Stroomprijs dik omhoog vanwege bitcoin.. Pure verspilling ook nog met al dat klimaatgeneuzel, totaal kansloze exercitie.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:30 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het maakt helemaal niet uit hoe efficient er gemined wordt. Dat is nu juist de hele grap.
Het is ook niet zo dat het niet 'uit komt'. Het komt dan juist heel erg goed uit!!
Als je een bitcoin kunt verkopen voor $500.000, dan is het voor een miner dus lucratief om te doen zolang de miningkosten minder dan die $500K kosten. Het gros van die kosten zijn electriciteitskosten. Er zal dus steeds capaciteit bijgeplust worden zolang het lucratief is. De moeilijkheidsgraad wordt automatisch aangepast, dus is geen factor.
Als er op een prijs van $50.000 dus het equivalent aan electriciteit van 17 kerncentrales aan energie verstookt kan/mag worden om een bitcoin te minen, dan zijn dat er op een prijs van $500.000 dus 10 keer zoveel. Of dat in de vorm van kerncentrales gebeurt of met wind of wat dan ook maakt niks uit. Als je dat niet begrijpt dan snap je het hele principe niet.
De vraag is dus wat er dan gaat gebeuren. Die electriciteitscapaciteit is er helemaal niet. De vraag zal het aanbod overtreffen. De totale vraag is dan dus zo groot geworden dat de er tekorten aan electriciteit zullen ontstaan.
Zullen overheden ingrijpen? Als de miners dan niet kunnen leveren vanwege tekorten wordt het waarschijnlijk weer interessant voor particulieren. Die kunnen ook meedoen wanneer het weer lucratief wordt als je voor $100.000 een coin kunt minen en hem voor $500.000 kunt verkopen. Misschien heeft het zelfs een verder prijsopdrijvend effect, omdat het aanbod wegens nieuwe aanvoer dus opdroogt.
Interessante tijden in ieder geval.
Ok klinkt plausibel, maar dat betekent dus aan de energie-kant ook meer vraag is om energie te leveren, dus uitbreiding in energieopwekkers (dit kan goed of slecht uitpakken, zo kunnen ze ook naar Ijsland gaan waar energie amper wat kost en in overvloed aanwezig is, of bouwen we wat kerncentrales bij). Zie je dit als bedreiging voor bitcoin?quote:Op maandag 8 maart 2021 15:39 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat leg ik hierboven uit.
Miners willen winst maken. Het is alleen lucratief om te minen als een coin meer oplevert dan dat het kost om hem te minen (geld natuurlijk voor iedere grondstof).
Als een bitcoin 50K kost dan zullen miners hun capaciteit uitbreiden totdat het niet meer lucratief is (stel, 40.000 dollar aan kosten per coin). Het gros van die kosten zijn stroomkosten.
Als de prijs nu verdubbelt naar 100K dan wordt de marge per coin $60.000. Dit zal tot gevolg hebben dat de capaciteit wordt uitgebreid (tot iets van 80K aan kosten per coin). Een verdubbeling dus.
De efficiency van de miners maakt hierbij niets uit. Het algoritme past de moeilijkheidsgraad automatisch aan aan de totale capaciteit van de miners. Met andere woorden, als er door technolische vooruitgang 2x zo efficient gemined kan worden, dan wordt de moeilijkheidsgraad ook 2x zo hoog, zonder dat de prjs omhoog moet.
Het leven is een totaal kansloze exercitie.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:44 schreef ludovico het volgende:
[..]
Stroomprijs dik omhoog vanwege bitcoin.. Pure verspilling ook nog met al dat klimaatgeneuzel, totaal kansloze exercitie.
De dood ook, geen ontsnappen aan.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:49 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Het leven is een totaal kansloze exercitie.
Ja, bij lagere prijzen zal het aanbod dalen, want niemand gaat $50.000 aan stroom verstoken om een coin voor $40.000 te verkopen.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:42 schreef ludovico het volgende:
[..]
Bij lagere prijzen omgekeerd verhaal. Maarja eigenlijk kansloos dat gestook.
De vraag is of we (zeker in deze CO2-tijden) bereid zijn om onze capaciteit zo enorm uit te breiden om hieraan te voldoen. Let wel, nu is het verbruik ongeveer hetzelfde als dat van Argentinie. Gaat de prijs 10x omhoog, dan wordt dit ongeveer het gebruik van heel Zuid-Amerika. Een heel continent!quote:Op maandag 8 maart 2021 15:47 schreef Thrilled het volgende:
[..]
Ok klinkt plausibel, maar dat betekent dus aan de energie-kant ook meer vraag is om energie te leveren, dus uitbreiding in energieopwekkers (dit kan goed of slecht uitpakken, zo kunnen ze ook naar Ijsland gaan waar energie amper wat kost en in overvloed aanwezig is, of bouwen we wat kerncentrales bij). Zie je dit als bedreiging voor bitcoin?
Het is op zich wel te fixen met een patch (fork), het zal niet de eerste coin zijn die van PoW naar PoS is gegaan.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:58 schreef LXIV het volgende:
Het is ook inherent aan de hele manier waarop bitcoin is opgezet. Dat is niet te fixen met een patch.
In zekere zin is bitcoin ook slachtoffer van zijn eigen succes, want ik denk niet dat Satochi dit 10 jaar geleden voorzien had.
Wat al twee keer gebeurd is dus.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:02 schreef TheFreshPrince het volgende:
Je zal echter wel een meerderheid moeten hebben voor zo'n verandering en daar zit hem het punt (miners zullen daar geen trek in hebben), anders heb je niet meer dan een nieuwe coin en bitcoin die ieder hun eigen weg gaan vanaf de vork.
Kloptquote:Op maandag 8 maart 2021 16:02 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Het is op zich wel te fixen met een patch (fork), het zal niet de eerste coin zijn die van PoW naar PoS is gegaan.
Misschien dat in de toekomst een PoW / PoS hybride vorm mogelijk is.
Je zal echter wel een meerderheid moeten hebben voor zo'n verandering en daar zit hem het punt (miners zullen daar geen trek in hebben), anders heb je niet meer dan een nieuwe coin en bitcoin die ieder hun eigen weg gaan vanaf de vork.
Volgens mij moeten overheden het gewoon verbieden.. Maar okay, die gokten dat het wel zou stuklopen.quote:Op maandag 8 maart 2021 15:56 schreef LXIV het volgende:
[..]
De vraag is of we (zeker in deze CO2-tijden) bereid zijn om onze capaciteit zo enorm uit te breiden om hieraan te voldoen. Let wel, nu is het verbruik ongeveer hetzelfde als dat van Argentinie. Gaat de prijs 10x omhoog, dan wordt dit ongeveer het gebruik van heel Zuid-Amerika. Een heel continent!
Het is nu natuurlijk nog niet zo nijpend (want het verbruik is verdeeld over de hele wereld) dat er echt merkbare effecten zijn. Dat wordt het met een prijs van 500.000 wel. Dan ontstaan dus echt stroomtekorten in delen van de wereld. Om iets uit te rekenen wat meteen daarna gediscard wordt.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:15 schreef ludovico het volgende:
[..]
Volgens mij moeten overheden het gewoon verbieden.. Maar okay, die gokten dat het wel zou stuklopen.
Overheden en verbieden is altijd popcorn time!quote:Op maandag 8 maart 2021 16:15 schreef ludovico het volgende:
[..]
Volgens mij moeten overheden het gewoon verbieden.. Maar okay, die gokten dat het wel zou stuklopen.
Denk dat ze het wel kapot hadden zien gaan maar ach. Blockchain achtig principe is niet erg. Als het maar een beetje duurzaam is.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:32 schreef Piva het volgende:
[..]
Overheden en verbieden is altijd popcorn time!
[ afbeelding ]
Wat denk jij dan? Dat er wereldwijd 540.000 windmolens geplaatst gaan worden omdat mensen zo graag op bitcoin speculeren? Dat we bijvoorbeeld op iedere vierkante kilometer in Nederland een windmolen plaatsen enkel omdat er gemined kan worden? Denk je dat daar geen weerstnad tegen komt?quote:Op maandag 8 maart 2021 16:28 schreef Piva het volgende:
Ik kan niet wachten tot bitcoin de grootste engerieverbruiker van de wereld is.![]()
Eindelijk wordt er dan een doorbraak gebracht voor het genereren van puur groene energie.
Bitcoin gaat meer bereiken voor een beter klimaat dan welke domme klimaatakkoord ooit gaat bereiken. Het is bijna alsof capitalisme echt werkt!
Daarom, stoppen met bankenquote:Op maandag 8 maart 2021 16:36 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat denk jij dan? Dat er wereldwijd 540.000 windmolens geplaatst gaan worden omdat mensen zo graag op bitcoin speculeren? Dat we bijvoorbeeld op iedere vierkante kilometer in Nederland een windmolen plaatsen enkel omdat er gemined kan worden? Denk je dat daar geen weerstnad tegen komt?
Maar banken handelen miljarden transacties af voor die energie, hypotheken, bedrijfsleningen, allocatie van kapitaal etc.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:37 schreef Oscar. het volgende:
[..]
Daarom, stoppen met banken
[ afbeelding ]
Dan streep je het ene weg tegen het andere.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar banken handelen miljarden transacties af voor die energie, hypotheken, bedrijfsleningen, allocatie van kapitaal etc.
Bitcoin is nu nog enkel een store of value.
Bovendien is dit volgens mij een verouderde grafeik en gebruikt BTC op dit moment veel meer.
En nu is het nog te doen anders merkte we het wel. Ik heb het over als BTC op 500.00 staat. Dan is het dus een factor 10 meer (minstens)
Wat tegen wat?quote:Op maandag 8 maart 2021 16:57 schreef Oscar. het volgende:
[..]
Dan streep je het ene weg tegen het andere.
Inderdaad, geldleningen aan de wereld verstrekken, herverpakken, verkopen is een veel betere acitiviteit voor kapitaal! Vooral met de extreme properties die het inmiddels zijn geworden.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:38 schreef LXIV het volgende:
Maar banken handelen miljarden transacties af voor die energie, hypotheken, bedrijfsleningen, allocatie van kapitaal etc.
Zoek eens op de toekomst van zonneenergie en de potentie die daar mee te bereiken is.quote:Op maandag 8 maart 2021 16:36 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat denk jij dan? Dat er wereldwijd 540.000 windmolens geplaatst gaan worden omdat mensen zo graag op bitcoin speculeren? Dat we bijvoorbeeld op iedere vierkante kilometer in Nederland een windmolen plaatsen enkel omdat er gemined kan worden? Denk je dat daar geen weerstnad tegen komt?
Goud ook niet en toch geloven wij nog in kettingkjes en kraaltjesquote:Op maandag 8 maart 2021 16:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat tegen wat?
BTC kan het banking systen niet vervangen
Wat is precies niet mogelijk dan?quote:Op maandag 8 maart 2021 16:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat tegen wat?
BTC kan het banking systen niet vervangen
quote:Op maandag 8 maart 2021 16:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar banken handelen miljarden transacties af voor die energie, hypotheken, bedrijfsleningen, allocatie van kapitaal etc.
Bitcoin is nu nog enkel een store of value.
Bovendien is dit volgens mij een verouderde grafeik en gebruikt BTC op dit moment veel meer.
En nu is het nog te doen anders merkte we het wel. Ik heb het over als BTC op 500.00 staat. Dan is het dus een factor 10 meer (minstens)
Bitcoin zal geen vervanger worden van Fiat geld, nooit.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:07 schreef Piva het volgende:
Proud to be a norwegian today! Kjell Inge Røkke announces a $59 million investment in Bitcoin and the Norwegian government already indirectly owns 2000 bitcoin.
De val van fiat geld over de hele wereld is begonnen en niemand die het nog beseft. Prachtig dit.
Wat gaat er gebeuren met fiat denk je? Kapitaal vluchten gaan sneller en sneller, totdat geld waardeloos is.. Lees anders even over de Weimar Mark.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:19 schreef raptorix het volgende:
[..]
Bitcoin zal geen vervanger worden van Fiat geld, nooit.
Nou als ik 1 bitcoin koop voor 50.000 euro, ga ik hem niet bij 100.000 verkopen. Want dan neem ik liever het risico dat hij verder stijgt, dan te cashen voor 100.000 euro, waar ik momenteel niets aan heb. Ik vind het eigenlijk pas interessant worden op bedragen waar ik een prima huis voor kan kopen in de Randstad of de rest van mijn leven minder van kan gaan werken, dus boven de 500.000 euro. Ik denk niet dat ik hem eerder dan dat zou verkopen. En ik denk ook niet dat de prijs nu weer helemaal gaat instorten tot niveaus van een jaar geleden of lager. 40.000 dollar is denk ik momenteel wel echt de bodem, zeker nu Tesla en andere exchanges e.d. er voor zoveel geld in zitten en er net enorm veel geld is bijgedrukt.quote:Op maandag 8 maart 2021 14:58 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Laat je het ooit zover komen dan? Als BTC binnen een maand op 100k zit, wordt het ook verleidelijk om (een deel) te verkopen. En dat gaat ook weer gebeuren als ie op bijvoorbeeld 200k, 500k, etc. staat.
Heb je het nu over Bitcoin of Cryptovaluta?quote:Op maandag 8 maart 2021 17:21 schreef Piva het volgende:
[..]
Wat gaat er gebeuren met fiat denk je? Kapitaal vluchten gaan sneller en sneller, totdat geld waardeloos is.. Lees anders even over de Weimar Mark.
Nu zijn het een handje vol bedrijven die fiat omzetten naar bitcoin. Over 5 jaar zijn het duizende bedrijven tegelijk..
Centrale bankiers crypto munten die gedigitaliseerd zijn uiteraard!quote:Op maandag 8 maart 2021 17:25 schreef raptorix het volgende:
[..]
Heb je het nu over Bitcoin of Cryptovaluta?
Geloof me, ze zullen weer de zelfde trucjes gaan uithalen.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:27 schreef Piva het volgende:
[..]
Centrale bankiers crypto munten die gedigitaliseerd zijn uiteraard!
Ja, maar dat gaan we niet allemaal aanwenden om de koers van bitcoin te ondersteunen!quote:Op maandag 8 maart 2021 16:58 schreef Piva het volgende:
[..]
Inderdaad, geldleningen aan de wereld verstrekken, herverpakken, verkopen is een veel betere acitiviteit voor kapitaal! Vooral met de extreme properties die het inmiddels zijn geworden.
[..]
Zoek eens op de toekomst van zonneenergie en de potentie die daar mee te bereiken is.
Daarnaast kernenergie en Fusion power.
De wereld heeft totaal geen gebrek aan energie.
Bitcoin kan effectief helemaal niks. Sowieso geen lening beoordelen op kredietwaardigheid. Maar inderdaad, ook geen transacties kostenefficient en in volume afhandelen of hypotheken verstrekken, mensen adviseren over financiele keuzes et cetera.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:00 schreef Piva het volgende:
[..]
Wat is precies niet mogelijk dan?
En alsjeblieft kom niet met "het aantal transacties is te laag".
Lolquote:Op maandag 8 maart 2021 17:28 schreef raptorix het volgende:
[..]
Geloof me, ze zullen weer de zelfde trucjes gaan uithalen.
Waarom zou Rutte dat moeten verkondigen? Wie "moet" dat bouwen en waarom "moet" er specifiek meer energie verbruikt worden om bitcoin te minen?quote:Op maandag 8 maart 2021 17:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, maar dat gaan we niet allemaal aanwenden om de koers van bitcoin te ondersteunen!
Kun je je het voorstellen? Dat Rutte op televisie verkondigd dat Nederland 20 kerncentrales gaat bouwen om bitcoin te kunnen minen?
Met die val (of tenminste zware problemen) van fiat ben ik het wel met je eens. Maar niet door bitcoin maar door onverstandig monetair beleid. En bitcoin is noch de reden van de val van fiat, noch de oplossingquote:Op maandag 8 maart 2021 17:07 schreef Piva het volgende:
Proud to be a norwegian today! Kjell Inge Røkke announces a $59 million investment in Bitcoin and the Norwegian government already indirectly owns 2000 bitcoin.
De val van fiat geld over de hele wereld is begonnen en niemand die het nog beseft. Prachtig dit.
Daar denken miljarden dollars van bedrijfskapitaal anders over.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Met die val (of tenminste zware problemen) van fiat ben ik het wel met je eens. Maar niet door bitcoin maar door onverstandig monetair beleid. En bitcoin is noch de reden van de val van fiat, noch de oplossing
Er is niet genoeg ruimte in BTC om dat te ondersteunen. Ga je uit van $90T aan geld, moet iedere bitcoin 4 miljard waard worden om die marketcap te evenaren. Dan moeten we een dyson-sphere bouwen rond de zon om die energie te kunnen oogsten!quote:Op maandag 8 maart 2021 17:21 schreef Piva het volgende:
[..]
Wat gaat er gebeuren met fiat denk je? Kapitaal vluchten gaan sneller en sneller, totdat geld waardeloos is.. Lees anders even over de Weimar Mark.
Nu zijn het een handje vol bedrijven die fiat omzetten naar bitcoin. Over 5 jaar zijn het duizende bedrijven tegelijk..
Ik zeg niks over de koers. Dat doe ik niet meer, want bij 20K wist ik zeker dat het ging dalen en nooit meer terug zou komen, en zie wat er nu op de borden staat!quote:Op maandag 8 maart 2021 17:33 schreef Piva het volgende:
[..]
Daar denken miljarden dollars van bedrijfskapitaal anders over.
Maar ik kan je gerust een link geven naar een platform waar je bitcoin kan shorten. Zo verdien ik wat aan je trading en kan jij kapitalen maken met jou visie!
Lees gewoon eens de vorige pagina.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:32 schreef Piva het volgende:
[..]
Lol
[..]
Waarom zou Rutte dat moeten verkondigen? Wie "moet" dat bouwen en waarom "moet" er specifiek meer energie verbruikt worden om bitcoin te minen?
Lees eens in op de volgende termen: "Game theory", "Capitalism", "Bitcoin difficult adjustment"
quote:Op maandag 8 maart 2021 17:25 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Nou als ik 1 bitcoin koop voor 50.000 euro, ga ik hem niet bij 100.000 verkopen. Want dan neem ik liever het risico dat hij verder stijgt, dan te cashen voor 100.000 euro, waar ik momenteel niets aan heb. Ik vind het eigenlijk pas interessant worden op bedragen waar ik een prima huis voor kan kopen in de Randstad of de rest van mijn leven minder van kan gaan werken, dus boven de 500.000 euro. Ik denk niet dat ik hem eerder dan dat zou verkopen. En ik denk ook niet dat de prijs nu weer helemaal gaat instorten tot niveaus van een jaar geleden of lager. 40.000 dollar is denk ik momenteel wel echt de bodem, zeker nu Tesla en andere exchanges e.d. er voor zoveel geld in zitten en er net enorm veel geld is bijgedrukt.
Het zwakke punt van de bitcoin is inderdaad het enorme energieverbruik van het minen. Dat schijnt nu al zoveel energie te verbruiken als Argentinië. In Iran hangen de zwarte wolken boven Teheran en zitten mensen soms zonder stroom omdat de overheid aan een stuk door aan het minen is. Zeker met de milieuproblematiek in het achterhoofd vind ik het ethisch persoonlijk moeilijk, en denk ik ook dat de overheid op een bepaald moment misschien moet ingrijpen.
Maar zonder dat de overheid ingrijpt en met eventuele inflatie en waardedaling van de dollar in het achterhoofd zie ik niet waarom de bitcoin niet snel veel meer waard gaat worden.
Er zal nooit snel genoeg capaciteit bijgebouwd kunnen worden. Wat dan gaat gebeuren is gewoon wat de markt altidj doet: de prijs van stroom zal stijgen.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:25 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Nou als ik 1 bitcoin koop voor 50.000 euro, ga ik hem niet bij 100.000 verkopen. Want dan neem ik liever het risico dat hij verder stijgt, dan te cashen voor 100.000 euro, waar ik momenteel niets aan heb. Ik vind het eigenlijk pas interessant worden op bedragen waar ik een prima huis voor kan kopen in de Randstad of de rest van mijn leven minder van kan gaan werken, dus boven de 500.000 euro. Ik denk niet dat ik hem eerder dan dat zou verkopen. En ik denk ook niet dat de prijs nu weer helemaal gaat instorten tot niveaus van een jaar geleden of lager. 40.000 dollar is denk ik momenteel wel echt de bodem, zeker nu Tesla en andere exchanges e.d. er voor zoveel geld in zitten en er net enorm veel geld is bijgedrukt.
Het zwakke punt van de bitcoin is inderdaad het enorme energieverbruik van het minen. Dat schijnt nu al zoveel energie te verbruiken als Argentinië. In Iran hangen de zwarte wolken boven Teheran en zitten mensen soms zonder stroom omdat de overheid aan een stuk door aan het minen is. Zeker met de milieuproblematiek in het achterhoofd vind ik het ethisch persoonlijk moeilijk, en denk ik ook dat de overheid op een bepaald moment misschien moet ingrijpen.
Maar zonder dat de overheid ingrijpt en met eventuele inflatie en waardedaling van de dollar in het achterhoofd zie ik niet waarom de bitcoin niet snel veel meer waard gaat worden.
Er kunnen wel genoeg miners gebouwt worden in de wereld, maar niet genoeg energie capiciteit? Ergens loopt je denkvermogen een beetje vast..quote:Op maandag 8 maart 2021 17:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
[..]
Er zal nooit snel genoeg capaciteit bijgebouwd kunnen worden. Wat dan gaat gebeuren is gewoon wat de markt altidj doet: de prijs van stroom zal stijgen.
Als een KwH eenmaal een dollar kost omdat er zo nodig BTC gemined moet worden komen de mensen vanzelf in opstand en grijpt de politiek in.
Zo’n miningfarm is onmogelijk te verstoppen (volg het stroomverbruik) en heel eenvoudig af te sluiten)
Het kan wel, maar ik denk dat het niet gebeurd. We gaan geen 170 kerncentreales bouwen enkel voor cryptoquote:Op maandag 8 maart 2021 17:48 schreef Piva het volgende:
[..]
Er kunnen wel genoeg miners gebouwt worden in de wereld, maar niet genoeg energie capiciteit? Ergens loopt je denkvermogen een beetje vast..
De ultieme race naar een betere energie source lijkt er inderdaad te gaan komen! Daarom ook niet vreemd dat daar nu al in geinvesteerd wordt! Degene die zowel de goedkoopste manier van groene energie kan bemachtingen en ook de hoogste capiciteit aan bitcoin mining gaat leveren wordt de nieuwe Rockerfeller.
Ik zal er niet om liegen, een prachtige manier om kapitalisme aan het werk te zien en de wereld te zien verbeteren.
Als ze in 1900 zeiden dat er binnen 100 jaar 29.000 passigiers vliegtuigen rond zouden vliegen, had je ze dan geloofd?quote:Op maandag 8 maart 2021 17:49 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het kan wel, maar ik denk dat het niet gebeurd. We gaan geen 170 kerncentreales bouwen enkel voor crypto
Misschien levert een vat olie wel meer op als je er bitcoins mee minet dan wanneer je het verkoopt.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:48 schreef LXIV het volgende:
Dat minen in Iran is trouwens wel een interessant verhaal, want door de sancties kan Iran zijn olie niet meer kwijt en daarom stoken ze het maar op om zo te kunnen minen en alsnog harde valuta te ontvangen.
Het nut van bitcoin weegt niet op tegen de investering. Bij vliegen wel.quote:Op maandag 8 maart 2021 18:01 schreef Piva het volgende:
[..]
Als ze in 1900 zeiden dat er binnen 100 jaar 29.000 passigiers vliegtuigen rond zouden vliegen, had je ze dan geloofd?
Waar moet al die kerosine vandaan komen? Waar moeten ze landen!? Gaan ze niet botsen!? Hoe kan je ooit zoveel grote machines bouwen!?
Natuurlijk. Anders deden ze het niet. Het geeft enkel de waanzin aan.quote:Op maandag 8 maart 2021 18:12 schreef JohnDDD het volgende:
[..]
Misschien levert een vat olie wel meer op als je er bitcoins mee minet dan wanneer je het verkoopt.
S
Het is al gaande, het merendeel van de Bitcoins zijn niet in de handen van vrijdenkers.quote:
Kan je ook over goudwinning zeggen.quote:Op maandag 8 maart 2021 18:15 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk. Anders deden ze het niet. Het geeft enkel de waanzin aan.
Los van het energieverbruik is die goudwinning een vrij vieze business met veel lokale ellende.quote:Op maandag 8 maart 2021 19:18 schreef fathank het volgende:
Er is vast wel een grafiekje te vinden van energieverbruik VS prijs
Goud heb je toch nodig om miners te kunnen bouwen..quote:Op maandag 8 maart 2021 19:20 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Los van het energieverbruik is die goudwinning een vrij vieze business met veel lokale ellende.
Dat klopt.quote:
Dit zei Buffet daar over. Maar goed. Aan het einde van het proces heb je dan wat goud. In het geval van Bitcoin heb je eigenlijk niks, behalve wat energie verbrand.quote:Gold gets dug out of the ground in Africa, or some place. Then we melt it down, dig another hole, bury it again and pay people to stand around guarding it. It has no utility. Anyone watching from Mars would be scratching their head.
Energieverbruik ijlt na op de prijsquote:Op maandag 8 maart 2021 19:18 schreef fathank het volgende:
Er is vast wel een grafiekje te vinden van energieverbruik VS prijs
Maar als het zo hard gerelateerd is dan kun je dat makkelijk terugzien..quote:
Kloptquote:Op maandag 8 maart 2021 20:15 schreef fathank het volgende:
[..]
Maar als het zo hard gerelateerd is dan kun je dat makkelijk terugzien..
Name checks out.quote:Op maandag 8 maart 2021 20:40 schreef TheFreshPrince het volgende:
https://www.coingecko.com/en/coins/spacecowboy
Gaat ook al als een raket
Perfect storm voor PYR dit.quote:Op maandag 8 maart 2021 17:40 schreef onlogisch het volgende:
https://www.ad.nl/tech/me(...)n-verkocht~a0450030/
Jaaaa NFT
Valt wel mee, steeds meer BTC word natuurlijk industrieel gemined in gebieden waar energie geen drol kost.quote:
Dat is irrelevantquote:Op maandag 8 maart 2021 21:04 schreef raptorix het volgende:
[..]
Valt wel mee, steeds meer BTC word natuurlijk industrieel gemined in gebieden waar energie geen drol kost.
Dan nog is het niet heel relevant, BTC word voornamelijk door middel van zeer groene stroom gemined. En wat betreft andere coins, daar komen nu ook al toepassingen waar het minder energie verbruikt, of een nuttig doel dient.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:19 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het gaat niet om de prijs maar om het verbruik
Stroom is stroom. Als die groene stroom niet voor bitcoin gebruikt werd dan zou die groene stroom voor andere zaken gebruikt kunnen worden en kon er dus vuile stroom weg.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:28 schreef raptorix het volgende:
[..]
Dan nog is het niet heel relevant, BTC word voornamelijk door middel van zeer groene stroom gemined. En wat betreft andere coins, daar komen nu ook al toepassingen waar het minder energie verbruikt, of een nuttig doel dient.
ik verdien nu meer met NFT's dan met crypto zelfquote:Op maandag 8 maart 2021 17:40 schreef onlogisch het volgende:
https://www.ad.nl/tech/me(...)n-verkocht~a0450030/
Jaaaa NFT
Of de groene stroom had uberhaupt niet worden omgewekt, maar het stroom verhaaltje is weer een mooi dingetje wat overheden er bij kunnen slepen. Laat ze eerst eens lekker naar de olie en goudwinning kijken.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
Stroom is stroom. Als die groene stroom niet voor bitcoin gebruikt werd dan zou die groene stroom voor andere zaken gebruikt kunnen worden en kon er dus vuile stroom weg.
Goudwinning vind ik ook onzin. Olie wordt al teruggebracht.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:44 schreef raptorix het volgende:
[..]
Of de groene stroom had uberhaupt niet worden omgewekt, maar het stroom verhaaltje is weer een mooi dingetje wat overheden er bij kunnen slepen. Laat ze eerst eens lekker naar de olie en goudwinning kijken.
waarschijnlijk gewoon beperkenquote:Op maandag 8 maart 2021 21:45 schreef LXIV het volgende:
[..]
Goudwinning vind ik ook onzin. Olie wordt al teruggebracht.
Ik ben benieuwd wat overheden gaan doen wanneer als gevolg van mining stroomtekorten ontstaan.
Dat zal niet gebeuren, mining farms zullen dan nog vaker bij Groene bronnen worden neergezet, daarnaast dooft Bitcoin op een gegeven moment ook wel uit omdat het niet meer rendabel is.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:45 schreef LXIV het volgende:
[..]
Goudwinning vind ik ook onzin. Olie wordt al teruggebracht.
Ik ben benieuwd wat overheden gaan doen wanneer als gevolg van mining stroomtekorten ontstaan.
Dat is heel lastig, want dan krijg je de situatie dat een bitcoin $50.000 aan stroom kost en $150.000 euro waard is.quote:
bijna alles staat op uniswap en pancakeswap....quote:Op maandag 8 maart 2021 22:07 schreef Schnitzels het volgende:
Welke exchanges zitten jullie? Ik wil eentje waar de wat kleinere coins/kutcoins ook op staan?
Het is net wat je wil.quote:Op maandag 8 maart 2021 22:07 schreef Schnitzels het volgende:
Welke exchanges zitten jullie? Ik wil eentje waar de wat kleinere coins/kutcoins ook op staan?
Je maakt een denkfout, datacenters hebben gewoon een vaste capaciteit en die miners draaien altijd 100% het is niet zo dat zo een datacenter even meer gaat slurpen.quote:Op maandag 8 maart 2021 21:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is heel lastig, want dan krijg je de situatie dat een bitcoin $50.000 aan stroom kost en $150.000 euro waard is.
Dan kun je beter stroom die gebruikt wordt voor mining 3x zo duur maken. In Iran is er al zo’n systeem voor particulieren.
Voor de prijs van bitcoin of voor de miners maakt het overigens niets uit hoeveel ze voor de stroom betalen, mits het een level playing field is. Als voor iedereen de stroom 10x zo duur wordt, wordt de moeilijkheidsgraad gewoon 10x zo laag en blijven opbrengsten en kosten gelijk.
Safemoon zit/zat ik ook aan de te denken maar heb al 450 in FEG gestopt gister en 2000 aan NFT's die weer verkocht moeten worden, dit keer iets voorzichtiger dan in 2018.....toen te laat ingestapt en in pure shitcoins.quote:Op maandag 8 maart 2021 22:09 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Het is net wat je wil.
Op dit moment zijn (vanwege de lage fees) projecten op BNB heel interessant.
En daar kan je bij o.a. PancakeSwap terecht om je coins te swappen.
Heb meerdere coins op BNB die vandaag 30 tot 800% omhoog zijn gegaan.
OXBull.tech, SCB (SpaceCowboy van OXBull.tech), SafeMoon, Bogged, Mochi, Moola, ShareDeFi en FlashX Ultra.
Tuurlijk, het heeft ook geen zin om overal maar achteraan te hollen.quote:Op maandag 8 maart 2021 22:15 schreef Predator40 het volgende:
[..]
Safemoon zit/zat ik ook aan de te denken maar heb al 450 in FEG gestopt gister en 2000 aan NFT's die weer verkocht moeten worden, dit keer iets voorzichtiger dan in 2018.....toen te laat ingestapt en in pure shitcoins.
hoop geld verloren.
....quote:Op maandag 8 maart 2021 22:18 schreef raptorix het volgende:
Let op BTC weer wat omhoog, dan hobbelt ADA er achteraan, ik zet in op 1.18 in 4 uur
Nee, maar wil ze eigenlijk al een paar dagen terug weer verkopen voor 1.20, maar elke keer loopt ie op, om dan weer naar beneden te druppelen. Ik wil ze desnoods ook wel lang Hodlen, en het gaat maar om iets van 180 coins dus ook geen ramp.quote:Op maandag 8 maart 2021 22:19 schreef Predator40 het volgende:
[..]
handel je met leverage dan ? anders is het vrij boring
Bog net op Coingecko gelist, vaak wel goed voor de prijs.quote:Op maandag 8 maart 2021 14:46 schreef Quotidien het volgende:
[..]
Heb je ook Bogged?
Hoe kom je zo vroeg bij die coins? Als het op biz of reddit staat is het meestal al te laat.
Ik kijk erg uit naar de eerstvolgende dump van de alts, maar BTC werkt tegen tot nu toequote:Op maandag 8 maart 2021 22:18 schreef raptorix het volgende:
Let op BTC weer wat omhoog, dan hobbelt ADA er achteraan, ik zet in op 1.18 in 4 uur
Geen Flux Capacitor hebbenquote:Op maandag 8 maart 2021 22:37 schreef JohnDDD het volgende:
Ik lees hier net wel ergens dat er in de komende jaren misschien ook mini-kernreactoren te verwachten zijn voor thuisgebruik. Dat betekent dat je dan dus je eigen kernreactor thuis kunt gebruiken om energie op te wekken en bijvoorbeeld bitcoins te minen. Wat een prachtige toekomst gaan we toch tegemoet!
De strijd om de bitcoins zou op zich wel een nieuwe dimensie krijgen als tijdreizen mogelijk zou zijn.quote:
Dat is al vrij oud, daar las ik jaar of 10 terug over, maar dat was volgens mij een kleintje die dan goed is voor 1 woonwijk.quote:Op maandag 8 maart 2021 22:37 schreef JohnDDD het volgende:
Ik lees hier net wel ergens dat er in de komende jaren misschien ook mini-kernreactoren te verwachten zijn voor thuisgebruik. Dat betekent dat je dan dus je eigen kernreactor thuis kunt gebruiken om energie op te wekken en bijvoorbeeld bitcoins te minen. Wat een prachtige toekomst gaan we toch tegemoet!
totdat er een ontploftquote:Op maandag 8 maart 2021 22:37 schreef JohnDDD het volgende:
Ik lees hier net wel ergens dat er in de komende jaren misschien ook mini-kernreactoren te verwachten zijn voor thuisgebruik. Dat betekent dat je dan dus je eigen kernreactor thuis kunt gebruiken om energie op te wekken en bijvoorbeeld bitcoins te minen. Wat een prachtige toekomst gaan we toch tegemoet!
ik heb net ook wat gekocht....voor de fun gewoon ...quote:Op maandag 8 maart 2021 22:27 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Bog net op Coingecko gelist, vaak wel goed voor de prijs.
https://www.coingecko.com/en/coins/bogged-finance
Ben benieuwd. heb me nog niet echt verdiept in ELE. Ik zit wel in Enreach, andere partner van RFI.quote:Op maandag 8 maart 2021 23:32 schreef TheFreshPrince het volgende:
@:weetjewel5 en aan wie er verder nog (vol geduld) in RFI / ELE zitten:
[ twitter ]
Er is een audit geweest, er is met een groepje van zo'n 10-15 users getest op testnet, er is nog een 2e audit geweest (ander bedrijf) en nu moeten we los kunnen (RFI is de meest gekloonde coin van de afgelopen 3 maanden, vrijwel iedere nieuwe "DeFi" coin lanceert met een variatie op die code).
ELE geeft me ongeveer 3x meer coins dan RFI dus wel mooi om in te zitten. Is ook goedkoper momenteel en minder aantal in circulatie.quote:Op maandag 8 maart 2021 23:40 schreef weetjewel5 het volgende:
[..]
Ben benieuwd. heb me nog niet echt verdiept in ELE. Ik zit wel in Enreach, andere partner van RFI.
Ja klopt. Bij mij is er ook een poging gedaan.quote:Op maandag 8 maart 2021 08:43 schreef dimmak het volgende:
Zie hier waarom de Ledger hack serieus is:
https://tweakers.net/nieu(...)van-simswapping.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |