanneer begint die ellende en dat koopkrachtverlies precies? In de eerste twintig jaar euro is dat nog niet echt gelukt namelijk.
Angstquote:Op vrijdag 11 juni 2021 12:33 schreef Isdatzo het volgende:
Ook echt elke keer dezelfde carrousel van argumenten. De meeste zijn stompzinnig, sommige slaan wel ergens op, maar waarom crypto nou precies verboden zou moeten worden is me nog niet helemaal helder.
Als alle pensioenfondsen ter wereld 1% in bitcoin zouden steken is dat al ~$500.000.000.000quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:28 schreef Cherni het volgende:
[..]
Uiteraad, maar geef dan goed advies. Niet zoals destijds met de DSB, Dexia etc toen die aandelen lease zo populair was. Het beste is gewoon in eigen beheer. Dat was ook de opzet van bitcoin. Maar als je het hebt over stabiliteit zijn fondsen en pensioenen natuurlijk een ideaal middel. Maar de Nederlandse bank zal daar natuurlijk nooit mee akkoord gaan. Pensioenfondsen krijgen al problemen met de Nederlandse bank als ze in goud willen beleggen. Mogelijk gaat dat veranderen. Maw de Nederlandse bank heeft teveel invloed wat wel en niet mag.
Pensioenfondsen beleggen in goud?
Toch is niet gebruikelijk voor pensioenfondsen om in goud te beleggen. Toen het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken in oktober 2009 besloot 12% van het beheerde vermogen in goud te stoppen werd het op de vingers getikt door De Nederlandsche Bank. Volgens de centrale bank, die toezicht houdt op de pensioenfondsen, was het niet verantwoord om zoveel goud aan te houden. Dat terwijl de centrale bank zelf tienduizenden goudstaven in haar kluis heeft liggen.
Het pensioenfonds moest begin 2011 in opdracht van DNB een groot deel van haar positie in goud verkopen. Daardoor liep het een paar miljard euro aan rendement mis, waarvoor het fonds uiteindelijk toch geen compensatie kreeg. Sindsdien durfde geen enkel pensioenfonds in Nederland het aan om een significante positie in het edelmetaal aan te houden. Er lijkt nu echter sprake van een kentering, want nu het eerste schaap over de dam is kunnen er meer volgen. We zijn benieuwd hoe de Nederlandsche Bank hierop zal reageren, nu staatsobligaties ook vrijwel geen rendement opleveren en pensioenfondsen wel andere beleggingen moeten overwegen om rendement te halen.
Ze presenteren over het algemeen dan ook ruim boven die drie procent. Dat is ook een beetje het idee van een pensioenfondsquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:44 schreef Roellie80 het volgende:
[..]
Zal wel moeten ook, bij een cumulatieve inflatie van 3% (wat in deze tijd zeer conservatief is) wens ik ze veel succes in het behouden van koopkracht na tientallen jaren.
De euro is meer maakbaar dan de bitcoinquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:45 schreef Roellie80 het volgende:
[..]
The euro had an average inflation rate of 1.61% per year between 1997 and today, producing a cumulative price increase of 46.83%. This means that today's prices are 1.47 times higher than average prices since 1997, according to the European Central Bank consumer price index
Toch is onze welvaart harder gestegen, ook weer mede door die euroquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:45 schreef Roellie80 het volgende:
[..]
The euro had an average inflation rate of 1.61% per year between 1997 and today, producing a cumulative price increase of 46.83%. This means that today's prices are 1.47 times higher than average prices since 1997, according to the European Central Bank consumer price index
Leuk als je de rekenrente op 1 tot 2% blijft houden. Waarom verhogen ze de rekenrente dan nietquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:47 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Ze presenteren over het algemeen dan ook ruim boven die drie procent. Dat is ook een beetje het idee van een pensioenfonds. De grootste in Nederland, het ABP, scoorde afgelopen twintig jaar gemiddeld 7% per jaar.
hahahahaquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:43 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Wanneer begint die ellende en dat koopkrachtverlies precies? In de eerste twintig jaar euro is dat nog niet echt gelukt namelijk.
Omdat het aantal oudjes vrij hard toeneemt. Beter nu wat zuinig doen (of de premies flink verhogen) zodat er ook wat overblijft voor de 50-minners die nu ook inleggen…quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:49 schreef Cherni het volgende:
[..]
Leuk als je de rekenrente op 1 tot 2% blijft houden. Waarom verhogen ze de rekenrente dan nietze halen volgen jou rendementen van gemiddeld 7% per jaar. Maar he wel de rekenrente laag houden. Hoe zo, niet besodemieterd worden.
Je moet in Nederland wel heel hard je best gedaan hebben om er in die periode op achteruit te zijn gegaan of niet geprofiteerd te hebben van de euro.quote:
Ja hoor, nou en of je dat best mag zeggenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:35 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Zo zijn al die crypto-valuta ook variaties van hetzelfde. Maar dat mag dan weer niet gezegd worden blijkbaar.
Wat mij betreft,mag mijn pensioenfonds 1% bitcoin hanteren. Ik zou het toejuichen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:47 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Als alle pensioenfondsen ter wereld 1% in bitcoin zouden steken is dat al ~$500.000.000.000
De waarde van bitcoin zou vele malen over de kop gaan, aangezien er tegen het huidige aanbod geen kans is dat je er $500 miljard in belegt tegen de huidige koers.
En dat zijn dan alleen nog maar de pensioenen.
Lol WTF!? Heb je onder een steen geleefd?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:43 schreef KareldeStoute het volgende:
Wanneer begint die ellende en dat koopkrachtverlies precies? In de eerste twintig jaar euro is dat nog niet echt gelukt namelijk.
Maar die oudjes hebben over hun werkzame leven ook ingelegd. Waar is dat gebleven? De overheid heeft toch geen cashgrab gedaan?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:52 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Omdat het aantal oudjes vrij hard toeneemt. Beter nu wat zuinig doen (of de premies flink verhogen) zodat er ook wat overblijft voor de 50-minners die nu ook inleggen…
Pensioenfondsen zijn piramidespelen.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:45 schreef Cherni het volgende:
Ons pensioenstelsel staat als zeer goed bekend. Toch weer geen indexatie, geen toekomstperspectief en aanspraak valt niets over te zeggen want pas vijf jaar voor je AOW leeftijd is bekend wanneer je dan eindelijk maximaal hebt opgebouwd en wat het zal gaan worden. Uiteraard ik kan nu mijn pensioen opeisen. Maar daar kun je zonder nog niet van leven. Nog maar te zijgen over het waardeloze pensioenakkoord dat is afgesloten. Dan de steeds toenemende aversie van de jongste generatie tegen dit verplicht stelsel. Enfin de nadelen stapelen zich op.
Precies. Men vergeet dat diverse keren uit de pot gegraaid is door de overheid. Maw men graait uit die pot als het nodig is.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:58 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Maar die oudjes hebben over hun werkzame leven ook ingelegd. Waar is dat gebleven? De overheid heeft toch geen cashgrab gedaan?
Dat wordt keurig uitgekeerd. Flink meer ook dan ze ooit ingelegd hebbenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:58 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Maar die oudjes hebben over hun werkzame leven ook ingelegd. Waar is dat gebleven? De overheid heeft toch geen cashgrab gedaan?
Oh ja? Mijn gepensioneerde vader heeft ruim 40 jaar braaf betaald aan zo'n 'degelijk' pensioenfonds, en is nu al twee keer gekort op zijn pensioen. En van herindexeren is al jaren geen sprake meer, terwijl de prijzen van zo ongeveer alles juist keihard is gestegen.quote:
Als je het uitdrukt in daadwerkelijke koopkracht valt dat vies tegen.quote:Flink meer ook dan ze ooit ingelegd hebben.
dit is niet waar, als je verder kijkt dan alleen het aantal euro'squote:Op zaterdag 12 juni 2021 12:21 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dat wordt keurig uitgekeerd. Flink meer ook dan ze ooit ingelegd hebben.
Het is dus niet het CBR of CBS maar het CPB.quote:Op vrijdag 11 juni 2021 22:09 schreef Korenfok het volgende:
zegt hij dit nu op persoonlijke titel, of namens het cbs?
Dan hebben vast een goede publicatie beschikbaar die dat begrijpelijk uitlegt. Want nu klinkt het als een wat loze claim.quote:Op zaterdag 12 juni 2021 12:41 schreef aTypisch het volgende:
[..]
dit is niet waar, als je verder kijkt dan alleen het aantal euro's
maar dat is lastig
dit is ook typerend, de euro werkt inderdaad goed voor mensen in the know of in goede omstandigheden (door zichzelf, door anderen of geluk)quote:Op zaterdag 12 juni 2021 11:53 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Je moet in Nederland wel heel hard je best gedaan hebben om er in die periode op achteruit te zijn gegaan of niet geprofiteerd te hebben van de euro.
kijk maar eens naar producten die je echt wil hebben: grondstoffen, een eigen woning, levensmiddelenquote:Op zaterdag 12 juni 2021 12:57 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Dan hebben vast een goede publicatie beschikbaar die dat begrijpelijk uitlegt. Want nu klinkt het als een wat loze claim.
als je op fok kunt posten kun je ook zelf je best doen hequote:Op zaterdag 12 juni 2021 13:09 schreef KareldeStoute het volgende:
Helaas dus geen feitelijke onderbouwing van je claim?
aar zegt hij het nu op persoonlijke titel of als directeur CPB?quote:Op zaterdag 12 juni 2021 12:46 schreef Rambolin het volgende:
[..]
Het is dus niet het CBR of CBS maar het CPB.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |