abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 7 november 2017 @ 09:59:53 #1
163650 Greys
pi_174917240

Het topic voor degenen die al vaker dachten "ik zou ook wel wat bitcoin willen kopen maar ik heb echt geen fluw benul waar ik moet beginnen". Het topic voor de absolute n00b-vragen. De basis. De eerste stappen. De sprong in het diepe. Enzo.

Op het moment dat ik dit topic maak ben ik zelf net een maand geleden begonnen. Ik wist NIETS, had geen benul van exchanges, wallets, altcoins. Nul. Ben toen wat rond gaan vragen bij de meer ervaren mensen op FOK! Daarna ben ik veel tutorial YouTube video's gaan kijken en veel gaan lezen op allerlei sites over deze onderwerpen.

Om jullie deze allereerste begin-uitzoekerij te besparen is hier dus nu dit topic. Je eerste stappen in de cryptowereld beginnen hier. Succes!

Disclaimer: zoek ook vooral dingen zelf uit. Verdiep je erin. Want het is nooit weg om nieuwe dingen te leren en een beetje in het wilde weg met crypto bezig gaan is nogal gevaarlijk. EN DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN. Want je kunt het zomaar kwijt zijn als je ergens een verkeerde stap zet. Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Investeer alleen geld dat je eventueel kunt verliezen zonder dat dat te veel kwaad kan. En BEGIN MET WEINIG.


Meteen even een misverstand uit de wereld helpen, je hoeft echt geen hele bitcoin te kopen. Op het moment van schrijven koop je 0.03230288 bitcoin voor 100 euro.

BITCOIN KOPEN MET IDEAL
Het allermakkelijkst als beginner om aan bitcoin te komen is simpelweg kopen met Ideal op bijvoorbeeld www.bitonic.nl Er zijn ook goedkopere opties maar die zijn nu te ingewikkeld om nu uit te leggen, probeer je eerste stappen eerst maar met een klein bedrag op deze manier. Later kan je het altijd nog uitbreiden als je het een beetje onder de knie hebt.

Als je BTC koopt heb je een 'adres' nodig waar zij je gekochte BTC naartoe kunnen sturen. Er zijn nu twee opties: 1) je BTC naar een exchange laten sturen waar je er andere coins mee kunt aankopen, of 2) je BTC naar een wallet op je computer laten sturen om simpelweg te bewaren zonder er iets mee te doen.

quote:
Aanvullende belangrijke beginnerstip van kthxbye:
bij nieuwe adressen, transacties: altijd eerst een testbedrag overmaken (0.1 of 1 coin bijv). Komt die goed aan, dan pas de rest overmaken!!
Optie 1. Je wilt met je aangekochte BTC op een exchange andere coins kopen.
In dit geval kan je de aangekochte BTC door Bitonic rechtstreeks naar de exchange laten sturen. (Een exchange is zeg maar de markt waar je met je BTC andere coins kunt kopen). Ik koos Bittrex als exchange als beginner, die werd me aangeraden en het is een exchange die goed bekend staat en gemakkelijk in gebruik is.

- Maak een account aan op www.bittrex.com
- Ga daarna in je account naar Wallets in het menu
- Klik vr BTC op de +

Je krijgt nu dit scherm te zien:- Kopieer het adres dat er in jouw scherm verschijnt
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- Na een tijdje (dit kan 5 minuten duren maar ook 30 minuten of langer) zie je op Bittrex op de Wallets-pagina meer naar onderen bij Pending Deposits je deposit verschijnen. Deze heeft een aantal confirmations nodig (dit gaat vanzelf) en kan even duren.
- Je ziet vanzelf achter BTC in je Wallets het aantal BTC verschijnen dat je kocht.

Optie 2. Je wilt je BTC naar een wallet op je computer sturen om te bewaren.
Ik heb na aanraden en inlezen gekozen voor de Electrum wallet. Deze heb ik op m'n computer genstalleerd om daarin het gedeelte BTC op te slaan waar ik niet mee wil handelen/aankopen, dus dat ik gewoon wil bewaren voor als het ooit een zestienziljoen euro waard is (dromen mag).

- Download de desktop wallet Electrum via https://electrum.org/#download
- Creer tijdens de set-up een nieuwe wallet
- LET OP: je krijgt tijdens dit proces een seed. Dit is een zin van een flink aantal woorden, bijvoorbeeld "chipmunk away person green sea coffee"' en dan nog wat woorden. schrijf deze zin over op een A4-tje, kopieer minimaal dertien keer of alles klopt, bewaar dit A4-tje met je leven of in elk geval op een veilige plaats waar je het terug kunt vinden. Mocht ooit je computer crashen ben je dan niet je BTC kwijt maar kan je met deze seed je wallet terugkrijgen. Heel belangrijk dus. Controleer nog maar even een veertiende keer.
- Onthoud uiteraard ook het gewone wachtwoord dat je aan je wallet hebt gegeven!
- Na het installeren klik je in je wallet op het tabblad "Receive"

Je krijgt nu dit scherm:- Kopieer het receive-adres
- Ga naar www.bitonic.nl, vul het bedrag aan euro in dat je wilt uitgeven en klik op KOOP.
- Je krijgt nu een scherm waar je het exchange adres moet plakken dat je net had gekopieerd.
CONTROLEER of je dat lange adres in z'n geheel goed hebt gekopieerd, anders ben je je geld kwijt.
- Volg de iDeal instructies verder. Je krijgt na betaling een pagina waarop staat dat je BTC binnen enkele minuten worden verzonden.
- In je Electrum wallet zie je na een tijdje (kan 5 minuten duren maar ook 30) op het tabblad "History" een unconfirmed storting staan. Na nog een tijdje wachten op de confirmations - gaat vanzelf - zie je het aantal BTC in je wallet verschijnen dat je hebt aangekocht.

Bitcoins offline bewaren:
paper wallet of hardware wallet

Een paper wallet is een bitcoin wallet op papier. Dit is naast de hardware wallet de veiligste manier om je bitcoins te bewaren omdat eventuele hackers zo niet via het web bij jou wallet kunnen komen. De bitcoins kunnen zo dus alleen fysiek en niet meer online gestolen worden. Het idee van een paper wallet is dat je je private key op papier zet en zorgt dat het online niet meer aanwezig is. Je kan deze wallet in een kluis of een andere veilige plek bewaren.
Ook bestaan er apparaatjes waarop je je BTC op kunt slaan.
Over zowel de paper wallet (hoe het werkt, hoe aan te maken etc) en de hardware wallet kan je in onderstaand artikel alles lezen:

http://hardwarewallet.nl/paper-wallet/Je hebt hierboven kunnen lezen hoe je BTC op de exchange Bittrex kunt krijgen. Als je daar eenmaal BTC hebt staan kan je er andere coins mee kopen. Welke coins je moet kopen kan niemand je vertellen. Dat is een kwestie van veel inlezen, meelezen op FOK! bij de meer ervaren mensen etc. Ik heb zelf bv op Twitter een crypto-lijst aangemaakt om mensen te volgen waarvan ik het idee had dat ze weten waar ze over praten. Geen idee of ze dat echt allemaal weten, maar het is sowieso leuk en interessant om te volgen en je kunt er altijd ideen van krijgen.

Goed. Op Bittrex zie je op de homepage de 'markets'. Als je daar iets wilt kopen met je BTC klik je op de market page van de betreffende coin. Je ziet daarna bovenaan een grafiek met het verloop van de koers. Je kunt deze instellen op verschillende tijdsbestekken, dus het verloop van het laatste uur, week, maand etc.
Direct onder de grafiek zie je de laatst getrade prijs en de meest actuele koop/verkoopprijs. Dit zie je als je even blijft kijken steeds veranderen.

Daaronder zie je een BUY en een SELL scherm.

Dr weer onder zie je het orderbook. Links BUY, rechts SELL. Links bovenaan dus de hoogste prijs die een andere koper op dat precieze moment voor die coin wil bieden. Rechts bovenaan de laagste prijs wat iemand op dat moment voor zijn/haar coin vraagt. Je ziet dit constant veranderen.

HOE KOOP IK DIE COINS
LET OP: dit plaatje heb ik gewoon van internet geplukt, dit is dus geen coin die ik adviseer ofzo. Gewoon een voorbeeld.- Vul bij Units in hoeveel coins je wilt kopen
- Klik daaronder bv op ASK, dan vult ie automatisch de vraagprijs van dat moment in. Of, als je de vraagprijs helemaal niet wilt betalen maar minder, klik je op BID en kies het bedrag dat je wilt betalen.
- Onderaan het venster verschijnt het totaalbedrag aan BTC dat je kwijt bent voor deze aankoop.
- Als je de vraagprijs wilde betalen krijg je waarschijnlijk meteen een groene melding in beeld met 'BUY ORDER FILLED'. Als je lager hebt geboden zie je je geboden prijs in het Orderbook verschijnen met een sterretje erachter wat jouw geboden bedrag is. Mocht je prijs omlaag gaan kom je uiteindelijk een keer aan de beurt. Daarna krijg je de aankoopmelding. Het kan ook zijn uiteraard dat de prijs blijft stijgen, dan kan je uren/dagen wachten tot de prijs ooit zakt en gaat je aankoop er alsnog door. Of je kunt iets lager op de pagina onder het Orderbook bij "Open Orders"je order annuleren door op het rode kruisje erachter te klikken.Helemaal onderaan de pagina (scroll scroll) vind je je afgesloten orders van die betreffende coin. Zo kan je precies zien hoeveel je ervan hebt gekocht of verkocht.
- Verkopen gaat hetzelfde als hierboven maar dan uiteraard via het SELL scherm en een ASK prijs.

Hier even e.e.a. in bewegend beeld:


WAAR BLIJVEN DIE COINS?
Als je op Bittrex op Wallets klikt zie je exact hoeveel je van welke coin op dat moment hebt.

PROBEREN WINST TE MAKEN
Lees je in, wat zijn de interessante coins van dat moment, koop er een paar. Nogmaals: begin met weinig als beginner! Als je dan een fout maakt en verlies maakt is dat niet zo erg als wanneer je er al je spaargeld tegenaan hebt gesmeten.

Probeer uiteraard altijd in een dip te kopen. Dus check de grafiek, lees mee in topics, wanneer je denkt 'ja nu is hij lekker laag en verwacht ik dat hij gaat stijgen binnenkort' koop je wat van die coins.

Je kunt na je aankoop twee dingen doen. Als je veel tijd en zin hebt dan blijf je in de uren/dagen/weken na aankoop zeer regelmatig het verloop van die koers volgen. Zodra je vindt dat je genoeg winst maakt verkoop je ze. Of een deel van je coins, net wat je wilt. Als de coin in prijs daalt na je aankoop paniek dan niet meteen. Koersen gaan nou eenmaal naar boven en naar beneden, dat is normaal. Wacht dan een tijdje tot de koers weer boven je aankoopbedrag is. Onthou: JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT. Nu denk je waarschijnlijk 'ja, duh...', maar veel mensen (lees: beginners en paniekvogels) (lees: ik ook, vooral in het begin) schrikken zich een ongeluk zodra de koers daalt na aankoop. Onthou dan dat je er toch maar om te proberen met weinig geld in bent gestapt - als je naar me geluisterd hebt tenminste - en nogmaals, dat je pas verlies hebt zodra je hebt verkocht voor minder dan je aankoop. Wacht dus gerust even tot het weer stijgt.
Hou het wel in de gaten, want als de coin echt lange tijd alleen maar blijft dalen (bijvoorbeeld door slecht nieuws in de media/Twitter over die coin) probeer dan je verlies te beperken.

Wat je ook kunt doen is BUY en SELL orders plaatsen uiteraard. Dus als je een coin hebt aangekocht op een bepaald bedrag bepaal je daarna (als je geen zin hebt om steeds de koers te volgen) een punt waarop de exchange voor jou automatisch je coins verkoopt voor een bepaalde prijs. Daarvoor vul je in het SELL venster het aantal coins in dat je wilt verkopen en de prijs die je ervoor wilt hebben. Plaats je die order dan worden ze automatisch verkocht voor je zodra die prijs bereikt is.

Omgekeerd werkt dat ook, als je bv wilt dat je coins automatisch verkocht worden als ze onder een bepaalde prijs komen (om je verlies te beperken). Stel dit niet te krap in onder je aankoopprijs, want stel dat de koers eerst even daalt na aankoop en daarna stijgt en onderweg tikt ie je verkoopprijs aan, dan worden ze automatisch verkocht voor die lage(re) prijs terwijl je - als je even gewacht had - wl winst had kunnen maken. Zelf gebruik ik deze optie dan ook nooit. Ik kies er tot nu toe altijd voor om zelf om de zoveel tijd de koers even te checken en om bv op Twitter de hashtag van die coin te volgen. Maar mocht je het wel willen werkt het als volgt:Kies in je Sell scherm op de pagina van die coin bij Type voor "Conditional". Kies bij Condition daaronder voor "Less than or equal to" en vul je prijs in waarvoor je absoluut wilt verkopen zodra je coin onder die prijs komt. Maar nogmaals, ik gebruik dit zelf nooit.HOU BIJ TRANSACTIES REKENING MET DE FEE
Bittrex krijgt per transactie een fee. Even een Nijntje-voorbeeld:
Stel je koop 10 coins voor 0.00030000 per stuk. Dan zie je in je controle-scherm nadat je alles bij je BUY order hebt ingevuld de fee staan voordat je definitief op BUY klikt. Dus stel je bent in dit geval 10 x 0.00030000 = 0.0030000 btc. kwijt en plus een fee is je totale bedrag dan bv 0.0030100. (Nogmaals, voorbeeld). Om winst te maken moet je je coins dus verkopen voor een prijs die ook die fee dekt. Klinkt simpel, maar ook daar ging ik de eerste keer mee de mist in, ik wist immers niks, dat wil ik jullie dus besparen. Kijk naar de koers, bepaal een beetje reel punt in de grafiek waarvan je denkt dat hij die binnenkort wel zou kunnen bereiken. Vul dat verkoopbedrag in je SELL scherm en het aantal coins dat je verkoopt. Dan zie je automatisch onderaan dat scherm wat het totaalbedrag is dat je dat oplevert. Check de eerste keer dus vooral even of dat wel mr is inclusief fee dan wat je ervoor betaald hebt, anders ben je volledig voor de kat z'n viool aan het kloten. Geen dank, leer van mijn fouten.


** DOE DIT ALLEEN MET GELD DAT JE KUNT MISSEN
** Je wordt niet in drie dagen miljonair
** Begin in het klein
** Schiet niet direct in de paniek als de koers daalt
** Deze markt is zo onvoorspelbaar als de pest
** Controleer echt altijd die lange adressen goed als je btc verplaatst van bv wallet naar exchange

** Als je meeleest in andere topics hier wat veelgebruikte afkortingen:
FOMO betekent Fear Of Missing Out (als je een koers enorm omhoog ziet schieten en je denkt "oh god dat mag ik niet missen al die winst!!"en snel ook wat koopt maar dat dan blijkt dat de stijging net klaar is en jij veel te hoog hebt aangekocht.
FUD betekent Fear, Uncertainty, and Doubt "oh god ik heb net aangekocht en nu daalt de koers dus omg omg omg omg omg nagelbijt rode vlekken in mijn nek straks ben ik alles kwijt dus ik verkoop het maar snel met verlies". Je maakt pas verlies op het moment dat je onder je aankoop verkoopt, weet je nog?
HODL betekent Hold. Als in houwe-die-zooi, van afblijven met je tengels na aankoop, bewaren en een tijdje niet naar omkijken.

** Sommige mensen in dit forum zijn flink ervaren in deze wereld en willen je soms best even op weg helpen met wat algemene dingen, maar NIEMAND kan je vertellen wat je precies moet doen of kopen om winst te maken. Die gok en uitzoekerij is aan jou zelf.

Eventueel interessante linkjes om ook eens te bekijken:
https://coinmarketcap.com
https://tradeblock.com/bl(...)preting-order-books/
https://www.coinpursuit.com/pages/top-10/
https://cryptopotato.com/(...)ng-bitcoin-altcoins/
http://metacoin.co/fomo-fud-pump-dump-trading-caveats

Veel plezier en succes.
En wacht nog heel even met het bestellen van die nieuwe auto.

PS nog even n disclaimer: ik ben natuurlijk niet verantwoordelijk voor jullie fouten, mijn fouten, fouten in bovenstaande tekst of welke fout dan ook. :+
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 7 november 2017 @ 10:00:39 #2
163650 Greys
pi_174917257
Zal als ik thuis ben de OP nog ff wat aanvullen met dingen/antwoorden uit het vorige topic!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174922458
hoi ik wil ook wat vragen.

ik wil graag tokens kopen, maar veel snap ik er nog niet van :D

heb er eentje waarvan er 500 mill beschikbaar komen..en met 1 eth krijg je er 200.. dan heb je dus uiteindelijk 200 van de max 500 mill tokens?

als ze gereleased worden krijg je er dus 200 naar je eth wallet. en is het dan een soort nieuwe coin waarmee je kan handelen? Dus als je er 200 krijgt voor de prijs van 500eu oid moet 1 zo'n token(coin?) 2.5eu+ per coin waard worden om winst te maken?

edit: zo te zien zit ik er totaal naast _O_ en is het totaal wat anders:
a lower cost medium of exchange on trade.io
a store of value that can be used to purchase goods and services
a membership key in the trade.io wallet to the liquidity pool
a coupon enabling wallet participants to receive higher levels of benefits
a coupon for preferred access to products or new listings on trade.io when used in the wallet

zou iemand me dan kunnen vertellen hoe je dan winst kan maken met tradetokens als het geen coin is die in prijs stijgt/zakt?
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 7 november 2017 @ 16:40:25 #4
163650 Greys
pi_174924372
Ik heb zelf nog nooit aan zoiets meegedaan maar er komt hier binnenkort vast iemand langs die dat weet.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174924931
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 14:48 schreef poker4lifee het volgende:
zou iemand me dan kunnen vertellen hoe je dan winst kan maken met tradetokens als het geen coin is die in prijs stijgt/zakt?
is het een token wat alleen op dat platform is gebruiken?
zoiets als game tokens om bepaalde features vrij te kopen/unlocken...

quote:
14s.gif Op dinsdag 7 november 2017 16:40 schreef Greys het volgende:
Ik heb zelf nog nooit aan zoiets meegedaan maar er komt hier binnenkort vast iemand langs die dat weet.
heb jij nog nooit aan een ico meegedaan?
  Moderator dinsdag 7 november 2017 @ 18:10:25 #6
18653 crew  D.
pi_174926028
quote:
3s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:31 schreef Rossdale het volgende:
Coins die ze daar niet aanbieden zijn alleen via een exchange verkrijgbaar? Als je op coinmarketcap.com kijkt heb je een tabje Markets, hier zie je waar je een specifieke coin kunt verhandelen. Bittrex heeft veel verschillende coins, maar ik heb zelf bijvoorbeeld Neblio en deze is alleen op cryptopia te verhandelen. Kijk goed welke exchange je moet hebben als je een bepaalde coin wil kopen/verkopen.
En via een exchange handel je niet met geld maar met bitcoins? Onder andere, je kunt ook handelen met ETH of Litecoin bijvoorbeeld. Dit ligt aan de exchange, maar tegen Bitcoin handelen ze allemaal wel
En zijn op een exchange alle coins verhandelbaar, of moet je naar verschillende exchanges Zie bovenstaande

En om deze coins aan te kunnen schaffen moet je eerst bitcoin aanschaffen? Je kunt via litebit ook direct coins aanschaffen, maar ik weet niet of dit interessanter is dan bitcoin te kopen en dit te verhandelen op een exchange. Dit ligt aan de fees die je voor de transacties moet betalen. Moet je zelf even uitvogelen, want ik weet de koersen zo niet.

Duidelijk, denk ik :Y

Ik heb idd bij Litebit al geshopt, maar heb een aantal coins op het oog die zij niet aanbieden.
Ik zal dus bij de bijhorende exchange aankloppen. Even kijken of ik daar wijs uit kan worden :Y

Begrijp ik het dus goed dat als ik de ene coin (bijvoorbeeld Waves) wil inruilen voor een andere (bijvoorbeeld die Neblio) ik eerst de Waves omzet naar Bitcoin (Of dus ETH of Litecoin) om er dan Neblio van te kopen?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 7 november 2017 @ 18:16:00 #7
163650 Greys
pi_174926140
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 17:10 schreef SMS303 het volgende:

heb jij nog nooit aan een ico meegedaan?
Nee. Is dat heel gek? Eerlijk zeggen hoor. Ik ben zelf al blij dat ik na een paar maanden prutsen en lezen snap en kan wat ik nu snap en kan. :@

En eerlijk is eerlijk, met m'n "Project Hele BTC" krijgt dan prioriteit om eerst een hele btc ooit bij elkaar te traden met m'n weinige startgeld. Dan vond ik het zonde om een deel van wat ik tot nu toe bij elkaar heb in een ICO te gooien want - bij mijn weten, zeg het gerust als ik het fout heb - zijn dat meer lange termijn dingen.

Eerst de hele BTC. Ik mag van mezelf geen BTC kpen, dus dan duurt het bij elkaar traden van een BTC best lang hoor. Bij mij tenminste. :P

Daarna ga ik andere dingen proberen *O*
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator dinsdag 7 november 2017 @ 18:22:26 #8
18653 crew  D.
pi_174926267
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:59 schreef Greys het volgende:

[..]

Over de wallet eerst ff een ander vraagje zodat we weten wat voor jou handiger is. Ben je van plan om in het begin van alles een beetje te kopen en ermee te gaan traden? Of ben je van plan de coins die je aanschaft allemaal voor langere tijd te bewaren?
Want ik weet niet zeker of daar nog verwarring over is bij je, vandaar de vraag. ;)

In eerste instantie is het plan een stuk of 8 coins waarin ik interesse heb aan te schaffen. Eigenlijk voor de lange termijn, maar mezelf kennende, zeker nu ik er me er een paar dagen in heb verdiept) spreek het traden me wel aan, dus kan best dat het daar op gaat uitdraaien.
quote:
Stel dat je bv om te beginnen een beetje btc wilt kopen en daarmee wat wilt rommelen/traden kan je het prima op bv exchange Bittrex laten staan en daar krijg je automatisch voor elke coin waar je iets van koopt een wallet op de exchange. Dus in dat geval hoef je niet allemaal wallets te downloaden want dan blijf je heen en weer sturen (en fee betalen).

Maar een exchange kan altijd omvallen, dus de meesten houden grotere bedragen waar ze toch voorlopig niet aan hoeven komen in een aparte wallet.

Ah, daar ook wallets. Duidelijk. Speelgeld daar bewaren, spaargeld in je eigen wallet
quote:
Wat betreft Electrum zeg ik eerlijk dat ik dat zo even niet weet, ik heb hem alleen voor btc en heb geen idee of Electrum Verge gewoon inn is/kan of apart. Dat weet iemand anders hier vast wel.
Verge kan in Electrum, dat wist ik al. Bedoelde alleen of 2 munten die beide een Electrum-wallet gebruiken ook in dezelfde wallet geplaatst kunnen worden
quote:
En geen probleem hoor, ik ben ook weleens ongeduldig. Maar degenen met kennis (zoals bv MaGNeT en anderen die hier komen helpen) zitten ook in de SC maar tis op zich handiger om de basisdingen hier te houden zodat anderen ook van de antwoorden kunnen leren. Zoals ik zelf nog bv :+ In de SC gaan antwoorden gauw verloren en anders blijven ze daar bezig. Je kunt wel altijd even in de SC gillen als het hier te lang duurt of iemand zo lief wil zijn om even in het noobtopic te helpen. ^O^
Ook duidelijk :P
  Moderator dinsdag 7 november 2017 @ 18:38:58 #9
18653 crew  D.
pi_174926574
De traders hier, zijn jullie er de hele dag mee bezig? Of in de avond even kijken voldoet?
pi_174926826
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:16 schreef Greys het volgende:
[..]
Nee. Is dat heel gek? Eerlijk zeggen hoor. Ik ben zelf al blij dat ik na een paar maanden prutsen en lezen snap en kan wat ik nu snap en kan. :@

En eerlijk is eerlijk, met m'n "Project Hele BTC" krijgt dan prioriteit om eerst een hele btc ooit bij elkaar te traden met m'n weinige startgeld. Dan vond ik het zonde om een deel van wat ik tot nu toe bij elkaar heb in een ICO te gooien want - bij mijn weten, zeg het gerust als ik het fout heb - zijn dat meer lange termijn dingen.
Nee hoor dat is niet zo gek. Ik had verwacht dat je (net als ik) in een forumhype meegesleurd zou zijn. Zoals ANRYZE bijv. :P

Vooral in het begin zie je door over enthousiasme overal gouden bergen en dan ga je zeker ook een keer op je bek....

De ico's waar ik aan heb meegedaan zijn ook vrijwel allemaal voor de lange termijn. :)
Laatste 2-3weken ben ik erg actief geweest op de DEX van Waves en mag niet klagen over het resultaat... met beperkt budget en net als jij beginnend :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:38 schreef D. het volgende:
De traders hier, zijn jullie er de hele dag mee bezig? Of in de avond even kijken voldoet?
ligt helemaal aan je strategie...
een grotere protfolio en actief traden neemt denk ik meer tijd in beslag dan een portfolio in opbouw of eentje voor langere termijn...

[ Bericht 23% gewijzigd door SMS303 op 07-11-2017 18:54:58 ]
pi_174927687
Weer een vraagje over uitbetalen gezien mijn vraag vorige keer niet is beantwoord. Ik wil mijn btc die op Bittrex staat over een aantal dagen uitkeren via BL3p. Alles is geverifierd. Is het een kwestie van mijn Bitcoins storten op dat stortingsadres wat in BL3p staat? Vorige keer deed ik het bij Bitonic en kreeg ik nog een retouradres om de BTC terug te sturen mocht de storting mislukken, maar die lijk ik nu niet te kunnen invullen. Mocht dit daarna gelukt zijn, moet ik het dan verkopen of opnemen. Of eerst verkopen en dat ik het daarna pas kan opnemen? Bij Bitonic was verkopen namelijk voldoende.
En nog een laatste ding. Hoeveel miners fee moet ik betalen. Bittrex houdt automatisch 0.001 in. Is dit voldoende?
pi_174929703
storten op je BTC adres doe je met --> deposit
opnemen/zenden van doe je met ---> withdrawen

In Bittrex ga je in je portfolio naar BTC en klik je op withdraw...
dubbel klik op het ontvangstadres (deposit adres) wat je hebt gekregen van BL3p, deze is dan blauw/geslecteerd, kopieer dit (rechtermuisknop kopieeren)
plak dit in het ontvangstadres (rechtermuisknop plakken en LET OP dat alleen het adres is geplakt en er geen verdwaalde spatie op het eind staat)
vul het aantal BTC in
druk op withdraw/verzenden....
je ontvangt van Bittrex een bevestigingsbericht per email en deze moet je vanuit je mail bevestigen om het uit te voeren
na een paar minuten staat het op het opgegeven BTC deposit adres
als je geen miners fee hoeft op te geven dan wordt het door de fee van Bittrex gedekt

wsl dat na ontvangst op het deposit adres je de BTC moet verkopen....
maar dat zal ongetwijfeld in de FAQ op de site staan vermeld...
ik heb nog geen BTC verkocht :P
  Moderator woensdag 8 november 2017 @ 09:43:37 #13
18653 crew  D.
pi_174936876
Voor nu maar verschillende wallets gebruikt. En de eerste exchange aankoop is ook een feit. Wel gooien die fees roet in het eten van mijn bedoeling afgeronde nummers te gebruiken :D
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 8 november 2017 @ 09:48:40 #14
163650 Greys
pi_174936949
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:38 schreef D. het volgende:
De traders hier, zijn jullie er de hele dag mee bezig? Of in de avond even kijken voldoet?
Geen van beiden. Ik zet soms een alarm in Blockfolio dat als m'n coin boven een bepaald bedrag komt ik een piepje krijg en dan kan ik het tussendoor op m'n werk altijd even via mobiel Bittrex verkopen.
En dan evt weer een alarm (als ik met dezelfde nog verder wil traden) als ie onder een bepaald bedrag komt dat ik koop.

Alleen werken die alarmen op Blockfolio soms niet of te traag dus tussendoor ff snel meekijken af en toe. Zo doe ik het iig.

Maar ik ben natuurlijk maar een prutser die het erbij doet. De echte traders die met grote bedragen werken hebben er gewoon een dag- en nachttaak aan meestal als ik zo op Twitter meeleest met een aantal. Met meerdere schermen tegelijk open. Dat is voor mij niet haalbaar zowel qua tijd naast baan en investering dus ik pruts lekker zo door.

[ Bericht 15% gewijzigd door Greys op 08-11-2017 09:57:05 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 8 november 2017 @ 09:53:11 #15
163650 Greys
pi_174937008
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 09:43 schreef D. het volgende:
Voor nu maar verschillende wallets gebruikt. En de eerste exchange aankoop is ook een feit. Wel gooien die fees roet in het eten van mijn bedoeling afgeronde nummers te gebruiken :D
Ik had nog even voor je Gegoogled naar Electrum voor btc en Verge maar ik kon nergens duidelijk vinden of je een aparte Electrum Verge wallet nodig hebt. En ik denk dat toevallig niemand hier op FOK beiden in Electrum heeft dus dat je daarom er geen duidelijkheid antwoord op kreeg.

En ja je moet niet te gehecht zijn aan afgeronde nummers, dat heb ik ook los moeten laten :D

Wel uitkijken daarmee met NEO trouwens. De NEO wallet heeft iets stond dat als je bv 10 NEO op exchange koopt en ze naar je eigen wallet van de exchange af wil halen, dan blijft er na de fee bv 9.99999 over. NEO wallet accepteert alleen hele, dus dan ben je die .99999 kwijt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174949468
ik wil verschillende coins kopen.
in welke wallet kan je meerddere munten opslaan?
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 8 november 2017 @ 21:56:19 #17
163650 Greys
pi_174949632
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 21:49 schreef Chunees het volgende:
ik wil verschillende coins kopen.
in welke wallet kan je meerddere munten opslaan?
De meeste coins hebben een eigen wallet nodig.

Ligt er helemaal aan of je ze koopt om te bewaren of kort mee te traden. In het laatste geval kan je ze gewoon op de exchange laten staan (daar krijgen ze automatisch een eigen wallet) maar doe dat met niet te veel geld (dat bewaren op een exchange dus) want een exchange kan altijd omvallen.

Als je coins wilt kopen om te bewaren moet je je inlezen over de coin en de wallet die daarbij hoort. Sowieso is inlezen wel een goed idee, niet in het wilde weg dingen gaan kopen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Moderator donderdag 9 november 2017 @ 10:40:56 #18
18653 crew  D.
pi_174955987
Plan 1 is gelukt.
Wilde een paar honderd euro verdelen over 8 munten, en via Litebit en 2 exchanges zijn de verschillende wallets sinds gisteravond gevuld.

Inmiddels $55 in de plus, dus niet ontevreden, al weet ik dat het zomaar $100 in de min kan zijn.

Alle wallets waren ongeveer even groot, alleen de Btc waar om te handelen steeds fees vanaf gingen is wat kleiner, dus die overweeg ik aan te vullen.
  Moderator donderdag 9 november 2017 @ 10:43:02 #19
18653 crew  D.
pi_174956022
Ow $60 in de plus nu :P
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 9 november 2017 @ 10:47:11 #20
163650 Greys
pi_174956085
Gaat goed :D

En zolang je idd maar beseft dat het vanmiddag alweer andersom kan zijn en DAN NIET PANIEKEN. Het stomste wat ik in het begin (gewoon eerlijk) heb gedaan is te snel iets verkopen omdat het daalde. En dan een uur nadat het was gedaald en ik het had verkocht steeg het tot hoger dan eerst. _O-
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174958668
ik heb in het verleden ltc gekocht via litebit en naar mij ltc wallet op mijn laptop gestuurd.nu is de laptop kapot en weg.ik kan wel een transactie id en ontvangstadres zien op litebit
kan ik de ltc nog terughalen?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 9 november 2017 @ 13:21:29 #22
163650 Greys
pi_174958964
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 13:03 schreef Chunees het volgende:
ik heb in het verleden ltc gekocht via litebit en naar mij ltc wallet op mijn laptop gestuurd.nu is de laptop kapot en weg.ik kan wel een transactie id en ontvangstadres zien op litebit
kan ik de ltc nog terughalen?
Heb je de private key van je wallet ergens bewaard?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_174959195
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 13:21 schreef Greys het volgende:

[..]

Heb je de private key van je wallet ergens bewaard?
nee
pi_174959500
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 13:32 schreef Chunees het volgende:

[..]

nee
Dat is de toegang tot je wallet..
pi_174959615
weer een beginnersvraagje..

nieuwe ico vraagt om m'n btc adres..

dit is toch het adres die ik vind bij ontvangen @ mn wallet site?
Echter verandert deze na een transactie en is die misschien over een tijdje niet meer up to date?

Hoe werkt dat precies? :P
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
  Moderator donderdag 9 november 2017 @ 18:29:50 #26
18653 crew  D.
pi_174964508
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 10:47 schreef Greys het volgende:
Gaat goed :D

En zolang je idd maar beseft dat het vanmiddag alweer andersom kan zijn en DAN NIET PANIEKEN. Het stomste wat ik in het begin (gewoon eerlijk) heb gedaan is te snel iets verkopen omdat het daalde. En dan een uur nadat het was gedaald en ik het had verkocht steeg het tot hoger dan eerst. _O-
Dat weet ik :Y

Wijze woorden in de OP ;)

"JE MAAKT PAS VERLIES ZODRA JE ONDER JE AANKOOPBEDRAG VERKOOPT"
  zaterdag 11 november 2017 @ 09:22:12 #27
44963 MadMarine
geregistreerde gek
pi_174994032
Weet iemand een exchange voor Bitcoin Gold met een acceptabele fee?

Bij IQ Options vragen ze bijvoorbeeld 10% fee...

Thanks!
ga maar even met die witte meneer mee...
[b]best bekeken topic, ooit[/b]
pi_174994621
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:38 schreef D. het volgende:
De traders hier, zijn jullie er de hele dag mee bezig? Of in de avond even kijken voldoet?
Ik kijk wel elke dag :P maar traden doe ik elke week of soms om de 2 weken. Ik probeer de grotere winsten te pakken, dus als een coin +50% gaat (of meer) verkoop ik die. Maar ik zet orders klaar, voor zowel kopen als verkopen.

En sommige coins heb ik voor de lange termijn. Daar kijk ik niet of nauwelijks naar.
Shine bright like a diamond.
pi_174997102
Wat is nou die USDT (USD met 'n T erachter dus)? B.v. op Bittrex.

Is dat 1 op 1 gelijk aan de dollar? Maar dan opgeslagen binnen die exchange?
pi_174999478
Ik ben nog steeds opzoek naar de beste exchange voor beginners. Ik wou net beginnen met Kraken, echter lees ik verhalen dat deze er altijd uit klapt op belangrijke momenten. Daarom denk ik nu aan Bitfenix of Bittrex. Kunnen jullie een aanraden?
pi_174999562
Ik heb net mijn (overigens minimale) BTC saldo van blockchain.info naar bittrex verplaatst. Kijken hoe dat uitpakt.

Van kraken lees ik idd. vaak dat die er voortdurend uitklapt als het druk wordt.
pi_175000415
Beginnersvraag!

Ik heb een account aangemaakt op Bittrex, wil daar voor +-500,- NEO gaan aankopen.
Maar op welke manier stort ik het geld op Bittrex? Moet dat via een wallet? En wat gebruiken jullie hiervoor? Kan iemand mij hiermee helpen.. :O
pi_175000745
quote:
11s.gif Op zaterdag 11 november 2017 15:46 schreef Bamiblik het volgende:
Ik heb een account aangemaakt op Bittrex, wil daar voor +-500,- NEO gaan aankopen.
Maar op welke manier stort ik het geld op Bittrex? Moet dat via een wallet? En wat gebruiken jullie hiervoor? Kan iemand mij hiermee helpen.. :O
Inkopen bij b.v. bitonic.nl (via iDeal) en dan als bitcoin adres je bitcoin adres bij bittrex opgeven. Dat adres zie je als je bovenaan 'Wallets' aanklikt, daar het '+'-je aantikken bij bitcoin en dan iets als 'Generate address' aanklikken (zie ik nu niet meer, heb nu al een bitcoin adres).
pi_175003759
Jongens,
Ik heb vandaag een account gemaakt bij Bittrex en voor de gein een tientje uitgegeven op Bitonic. Echter blijft na 5 mijn confirmation op 0/2 staan in het "pending deposits" tabje.
Klopt dit of is er iets fout gegaan aan mijn kant? Ik ben nog nieuw hierin, maar vind het allemaal heel interessant
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 11 november 2017 @ 18:36:30 #35
163650 Greys
pi_175003822
quote:
11s.gif Op zaterdag 11 november 2017 15:46 schreef Bamiblik het volgende:
Beginnersvraag!

Ik heb een account aangemaakt op Bittrex, wil daar voor +-500,- NEO gaan aankopen.
Maar op welke manier stort ik het geld op Bittrex? Moet dat via een wallet? En wat gebruiken jullie hiervoor? Kan iemand mij hiermee helpen.. :O
Staat letterlijk stap voor stap in de OP :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 11 november 2017 @ 18:37:11 #36
163650 Greys
pi_175003839
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 18:33 schreef Vriezer. het volgende:
Jongens,
Ik heb vandaag een account gemaakt bij Bittrex en voor de gein een tientje uitgegeven op Bitonic. Echter blijft na 5 mijn confirmation op 0/2 staan in het "pending deposits" tabje.
Klopt dit of is er iets fout gegaan aan mijn kant? Ik ben nog nieuw hierin, maar vind het allemaal heel interessant
Na 5 wat? Minuten? Uur? Dagen?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175003852
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 18:37 schreef Greys het volgende:

[..]

Na 5 wat? Minuten? Uur? Dagen?
Excuses, bedoelde uur :P
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 11 november 2017 @ 18:52:58 #38
163650 Greys
pi_175004205
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 18:37 schreef Vriezer. het volgende:

[..]

Excuses, bedoelde uur :P
Meestal duurt het niet zo lang maar volgens mij zijn er heel veel unconfirmed transacties op het moment. Dus toch nog maar even geduld hebben ben ik bang.

Je ziet hem dus wl staan onder Pending op Bittrex? Zo ja, dan hoef je iig niet bang te zijn dat je iets fout hebt gedaan. Dan is het wachten op de confirmations. (Al een keer F5 gedaan?)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175005223
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 november 2017 18:52 schreef Greys het volgende:

[..]

Meestal duurt het niet zo lang maar volgens mij zijn er heel veel unconfirmed transacties op het moment. Dus toch nog maar even geduld hebben ben ik bang.

Je ziet hem dus wl staan onder Pending op Bittrex? Zo ja, dan hoef je iig niet bang te zijn dat je iets fout hebt gedaan. Dan is het wachten op de confirmations. (Al een keer F5 gedaan?)
Ja, hij staat onder Pending. Las net al dat er al iets aan de hand was met de transacties, maar alsnog bedankt voor de opheldering :)
pi_175010202
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 16:10 schreef Rechtsom-i het volgende:

[..]

Inkopen bij b.v. bitonic.nl (via iDeal) en dan als bitcoin adres je bitcoin adres bij bittrex opgeven. Dat adres zie je als je bovenaan 'Wallets' aanklikt, daar het '+'-je aantikken bij bitcoin en dan iets als 'Generate address' aanklikken (zie ik nu niet meer, heb nu al een bitcoin adres).
Bedankt, is gelukt! Al die termen en stappen duizelde mij een beetje maar nu heb ik hem :)

Ik kijk en lees nu veel mee op Tradingview, welke mensen MOET ik volgen daar?
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 12 november 2017 @ 10:02:45 #41
163650 Greys
pi_175013352
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 19:34 schreef Vriezer. het volgende:

[..]

Ja, hij staat onder Pending. Las net al dat er al iets aan de hand was met de transacties, maar alsnog bedankt voor de opheldering :)
Inmiddels wel of nog steeds niet?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175014351
Ik ben pas een paar maanden crypto echt aan het volgen. Ik heb een paar altcoins, vooral vanwegen hun grondslag en visie. Maar mijn vertrouwen is toch wel erg geschaad door de perikelen van de afgelopen weken. Dat grote spelers zo eenvoudig de markt naar hun hand kunnen zetten is erg schadelijk voor het vertrouwen in crypto.
pi_175014468
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 11:07 schreef Jed1Gam het volgende:
Ik ben pas een paar maanden crypto echt aan het volgen. Ik heb een paar altcoins, vooral vanwegen hun grondslag en visie. Maar mijn vertrouwen is toch wel erg geschaad door de perikelen van de afgelopen weken. Dat grote spelers zo eenvoudig de markt naar hun hand kunnen zetten is erg schadelijk voor het vertrouwen in crypto.
Welke markt wordt niet door de grote spelers benvloed?
  zondag 12 november 2017 @ 15:01:21 #44
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_175019584
Is er ergens een overzicht van de meest bekende munten en hun voor- en nadelen? Liefst ook met de kans dat ze overleven, maar snap dat dit lastig is. :')

Ik begrijp dat Bitcoin de meest bekende is, maar ook nadelen kent. Mede daarom zijn er ook andere munten gecreerd maar ik heb geen flauw idee of elke munt zijn eigen toepassing heeft/krijgt of dat het allemaal concurrenten zijn en dat er op termijn 1 munt overblijft waar iedereen vervolgens gebruik van zal maken.
  zondag 12 november 2017 @ 15:05:15 #45
208890 June.
Seriously?
pi_175019698
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 15:01 schreef Zwansen het volgende:
Is er ergens een overzicht van de meest bekende munten en hun voor- en nadelen? Liefst ook met de kans dat ze overleven, maar snap dat dit lastig is. :')

Ik begrijp dat Bitcoin de meest bekende is, maar ook nadelen kent. Mede daarom zijn er ook andere munten gecreerd maar ik heb geen flauw idee of elke munt zijn eigen toepassing heeft/krijgt of dat het allemaal concurrenten zijn en dat er op termijn 1 munt overblijft waar iedereen vervolgens gebruik van zal maken.
https://coinmarketcap.com/ :)

Hier zie je de munten met de grootste turnover er marketwaarde. Je kunt dan vervolgens doorklikken naar de website om te kijken wat erachter zit. De top 10 is redelijk solide, maar ja, alles kan veranderen in cryptoland..
Shine bright like a diamond.
  zondag 12 november 2017 @ 15:39:46 #46
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_175020676
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 15:05 schreef June. het volgende:

[..]

https://coinmarketcap.com/ :)

Hier zie je de munten met de grootste turnover er marketwaarde. Je kunt dan vervolgens doorklikken naar de website om te kijken wat erachter zit. De top 10 is redelijk solide, maar ja, alles kan veranderen in cryptoland..
Thnx!

Bizar dat er zoveel zijn! Ik neem aan dat de meest handelaars in de top 10 handelen?
pi_175021434
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 10:02 schreef Greys het volgende:

[..]

Inmiddels wel of nog steeds niet?
Nogsteeds niet, staat nog vast op 0/2 confirmations ;(
  zondag 12 november 2017 @ 16:08:34 #48
208890 June.
Seriously?
pi_175021515
quote:
0s.gif Op zondag 12 november 2017 16:05 schreef Vriezer. het volgende:

[..]

Nogsteeds niet, staat nog vast op 0/2 confirmations ;(
Er worden veel transacties gedaan met bitcoin nu, en soms kan het wel een paar uur duren voordat 1 transactie er door is. Dus met jou velen in de wachtrij nu ;)
Shine bright like a diamond.
pi_175039778
Zijn er goedkopere manieren om van mijn euro's BTC te kopen dan via Bitonic?

Bitonic rekent namelijk ca. 6.200 / 1 BTC (bij het inwisselen van 100). De koers volgens Coingecko is echter 1BTC = 5.500.

Op deze manier sta je toch al op ~13% verlies voordat je berhaupt bent begonnen met traden :?

-edit-

En aanvullend: mocht tijdens het terugwisselen naar fiat weer dezelfde koersopslag plaatsvinden, dan zou ik dus minimaal 26% rendement moeten halen bij het traden, om zelfs maar break-even te draaien.

Hoe gaan de ervaren traders daarmee om?

[ Bericht 8% gewijzigd door Pleasureman_Gunther op 13-11-2017 11:39:53 ]
Ohh, you touch my tralalala
Mhh, my ding ding dong...
Naamtopic.
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 13 november 2017 @ 13:07:03 #50
163650 Greys
pi_175042071
Bitonic moet toch ook ergens op verdienen? :P

Geloof dat er wel wat goedkopere manieren zijn ja. Via Kraken bv. Maar daar zag ik gisteren weer iedereen over godveren in de SC dat die site de halve dag weer eens plat lag. Dus elke manier heeft z'n voor- en nadelen.

Maar hier in het beginnerstopic zitten niet echt de 'ervaren traders'. ;)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  maandag 13 november 2017 @ 14:04:34 #51
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175043361
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 18:10 schreef D. het volgende:

[..]

Duidelijk, denk ik :Y

Ik heb idd bij Litebit al geshopt, maar heb een aantal coins op het oog die zij niet aanbieden.
Ik zal dus bij de bijhorende exchange aankloppen. Even kijken of ik daar wijs uit kan worden :Y

Begrijp ik het dus goed dat als ik de ene coin (bijvoorbeeld Waves) wil inruilen voor een andere (bijvoorbeeld die Neblio) ik eerst de Waves omzet naar Bitcoin (Of dus ETH of Litecoin) om er dan Neblio van te kopen?
Hey dit nieuwe topic verscheen niet in MyAT dus zie je vraag nu pas. Maar ja dat klopt. :) Je kunt coins ook omwisselen bij bepaalde sites, zoals bijvoorbeeld Shapeshift.io maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
Please sir. When moon? When Mustang?
  maandag 13 november 2017 @ 14:07:41 #52
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175043430
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 12:42 schreef Rechtsom-i het volgende:
Wat is nou die USDT (USD met 'n T erachter dus)? B.v. op Bittrex.

Is dat 1 op 1 gelijk aan de dollar? Maar dan opgeslagen binnen die exchange?
Dat is USD Tether. Inderdaad een soort crypto die gelijk staat aan de dollar. Het is het dichtste bij geld uit crypto halen, zonder het daadwerkelijk het van een exchange af te halen.

Ik parkeer er wel eens geld als ik bang ben als bitcoin in waarde gaat dalen. Als je een altcoin verkoopt op de BTC beurs en ook BTC daalt dan verlies je nog meer geld. Dan is USDT een prima alternatief om even af te wachten tot de markt weer aantrekt.
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175043631
quote:
0s.gif Op maandag 13 november 2017 13:07 schreef Greys het volgende:
Bitonic moet toch ook ergens op verdienen? :P

Geloof dat er wel wat goedkopere manieren zijn ja. Via Kraken bv. Maar daar zag ik gisteren weer iedereen over godveren in de SC dat die site de halve dag weer eens plat lag. Dus elke manier heeft z'n voor- en nadelen.

Maar hier in het beginnerstopic zitten niet echt de 'ervaren traders'. ;)
Ik heb alles weggehaald van Kraken. Op zich een fijne exchange, maar dan moet je wel orders kunnen maken. :(
pi_175043909
quote:
3s.gif Op maandag 13 november 2017 14:07 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Dat is USD Tether. Inderdaad een soort crypto die gelijk staat aan de dollar. Het is het dichtste bij geld uit crypto halen, zonder het daadwerkelijk het van een exchange af te halen.

Ik parkeer er wel eens geld als ik bang ben als bitcoin in waarde gaat dalen. Als je een altcoin verkoopt op de BTC beurs en ook BTC daalt dan verlies je nog meer geld. Dan is USDT een prima alternatief om even af te wachten tot de markt weer aantrekt.
Maar ik betwijfel of elke Tether gelijk staat aan n dollar in hun kluis, zeg maar. Ik heb daar nog nooit bewijzen van/voor gezien.
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:38:56 #55
17864 Ablaze
Is niet meer te houwe!
pi_175074381
quote:
1s.gif Op zondag 12 november 2017 15:39 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Thnx!

Bizar dat er zoveel zijn! Ik neem aan dat de meest handelaars in de top 10 handelen?
Dat ligt eraan hoe je handelt.
Veel nieuwe munten met potentie staan nog niet zo hoog.
Veel laagstaande munten zijn niet zoveel waard en daarvan valt de markt beter te manipuleren.
Ga doorrrrrr!
pi_175098945
Is er een mogelijkheid om dmv een app op je telefoon te kunnen kopen en verkopen makkelijk en snel? Of kun je dat het beste achter een PC/Laptop doen?
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 15 november 2017 @ 22:15:02 #57
163650 Greys
pi_175099403
Ik las in het andere topic dat je eventueel btc naar een Electrum wallet wilt sturen. Zelf zou ik dat lekker even op de pc doen waar je wallet op staat. Kleine moeite toch?

Maar omdat je het nu over 'snel kopen en verkopen' hebt neem ik aan dat je het nu niet hebt over btc kopen voor de hold maar dat je er alts mee wilt kopen en traden ofzo? Wat bedoel je precies, wat wil je doen op je mobiel? Op de exchange kan je ook prima mobiel handelen ja. Maar het ligt er weer aan, als je meerdere koersen van meerdere coins tegelijk in de gaten wilt houden als je wilt daytraden is dat mobiel wel weer een gehannes. Dan kan je beter meerdere tabs op je pc open zetten denk ik.

Maar tis net wat je precies wilt. Dat is me niet duidelijk.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  woensdag 15 november 2017 @ 22:38:03 #58
17864 Ablaze
Is niet meer te houwe!
pi_175100196
quote:
14s.gif Op maandag 13 november 2017 14:35 schreef Typisch het volgende:

[..]

Maar ik betwijfel of elke Tether gelijk staat aan n dollar in hun kluis, zeg maar. Ik heb daar nog nooit bewijzen van/voor gezien.
Sterker nog, er zijn vermoedens dat dat niet zo is en de munt gebruikt wordt voor marktmanipulatie door er af en toe een hele berg bij te maken.
Ga doorrrrrr!
pi_175101573
Hoi,
Ik heb vandaag mijn eerste btc aangekocht via BL3P.
Ik had voor 500,-- aangekocht en ik zie nu op mijn account een ordergroote van 435,66.
Betekent dat dat BL3P bijna 65 inhoud hiervan? Ik denk van wel, maar is dat niet erg veel?
Dan moet je behoorlijk wat winst maken wil je dit goedmaken. Geldt dit andersom ook weer?
pi_175101848
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 23:29 schreef Tiencoin het volgende:
Hoi,
Ik heb vandaag mijn eerste btc aangekocht via BL3P.
Ik had voor 500,-- aangekocht en ik zie nu op mijn account een ordergroote van 435,66.
Betekent dat dat BL3P bijna 65 inhoud hiervan? Ik denk van wel, maar is dat niet erg veel?
Dan moet je behoorlijk wat winst maken wil je dit goedmaken. Geldt dit andersom ook weer?
Is de koers van BTC ondertussen niet een beetje gedaald toevallig?
pi_175102718
Bedankt voor je reactie.
Toen ik nav nog de pagina van bl3p nog eens goed checkte, zag ik dat er nog euro's stonden 🤔.
Probleem opgelost dus!
pi_175106711
quote:
5s.gif Op maandag 13 november 2017 11:29 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
Zijn er goedkopere manieren om van mijn euro's BTC te kopen dan via Bitonic?

Bitonic rekent namelijk ca. 6.200 / 1 BTC (bij het inwisselen van 100). De koers volgens Coingecko is echter 1BTC = 5.500.

Op deze manier sta je toch al op ~13% verlies voordat je berhaupt bent begonnen met traden :?

-edit-

En aanvullend: mocht tijdens het terugwisselen naar fiat weer dezelfde koersopslag plaatsvinden, dan zou ik dus minimaal 26% rendement moeten halen bij het traden, om zelfs maar break-even te draaien.

Hoe gaan de ervaren traders daarmee om?
je kan het via kraken doen , echter is die heel instabiel , als je nieuw bent gewoon zo via bitonic doen..of litebit...
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  Moderator donderdag 16 november 2017 @ 22:40:28 #63
18653 crew  D.
pi_175122620
Hier dan even:

Over de weekenddip gesproken, loont het niet om alles te dumpen om na het weekend terug te kopen?

Heb pas 1 weekend achter de rug, en daarop zou deze optie van toepassing zijn, maar nu na een week is de boel weer hersteld en vroeg ik me dit af, of zijn er niet ieder weekend dipjes?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 16 november 2017 @ 23:23:54 #64
163650 Greys
pi_175123707
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2017 22:40 schreef D. het volgende:
Hier dan even:

Over de weekenddip gesproken, loont het niet om alles te dumpen om na het weekend terug te kopen?

Heb pas 1 weekend achter de rug, en daarop zou deze optie van toepassing zijn, maar nu na een week is de boel weer hersteld en vroeg ik me dit af, of zijn er niet ieder weekend dipjes?
Ik doe dit ook nog niet zo lang maar kan me in die korte tijd meerdere keren herinneren dat we zeiden 'doe ons elk weekend zo'n weekenddip :9 '. Kortom, het is niet elk weekend. (Want als het echt klokslag elk weekend was waren we allemaal al rijk, als het zo voorspelbaar was, moet je maar denken).

Sorry, aan dit antwoord heb je niks natuurlijk, want nu weet je nog niks.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175125949
Is er eigenlijk 1 "handelshuis" waar je dus verschillende coins kunt kopen, B.v. Lisk en bitcoin en deze dan ook bewaren daar (of naar een wallet sturen die deze beide kan bewaren) ??
pi_175126029
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 06:43 schreef Dirkos1987 het volgende:
Is er eigenlijk 1 "handelshuis" waar je dus verschillende coins kunt kopen, B.v. Lisk en bitcoin en deze dan ook bewaren daar (of naar een wallet sturen die deze beide kan bewaren) ??
als ze de veiligheid van zichzelf en toeleveranciers hebben verbeterd kan dit bij litebit.eu
in 6 weken tijd zijn ze 2x gehackt...

de1e: https://tweakers.net/nieu(...)raak-op-servers.html
de 2e was in september zie onder voor de mail die ze rond stuurde
quote:
Beste SMS303,

Een toeleverancier van LiteBit is op 12 september 2017 slachtoffer geworden van een gerichte cyberaanval. Helaas heeft dit betrekking gehad op een server van LiteBit. De details van de cyberaanval worden momenteel onderzocht, maar wij kunnen concluderen dat een onbevoegd persoon toegang heeft gekregen tot uw: emailadres, gehasht wachtwoord, IBAN's, telefoonnummer, adres en portfolio gegevens.

Deze aanval heeft nadrukkelijk geen invloed gehad op de tegoeden van gebruikers, alle munten van gebruikers staan veilig. Ook zijn er geen verificatie documenten (identiteitsgegevens) betrokken bij dit incident.

Het is van groots belang dat 2FA instellingen opnieuw ingesteld worden. Hier kunt u lezen hoe u dat kunt doen: LiteBit 2FA

Wij begrijpen dat de recente problemen bij LiteBit en haar toeleverancier een deuk slaan in het vertrouwen in onze organisatie. Hiervoor bieden wij onze oprechte excuses aan. Wij hebben direct maatregelen getroffen en wij zullen in de toekomst maatregelen blijven treffen om uw vertrouwen in LiteBit te herstellen. Er is aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


[ Bericht 3% gewijzigd door SMS303 op 17-11-2017 07:15:21 ]
  Moderator vrijdag 17 november 2017 @ 12:19:37 #67
18653 crew  D.
pi_175130197
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2017 23:23 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik doe dit ook nog niet zo lang maar kan me in die korte tijd meerdere keren herinneren dat we zeiden 'doe ons elk weekend zo'n weekenddip :9 '. Kortom, het is niet elk weekend. (Want als het echt klokslag elk weekend was waren we allemaal al rijk, als het zo voorspelbaar was, moet je maar denken).

Sorry, aan dit antwoord heb je niks natuurlijk, want nu weet je nog niks.
Jawel hoor, meer dan je denkt ;)
pi_175148865
Ik weet dat het op Bitonic veruit de eenvoudigste manier is om BC te kopen, maar ook erg duur.

Kun je ook op online exchanges BC kopen en die vanuit daar naar je wallet laten sturen? Aangezien exchanges vaak goedkoper zijn?
(Y)
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 18 november 2017 @ 13:28:31 #69
163650 Greys
pi_175151485
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 11:24 schreef chiren het volgende:
Ik weet dat het op Bitonic veruit de eenvoudigste manier is om BC te kopen, maar ook erg duur.

Kun je ook op online exchanges BC kopen en die vanuit daar naar je wallet laten sturen? Aangezien exchanges vaak goedkoper zijn?
Zie oa post nummer 62 hierboven. En als je het vorige (eerste) beginnerstopic doorleest krijg je er nog wat meningen over van anderen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175151637
Ik heb ook alles van kraken afgehaald. Ik gebruik het eigenlijk alleen nog maar om euro's om te zetten naar bitcoin en vice versa. Handelen doe ik nu op bittrex. Scheelt enorm veel frustraties :P
Shine bright like a diamond.
pi_175155776
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 november 2017 13:28 schreef Greys het volgende:

[..]

Zie oa post nummer 62 hierboven. En als je het vorige (eerste) beginnerstopic doorleest krijg je er nog wat meningen over van anderen.
Thanks! Ik heb mbv de OP toch via Bitonic maar een sloot BTC gekocht en in m'n offline wallet gestopt en speel voorlopig de hodl kaart. Eerst even die mogelijke fork afwachten en me ondertussen verdiepen in het vergroten van m'n BTC wallet door met 20-30% van m'n BTC's in altcoins te traden.
Dat is misschien niet de meest spannende en snelle manier van het vergroten van je vermogen, maar ik doe het meer om een hoger rendement uit (een gedeelte van mijn) spaargeld te krijgen dan wanneer ik het tegen 0,01% rente op de bank laat staan.
Dan lijkt me dit wel een redelijk 'veilige' strategie, zolang BTC niet belly-up gaat.

Mijn god, nooit gedacht dat ik vanochtend zo'n post kon typen en ook daadwerkelijk snapte wat er hier in dit subforum gezegd werd :')
(Y)
pi_175157586
Heb voor 350 euro BTC in mijn Electrum wallet zitten alleen nu wil ik b.v. voor 100 euro NEO kopen. Hoe kan ik dit dan het beste doen?

Van electrum naar bittrex sturen?
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 18 november 2017 @ 19:56:03 #73
163650 Greys
pi_175158314
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 17:43 schreef chiren het volgende:

[..]

Thanks! Ik heb mbv de OP toch via Bitonic maar een sloot BTC gekocht en in m'n offline wallet gestopt en speel voorlopig de hodl kaart. Eerst even die mogelijke fork afwachten en me ondertussen verdiepen in het vergroten van m'n BTC wallet door met 20-30% van m'n BTC's in altcoins te traden.
Dat is misschien niet de meest spannende en snelle manier van het vergroten van je vermogen, maar ik doe het meer om een hoger rendement uit (een gedeelte van mijn) spaargeld te krijgen dan wanneer ik het tegen 0,01% rente op de bank laat staan.
Dan lijkt me dit wel een redelijk 'veilige' strategie, zolang BTC niet belly-up gaat.

Mijn god, nooit gedacht dat ik vanochtend zo'n post kon typen en ook daadwerkelijk snapte wat er hier in dit subforum gezegd werd :')
Mooi dat het gelukt is.
Succes! Fijn dat je wat aan de OP had. En leuk gevoel he als je het een klein beetje gaat snappen. ^O^
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 18 november 2017 @ 19:59:25 #74
163650 Greys
pi_175158393
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 november 2017 19:22 schreef Dirkos1987 het volgende:
Heb voor 350 euro BTC in mijn Electrum wallet zitten alleen nu wil ik b.v. voor 100 euro NEO kopen. Hoe kan ik dit dan het beste doen?

Van electrum naar bittrex sturen?
Ja dat kan.

En dan even goed in de OP lezen hoe je dat daar stort. Let op dat je het naar je BTC wallet op Bittrex stuurt en niet ter ongeluk naar een van de andere wallets die op Bittrex staan.

En NEO staat momenteel wel erg hoog. Voor hetzelfde geld is ie binnenkort weer een stuk lager. Maar kan ook volgende week nog meer zijn, dus aan jou de gok :P
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175193448
Op dit moment heb ik BTC op mijn laptop staan op Bitcoin Core. Nu heb ik meerdere altcoins waarvan ik een paar ook graag in een wallet wil hebben ipv op Bittrex of Kraken.
Ik wil niet voor elke munt een wallet hebben en ik wil liever ook mijn Bitcoin weg hebben van Bitcoin Core ivm het continu moeten synchroniseren ervan, maar wat is nou het verstandigst?

Moet ik voor een Ledger Nano S gaan en daar mijn BTC en zoveel mogelijk altcoins op zetten, of is er een verzamelwallet waar ik ook zeer veel verschillende altcoins op kan zetten?
pi_175196169
Wat is beetje goede Exchange voor aan en verkoop van bitcoin met uiteraard lage fee??
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 20 november 2017 @ 15:27:22 #77
163650 Greys
pi_175196225
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 13:18 schreef DrSnuggle het volgende:
Op dit moment heb ik BTC op mijn laptop staan op Bitcoin Core. Nu heb ik meerdere altcoins waarvan ik een paar ook graag in een wallet wil hebben ipv op Bittrex of Kraken.
Ik wil niet voor elke munt een wallet hebben en ik wil liever ook mijn Bitcoin weg hebben van Bitcoin Core ivm het continu moeten synchroniseren ervan, maar wat is nou het verstandigst?

Moet ik voor een Ledger Nano S gaan en daar mijn BTC en zoveel mogelijk altcoins op zetten, of is er een verzamelwallet waar ik ook zeer veel verschillende altcoins op kan zetten?
Ik zou zelf voor alles wat je wilt holden gewoon een officile wallet downloaden.

Heb zelf m'n btc in Electrum staan. En NEO in NEON wallet etc.

En die Ledger, je moet natuurlijk niks, gewoon kijken wat je zelf wilt.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_175196421
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 15:24 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat is beetje goede Exchange voor aan en verkoop van bitcoin met uiteraard lage fee??
Ik gebruik zelf gewoon Bitonic, misschien niet de goedkoopste maar wel veilig. Ik heb het alleen gebruikt voor aankoop van BTC, verkoop heb ik nog niet gedaan.
pi_175196433
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 15:27 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zou zelf voor alles wat je wilt holden gewoon een officile wallet downloaden.

Heb zelf m'n btc in Electrum staan. En NEO in NEON wallet etc.

En die Ledger, je moet natuurlijk niks, gewoon kijken wat je zelf wilt.
Ik ga mij vanavond eens verdiepen in Electrum en ik ga de OP ook nog even nalezen. ^O^
pi_175196454
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 15:35 schreef DrSnuggle het volgende:

[..]

Ik gebruik zelf gewoon Bitonic, misschien niet de goedkoopste maar wel veilig. Ik heb het alleen gebruikt voor aankoop van BTC, verkoop heb ik nog niet gedaan.
Daar heb ik ook gekocht 1e keer, maar heb ze nu in electrum staan. Maar ben opzoek naar website waar ik via telefoon ook kan verkopen als ik denk dat goed moment is. Dat kan nu dus niet als ik op het werk ben. Poloniex of gebruiken jullie andere?
pi_175200076
Ik heb nu een Waves lite client van de Waves website gedownload. Hier kan ik ook Bitcoins, Zcash, Ethereum en Litecoins op zetten. Is dit verstandig of kan ik alsnog beter voor iedere munt zijn eigen platform downloaden?

Ik weet het, het is hier vandaag eerder aangegeven maar ik ben erg wantrouwig over dit soort platforms, terwijl ik 3 jaar ongemerkt BTC op mijn Bitcoin Core heb laten staan en er niks mee is gebeurt...

Extra vraag, ik heb bij Waves een account aangemaakt waarin ik de 15 woorden kreeg. Het allerbelangrijkste is om deze woorden op papier te zetten?
Daarna kan mij weinig gebeuren toch...? :@
pi_175200297
Eerste vraag weet ik niet. Dacht gelezen te hebben dat het beter is van niet en dus gewoon alles apart.

Bitcoin Core met een goed wachtwoord beveiligd en er daarna vanaf blijven is ook best wel veilig, tenzij ze bij het invoeren van je wachtwoord toegang hadden tot je pc.

Die 15 woorden zijn inderdaad belangrijk en het beste is opschrijven en goed verstoppen maar dus ook niet kwijtraken.

Laatste tip, weet niet om wat voor bedrag het gaat maar koop voor een euro of 80 een Ledger of iets en je bent goed beveiligd. BTC, ETH en LTC kan er sowieso op, Waves niet en Zcash weet ik niet.
pi_175200452
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 18:39 schreef Ralphmeister het volgende:
Eerste vraag weet ik niet. Dacht gelezen te hebben dat het beter is van niet en dus gewoon alles apart.

Bitcoin Core met een goed wachtwoord beveiligd en er daarna vanaf blijven is ook best wel veilig, tenzij ze bij het invoeren van je wachtwoord toegang hadden tot je pc.

Die 15 woorden zijn inderdaad belangrijk en het beste is opschrijven en goed verstoppen maar dus ook niet kwijtraken.

Laatste tip, weet niet om wat voor bedrag het gaat maar koop voor een euro of 80 een Ledger of iets en je bent goed beveiligd. BTC, ETH en LTC kan er sowieso op, Waves niet en Zcash weet ik niet.
Een Ledger zit ik ook aan te denken, misschien komt dat tzt ook nog wel.
Het probleem vind ik dat ik nu potjes overal heb liggen, online, offline, alles moet synchroniseren en alles is sterk beveiligd.
Dat laatste is handig maar het kost wel allemaal tijd en moeite. Het liefst trek ik mijn portemonnee om te zien dat ik zoveel Waves, zoveel BTC en zoveel ETH heb en zo direct kan betalen.

Het is gewenning en omslachtig, maar ook wel mooi om zo al die nieuwerwetse snufjes te leren. :')

Bedankt voor de info iig ^O^
pi_175241227
Even een vraag.

Ik wil zometeen via Kraken met fiat wat BTC bijkopen. Een gedeelte van die BTC wil ik naar mijn Electum wallet knallen, dat kan dan met withdraw in Kraken als het goed is? Ik ben al Tier 2 verified dus ik kan er geld naartoe overmaken en er BTC voor terugkopen.

De reden dat ik het via Kraken wil doen is omdat BTC aanschaffen daar een stuk goedkoper is dan op Bitonic.

Van het resterende gedeelte BTC wil ik Waves kopen. Kan ik mijn overgebleven gedeelte BTC traden voor Waves op Kraken? Zo ja, wanneer dat gebeurd is, kan ik dan een Waves wallet (soortgelijk als Electrum maar dan voor Waves) downloaden en daar m'n gekochte Waves op gooien? Zo ja, welke wallet is daar geschikt voor?

Voor zowel de BTC als de Waves wil ik hodlen, vandaar alles richting de offline wallet.

EDIT: Ik zie dat je ook gewoon Waves via iDeal kunt kopen via LiteBit, maar dat is dan mss ook weer een stuk duurder. Alhoewel ik dan niet de dubbele transaction fees van Deposit en Withdraw betaal aan Kraken... Heeft iemand hier ervaring mee?

[ Bericht 7% gewijzigd door chiren op 22-11-2017 16:05:28 ]
(Y)
pi_175244064
Wat is nou de beste/makkelijkste website voor een beginner? Kraken, Poloniex, Bitstamp of Bl3p?? Wat raden jullie aan?
pi_175256260
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 18:10 schreef Dirkos1987 het volgende:
Wat is nou de beste/makkelijkste website voor een beginner? Kraken, Poloniex, Bitstamp of Bl3p?? Wat raden jullie aan?
Om te traden; Bitrex, mits je alleen in de meer gangbare altcoins wilt handelen.
Kraken frustreert me de moeder de laatste tijd, zo ontzettend traag met zo ontzettend veel 500 errors, dat is gewoon niet leuk meer.
(Y)
pi_175256279
Dit had ik ook in het BTC topic gepost, maar ik wilde het hier ook even delen voor de beginners:

Over het kopen van BTC op een exchange, ik heb zitten rekenen.

Voorbeeld, je koopt voor 500 euro op Kraken wat BTC. Op dit moment krijg je zo'n 10 euro aan BTC meer dan bij Bitonic op een bedrag van 500 euro. Dan denk je, nou dat is toch mooi meegenomen die 10 euro!

Dan wil je je BTC withdrawen van Kraken en in je offline wallet gooien, maar dan rekent Kraken een fee van 0.001 BTC, wat nu dus ongeveer 7 euro is :{

Kortom, het ontloopt op een bedrag van 500 euro elkaar misschien maar 2 of 3 euro (Bitonic vs Kraken), in het voordeel van Kraken.

Daarbij moet je wel ruim een dag wachten voor je fiat met een SEPA overschrijving op je Kraken account staat, daar je BTC kopen en dan weer een tijd wachten voor het in je wallet zit.

Mijn ervaring is dus dat je voor bedragen rond de 500 euro in ieder geval beter gewoon op Bitonic je BTC kunt kopen die na aankoop meteen je wallet ingaan zonder gedoe.
(Y)
  donderdag 23 november 2017 @ 11:33:28 #88
360470 TwentyFourr
Dat zeg ik ook altijd
pi_175256362
Vrinden,

Hebben sommigen van jullie ook wel eens BTC/ETH/LTC naar euro omgeruild en op een bankrekening laten storten? Ik wil dit graag doen, maar vraag me af wat de beste manier hiervoor is.
pi_175256488
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:33 schreef TwentyFourr het volgende:
Vrinden,

Hebben sommigen van jullie ook wel eens BTC/ETH/LTC naar euro omgeruild en op een bankrekening laten storten? Ik wil dit graag doen, maar vraag me af wat de beste manier hiervoor is.
Bitonic veruit makkelijkst voor BTC, dus ETH/LTC eventueel eerst omzetten.
  donderdag 23 november 2017 @ 11:48:07 #90
360470 TwentyFourr
Dat zeg ik ook altijd
pi_175256659
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:41 schreef Ralphmeister het volgende:

[..]

Bitonic veruit makkelijkst voor BTC, dus ETH/LTC eventueel eerst omzetten.
Geen gedoe met ID-verificatie? Heb weinig zin om dit soort pop-up bedrijfjes BSN-nummer te geven
pi_175256722
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:48 schreef TwentyFourr het volgende:

[..]

Geen gedoe met ID-verificatie? Heb weinig zin om dit soort pop-up bedrijfjes BSN-nummer te geven
Kijk even op bitonic.nl, je geeft aan hoeveel je wilt verkopen, BTC dan wel euro, vervolgens voor je je naam en rekeningnummer in en je maakt de BTC naar het aangegeven adres over. Zelfde dag op je rekening, als het tegen zit morgen.
pi_175256753
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 11:48 schreef TwentyFourr het volgende:

[..]

Geen gedoe met ID-verificatie? Heb weinig zin om dit soort pop-up bedrijfjes BSN-nummer te geven
Bitonic is alles behalve een popupbedrijfje. Het is de grootste en oudste BTC broker van NL. Plus je hoeft je BSN niet te geven.
(Y)
  donderdag 23 november 2017 @ 11:54:51 #93
360470 TwentyFourr
Dat zeg ik ook altijd
pi_175256798
Okay, excuus. Zal ik doen! Zie wel dat als je relatief weinig BTC overmaakt, je wel echt een ongunstige koers krijgt.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 25 november 2017 @ 20:26:03 #94
163650 Greys
pi_175305397
Kan een mod deze onderaan de OP zetten ajb.

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 november 2017 @ 10:59:58 #95
163650 Greys
pi_175313682
BCH claimen:

- zorg dat je in bv Electrum de private key(s) hebt van de adressen waar op 1 augustus 2017 een BTC saldo op stond

- stuur de BTC door naar een nieuwe wallet (wel echt sturen, niet via private key importeren in andere wallet)

- download en installeer Electron Cash wallet (dus niet Electrum, die is voor btc) en maak hierin een nieuwe wallet. Zet Electron liefst op een andere computer dan waar je btc wallet op staat voor de zekerheid (inmiddels mss achterhaald maar ik deed het wel, op aanraden.)

- importeer de private key van die OUDE INMIDDELS LEGE wallet in Electron.

- BCC saldo verschijnt, zelfde saldo als je aan BTC had op 1 augustus.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 november 2017 @ 11:02:19 #96
163650 Greys
pi_175313719
CLAIMEN VAN BITCOIN GOLD

Met dank aan en geschreven door Tourniquet

- Download en installeer de Coinomi app voor Android. Ik heb zelf geen Android telefoon en heb daarom de emulator BlueStacks geinstalleerd op mijn Mac en daarna via de Google Play store Coinomi geinstalleerd. Maak hierin een BTG wallet aan (zie Google hoe dat werkt).

- Mijn Electrum adressen zijn "normale" BTC-adressen die met een 1 beginnen. In mijn geval stond mijn complete saldo op 1 adres, dus ook met maar 1 private key (dit kun je in Electrum controleren bij Addresses en dat kijken welke adressen er een balance hebben). Bekijk van dat adres de Private Key en bewaar die, want die heb je nodig om later te importeren. Die van mij begonnen met een K of L en zijn daarmee geschikt om te importeren in Coinomi. Heb je saldo staan op meerdere adressen, noteer dan van elk adres de bijbehorende Private Key.

- Maak in Electrum een nieuwe wallet en stuur alle BTC vanuit je oude wallet naar de nieuwe wallet. Tip: betaal niet te veel fee! De momenteel benodigde fee in Satoshi per byte kun je zien op https://jochen-hoenicke.de/queue/#2h . Ik zag hier dat met 30 satoshi per byte er een grote kans is dat de transactie vrijwel direct wordt opgepikt. Bij het maken van de transactie kun je bij Details de grootte zien, dat was bij mij 336 bytes. Ik heb dus 30x336 = 10080 satoshi (0,0001008 BTC) fee meegegeven, dat is momenteel 0,69. En inderdaad, de transactie was na 10 minuten bevestigd in het eerstvolgende blok!

- Je hebt nu dus een nieuwe wallet in Electrum met BTC saldo en een oude, lege wallet maar de Private Keys daarvan bevatten wel (nu nog onzichtbare) BTG. Ga naar Coinomi en je BTG wallet en kies uit het menu rechtsboven de optie "sweep wallet". Voer hier nu de Private Key in van je oude Electrum wallet en als het goed is kun je dan je BTG importen. Bij mij moest ik het op een of andere manier 2x doen voor het saldo ook echt zichtbaar was.

- Stuur nu vanuit Coinomi je BTG naar de exchange van je keuze (volgens mij hebben nog niet alle exchanges waar handel is in BTG ook een deposit mogelijkheid voor BTG maar ik las dat het bij HitBTC mogelijk is en daar had ik toevallig al een account). Mijn BTG is nu onderweg naar HitBTC (ik zie het daar al als Pending staan, maar moet 5 confirmations hebben voor het bij m'n Balance komt te staan).

- Succes!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 november 2017 @ 11:03:22 #97
163650 Greys
pi_175313729
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 november 2017 @ 11:03:45 #98
163650 Greys
pi_175313731
BITCOIN DIAMOND CLAIMEN

Volgens mij nu nog niet bekend
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 26 november 2017 @ 16:04:23 #99
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_175320372
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 11:03 schreef Greys het volgende:
BITCOIN DIAMOND CLAIMEN

Volgens mij nu nog niet bekend
ik neem aan dat ik deze op Bittrex er automatisch bij zie komen te staan tzt?
BTG staat er namelijk wel tussen
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 november 2017 @ 16:31:01 #100
163650 Greys
pi_175320811
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 16:04 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

ik neem aan dat ik deze op Bittrex er automatisch bij zie komen te staan tzt?
BTG staat er namelijk wel tussen
Is volgens mij nog niet bekend of Bittrex deze wel gaat ondersteunen.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')