abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_198178275

Welkom in het cryptocurrencies topic voor beginners. Hét topic voor mensen die al vaker dachten “ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen, maar heb geen flauw benul waar ik moet beginnen”. Hét topic voor de absolute n00b-vragen. Schaam je niet en vraag maar raak, maar lees eerst de OP goed door.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

De originele OP is gemaakt in 2017 door Greys, in 2021 is deze geactualiseerd door dimmak. De originele OP is een goed startpunt om te beginnen, vooral omdat het de begin stappen waren van Greys zelf in cryptocurrencies. Sommige informatie is echter achterhaald, vandaar de nieuwe OP.

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.00307800 bitcoin, oftewel 307800 satoshi, voor 100 euro. Je kan dit makkelijk bekijken op sats.trading.

Mensen willen on verschillende redenen Bitcoin kopen. De één wil het gebruiken om mee te sparen, een ander wil het weer gebruiken om cryptocurrencies te traden.

SPAREN MET BITCOIN
Anno 2021 hebben consumenten te maken met o.a. verschillende vormen van inflaties, stijgende kosten voor een bankrekening (negatieve rente) enz.. Een winkelwagen van ¤ 100 is sinds de creatie van Bitcoin volgens CBS gestegen naar ¤ 120 euro. Je geld is dus 20% minder waard geworden. Bitcoin heeft sinds 2010, toen Bitcoin voor het eerst een waardebepaling kreeg d.m.v. de aankoop van een paar pizza’s, een stijgende lijn te pakken qua waarde. Daarom kiezen veel mensen om een deel van hun waarde te parkeren in Bitcoin. Dat is ook meteen de grootste usecase, Store of Value.

BITCOIN OPSLAAN
Om je Bitcoin op te slaan heb je de keuze tussen custodial en non-custodial. Custodial zijn partijen waarbij je Bitcoin kunt opslaan bij bijv. een bank, exchange of andere partij. Het voordeel is dat het makkelijk is en omdat je daar een account hebt kun je er vrij snel bij komen, ook als je je wachtwoord bent vergeten. Toch kun je te maken krijgen met andere factoren zoals diefstal, hacks enz.. Bij non-custodial sla je Bitcoin zelf op in een wallet op je PC, telefoon of ander apparaat. Het grote voordel van non-custodial is dat je niemand anders dan jezelf hebt te vertrouwen. Bij het aanmaken van een wallet krijg je een 12 of 24 woorden seed phrase waarmee je altijd weer toegang kan krijgen tot je bitcoin. Het is dan ook je belangrijkste taak om deze seed phrase goed en veilig te bewaren, bijv. in een kluis.

NON-CUSTODIAL
Voor de non-custodial manier maken we gebruik van Electrum en Bitconic. Electrum is een open-source wallet die al in ontwikkeling is sinds 2011. Bitonic is de eerste Nederlandse broker in Bitcoin en een hele betrouwbare partij.

- Download Electrum
- Begin de installatiewizard van Electrum:
• Kies voor automatisch verbinden. Electrum kiest dan zelf een snelle server voor jou uit
• Geef een naam aan je wallet
• Kies voor “Standaardportemonnee”
• Een nieuwe seed maken
• Kies voor “Segwit”
• Schrijf de aangeleverde seed phrase op (LET OP: bewaar deze, zoals al eerder is aangegeven, goed!)
• Geef een wachtwoord op
• Voer een uniek wachtwoord in die je kunt onthouden (LET OP: Schrijf je wachtwoord niet op hetzelfde briefje als je seed en bewaar ook zeker niet op dezelfde plek.)
- Ga naar het tabblad ontvangen en maak een nieuw adres aan (LET OP: vanuit privacy overwegingen maken we voor elke transactie een nieuw adres aan):
• Geef een beschrijving op bijv. “Eerste storting”
• Je hoeft geen bedrag in te vullen
• Kies voor never uit het dropdown menu
• Druk op verzoek
• Kopieer het adres dat links verschijnt

- Ga naar Bitonic
• Voer het aantal bitcoin in wat je wil kopen of het aantal euro’s wat je wil besteden
• Druk op “Kopen”
• Vul de benodigde gegevens in en gebruik het bitcoinadres dat je hiervoor hebt aangemaakt in Electrum
• Druk op “Bitcoin kopen” (LET OP: Koop je voor de eerste keer moet je eerst een verificatieproces doorlopen. Als dat is afgerond worden je bitcoin naar je overgemaakt.)


CUSTODIAL
Voor custodial maken we gebruik van Binance. Dit is de populairste exchange en heeft naast Bitcoin een uitgebreid assortiment aan altcoins. Ook is de website heel gebruiksvriendelijk.

- Maak een account aan op Binance
- Ga naar “Deposit Fiat
• Kies de valuta die je wil storten (waarschijnlijk EUR)
• Kies je betaalmethode (bankoverschrijving, creditcard of iDeal)
• Klik op “Continue”
• Vul het bedrag in wat je wil storten
• Klik op “Confirm” en voltooi de betaling
- Ga naar “Cash Balance
• Vul het aantal in wat je wil kopen
• Selecteer Bitcoin
• Klik op “Buy BTC”

Hierna komt je bitcoin in je spot wallet te staan. Je kan ervoor kiezen om het hier te laten staan of alsnog over te maken naar een wallet naar keuze. Laat je crypto op exchanges staan, zorg dan wel voor een goede beveiliging bijvoorbeeld d.m.v. 2FA.


TRADEN MET BITCOIN
Naast sparen met Bitcoin kun je er ook mee traden. Je kan op de koersschommelingen van Bitcoin traden, maar ook op altcoins. De meeste zijn gekoppeld aan Bitcoin, maar ook aan USDT, ETH of BNB. Heb je via de custodial manier Bitcoin gekocht ben je eigenlijk meteen klaar om te traden. Hoewel ik zelf traden afraad, ben ik mij er van bewust dat de speculatieve kant van cryptocurrencies veel mensen aan trekt. De Binance Academy is een goed start punt om te leren hoe je trades moet uit voeren. De makkelijkste manier is werken met een limit-order op de spotmarkt, maar er zijn ook andere ordertypes.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Laat ik beginnen met het vertellen dat het overgrote gedeelte van de traders verlies maakt! In een bullmarket is iedereen de expert, maar het feit is gewoon dat de markt moeilijk te timen valt. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Voor elke trade die je maakt betaal je een fee aan de exchange:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100.

EN SAFEMOON, CUMROCKET EN YUMMI DAN?
Dit zijn zogenaamde moonshots, ze hebben geen toekomst en het enige waar ze goed voor zijn voor sommige mensen is om geld mee te makken van arme aspirant traders die er net in stappen. Daarom zul je dit soort projecten ook niet zien op grote exchanges. Wel worden ze aangeboden op decentrale exchanges als Uniswap, Pancakeswap enz.. Iedereen kan in principe een contract maken en een project lanceren op deze platforms. Er zitten zoveel risico's aan dat het niks is voor beginners. LAAT HET LINKS LIGGEN!


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

** Laat je niet verleiden om altcoins te hodlen, in een bearmarket kunnen ze wel 99% van hun waarde verliezen!
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange
** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coingecko.com
https://academy.binance.com/nl/
https://bitcoinst.art/
https://btcwiki.nl/
https://beginnenmetbitcoin.com/
https://konsensus.network/product/21-lessen/
https://www.bnr.nl/podcast/het-nieuwe-geld

Veel plezier en succes.

PS nog even één disclaimer: FOK!, users of ik zijn natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+

[ Bericht 32% gewijzigd door dimmak op 21-05-2021 14:14:41 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198180973
Is Bitvavo betrouwbaar?
pi_198181661
quote:
4s.gif Op woensdag 24 februari 2021 14:15 schreef Leonos het volgende:
Is Bitvavo betrouwbaar?
Yep
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_198185888
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2021 10:40 schreef dimmak het volgende:

[..]

BTC / [VET] Vechain #35 - Red Bull geeft je database vleugels

Misschien kun je het in het Vechain topic proberen.
Lezen is ook een kunst, maar misschien ben je wel dyslectisch. Het gaat niet specifiek om VET, maar ook om tokens op andere chains, zoals ik als voorbeeld op de ETH chain ook noem.

Gelukkig had de fokker voor jou een antwoord dat iets meer wijsheid brengt...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_198186467
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2021 19:50 schreef Godshand het volgende:

[..]

Lezen is ook een kunst, maar misschien ben je wel dyslectisch. Het gaat niet specifiek om VET, maar ook om tokens op andere chains, zoals ik als voorbeeld op de ETH chain ook noem.

Gelukkig had de fokker voor jou een antwoord dat iets meer wijsheid brengt...
Het antwoord voor mij gaat specifiek wél over VET en je eigen quote is ook op een Vechain post. En aangezien diegene voor mij het niet heel zeker weet verwijs ik je goedbedoeld door naar dat topic zodat je daar misschien een beter antwoord krijg aangezien je hier je antwoord nog niet hebt gevonden. Maar misschien ben je te autistisch om dit te snappen, in dat geval snap ik je aanval richting mij wel. Geen probleem.

Edit: je vraag is overigens niet heel moeilijk. Misschien als je het lief vraagt dat ik het je dan probeer uit te leggen. Zoek het anders maar lekker uit op het interwebs. :*

[ Bericht 3% gewijzigd door dimmak op 24-02-2021 20:29:03 ]
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198187931
quote:
8s.gif Op woensdag 24 februari 2021 20:14 schreef dimmak het volgende:

[..]

Het antwoord voor mij gaat specifiek wél over VET en je eigen quote is ook op een Vechain post. En aangezien diegene voor mij het niet heel zeker weet verwijs ik je goedbedoeld door naar dat topic zodat je daar misschien een beter antwoord krijg aangezien je hier je antwoord nog niet hebt gevonden. Maar misschien ben je te autistisch om dit te snappen, in dat geval snap ik je aanval richting mij wel. Geen probleem.

Edit: je vraag is overigens niet heel moeilijk. Misschien als je het lief vraagt dat ik het je dan probeer uit te leggen. Zoek het anders maar lekker uit op het interwebs. :*
Lekker veel links waaronder een paar dode. Die OP mag wel een update hebben
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_198202824
Onlangs meer voor de een account op bitcoinmeester aangemaakt. Was meer voor de lol om wat dogecoins te kopen. Was 150 euro speelgeld, inmiddels zodanig gezakt dat ik het zo goed kan laten staan voor je weet maar nooit. Platform zelf vond ik enorm beroerd en duur dus verder klaar met coinmeester.
Evengoed de smaak te pakken gekregen. Account op bitvavo en daar nu zo’n 1500 ada staan, die erg lekker draaien.
Nou wil ik graag wat verbreden. Zit te denken aan een mix van dot en vet. Bitvavo heeft echter kennelijk geen dot. Wat nu? Welke exchange is breder, goedkoop en ideal-friendly?
pi_198203100
Ik gebruik Kraken, de exchange fees zijn relatief hoog heb ik me laten vertellen maar als je weinig traden doet en vooral hodl'd is dat niet erg.
What Would Goku Do
pi_198203174
Daar zat ik ook naar te kijken inderdaad. Daar moet je gewoon geld naar overmaken en dst staat het na een dag of wat in je account?
pi_198203463
Jup. Vaak op dezelfde dag, maar toen ik het een keer op zaterdag deed duurde het tot maandag. Zal ergens bij je eigen bank of bij Kraken nog wat mensenwerk aan te pas komen ofzo.
What Would Goku Do
  Moderator donderdag 25 februari 2021 @ 20:09:17 #11
18653 crew  D.
pi_198204111
Waarom niet 'gewoon' via Binance?
Grootste exchange met (ik denk) ook het grootste aanbod :Y
pi_198229916
Hoe gaan jullie om met nieuwe coins die bv gelisted worden op Binance of een andere exchange?

Natuurlijk ff inlezen wat erachter zit maar koop je dan voor bv 100 euro en plaats je meteen een order voor 2x de waarde ofzo? Of laat je het een jaartje staan als je er echt in gelooft.
pi_198244683
Suffe vraag misschien. Ik heb 2000 ada's staan bij Bitvavo, die worden automatisch daar gestaked op 5%. Maar als ik kijk naar de rewards, dan zie ik dagelijks ca 0,19 ada erbij komen, (worden 1x per 5 dagen bijgeschreven). Maar 5% van 2000=100/365=0,27. Het zou dus toch meer moeten zijn dan 0,19?
  Moderator zondag 28 februari 2021 @ 08:29:50 #14
42184 crew  DaMart
pi_198244904
quote:
0s.gif Op zondag 28 februari 2021 07:45 schreef Rezzy het volgende:
Suffe vraag misschien. Ik heb 2000 ada's staan bij Bitvavo, die worden automatisch daar gestaked op 5%. Maar als ik kijk naar de rewards, dan zie ik dagelijks ca 0,19 ada erbij komen, (worden 1x per 5 dagen bijgeschreven). Maar 5% van 2000=100/365=0,27. Het zou dus toch meer moeten zijn dan 0,19?
Ik ken Bitvavo niet, maar houdt die site niet gewoon een deel van de stake zelf als vergoeding voor hun diensten?
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator zondag 28 februari 2021 @ 08:46:10 #15
18653 crew  D.
pi_198245014
quote:
1s.gif Op zondag 28 februari 2021 08:29 schreef DaMart het volgende:

[..]

Ik ken Bitvavo niet, maar houdt die site niet gewoon een deel van de stake zelf als vergoeding voor hun diensten?
Dat zou 40% zijn, da’s wel heel veel :D
pi_198264379
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_198264519
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
Ligt eraan wat je bezit, op welke exchange het staat en om wat voor bedragen het gaat. Zijn het geen grote bedragen zou ik het lekker op een exchange laten staan (mits het een grote is). Gaat het om serieuze bedragen kun je kiezen voor een hardware wallet (bijv. Trezor). Ook is Coinomi wel een bekende wallet die verschillende crypto ondersteund. Heb je voornamelijk ERC20 tokens zou ik voor Metamask kiezen. Het belangrijkste is echter dat je je 12/24 woorden seed zo goed en veilig mogelijk bewaart zodat je altijd bij je crypto kan.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198264563
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ligt eraan wat je bezit, op welke exchange het staat en om wat voor bedragen het gaat. Zijn het geen grote bedragen zou ik het lekker op een exchange laten staan (mits het een grote is). Gaat het om serieuze bedragen kun je kiezen voor een hardware wallet (bijv. Trezor). Ook is Coinomi wel een bekende wallet die verschillende crypto ondersteund. Heb je voornamelijk ERC20 tokens zou ik voor Metamask kiezen. Het belangrijkste is echter dat je je 12/24 woorden seed zo goed en veilig mogelijk bewaart zodat je altijd bij je crypto kan.
Oke dankjewel, het gaat maar om een paar euro maar ik wil even uitproberen hoe alles werkt en zo. :+ Vanavond even naar kijken. ^O^
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_198265218
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:10 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik lees dat als je de crypto niet gebruikt, je het niet op een exchange moet laten staan; in de OP wordt geschreven over Electrum, maar daar kan je alleen BTC opslaan? Waar zou je andere currency opslaan?
ik zou het als noob lekker bij bitcoin houden
quote:
16s.gif Op maandag 1 maart 2021 10:25 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Oke dankjewel, het gaat maar om een paar euro maar ik wil even uitproberen hoe alles werkt en zo. :+ Vanavond even naar kijken. ^O^
sowieso inderdaad het zelf opslaan proberen met kleine hoeveelheden. De setup en tests kun je zonder geld doen zelfs, gewoon gratis software waarmee je kunt pielen.

Genereer een adres, verwijder alles en probeer opnieuw toegang te krijgen tot dat adres/die wallet.
hoi
pi_198300027
Derden zijn er met gegevens van Litebit vandoor gegaan. Ben je klant, let dan goed op de mail.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198387674
Ik ben van de week eens wat gaan proberen, via Bux Crypto. Omdat ik een x-aantal van hun eigen tokens heb kan ik nu zonder fee traden. Iemand hier ervaring mee? Ze hebben niet een heel groot aanbod, maar door het fee-vrije handelen kun je makkelijker korte ritjes maken.

Wat denken wat ervarener traders hiervan?
pi_198502579
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
pi_198503101
Ja, zo moet je het doen. Gewoon elke maand hetzelfde bedrag inleggen en dan over aantal jaar eens kijken ^O^
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_198504318
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:08 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
ja hoor
even googlen op dollar cost averaging bitcoin

misschien kom je nog wat leuke tips erover tegen, want het is niet altijd makkelijk om je hier ook aan te houden
hoi
pi_198504531
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)

[ Bericht 9% gewijzigd door fespo op 14-03-2021 23:07:57 ]
  Moderator zondag 14 maart 2021 @ 23:07:50 #26
18653 crew  D.
pi_198504644
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen?
Ja, ja, en ja :Y
pi_198504959
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Bij Bitvavo heet dit storten en opnemen.
Bij storten stuurt je btc van je wallet naar Bitvavo en bij opnemen kan je ze van Bitvavo naar je eigen wallet sturen
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_198506934
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Bij Relai.ch kun je bitcoin kopen en heb je dat in eigen beheer.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 15 maart 2021 @ 08:53:57 #29
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_198507073
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:58 schreef fespo het volgende:
dan wil ik dit graag nog even goed begrijpen.
als ik voor 500 euro aan bitcoins koop, en elke maand nog eens 30 euro extra koop, kan ik deze dan kwijtraken door een hack van de exchange of als deze stopt? in dit geval bitvavo.

of beheer ik zelf de gekochte bitcoins beter offline?
en als ik deze offline bitcoins zou willen verkopen, moet ik deze "inladen" in een willekeurige exchange zodat je deze kan verkopen? (bij bitvavo kan ik niets dat hier op lijkt vinden)
Houd er wel rekening mee dat je ook elke keer een transactiefee betaalt als je bitcoin verplaatst van een exchange naar een eigen wallet.

Gemiddelde fee per transactie

Met een fee van 17 usd op het moment van schrijven ben je de helft van je bitcoin al kwijt aan de transactiekosten als je elke maand maar 30 euro bijkoopt en verplaatst naar je wallet.

Dan moet bitcoin dus al verdubbelen in prijs voor je uit de kosten bent.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_198508224
quote:
14s.gif Op maandag 15 maart 2021 08:53 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

Houd er wel rekening mee dat je ook elke keer een transactiefee betaalt als je bitcoin verplaatst van een exchange naar een eigen wallet.

Gemiddelde fee per transactie

Met een fee van 17 usd op het moment van schrijven ben je de helft van je bitcoin al kwijt aan de transactiekosten als je elke maand maar 30 euro bijkoopt en verplaatst naar je wallet.

Dan moet bitcoin dus al verdubbelen in prijs voor je uit de kosten bent.
Veel exchanges batchen transacties, maar vragen wel vaste opnamekosten aan de klant onafhankelijk van de gemiddelde fees. Bij Bitvavo is dat ongeveer ¤ 9,70 (0.0002 BTC) en bij Kraken bijv. ¤ 7,50 (0.00015 BTC). Verder kan het natuurlijk schelen waar je bitcoin koopt. Ik denk dat Bl3p en Kraken hier het best voor zijn doordat je meer satjes voor je fiat krijgt en de opnamekosten relatief laag zijn. Ook hoef niet na elke DCA aankoop je bitcoin op te nemen. Bij Relai.ch krijg je minder satjes voor je fiat, maar heb je je bitcoin wel meteen in een eigen wallet.

Verder ben je niet verplicht om hoge transactiekosten te betalen. Heb deze week meerdere transacties gedaan met fees beneden de euro. Helaas hebben exchanges de mogelijkheid niet om dit aan te passen. Withdrawal fees zijn ook een bron van inkomsten voor hun.
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 15 maart 2021 @ 10:23:54 #31
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_198508283
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
pi_198508342
quote:
0s.gif Op maandag 15 maart 2021 10:23 schreef Ciclon het volgende:
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
Misschien.
  Moderator maandag 15 maart 2021 @ 11:54:17 #33
18653 crew  D.
pi_198509698
quote:
0s.gif Op maandag 15 maart 2021 10:23 schreef Ciclon het volgende:
Zou BTC (en dus ook de rest) op dit moment bezig zijn met een grote dip?
Nee
pi_198569637
Hoi,

Hoe ontstaat het verschil wat je ziet in de koerswaarde van de coins in Bitvavo en op een andere site, zoals bijvoorbeeld coinmarketcap.com?

Net bijvoorbeeld, op de site was de koers 0,613 nogwat. In Bitvavo was op hetzelfde moment de koers 0,521 nogwat. Dat lag bijna 10 cent uit elkaar. Nu zijn we wat uurtjes verder en die waarde van 0,613 van vandaag zie ik helemaal niet terugkomen in Bitvavo (max vandaag is nu ¤ 0,54459). En gek genoeg ook niet meer in de grafiek op de site. Wat weet ik niet over dit soort gekkigheden in de koers? Of wordt ik gek en kan dit gewoon niet?

Sterker nog, Chiliz heeft ergens deze week een koers bereikt van ¤ 0.7491. In Bitvavo heb ik hem niet verder zien stijgen dan ¤ 0,72998. En het valt me vaker op dat er nieuws is over een bepaalde piek van een willekeurige coin, die ik in Bitvavo niet terug zie.

Herkennen jullie dit, en hoe komt het?

[ Bericht 0% gewijzigd door Zwelgje84 op 18-03-2021 14:10:00 ]
pi_198571707
Vergis je je nu niet met Euro en Dollar koers? ¤0,50 is ong $0,60.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_198571963
quote:
0s.gif Op donderdag 18 maart 2021 15:21 schreef Gohf046 het volgende:
Vergis je je nu niet met Euro en Dollar koers? ¤0,50 is ong $0,60.
Ik wilde bijna mijn post verwijderen uit pure schaamte, maar gelukkig, ook op de site staat het in euro's... dus dat is het niet.
  donderdag 18 maart 2021 @ 20:07:34 #37
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_198576426
Hoe stel je een automatische verkoop in bij bitvavo?

Bijv. Ik ben in het bezit van 100 coins Cardano en is nu 1.06 waard. Ik wil die 100 coins verkopen bij 1.00. Hoe stel ik dat dan in bij geavencheerd? ik snap er de ballen van. Had me wat euros gescheelt namelijk :p
pi_198577437
quote:
1s.gif Op donderdag 18 maart 2021 13:18 schreef Zwelgje84 het volgende:
Hoi,

Hoe ontstaat het verschil wat je ziet in de koerswaarde van de coins in Bitvavo en op een andere site, zoals bijvoorbeeld coinmarketcap.com?

Net bijvoorbeeld, op de site was de koers 0,613 nogwat. In Bitvavo was op hetzelfde moment de koers 0,521 nogwat. Dat lag bijna 10 cent uit elkaar. Nu zijn we wat uurtjes verder en die waarde van 0,613 van vandaag zie ik helemaal niet terugkomen in Bitvavo (max vandaag is nu ¤ 0,54459). En gek genoeg ook niet meer in de grafiek op de site. Wat weet ik niet over dit soort gekkigheden in de koers? Of wordt ik gek en kan dit gewoon niet?

Sterker nog, Chiliz heeft ergens deze week een koers bereikt van ¤ 0.7491. In Bitvavo heb ik hem niet verder zien stijgen dan ¤ 0,72998. En het valt me vaker op dat er nieuws is over een bepaalde piek van een willekeurige coin, die ik in Bitvavo niet terug zie.

Herkennen jullie dit, en hoe komt het?
Dat BTC op Exchange 1 wordt verhandeld tegen 10 euro hoeft niet te betekenen dat BTC op andere exchanges ook 10 euro kost. Soms zit daar kortstondig een paar procent tussen. Arbitrage.
pi_198598758
quote:
0s.gif Op donderdag 18 maart 2021 20:54 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dat BTC op Exchange 1 wordt verhandeld tegen 10 euro hoeft niet te betekenen dat BTC op andere exchanges ook 10 euro kost. Soms zit daar kortstondig een paar procent tussen. Arbitrage.
Ah, dat zou het kunnen zijn.
Thx!
pi_198896140
Ik ben helemaal nieuw, 0,0 kennis en weinig tijd.
Welke site is het beste om veel verschillende coins te kopen met zo min mogelijk extra transactie kosten? Stel ik wil bijvoorbeeld 50 euro uitgeven, en wil daarvoor 20 verschillende coins dus van welke coin totaal ¤2,50. En ik wil dit het liefst op 1 site regelen. Kan dat?
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_198896228
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:05 schreef DX11 het volgende:
Ik ben helemaal nieuw, 0,0 kennis en weinig tijd.
Welke site is het beste om veel verschillende coins te kopen met zo min mogelijk extra transactie kosten? Stel ik wil bijvoorbeeld 50 euro uitgeven, en wil daarvoor 20 verschillende coins dus van welke coin totaal ¤2,50. En ik wil dit het liefst op 1 site regelen. Kan dat?
Nee, de fees zijn daar over het algemeen al te duur voor. Verhoog je het bedrag en neem je de fees voor lief kun je Binance gebruiken.

Laat me raden, je hoopt dat er dan tussen die 20 coins 1 moonshot zit?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198896286
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:12 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nee, de fees zijn daar over het algemeen al te duur voor. Verhoog je het bedrag en neem je de fees voor lief kun je Binance gebruiken.

Laat me raden, je hoopt dat er dan tussen die 20 coins 1 moonshot zit?
Zou leuk zijn.

Dus de fees zijn altijd per coin en kunnen niet per totale transactie zijn?
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_198896338
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:18 schreef DX11 het volgende:

[..]

Zou leuk zijn.

Dus de fees zijn altijd per coin en kunnen niet per totale transactie zijn?
Misschien dat je bij Bitcoinmeester of Litebit ofzo het wel op deze manier voor elkaar krijgt, maar dan betaal je alsnog indirect die fees omdat ze duurder zijn in hun prijs.

Verder denk ik dat je je tactiek moet herzien.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_198896394
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:22 schreef dimmak het volgende:

[..]

Misschien dat je bij Bitcoinmeester of Litebit ofzo het wel op deze manier voor elkaar krijgt, maar dan betaal je alsnog indirect die fees omdat ze duurder zijn in hun prijs.

Verder denk ik dat je je tactiek moet herzien.
Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_198898585
Bij een exchange als Bitvavo zijn de fees toch een percentage, dus dan maakt bedrag weinig uit?
"This is your life and it's ending one minute at a time." - Tyler Durden
"Sand is overrated. It's just tiny, little rocks." - Joel
pi_198899105
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 14:58 schreef Gremen het volgende:
Bij een exchange als Bitvavo zijn de fees toch een percentage, dus dan maakt bedrag weinig uit?
Bitvavo even gecheckt, moet met de camera een foto maken van mijn paspoort EN een selfie. Dat lijkt me niet normaal, toch?
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
pi_198900135
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 15:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Bitvavo even gecheckt, moet met de camera een foto maken van mijn paspoort EN een selfie. Dat lijkt me niet normaal, toch?
Jawel, is bij o.a. Binance ook zo, ikzelf moest de camera aanzetten ipv selfie. Paspoort zou ik wel ff alle gegevens weghalen die niet nodig zijn zoals BSN nummer.
  woensdag 7 april 2021 @ 23:18:53 #48
390300 FCsuarez
voetbal is niet lopen
pi_198908907
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Hier hebben ze een goede site voor. Unibet.com kies een getal van 0 tot 36 and have fun. Ik denk oprecht meer kans van slagen als jouw bovengenoemde plan.
Pak de hooivorken en fakkels. Hunt him down like a dog
#FreeTrapz
pi_198908980
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 23:18 schreef FCsuarez het volgende:

[..]

Hier hebben ze een goede site voor. Unibet.com kies een getal van 0 tot 36 and have fun. Ik denk oprecht meer kans van slagen als jouw bovengenoemde plan.
Bedankt voor de nuttige informatie en hulp! Heb ik echt wat aan!
Op vrijdag 4 november 2011 09:39 schreef Blik het volgende:
"Sinds wanneer is maart de derde maand van het jaar?"
61% van alle statistieken zijn nutteloos.
Vind je dat ik een internet verdien? Klik hier!
  donderdag 8 april 2021 @ 20:43:47 #50
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_198921866
Ik heb ADA en ARK bij bitvavo staan om te staken en nu had ik ook Icon gekocht en die zou je ook moeten kunnen staken maar ik zie na een paar dagen nog niets pending staan waar kan dat aan liggen?
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_198921927
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 20:43 schreef AQuila360 het volgende:
Ik heb ADA en ARK bij bitvavo staan om te staken en nu had ik ook Icon gekocht en die zou je ook moeten kunnen staken maar ik zie na een paar dagen nog niets pending staan waar kan dat aan liggen?
Bitvavo keert alleen op de maandag staking vergoedingen uit, wellicht ligt het daar aan? Even wachten tot maandag?
  donderdag 8 april 2021 @ 20:52:30 #52
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_198922057
quote:
0s.gif Op donderdag 8 april 2021 20:46 schreef Schneider1988 het volgende:

[..]

Bitvavo keert alleen op de maandag staking vergoedingen uit, wellicht ligt het daar aan? Even wachten tot maandag?
Dat klopt idd maar je ziet wel elke dag al een bedrag op “pending” staan en dan idd op maandag krijg je het er daadwerkelijk bij (tenminste bij die 2 andere die ik heb) maar bij ICON staat nog steeds niets ook niet pending.

Naja heel ff aankijken dan maar.
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_198922181
quote:
0s.gif Op woensdag 7 april 2021 12:26 schreef DX11 het volgende:

[..]

Ik snap het, maar heb gewoon erg weinig tijd voor onderzoek in welke coin het veiligst is, dus inderdaad koop ik liever heel veel kleine coins, laat het een tijdje staan en zie dan wel wat er gebeurd, weinig riscio, weinig verlies. Maar met een lage investering is dat dus niet de moeite waard begrijp ik, jammer.
Tsja, wat als heb je aan een moonshot op 1 coin als je al 95% van je originele inleg al kwijt bent aan 19 andere coins die niets doen.. Dan moet die ene coin al 2000% gaan om überhaupt winst te pakken.

Daarnaast als je al weet dat je weinig tijd hebt dan heb je waarschijnlijk ook geen tijd om continu de koersen in de gaten te houden om zo op het hoogtepunt te gaan verkopen..

Geen financieel advies uiteraard, maar als je voor 'veilig' wil gaan, stop die 50 euro dan in Bitcoin en kijk er de komende jaren niet naar om.
pi_198943967
Hoihoi, ik heb wat vraagjes. Ik hoorde van een vriend dat hij zijn bitcoins laat uitcashen wanneer het stijgt, echter laat hij het geld in zijn wallet staan (hij gebruikt binance), zodat hij wanneer de koers weer daalt gelijk weer bitcoins kan inkopen.
Nu zit ik op Coinbase pro en wilde dat ook doen (dus x bedrag aan euro's uitbetalen zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening), echter snap ik er echt de ballen van. Kan iemand mij uitleggen hoe dit precies werkt?

Ik snap denk ik ook überhaupt niet hoe het systeem werkt in de zin van stel je hebt 1 bitcoin. Die is nu bijv. 50.0000 euro waard. Stel dat die dan in waarde stijgt naar 60.000 euro, dan heb ik nog steeds 1 bitcoin, alleen is die meer waard (toch?) Stel dat ik zeg oké ik wil de winstmarge uit cashen dus 10.000 euro. Dan heb ik dus niet 1 bitcoin meer?

Pretty much verward haha, hoop dat iemand me kan helpen
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 april 2021 @ 11:21:21 #55
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_198944048
Je moet het niet zien in waarde van je Bitcoin..

Stel: Je koopt 1 bitcoin voor 50.000 euro. Die stijgt naar 60.000 euro. Je verkoopt hem weer. Dan heb je dus 60.000 euro in de pocket, en heb je dus 10.000 euro winst.

Zou de bitcoin weer dalen naar 50.000 (terwijl je geld hebt en geen Bitcoin), dan kun je voor je 60.000 euro weer 1,2 bitcoin kopen. Enzovoort.
pi_198944204
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:21 schreef qltel het volgende:
Je moet het niet zien in waarde van je Bitcoin..

Stel: Je koopt 1 bitcoin voor 50.000 euro. Die stijgt naar 60.000 euro. Je verkoopt hem weer. Dan heb je dus 60.000 euro in de pocket, en heb je dus 10.000 euro winst.

Zou de bitcoin weer dalen naar 50.000 (terwijl je geld hebt en geen Bitcoin), dan kun je voor je 60.000 euro weer 1,2 bitcoin kopen. Enzovoort.
En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
pi_198944314
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:32 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
Dan hou je 0,83 BTC over
pi_198944356
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:32 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

En wat als ik alleen de 10.000 euro eraf wil halen? Zodat mijn oorspronkelijke geld erin blijft zitten...? Is dat wat zeg maar gebeurt of doen mensen altijd alles eraf en dan opnieuw instappen?
Als je 1 BTC die je voor 50k hebt gekocht 60k waard is, en je wilt die 10k winst cashen, dan moet je dus 1/6e van je BTC verkopen. Dan moet je dus 0,16666 BTC verkopen voor 10k, en houd je 0,83333 BTC over, met een waarde van 50k.

Wat sommige mensen inderdaad doen, is alles verkopen, en op een lagere BTC waarde weer instappen. Dus bijvoorbeeld die 1 BTC voor 60k verkopen, en vervolgens BTC weer kopen wanneer hij 55k is, je koopt dan 60/50 is 1,09 BTC.
pi_198944551
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 11:46 schreef wpor het volgende:

[..]

Als je 1 BTC die je voor 50k hebt gekocht 60k waard is, en je wilt die 10k winst cashen, dan moet je dus 1/6e van je BTC verkopen. Dan moet je dus 0,16666 BTC verkopen voor 10k, en houd je 0,83333 BTC over, met een waarde van 50k.

Wat sommige mensen inderdaad doen, is alles verkopen, en op een lagere BTC waarde weer instappen. Dus bijvoorbeeld die 1 BTC voor 60k verkopen, en vervolgens BTC weer kopen wanneer hij 55k is, je koopt dan 60/50 is 1,09 BTC.
Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
pi_198944555
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 12:04 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
ik gebruik Coinbase pro)
  Moderator zaterdag 10 april 2021 @ 12:40:10 #61
18653 crew  D.
pi_198944895
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 12:04 schreef Vissenkom3 het volgende:

[..]

Heel duidelijk uitgelegd, dank!

Kan iemand me ook uitleggen dat wanneer ik uitcash, ik dan dat geld in mijn wallet kan behouden, ipv op mijn betaalrekening. dus x bedrag aan euro's uitbetalen (bijv. mijn winstmarge bij een bepaalde coin) zodat het in mijn euro wallet komt; niet op mijn bankrekening
Je 'casht niet uit', je verkoopt jouw BTC (of andere coin) voor Euro's. (of Dollars) Die staan dan dus nog gewoon op Coinbase

Uitcashen is als je het weer op je bankrekening zet :Y
pi_198973955
Wat zijn goede boeken over crypto e.d.?
  vrijdag 16 april 2021 @ 08:57:26 #64
470095 Kaizen_
Luck favors the prepared
pi_199023071
Kopie uit een ander topic:

Sinds korte tijd ben ik actief met crypto currencies, maar ik betwijfel of mijn aanpak het effectiefst is. Op het moment ben ik actief met daytrading - de hele dag al mijn trades monitoren en closen bij een 5% winst. Vervolgens weer nieuwe trades openen op een 'daily dip'.

Hier gaat wel wat tijd in zitten en het lijkt me stiekem niet de handigste manier. Een andere methode is om bijvoorbeeld enkele week / maand wat trades te sluiten indien grotere dips en peaks zichtbaar worden. Daarnaast kan je ook enkel crypto's zoals Bitcoin & ETH 'managen' door geld te storten, niet meer naar omkijken en binnen enkele maanden hopelijk de boel zien groeien. :7

Hoe managen jullie je crypto portfolio?

In mijn portfolio heb ik: Bitcoin, ETH, Golem, Balancer, REN & Cardano. Zelf ben ik nog actief alles aan het managen omdat ik geen zicht heb ik eventuele crashes waardoor ik mijn investering in een keer kwijt raak. Natuurlijk heeft niemand een glazen bol, maar alsnog is dit de reden dat ik dagelijks alles in de gaten hou.
Without new experiences, something inside of us sleeps. The sleeper must awaken.
  vrijdag 16 april 2021 @ 09:22:49 #65
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_199023398
Mijn tip is vooral niet te veel traden voor kleine winsten. Dan ben je meer kwijt aan trading fees dan dat je winst maakt.

Op hoe langere termijn je kijkt, hoe makkelijker traden wordt. Je kunt wel zien of iets de afgelopen maanden aan het stijgen of dalen is, maar op dag of uur niveau wordt dat al sneller gokken dan dat er veel kennis achter zit.

Ik begon jaren terug ook met daytraden, nu doe ik er hoogstens 2 of 3 per maand
Please sir. When moon? When Mustang?
  vrijdag 16 april 2021 @ 09:27:19 #66
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_199023464
O en laat je niet gek maken door mensen die roepen dat ze 50% winst op een trade maken. Er zitten heel veel mensen in crypto en er is altijd wel iemand die een klapper maakt. Die lees je, de mensen die in de min zitten hoor je er niet over.

Er zijn duizenden cryptocurrencies, dus de kans dat je net die ene te pakken hebt die op een dag x3 gaat is zeer klein.

Daarnaast is een klein bedrag in 10 coins hebben leuk. Maar stel eentje ervan stijgt 100% gaat en de rest doet niets, dan heb je nog altijd minder winst dan als je 2 coins hebt en eentje stijgt 21%. En de kans dat iets 21% stijgt is dan weer veel groter dan dat iets 100% stijgt.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_199031342
quote:
0s.gif Op zondag 14 maart 2021 21:08 schreef fespo het volgende:
ik wil voor 50-500 euro aan bitcoins kopen, op bitvavo.
het is geld dat ik kan missen.
niet traden, maar gewoon een paar jaar laten staan.
eventueel elke maand nog wat inleggen.

goed idee?
Bitvavo,
Zit al een tijd op Bitvavo.
Simpele maar goede exchange.
0,25% market fee (kosten bij aan en verkoop met euro)
Limiet orders zijn stuk goedkoper in fee maar minimum ordergrote is 100 euro
Minimum aankoop op market is 5 euro.
Best wel een geschikte exchange als je wilt beginnen en crypto lange tijd wilt vasthouden.

Binance wat veel mensen gebruiken is wat complexer.
Als beginner zul je waarschijnlijk wel schrikken door de vele mogelijkheden die dat bied.
Limiet orders is minimum 10 euro.
De fee zijn stukje lager dan Bitvavo.
Maar als je op lange termijn belegd maakt dat niet zoveel uit.

Bitvavo en Binance zijn twee verschillende soorten exchanges.
Bitvavo is een broker exchange, je geeft eigelijk een opdracht aan crypto te kopen.
Coinbase is volgens mij ook een broker exchange, daar geen ervaring mee.
Binance is geen broker exchange brengt is eigenlijk een platform die mensen bij elkaar \brengt om te handelen.

Bij binance is het heel gebruikelijk om crypto tegen andere crypto te ruilen.
Meestal is een crypto een stable coin en bijvoorbeeld USDT en de
ander een niet stable coin bijvoorbeeld BTC (bitcoin).
(USDT volgt de dollar koers)
De zogenaamde pairs bijvoorbeeld BTC/USDT

Bitvavo valt volgens mij onder de Nederlandse wetgeving.
Een goede keuze denk ik om kennis te maken met crypto.

Is wel het een en ander te vinden hierover op youtube.

Ben zelf ook maar een beginner en hoop dat ik alles goed uitleg.

[ Bericht 0% gewijzigd door Rudolf_Radwanski op 16-04-2021 19:25:47 (typfout en uitbreiding) ]
  vrijdag 16 april 2021 @ 23:54:10 #68
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_199035291
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
  zaterdag 17 april 2021 @ 11:28:19 #69
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_199038518
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
  Moderator zaterdag 17 april 2021 @ 11:44:16 #70
18653 crew  D.
pi_199038801
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:28 schreef Ciclon het volgende:
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
Dat klinkt als een volgend plan om nabij break even te spelen :D
  zaterdag 17 april 2021 @ 12:04:06 #71
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_199039112
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:44 schreef D. het volgende:

[..]

Dat klinkt als een volgend plan om nabij break even te spelen :D
huhuhu...
pi_199039137
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 11:28 schreef Ciclon het volgende:
Bij mij werkte dat day traden niet. Ik werd gek van het checken, concentratie op werk en privé holde achteruit. Uiteindelijk om en nabij break even gespeeld. Waste of time dus. Nu heb ik al wat meer zicht op hoe alles werkt, en wil ik, nadat de coin een Bull heeft gehad en begint te dalen mijn winst nemen en dan 12/24 uur later weer instappen. Het risico is vrij klein heb in gemerkt, en je hoeft niet de hele dag achter je schermpje te zitten.
Punt is dat je natuurlijk nooit weet wanneer een coin zijn bull heeft gehad. :P Dit zou voor Doge het geval kunnen zijn, maar het kan ook volgende maand opnieuw ontploffen.
  zaterdag 17 april 2021 @ 12:08:18 #73
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_199039161
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:05 schreef viceversa het volgende:

[..]

Punt is dat je natuurlijk nooit weet wanneer een coin zijn bull heeft gehad. :P Dit zou voor Doge het geval kunnen zijn, maar het kan ook volgende maand opnieuw ontploffen.
Dat klopt. Maar ik houd het nu ook bij de coins met een wat grotere market cap, zoals Vechain, Cardano, Ripple
  Moderator zaterdag 17 april 2021 @ 12:11:44 #74
18653 crew  D.
pi_199039207
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:04 schreef Ciclon het volgende:

[..]

huhuhu...
Intelligent antwoord, jij komt er wel :Y
  zaterdag 17 april 2021 @ 12:39:59 #75
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_199039462
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:11 schreef D. het volgende:

[..]

Intelligent antwoord, jij komt er wel :Y
ik begreep je antwoord niet ;p
  Moderator zaterdag 17 april 2021 @ 12:46:03 #76
18653 crew  D.
pi_199039511
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 12:39 schreef Ciclon het volgende:

[..]

ik begreep je antwoord niet ;p
Ik hoop dat het je lukt hoor, maar het klinkt als (te)veel moeite wat je weinig op gaat leveren :Y

Zie straks graag voorbeelden van geslaagde acties :Y
  zaterdag 17 april 2021 @ 17:43:43 #77
139324 Plots
Luctor et Emergo
pi_199042692
Veel alts, zoals DOGE gister, pompen idd ong 24 á 48 uur tot hun piek. Daarna volgt net zo hard een daling. @Ciclon bedoelt dat denk ik. Buy low, sell high. Het zou handig zijn als je een alert krijgt - op een beepalde prijs - wanneer de pump is begonnen, zodat je niet continu hoeft te kijken. Mja, wanneer zit iets daarna op zijn high of zijn low? Dat blijft gokken denk ik. Maar op beide scenarios kan je anders met kleine beetjes kopen en verkopen.
pi_199042790
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 17:43 schreef Plots het volgende:
Veel alts, zoals DOGE gister, pompen idd ong 24 á 48 uur tot hun piek. Daarna volgt net zo hard een daling. @:Ciclon bedoelt dat denk ik. Buy low, sell high. Het zou handig zijn als je een alert krijgt - op een beepalde prijs - wanneer de pump is begonnen, zodat je niet continu hoeft te kijken. Mja, wanneer zit iets daarna op zijn high of zijn low? Dat blijft gokken denk ik. Maar op beide scenarios kan je anders met kleine beetjes kopen en verkopen.
In Binance kan je prijs alerts instellen.
  zaterdag 17 april 2021 @ 21:44:10 #79
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_199046000
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 april 2021 17:51 schreef viceversa het volgende:

[..]

In Binance kan je prijs alerts instellen.
Bitvavo ook soort van dmv een alarm.
pi_199052236
Wat ik mij afvroeg, hoe weten websites als coinmarketcap wat de prijs van de coins is(en de andere data) en zo?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 18 april 2021 @ 12:13:32 #81
206731 Mortaxx
Doomer
pi_199052331
quote:
16s.gif Op zondag 18 april 2021 12:07 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik mij afvroeg, hoe weten websites als coinmarketcap wat de prijs van de coins is(en de andere data) en zo?
Op basis van de prijs die betaald wordt op de exchanges
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_199052360
quote:
1s.gif Op zondag 18 april 2021 12:13 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Op basis van de prijs die betaald wordt op de exchanges
En die data van alle exchanges is gewoon publiek? Of halen ze dat ergens anders op?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_199054454
Kan iemand mij uitleggen aan welke knopjes je moet draaien als je een limit buy wilt instellen. Limit sell snap ik wel, maar vind het met buy lastig.

Stel Bitcoin is 50.000 waard en ik wil bitcoin kopen met een limit buy, wanneer bitcoin is gedaald tot 44.000. Ik klik dan op Max (dan rekent ie het aantal bitcoins wat ik kan krijgen voor het Max geld wat ik op mijn wallet heb staan. Laten we zeggen 100 euro) Moet ik dan ook nog het aantal bitcoins aanpassen? Of laat je die juist staan op het aantal wat je kunt krijgen voor de 50.000?
pi_199064609
Ik zie veel mensen Binance en Bitvavo gebruiken, maar op advies van een kennis gebruik ik Litebit, maar ik lees niemand het gebruiken en ik zie veel weinig crypto/coins waar ik in kan handelen vergeleken met die andere 2 sites.

Klopt dat ?

Kan ik beter binance gebruiken ipv litebit ?
  Moderator zondag 18 april 2021 @ 23:57:00 #85
18653 crew  D.
pi_199064653
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:48 schreef Enawh het volgende:
Ik zie veel mensen Binance en Bitvavo gebruiken, maar op advies van een kennis gebruik ik Litebit, maar ik lees niemand het gebruiken en ik zie veel weinig crypto/coins waar ik in kan handelen vergeleken met die andere 2 sites.

Klopt dat ?

Kan ik beter binance gebruiken ipv litebit ?
Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
  Moderator maandag 19 april 2021 @ 00:00:37 #86
18653 crew  D.
pi_199064667
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 14:57 schreef Vissenkom3 het volgende:
Kan iemand mij uitleggen aan welke knopjes je moet draaien als je een limit buy wilt instellen. Limit sell snap ik wel, maar vind het met buy lastig.

Stel Bitcoin is 50.000 waard en ik wil bitcoin kopen met een limit buy, wanneer bitcoin is gedaald tot 44.000. Ik klik dan op Max (dan rekent ie het aantal bitcoins wat ik kan krijgen voor het Max geld wat ik op mijn wallet heb staan. Laten we zeggen 100 euro) Moet ik dan ook nog het aantal bitcoins aanpassen? Of laat je die juist staan op het aantal wat je kunt krijgen voor de 50.000?
Je vult eerst jouw prijs in, en kiest dan max, dan pakt ie vanzelf het maximum wat je voor jouw geld bij de bitcoinprijs van 44000 kunt kopen :Y
pi_199064671
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:57 schreef D. het volgende:

[..]

Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
Dan ga ik overstappen naar Binance :)

Heb je daar een wallet voor nodig, want ik blijf een beginner en ben op zoek naar; ideal storten > coin kopen > bij winst/verlies verkopen > uitbetaling naar bank.

[ Bericht 4% gewijzigd door Enawh op 19-04-2021 00:09:53 ]
pi_199064833
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 23:57 schreef D. het volgende:

[..]

Binance is de grootste ter wereld, waar Litebit 50+ verschillende coins heeft heeft Binance er 150+

Daarnaast handel je bij Binance zelf, bij Litebit koop je van Litebit, en zij moeten er ook aan verdienen :Y
Even gekeken, de Bitcoin is bij Litebit 800 euro duurder dan op Binance :Y
Binance ziet d'r zo professioneel uit met al die grafiekjes enz.
De benaming is ook ff zoeken bij bijv. Ripple > XRP

Moet d'r wel in verdiepen hoe die site in elkaar zit
pi_199066496
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 00:47 schreef Enawh het volgende:
De benaming is ook ff zoeken bij bijv. Ripple > XRP
:?

XRP is toch de standaard aanduiding voor Ripple?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 19 april 2021 @ 09:55:10 #90
195885 shiz
¯¯¯¯¯
pi_199066714
Iedereen wil slapend rijk worden. :P
Maar ja... 't is misschien niet verkeerd om je eerst een beetje flink in de materie te verdiepen...
't Is geen nieuwe electronic device die je uit de verpakking haalt, handleiding van weggooit en ermee gaat spelen om te zien hoe het werkt. Zou een beetje zonde zijn, zo word je het snelst slapend arm. :+ Als je dat doet, doe het dan met een virtuele/nep blockchain portfolio om te leren.

Trouwens https://coinmarketcap.com XRP is sowieso gewoon XRP.
The ripple effect starts with making a splash ~ Life is not a dish of copy pasta ~ ⳽ᖾiz
pi_199068756
Is Bitvavo een betere alternatief of is dat bijna zelfde als Litebit ?

Bij litebit zijn de coins daar wel hoger of het compenseert het met fees..

[ Bericht 38% gewijzigd door Enawh op 19-04-2021 13:14:22 ]
  Eindredactie Games maandag 19 april 2021 @ 14:23:28 #92
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_199070006
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Redactie Frontpage maandag 19 april 2021 @ 16:19:48 #93
37941 crew  Days-Of-Wild
Gerard Ekdom fan
pi_199071789
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 14:23 schreef Oscar. het volgende:
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
Volgens mij heeft Litebit ook bizar hoge fees.
http://www.patriots.com - New England Patriots - 6-Time Super Bowl Champions XXXVI, XXXVIII, XXXIX, XLIX, LI, LIII
pi_199072353
quote:
0s.gif Op maandag 19 april 2021 14:23 schreef Oscar. het volgende:
Sinds litebit je geen coins meer kunt verplaatsen naar een andere wallet zonder hun toestemming door middel van foto verificatie, kan ik niemand meer Litebit aanraden.
Alle Nederlandse bedrijven moeten nu Know Your Customer beleid uitvoeren van de overheid, in het kader van terrorisme en witwas bestrijding.

Daar lopen al zaken over.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_199079600
Ik heb toevallig gisteren een binance geprobeerd, maar wat ik niet helemaal snap is hoe je euros terug kan storten?
Je zou vanuit je fiat money een withdraw kunnen doen, maar daar kan ik verder niks invullen.
  Eindredactie Games dinsdag 20 april 2021 @ 12:34:36 #96
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_199082431
quote:
1s.gif Op maandag 19 april 2021 17:02 schreef Godshand het volgende:

[..]

Alle Nederlandse bedrijven moeten nu Know Your Customer beleid uitvoeren van de overheid, in het kader van terrorisme en witwas bestrijding.

Daar lopen al zaken over.
Dat is prima. Wat niet prima is, is dat als ik mijn coins naar een andere Exchange wil sturen, ik eerst een briefje moet maken met een code, datum en coinbedrag, deze moet uploaden naar Litebit en zij er dan 1 tot 3 werkdagen erover gaan doen om het ontvangst adres goed te keuren.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_199082690
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 12:34 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Dat is prima. Wat niet prima is, is dat als ik mijn coins naar een andere Exchange wil sturen, ik eerst een briefje moet maken met een code, datum en coinbedrag, deze moet uploaden naar Litebit en zij er dan 1 tot 3 werkdagen erover gaan doen om het ontvangst adres goed te keuren.
Nooit last van gehad, kon gewoon naar externe wallets sturen. Moest dan met Google Authenticator dan een code halen en invoeren.

Maar ik heb dan ook KYC procedure doorlopen met Paspoort verificatie ed.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_199083302
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 april 2021 07:39 schreef Kickinalfa het volgende:
Ik heb toevallig gisteren een binance geprobeerd, maar wat ik niet helemaal snap is hoe je euros terug kan storten?
Je zou vanuit je fiat money een withdraw kunnen doen, maar daar kan ik verder niks invullen.
https://www.binance.com/n(...)/withdrawal/fiat/EUR
pi_199085558
Gangsters, ik heb nu op Binance 150 euries aan BNB.
Dit wil ik wisselen uiteindelijk voor SAFEMOON.
Ik heb nu MetaMask, maar hoe krijg ik mijn BNB nou in MetaMask en daarvandaan naar SAFEMOON en dan weer terug nar MetaMask?

Edit: BNB withdrawal suspended
Denk dat het hierdoor niet werkt.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2021 16:45:18 ]
pi_199085891
Momenteel zet ik geld op mijn wallet van Coinbase via iDeal (dit kost 0.15 cent per transactie). Vervolgens maak ik dat over naar mijn Coinbase pro account (kost niks).

Is dit omslachtig?

Ik heb gekeken hoe ik het direct bij Coinbase pro zou kunnen doen, echter staat er dan iets met een SEPA transactie (geen iDeal overboeking) en ik zag dat coinbase in Ierland zit, dus wellicht hogere transactie kosten?

Wat is jullie ervaring met geld van je bankrekening op Coinbase krijgen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')